tisdag 17 maj 2016

Har invandrarna låtit oss lyfta dem ur misär och fattigdom, för att för evigt surmagat beslå oss urfolk med dåligt samvete?

Gratulerar Norge, fira allt ni bara kan! Garva åt den här satiren! Och dritt i dagbladet och aftenposten som liksom gammelmedier i Sverige gör sitt bästa för att solka glädjedagen för urbefolkningen. 

Politikern Abid Raja skriver just idag den 17 mai en debattartikel om hur dålig smak han får i munnen av alla lyckliga och välbeställda  flaggviftande norrmän. Hans glädje finns inte, eftersom många barn i krig inte ens har något land, än mindre en flagga att vifta med.

Det finns alltid många problem i världen som kan bidra med smolk i glädjebägaren för stolta glädjefirare. Många med egna dagar, som den internationella flyktingdagen, -kvinnodagen, -homodagen,- yttrandefrihetsdagen etc.

Så, kan ni inte for bara för en gångs skull låta oss glädjas över att vi - än så länge -  är en självständig, oberoende stat.

Alla dessa surmagar som kommer och rapar om att "alla ska med" är utan historisk ballast och förmåga att reflektera. Vill bara vrider till verklighetentill sin egen lättkränkta verklighet.  Aftenposten och Dagbaldet väljer att använda förstasidan till att skapa dåligt samvete och bismaksdebatter, den bismaken kan jag f.ö  gott stå ut med.

Men, det som ger mig en riktigt dålig smak i munnen, är att vi inte kan fira våra egna kulturella och historiska märkesdagar i lugn och ro, utan att ständigt beskyllas för att vara egoister och säkerligen främlingsfientliga dessutom.

8 kommentarer:

 1. Varför inte bygga upp sina egna länder och vara självkritisk? Invandrarsnubbar som denne A. Raja sitter som en uggla på en gren och känner ingen glädje. Dom lätt kränkta kränker gärna andra. Varför ser invandrare så ofta bittra och sura ut? Speciellt hannarna.

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Jag får en fadd smak i munnen när jag ser Löfvén glad, lycklig och rund stå i talarstolen på 1:a maj och hålla sitt tal, när jag vet att i kinesiska fängelser finns massor av fångar som som torteras bara för att dom vill hålla ett tal.

  SvaraRadera
 4. Jag blir på dåligt humör när jag ser personer som Abid Rajs som aldrig är nöjda, och anser att vi skall anpassa oss efter dem. Integrera er eller dra åt helvete.

  SvaraRadera
 5. Ska vi aldrig få vara glada, varför kritiseraras vi hela tiden? Tycker som alarik36 att dom kan dra och göra något konstruktivt i sina egna länder.

  Men ska man knäböja stup i ett finns ingen ork till annat. Knäna blir förstörda och smockfulla med artros.

  Höftlederna hos både männen och kvinnorna förstörs av skräddarsittandet.

  Allt brödätande gör att utlänningarna blir feta och orkeslösa.

  Kollat i Willys kundvagnar överfulla med juice o andra söta drycker, bröd m.m. Både barnen och föräldrarna blir överviktiga.
  Livsstilen kunde vara bättre.  SvaraRadera
 6. Det är såna som han som uppviglar till krig i sina hemländer. Själv flyr ynkryggarna hals över huvud till Sverige till gratis uppehälle på skattebetalarnas bekostnad. Men men, ränderna går aldrig ut,det ser vi och hör jämt...

  SvaraRadera
 7. Araberna presenterar sig som sura, gnälliga, otacksamma,otillfredsställda,missunnsamma,elaka varelser.
  Kan det bero på deras religion?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skratta och le på jorden är förbjudet därav alla surkartar. Glädjen ska sparas till paradiset. Det är svårt att ta in att det finns människor i Sverige som tänker på detta sätt. Titta bara på deras krigsländer vilken ondska som florerar, skriker och gapar som galningar. Här i Sverige samlas många i grupper och pratar högljutt och är allmänt störiga. Kidsen springer omkring i mataffärerna och lever rövare.

   Radera