torsdag 3 september 2015

Kan vi i Sverige leva med skurk- och skamtidningar som DN, expressen och aftonbladet, m,fl vars strategi är att tysta oliktänkande.


Utdrag ur en längre text av Stefan Torsell på FB:

- "Ex-pressen har som metod att leta efter olika personer (offentliga eller vanliga) för att avslöja dem i tidningen om de uttryckt något som Ex-pressen inte gillar. De förföljs sedan i artikel efter artikel. Två människor i Sverige (privatpersoner) har redan tagit livet av sig efter Aftonbladets och Ex-pressens uthängningar (sant).

Ex-pressens syfte med avslöjandet om Julia Caesar är att försöka tysta en röst. Jag hoppas att Ex-pressen inte lyckas. Frågan kvarstår hur Ex-pressen fick reda på Julia Caesars identitet. Det kan ha varit vanligt journalistiskt arbete, men när det gäller Ex-pressen så kan man inte utesluta kriminalitet.
Vi ska inte acceptera att tidningar har omvandlats till spioneriorganisationer som med förfärliga metoder sätter skräck i folk genom att röja deras lagstadgade rätt till skyddade identitet.
Ex-pressens syfte med att avslöja Julia Caesars identitet och sedan smutskasta henne är att försöka tysta en röst och minska det fria åsiktsutbytet. Låt oss därför bli ännu fler som säger vår mening om utvecklingen i Sverige."

4 kommentarer:

  1. För att kunna gå vidare måste vi få grepp om hur omfattande den svenska mediecensuren är.
    En blogg till att rekommendera(på samma nivå som denna excellenta sida) är Anders Jallai, författaren som skriver dokumentärromaner om Sverige.
    Inbäddat i böckerna ligger just kontrollen över medierna samt etablissemanget makt.

    Skrämmande, det här.

    SvaraRadera
  2. Ja, här krävs en rejäl upprensning, ända ner i den slemmigaste botten, för att kunna börja om från början med rena händer.

    SvaraRadera
    Svar
    1. PS Anders och jag är gamla kollegor, har ingått i ett gemensamt team.

      Radera
  3. Jaha, ja. Kul! Han verkar vara helskön hårding med sin aldrig-ge-upp-attityd. En som det händer en del runt. ;D

    SvaraRadera