lördag 5 april 2014

Moderaterna partar loss på Sverigemötet.


corren- Förskolematen räckte inte - tvååring fick näringsbrist, och fick läggas in med näringsdropp. Sedan förskolan krympte portionerna räcker inte längre maten till alla.



Nu är det dags igen kompisar!

Ordförståelse från högskoleprovet. 
Idag blev mitt resultat: 


SvD | Quiz - Testa dig själv!

Resultat: 19 rätt av 20.


Vilket visar att provet var ovanligt lätt den här gången.......

fredag 4 april 2014

Sverige, Sverige - ständigt detta Sverige och "svenskarna".

Förra helgen begicks ett grovt rån i en guldsmedsaffär Oslo. Inbrottet har fångats på övervakningskamera, och polisens huvudspår pekar nu direkt mot en specifik miljö - i Sverige.

Oslos polisdistrikt har inlett ett tätt samarbete med svensk polismyndighet för att lösa brottet.Jag har ett tips till norsk polis......

nrk

Här ligger hundarna i hårdträning.

Tror inte mina ögon........


Kräk-Eliasson igen.

För en vecka sen kallade generaldirektör Dan Eliasson, avslöjandena om det helt vanvettiga maktmissbruket på Försäkringskassan för ”lätt parodiska” i sitt veckobrev till personalen.
Men, med fakta på bordet håller inte förnekelsestrategin längre. Förtroendet för Eliasson är på minus 45, och han känner att nån rycker i hans köttben, så då väljer Danielsson att göra det för hans personlighet så självklara, en lätt låtsaspudel:

 - "Allvarliga misstag har begåtts", säger Dan Eliasson nu, underförstått av alla andra -  utom av Eliasson själv.

Gud nåde den, som rör den mannens köttben. Och bevara alla anställda och svenska folket för denne varelse.

resumé

torsdag 3 april 2014

Försvarsministerns dilemma.

-"Svenska försvarsmakten har inte råd med ammunition till handeldvapnen, nu vill kapten Enström köpa stridsplan för miljarder. Smart." 

Försvarsministerns mardrömmar om att Putin annekterar Gotland har fått lite väl långtgående konsekvenser. 

Fast grattis major Stefan!

Vem bryr sig om regeringen?

Hårda krav på fotbollspubliken i Helsingborg. För att komma in på Olympia måste åskådarna skriva på ett kontrakt med ordningsregler. Görs inte det tar det stopp i entrén.  

HIF kör över Ask, hennes dyra tjänstemän och utredningar.  Och tar äntligen saken i egna händer. Heja, heja friskt humör, HIF gör rätt - kör, kör, kör!

svt

onsdag 2 april 2014

Vilken rätt är du på menyn?

Det finns en ny teori som delar in oss i förrättsmänniskor, huvudrättsmänniskor eller efterrättsmänniskor. 

Enligt denna är förrättsälskaren en glupsk, allt-numänniska med kort tålamod och svårigheter att bestämma sig (hellre en tapasbuffé än en stadig köttbit). Huvudrättsmänniskorna är planerande, målfokuserade och ser hela skogen och inte bara träden. Dessertälskaren är den som bryr sig om finalen och gärna drar ut på saker, bara slutet blir gott. 

Vad är du? 

Undrar en ickeglupsk förrättsmänniska som inte har ett dugg svårt för att bestämma sig, men gärna vill ha allt nu, och är gift med en huvudrättsmänniska.

Om jag var 28-åringen, skulle jag erkänna precis allt och ta mitt straff.

"Rubriceringen sänks från dråp till vållande till annans död till grov misshandel till misshandel". 

Offret beskrivs numera som omkommen, inte dödad. Ni ser, snart är vi där....offret snubblade...... Och då blir det inte lätt att vara 28-åringen och hans närmaste.

Om 28-åringen som nekar till brott, den slipade och drivne försvarsadvokaten, och domstolen väljer att skipa "fel" rätt, så kan det mycket väl vara tidernas Pyrrhusseger.

Kloktwitter.

-"Dan Eliassons livsöde är att flytta runt mellan olika myndigheter och förstöra dem en i taget." 

Och regeringen säger inte nej därtil....


Roligaste aprilskämtet igår.


Från och med igår byter Herrljunga namn till Henljunga.


Omänsklig sorg. Och varma sympatier.

På gårdagens hockeymatch samlade Djurgårdsfamiljen in 172 150 kronor som går oavkortat till Stefans familj. Tack!

På gårdagens hockeymatch samlade Djurgårdsfamiljen in 172 150 kronor som går oavkortat till Stefans familj. Tack!


  • Joakim Olsson All heder åt Djurgården i denna situation. På alla fronter!!! Fint gjort med insamlingen och samtidigt ännu ett bevis på att DIF och deras verksamhet har en hel del supportrar (möjligen bland de flesta i landet??) med äkta hjärta för sin klubb och för idrotten som helhet! I stunder som dessa lägger vi äkta supportrar färgerna åt sidan. Och visar hjärta på ett annat sätt!
    Unlike · Reply · 208 · 8 hours ago
  • Sebastian Mattsson Det må vara fint! Men pengar kan aldrig ersätta en förlorad pappa/make/son.
    Like · Reply · 194 · 8 hours ago
  • Sara Bodin Michaela om du tänker efter. Här är en familj som precis tappat en av två inkomster. De har 4 barn. Självklart är det jättebra om de kan få hjälp ekonomiskt.
    Unlike · Reply · 108 · 2 hours ago
  • Kristian Bengtsson Lotta Bäckström, vilken försäkring ersätter en pappa och en livskamrat? Tror knappast att insamlingen var för pengarnas skull utan snarare för att visa sympati och respekt. Något du kanske också skulle tänka på?
  • Linda Kämpe Frun sitter själv med 4 barn!! Tro fan att pengarna hjälper! Jag miste själv min mor å far i tidig ålder och då var de tyvärr ingen som kunde hjälpa mig å mina 3 syskon. Detta var jättefint gjort och hoppas de hjälper till en värdig begravning å till annat som man behöber i en sån stor familj! Fruktansvärt de som hände och detta är de minsta folk kan göra.
    Like · Reply · 63 · about an hour ago
  • Sofialäktaren En ny stor insamling kommer att göras nu på söndag på Stockholmsarenan då Djurgården möter Halmstad.

tisdag 1 april 2014

En man är död. Och dagens rubriker är fanimej inte värdiga.

Misstänks inte längre för dråp.

Advokaten: Han förnekar brott– Det handlar om våld utan tillhyggen mot målsägandens huvud och målsäganden faller omkull. Där är brottshandlingen över. Vännen: ”En tragedi för alla.” 

"Insåg inte själv att han var inblandad." 

– Det har inte förekommit några tillhyggen.

Att det dröjde ett drygt dygn innan kan kontaktade polisen har sin förklaring, enligt vännen. – Han ville säga hejdå till sitt lilla barn innan han greps och informera sin familj om vad som hänt.

Det tycks som om polis/svensk rätt och media redan har domen färdig: 

- Djurgårdssupportern gick och snubblade. Vad är hela Sverige så upphetsade för.

Livet är mig för kärt,

för att gå på fotboll.

När supportrar tände bengaler under mötet mellan AIK och IFK Göteborg igår gick brandlarmet, och utrymningen av en fullsatt Friends arena startade. Men när människor började strömma ut gick inte nödutgångarna att öppna..
– Det är förstås oerhört allvarligt och får inte hända i en sådan här situation, säger Thomas Perslund, vd för Sweden Arena Management som driver Friends arena. 

Och så finns det tomtar som tycker det behövs en utredning om pyroteknik på matcher......

Supporterdräparen

kommer ganska snart tvingas inse att han ruinerade brutalt inte bara offrets familj, och hela fotbollsSverige. 

Utan också sitt eget liv, sin sambos, sitt barns, familjs och vänners framtid. Det hat han var full av, när han i obegriplig våldsextas misshandlade en obekant främmande man till döds, kommer för resten av tiden att vändas mot honom, och förfölja honom. Han blir aldrig fri. 

Mannen borde utnämna sig själv till avskräckande exempel för alla huligandårar.

måndag 31 mars 2014

Hittade ett recept till sommarens events

.........fast jag tror jag letar vidare.....


Frankrike har fått en egen stridshingst,


la mode Francaise.....

President Hollande säger efter katastrofvalet idag, att han ska leda "en stridande regering och att han ska hitta nya vägar". 

Har vi hört det förut?



Varför så bekymrad,

unge herr Beckham? Du har framtiden för dig!!

Mordet på djurgårdspappan griper mig in i märgen.


Men. 

Ändå en fråga.

-"Varför är det större uppmärksamhet kring mordet på djurgårdaren (all respekt) än kring barnet och kvinnan som mördades med järnrör."

Askunge-lag.

Sverige håller på att tappa sin förande roll som världsförsvarare av de skyddslösa barnen. Medan våra tingsrätter blundar för grova brott bland minderåriga, tar nu UK täten. 

En ny lag är på förslag i Uk, nämligen att föräldrars "bristande omsorg"ska bli lika straffbart som fysisk och sexuell misshandel. Om mamman och/eller pappan inte lyckas visa sina barn kärlek och omsorg, kan de dömas till fängelse i upp till tio år. Detta förväntas vara en del av Drottningens tal i juni, då "känslomässig ondska" kommer att bli straffbart för första gången.
Detta efter att barn tvingas växa upp med livslånga mentala hälsoproblem eller begår självmord efter att ha försummats i hemmet. Hmmm.

Jag, om nån, förstår verkligen problemet. 

Men hur....? 

Kanske bäst att inte skaffa några barn över huvud taget. De tillhör ju uppenbarligen staten och lagtolkarna socialsekreterarna.



Inget vi vill tänka på idag. Men snart fotbolls-VM.

Igår dödades en kille för sina nya Nike-skor,  idag sköts en snubbe ihjäl för att han var för långsam när han överlämnade plånboken. Rio är en krigszon och de rika kör omkring i skottsäkra bilar. 

Men under VM ska fattigdomen och kriminaliteten sopas ner under sanden på Copacabana. 

Zudden gör upp veckoplanen.




Misstänkt för Djurgårdsmordet släppt.

"En man medtagen till station igår kväll och delgiven misstanke om dråp.
Mannen släpptes efter förhör."
Vafför då? 

För att några andra vanskapta vilddjur ska leta rätt på honom och göra saken kort? 

Och istället för att avkräva ansvar och räfst och rättarting - enough is enough already - vad gör då svensken?? Går och hämtar sina fackelpinnar och samlas i tiotusental i manifestationståg i stad efter stad efter stad. Där går dom och trallar på We shall overcome och hoppas att Gud ska se dem. 


Medan små barn gråter varje dag resten av livet efter sin pappa. Och medan polischefer och ansvariga politiker sitter i presskonferenser och räddar sina nior.

söndag 30 mars 2014

-" Att tysta ner fakta av politiska skäl är livsfarligt för demokratin."




Jag förbjuder er att missa Britta Svenssons -"De kom svartklädda med flaggan i handen."


Månne det finns ett litet, litet hopp om svensk journalistik och media?

Måste få avsluta denna sorgens dag


med nånting annat. Så att jag ska kunna somna.


















Inte illa. Röntgenblick - ser igenom gardiner.

Djurgårssupportern och hans familj får betala det högsta priset. Vila i frid.

 
Priset för det iskalla hatet och våldet i vårt svenska mångkulturella samhälle. Politikerna har tagit vårt trygga samhälle, och förvandlat till ett blodigt slagfält.

Jag tänker i förtvivlan och djup sorg: Hur kan man slå ihjäl någon, misshandla någon till döds, någon som man inte känner och aldrig ens har träffat. Tio mot en. Hur är det möjligt? Var kommer hatet ifrån? Vad är det för monster, och hur blir dom såna?

Det skulle ha blivit en fotbollsfest. 

Avgå Beatrice Ask och hela ditt sorgligt misslyckade anhang.


MP en ekonomisk katastrof för landet.

Är verkligen väljarna beredda p
å 25 kr litern för bensin när MP träder till makten?

Nä. 

Men vi kommer att betala det. 

Sen sätts inflationstrollsrullningen igång, när alla som verkligen behöver bilen söker kompensation för den samhällsskadliga straffskatten.