lördag 28 april 2012

Är Nanna Johansson, P3, frisk nog att få påverka opinionen, eller borde vi döma henne som otillräknelig eller rent av avfärda som en ensam galning?




Staffan Danielsson, C, tar upp en livsviktig fråga på på newsmill idag; är debatten fri i Sverige?  

Frågan kommer från hjärtat av vår demokrati.
Att den ens ska behöva ställas 2012.
Men.
Om man mot förmodan skulle våga ifrågasätta t.ex åldern på de ensamkommande farbröderna, som Staffan Danielsson gjort i en mycket sansad och nyanserad artikel på DN, ska man då behöva acceptera obildade och juvenila offentliga påhopp av en postsovjetisk  radiopratare, som inte ens var påtänkt när oliktänkande internerades till Gulag?




Såhär simpelt avslöjar sig  Nanna Johansson på Tankesmedjan P3, inför en halv miljon radiolyssnare efter DN-artikeln:
-"Innan vi överhuvudtaget börjar med ålderstester, så finns ett mer akut behov, nämligen att testa psyket på människor som skulle skriva debattartiklar på DN. Är Staffan Danielsson verkligen frisk nog att få påverka opinionen och borde vi döma honom som otillräknelig eller avfärda honom som en ensam galning."


Tösabiten är inte ens chic-bitch, bara puerilt besatt av att diagnostisera alla oliktänkande med psykiatriska diagnoser.
Hon är extremt bad, bad, bad news för dagens unga som ska växa upp och lära sig våga tänka fritt och annorlunda.

Hur mycket kostar en kopp kaffe?!?

I höstas annonserade Live it Experience i Stockholms tunnelbana med manipulerade affischer av Eduard Munchs berömda målning Skriet. Men krävs nu på 100.000 kronor för att ha använt målningen, och 25 000 kronor för intrång i Edvars munchs upphovsrätt.




Om tatueringar.

-Jag sover inte. Vilar bara ögonen lite.

Camilla Idén, Reinfeldts svarta får - I love her!



Förslaget att lokalisera ett islamiskt center i närheten av Stadshuset i Borlänge vållar debatt.
Moderaterna säger JA, men SD nej, och har för ovanlighetens skull med sig två moderater.
-"Jag vill att vi ska lyssna på folket. Kanske genom en folkomröstning, Det handlar inte om att stå tillsammans med Sverigedemokraterna, jag är inte rädd för SD eller någon annan heller. Jag tror på demokrati."
säger Camilla Idén(M).
Jättevågen för dessa två moderater, och Idén i synnerhet!
Det finns alltså en och annan politiker i det nya statsbärande partiet som vill LYSSNA på folket - och som fortfarande tror på demokrati.
Jag håller tummarna!

Men det är ju ett erbarmligt fattigdomstecken för vårt land att det bara finns fyra riktiga demokrater i Dalarnas kommunpolitik.



-"Det pågår ingen islamisering i Sverge!"


Sverige tysthetens rike.

Farman Sediq på newsmill: " Så hindrar vi fler hedersmord.Problemet är den kollektiva värdegrunden som föräldrar har med sig i bagaget krockar med det individuella Sverige. Dessa föräldrar är ett offer för ett system de själva vuxit upp i."

Föräldrarna är "offer" - hilfe!!!!!
Och i Sverige är alla "offer" för den utfläkta vulgotoleransen.
Så hur ska det då gå?
Fler flickor/kvinnor kommer givetvis att förtryckas, mördas och skändas som Maria i alliansens tysthetspakt.

Inte ens en knivdräpt ung levnadsglad  kvinna kan få regeringen och statsministern att våga titta. Och reagera som medmänniskor.
Och öppna munnen!
De ynklingarna är för hariga för att bli kallade rasister av det dånande PKetablissemanget.

Ängel med svarta vingar.

Kajsa: Hej Pia!
Pia: Hej Kajsa hur dog du?
Kajsa: Jag frös ihjäl.
Pia: Så fruktansvärt!!
Kajsa: Äh, så hemskt var det inte. Efter att jag slutat skaka av kylan, började jag känna mig varm och dåsig, och sen infann sig döden stilla och smärtfritt. Men, du själv då?
Pia: Jag dog av en akut hjärtinfarkt. Jag misstänkte att min man bedrog mig, så jag kom hem tidigt för att ta honom på bar gärning. Men, han var helt allena och tittade på TV.
Kajsa: Så vad hände?
Pia: Jag var så säker om den andra kvinnan, så jag började ila runt i huset och leta febrilt, jag sprang först upp på vinden, och så ner på mellanplan och därefter till i källaren, jag gick igenom varje garderob, varje skåp och under alla sängar och soffor. Till slut blev jag så utmattad av stressen så jag föll ihop och dog omedelbart.
Kajsa: Osis!
 Om du bara hade letat i frysen först, hade vi båda varit i livet nu.






Dagens knockout-nyhet i lydriket Sverige.

Irak vill starta grundskolor i Sverige, utbildningen ska ske på arabiska  och finansieras av Irakiska staten.
Ryktet om Sveriges kassa skolor sprider sig som löpeld, likt videon med den skrattande kulturministern som äter gråtande svart-man-tårta.
Ungar som skiter i läraren, sitter och joxar med Iphonen, och går och kommer som de vill är inget för Irak.- - - Imorgon kommer den braskande världsnyheten om Mujahedin, som ska starta träningsläger i sin nya filial, Sverige.








expressen SVT VT SVD

fredag 27 april 2012

Glorian sitter på sniskan på kyrkans män i Malung.


17 gömda romer, varav elva barn, greps vid en razzia i Malung och förpassades ut ur landet till Serbien. Det var tre familjer som polisen utan förvarning slog till mot .
Ingreppet väcker starka känslor i Malung.
Familjerna kom till Malung under förra året. De har hållits gömda och har fått hjälp med sitt boende och uppehälle sedan de nekats uppehållstillstånd i Sverige. Barnen har gått i skola.
Kyrkoherden ifrågasätter tillvägagångssättet.
-Nog finns det en hel del att önska, framför allt när det gäller hantering som  man utsätter barnen  för, att jaga upp dem och hålla dem uppe långt in på natten. Det måste skapa en hemsk otrygghet för dem, säger kyrkoherden.

Polisen? Undrar så varför kyrkoherden förväntar sig varmare och tryggare hantering av barnen från svenska myndigheter, än av barnens egna föräldrar.
 Som utsätter sina barn för den enorma påfrestningen att leva illegalt i ett land, med utvisningen hängande över dem som ett evigt svart moln?
Och är det verkligen inte grymt hyckleri av kyrkans män och kvinnor att bädda in familjerna i falska förhoppningar, och fri försörjning och skenbar omsorg.
Som bara, bara förlänger plågorna för människor, när det beslutats att inte finns någon framtid här för dem.

DT

En afrikan drog en Tarzan i nyhetsinslaget.

Ett inslag med Fredrik Reinfeldt från Stockholmsförorten Blackeberg i SVT.s Aktuellt visade i bakgrunden en kontroversiell afrikan stå och onanera på en byggnadsställning.
Och jag ba´:
-Ehhhh ja.........Och???
En svart man som onanerar.
Förstår inte nyhetsvärdet.

När jag hade arbetat ett år på SAS så fick jag äntligen de eftertraktade ID-biljetterna, de som  gav oss flygbolagsanstlällda en  möjlighet att resa över hela världen med rabatterade priser, om det fanns plats på planet.
På tjugoåriga rätt omogna ben skulle jag bjuda min mamma på ett sagolikt äventyr, via New York och Antigua till Barbados, och där på Barbados hyrde vi av en amerikansk familj ett bed-and-breakfasthotel mitt  på den vita stranden.
In med bagaget på rummet.
På med bikini, ner och slängde oss på badlakanen, ahhhhh sol och värme!
Plötsligt hörde vi en sång nånstans ifrån, och där i vattenbrynet satt en infödd och sjöng locktoner storsmajlande mot oss. Gulligt tänkte vi, tills vi blev varse, hans höger arm som såg ut att vara i färd med att tämja en jädrigt bångstyrig ål!!!
Min pryda mamma flög upp i hysterisk panik, jag var bara lite coolare, och hade som vanligt en plan:
-Lugna dig. Vi tar upp filmkameran, låtsas filma honom, då blir han jätterädd att vi har bevis - och då flyr han!!
Wrong plan, minst sagt. Snubben gick igång på full speedo, och hade väl aldrig varit så nära extas och samtidigt filmats av en naiv bikinisvenska. Man kan lätt säga att I made his day.
Så vi tog snabbt mammas utväg med rivstart så sanden sprätte, och flög in till vår värd med andan i halsen.
Hans förslag?
-Ignorera honom, dom tittar bara, gör inget.
Sen följde 14 dagar med onanerande män, de satt i träden,  i vattnet, på parkbänkar, ja överallt, hela tiden.
Jag vill inte påstå att vi vande oss, men vad alla kränkta färgade svenskar nu må säga om den saken, så måste det absolut vara något akut och oerhört påträngande med driften.


Fria tider

onsdag 25 april 2012

Malin Ullgren berättar sagan om "PKagendan som inte finns"

Malin Ullgren har fått en välförtjänt näsknäpp av Leif GW Persson, som kallar Ullgren för PK.
I  DN idag svarar hon troskyldigt att det inte är nån idé för någon att jaga hemligheten bakom det politiskt korrekta - för det finns ingen.
-"För den politiskt korrekta hyser i allmänhet just de åsikter hon ger uttryck för."

Pssssst!
Det är bäst att bara hålla med!



You could have fooled me.


DN skriver idag:
En studio är ingen parkbänk.


VA?!!??!!?
SR-studio - ingen parkbänk?
Är det från och med idag, då?


VET HUT, GERT FYLKING!




SvD:
-"I sitt direktsända radioprogram på Radio 1 jämförde nöjesprofilen Gert Fylking serber med den norske terroristen Anders Behring Breivik. Nu stängs han av från all medverkan i radiokanalen.
Vi vill visa att vi reagerar på Gert och därför stänger vi av honom. Det är ett olyckligt, ogenomtänkt formulerande som upprört starka känslor säger mediekoncernens VD.
Serbiens ambassadör har i ett brev uttryckt sitt missnöje med Fylkings uttalande."

Hmmmmmmmmmm.
Fylking skulle ha gjort som alla andra PK-maffiosos, och jämfört Breivik med Sverigedemokraterna.
Följt av högtidlig och samstämmig tyssssssstnad.

DN

Den avskyvärda Skammen är svenska politikers och den tigande PKpressens.

Newsmill idag: Samhällets flathet har lett till ytterligare ett mord.

Harald Lang kommenterar bäst:
-" Det som nu bekymrar journalister och politiker är inte att en flicka har blivi mördad, utan att händelsen kan underblåsa islamofobin. Det är också därför myndigheterna inte har ingripit."

”Samtlig personal, medarbetare och volontärer inom "Tänk om!" visar sitt djupaste deltagande” lyder texten på hemsidan som konstaterar att det är en tung dag för ”alla människors rätt till friheten att själva få välja sina liv”.


                                                    AMEN.


aftonbladet

Plutten - så härligt inkorrekt - du är bara bäst!


Plutten har svarat skepparn på hans fråga om vilken doft kvinnor föredrar med en länk på de populäraste parfymerna i inlägget om Carola:

-"Varför inte en klassiker som Chanel No5? Funkar i de flesta läger och inte allt för påträngande doft.

Fan, nu blev jag parfymexpert också! Inte illa pinkat. Själv skulle jag vilja att det togs fram en herrparfym som gjorde att man doftade av blod, svett, renat och snus. Lite dieseldoft på det och jag är tvärsäker på att damerna skulle tända till ordentligt."

Hahaha, i dessa dagar av könsstalinism och hen och de franska parfymkonnäsörernas era av kreerande en enda doft für alle-  man som kvinna. Här ska baskemej inte göras några skillnader, vissa kvinnor vill dofta diesel vissa män vill dofta sockerkaka, så väck med speciella dofter för herr och speciella för dam. Vive-INTE- la difference-typ.

Så jag ger Plutten mina stående ovationer.
Det bara måste komma en reaktion på det tröttande utslätandet mellan könen.
Det finns idag ingen som förbjuder kvinnor och män att köpa varandras parfymer om man känner för det.
Men för heavens sake låt oss som vill, vara man OCH kvinna.
Och. Det är helt möjligt Plutten, att jag som kvinna skulle gå igång på din rougha parfym.
Mitt tips, skapa den själv - du kommer att bli rik.

tisdag 24 april 2012

Tummen upp för Magdalena Andersson hos Hübinette,

en intelligent, glad, öppen, vaken och positiv kvinna med humor och nära till skratt.
Henne ska vi ha.

Dvs om hon kan presentera en godtagbar politik, och lyfter undan buktalaren.

Karin Magnusson kliar sig och kliar sig och kliar sig i huvudet.



Minns ni journalisten som hade en så usel semester i de vita fjällen tills hon äntligen jagade upp två olika i backen. Två riktiga olika utan kaxigt självförtroende och med ärvda kläder, som äntligen gav journalisten alibi för skidresan, puhh, hon slapp skämmas inför Jan Helin och kompisarna för att hon frotterat sig med svennar.

Idag har samma skribent problem att få ihop tänket under rubriken, "Hat och hot på nätet - ett verkligt problem."
Ty.
Den saken är säker, aftonbladet har allvarliga problem med en "mörkervärld av konspirationer" och människor med en stark övertygelse om att" något - oklart vad - döljs av journalister som har en egen agenda, oklart vilken."
Jag tänker att det inte kan vara möjligt att hon inte har fattat.
Eller....
Är Magnusson i själva verket det yttersta beviset på en riktigt levande helt hjärntvättad människa.

Låt mig då få förklara,
Ni svenska PKjournalister döljer konstant samtliga problem som finns med invandringen, ointegration, ghettofiering, religiöst förtryck, ojämlikhet, kriminalitet, utanförskap, kulturella motsättningar, m.m, m.m, m.m.
Detta för att ni, i er agenda, inbillar er att om ni inte skriver pip om detta, så ska vi människor i Sverige inbilla oss att allt är bara hootsie-tootsie, och att alla eventuella svårigheter, ja det beror på hotfulla, elaka troll som fabulerar på nätet.
Och ärligt.
Om jag inte läste Avpixlat, Fria Tider, Blogghelvetet, Pettessons, Feminix, Varjager m.fl som avslöjar allt som ni i den förljugna PKmaffian döljer, ja då skulle jag vara lika totalmanipulerad som du, Karin Magnusson, Gud förbjude.






CarinaFina om skidresan.
aftonbladet


Mammas Landskrona, en så vidunderligt vacker stad vid Öresund, med fagra grönområden...

är inget som de nyanlända sätter värde på.
De ägnar sig inte åt att strosa och njuta friden, känna våren dofta och havets salta stänk, cykla upp på Glumslövs backar bara för att slås av en av världens vackraste vyer över Ven och mot Danmark.

Det mångkulturellt kretsar kring annat i Landskrona..
Som att knuffa ner kvinnor/flickor från balkonger, hugga ihjäl kvinnor/flickor,skjuta kvinnor/flickor, plåga, förtrycka kvinnor/flickor, överfalla, råna och våldta främmande kvinnor/flickor.

Svensk invandringspolitik är ett monument över misslyckad integration där kvinnorna/flickorna är de största förlorarna.

DN









No comment.


Oisin Cantwell debuterar som kvasipsykolog idag.

Cantwell:
-"Breivik är för trasig att känna empati."

Omvärlden tacka för denna uttömmande och sakkunniga studie.

Göran Hägglund sålde ut sig live hos Betnér.



Att hänga på snöret kan inte vara lätt för en partiledare, man måste tacksamt  ta emot varenda ynka chans som bjuds för att få lov att  synas.

Därför fick vi se Hägglund krypa som en mask i Betnér direkt igårkväll, och försöka  samla ihop anletsdragen. 
Det var ingen babylek.
Betnér kommer aldrig att bli vald till årets mest sansade, nyanserade, kloke eller sympatiske. 
Hans ambitioner är motsatta. 
Så Hägglund fick höra sina alliansvänner, den ene efter den andre, sågas bestialiskt och obarmhärtigt i småsmulor, Hägglund bjöds också hugga in på en tårta föreställande Carl Bildt. 
Och är man en artig och väluppfostrad allianspolitiker, så vet vi ju nu att man tar tårtspaden i vacker hand.

Men när Betnér avslutade sin underhållning(??) med att den pistol expressen upphittat och lämnat in till polisen, skulle expressen istället behållit och använt själva för att sätta ett kula i ryggen på sin journalist Ulf Nilsson.
Då kved Hägglund märkbart, när hans förtvivlade nuna zoomades in..
Och man kunde se honom svettas och själv undra vad han gjorde där.
Och om det verkligen var värt priset.


Carola har hämtat en baby i Sydafrika.

Carola i tidningen S:
-"Jag behöver Zoe mer än hon behöver mig."

Vi tror henne.

måndag 23 april 2012

Jag vill tacka Gunnar Axén, Moderaterna för det härskna valfläsket.

Gunnar Axén, M,:
-"Arbetskraftsinvandringen ökar och allt fler beviljas arbetstillstånd.
Jämfört med 2011 väntas ansökningar från arbetstagare från länder utanför EU öka med 23 (23procent!!!!) procent.
 Detta är positivt då arbetskraftsinvandringen är avgörande för att vitalisera arbetsmarknad och ekonomi och för att tillföra ny kunskap och erfarenhet. Därför var Moderaterna också pådrivande i reformeringen av arbetskraftsinvandringen som genomfördes 2008, i överenskommelse med Miljöpartiet.
____
Moderaterna verkar för en positiv syn på invandring till Sverige. Det finns alldeles för många krafter som vill stänga och isolera vårt land vilket skulle begränsa de flesta av våra perspektiv och inte gynna Sverige."

Gomorron Axén, jag antar att du zzzzzzov över och helt missade Agenda igårkväll.
 Då debatterade din kompis Myten Ullenhag,  FP, och S arbetslösa invandrare, och svårigheten att få just utomeuropeiska outbildade i arbete.
 Eller förresten .....debatterade och debatterade..... de stod och förtjust höll med varann.
Men de insåg åtminstone vad resten av svenska folket begriper, att du, hela M och MP  är ute och  svävar i det stora blå.
Såvida ni inte har en jäkligt cynisk baktanke.
Och då är ni inte bara blåsta.

Men tack i alla fall för det  übertydliga valbudskapet!



 svd avpixlat

Den här artikeln kommer du garanterat inte att kunna i läsa i Sydsvenskan, expressen eller SN och Ystads Allehanda.




Invandrare och brottslighet.
 I princip alla studier som gjorts på området sedan 70-talet visar samma sak – personer med utländsk bakgrund är överrepresenterade i brottsstatistiken. En  studie visar att det är det 2,5 gånger vanligare att invandrare misstänks för brott jämfört med infödda svenskar. De har alltså en överrisk för brott på 2,5. 
För vissa typer av brott är överrisken ännu högre. Det är exempelvis fyra gånger vanligare att utrikesfödda misstänks för dödligt våld och rån. För våldtäkt är det fem gånger vanligare.
Man kan också se skillnader på brottsligheten utifrån ursprungslandet. Andelen personer som misstänks för brott är högst bland dem som kommer från Afrika och Västasien.


Myten Ullenhag säger givetvis att detta är ljug, och om det vore sant så skulle han kunna ge de kriminella ett antal pilotstäder  som tex Södertälje, Helsingborg och Borlänge så att de blir lite gladare och snällare.
Och Lööf som längtar efter 10 miljoner till säger att det är etnosvenskarnas fel,  och att allt blir bättre när hon blir statsminister.
Statsministern återkommer när han rett ut alla sina relationsproblem.




arbetarbladet

Var femte fransk väljare existerar inte. I Sverige.

 Marine Le Pen, ledare för Frankrikevänliga Front National, tog med 20 procent av rösterna tredjeplatsen i det franska presidentvalets första omgång-
Och ändå.
När svensk radio PI talar med sin kvinnliga korrespondent i Paris, så är ALLA fransmän idag molokna och chockade över Marine Le Pens "obehagliga franskvänliga" framgångar i valet.
Var femte väljare är alltså helt osynlig på Paris gator.

Svenska journalisters självömkande jeremiader tröttar ut mig.

Britta Svensson på expressen skriver om Breivikrättegången:
-"En av de värsta dagar jag upplevt som journalist."

Det finns ingen måtta på hur chockade,bestörta, traumatiserade, knäckta och bringade ur fattning som svenska journalister är under pågående rättegång. Vi får se hur de vrider sig för att uppvisa passande uttryck, så att vi riktigt ska förstå hur grymt det är för dem.
Men.
Är inte journalister till för att rapportera om skeendet och andras upplevelser?
 Ska jag sitta och ömka de som skriver om andra människors olidliga plåga?

Ärligt talat, I couldn´t care less om Britta Svenssons värsta dag.

Jag hatar Blogger.


Att lägga in en blogg har med Bloggers nya, kreativa och innovativa mallar har blivit ett veritabelt H.
Jag får inte själv bestämma någonting, inte färgen på bakgrunden till texten, inte bildens storlek och placering.

Jag är sur.

aftonbladets Leifby tål inte olika.

Lägg till bildtext
 Marcus Leifby, sportkrönikör. skriver på aftonbladet, men gillar inte olika. 


Igår på Mästarnas Mästare på TV1 berättade  den gamla sprintern Linda Haglund om hur hon blivit  lurad att ta några anabola piller av sin finske tränare. Det blev en naturlig diskussion bland de tävlande.
Men.

Leifby:
-"Den gör ont att lyssna på och mitt uppe i denna sorgliga historia satt Gunnar Larsson – och tvivlade.
Konstigast av allt och alla var Gunnar Larsson.
Vad fan höll han på med?
Det var fräckt, på gränsen till befängt."

I min värld är det tillåtet att tvivla, man får till och med gärna tycka olika, consensus kväver.

Fast i aftonbladet har journalisterna fostrats i en nordkoreansk pyjamas-anda, alla måste gilla lika, samma olika som aftonbladet.
Annars är man fräck och konstig och befängd.

söndag 22 april 2012

Tobias Stalin Billström.


Det finns inte tillräckligt många platser för de ensamkommande barn som regeringen vill ta emot,
förra året kom 2657 ensamkommande asylsökande barn, varav vissa är runt trettio år, till Sverige. Det är fler än någonsin tidigare.
Samtidigt har migrationsverket enorma problem att placera ut dem, då det inte finns  tillräckligt många kommuner som vill ta emot dem.
Nu vill regeringen lagstifta så att de kan tvinga  alla kommuner att ta emot dessa  män.
??????????????
Regeringen:
-"Om inte demokratin vill lyda - då lagstiftar vi mot demokratin."

Putin sitter i sitt palats i Kreml, och ler nickande.


DN
SVT
SR















Guillous uppblåsta inskränkthet tillhör den mossbelupna dåtiden.



Jan Guillou
, kommunist och islamistvurmare, och hans rödögda 68-kompisar vill inte se den islamistiska konspirationen som det stora hotet.
Därmed sviker Guillou varenda kuvad, plågad och förtryckt muslim i hela världen som söker befria sig från skoningslös och bloddrypande religiös fanatism och fundamentalism.
I Egypten, i Syrien, i Somalia, i Iran, i Afghanistan, i Iran, i Irak....
Samt alla de som söker skydd i våra västerländska och jämställda demokratier.

expressen

Han har överlevt sig själv hundra gånger om.
Gäsp.

Gangsta´-Sverige.



Naturlig mjölk i lösvikt skapade långa köer i Åre igår, den eftertraktade opastöriserade mjölken sålde slut på bara någon timme.
När jämtarna blev lite wild and crazy som de civilt olydiga fransmännen - heja, heja -, var alla där - utom polisen.


Men, lagens långa arm infann sig så småningom och stängde mjölkautomaten. De försökte forsla bort automaten, men den visade sig vara för tung. Så innan de hade kallat på ytterligare förstärkning var de tvungna att avbryta uppdraget och åka sin väg.

Än så länge står alltså den olagliga mjölkautomaten kvar utanför Ica Supermarket, med ett meddelande från Åre Bondgård:
Här skulle vi vilja sälja färsk mjölk från gården.

Om dom bara fick för livsmedelsverket....

OP

Jag tycker mig skönja en nidbild här.......

Ser ni vad jag ser?
Har det inte smugit sig in en DObelönande nidbild av en afrikan?
Välkommaskolan i Gällivare har visat alster på temat Afrika, av amatörkonstnärer från orten.
Jag är nu mycket orolig för initiativtagaren, han kan mycket väl vara en arbetslös rasist imorgon.


Westerbergeffekten.




Nån som är förvånad?


norran

Sluta skicka pengar till Afghanistan!



Afghanistan är ett rikt land och sitter själv på mineralreserver värda 3 trillioner dollar.
Järn, koppar, litium och andra mineraler kan lösa Afghanistans fattigdomsproblem, men de behöver hjälp att lösa problemen på vägen dit.
Bältet av järnmalm sträcker sig från nordöst till väst, kopparförekomst i 13 av landets provinser – och litium - allt ligger orört. Det gäller också guld, krom, magnesium och uran.
Afghanistan skulle kunna försörja världen med merparten av det litium som behövs til PC-batterier, mobiltelefoner och mycket annat av förbrukningstekelogin.
Att gruvsällskap inte strömmar till, är oklarheter omkring lokalbefolkningens rättigheter till ersättning när de måste flytta.

Det ska väl inte vara några svårigheter, men skynda er europeiska slöpåsar, hjälp afghanerna innan allt som finns kvar är fotspåren efter kineserna!


NRK

Franska vägvalet.

Rubriker idag, valdagen: "Fransmännen vill ha en förändring" och "Sarkozy bryr sig inte om såna som oss", Mohamed har bestämt sig.

Den första rubriken är samma rubrik som vi kommer att få läsa i svenska tidningar efter valnatten 2014, byt bara ut "fransmännen" mot "svenskarna".

Och när det gäller den andra rubriken om Mohamed som har bestämt sig - de invandrare som är missnöjda kommer aldrig att bli nöjda, men börjar nu bli tillräckligt många för att rösta ut dem som välkomnat dem och betalt för deras försörjning.
Så byt bara ut Sarkozy mot Reinfeldt, så har vi också den rubriken klappad och klar.





expressen

God söndagsmorgonhälsning

till alla mina läsare!