lördag 13 juli 2013

Hur svensk är du?

Du är så generad för att du redan glömt bort namnet, så du väljer att aldrig tala med personen igen.


Hur svensk är du?

Du känner panikångesten när chefen säger: -"Och så är det dags för var och en att resa sig, ta plats, och presentera sina nya idéer för ledningsgruppen"


-"Vad kommer det sig av att Reinfeldt tillåter sig att så fullständigt tappa masken och kliva ur statsmannakostymen?"




Jo, det oproportionerliga hatet och den personliga vendettan mot Jimmie Åkesson och SD.
Ni får inte missa Olof G Hedengren, Realtid, när han klär av statsministern - ända in på de solkiga fillingarna. 

Ärade Herr Olof G Hedengren, det var mig ett sant nöje att få läsa den ärligaste och sundaste ledaren vår samtid skådat.

Södertäljerånarna kan garva åt det svenska låtsasrättsväsendet hela vägen till banken.


Ingen döms för rånet mot guldbutiken i Södertälje, där en 26-årig man sköts ihjäl av polisen under skottlossning på öppen gata mitt på dan. 

Rånarna kom över guldvaror värda tre och en halv miljon kronor och 600 000 i kontanter. En 21-åring, utpekad som en av de rånare som befann sig i butiken, till nio månaders fängelse för "medhjälp till stöld".

Han hade köpt kläderna som den 26-årige mannen som sköts till döds bar vid rånet, men "trodde att de skulle användas vid snöskottning."
Ett vittne har pekat ut 21-åringen som kastade ut fotanglar, men förhöret med vittnet som gjorde utpekandet utfördes enligt rätten alldeles "för slarvigt" för att kunna användas som tillförlitliga bevis. ????????????????????

Således - tre män gripna för rån, men ingen döms. Sverige - yrkeskriminellas paradis.






aftonblasket

Välkomna alla kryssningsturister till alliansens nya Sverige.

Idag kommer stora lyxkryssare till Frihamnen i Stockholm, men det mångkulturella Sverige har numera skrupelfria gangsters i varenda hörn, beredda att sno människor på deras tillhörigheter eller lura skjortan och pengarna av dem. De arma kryssningsturisterna möts av hotfull stämning redan vid fartygen där, brottslingar, som svensk media kallar för taxi - "skojare"(hur kul är det?),  kräver 2 - 4000:- för 10 minuters resa.

– Vi vet redan på förhand att söndagen kommer att bli en uppvisning i lurendrejeri på hög nivå. Turisterna tycker inte att det passar med hur de uppfattar Stockholm och Sverige. Många sänker sin gard när de kommer hit för de tror att det är tryggt och reglerat här, säger Eva Camél, chef för turistservice.

"Vi vet redan" ????????? 

Men. Alla låter det hända. 

 "Turisterna tycker inte att det passar med hur de uppfattar Stockholm och Sverige.Många sänker sin gard när de kommer hit för de tror att det är tryggt och reglerat här".

Har inte statsministern salufört sin nya dyra och  älskade "svenska" kultur i omvärlden???


DN

fredag 12 juli 2013

Åklagarna har genomgått IQ-test, jag svär.

Men det hjälper inte. 

Två 15-åriga pojkar togs på bar gärning när de snattade i en affär. De åtalades, men åtalet ogillades, eftersom åklagarens brottsrubricering var felaktig. 

??????????

Nu får staten betala kostnaderna för 15-åringarnas försvarare = drygt 40 000 kronor.

OBS - staten - det är vi.

Wikipedia: För att bli åklagare krävs juris kandidatexamen samt notariemeritering (utbildningstjänstgöring under 2 år vid tings- eller förvaltningsrätt. Endast cirka 25 procent av juris kandidaterna genomgår sådan tjänstgöring till vilken antagningen sker baserat på betygen från juristutbildningen, annan utbildning samt relevant arbetslivserfarenhet. Som ett led i rekryteringsprocessen av åklagare sker arbetspsykologiska tester under ledning av psykolog samt IQ-tester av dem som söker anställning som åklagaraspirant/extra åklagare.

Dags för ombytta roller inom islam.


Fel kön. Fel land.

En saudisk prinsessa, Meshael Alayban 42 år, har gripts i USA misstänkt för människohandel. 

Hon anklagas för att ha hållit en kenyansk kvinna fången som tjänare i sitt hem. Kvinnan ska ha tvingats att diska, laga mat och tvätta varje dag utan ledighet. Straffet kan bli upp till tolv års fängelse.

Eeeeehhhhh............??


Wall street journal

Svettigt.


Interna maktkamper är kärnan i upploppen i Egypten, militären och brödraskapet använder den frustrerade befolkningen som vapen i maktkampen. 

Nu skickar USA fyra F16-plan, som en signal till brödraskapet att USA, trots sin irritation över statskuppen, kommer att stödja den provisoriska regeringen. 

Ibland går det inte att slå vakt om USAs intressen, utan att kompromissa i frågan om demokrati.

Malala-dagen i FN. Och Schyman och Fi.......vänta lite....var är dom med sin hyllningskör....?

En flicka sköts 2012 i huvudet av talibaner i Pakistan, för att hon talade högt om flickors rätt att gå i skolan. Malala överlevde som i ett mirakel, och idag stod hon inför FN och talade. Här är de viktigaste punkterna ur talet, som skulle kunna förändra världen. Det ser ut som om vi får ställa hoppet till de unga kloka i arabvärlden.


¤"We realize the importance of our voice when we are silenced."

¤"One child, one teacher, one book and one pen can change the world."

¤"This is what my soul is telling me: Be peaceful and love everyone."


¤"There was a time when women social activists asked men to stand up for their rights, but this time we will do it by ourselves."

¤"So, today we call upon the world leaders to change their strategic policies in favor of peace and prosperity."

¤"We realized the importance of pens and books when we saw the guns. The extremists are afraid of books and pens."

¤"We cannot all succeed when half of us are held back."

¤"[Extremists] are afraid of women, change and equality."

Den här unga flickan får alla handlingsförlamade, självförhärligande s.k världsledare att framstå som de defekta nollor de är.

Så här föder islamistiskt hat hat, elände och krig.



En oskyldig brittisk soldat, Lee Rigby, halshöggs på öppen gata av våldsälskande islamister som stolt berättade om sin blodiga bestialiska avrättning, och hyllades av andra muslimer. Idag begravdes den saknade sonen, maken, fadern och vännen.
Och bara en timme efteråt, exploderade en spik-bomb i Tinton när muslimer kallades till ramadans första bön i moskén. Men eftersom bönen var framskjuten i en timme skadades ingen person.

West Midlands Police har kopplat in specialterrorgruppen och en 75-årig man har gripits som misstänkt.

dailymail

Hur svensk är du?

Det är omöjligt att ta en chokladbiskvi till kaffet - utan att starta DEN diskussionen i sällskapet.

Hur svensk är du?

Svarar du alltid: "Ja, tack det är bra med mig." 

Fast att din värld håller på att explodera??

Snowden flydde till vargarna för att skvallra på vargarna.



Två prominenta ryska representanter för Russian Human Rights möter Snowden idag, efter en inbjudan till Moscow's Sheremetyevo international airport där Snowden håller sig gömd för USA.
.
Ryska Mänskliga Rättigheter??
En solklar oxymoron.


.

Stiltje.

Kom igår tillbaka till Björn och ön. Vi har för ovanlighetens skull varit skilda åt i två veckor för att jag haft bröllopslycka som Björn inte kunde delta i, varit flyttgubbe, iordningsställare, möbelköpare, tippenkörare, gardinsömmerska middagsbjudare, och mor- och svärmorsbrysigommare. Under tiden har Björn haft ön full av barn, barn-barn och båtpyssel, så igår när jag kom ut blev det fest. Årets första kräftor stod på bordet - jag var matsalig, och sög i mig glupskt och omsorgsfullt. 

Tänkte på er hela tiden, och längtade efter att skriva några bloggar på kvällskvisten - men efter att ha läst alla mina vanliga uppslagsvänliga tidningar gav jag upp. Det råder akut semester-nyhetstorka. Ingenting tycks hända i världen, men 28-åriga Christie Dawn Harris har i alla fall gripits av polisen med en mängd metamfetamin uppstoppat i stjärten.
På väg till fängelset gjorde polisen ännu ett fynd (bara sådär, eller??) – en skarpladdad halvautomatisk femskottsrevover av kaliber 25 inklämd i kvinnans underliv. 

Undrar hur hon tänkte där? Framstjärten beskyddar bakstjärten??


Blocket - om man vill ha mycket/många för pengarna!

Ditt senaste begagnade möbelfynd kan vara fullt med vägglöss, varnar Anticimex, som bara i år gjort över 9 000 saneringar. Det är nästan 20 gånger så många som för sju år sedan.Det tar nästan två månader innan Anticimex lyckats utrota skadedjuren från en bostad. 

Fast det var i alla fall billigt....



kristianstadsbladet

onsdag 10 juli 2013

Almedalsvisan, vassegod!

-"Låt oss skåla för demokratin, och gratis snittar och vin.

Porlande, syrligt och svalt, 

som någon annan betalt...."

Oleg Deripaska har så han klarar sig - men snyggt ändå.


Den ryske miljardären Oleg Deripaska, skänker sin $3 miljoners bonus till sina anställda. Visserligen är han god för massor, massor fler miljarder, men jag applåderar ändå, en gest och satsning på personalen är ett smart drag. Denna bonusutdelningen ska betraktas som en engångsföreteelse, men om det innebär ett lyft både för personalen och företaget, kan det bli fler utdelningar.

Här följer en lista på svenska företagsledare som skänkt bort sina bonusar till de anställda:










Bli en optimist på sju veckor.


Och lev 7 år längre!

Ditt glas kan bli halvfullt. Forskning har visat att vår syn på livet och vår personlighet inte är fixerad. Genom att regelbundet träna två mentala övningar - mindfulness och kognitiv-attitydförändring - utan mediciner och terapi, kan vi alla bli happy-go-lucky-optimister. 

En hel värld av långlivade optimister?

 Bevare mig, är det inte storögda optimister som skapar alla världens ekonomiska kriser och som väljer våra politiker.

daily mail

??


Licensjakten på totalt 63 björnar i Dalarna, från 21 augusti till 15 oktober i år.


-"JAG VILL OCKSÅ VARA VARG!!!"

.

Jag är tyvärr inte typen.


Ta ton gemensamt - och få en bättre hälsa. De lovar kanske inte sju år, men en ny studie visar att körsång "tvingar" fram en lugn och regelbunden andning, vilket ger en dramatisk effekt på hjärtat med gynnsamma hälsoeffekter som följd, säger Björn Vickhoff, forskare vid Sahlgrenska akademin.

Själv är jag enstöring. Kan inte ens se mig själv att med stor lust och regelbundenhet ta mig till lokal, där jag med främmande människor på rad,  ska ge hals efter en domptörs bestämda taktslag. 

Jag blir generad bara jag tänker på det. Att försöka överljuda körgrannarna, och uppvisa samma muntra sångarlust med tillhörande intensiva och engagerade minspel. Tänk om man inte duger. Tänk om alla står och önskar att just jag, falsksångaren, satt hemma och tittade på Lotta på Liseberg istället. Säger dom det då? Eller får man vara med bara för att det viktigaste är att delta? Kan dom slänga ut en fast att det då innebär att man får upprörd och oregelbunden andning? Vilket ansvar.

Hursomhelst; jag är i alla fall gift, och jag har hund, det borde bidra väl så mycket som körsång till hälsan. Eller......?

norran

Chilla ner, Ehsan Fadakar.


    
Det finns ett nytt mångkulturellt alibi, som börjar plita på aftonblasket. 
Man har testat förut med t.ex antisemiten Gina Derawi. Fast. Hon kom på att man måste ha nåt att skriva om i en krönika. Så det var ett tag sen.

Den nye  Don Quijote heter Ehsan Fadakar, ny chef alltså på blaskets "sociala medier", givetvis direkt headhuntad från jobbet som chefredaktör för antivita vänstermegafonen Nyheter 24. 

Nåväl, han har också hakat upp sig. För honom är etnicitet så viktigt, så fast att wikipedia skriver om honom att han är"en svensk journalist", så måste allt som trillar ur hans underlägsna gap vara en attack på svenskar. Och en hyllning till allt som är ickesvenskt. Man riktigt ser framför sig en liten späd komplexfylld tott som vill vråla att min pappa är mycket starkare än din. 

Vi svenskar är för rika, för gnälliga, för etablerade, för framgånsrika och vi vill gu´bevars att nyinflyttade ska assimileras.  Det är förstås stroppigt av oss. Eftersom  Ehsan Fadakar anser sig och olika så mycket bättre och för så mycket mer.

Ehsan Fadakar visar i sitt eviga jämmer att han inte förstått. Han borde ta ett långt snack med alla de arbetskraftsinvandrare som kom till Sverige på 70talet, och lyssna noga på hur italienare, jugoslaver, chilenare m.fl lyckades bli goda och jämlika svenskälskande demokrater, samtidigt som de behöll sin nationella stolthet. 

Inget av det hat, den avundsjuka och besatta missunnsamheten som Ehsan Fadakar och hans antivita kamrater hyser mor värdnationens medborgare existerade då. Vilket gjorde alla solidariska och jämbördiga.



Och det - Ehsan Fadakar - är ingen skitfråga.



tisdag 9 juli 2013

Ali 12 år: Vi gjorde inte oss av med en militärregim för att ersätta den med en fascistisk teokrati.

Egyptiske Ali 12 år,  är beundrad över hela världen: 

-"Äh jag använder bara mitt huvud".  

Det finns Hopp.

Kan denne briljante unge man börja ge politiska kurser och utbilda förstörda dårar?


Sydsvenskan jublar över apartheidgardiner på badhusen.

I det gamla friluftsbadet på Rosengård görs en särskild  satsning på kvinnor som av religiösa, kulturella eller andra skäl inte vill bada tillsammans med män. Bianca Gustavsson, sektionschef på Rosengårdsbadet,  har särskilt kämpat för kvinnlig personal och att badet ska utrustas med - lamellgardiner. 


             ?????????????????????????????????????????

Tidigare försök med renodlat kvinnosim på Kockum Fritid har varit problematiskt, eftersom fönstren då har behövt täckas med provisoriska tygstycken.

????????????????????????????????????????????????????????

"Fönstren behövt täckas med tygstycken".....Lamellgardiner? Ett alldeles nytt svenskt begrepp, som ramadan, lättkränkthet,  terrorister och överraskningssex.

Sydsvenskan har fullkomligt tappat vett och sans i kampen om att vara politiskt korrektast. 

Zigenarna de fattigaste av fattiga. Lägst stående, enligt regeringens bisarra människo-ranking.


Rumänska romer och afrikaner med uppehållstillstånd i Sydeuropa som flyttat norrut, är den allra fattigaste gruppen nya svenskar. De har inga sjukförsäkringskort eftersom de inte har arbetat och betalat skatt i sina hemländer och finns inte i hemlandets sjukförsäkringssystem. I Sverige har de märkligt nog inte uppnått "de papperslösas status" och får inte allting på silverbricka.  Aktuellt intervjuar herr romsk Patrasko:

-"Om något skulle inträffa, Gud bevare mig, skulle det närmast vara omöjligt, här måste man betala", berättar Iulian Patrascu. 

Ja, men vilket sätt. Man måste betala. 

Socialsnajdaren som tittade anklagande på oss genom kameran, sa att man dömer ett land på "hur vi tar hand om våra allra fattigaste". 

Och jag undrar  - när blev alla nödställda människor från hela världen - "våra", dvs svenska skattebetalares.

Idag briljerar jag - har du grannkoll?

-"Du fick 10 rätt svar på 10 frågor

Av de 10077 personer som har gjort testet fick du ett högre resultat än 7622 (76%)".

Spot on, Marcus Birro. Du har både rätt. Och helt vansinnigt fel.


Marcus Birro står i sin krönika för en ett slående klarsynt och unikt vaken politisk analys:

-"Socialdemokraterna är och har inte på tio år varit ett parti för vanligt folk. Vänsterpartiet står villrådigt och spanar efter nya spännande ismer att haka fast i, nya genusprojekt, nya teoretiserade och framvärkta världsbilder och Miljöparitet har blivit den övre medelklassens snuttefilt, varje välutbildad Södermalmsbos självklara och automatiserade val.
Det är inte arbetarna som övergivit vänstern, det är vänstern som övergivit arbetarna. Genom att tala om sådant som feministeliten och medelklassen anser vara viktigt, genom att bli medelklass och elit själva, har de helt tappat alla öron mot marken, varje försök att begripa hur livet kan se ut för en vanlig knegare i en vanlig stad i Sverige 2013.

Vilket är det då det nya partiet för arbetarna? Sverigedemokraterna. Det är sorgligt men sant.
62 procent av SD-väljarna klassificerar sig själva som arbetare. Det är en klart högre andel än hos Socialdemokraterna och Vänsterpartiet.
Alltså. Svensk arbetarrörelse har gått ifrån att vara solidarisk, jämställd och tolerant till att förena sig med främlingsfientliga krafter som vill stänga gränser och dela upp världen i vi och dem." 

Men Birro - varför "sorgligt men sant", vad menar du här? Det sorgliga hade varit om det inte fanns nåt val för dessa arbetare, om det inte fanns ett enda parti som stod för nånting annorlunda än de andra sju - det hade varit en katastrofalt totalitär tragedi. 

Och det där att arbetarna har gått från solidariska till fientliga vi - och - dom-are, det tror du väl inte ens själv på??  

Din disrespect för arbetares val är grovt fördömande. Det är förbanne mig inte svenska arbetare som förändrats, det är omvärlden och dess syn på vad som för tillfället är politiskt korrekt, styrt av dina inte så goda polare, Birro.


måndag 8 juli 2013

Det var rätt att skjuta, Civil Rights Defenders.

En helt besinningslös man i Varberg mördade oskyldiga och utsatte omgivningen för livsfara. 

 Sätt er in i den hotfulla situationen, Civil Rights Trams, innan ni poppar upp som hundbajs i vår-tö och kommer med era nonsensramsor. Misslyckandet är inte polisens - utan det skräckfyllda shit-samhälle politikerna har byggt upp.

Det är mycket ovanligt att polisen i Sverige dödar människor, men i takt med de senaste tjugo årens sanslöst ökande kriminalitet och polisernas utsatthet, blir fallen fler.
Ändå - om valet för en polis står mellan att bli halshuggen eller att oskadliggöra, måste väl ändå alla inse att polisen inte hade nåt val. 

Vad vill ni ha på våra gator, CRD, polismördarfreaks?



SVT

Jag undrar om det här är en bra idé.

Dubai fick nyligen kritik från en kontroversiell saudiarabisk präst som menar att landet blivit för västerländskt och lössläppt. Prästen ville förbjuda saudiarabiska kvinnor att åka till detta syndens näste.

Dubais senaste planer för att öka turismen är därföratt bygga en enorm temapark, utifrån Koranen. Där ska finnas en utomhusteater, fontäner och en tunnel där händelser ur Koranen ska avbildas. Den nya parken ses som ett försök att göra landet mer attraktivt  för muslimska turister.
-Hittills har kärnan inom turismen varit strandturism, shopping och sightseeing. Men för att komma upp i 20 miljoner turister ska Dubai spendera cirka 7,4 miljoner dollar på Koranparken.


Hur vill turister bemötas?


Förra året blev fransmän valda till världens mest otrevliga mot besökare. Men det vill man ändra på, så Franska statens Turistbyrå har tillsammans med Paris handelskammare lanserat guiden och webbsajten Do you speak touriste? 

Målet är att lära fransmännen att bli goa, personliga och service-minded.
Guiden delar därför upp världens olika besökare enligt olika stereotyper. Amerikaner sägs vänta sig snabb service, tyskar tycker om när det är rent och att man skakar hand, spanjorer vill gå på sådant som är gratis och italienare utforskar gärna mycket men är också otåliga, samt tycker det är roligt om man uppmärksammar deras barn. Brittiska turister vill att man ska använda deras förstanamn. Brasilianare tycker om fysisk kontakt och kineser vill framförallt lyxshoppa. 

-"Man välkomnar inte en japansk turist på samma sätt som en italiensk, man måste ta hänsyn till olika koder och anpassa sig", säger Jean-Pierre Blat på Paris Turistbyrå.

Som att svenskar är otroligt lättkränkta, inte tar kvinnor i hand, och fastar under sin stora helg ramadan.



Vi har inget val.


Egypten kokar över.


Demokrati kommer aldrig att funka när det finns två sidor med totalt motsatt syn på framtiden.
Sverige nästa.

Splittra och härska.



Money, money, money.


Det är inte bara kaviar, asdyr champagne, Ferrari och Rolexklockor som lockar de mest pengastarka kineserna. Nu har det blivit trend bland de rikaste i Kina att dricka modersmjölk.

I tron att modersmjölk är extra näringsrik och kan bota sjukdomar har det blivit köprusch, en ammande kvinna kan tjäna ca 16 000 kronor i månaden på att sälja mjölken.

Kunderna kan då  själva få välja att få bröstmjölken direkt genom amning, eller via en bröstpump om man är mer komfortabel med det.

Besatt av drogdjävulen eller klassisk psykisk ohälsa?



Vad jag har läst mig till så hände detta :

Igår var det thaiboxningstävlingar i Varberg, en 24åring av de som tränar med en Stockholmsklubb, betedde sig så skrämmande och alarmerande på natten mot söndagen, att polisen kontaktades av mannens vänner.

Vad som hände därefter är oklart. Vad gjorde polisen? Sökte de upp mannen? Försökte de tala med honom? Vad drog de för slutsatser, vilka åtgärder vidtogs? Och varför kunde 24-åringen angripa tre okända oskyldiga, om polisen redan larmats om mannen med riskbeteende?


Det här är åter som en skräckfilm, men är verkligt.Hur kan någon bli så sjukt galen, vi vill ha svar, måste få veta.

Det talas på nätet om drogen MDPV, själv levde jag lyckligt omedveten om MDPV, men vet nu att detta borde talas om och varnas för på grymt stort allvar. 

Oavsett om det var en orsak till attackerna i Varberg eller inte.


Jag vet precis!


söndag 7 juli 2013

Expressens Thomas Mattsson - vilken joker.


Thomas Mattsson försöker sig idag på konststycket att vara ödmjukt reflekterande, i en krönika om att svensk media, speciellt kvällsmedia, är bäst i världen. Och att rapporteringen om flygolyckan i SFO skrevs upp alldeles för stort. I jämförelse med om olyckan hade skett i  - Lahore.

Så Mattson uppmanar svenska nyhetsmedier att lära om världen – och kanske till och med om journalistik.

Fast.

Det gäller uppenbarligen "dom andra".

För Mattsson själv blev "riktigt stolt i fredags när det i fredags presenterades att genomgången av de 1 300 artiklarna visade att kvällspressen förklarade förhållanden bäst och visade de omskrivna störst respekt. Med inte bara bilder som blir till genrebilder av fattiga afrikaner, låter vi ofta människorna berätta – och det utförligt." 

När ingen annan klappar en på ryggen så får man göra det själv.




Rätta takter i UK - skattevägra mot "mångkulturen".


 Abu Qatadas grannar hotar med att sluta betala kommunalskatt  om inte den terrordömde och utvisade islamistens familj flyttas från området. Quatada flögs igår till Jordanien i ett privat-jet efter en tioårig rättslig process som kostat skattebetalarna  £2 miljoner. 

Men hans fru. två söner och två döttrar, som alla lever på bidrag, kommer att stanna i sin femrumslägenhet i UK. Nu har invånarna i  Stanmore, North-West London,  tröttnat på att försörja familjen. Så de har skrivit under en petition där de vägrar att betala skatt tills familjen flyttas. 

Skattebetalarnas vapen mot de sanslösa massinvandringskostnaderna - skattevägra. 

Äntligen!