tisdag 27 september 2016

Varför tävlar Sanna Kallur?Sanna Kallur, född 1981, vann sitt första internationella mästerskap år 2000 för juniorer, och 2005 för seniorer. Hon utsågs 2002 till Stor grabb nummer 460 i friidrott, men på OS i Rio 2016 lyckades hon inte ta sig vidare från försöken. Då grät hon hjärtskärande av besvikelse. 

Idag släpper hon scoopet att hon fortsätter tävla (- för Sverige? för oss?), och har bestämt sig för att satsa mot inomhussäsongen i friidrott 2017, ty det sägs finnas "sug och glöd"! 

För hennes skull hoppas jag att det inrättas ett speciellt pris för kroniska optimister och  never-giver-uppers vid utomhussäsongen 2036.    1 kommentar:

    1. Nu tycker jag att du är taskig och tramsig - hon var faktiskt odiskutabel sverigeetta på 100m häck och bland de bästa på 100m slätt säsongen som gick. Inget konstigt att köra någon säsong till om hon är sugen. Och inomhus är det 60m som gäller på båda distanserna, och där bör hon vara lite vassare (det var ju just sprintuthålligheten som i år inte var vad den har varit).

      Så länge en svensk friidrottare har kapacitet att slå Finlands trea i grenen finns det plats för och mening med den idrottaren.

      SvaraRadera