onsdag 28 september 2016

Jag vill inte ha en notis, sydsvenskan!

sydsvenskan: En 13-årig pojke överfölls bakifrån och knivrånades på tisdagen vid 15-tiden, invid Järnåkraskolan, av två unga män i 17-årsåldern. Dom tog tag om halsen på pojken och hotade honom med kniv, därefter ryckte gärningsmännen till sig pojkens ryggsäck med en dator i, och sprang därifrån. 

Mitt på ljusa dan, bland andra människor.

 Våra nya kriminella - som är födda utan moral -  har ingen anledning att sky brott, det finns inga risker för dem, inga poliser, inget rättsväsende, inga straff, ingen skam, ingen ånger. 

Men den 13-åriga pojken, sydvenskan? Vem var han? Togs han om hand, fick han krisstöd? Hans familj, hur mår alla? Vad har dom för möjlighet att närma sig framtiden med tillförsikt och hopp? Om pojken lever tills han blir 90 år, hur ska han få hjälp att komma över detta övergrepp på hans fria liv, utan att hämmas av det dag som natt i resten av sitt liv?  

Läs Widar Anderssons ledare: - "I en dussindom bland många andra den här dagen i september friades en känd missbrukare i 35-årsåldern för grovt rattfylleri, ringa narkotikabrott och för grovt vållande till kroppsskada. I Skärblacka bär samtidigt en man och en kvinna på allvarliga skador för livet - krossfraktur och kompressionsfraktur på ländkota enligt domen från tingsrätten - efter att den 26 november 2015 ha frontalkrockat med ett fordon som framfördes på fel sida vägen. Föraren av fordonet var den amfetaminpåverkade man som tingsrätten senare skulle fria från allt ansvar för Skärblackabornas lidande."

Widar skriver om offrens lidande och allvarliga skador för livet - krossfraktur och kompressionsfraktur på ländkotan - mot en friad svensk ynke-dom. 

Media måste börja se offren, obönhörligen visa oss vad det är som händer ,vad vi kan råka ut för och vad det innebär, sluta att gömma undan drabbade som om dom vore lika fria som gärningsmännen.

2 kommentarer: