lördag 25 januari 2014

Syriska fredssamtal.

"Den bästa lösningen är att organisera fria och rättvisa val inne i Syrien. Ingen utomstående part eller makt ska bestämma för det syriska folkets räkning eller för Syrien som land." 

Fast. 

All utomstående part eller makt ska ta hand om de miljoner krigsflyende Syriska civila.

Dagens twitterfråga. När skriker vi högt??

"Varför är det så tyst om att hälften av alla kvinnliga pensionärer får ut 8 papp eller mindre varje månad. När skriker vi högt?" 

Fast. 

Riksdagsledamöterna föreslås få ersättning för resor även mellan fritidshus och riksdag.

Stor Succée.

Nord Korea bekräftar att en 17-årig man har landat på solen, en resa på fyra timmar.


torsdag 23 januari 2014

Same shit.

En databugg har mixat porträttbilderna på riksdagens hemsida. 

Som om det spelade någon som helst roll.


Det förklara en del.


onsdag 22 januari 2014

Frälsningsarmén på Aktuellt.

EUmigranter kommer till svenska härbärgen från sina primitiva kåkstäder och vädjar om en natt i en varm, skön säng. 

Härbärget i Stockholm har en raffinerad metod att dela ut sängplatserna och de rena lakanen -  man får dra lott. Det ligger små plastägg i stora korgar och de som öppnar äggen och finner en lott däri - de får stiga in i värmen.

De som drar nitlotten? Ja, föreställ dig själv. Nån gång har väl du stått på ett tivoli och hoppats på högsta vinsten. Men nu gäller det inte en fånig nalle, utan 12 timmar välsignade från den iskalla trottoaren, utan täcke och kudde, där timmarna kryper fram i samma takt som kölden och misären kryper in på ditt bara skinn. Aktuellt frågar chefsfrälsningssoldaten vad de ska ta sig till, de som blir utan.

Hon svarar:

-De får väl göra som de svenska uteliggarna, sova ute nånstans.


Långt därinne i Mandelas öra



kan du skymta en lite bunny rabbit. Och den har nu orsakat spektakel!

Regeringen i Sydafrika har upptäckt den lilla kaninen, och vill genast "återskapa värdigheten för Mandela" genom att trolla bort kaninen. 


Men skulptörerna Andre Prinsloo och Ruhan Janse van Vuuren satte dit kaninen som ett slags hastigt påkommen signatur, efter att myndigheterna nekat dem att ingravera sina namn på statyns byxor. 

Prinsloo anser att den oskyldiga symbolen gömdes i örat och därmed inte generar statyn, man behöver en lång lins eller kikare för att se den. 

Dom måste ha haft en kanin bakom örat.....



tisdag 21 januari 2014

Svenska cancer- och sjukvårdskatastrofen.

Först jobbar man från januari till  mitten av juli varje år - och vartenda öre går till skatt. 

Sen får man cancer. Och får tigga hos godhjärtade släktingar och vänner, eller sälja allt man äger för att få vård innan man dör.Tack för kaffet Fredrik Reinfeldt och alliansen. 

Läs chatten när två ministrar utan ryggrad sitter vid giljotinen, skyller ifrån sig och låtsas att allt är/blir "bra".  

Min fråga :Allt går åt pipsvängen, inte bara sjukvården, utan infrastrukturen med tågen, äldrevården, invandringspolitiken, arbetsmarknadspolitiken, rättsväsendet, skolorna, överbelastade dagis, jobbpolitiken, kriminaliteten, utanförskapet, ghettofieringen....jag kan fortsätta. Och alliansen ler och säger att allt är bra. Hur kan ni  två sitta och försvara  den svenska sjuklöver-vården? Menar ni verkligen att ni inte vill stå för hur eländigt lite vi får för skattekronorna i S-alliansens Sverige?

Jens: Måste man köpa en egen försäkring I dagens läge för att få vårt?
Lena Hallengren: Hej Jens,
Man behöver inte köpa en privat sjukvårdsförsäkring för att få vård. Vi har alla betalat till en gemensam försäkring via skatten och ger vård efter  behov. I grund och botten har vi goda förutsättningar i Sverige att bedriva vård, men vi måste ta köerna på allvar ohc se till att vården får en organisation som verkligen möter de med störst behov.
21:37, 21 January 2014
Jens: Måste man köpa en egen försäkring I dagens läge för att få vårt?
Göran Hägglund: Nej. Nästan alla som får vård i vård land har ingen privat sjukförsäkring. 

SJ säger upp flera hundra anställda.

Ut med dom bara.
Så att statens pengar räcker till
att ta in flera hundra nysvenskar istället.

Idag är det kramens dag

Och jag ska omfamna alla sunda, kloka, varma och medmänskliga människor med stort civilkurage, och utan influensa- och kräksjukebaciller. 

Vem vill du krama?


OP

En vacker tradition i Luleå.


I mitt flygande liv sov jag de flesta nätter nånannanstans än i min egen säng, många av de nätterna övernattade jag  på ett hotell i Luleå, mitt emot Stadparken. 

Varje vinter i trettio år var jag lika nyfiken på det djur som iskonstnären Hans Englund skapade för oss. I år missar jag igelkotten på tolv ton, som hyllas av konstnären speciellt, eftersom de är en minskande skara sötnosar. Men blir glad av bilden - vilket enastående jobb!




NSD

måndag 20 januari 2014

"Meggings", det här ser jag fram emot!

– Det finnes ingen anledning till att bara kvinnor ska bära leggings, de är läckra moderiktiga och superkomfortabla, säger modeskaparna inför våren 2014

Haha-ha, ja inte blir detta mode vackrare för att det bärs av män, men gärna för mig. jag filar nyheten om modet under "underhållning".

 Och jag ska försöka hålla mig för skratt!


"Bikini bidge"-trenden - klara färdiga - gå!


Bikini bridge är tillståndet när en kvinna är så mager att höftbenen lyfter upp bikinibyxan när man ligger ner. 

Det hetaste just nu är att lägga ut sina bikini-bridge-selfiesar på nätet.


Jag minns faktiskt det här tillståndet väldigt väl. Fast inte fasen var det nån trend då, och selfiesar skulle inte ha accepterats - man fick ju aldrig tro att man var nåt.

söndag 19 januari 2014

Störst av allt är kärleken.




Alldeles ensam

kom hon lyckligt springande och ivrigt nosande vid den hårt trafikerade vägen, helt obekymrad om vilka dödsfaror hon utsatte sig för. 

Men, jag som fick hjärtat i halsgropen, tvärbromsade på trottoaren, och rusade fram till den svarta labbeflickan. 

När hon fick syn på mig strålade hon av salighet, tog vilda  men tunga hoppsasteg rakt mot mig, och ville att vi skulle kasta oss och leka i snön. Jag lugnade henne, tittade på halsbandet, men nix inget telefonnummer, tittade mig vilset omkring - ingen i närheten. Ingen som ropade, ingen som letade - vad skulle jag nu göra?Du får följa med mig, sa jag och förde henne mot bilen. Då tittade hon på mig med en labbeblick som sa: Jaa, jag älskar dig mest på jorden, får jag följa med dig, är du min nya matte nu, har du nån mat hemma eller godis i fickorna???Två unghanar bakom stängslet i bagageutrymmet tittade storögt på vad matte släpade in i baksätet - en brud, jippi. Släpp fram oss!! Så kul skulle vi dock inte ha det.

Ringde polisen och frågade vad man gör, kom hit med henne, blev svaret. Så iväg med den kärvänliga nya kompisen till polisstationen, på med koppel, lite av Zätornas nyhandlade hundmat i en plastpåse, och ring på polisens dörrklocka. När polismannen kom och öppnade blev labbeflickan på nytt helt lycksalig. Hon tittade troskyldigt med sina varma bruna ögon, log liksom med hela ansiktet, och hela den trinda kroppen böljade sig; hej farbror polisen, jag älskar dig mest på jorden, får jag följa med dig, är du min nya husse nu, har du några kakor på kontoret???

-Här, jag tog med lite mat om det skulle dröja tills matte och husse kommer, sa jag. Polismannen tittade på labbeflickan ett ögonblick, vände sig sen mot mig och sa, tack, men jag tror att den här tjejen klarar sig utan mat i minst fjorton dagar.

Så kom det sig att den glada hunden hamnade i en bur utan bröd och vatten, när hon just lyckats hitta vägen till fullständig frihet.

Och jag känner mig så förfärligt skyldig.

Socialdemokratisk stringens.