fredag 23 januari 2015

Så fruktansvärt sorgligt Emerich Rooth.



Jag läser med stor inlevelse och djupt inkännande en överlevande från förintelsen, i DN. Som vanligt går det inte att förstå den omänskliga bestialiteten, så många filmer, så många böcker, så många ögonvittnesskildringar - och ändå. Nazismen är en lika skamlig, obegriplig och ociviliserad mardröm idag, som första gången jag fick mig berättat. 

Därför är rubriken, som Emerich Rooth och DN valt, så beklaglig; "Det vänder sig i magen av SDs propaganda." Hur tänkte de? Hur är det möjligt att få detta tillfälle att skildra berättelsen som aldrig får glömmas, och så istället själv använda den till simpel vulgärpropaganda, smutskastning och skenheliga lögner om SD. 

Rooth: 

-"SD- vars partiledare likt en papegoja säger att roten till allt ont är invandrarna." 

" Sverigedemokraterna består av en hård kärna av företrädesvis unga män, negligerade av sina pappor." 

"När jag ser en propagandabild för Sverige­demokraterna, där Jimmie Åkesson står uppställd mitt emellan två mörkhyade människor, vänder det sig i magen." 

Så tragiskt.  

Att en överlevare som Emerich Rooth efter ett långt liv fortfarande är så förblindad av hat, att han inte ser. Och att han låter det köpta hatet gå ut över miljoner oskyldiga. Som nazisterna gjorde.

Emerich Rooth och DN får det att vända sig i min mage.


SVT  jpost Nima



6 kommentarer:

  1. Din otacksamma jävel var den första tanke som dök upp när jag läste pamfletten i DN. Men vissa är otacksamma oavsett vad. Jag vet inte hans detaljerade historia men det är inte omöjligt att han räddades av de "vita bussarna" som den svenske greven Folke Bernadotte hade fått regerings uppdrag för. Ursprungligen var uppdraget att rädda fängslade nordbor från koncentrationslägren men tack vare sin kungliga börd och övertalningsförmåga lyckades han rädda upp till 7 000 judar utöver nordbor.

    För detta har han kritiserats från judiskt håll att han inte räddade fler judar, i så fall hade det skett på de nordiska lägerfångarnas bekostnad. För att ytterligare visa sin tacksamhet mördades Bernadotte 1948 på öppen gata i Jerusalem av den judiska Sternligan.

    Sverigedemokraterna är den mest Israelvänliga partiet i Sveriges riksdag. Om deras politik fick gehör skulle inte judarna i Sverige behöva känna sig hotade av muslimer som de gör idag. Dessutom är SD:s linje bra mycket återhållsammare än den officiella israeliska linjen. Men som vanligt är det lättare att se grandet i sin broders öga än bjälken i sitt eget

    SvaraRadera
  2. Carina:
    Utan att någonsin hört namnet,tror jag han tillhör den stora skara som ännu idag livnär sig på ersättning,för sina/deras bedrifter ! Skulle man tro alla pressuppgifter,skall det ju finnas fler som överlevde åren i KL,än de påstådda 6 miljonerna döda...
    F.ö finns det idag 70 år efter kriget,inte ett program i tysk TV med självaktning,som inte har minst en överlevande jude i panelen. Samma dramatiska berättelser dagligen,med undantag av den numera överskuggande propagandan för Islam !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skönt att se att du håller stilen. Varje kritisk synpunkt om skräckväldet under Hitler betraktar du som lögner och påhitt. Vilka 6 miljoner syftar du på? I andra världskriget beräknas 50-60 miljoner ha dött varav ca 13 miljoner judar i Förintelsen. Källa: www.SO-rummet.se Curt H

      Radera
    2. Det är vinnarna av ett krig som får skriva historien om det. Tänk på det!

      Radera
  3. Jag tänker "stackars sate" som inte förstår helheten.
    Läser man inget annat än den tillrättalagda journalistiken så vet de inte.
    Bättre att se dem som mindre vetande än korkade.
    Om massmedia hade rapporterat så som alternativa sidor och bloggar gör så hade de förstått varför SD finns.
    Om Tino Sanandaji, Merit Wager, Johan Westerholm och Thomas Gür blivit inbjudna till TV-soffor och "myspys-reportage" lika ofta som Maria Ferm, Sven Wolter, Öz Nujen, Malena Ernman & CO så hade han förstått.

    Vi får bara invänta tiden då media går omkull. Jag känner mig lugnare på länge för tillräckligt många insatta, med pondus och rätta kontakterna har protesterat mot DÖ och migrationspolitiken nu så det kommer hända saker under denna mandatperioden.

    Sedan gäller det att stötta polismyndigheten när drevet går för att de spärrar in odemokratiska krafter.
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  4. Denne herre är en bricka i spelet precis som många andra som får komma till tals i media. Alla som får kommentera Sveriges förda politik i media är med om nedmonteringen av vårt fina land....mer eller mindre. Vissa av dem är medvetna om vad de håller på med och andra antagligen inte. Men de är alla skyldiga. Ibland klär de sig i dräkter som vi kan ta till oss och ibland inte. Men vi är alla lurade...mer eller mindre, av dessa onda individer. Makt och pengar styr världen och de som står högst upp i näringskedjorna är de som styr bankerna. Så är det och så har det varit sedan banksystemen bildades. Följ pengarna och du hittar ondskans ansikte.

    SvaraRadera