måndag 26 september 2016

Författarna går maffia. Det Lisa Bjurwald gör är lagvidrig utpressning.Efter den befängda diskussionerna kring Nya tiders medverkan på Bokmässan om yttrandefrihet, kräver ett hundratal svenska författare i en debattartikel att arrangörerna sätter stopp för antidemokratiska aktörer. "En nazifri bokmässa 2017" - annars hotar (just de här) författarna med bojkott. (Pssst, det finns hur många andra författare som helst).

"Antidemokratiska aktörer"? "Nazifri"? Jag utgår ifrån att det är Lisa Bjurwald och hennes 99 goda vänner som beslutar om vem som är antidemokratisk, och vem som är nazist. Och att det inte krävs några underlag som bekräftar deras sanning.

– "Vi samlar in enskilda namn, stora författare och aktörer som mässan inte klarar sig utan. Man vet ju hur arrangörer fungerar, för dem är det en fråga om ekonomi", säger Lisa Bjurwald.  

Antidemokratiskt tvång med hot.


6 kommentarer:

 1. Hon verkar ha drabbats av hybris. Och frågan är om hon inte står för en klockren projektion, det är egentligen hon som är främlingsfientlig. Hennes ögon lyser av hat, man kan undra vad det är för demoner hon slåss mot Hon kan väl åka till nån bokmässa i ett islamiskt land och göra reklam för sina böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har aldrig läst nåt, skulle aldrig läsa nåt, av en så uppblåst och intolerant människa.

   Radera
 2. Kretinen Lisa Bjurwald är slut. Malmskillnadsgatan nästa.

  SvaraRadera
 3. Det är ren och skär lyteskomik att ropa på censur samma år som yttrandefriheten firar 250 år i Sverige. Jag tror att de både överskattar sitt kändisskap och sin räckvidd. Är de kända för något tror jag inte att det är positivt i allmänhetens ögon. Så låt dem utebli från bokmässan, de kan istället ordna en alternativ bokmässa för den krympande skara som har samma åsikter. Den tiden är länge sedan förbi då folkflertalet delade dessa åsikter.

  SvaraRadera
 4. Hon är en riktig värsting när det gäller att hata. Hon har varit ur leken ett tag men vill tillbaka. Måste denna människa spy hat för att få uppmärksamhet. Otäcka kvinna som skulle passa bra ihop med låtsas historiken Arnstad. Två missnöjda bittersura som stinker illvilja.

  SvaraRadera
 5. Lisa Bjurwald blottar sin odemokratiska ådra.
  Gör som JAG säger annars.....................

  SvaraRadera