söndag 25 januari 2015

Journalisterna sticker oss i ögonen.


En 22-årig man sätter sig i en bil narkotikapåverkad och kör ihjäl människor vid  2 tillfällen på ett halvår. En slump? Det tycker dräparens familj och gråter ut i VLT. Och precis som vi har vant oss vid, så är 22-åringens mamma, bror och syster helt förtvivlade över den här jobbiga tiden och vad han är anklagad för.
– Vi är chockade och mår jättedåligt. Han är ingen terrorist.
Mamma gråter varje dag, hon äter inte, hon mår jättedåligt, vi mår dåligt allihopa, min bror har varit problematisk, men det här med att döda – det som skett har varit olyckshändelser, säger 22-åringens syster. 

En man med så mycket otur borde inte få lämna hemmet. 

Och journalisterna i Sverige kunde göra oss läsare en stor tjänst, och åtminstone låtsas att det finns verkliga offer i den här tragedin. Människor vars livstid brutalt, oförtjänt och chockartat har avslutats av denne 22-åring.



3 kommentarer:

  1. I sverige fungerar det väl så. Offren får i princip skylla sej själv medan förövaren/förövrarna får all hjälp och support som samhället kan erbjuda.
    Lite hårddraget kanske, men i praktiken inte så långt från sanningen. Även de inblandades etniciteten spelar hyfsat stor roll.

    Skogis.

    SvaraRadera
  2. Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, f.d. Ungdomsstyrelsen, har kommit fram till att pojkar som är feminister slåss mindre. Eller det är i alla fall det de försöker pådyvla oss. Läser man mellan raderna så framgår det tydligt att det är de med stenålderskultur som står för våldet. (http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1646&artikel=6076025)

    Samma sak med brottslingen i VLT:s snyftare. Här får vi tyvärr räkna ytterligare två offrade på multikulturens altare. Har man inte lämnat 700-talet ska man inte tillåtas köra bil.

    SvaraRadera
  3. Journalisterna är uppviglare som leker med pennan.
    Med mycket lite förnuft under pannan.
    När verkligheten når journalisterna springer de och gömmer sig!

    SvaraRadera