måndag 26 januari 2015

Ikväll ska vi svenskar bänka oss och applådera filmbaggeparaden.

Programledaren Petra Mede har, efter att ha passerat Sveriges Vinklade Televisions åsiktsnålsöga, återigen fått förtroendet att värda en svensk gala. Det är en tydlig garant för att ingen ikväll kommer att våga yttra förbjudna ord som "färgfilm", eller använda sig av deltagarnas egna citat innehållande N-ordet. Bland de vådligt uppiffade kulturarbetarna kommer att sitta noggrant utplacerade ordkontrollanter, med nyvässade öron och med krigsrubrikmediadrev och "skandaler"som särskild specialitet. 

Mångkulturelle långfilmskonsulenten Baker Karim tycker att svensk film är så monokrom och enfaldig, att hen kommer att ägna kvällen åt att försöka upptäcka om det fortfarande finns nån o-programmerad svensk att sätta dit. 

Kvällens värdinna bör absolut nonchalera om någon färgfilmare eller pristagare har ett skojsigt efternamn som Acolor, sånt skojar vi svenskar inte med. Färgade personer uppmanas att absolut inte vara självironiska, för då kommer Farnaz Arbabi att gå bärsärk, hen är PK-expert , och vet precis vad som passar sig i  Iran och Sverige. 

Alla gästerna kommer att placeras enligt korrekt könsperspektiv för att inte störa genusrytmen. Alla pristagarna är kvoterade i exakt lika stora grupper - PK - kvinnor - mångfald. Vita män i medelåldern bör inte applåderas, och ska det drivas hårt med någon, så är dessa vita män enda tillåtna kortet. Filip och Fredrik presenterar sin film om somalier, och kommer givetvis inte att behöva pudla efter sändningen, eftersom de bara sparkar mot svenskar.

När allt är över  - utan att mångfalden känner sig djupt kränkta - så kan alla gå på toa och andas ut, eller in över en lina. 


6 kommentarer:

  1. Tittade på länken om genusrytm och hamnade i en mardröm! Själv gammelfeminist med åratal av arbete med våldsutsatta kvinnor och barn, mångaåriga universitetsstudier, insatt i genus och feminism, kvinna, mor, syster, faster och moster med åtskilliga kompententa och skärpta kvinnor omkring mig, vet inte vad jag ska rada upp för några fler erfarenheter i livet; detta var det mest rubbade jag sett! I klass med Konstfacks psykvårds-experiment/ konstverk, som blev granskat av domstol om jag inte minns fel.

    Hur har de fått fram vetenskaplighet, relevans, stringens, alla fina ord som man sätter på avhandlingarnas olika delar. Jisses, det är magstarkt utan motstycke! Rena flummet, rena dravlet. Jag har inga sofistikierade och eleganta ord för dårdillet. Avhandlingen skämmer ut svensk forskning, institutionen kunde ägna sig åt verkligheten, inte navelskåderier och 'egenupplevda' situationer av förtryck. Dessutom i 'forskarens' bekantskapskrets, ingen seriös referensgrupp ens.

    Jag slutar min svada där, men det är bedrövligt, sorgligt! / V

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, V, förstår din upprördhet, i synnerhet med din gedigna bakgrund. Detta är inget annat än living hell.

      Radera
  2. Och dansen den går över stock och sten.Med hångrinande ansikten ,klänger dansarna fast i varandra.Djävulsfiolen den gnäller för att sätta de här medagerande i extas.De flåsar medan deras folkförrädarklackar slår i stenen som gör att gnistorna faller ut.
    De har tagit mycket ifrån oss ,men den dagen de tar allt,det hela, bir vi äntligen fria att handla,för att ta vår rätt tillbaka.
    Vår heder,vår stolthet och vår integritet.!
    Måtte FAN själv utropa domslutet över dessa överlöpare.Måtte ingen glömma detta nesliga brott mot ett litet oskyldigt folk i världen.
    Det vidrigaste folkförräderi som någonsin tagit plats i världshistorien.
    Oh ,far käre och rara lilla Moja,där Ni vilar i saltmättad luft på kyrkogården vid havet,vad skulle Ni ha att säga om detta som hänt vårt fosterland och vårt folk,om Ni hade vaknat upp bara för en kväll och sett detta vansinne som drabbat vårt fosterland?
    Katinka Glahd.


    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  4. Nästa år blir det nog någon muslimsk kvinna som blir programledare. Allt för att tillfredsställa mångfalden. Jag slog precis vad med min man om att jag tror det blir någon i slöja som kommer att läsa nyheterna i Rapport eller Aktuellt innan sommaren. Vi slog vad om 50 kr, det är allt jag har råd med nu som fattigpensionär.

    SvaraRadera
  5. Tuggummituggande kulturarbetare som klarade sig utan fadäser ikväll, det enda som det skämtades hejdlöst med var svenska medelålders vita män, och det enda land som gjordes löjligt var Norge. Puhhh.

    SvaraRadera