onsdag 28 januari 2015

Norge står stadigt i tiggerförbudet.

Och svensk media behöver luktsalt, reportrarna vet inte till sig av indignation. Med avsmak och  Hitlermin tar SVTs ankare norrmännen på räfst och rättarting, och skriver dem på näsan att i Sverige minsann, har vi begreipst att man INTE kan lagstifta bort fattigdom. 

Men tiggarna i Norge verkar ta beslutet med ro - Då åker vi till Sverige, Danmark eller Frankrike istället. 

Själv kom jag i eftermiddags till min ICA-affär och snubblade som vanligt på en tiggare som automatiskt hej-hejade. Jag tog ett kliv in i butiken - utan att hej-heja. Vilket den rågblonda slanka kvinna i fyrtioårsåldern som kom från motsatt håll inte tänkte låta mig komma undan med. -"HEJ-HEJ", "HEJ-HEJ!" sa hon mitt upp i ansiktet på mig, och nickade menande och uppfordrande bakåt åt tiggaren.  -"Känner vi varandra?" sa jag med mördarblick, och hämtade min kundvagn.

Sverige anfaller nuförtiden från alla fronter så fort jag går utanför dörren.

8 kommentarer:

  1. Folkfostran, du kan tydligen inte längre frivilligt hälsa på okända. Välja själv om du vill ge bort något. Nu ska vi alla vara snälla och givmilda. Ständigt.

    Hur kunde du finna dig så snabbt? Jag skulle bli förstummad över arrogansen, att den blonda hade mage att höja rösten. Jag råder väl över mig själv då jag är ute och handlar? /V

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha-ha, ja, du, svaret kom nog med den beskäftigas min! Jag blir inte lätt arg, oftsst missar jag det. Men just den här situationen får det att rämna, just att den fakska präktigheten trär tvångströja på mig. Undrar vad hon väntade sig? Att jag skulle lydigt hälsa? För att hon sa det?

      Radera
  2. I Danmark råder också tiggeriförbud !
    Återstår endast Absurdistan här uppe i Norr.... Zigenarmaffian kommer att ta fram knivar och pistoler,vad gäller de bästa platserna.

    SvaraRadera
  3. Idag har Stockholm begärt extra fem miljoner till eumedborgares logi och hemresor. Flatheten har inga gränser. De kommer tillbaka veckan efter. På vår bekostnad.

    SvaraRadera
  4. Blonda godhetsaposteln höjer sig själv samtidigt som hon vill trycka ner andra. Det var elakt gjort. Bra att du fann dig Carina.Folk ska inte komma och mästra i det offentliga rummet.Här är en som skulle ha blivit jättearg på kvinnans dåliga uppförande.

    SvaraRadera
  5. Tur att inte alla blondiner är som denna då! Bra att du står på dig Carina! ;)

    SvaraRadera
  6. Det var möjligen inte Malena Ernman du mötte?

    Skogis.

    SvaraRadera
  7. Jag börjar också tuffa till mig! Men det känns mer och mer deprimerande och meningslöst att gå ut på Malmös gator för presens!
    Mysighets faktorn är borta och kommer inte tillbaka!

    SvaraRadera