tisdag 27 januari 2015

Minnesdag.


Det effektivaste sättet att krossa intoleransen, och att ära de som överlevde och de som förgjordes, är att aldrig glömma. 

Men det människor var kapabla att göra mot oskyldiga medmänniskor då, händer också idag - sjuttio år senare -  mitt framför ögonen på de korrekt toleranta.


10 kommentarer:

  1. Så är det Carina.. Denna dag,(och 14 dagar före och efter) ägnas helt åt judarnas dåtida historia.
    I Tyskland lägges t.o.m. snyftreportagen om de stackars islamisterna åt sidan,för denna 70-åriga nyhet.En nyhet som visats årligen några 100-tal gånger.Och liksom Titanic alltid med samma slut.
    Allt vad som skedde från allierad sida har man glömt,eller censurerat bort.Inkl. hur Sverige utlämnade tusentals deserterade tyska och baltiska soldater,till en säker död i Sovjet ! Detta firas/minnes inte av något land,inte ens en minnessten påminner om dessa offer...Tyska veteraner ville liksom i andra länder,resa en minnessten för dessa
    utlämnade soldater i Trelleborg.Naturligtvis blev det ett nej,och hela historien skall och bör sopas under mattan i korrekta Sverige.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

      Radera
    2. Som vanligt har du ingen aning om historia...
      Monumentet skulle peka på det omänskliga förfarande,
      som svenska politiker var ansvariga för,mot dessa till del svårt skadade och stympade asylanter.Förutom tyskar fanns det också otaliga baltiska medborgare,som nu väntade en säker dödsdom från Stalin.
      De första c:a 2.000,sänktes avsiktligt i Bornholmsgattet (som råttor),i det skepp man låst in dem.Övriga från ett andra skepp,fördes till Sibirien mot en säker död !
      Sen finns/fanns det naturligtvis kommunister som du Curt H även i regeringsställning,som gör allt för att dölja det svenska sveket....I min värld gör ni är än löjligare,genom att förtiga sanningen !

      Radera
    3. Det är så skönt Lars Å att du kan klarlägga allting. Du vet ju allt om alla människors politiska uppfattning. Naturligtvis är jag kommunist eftersom jag inte sympatiserar med SD. Alla som inte sympatiserar med SD från moderaterna till vänsterpartiet står ju till vänster om SD och är alltså kommunister. Jag har ingen förhoppning att du skall förstå. /Curt H

      Radera
  2. Det sjuka i högtidlighållandet av befrielsen av Auschwitz är att landet som gjorde det är inte inbjudet. Ryssland är inte välkomna på grund av konflikten i Ukraina. Men det är väl två skilda saker. Lite som när Svenska Kyrkan inte skulle vara med på minnet av kristallnatten bara för att Israel slåss med araber i sitt närområde. Polens president går så långt att han förfalskar historien och säger att det var ukrainare som befriade Auschwitz, när det var en blandning av folk, men truppen bestod till största delen av ryssar från Sibirien.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dessutom nämnes inget om att det endast fanns de fångar kvar i lägret,som inte ansågs transportmässiga.Alltså man befarade att de skulle dö under den stora transport,som skedde per järnväg västerut till Tyskland,under januari 1945.Bl.a. till Sachsenhausen och Bergen Belsen.
      Sen skall vi komma ihåg att detta läger bestod av tre olika enheter varav ett var det,som idag kallas utrotningsläger...
      Och där de förskräckande bilderna togs av ryssarna.
      De andra två lägren var arbets- och straffläger.... Detta inte skrivet för att förringa event.försköna något.Men mer än halva sanningen måste delges,för att hela historien skall bli någorlunda sann.

      Radera
  3. Lögnhalsar med egna sanningar borde få dem stoppade i halsen, eller nån annanstans. Och likadant de som tillrättalägger vad som skett.

    SvaraRadera
  4. Och att inte förglömma att mer än tre miljoner ryska krigsfångar som arbetade och svalt ihjäl i olika läger i Tyskland.
    Stefan H

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det finns många stackars offer,som aldrig får en egen minnesdag.Vi får inte glömma de ryska krigsfångar och tvångsarbetare,som tvingades arbeta för Tyskland i Norge, men lyckades rymma över gränsen till Sverige.
      Vill minnas att det var hela 3.000 som utskeppades från Gävle mot en säker dödsdom av Stalin.
      Dessa arma stackare,som Sverige utan prut lämnade ut är ännu en svart fläck på den svenska vita neutrala västen !
      Som pilot slipper du ju se den förstörelse som drabbar "fienden",sade en gång en f.d.tysk luftwaffenpilot till mig.
      Min avlidna hustru som överlevde infernot,ville inte gärna minnas alla hemska ögonblick.Men några ord sitter kvar i mitt minne,"Du vet inte vad krig betyder,och inte hur hunger känns"

      Radera
  5. Så rätt hon hade, Lars. Ingen ska behöva känna det.

    SvaraRadera