lördag 6 juli 2013

När jag var liten var fotboll ett familjenöje.


Den 20-åriga domaren Octavio da Silva Catanhede Jordan dömde i förra veckan en amatörfotbollsmatch i Brasilien. Under matchen fick spelaren Josenir dos Santos Abreu rött kort, men han vägrade lämna planen och började förolämpa Jordan.

Domaren tog då upp en kniv och knivhögg den utvisade Abreu till döds.
Supportrar som tros vara vänner eller släktingar till Abreu stormade då planen och attackerade domaren. De band fast Jordan och stenade honom till döds. Efter det styckade de kroppen och högg av hans huvud. Live leak,  varning - inte för äckelmagade, eller såna som vill sova inatt.
Huvudet placerades på en påle i mitten av fotbollsplanen. 
















































































Sport och idrott oädla känslor föder.


Visk, visk, visk, visk, visk.




"Lyssna här,
Mohamed ElBaradei, kom bara ihåg - lova dem Demokrati, Hopp och Förändring."



Inte bara Quebec brinner, nu flygplanscrash i San Fransisco.

Asiana Airlines på youtube, från Seoul till SFO.

"Everyone is fine". Såg just ett tweet från en passagerare, låt oss hoppas han har rätt. Man kan aldrig veta med personer under chock.

Vilken solskensfinal på min vecka!


Precis vad jag behövde.

Härligt bröllopspyssel kulminerade för en vecka sen i ett sagobröllop. Allt var så in i minsta detalj kärleksfullt och så rörande omtänksamt när en av mina söner gifte sig med sin drömbrud. Välkomstbrev på hotellet, filtar på stolsryggen med broderade förnamn på, alla underbara tal som kom rakt från hjärtat. Vi skrattade, vi grät och vi hade så roligt, dansgolvet var fullt från middagen till klockan tre. Min mamma var med till sista dansen trots brutna revben efter en cykelvurpa, uppbjuden konstant av alla unga, både tjejer och killar.  Alla gäster hade fått en liten personlig presentation, såhär stod det om mig:"Brudgummens mor. Flygvärdinnan som blev skärgårdsfru, har servicetänk i sitt DNA. Det gäller inte minst när det kommer till hennes söner som hon skulle gå över lik för att göra lyckliga. Hennes tre gossar har dock blivit stora, och i deras frånvaro lever vovvarna Zudden och Zäta som prinsar." Jodå. 

Och alla de där grabbarna som alltid hängde hos oss, slet ut gräsmattan och åt upp bullarna, det var en jättekick att se dem som jag inte sett sen de var finniga tonåringar! Stå där i slipsen och elegantaste sviden och vuxet titta igenkännande och med bländande leenden. De tyckte att jag var en rätt cool mamma då, en som alltid var glad, hade baggy jeans och hojtade på PIMP/ 50 cent  när jag stod och diskade. Åren går.

Sen har veckan gått i flyttens tecken. En annan son behövde mig och några säkra polare, och i flyttbilen satt vi och skojade:  Vad var det du sa  -  fyra trappor utan hiss?!? Råa grabbgarv.  Ända tills vi stod där framför en hiss som lagt av, och killen på larmnumret skulle se "vad han kunde göra". Inga sura miner. Kedja bildades raskt med mig på slutstationen från trappen och in i lägenheten. Nu har jag bara köksgardinerna kvar på det projektet. 

Tills tredje sonen ska flytta först till magasin om några veckor, och sen in i ny lägenhet om en månad.


Håll med om,

att det är sympatiskt och mycket mänskligt med en barfotaledare i grymma glajjor, som kan semesterchilla


Hela Quebecs centrala delar har utplånats.


Ett tåg med råolja spårade ur och exploderade idag efter lunch. Ett trettiotal byggnader förstördes och än så länge uppges 60 människor saknas.

De här bilderna ser ut som rena rama helvetet - arma människor.




daily mail

Varning - luta dig inte mot fönstret!


Du sitter på tåget efter en lång dag, du lutar dig mot fönstret - och plötsligt hör du en röst inuti huvudet. Rösten ber dig ladda ner en app, köpa en produkt eller abonnera på en tjänst. Dina medresenärer hör ingenting, bara du som lutar dig mot fönstret uppfattar ljuden.
Traditionell TVreklam och annonser på nätet håller på att få sällskap av reklam i ett helt nytt format - reklam som planteras på insidan av ditt huvud. En uppseendeväckande idé som redan har en väl fungerande teknologi. 

Och aldrig har det stått klarare varför någon överhuvudtaget röstar på Fredrik Reinfeldt. 

Så för böveln - luta er aldrig någonsin mot tågfönstret!



.

fredag 5 juli 2013

Bluffpresidenten hade bara en agenda - en förtryckande regim.




Alla fundamentalister i Egypten vrålar nu att Mursi var demokratiskt vald, och att folkets vilja måste respekteras.

?????????????????????????????

En ledare som gått till val på  lögner, fusk och bakslughet - Egyptens bildade ser  tack och lov rakt igenom honom. 

 

Efter Mångkulturen - Prozac-EU.


Användandet av antidepressiva medel  i Storbritannien har skenat med 500 procent på de senaste 20 åren. 


Men det är ingenting mot Sverige, Norge och Slovakien som har den största ökningen med  - 1000 procent sedan 1980.  

Det förklarar en del!!!


Parken Zoo i Eskilstuna får korrekthicka av "nidbilder".

Nidbilder???????VD Irja Bäckström, vill inte kränka den enda kvinna som klagat över verkligheten, och tvingat Eskilstuna Zoo att täcka de afrikanska människorna på djungeltågen med klistermärken. 

Är inte det kränkande?!? 

Att dölja och måla över färgade människor i Sverige- är inte det ren och skär apartheid??

svt

Veckans värsta idioti kommer från Landskronapolisen.

Roland Friberg, insatsledare vid Landskronapolisen: 

-Ingen i detta land kan vara säker på att polisen kommer bara för att man ringer.



Meriter som krävs för att få arbeta med unga i Landskronas socialtjänst: olaga intrång, stöld, misshandel, övergrepp i rättssak, misshandel igen, olaga hot, ofredande, stöld, snatteri, narkotikabrott och brott mot vägtrafikregisterlagen.


Mannen som de senaste sex åren dömts för ett tiotal brott, drog i maj på sig ytterligare ett åtal för att ha hotat och misshandlat en företagare i stan med slag i ansiktet.

Trots det arbetar mannen med ungdomar och har varit på utflykter med unga i kommunens regi. 

Nu i juni, då han var i full tjänst för kommunen, dömdes han åter till skyddstillsyn för stöld, snatteri, ringa narkotikabrott och brott mot vägtrafikregisterlagen.

Fråga till Kommunalrådet Torkild Strandberg: Är det problematiskt att brottsoffer riskerar att stöta på gärningsmän i socialtjänstens kläder?
– Ja, det är klart.

Men mannen själv säger att "det borde finnas fler som jag".


Landskrona möter ungdomsarbetslösheten på sitt eget sätt - den som har flest brottsdomar vinner.  Får man förmoda att generöst tjänstebilsavtal ingår?


torsdag 4 juli 2013

När mångkulturen står Landskrona upp i halsen.

När politikerna fyllde dyra och  tomma lägenheter med invandrare för att få statlig ersättning, tvingades alla älska mångkultur och invandrare. Annars var vi - ett, två, tre: RASISTER.

Landskrona är nu efter MK en laglös stad, att gå ut med soporna eller gå till bussen är förenat med veritabla hot och allmän livsfara.

Så nu har Landskrona anställt en VD för nybildade Stadsutvecklingsbolaget som får 100 000 kronor i månaden för att hejda inflyttningen av socialbidragstagare till Landskrona.
Lönen gör Christian Alexandersson till den högst betalda vd:n för ett kommunalt bolag i Landskrona. Han får också välja en tjänstebil för 534 000 kronor. Förhoppningen är nu att Alexandersson ska göra sig förtjänt av varenda krona för att stoppa fler bidragstagare lilla Kosovo. Tjänstebilen för 534 000 kronor kan då komma till stor hjälp och nytta, eeehhhh.....

Först öppna famnen - sen kommer verkligheten i fatt, då blir det njetski. Vilka grisar dom är, politikerna. 

Landskrona borde allvarligt stå som varnande monument och skampåle över svenska politikers inkompetens och svek mot sina medborgare.

Adly Mansour - från uniform till Armani på en röd sekund.

Men jag hurrar och saluterar för egyptierna som kämpar för framsteg bortom medeltiden. 

Om bara vi svenskar och Sveriges regering kunde göra samma sak.

Gängvåldtäkter på Tahrirtorget - demonstranternas svarta och vämjeliga baksida.

Egyptiske Salafisten  Ahmad Mahmoud Abdullah säger att kvinnor som deltar i protesterna på Tahrirtorget "har ingen skam - och vill bli våldtagna".

Muslimer med den religiösa övertygelsen borde fråntas all makt och allt existensberättigande.


Ihsan Kellecioglu vill ta mitt land ifrån mig.

Hela världen består av länder.  Ett land är ett landområde som består av en dominerande etnisk grupp.

 Alltså finns Kina - kineser, Australien - australiensare, Norge - norrmän, Turkiet - turkar, Somalia - somalier, Finland - finländare. Överallt är detta ett accepterat faktum och begrepp, men Sverige - mitt land - har plötsligt gjorts till ett grab- and- run-område, där allmän huggsexa om min nationalitet råder.

Vad är det för notoriska tjyvar som borrar sig in här som fästingar, tar för sig, suger ur vårt blod att leva på? Varför vill Ihsan Kellecioglu och andra nationaliteter som kommer hit från andra länder sno, roffa, ta, robba,  och  förse sig? Varför inte bara tacka och ta emot när vi DELAR med oss? Så har vi svenskar alltid gjort.

Svenskhet motverkar segregation - för att lyckas i Sverige behöver man svenskhet. Så kamma dig Ihsan Kellecioglu, var inte så girig och ha-galen, allt du ser och vill ha kan inte bli ditt. Även om vår statsminister, ditt parti (V) och M-(assinvandrings)partiet med glädje skänker bort det som inte är ert att skänka bort.

svt

Never change a winner?

Har man hittat sin stil så har man! 40 år i samma(?) outfit, måste vara nåt slags rekord. Och en utmaning som bara en man kan vinna, jag garanterar.

Ho-ho, Jönköpings kontrollerande tingsrätt!

”Hur dödar man 50 flugor i en smäll?", fortsättningen på skämtet är numera brottsligt, menar Jönköpings tingsrätt som dömer en 16-årig pojke för åsiktsbrottet hets mot folkgrupp.

Hör här Jönköpings tingsrätt!:- Hur många norrmän behövs det för att skruva i en glödlampa?- Elva. En som håller lampan och tio som vrider stegen.

- Hur många politiker behövs det för att skruva i en glödlampa?- Fem. En som skruvar i lampan och fyra som förnekar all inblandning.

Now come and get me!!!






friatider

Petterssons har utsett årets hycklare - statsminister Reinfeldt.

För att han kategoriserar oss i "vi och dom". 

Jag vill tillägga att han fört in hatet i svensk politik genom att vägra ta i vissa av oss med tång.

Not so very

happy fourth of July.


onsdag 3 juli 2013

Statsminister Reinfeldt, du har missuppfattat hela situationen. Och ditt jobb.



Så var det med de.


Kostar det, så smakar det - ruttet.

Bryssel har tvingat på Storbritannien häpnadsväckande £5 miljarder i ny byråkrati, nya lagar, regleringar och regler på bara två år. Eller motsvarande £9,500 varje minut sedan början av 2011.


Och Nigel Farage, UKIP, bara ler.






Assad uppmanar Mursi att avgå - för egyptiernas skull.



Hollywood skulle inte kunna göra detta bättre: Syriens ickevalde president Bashir Assads krig mot sitt eget folk har kostat 93 000 syriers liv, och han sitter och fulpekar på en annan islamistisk diktator.

Utan tvekan ska Mursi avgå, och Assad hålla käften.
För gott.

TFH

Kolla på direktsändningen från CNN i Egypten, ankdammsstatsminister Reinfeldt.


Medan Reinfeldt är ute och cyklar i lilla Almedalsankdammen och snackar goja:

-"De för in hatet i svensk politik" Gissa vem?? Gäsp.

Så riktar resten av världen  ögonen på  Tahrirtorget, Kairo, Egypten.

Jag uppmanar vår statsminister att kolla vem det är som för in hat, och vad normala människor är beredda att göra för att bli av med diktatoriska och Wasabistiska fundamentalister. 


Du är helt bakom, statsministern, för länge, länge sen passerad av förnuftet.

tisdag 2 juli 2013

Whistle-blowers.


Telemedicin.


I framtiden slipper människor träffa varandra. Doktorn behöver du inte ens konsultera personligen längre. Ett nytt system, Philips 'telemedicine' teknologi, som redan används stort i USA, rapporteras ha minskat dödsfallen med 27 procent och antalet dagar på sjukhuset med 23 procent.

Experter jämför det nya systemet med flygtrafikledning, som monitorerar och kontrollerar flygplan från en annan plats.

Hmmmmm..., så nu kan NSA se allas hemorrojder online också, men WTF vi "slipper" ju besvära sjukhusen!




Fattar inte.



Varför inte Snowden bara tar en båt till Sverige, landet som MP vill att alla ska fly till - inte från.
Har ingen berättat för Snowden att hit kan alla bara kliva rakt över gränsen, välkomnas med öppna armar, få bostad, allt betalt, och fria semester-resor till familjen. 

För inte skulle väl regeringen neka en flyende och jagad stackare???


För en gångs skull helt oenig med Petterssons.


Petterssons bloggade för ett par dar sen om att ÖB borde avgå. 

Och jag vill absolut att ÖB Sverker Göranson ska vara kvar på sin tjänst. Att han ska orka vara kvar.

ÖBs uppgift att är att driva igenom det politikerna vill med försvaret.
Det är politikerna, ingen annan,  som har malt ned och förstört det svenska försvaret.
Anledningarna till skillnader i kostnader i Petterssons jämförelse med Finland, är framförallt att Sverige har ett anställt försvar, vilket är betydligt dyrare (infört av de borgerliga).Sverige är också av tradition en av världens största vapentillverkare. Politikerna har ofta tvingat försvarsmakten att lägga en stor summa pengar på utveckling och inköp av svensk material istället för att köpa det mest kostnadseffektiva, ett tydligt exempel är JAS, men det finns väldigt många fler exempel..
Ca halva försvarsmaktens budget går till dyra materialinköp.

Sverige har också ett mycket märkligt system där försvarsmakten tvingas betala extremt höga hyror och markavgifter till staten för byggnader och områden.
Detta är ett sätt för politikerna att få det att verka som att försvarsmakten har en hög budget, men i själva verket måste väsentligt stora summor tas och ges tillbaka till staten på grund av överpris på hyror och avgifter.
Politikerna låter inte heller försvarsmaktens ledning få tid till att utöva ledning. Politikerna vill, som alltid, detaljstyra och överkontrollera allt. Detta tvingar hela tiden ÖB med stab att lägga all tid på att svara upp till politikernas frågor, och när de får ett oönskat svar så får ÖB en ny uppgift att räkna om. Noll arbetsro.
Exakt ett sådant exempel var när ÖB uppmanades att redovisa ALLA kostnader i försvarsmakten in i minsta detalj i flera år framåt. När ÖB svarade så blev inte svaret vad politikerna önskat sig och tvingade istället ÖB att göra om hela uträkningen. I hopp om ett "lämpligare" svar. Detta har gjort att försvarsmaktens ledning har tvingats lägga ännu ett halvår på att bara sitta och göra onödiga detaljuträkningar åt politikerna ,istället för att leda Sveriges försvar. 

ÖB gör så gott han kan för att få försvaret att överhuvud taget stå på benen och inte kollapsa, vilket inte är helt otänkbart.

Om ÖB fick styra över budgeten är jag övertygad om att det hade funkat extremt bra och att Sverige fått ut väldigt mycket mer för pengarna.

Till den populistiske antirasisten Fridolin,


från mig, en  en rasist.

Tålamod.


Med vårt blod, svett och tårar.

Lad mig se om jeg har forstået dette rigtigt!!!

HVIS MAN KRYDSER DEN NORDKOREANSKE GRÆNSE ILLEGALT,
SÅ FÅR MAN 12 ÅR I EN ARBEJDSLEJR.

HVIS MAN KRYDSER DEN IRANSKE GRÆNSE ILLEGALT
BLIVER MAN FÆNGSLET PÅ UBESTEMT TID.

HVIS MAN KRYDSER DEN AFGHANSKE GRÆNSE ILLEGALT,
SÅ BLIVER MAN SKUDT.


HVIS MAN KRYDSER DEN SAUDIARABISKE GRÆNSE ILLEGALT,
BLIVER MAN SAT I FÆNGSEL.

HVIS MAN KRYDSER DEN KINESISKE GRÆNSE ILLEGALT,
KAN DET SKE, AT MAN ALDRIG BLIVER HØRT OM IGEN.

HVIS DU KRYDSER DEN VENEZUELANSKE GRÆNSE ILLEGALT,
VIL DU BLIVE STEMPLET SOM SPION,
OG DIN SKÆBNE ER BESEGLET.

HVIS DU KRYDSER DEN CUBANSKE GRÆNSE ILLEGALT,
VIL DU BLIVE SAT I POLITISK FÆNGSEL OG RÅDNE OP.


HVIS DU KRYDSER DEN DANSKE GRÆNSE ILLEGALT VIL DU FÅ?
ET JOB,          KØREKORT,  
SYGESIKRINGSKORT, WELFARE,  
MADKUPONER, KREDITKORT,  
PENGE TIL AT KUNNE KØBE ET HUS,  








GRATIS UNDERVISNING, GRATIS LÆGEHJÆLP,  


EN LOBBYIST PÅ CHRISTIANSBORG  
FOR MILLIONER AF KRONER AF OFFENTLIGE PAPIRER
TRYK I DIT SPROG   
RETTEN TIL AT BÆRE DIT LANDS FLAG, NÅR DU GÅR I PROTESTTOG FOR IKKE AT FÅ TILSTRÆKKELIG RESPEKT  
JEG VILLE BARE LIGE VÆRE SIKKER PÅ, AT JEG HAR FORSTÅET SITUATIONEN RIGTIGT!!!!







Från Lena, en kär läsare!

Vi betalar politikernas antinationalism med våra pengar som inte ens räcker till oss själva.