tisdag 17 maj 2016

Bränn alla böcker. Och förbjud allting.

"Ingen reklam som sprider en falsk uppfattning av en modells utseende och som bidrar till en negativ syn på den egna kroppen tillåts."Så lyder texten i den nya policyn som togs av vänsterpartiet Sosialistisk Venstreparti i Trondheim. Beslutet hyllas nu av Sveriges kvinnolobby

.– Det offentliga rummet tillhör alla. Kvinnor och flickor ska kunna röra sig på gatan utan att mötas av bilder som framställer kvinnor som sexualiserade objekt. 

Trondheim visar att det är möjligt att motverka objektifiering av kvinnor och att det ytterst är ett politiskt ansvar. 

Nu väntar vi ivrigt på att svenska städer ska följa efter, säger Clara Berglund, generalsekreterare, Sveriges Kvinnolobby.


4 kommentarer:

 1. Vore det inte bättre om kvinnor och flickor kunde röra sig på gatan utan att bli antastade av araber och mörkhyade män av subsahariskt ursprung?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Foto från Rosenbad ?

   Radera
 2. Folk ska inte komma från sina medeltida inavels länder och diktera villkoren i vårt land. Va f..n tror dom att dom är. Gubbarna som kommer in och predikar sprider en massa skit och gör ingen som helst nytta. Är rosenrasande för att Sverige har blivit ett sånt äckligt land fullt med otäcka personer.

  SvaraRadera
 3. Det blir nog bättre när Sverige börjar utbilda imamer. Eller inte.

  SvaraRadera