lördag 4 januari 2014

Smärtsamt sann allians-satir.

En s.k shouter.


Vi är alla bra på olika saker.

Ett barn med autistisk störning skulle lösa en uppgift i skolan,orden apple, pumpkin, log, river, fox och pond skulle placeras i bokstavsordning på linjerna från 1 till 6.

Jag vet hur jag själv hade löst uppgiften, men det finns inte bara ett rätt sätt. Det här barnet har hittat sin egen - en genialisk lösning.


fredag 3 januari 2014

Inget annat för sig.

Vad ska man göra med allt julklappspapper som blir över? Busa med sin kompis, som två grabbar i UK? 

Skulle tro att ingen av dem har nån flickvän.

torsdag 2 januari 2014

Inget dream-läge för Norwegian.......

Norwegian får smaka på sin egen medicin.

news in english

Här har vi vår feta chans!

Det finns ett galet intresse för hundar idag. Tydliga exempel är svenska Boss The french bulldog och inte minst Boo Obama.

Under husdjursmässan MyDOG på Svenska Mässan i Göteborg,  3-6 januari, dras talangjakten för hundar — "The Next Lassie" igång.

Tre finalister ska vaskas fram via live-auditions. Finalisterna får sedan vara med i en talkshow på TV3 under våren, med gamle Baywatch-hjälten David Hasselhoff. 

Därefter väntar troligtvis ett liv i rampljuset för den nya stjärnan.

Shoppinglista: måste köpa ett nytt papper till nästa år....



onsdag 1 januari 2014

Ett litet ministeg

tillbaka.

 Igår ringde telefonen, sms:en klingade varannan sekund, vidunderliga blommor kom, kärleksmail vällde in, besök, och tröst i hela familjen. 

Jag somnade i förvriden förtvivlad utmattad efter nyårsafton - och vaknade till nyårsdagsstillhet och total tystnad. Dags att börja mitt nya fattiga moderlösal iv, bloggen och samhället är min passion, nånting som kan ge mig lite välbehövlig distraktion. 

Sakta - sakta.


måndag 30 december 2013

Igårkväll

slog jag ett pling till Mamma i Landskrona, hon var så lycklig över julen, i klapparna hade hon fått biljetter till Arlövs Nyårsrevy på sin födelsedag 25 januari, biljetter till Tommy Körberg- , och Thomas Ledin-konsert, och av vännerna tre dagar i stuga på Nordsjälland i maj. Själv hade hon cyklat runt med nybakat, till frissor, läkare och andra vänliga själar, paketen till barn och barn-barn i Stockholm var stora och tunga som bly, och vederbörligen långrimmade på. Men inköpta under hela året - för att sprida ut kostnaderna. Och javisst, ja, hon skulle ju ha en flaska vin med sig till govännerna i lördags, så ut på cykeln i hällregnet och snålblåsten. Måste du det? Ja, för att jag så gärna vill!

När vi skulle lägga på i gårnatt kl 01.15, kröp det fram att hon hade "lite" mer ont än vanligt i sin långvariga och kroniskt värkande bröstrygg, hur då? Ja det kramar och spänner så olidligt, och värker ända ut i tänderna, det har det gjort i flera dagar. Men kan det vara nåt annat? Ja, hon hade nog funderat på det, men det var ju riktigt illa med värken efter att hon gått snett, vint och knasigt sen hon slet av menisken i september, så "det var säkert bara värken", och hon skulle ju till Mikael sin älskade smärtläkare på fredag och få en extra behandling.  Lite mer om ditten och datten, men klockan var mycket och vi måste sova, så vi la på. 

Imorse vaknade jag efter en orolig natt, ringde Mamma direkt . Inget svar. Ringde igen alla signalerna gick fram. Inget svar.
Jag messade en bästis till mamma, "jag är orolig, mamma svarar inte." De åkte dit, tidningen stack upp i dörren, persiennerna var nerdragna. Hem och hämta nycklarna. Och där låg hon, min älskade, älskade Mamma, i sitt nattlinne på köksgolvet, hon hade aldrig hunnit in i sängen.
Drabbats av en massiv hjärtinfarkt och dog antagligen direkt efter vårt nattliga samtal.  Ansiktet var lugnt och behagligt, hon låg som om hon sov så gott.

Jag ylade, skrek, slet mitt hår, VARFÖR SA JAG INTE ATT JAG SKULLE RINGA AMBULANSEN??!!?? VARFÖR RINGDE JAG INTE EFTER AMBULANSEN??!!?? VARFÖR LA VI PÅ LUREN??!!? VARFÖR? VARFÖR??? VARFÖÖÖÖÖÖÖR??? Hundarna blev tokiga, for efter mig, ylade värre än jag, och Björn stod här som en klippa, med tårdränkta kinder. Hur tröstar man nån som hyperventilerar av chock efter att ha mist den dyrbaraste av allt?
Alla barn och sonhustru kom ilande. Sen har vi suttit här och gråtit och hållit varandras händer. 
Vem ska jag nu skratta med? Vem ska nu ge mig livslust, kraft, vilja, tro och absolut kärlek, vem ska nu finnas där i andra änden närhelst jag längtar?

När vi sitter här tomögda, så dimper dagens post ner i brevlådan. Ett brev från Mamma, "till mina käraste!", så mycket kärlek i varenda välskriven skrivstilsrad, och ett tecken på hennes samhällsengagemang, alla utklippen från Landskronaposten, en egenhändigt inskickad insändare om att "banker och post vänder oss ryggen", och en artikel om fattighjonssjukvården i Skåne om fler vårdval. Där hade Mamma plitat på en kommentar, som löd såhär:
"Bli gammal? Ja, Bli sjuk? Aldrig som Sverige ser ut idag. Då kilar jag hellre vidare och besparar både mig och mina Nära en stor belastning."
Nu har Mamma "kilat vidare". 

Och jag blir aldrig mer densamma. 

Sorgen är oändlig.

Ny självmordsterrorattack mot Ryssland.

Rysk spårvagnsattack: Bomb dödar 14 i Volgograd, samma stad som självmordsavrättningarna på tågstationen igår.

Mina kondoleanser till de oskyldiga offren. Det går inte att förstå vansinnet och ondskan. 

söndag 29 december 2013

Lidingömannen efterlyses.


Med ett exakt signalemente varnar polisen på Lidingö allvarligt, för våldsam person som har snorre och talar svenska  utan brytning. 

Hotet kommer från svenska myndigheters maktklättrare.

Svensk Jakt publicerar idag Mats S Johanssons brutala sågning av de autokratiska EU-politrukerna och deras väldresserade svenska myndighetspampar. Bilden visar  Naturskyddsföreningens ordförande, den hämningslöse maktstrebern Mikael Karlsson.

Ni MÅSTE läsa - det är en realitet och en varning för det faktiska hotet från diktaturkramarna:

-"När blev demokratin ett hot mot vår miljö?

Sverige är det EU-land som har störst och mest unika naturvärden. De har tillkommit genom demokratiska beslut i ett demokratiskt samhälle. 

Dessa värden är Naturskyddsföreningens ordförande beredd att ersätta med ett system byggt på kapitalets kortsiktiga vinstintressen. 

----

Vad är det som gör att det system som varit förutsättningen för att Sverige idag är ett föregångsland i naturvårdsfrågor helt plötsligt definieras som ett hot mot den samma naturen?Varför skulle de som verkligen lever med, av och nära naturen utgöra ett hot mot den samma?"

Ny myndighet för hälso- och vårdinfrastruktur bildas nu 2014.  

Två frågor:Behöver Sverige en ny övermäktig myndighet????? Ger svenska skattemedel verkligen så mycket i överskott. My God.

Kung Snö. Eller Kung Sisyfos

Det ser ut som om en galen kille som bara trampar runt i snön, men sen zoomar du.. Whoa.
Simon Beck går i nysnö i speciella skor för att skapa sin mind-boggling konst. Han kan lätt gå i timmar, försiktigt, försiktigt, för att skapa det mönster han ser framför sig.Men resultaten är värda alla ansträngningar.Simon walks over layers of fresh snow in special shoes to create his mind-boggling art.

Tillbakablick 2013 / 14

Tillbakablick 2013 / 13

Sverige består av olika små diktaturer. En är Naturvårdsverket.


En varg som ensam rivit minst trettiotre renar och spridit ut hjordarna över stora områden, flyttas alltså bort för att den river djur för multibelopp. Varje gång springer den självklart lång väg tillbaka dit där det finns mat.
Nu är det fjärde (!) gången Junselevargen ska sövas och transporteras till Mellansverige. Framme på utsläppsplatsen släpps vargtiken ut, och personal på plats övervakar, så att hon klarat transporten bra och rör sig från den hemliga utsläppsplatsen. 

Vargtiken har nu kostat landets skattebetalare 4,5 miljoner kronor, dyrast är spårningarna och helikoptern.

Alla fattar att vargen kommer att försöka ta sig tillbaka tillbaka.

Utom Naturvårdsverket. Som har en stor, stor kasse full med gullpengar.

Tillbakablick 2013 / 12

Du som fattar - skriv en kommentar, please.



26 miljoner européer är utan jobb,varav 5,7 miljoner unga. Alltså är var fjärde ung europé arbetslös, Europa är på väg att tappa en hel generation.

Men alla EUländerna behöver massarbetskraftsinvandring.

??????????????????????????????