lördag 7 december 2013

Humor 2013.

Liten bensinsnål bil = lärare 

Risig gammal bil = miljöpartist 

Sportbil, Lamborghini = sosse, tidigare ägare av hem för ensamkommande.

Mitt tillägg: 

Rolls Royce = invandingskritiker som blev invandrarrikert.  

Mercedes och beamers = självberikare

Ridande på en åsna = statsministrarna i EU.

"ne bis in idem" säger dom, som om det makes sense.



Fyra dar med älsklingsbonusbarnbarnen, avslutades idag med riktigt rolig och skrattig Julcirkus, min tanke var att uppdatera mig och skriva nu.  

Bl.a om den förblindade idiotin för dagen, att den som utsatt sina medmänniskor för absolut livsfara, och fått sitt körkort återkallat på grund av misstanke om grovt rattfylleri, inte också får åtalas för brottet. Det slår Helsingborgs tingsrätt fast och avvisar två åtal för grovt rattfylleri. 

Allt enligt bryssefjollokraterna:

"Att den svenska ordningen inte är oproblematisk i förhållande till EKMR (Europakonventionen) tilläggsprotokoll 7 artikel 4 har varit känt i vart fall sedan SOU 2000:26 publicerades. Om tiden är mogen för ett åsidosättande av ordningen med dubbla förfaranden när det gäller sanktioner för gärningar på skatteområdet, är den det också när det gäller sanktioner på trafikområdet."

Men det blev för mycket. Fjollokrater, EU, Bryssel, lydriket Sverige....

Nätack. Jag orkar inte mer, kompisar.


fredag 6 december 2013

Jordanien tycker att syrierna tar över deras land.

Video här på al Jazeera

Come on, Sven.


 08 är beredda på stormkaoset!








När exhibtionismen övergår vansinnet.


En ung kvinna är ute och solar en söndag. Med sig har hon tagit en liten urna med askan från hennes farmor. Allt för att kunna ta en spektakulär selfie och skicka ut till sina vänner......



resumé

Svenne rasar över min födelsestad och hela Skåne.




Jag är född där, jag veet att det alltid blåser i Skåne, men idag när Bodil blev Sven är "blåser" jordens understatement. Stormen drabbar också Norra Uppland, Roslagen och Gästrikland värst just nu, och där har SMHI utfärdat en klass 2-varning.
Och här sitter jag omringad i Stockholm, mitt i lugnet före stormen. Och undrar vad som komma skall. 

Lars, Skogis, Katinka, direktrapport?



För demokrati, för fred, och för kärlek.

Rest in Peace Mandela -  rebell, tarrorist, radikal - HJÄLTE. Hela världen är dig tack skyldig för att du lyckades döda apartheid.

Kill the whites-video här.

Karl Marx's kommentar för mer än 160 år sen (egen fri översättning): Dagens revolutionärer kommer att återfödas som dygdemönster.


M måste göra upp med sitt rasistiska förflutna.

Faksimilbilden ovan är från Aftonbladet den 13 augusti 1985. TT-artikeln nedan från samma dag:

- Nej, jag ångrar ingenting. En neger är en neger och en svensk är en svensk.
Det säger moderatledaren Ulf Adelsohn som kommentar till den debatt som hans uttalande för TT om Sydafrika väckt.

Man borde kanske inte ta i M ens med tång?

Varför har vi sjukvård som i Rumänien?

En text om akutsjukvården du inte vill läsa.

Jag badar i svett. Bokstavligen.
Idag är jag larmläkare på akuten. När ambulanser kommer in larmas jag till akutrummet. Alla patienter undersöks efter samma logaritm, det ska gå snabbt och bli rätt. Ett väloljat team. Vi har roligt tillsammans.
En svårt sjuk man kommer in. Han måste röntgas och läggas in, han behöver kollas till en gång i timmen. Han behöver många olika mediciner, både tabletter och injektioner. Han är lite snurrig och ilsk också. Lite jobbig att ta hand om för att tala klarspråk.
Strax efter lunch mailar jag vårdplatskoordinatorn. Inga platser finns, berättar hon. Inte på hela sjukhuset. Men det finns ju hopp, tänker jag, några till skrivs nog ut under eftermiddagen. Tills vidare ligger patienten kvar på akuten. Han är så vårdkrävande att det hela tiden är en sjuksköterska eller undersköterska hos honom. Andra patienter får vänta. Muggar med urin hopas i det lilla plåtskåper i väntan på analys, blodprover tas inte, anhörigas frågor förblir obesvarade, gamla tanter får inte hjälp att ta sig till toaletten, den som gråter av smärta får ingen smärtlindring.

Jag tar en till patient från väntelistan, hon har väntat över fyra timmar redan. Hon är också sjuk och måste läggas in. Inga platser på hela sjukhuset nu heller och nio patienter står på kö till platserna som inte finns. Men jag ska få lägga min första jättesjuka man på avdelning som kallas ”obsen” för en av patienterna där har flyttats. Detta enligt min chef på akuten. Patienten är alldeles för sjuk för att vara där men kanske ändå bättre än att han stannar på akuten.
Går till Obsen för att lämna rapport till sjuksköterskan men hon tar precis emot rapport på telefon angående en annan patient. Men min patient då? När syster pratat färdigt i telefon vägrar hon ta rapport från mig. Min patient är för sjuk, säger hon. Och det är han ju. Men han är för sjuk för att stanna kvar på akuten med.
Ute på akuten fortsätter sjuka människor strömma in. Nu har dagdoktorerna gått hem från vårdavdelningarna och inga fler utskrivningar är att vänta. Hur många kommer in i natt, hundra? Hur många behöver läggas in, trettio? Alltså kommer akuten i morgon bitti vara proppad med sjuka människor på britsar i rum, bås och korridorer.

Sjuksystern på akuten som har ansvar för mannen blir förtvivlad över att han inte får någon avdelning. Nu är det snart dags för kvällsmediciner, en del ovanliga så de finns inte på akuten utan måste eftersökas på olika avdelningar. Det tar förstås också tid. Personligen är jag både förtvivlad och frustrerad. Min kamp för att hitta vårdplatser tar tid och energi som jag hade behövt till andra patienter som väntar.
Snart får jag gå hem. Jag tvingas rapportera över både mannen och kvinnan till min arbetskamrat som går på sitt skift. Nu blir det hans uppgift med vårdplatserna. Han måste titta på patienterna och bilda sig en uppfattning. De som väntar fortsätter vänta. Svårt sjuka medborgare får inte vård.

Varför har klinikchefer och sjukhusledning inget akut extrainkallat möte? Varför blir det inga direktsända nyhetsinslag med reporter med öronsnäcka som läggs in i direktsändning där hon står med mössa och halsduk utanför sjukhusentren? Varför kommer inte Filippa Reinfeldt hit och berättar för patienterna i väntrummet hur bra det är med privatiserad vård och skattesänkningar? För att det är vardag. För att vi slår tredubbla knutar på oss själva och på nåt helt vansinnigt sätt lyckas rädda situationen, igen. Och igen.
Jag är rädd att de som ska jobba i natt kommer till jobbet och tänker som jag brukar tänka: hoppas ingen som ligger här och väntar dör i natt. Det är ingen optimal arbetsmiljö. Det är ingen optimal patientsäkerhet. 

Och det är fan inte ett uns mänskligt.


torsdag 5 december 2013

En fri och openminded press har förändrat hela samhället i Indien,

ett år efter den brutala gruppvåldtäkten på en buss. 

Cnn följer idag stort upp den indiska våren, och här talar vi vår på riktigt, regeringen skakades in till märg och ben av folkets resning som bars fram och upp av den fria indiska pressen. Efter Delhiattacken gick indierna man ur huse, - det kunde ha varit jag, det kunde ha varit min syster, det kunde ha varit min dotter - Enough is Enough.

En rå och bestialisk gruppvåldtäkt blev droppen, och inspirerade hela Indien till en samhällsförändring, detta blev en vattendelare. Ämnet har dominerat stort i lokala tidningar, ledare och debatter i alla medier sedan dess. Precis hela samhället - med media i spetsen står enade bakom sina kvinnor. 

I Sverige vet folket nada för media blundar och tiger ihjäl våldtäkterna. Reinfeldt/Sahlin tycker att detta är en del av vår nya mångkultur, och står istället och lydigt applåderar våldet mot politiker.

Alltmedan barn, kvinnor och män våldtas på våra  öppna gator.


Till och med expressen mår illa av invandrargängens brutala rasism mot vita flickor.

Fast. Expressen kallar ligisterna för pojkar. 

Och kallar inte rasism för rasism.


Löfvén och Reinfeldt har lösningen. Men ser den inte.


Fem av sex av SD:s nya sympatisörer kommer från alliansen, förmodligen gamla S-väljare som 2006 och 2010 valde bort S till förmån för arbetaren Reinfeldt. Och antalet LO-anslutna som idag stödjer SD har ökat till 10,2 procent.



Reinfeldt - Hmmmm, hur kommer man över ett nymålat golv, när man står inklämd i ett av hörnen?

Samtidigt som de tröga gubbsen brottas med den omöjliga gåtan, kan de fnula på det här:

Tre röda cirklar på rad och en bit ovanför tre blå cirklar på en rad. Uppgiften är att förbinda samtliga blå cirklar med samtliga röda cirklar, dvs rita in nio streck i figuren. Inget av strecken får korsa ett annat (eller gå igenom en cirkel). Lösningen måste vara tvådimensionell, dvs kunna ritas in på pappret.

Sahlins och Reinfeldts oheliga allians.


 

Det "oheliga" i begreppet är att var och en av dem bara ser just till sina egna egoistiska skäl, men joinar varandra i hatet och mobbingen och tillsammans försöker krossa en meningssmotståndare.

Mona Sahlin, förresten, förlorade inte hon valet 2010? 

Och ändå är hon över-, överallt, i media, i debatter, i riksdagshuset igår - betalar hon svart under bordet för att få synas? Eller finns det nån av S väljare som hellre företräds av Sahlin än av Löfvén? Helt sjukt. Tala om att inte vilja släppa taget....





Tänk smart!

Från en annan
kompis på facebook:

-Jag skrev om det i morse, men tar tillfället i akt att varna igen. Jag laddade som vanligt min mobil under natten, men i natt tog den eld och jag vaknade innanhela rummet var rökfyllt. Brandvarnaren startade som tur var. Köp brandvarnare och ladda inte telefonen nattetid och ha ett stort glas vatten på nattduksbordet!

Josh Groban, min idol.


Don´t do it.

Från en kompis på face-book:

VARNING för bedragare! Har just fått ett brev från NUMMERUPPLYSNINGEN.SE där de ber mig komplettera förtryckta uppgifter om telefonnummer mm. 

När man sedan skickar in detta i ett portofritt kuvert kommer man att få en faktura på 5895 kronor. Detta framgår med små bokstäver. Många personer har skickat in rättelser men inte förstått att man därmed tecknat ett avtal. Företaget vänder sig till företag och organisationer och även till ägare av jordbruksfastigheter. Föreningen Svensk Handel varnar för detta företag, som har sitt säte i Estland. Sprid denna information vidare!

onsdag 4 december 2013

"Biss och kajs".


Svenska barnprogram - jag  tror jag dör! 

Ni som är förstörda för livet av Vilse i Pannkakan och åratal av kommunistindoktrinering, you  just ain´t seen nothing yet!

För att höja intelligensnivån hos våra förlorade små barn så sänder SVT en talkshow med en bajskorv, en spexig kisstråle (se bilden)och en pruttorkester.

I helgen chockerade den ryska tv-kanalen Rossija 1 alla sina tittare med ett inslag av SVTserien som har nypremiär (JIPPI!) i Sverige i januari. 

Analysen var att tidigare Sovjetstater som går med i EU riskerar att hamna i en samma moraliska kloak, där barn blir fördärvade av tv-program som "Biss och Kajs". 

SVT tolkar detta som propaganda om hur horribelt livet är i väst.

Propaganda?? Jag förstår inte.

Sverige försörjer invandrare, och EU måste hålla oss under armarna.


I mellersta Norrland, norra mellanSverige och i sydSverige är ungdomsarbetslösheten så hög att EU måste skjuta till krispengar. Ja, ni läste rätt. Vi befinner oss alltså på samma nivåer med över 25 procents arbetslöshet, som bland annat Rumänien, Irland och Slovakien.

Totalt tänker EU ge Sverige 780 miljoner kronor de kommande två åren (och sen då?), men även staten tvingas skjuta till pengar, 220 miljoner kronor. 

Nån som fattar nåt?

svd 

Heldag på Junibacken med tvåårige bonusbarnbarnet.

 En oförglömlig julklapp avlevererad, och en dag med en älsklig och gemytlig två-åring har berikat oss. Vi har flugit högt upp i luften som Karlsson på taket, ridit på Lilla Gubben, sett barnteater med Pettson ocg Findus, sjungit tillsammans, och ätit köttbullar. 

När jag såg en mamma med en baby i sele på magen, plus en pojke på tre och en på 4 1/2, precis som jag hade en gång, var jag tvungen att sätta mig ner, samla ihop mig och fråga mig var all den neverending ork, energi och alla dom övernaturliga wonderwoman-krafterna kom ifrån. 

Och vart de tog vägen sen.

Timbuktus krokodiltårar.



Idag stod Timbuktu och krävde en himla massa gratis saker av Sverige tills han föll i gråt. Ett slags önskelista för invandrare. Bredvid och  svansade stod klapprepresentanter för klapp-M, klapp-S, klapp-MP och klapp-V, dvs de partier som hyllar våld mot dissidenter.




Nån som minns de här hederliga gamla orden:
“Don’t ask what your country can do for you. Ask instead what you can do for your country” Orden uttalade av den magnifike president John F. Kennedy är en enorm motivation för att få människor att engagera sig i sina liv, istället för att passivt förvänta sig allting på silverbricka. 

I Sverige har alliansen kortat ner det till: "Invandrare  fråga bara vad Sverige kan göra för er och vi lägger oss platt under era fötter."

PS Mona Sahlin, log sitt fåraktiga leende idag och hävdade att Timbuktu aldrig skulle hota nån. Nä, bara önska att han får dunka Jimmie Åkesson tills han ligger i koma. Hur var det nu med Sahlins tänk igen?


.





Friatider

Dom hatar verkligen oss svenskar.

De här killarna vägrade betala bussbiljett, slog istället busschauffören blodig. Hjälp Efterlyst att hitta de pixlade rasisterna.

Sveriges kvinnor och barn offras för multiculti.

Under de första sju månaderna 2013 våldtogs över 1,000 svenska kvinnor av muslimska immigranter. Över 300 var barn under 15 år. Antalet våldtäkter ökade med 16% jämfört med 2012. 

Enda chansen att skydda oss - bära niqab.

topconservative news

SR

The look.

Som får en att smälta ner i en liten pöl.


tisdag 3 december 2013

Dagens bild.


Ingen trygghet, inga poliser, inget rättssamhälle, våldsamt ökad kriminalitet, usel järnväg, vedervärdig äldrevård, otillgänglig sjukvård, inga sociala skyddsnät, u-landsskola........

Vad får vi för vår höga skatt egentligen? OBS uträkning från 2010:

En vanlig barnfamilj där föräldrarna tjänar ungefär 25 000 kronor var i månaden innan skatt lägger mycket mer pengar på inkomstskatt och moms än på mat, kläder och bostad tillsammans.

I praktiken betyder det att för den genomsnittliga familjen med barn går 170 000 kronor till mat, skor, kläder och bostad och 240 000 till skatt och moms varje år.
Dessutom betalar deras arbetsgivare in ytterligare en tredjedel av lönen till staten i pensionsavgift, sjukförsäkringsavgift, allmän löneavgift, och några andra avgifter för att kunna ha dig anställd.
Totalt landar därför skattenotan för vår exempelfamilj på 430 000 kronor om året eller 36 000 kronor i månaden. 

Robert GidehagVD för Skattebetalarnas Förening

PENGARNA TILLBAKA BORGFELDT!!!!

Björklunds skolchock.

Ni har chockerats och förtvivlats över svenska elevers fördumning och att vi har vår framtid bakom oss. Ni är lika vanmäktiga som jag, ska vi gå tillsammans och stånga huvudena blodiga i en vägg?

Här följer många, hm, ska vi säga intressanta "förklaringar" när PK-folket verkligen försöker gå till botten med orsaken till det skämmiga u-lands-haveriet:

- "Sverige förlorar på alla fronter och vi befinner oss i ett allvarligt läge", för att:

1. Det är Björklunds fel.

2. Det är sossarnas fel.

3. Vi är på rätt väg, det vänder om 15 år.

4. Det är för få lärare.

5. Lärarna måste kompetensutvecklas.

6. Resurserna är felfördelade.

7. Det behövs mer pengar.

8. Det behövs fler specialpedagoger.

9. Det är pappornas fel.10. Staten måste ta över.

11. Det är samhällets fel.

12. Det är friskolereformens fel.

13. Det är skolvalets fel.

14. Det är nedskärningarnas fel.

15. Det är ett socioekonomiskt problem.

16. Det är individualiseringens fel.

Sverige är det OECD-land som har störst invandring från tredje världen. Men varenda en självutnämnd expert som har uttalat sig idag har skickligt lyckats missa det.

PS. Lägg extra märke till SRs artikel om problematiken, skildrad med en bild från en unikt helvit klass.

När den värsta fasan för islamiseringen besannas, fryser jag till is.



Det var i april, när det blåste rejält runt den socialdemokratiske muslimen Omar Mustafa, som Carina Hägg (S) var först ut för med att kräva hans avgång.
– Han bör lämna sina uppdrag. Det är inte förenligt att stå för islams värderingarna och samtidigt finnas på ledande positioner i vårt parti.

Nu menar hon att islamiska förbundet har ett samarbete med Socialdemokraterna och påverkar vilka som hamnar på riksdagslistorna, vilket har lett till att hon petats ner på riksdagslistorna.
– De kan lyfta in sina personer, men också påverka så att kritiker inte får politiska uppdrag.

– Jag har sett att det har inträffat genom åren. Det har då inte skett inför öppen dager och det är först på senare tid man har kunnat se att Islamiska förbundet har den påverkan. De kan lyfta in sina personer, men också påverka så att kritiker inte får politiska uppdrag. Den kraften i sin påverkan har de.

En obstinat kvinna med egna åsikter ska trä på sig en niqab och tiga i islamska Socialdemokraterna.

Påminnelse idag till Fredspriskommitén i Oslo. Nästa drag är pressen i Norge.


Till Dag Hvaring,
ber att få din reaktion på mitt mail.
Vänligen Carina



To: press@nobelpeaceprizeconcert.no
Subject: Seriöst problem
Date: Thu, 28 Nov 2013 10:25:09 +0100

Till Dag Hvaring,

skriver till dig med anledning av att den svenske rapparen Timbuktu ska uppträda på Fredsprisgalan i Oslo i år.
I Sverige har vi ett mycket uppmärksammat brott mot demokratin numera,  så illa att var sjätte folkvald politiker utsätts för grova hot, våld och trakasserier. Nu har Timbuktu kommit ut med en ny låt och video, där han tillsammans med en kriminell artistkollega, som redan är dömd för allvarliga hot mot en riksdagsman i Sverige, sjunger om att just denne riksdagsman ska "dunkas gul och blå med järnrör" tills han  hamnar "i koma".


Vad anser du om att utsätta fredsprisgalan för en våldsförhärligande person som hathetsar mot medmänniskor med annan åsikt än han själv?

Med vänliga hälsningar Carina

Tusenmilaservice nån?


måndag 2 december 2013

I dårskapets EUndervattenströmmar är vi långt ifrån ensamma.

Kocken Denise Lindsay stämmer sin chef för rasistiskt övergrepp, efter att han använt ordet 'golliwog' (typ "negerdocka") i ett samtal om att förbjuda den kände figuren på Robertson's sylt-etikett. 

Varför tror denna kvinna att allting handlar om henne, hennes kön, hennes färg, hennes hår, och hennes religion? "Att kränka hennes värdighet" - ge mig en broms!

Däremot känner jag enorm sympati med kvinnans chef, han talade om en burk sylt(!), det var ett enstaka tillfälle, och han har bett om förlåtelse. Ändå stämmer kvinnan honom och kallar honom för rasist, utan att en sekund fundera på vad hon själv utsätter chefen för - it´s all about the money, money, money..... 

Varför anställer man överhuvudtaget dessa hyperkänsliga  tunnhudade människor?

Det är officiellt nu.


Kvinnors hjärnor ÄR bättre än män på simultankapacitet.Vetenskapsmännen använde sig av magnetröntgen för att scanna unga mäns och kvinnors hjärnor. Och helt uppenbart är mäns hjärnor skapta för att utföra en uppgift åt gången, medan kvinnor är bättre på att göra flera saker samtidigt, och också att vara socialt engagerade i stressade situationer.

En del män tvivlar på forskningen:

-If women are so good at multi-tasking, how come they can't have sex AND a headache at the same time.

Studien visar också klart att unga hjärnor har färre könsskillnader än äldre hjärnor. Hur i all världen har det gått till???

Nordegren och Epstein på P1, om PK.

Från början lystrade jag till, för att två personer på radion i bakgrunden, båda talade rätt märklig skånska. Nordegren, mannen,  med den där där knarrande, likgiltigt entoniga och halvbuttra intonationen.  Och så denna Epsteinska, som kämpar sig lila för att ge den larviga hybriden kultur- och akademikerskånskan med inlärda "r"ett ansikte. 

De blev med tiden mina darlings, fast att en av dem är mer hatobjekt än darling. Hon Epstein är som en snarstucken 7-barnsmamma med heltids-PMS, hon sticker som en bålgeting på den coole Nordegren, som oftast hörs backa bak i kulisserna efter en näpsning, för att sen tassande och sammanbitet närma sig micken igen. Det är en fängslande dans.

Innerst inne väntar jag på att Nordegren ska ge igen, att när Epstein höjer röstregistret för att hon av nån anledning känner sig påhoppad, så skulle Nordegren mullra rakt in i micken att nu håller du TRUUUTEN. 

Med tiden har det blivit ett sant nöje att höra deras dagsaktuella reflektioner. Idag var Epstein sur när nån kallar henne för PK, så de ville i programmet gå till botten med ordets betydelse, historiskt och i nutid. En moderat, en äkta PK, en doktorand i nordiska språk, och en SD tillfrågades, och Epsteins utgångspunkt var den att när nån drämmer till med PK, så dödar man debatten. Sen finns det inget mer att tillägga, liksom, och varför gör man så. 

Ungefär som när nån dunkar en i huvudet med "rasist". Och då finns bara ett svar.

Fast så långt kom aldrig alla de smarta tillfrågade i debatten.

Stor Respekt Per Westerberg.


Debatten om Timbuktus våldshyllning mot SD har gjort att talmannen i Sveriges Riksdag, Per Westerberg, avstår från att medverka när Timbuktu tar emot hyllningen ”5i12-priset”.
– Som talman undviker jag prisutdelningar som kan uppfattas som kontroversiella. 

Återstår att se vilka riksdags-sillamjölkar som kommer att ringla in och hylla hot, hat- och våld mot politiker.


Läs Nima Gholam Ali Pour om "fascisten" Timbuktu.  svd

Här vill jag bo.


Regler nåt att bryta, i nya Sverige.

Idag skriver skanskan om en mamma som är helt furioso över "diskrimineringen" mot 16-åringar i Karlsrobadet i Eslöv. Badet som har satt en gräns på att endast de som fyllt 17 år, kan få njuta av candle-light kväll och simma omkring ostörda till tonerna av lugn och skön musik, betonar att det inte går att hoppa och leka i och kring bassängen då. De har provat att släppa på åldern tidigare, men det fungerade inte.

Den bestörta mamman har vänligen erbjudits en informell dispens de aktuella kvällarna, om hon säger till i kassan och betalar för en vuxen. Men hon nöjer sig inte, utan blir helt "galen på denna sjuka misstro mot unga människor"-
Ja, herre min skapare.
Tänk så vi diskriminerar, misstror och kränker folk hela tiden. Tänk alla som inte får lov att gå på gräset, alla som inte får gå i pension innan de fyllt  67 år, alla 2 - och 3-åringar som inte får gå på dockteater innan de fyllt 4 år, alla som måste gå i skolan fast att dom inte vill, alla som vill köra bil på trottoarerna, alla som vill dyka med huvudet före där det står förbudsskyltar, alla under 15 som vill ligga........

Shit vad dom måste må pyton.

Önskelista till jultomten.

Så 2013 så det gör ont.


Ukrainas vägval, att lyda eller att lyda.

300 000 människor protesterar i Ukraina, de hungrar efter demokrati och fullständig transperans från regeringen, och är beredda att offra sig på gatorna för det. 

Men vad är det dom kämpar för? Vill dom bli närmaste bundsförvanter med och underkasta sig kontroll under en växande ekonomi, delad historia, kultur och språk - eller vill dom foga sig under ett konglumerat av länder utan gemensam historia, utan gemensam historia, utan gemensamt språk och en ekonomi i fritt fall? Moskva erkänner åtminstone Ukrainas suveränitet, medan Bryssel kommer att betrakta landet som en perifer provins som Grekland, Portugal och Irland. 

EU är precis som Ryssland kontrollerat av bankerna och de extremt rika.  Ryssland har mutat med pengar och EU har mutat med pengar, löften och anslutning till unionen.

Ukrainas enda val är självständighet.

Man kan alltid hitta på nya traditioner.

Ingen adventsstake så lång ögat nådde igår, men vad gör man inte för att försöka skapa julkänsla i detta ljuvligt sagolika oktoberväder.  -->>

Idag blir det uppsättning av grane utomhus med ljusslingor i, dörrpynt och inhandling av mossa och nya fönsterstakar eftersom de alltid gått sönder på vinden. Och i tanken ber jag alla grannar på gatan om ursäkt, för att jag hånlog och skakade på huvudet åt deras hysteriskt tidiga julpyntning.

När det var jag själv som var helt ur led med tiden.


Ibland kommer man på bättre tankar.









söndag 1 december 2013

Fredrik Westerlund om kändisarnas genanta koketterier och hycklerier.

Läs hela Fredrik Westerlund, när han sänker Sveriges självgodaste narcissusar, som verkligen inte anser sig behöver fler skattesänkningar.

Läs och njut:
"Den övre medelklassens välbetalda skribenter har hittat en ny genre att fylla med klickvänligt innehåll: Jag vill inte ha ännu lägre skatt-krönikan. 

- Jonas Gardell, som är en av dem som bönat och bett om högre skatt, skulle enkelt kunna betala 34 miljoner (!) mer i skatt om han bara tog ut sina pengar som lön i stället för att undanhålla dem från beskattning i ett aktiebolag.
Detsamma, om än ett lägre belopp, gäller den likaledes ångestplågade Alex Schulman. Misstanken skaver, men jag anar att debattörerna främst vill att någon annan än de själva ska betala den högre skatt de efterfrågar. 

- En svensk doktor i statsvetenskap kommenterade nyligen debatten och även han vill se högre skatt: "Vi behöver inte fler platt-tv". 

- Finns det ingen som helst förståelse för att det för väldigt många människor betyder en hel del med "några futtiga hundralappar mer kvar i plånboken"? En tredjedel av svenskarna klarar sig inte sex veckor utan lön. En fjärdedel i åldern 30-49 år klarar som mest fyra veckor. Lägre skatt gör skillnad."


PÅ agenda står PKpanelen och slåss om vem som vill ta hit flest miljoner syrier.

Vänsterpartiet vill därför tvinga alla flygbolag och rederier att acceptera alla passagerare utan ID-handlingar, så att alla syrier ska kunna ta sig till Sverige.

?????????????????????????????????????????????????????

PK-panelen rasar : De (läs utfattiga och lidande) grekerna måste lära sig att "bemöta" alla flyktingar som tar sig illegalt in i landet "på ett värdigt sätt".

??????????????????????????????????????????????????????

Cecilia Malmström: Motståndet är stort i alla EU-länder. Därför måste Sverige gå före och ställa krav, och visa alla EUländerna hur Bror Duktig gör.

??????????????????????????????????????????????????????

Lägg märke till. 

INGEN i debatten frågade sig varför motståndet är så stort i EU? INGEN i debatten frågade sig om länderna har struktur och ekonomi för att mäkta med fler flyktingar. INGEN i debatten nämnde med ett ord att våra länder, sedan länge dignar under försörjningsbördan och samhällsproblemen som trettio års massinvandring fört med sig.Och INGEN i panelen lät förstå att det finns andra skäl än äckligt, egoistiskt murbyggande för att inte ta emot mijontals drabbade från Syrien. 

Somalier väller in i bidragsSverige. Men förbjuder och vägrar kontakt med svenska folket.


Alexander Lowejko på Nässjö kommuns integrationsenhet vill nu starta ett projekt för integration av somaliska ungdomar. Han uppskattar att mer än 200 somaliska ungdomar flyttat till sina föräldrar i Nässjö det senaste året, och att ett integrationsprojekt är "av yttersta vikt".

Den somaliska gruppen föräldrar tillåter "ofta" inte att man träffar "för många svenskar”, skriver Alexander Lowejko i sin projektansökan. Förbuden från föräldrarna gäller framförallt flickor och priset för de som testar gränserna är utfrysning.

Pengar borde finnas (!) i den schablonersättning (!) som kommunen får från Migrationsverket för integrationsarbete, anser Alexander Lowejko.                                                                                                                                                                                                                                   En sann rasist---------->>>>>>>>>>  


Helinsoldaten Fredrik Vitranen försöker sortera i hjärnan,

och reda ut begreppen om våld och hot i vårt land, vilka som är mest utsatta och vilka som inte är utsatta, vilka som media sympatiserar med och media inte alls sympatiserar med, vilka som är demokrater och vilka som inte är demokrater. Tes, antites och syntes.

För mycket glögg, eller bara för programmerad, tough one. Men, det utflippade resonemanget i hans alster mynnar ut i ett : - "Det är skillnad på människor och människor. En ledare för ett främlingsfientligt parti omhuldas medan personer som drabbas av främlingsfientlighet hänvisas till periferin". ???????????????????????????????????????

Det är för sorgligt när en journalist lever med en helt omvänd sanning som han dessutom i sitt kaos och  förvirring uppfattar och beskriver som verklighet.  


Nån som njuter?

Själv dissar jag  julmusiken, big time. Julmusiken i affärer och shoppingcentrum går mig på nerverna, det har den alltid gjort, men det blir bara värre med åren. Samma melodier nu som  förra året och förra året....och samma i varenda butik. 



Bleka och urlakade expediter som  ser ut ha varit utsatta för långvarig tortyr invaggar mig inte i julstämning. 

Tvärtom, jag vill fly. Värst av alla är en segis, en cheesy variant som kanske heter Nu är det jul igen.......Nä, inte den, inte den glada danstrudelutten, utan en något modernare med samma refräng. Nån som vet? Vilka är era värstingar?