lördag 23 februari 2013

Mazetti och Henemark TVkvällens mörkaste ångestvålnader.


Tant Mazetti gick upp i neuros när hon satt i SVT-caféet och blottade sin förljugenhet inför en troskyldig PK-wannabeprogramledare. Själv fick jag en frånstötande flashback från skoltiden, och de lömska, lismande och skenheliga skvallerbyttorna som aaaaaaldrig hade gjort nånting dumt själva, allting var alltid nånannans fel.
För i Mazettis chimär var hennes krönika, som beskrev svenskar som IQbefriade dreglande rasister, blott en helt igenom kärleksfull och blid betraktelse. Så, huuur skulle hon  förstå varför "alla mörka och organiserade anonyma hatkrafter på nätet" (som jag) helt oförskyllt gav sig på henne å det skändligaste?
Hu jeda mig vilket patetiskt kvinnstycke. Köp aldrig en Mazettibok!

Sen kom de av PKmusikskribenterna till skyarna upphöjda vulgo-relikerna Army of Lovers, med sin gengångarshow iklädda ostentativa porrfilmsattribut. Den sorgliga mediaskökan Henemark hade pressats in i en korsett så åtsnörd att hon inte fick luft i strupen, utan mimade i Sveriges största sångtävling. Mellan de skrevande benen hängde ett kors för att dölja "hettan på kalhygget"!?! Den gamle samhällsomstörtande bögikonen Bard sjönk till sexistiskt halvtre-på-natten-ragg med jihadistprogramledaren, och lockade till och med med pengar  i Schweiz, för att få in lammköttet i transbastun efter sändningen.  När blir en rebell bara löjlig? Ikväll, Bard.


"Så där fyra män gick vidare!" utropar svd, som om det är männens fel att ingen av de carolafläktade kvinnorna  i balladträsket var tillräckligt bra för att ta sig till final. 

Gonatt.


Sverige efter Reinfeldt.


Darra månde européerna.


expressen friatider

Sick fucking arbetslinjen!


Fredrik Virtanen har idag skrivit Sveriges enskilt viktigaste samhällsväckarklocka, om det sjukt osunda i att låta massor av människor att leva sina liv som värdelösa parasiter, medan de andra - de "lönsamma" som har arbeten, kör den reinfeldtska övertids- och slavlinjen -  "fullt ös - medvetslös."


Virtanen: Vi måste orka. Att förlora jobbet i dag innebär ett liv i total utsatthet. Det finns inga nya att få, a-kassan är nedmonterad och på botten erbjuder samhället endast fattigdom.
Vi får stå med mössan och tacka för privilegiet att få prestera skiten ur oss åt ­aktieägare som kräver 12, 20 eller 40 procents ren vinst.
Så vi biter ihop. Vi biter ihop tills vi dör i förtid av stressrelaterade hjärtsjukdomar med en sista salig tanke, ”jag hade ­åtminstone ett jobb”.


Vilken satans hopplöshet.
Och tack gode Gud för att jag slipper slåss med armbågar 24/7.

Tack älskade pk-sverige, för att ni hjälper oss med prioriteringarna!


Mord, dråp, grov misshandel, vållande till annans död, människorov, människohandel, olaga frihetsberövande, olaga tvång,  fridskränkning/kvinnofridskränkning, olaga hot , våldtäkt, sexuellt tvång, sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning, våldtäkt mot barn, sexuellt övergrepp mot barn, koppleri, stöld, rån, tillgrepp av fortskaffningsmedel, bedrägeri, ocker, häleri, penninghäleri, svindleri, förskingring, trolöshet mot huvudman, olovligt brukande, oredlighet mot borgenärer,  bokföringsbrott, mordbrand, allmänfarlig ödeläggelse, sabotage, sjö- eller luftfartssabotage, urkundsförfalskning, penningförfalskning, barnpornografibrott, övergrepp i rättssak, tjänstefel, bestickning/mutbrott, narkotikabrott, skattebrott,  dopningsbrott, brott mot alkohollagen, vapenbrott, miljöbrott, artskyddsbrott,  smuggling, grov narkotikasmuggling, grovt tullbrott, terroristbrott, grovt insiderbrott och människosmuggling. 

Ähhhh - kissar i mississippi, detta är inget annat än svenska mångkulturella smällar man får ta. Men nu fasentamej,  krävs kraftfulla åtgärder mot den riktigt grova nakentårtskandalsbrottsligheten och "Meckachocken".



Jag längtar innerligt efter den nya världskartan.

Världen håller på att bevittna en skiffergasrevolution. Det är en förändring som snart gör USA energioberoende, och får säkerhetspolitiska experter och ekonomer att göra om sina globala kalkyler. Vinnare är USA, klimatet och alla vi som tycker att arabländerna kan få leka själva i sina sandlådor.


DN

SDs främste valarbetare Per Ankersjö, CP, har hittat på en ny skojig lek.

Friatider berättar idag om att alla partier i Stockholm stad – där SD inte är invalda – är kritiska mot att man griper brottslingar. Längst i kritiken går C som menar att ”frizoner” borde upprättas där polisen inte får kontrollera identiteten på personer som gripits misstänkta för brott.

– Utvecklingen går på tvärs mot intentionerna att ge papperslösa mer rättigheter. Frizoner borde upprättas, säger Per Ankersjö (c).

     "Gömma kriminella".

Bestäm vem av politikerna som skall gömma brottslingarna, därefter går poliserna ut ur frizonen. Den som gömmer en eller flera kriminella måste låta lite synas, men absolut inte håret eller hudfärgen.  

När poliserna kommer tillbaka in i frizonen frågar dom "fågel, fisk eller mitt i mellan", och den som gömt brottslingarna måste då svara vilken nivå dom finns på. Närmar sig någon gömställena så skall gömmaren säga om det bränns, ju närmre desto högre röst.

På så sätt ger man lagbrytarna på ett skojigt sätt den rimliga chans som politikerna tycker är deras rättigheter.


svd

Skulle inte lyfta ett ögonbryn.


CECILIA HAGEN:-"Man kanske skulle ta och bli sverigedemokrat bara för att chockera?" Njaa, mer luttrade än så är vi gamla vikingar.

Däremot tycker jag att det finns hundrafemtioelva andra skäl till att rösta på SD. 

Beskåda de sju övriga - där finns det alla anledningar att drabbas av svåra och chockartade men för livet.

fredag 22 februari 2013

-Vaffanculo!


- Far åt helvete, och "Sono dei ridicoli, devono andare a casa”, stick och brinn, typ, säger den skäggige gråbjörnen Beppe Grillo, när han ilsket sparkar hela det italienska politikeretablissemanget mitt i solarplexus.
Och det är inte omöjligt alls att när Italien i helgen går till parlamentsval, och valet står mellan en gubbe, eller en gubbe, eller en gubbe, så väljer många att ligga på soffan eller proteströsta på Beppe Grillo, en populär komiker som leder anti-rörelsen il movimento cinque stelle, fem stjärnor. Det kan bli det tredje största partiet, när besvikelsen och pessimismen breder ut sig. De senaste årens kris slår hårt, ekonomin krympte med 2,2 procent förra året och väntas minska även i år. Arbetslösheten är 11,2 procent; och 36,6 för ungdomar.

Sedan 2011 har Italien styrts av en teknokratregering under ekonomen, skattehöjaren och åtstramaren Mario Monti. Men nu tycks striden stå mellan högerns Silvio Berlusconi, alias Bunga-Bunga, och vänsterkandidaten Pier Luigi Bersani. En period till med Berlusconi och la dolce vita, och Italien kan ta Grekland i hand och säga arrivederci.

Jag tänkte att jag berättar lite om de här utrikespolitiska nyheterna, eftersom alla svenska tidningar har fullt upp med schlagerfestivalen och Molly och Danny som är kära, och Army of Lovers, och Henemarks flickvän som vill ha barn, och Robins mirakulösa bantning.

- "I Sverige tycker vi om nånting som heter konsensus, förstår ni."

 Våld- och hederskultur är ett svårlöst problem. Under tre års tid gjordes upprepade försök av både män och kvinnor från Linnamottagningen att medla i 21 olika familjer för att försöka skapa förståelse hos föräldrarna vilket förtryck barnen utsätts för. Men inte i ett enda fall hjälpte försöken.

I två av fallen gick det till och med så långt som till mord.

- "Vi svenska psychoterapeuter tycker inte alls det är konstigt att ni kulturfina män har två fruar och måste gifta er flera gånger och att en flicka/kvinna inte är värd nånting. Vi förstår absolut att ni är vana vid att en flicka/kvinna måste visa respekt för mannen och att det är tillåtet att slå henne, för att flickan/kvinnan äntligen ska fatta genom våldet att det männen som har makten. 

Det är inget konstigt för oss svenskar, det finns jätte-, jättemånga svennar också som misshandlar sina fruar och barn, säkert flera än musli... än invand.... än utlä.... än berikare. Men vi har några gamla töntiga lagar i det här landet, som liksom säger att det inte är tillåtet att förnedra och slå flickor/kvinnor. Och nåt som heter jämställdhet och jämlikhet och innebär att män inte ska ha låga tankar och undervärdera det andra könet. Det är verkligen inte så att vi inte vill hedra er män som kommit hela vägen hit till Sverige. Men ni kanske inte behöver slakta era kvinnliga familjemedlemmar.....så hårt.....och så mycket....och så ofta....så det syns i medierna. Kan vi be er försöka sluta lite grann med det? "


                                              - "Ja, jamennsan."Insha'Allah (=hopefully!!)"

SVT

-Det enda vi tycker sämre om än journalister är politiker.



Säger Maramöborna, precis som alla vi andra mörbultade skatteslavar. Speciellt välkomna ska dom alltså inte känna sig, de fyras gäng och deras  hämningslösa kulturrevolution.
"Gammelt och fornt" har dessvärre noll chans när de vingklippta och samhällsomstörtande alliansledarna, inför Sveriges största mediauppbåd, ska skapa hie bland ornitologer och månskensbönder i Maramö på måndag.

Smålänningarna lär få för mycket av extra allt, och själv är jag redan less på hela krösamoset.




Maramö

Stefan Löfvén, lider han av demens?

Stefan Löfvén och socialdemokraterna föreslår nya flyktingbonusar till kommuner som låter massorna välla in.

Vi som har gott minne minns att det var just såhär sönderfallet började, när sosseriet mutade kommunerna att ta emot mer flyktingar än vad som var möjligt för landet. Och vi behöver bara titta på Landskrona, Södertälje och Malmö för att påminnas om Sveriges kritiska och dramatiska välfärdsförfall. Jag tycker Löfvén och S ska noga observera dessa städer, och dra tillbaka sitt människofientliga och skadliga försök att än en gång försöka besticka fala kommunpolitker. 

Ohlson-Wallins känslor och krokodiltårar är komplett ointressanta.


Nu säger sig den råa satirikern Elisabeth Ohlson- Wallin vara djupt pressad efter kollaget där hon totalförnedrar Sveriges kung och drottning med flera.
I dag klockan 13 håller Elisabeth Ohlson Wallin minsann stor presskonferens med anledning av uppståndelsen kring bilden, där hon vandrar över medmänniskors liv med sina blodbesudlade spikskor.

– "Det har gått över styr med min bild och jag vill berätta och förklara vad jag känner.
– Jag kallas ofta provokatör, men även en provokatör har känslor och ett hjärta, säger Ohlson Wallin."

Jag driver själv ofta hårt med företeelser här på bloggen, men varje gång jag gör det så överväger jag noga om jag är beredd att ta en smäll för det. Och om inte, då kan jag inte komma efteråt som en grandios liplisa och gråta ut om smärtan jag åsamkat mig själv.

Lägg ner Ohlson-Wallin. Ditt grova alster talar helt för sig själv.
Dina ord, känslor och din presskonferens är överflödig.

från twittervärlden kommer det inemellan en sanning.


 Victor Harju8 min
Ibland borde man lyssna på Bengt Westerberg. Typ

Bengt Westerberg: "När det varken är sannolikt att socialdemokraterna eller de borgerliga kan få egen majoritet efter nästa val, då blir det väldigt viktigt att pröva andra lösningar."


I detta kan jag för en gångs skull bara instämma med den gamle perukstocken Westerberg.

Ibland kan t.o.m Hen vara vansinnigt rolig!

Tack Argus som bidrar med det fenomenala fredagsnöjet idag, Titta och imponeras - och skratta!

torsdag 21 februari 2013

Debattpubliken älskar och hyllar vänsterpartiet och kriminella.

Svenskt moment 22. När polisen letar efter illegala invandrare, så får dom inte lov att leta specifikt efter mörkhåriga och mörkhyade personer med ickesvenskt utseende.

Eeeeehhhhhhh.......

Det gillar i allefall V, en svensk ex-illegal agitator, och tanten som gärna berättar att hon bryter mot svensk lag för att hålla brottslingar under armarna. Här uppmanas till anarki och revolt om polisen sköter sitt jobb och följer lagarna.

Och då applåderar folket i studion!

Vänstertanten från Malmö är också mycket kinkig för att de arma illegala människorna som bedömts sakna skyddsskäl, nu är rädda för att gå ut, speciellt barnen.

Welcome to Malmö, säger jag bara.
Det finns inte en enda vuxen eller barn i Malmö som inte har anledning att vara vettskrämd och skräckslagen över att vistas i Malmö dag som natt.

Det är bara det att vi laglydiga och oskyldiga är rädda för den samvetslösa och skoningslösa våldsamheten, medan vänsterns älsklingskriminella är rädda för svensk lag och polis som är satt att skydda oss.

Och det är en jäkla skillnad.

Hans-Erik Hellberg, C, är inte med bland dom här grabbarna.


Kolla här! Hans-Erik Hellberg var inte så mitt i prick idag. 

Eller också var det det han var:
-"Kan Du hjälpa mohammed - han kommer nog direkt från mecka".
Det mejlet skickade Centerpolitikern och högskolelektorn Hans-Erik Hellborg till Mehran Mahmoudi, 23 - av misstag, som nu rasar mot "den rena rasismen".


Hans Erik borde ha vetat bättre. Vissa saker skojar man inte om UFOlandet reinfeldtien.

Däremot hade ingen reagerat om Hans-Erik hade skrivit:
-"Kan du hjälpa nollåttan, han kommer direkt från Stureplan."



Vad är franskt?




-" Franska arbetare har lunch i en timme, pratar skit i tre, och arbetar i tre. Jag skulle vara en idiot om vi investerade i detta land", dundrar chefen från den amerikanska däckproducenten Titan Maurice Taylor som startat krig mot halva Frankrike. 

Sanningssägare blir aldrig uppskattade.



NRK

I mammas Landskrona drar det ihop sig till 600års-jubileum.

Det drar ihop sig inför Landskronas 600:e födelsedag. På City gross fångades de Landskrona-ansikten, som ska pryda jubileumsbilagan. 

Vi har tjuvkikat lite....

Naweed AliIshaaq Hussain
Rahin Ahmed
Khobaib HussainIshaaq HussainMujahid Hussain

Avd. Nya svenska seder.


Det verkar råda juridiska oklarheter om den nya svenska seden att medelst ett eller flera fingrar i vagina kontrollera oskulden hos flickor.

Reinfeldts berikande vet inga gränser, och för utvecklingen bakåt med vild hastighet.

Köttkontroll pågår i hela EU.


Och jag vågar inte ens tänka på vad dom kan hitta i frysdiskarna.


skanskan hd

Ibland behövs sharialagar.

Irfan Naseer, 31, Irfan Khalid, 27, and Ashik Ali, 27, alla boende i det fria demokratiska Birmingham, har dömts för att ha planerat ett terrordåd värre än 9/11 och 7-julibombningarna 2005. De greps med 8 ryggsäckar så fullastade med sprängmedel att de skulle orsaka största möjliga skada och flest oskyldiga människoliv.

 .

Bästa kommentaren:Seeing as these guys so love Sharia law, charge them under it and then cut their heads off - seems fair to me.
- PhilM , Singapore, Singapore, 21/2/2013 14:36

Luleåbon Maria Eliasson, patetisk godhetsnarkoman.


Maria Eliasson har startat upp en Facebookgrupp som sägs vara emot "smygrasism". Hon skriver ädelt:
- Det allra viktigaste är inte att få många "likes", utan att nå ut till så många som möjligt och visa det positiva med mångfald.
På Marias gulliga sajt kan alla fina människor som vill komma till himlen, berätta att dom vill ha "ett Sverige för alla", och att det finns mycket intolerans där ute.
Så väldigt, väldigt snällt av dom.
"Där ute"?
DVS, utanför Marias lilla klubb.

Där man fattar att livet inte är så okomplicerat, inte så svart eller vitt, inte så trivialt. Där man lyssnar, ser, läser,  söker förstå, och inte grundar sig på flacka argument itutade från tyckareliten.

Jag hoppas att bl.a följande intervju från Ekonomi-ekot kan öppna ögonen på Maria och hennes förblindade papegojkamrater på facebook.
Assar Lindbeck, "svensk ekonomis nestor" var den som ledde den kommission som förde Sverige ur krisen i början av 90-talet. Idag ser han den stora invandringen som Sveriges ekonomis enskilt största problem.– "Sverige är inte rustat för en stor invandring."

Frågan är:Bryr sig Maria om människor och deras liv, eller bara om hur god hon framställer sig själv?

PS. Tack Argus!





Landet uppochner och bakochfram.


Facket Gruvtolvan i Kiruna accepterar inte att LKAB vill avskeda 20 anställda som har fuskat med övertidsrapporteringen och därmed fått mer i lön än de haft rätt till.
Facket anser bland annat att företaget har ett ansvar för vad som har hänt; arbetstiderna har inte kontrollerats tillräckligt effektivt, vilket bidragit till att fusket kunnat ske under lång tid.
Gruvtolvan ska nu begära överläggningar med LKAB om avskedsvarslen. 

Accepterar inte?!?!! 

Företaget har ett ansvar?!?!! 

För att tjyvarna beräknande och kallsinnigt snott företagets pengar i flera år?!?!! 

Lägg ner Gruvtolvan - och återupprätta svensk moral.

För den vackraste överraskningen,




Du bist so lieb!!

onsdag 20 februari 2013

Svensk vardagsrasism.

 Titta här, skratta inte, och ring DO!



Glada nyheter för framtidens långresenärer!



- En typisk flygning är en upplevelse där passageraren framför dig lutar sitt säte bakåt och ockuperar en tredjedel av ytan som du har betalat för.

Så självklart har det funnits miljoner mer eller mindre krejsi funderingar på hur framtidens flygplanskabiner kommer att se ut, och nu verkar det äntligen som om någon tagit steget från idé till ritning.

Häng med på ett lyft för mänskligheten i framtidens flygplansinteriör Airgo. Den radikala designen ger passageraren mycket mer space, varje säte har sitt eget förvaringsskåp ovanför, som dessutom innehåller både bord, bricka och TV-skärm.


daily mail


Svenska Efterlyst borde satsa stenhårt internationellt!

Den man som begick en grov stöld mot en medvetslös man och lämnade sitt offer på tunnelbanespåret är nu internationellt efterlyst för en dödsmisshandel i Frankrike.

Mannen dömdes för grov stöld i oktober förra året till fängelse i hela ett år och sex månader, samt otroligt nog -  utvisning. Nu tycker säkert många av oss blodtörstiga rackare att detta var föööör softhearted till och med för landet Mesproppien. Men då har vi garanterat inte tagit till oss svensk medias tillbörliga avbön för 28-åringen, som beskrevs så innerligt att vara alldeles förtvivlat ångerfull och till och med bad om ursäkt.
Han sitter nu i förvar i Sverige och kommer att begäras utlämnad av Frankrike efter avtjänat straff.

Ojojojojoj, kan Sverige vara säkra på att t-banerånaren behandlas med varsamhet och ömsinta silkesvantar i Frankrike. Det är bäddat för massmediala brösttoner: Stoppa utvisningen.


Men, låt för Gods sake, programmet Efterlyst go international, så vi kan förminska den kriminella folkmängden i landet varje onsdag. En fullproppad fiskdamm för piggelina lagsökare världen över.

svt

När du tror att världen inte kan bli sjukare...


så läser du om den nya twittertjänsten LivesOn, som kommer att hjälpa dig att fortsätta ditt twittterflöde med 140 tecken eller mindre efter ditt frånfälle från din grav.

LivesOn kommer att analysera dina tidigare tweets för att lära känna dig, vad du gillar, ogillar, din smak och dina intressen, för att kunna fortsätta twittra samma sorts meddelanden, uppdateringar och länkar som du postat medan du fortfarande levde.

Denna service som kommer att ha premiär i mars, lovar följande:

'When your heart stops beating, you'll keep tweeting.'

Hmmmm.  Jonas Gardell in i evigheten?? Thanks but nothanks!!


Är detta ett tecken på att världen håller på att dö ut, när amöbor utan hjärnor tar över?

daily mail

Ilmar Reepalu hoppas att ingen stöttar yttrandefriheten, religionsfriheten och demokratin.



— Jag hoppas att inte en enda människa besöker galleriet, säger ynkryggen Ilmar Reepalu (S), om att konstnären Lars Vilks ska ställa ut sina verk på ett galleri i Malmö i sommar.



— Det finns en säkerhetsrisk, men jag är beredd att ta den för jag tror på yttrandefrihet, religionsfrihet och demokrati. Man ska aldrig håna någon eller vara taskig, men man måste ändå få säga vad man tycker och tänker, säger Henrik Rönnquist, som är den modige frihetshjälten som ställer ut Vilks teckningar på sitt galleri i Malmö i juli.

Själv ska jag lämna ön i sommar för en manifestation för det fria ordet i Malmö, vilket jag hoppas hundratusentals andra freds- och frihetsälskare gör!


HD

tisdag 19 februari 2013

Det är råkallt i Reinfeldts klassamhälle

Sitter du utom dig av förtvivlan, med ett gallskrikande barn som vrider sig i smärtor i ett svettigt, stökigt och överbelamrat sjukhusväntrum i alliansens evighetsköer? 

Varför det? 

När du kan betala 799 kronor/barn i månaden eller 2900 kronor för besöket på akutmottagningen Martina, i de lummiga omgivningarna kring Sophiahemmet på Östermalm i Stockholm. Och få specialistvård utan remiss och friska barn på 20 minuter.

Vår fader, du som är i Rosenbad. Låt ditt namn bli ohelgat. Låt inte ditt rike komma att fortsätta bli ett utpräglat iskallt utanförskapssamhälle.Låt inte din vilja ske, varken i Sverige eller så som i Europa.Ge oss istället det var och en verkligen behöver. Du behöver inte förlåta oss vår vägran att acceptera dig och ditt hyenasamhälle, liksom vi aldrig kommer att förlåta er som konstant robbar oss på våra skattepengar.

Utsätt oss inte för mera prövning, utan rädda oss från det mångkriminella.

Ditt är landet, din är makten och ditt är föraktet mot alla som får skylla sig själva. 

Men inte i evighet.

Amen.




expressen

Det är alldeles för långtråkigt här i landet, svenskarna är allt för fridfulla.

Ni måste ju fatta att om man kommer från nervpirrande och fängslande länder som Somalia, Afghanistan, Irak, Syrien och andra platser med högaktiv och initiativrik mellanmänsklig interaktion, så måste det kännas bra monotont och händelsefattigt här. 

Det är en del av Reinfeldts förhoppning att vi etniska svenskar ska berikas även när vi roar oss på sedvanligt träigt töntmanér, därav det moderna sättet att gå på bio. När fantasilösa svenskar sitter snällt tillbakalutade i sina biostolar, proppar munnen full med popcorn och sen lydigt lägger tomma förpackningen i därför avsedd behållare, stänger av mobilen, och viskande avböjer all konversation för att bereda sig och bänkgrannarna ostört nöje, så väller de hatiska och sabotageälskande berikarna in. De pratar, skriker, kastar popcorn, flaskor och andra föremål, de hånar, provocerar, hotar, och om någon svensk vågar höja rösten och be om frid, då har packet lyckats. De har fått sin strykpojke, sitt lovliga byte, att vänta på utanför för ett oförglömligt äventyr med minnen för livet.

När Amelia Adamo kunde reta upp mig igen,

då visste jag att det fanns hopp om ett liv efter detta.  Den dag jag ger upp vämjelsen över ytlighet, girighet, von-obensk fisförnämhet och nyrikedom, det är den dag jag slutar andas.

Satt i ett väntrum och läste M-magasin, kom till insändarsidan, det var Catrine Sjöberg som skrivit in om en sak som mycket ofta stör mig själv. Alla dessa glassiga magasin och alla flashiga tidningar med pråliga annonser om kläder, smink, resor, möbler och ting som beskrivs som livets nödtorft, men kostar minimum en sjuksköterskas halvårslön före skatt.

Catrine Sjöberg skriver:-Såg Amelia Adamo(tidningspampen som äger bla M-magasin) på morgonprogrammet i TV4. Det berättades om resor där hon (-Adamo-) rekommenderar det senaste som nu var "inne", så kallade 3G resor, det vill säga tre generationer som reser tillsammans. Det låter ju väldigt bra, men hur många tror du har den ekonomiska möjligheten idag? Kan du tänka dig hur en medelinkomsttagare känner sig när du sitter där i TV-soffan och säger som en självklarhet att mor- och farföräldrar ska betala resor för sina barn och barnbarn.

 Vad tror ni nu att denna Adamo svarar på detta? Att hon ångrar sig att hon uttryckt sig enfaldigt, att det mäktiga och juvelbetyngda livet gjort henne känslostörd, att det var klumpigt av henne att redan ha glömt bort hur det är att ha ingenting och att vara ingen? I så fall måste jag göra er också besvikna.

Amelia Adamo, några rader nerkortad:-"Mitt resonemang om 3G=tre generationer reser tillsammans oftast betalt av far- och morföräldrar, gick ut på att berätta om en växande trend. Självklart tror jag inte att folk har råd att åka med tio barnbarn till mer eller mindre dyra resmål. Men kanske har man råd att åka med tre barnbarn till Trosa?  Mitt prat var inspirerande, inte aningslöst. Jag vet att det finns många som inte har råd. Men att då avstå ifrån att berätta vad som sker i åldersgruppen 55+ av hänsyn till dem är inte journalistik."


Suck. Hur vågar denna lilla snipiga läsare Catrine Sjöberg ifrågasätta Amelia Adamo! Vet inte Catrine Sjöberg att Amelia Adamo är journalist, att hon minsann gått på dess journalisthöghetsskola, och att detta gjort henne och andra journalister till världsmästare på att veta vad man ska tala om, och dessutom när, och framför allt hur. BAH!!

PS Kan nån tala om för Adamo vad det kostar att resa med tre barnbarn till Trosa över en helg!

Jag är tillbaka.

Åtminstone har jag näsan ovanför, och det är ett himlastormande dunderlyft mot i fredags.


Jag är rörd av era omtankar, och bär ett stort behov av att skriva ner och berätta precis allt, vad som hänt sekund för sekund och med alla de känslor, iakttagelser och tvära kast som finns på livsregistrets vitt skilda skala. Från dödens skräck till det spirande lilla gryende lyckoembryot av nyväckt hopp. Men min lojala omsorg hindrar mig. Jag nöjer mig med att vara tillbaka, klokare, gladare, ledsnare, starkare och mer känslofylld än nånsin, till och med argare. De ni.

Vid tangenterna kan jag tillfälligtvis lägga allt annat bredvid för ett tag. Och det är lika välkommet som välgörande.