fredag 4 september 2015

En obehagligt stridslysten Hans Rosling dumdumförklarar hela omvärlden.



00.57 in i den viralt PKhyllade intervjun. Den danske journalisten: -"Media rapporterar just nu om krig, konflikter, kaos och oro". 

Hans Rosing:-" Nä, nä, nä. nä, du har ju fel, fel rakt upp och ner, det har varit ett fantastiskt demokratiskt val i Nigeria, Afrikas största land; Indien är fritt från stelkramp osv osv osv."
Rosling vill med sin härskarteknik invagga oss i sin världsbild på samma sätt som journalisterna gör. Allt är hootsie tootsie med hela världen, vi fattar bara inte, vi är för korkade. Boko Haram, IS, al Shabaab, Irak, Afghanistan och Syrien är bagateller, för "alla flickor i går i skolan, alla använder preventivmedel och alla har elektricitet". Rosling vill att vi ska tro på statistik - men bara från världsnaturfonden och FN.

Hans Rosling är den ende i världen som är tillräckligt kunnig och vet allt om allt. Och tvivlar du på hans lilla enda sanning har du fel och är en idiot. 

Här är en annan sanning. metro

6 kommentarer:

  1. Roy Beck anser jag vara en mer tillförlitlig aktoritet än Rosling. Söker du efter en äkta svensk aktoritet så finner du det i Larn Bern som både är akademiker (teknologie doktor) och företagsledare: http://antropocene.se/2015/august/klimathysterin-och-migrationen.html

    Enligt Bern ligger lösningen för dagens U-länder i billig energi, Kina gick denna väg, något som motarbetas av miljöalarmisterna som fått koldioxid på (i?) hjärnan.

    SvaraRadera
  2. Vilken nöt.
    Kommer nog ganska högt på Sveriges största nötter.
    A

    SvaraRadera
  3. Det är länge sedan jag slutade lyssna på Rosling.

    SvaraRadera
  4. Om det är ett sådan välstånd i Tredje världen som denne Rosling påstår behöver faktiskt inga "flyktingar" ta sig till Sverige?

    Med Roslings resonemang är de att betrakta som bedragare.

    Och bedragare och parasiter tycker vi inte om!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och hela hyllningskåren på FB´nickar och blundar.

      Radera