lördag 28 januari 2012

What you see is what you get.


Har vi vaknat en enda morgon utan att araber gjort en brutal och blodig fläck av oskyldiga kvinnor, barn och män nånstans i världen?
Har vi vaknat en enda morgon till att araber deltagit eller lett den humanitära insatsen eller ens bidragit i en världskatastof.


Arabic Game Jam är en 48 timmars spelkonceptutveckling. Syftet är att undersöka möjligheterna att med Malmö som bas utveckla datorspel riktade mot den arabisktalande marknaden, inom och utom Sverige.
SVT nyheter berättar att man nämligen inte är nöjda med bilden av araber i game-världen.
De känner sig kränkta och vill inte längre framställas som onda och terrorister, här ska ändras image till det bättre. I Malmös gamestudios ska man skapa de goda helgonaraberna och sprida över världen.

Världens hjärnor ska tvättas.
Bakom satsningen står Malmö stad, Malmö högskola och Media Evolution.



sydsvenskan

Det här är verkligen asäckligt.


Igår på bästa-bästa-bästa underhållningen, Skavlan, blandades som vanligt en besynnerlig skara.
Först Ranelid, vår egen illustre och hatälskade excentriker, med ny bränna från Sydafrika och den vita kragen utfläkt på kavajen.
Han sprider sitt eget språk, ranelidskan, som ett förhatligt oljebälte på det sköra havets fjäderfä-försedda småskvalpande oskäliga små varelser....
...........sorry - got carried away........!

Och jag roas av honom i måttliga doser, vilken kvinna skulle inte le förtjust över en berömd person som öser komplimanger över en, och vars intravenösa vitaminer från Sydafrika man är?
Eller vars ögon beskrivs som två skuttande ekorrar på en osynlig gren.

Däremot avstår jag ybervilligt från Thorsten Flinck.
Hans bisarra och asvidriga druckna gestalt, med snuset rinnande på framtänderna, skulle lätt kunna att få mig till livslångt celibat.

Laleh är en vidunderlig artist, men skrämmer mig. Ena sekunden skör, så skör, nästa livsfarlig.

Sen kom Mannen som skulle kunna få mig att leva i ändlös älskog utan uppehåll.
Italien kan skatta sig lycklig över sin författare Roberto Saviano, som sedan boken Camorra 2006 lever under dödshot från maffian, och med ständig närvaro av nya identiteter och fem livvakter.
Han är Sverige-aktuell som Palmepristagare och med nya boken Kom med mig.
Savianos berättelser är starka och målande, nästan utmanande, och - språket!
Språket, ja, språket är som en intensiv förförelse, en himmelsk symfoni.
Att lyssna på Saviano är en ren och skär vederkvickelse.

Mänskligheten behöver en daglig dos Saviano, åtminstone hälften av mänskligheten.


aftonbladet
svt
expressen
Hela intervjun i Skavlan
corren vk

I min tro är det saligare att giva.


En niqabklädd muslim debatterade i aftenposten igår:
-"Låt de vara kristallklart: Vi kommer inte att låta oss skrämmas eller ge avkall på det mest fantastiska som finns här i världen; att tro och underkasta sig Den Ende och Allena Skaparen av himlen och jorden.
Men ni/otrogna/ påför oss också en fatal skada med er trångsynta och inkorrekta åsikter. Ni målar upp en falsk bild av oss till våra grannar och medmänniskor som vi möter på gatan. Ni är faktiskt skyldiga till rasism och det hat som sprids runt muslimer."

Eftersom det är i Norge, och inte Sverige, får en ung icke-niqabklädd muslimsk kvinna bemöta henne idag:

-"Som muslim får man faktiskt så mycket medial uppmärksamhet som andra unga människor bara kan drömma om. Men det du glömde helt att nämna, Leyla - var vad du själv kan bidra med i det norska samhället, förutom att kräva din självklara rätt till religiöst utövande.
För att vara praktiserande muslim handlar minst lika mycket om att ge som att få och ta.
Man förstår med tiden att offerrollen är det dummaste man kan gräva ner sig i."


aftenposten

Ullenhag, helt vilse i pannkakan.



Erik Ullenhag:
-"Vi ska vara tydliga med att en lyckad integration förutsätter dels att samhället är öppet och tolerant, dels att den enskilde invandraren anstränger sig för att komma in i det svenska samhället."

Och om allianspolitiken gör det möjligt att leva och bo i hela sitt liv i Sverige utan att kunna språket och att vägra försörja sig själv???
Om allianspolitiken välkomnar människor hit, som livslångt behöver bekostas tolk och taxi för att ta sig ut i samhället, tex till doktorn eller myndigheter.
Vad ska vi göra då med alla dessa som INTE "anstränger sig", unge herr desinformationsministern?

Ullenhag:
-"Den integrationspolitik som Guteland och Socialdemokraterna traditionellt stått för har sett invandrare som svaga människor utan eget ansvar."
Det är ju i högsta grad alliansens politik.
Skäms du inte?
Eller ljuger du så du tror dig själv?

Socialist, javisst.


"Välkomna på Överklassafari i Solsidan idag lördagen den 28 januari.
Sightseeingsturerna har ett ensidigt ädelt syfte och går under namnet ”Odla ditt klasshat”.

På den här fantastiska rundresan upplever du det bästa Solsidan har att bjuda på!
I reservatet, som är garanterat helt slödderfritt, åker vi ut på safari och upplever ”the big five” på nära håll – finansmän, storägare, arvingar, bankmän och riskkapitalister. Under bussresan berättar guiden vilka som bor var i överklassområdet och var deras pengar kommer ifrån.

Här dukar vi även upp vid en stor brasa med hembränt och egenrullade ciggar under bar himmel, mitt i Saltsjöbadens storslagna natur. Vi tar pulsen på invånarnas nerver inför vår hatiska skara. Arrangörerna lovar att bjuda berättelser om några av Sveriges rikaste utsugare.

Här väntar besök i två trädgårdar vars stängsel vi lyckats forsera, och naturligtvis förser vi oss av smakprov på de ädla droppar vi råkar snubbla över när vi krossat fönstret till vinkällaren.
På programmet står även ett besök i småbåtshamnen, samt båtutflykt i lånade kryssare.
Varmt välkommen på en spännande hatresa!
Spottloskor är tillåtna och önskvärda.

Önskar förbundet Allt åt Alla."

DN
DN

Välkomna till svensk mångkulturs högborg, Skåne.


Kristianstadsbladet: Två kvinnor slogs blodiga i två våldsamma rånförsök i centrala Kristianstad i natt.




HD:
-" Ännu en bilbrand inträffade i Helsingborg på fredagskvällen."





HD:
-"En lägenhetsinnehavare i södra Helsingborg fick vid 2.45 på lördagsmorgonen en så kallad brandbomb inkastad genom en ruta i bostaden."

aftonbladet: "Två skjutna i Malmö i morse."

La Famiglia.

Stefan Löfvéns fru Ulla Löfven handplockades som assistent av partisekreteraren Carin Jämtin under våren 2011 och tilhörl S´s innersta krets.
Ovillkorlig lojalitet mot Cosa Loro, och det ska gynna dig, din familj, din släkt, dina kusiner dina vänner och deras barn.

fredag 27 januari 2012

Våld och hot inskränker svenskars frihet mer och mer.





Idag beslöts att fastighetsskötare i Göteborg, liksom brevbärarna i Malmö måste ha vakter när de utför sitt arbete.

Vem är mest och bäst sosse?


Idag när jag hörde Reinfeldts.......nä....förlåt......... Löfvéns tal, kunde jag inte låta bli att undra vem som kommer att övertyga väljarna som den bäste "arbetaren".

aftonbladet

Den utrotningshotade Torsken hugger igen..




aftonbladet: "Löfven övertalades att ta över S – under torskmiddagen med VU."

Men Anna, i Sverige gäller det att vara rätt intolerant. Det vet Bengt Westerberg, som hyllar islamismen och hatar allting annat.


Anna Ekberg på newsmill:
"Westerberg kan inte sitta kvar som intoleransutredare. Bengt Westerbergs kampanj mot omskärelse och kosherimport skadar mer än den gagnar, och diskvalificerar honom som intoleransutredare.
Bengt Westerberg, ordförande för regeringens intoleransutredning, går i spetsen för en allt obehagligare vulgärkampanj mot judiskt liv i Sverige. Både manlig omskärelse och kosherimporten angrips."

Observator kommenterar:
-"Jag tycker Bengt Westerberg är som klippt och skuren (!) att vara intoleransutredare.
Han är ju så intolerant att han inte ens kan dela soffa med en oliktänkande!"

Reinfeldt: Come on, bara!




Stefan Löfvén gör entré som statsministerns fjärde skalp.

Svensk apartheid och förtryck mot oliktänkande..


Det gotländska metalbandet Avenir petas från musikarrangemanget Rockskallen som går av stapeln i Visby på lördagBandet tackade ja, men fick sedan, via facebook, följande besked från en av medarbetarna på tidningen och huvudarrangören Gotlands Allehanda:
"Med tanke på sångarens politiska engagemang i ett svenskt riksdagsparti, så kan ni inte få spela på Rockskallen. Varken tidningen eller Roxy kan stå bakom Sverigedemokraterna. Sorry."

Sångaren själv vill varken bekräfta eller dementera uppgifterna eftersom det saknar relevans tycker han. Bandet är inte politiskt och inte heller deras musik.
- Det finns ingen samband mellan Avenir och politik överhuvudtaget. Vi är ett metalband som skriver om våra känslor.

Och Sverige dalar ytterligarener mot Iran och Eritrea på organisationen Reportrar utan gränsers avskumslista över läget för pressfriheten i världen.

Kommentarer överflödiga.
Ni ser ju själv vart landet är på väg.

SR

SVT-Inkvoterad antisemit.

Islamisten Gina Dirawi var igår gäst hos Lotta Bromé i P4.
Gina Dirawi skrev en gång på sin blogg att hennes största dröm är att leda Melodifestivalen. Nu är den drömmen snart uppnådd. Hur tog hon sig dit?

- "Jag var väl rätt i tiden och jag tog upp seriösa politiska frågor fast med humor", säger Gina.
Ja, helt rätt i tiden i Isverigeslam.

Men Humor?
"Den israeliska regeringen gör samma sak som Hitler gjorde mot deras folk fast med andra medel. De är rasister, de förtrycker, och de mördar folk som inte är som dem!"

Det går inte att jämföra eller likställa det största och vidrigaste organiserade folkmordet i mänsklighetens historia efter kommunismen, i nazityskland på miljoner människor (varav ca en miljon barn), med offren i Israels och omgivande arabstaters terror.

Den briljante danske muslimen Khader igen.

-"Det är mit intryck att de allra flesta muslimer är enormt glada för utvecklingen vi sett i den arabiska våren.
Därför är det en gåta för mig att debatten - inte bara i Danmark - utan i hela Norden - verkar gå på andra hållet. Speciellt bland unga muslimer, som är mer intoleranta än sina föräldrar.
Här hemma upplever jag, att när jag är religionskritisk möts mina uttalanden med de värsta skällsorden. Jag attackeras och får veta att jag ska hålla käft för att jag inte är en "riktig" muslim. Några önskar att jag ska brinna i helvetet och kallar mig för otacksamt svin och att de hatar mig."

Vem ska betala i Danmark om trettio år?
Vem ska försvara den danska kulturen och ekonomin då?

Lite dansk statistik. Den ser förmodligen likadan ut i Sverige.

24 % av Danmarks kontanthjälpsmottagare mellan 16 - 24 år är icke-västliga invandrare.
Bland alla danskar mellan 16 - 64 år är 38 % i samhällets försörjning icke västliga invandrare.
Över hälften av invandrare från Libanon, Irak och Somalia mellan 16 - 64 år är försörjda av samhället.
Bland kvinnorna är mer än hälften av invandrare från Libanon, Somalia,forna Jugoslavien, Irak ch
Turkiet försörjda av samhället.

Det är speciellt i åldersgruppen 50 - 59 år som den ickevästliga invandringen är överepresenterad.
(Dom som kommer hit för att "försörja vår egen åldrande befolkning"!!)

Khader

Tand för tand.


Muslimen Sunny Islam, 23, gillade inte att kvinnor kunde vara utomhus ensamma om kvällarna i Storbritannien, så han våldtog dem i uppfostringssyfte för att lära kvinnorna att leva enligt islam.

Enligt min religion ska denne muslim straffas med avhuggen penis.

Mänskligheten i all sin prydno. Roliga timmen.


Magdalena Ribbings hyfs-och stil-spalt i DN kan få mig att fullkomligt vibrera av skratt.
Idag undrar någon över en väl magstark dödsannons, där de närmast sörjande(?)bad om att pengar istället för blommor och fonder, skulle sättas in på familjens bankkonto avsett för byggnation av familjens sommarstuga.

Quentin Sarstedt spot-on-kommenterar:
-Ha-ha, vilken grej! ”Ni är välkomna tilll en minnesstund i åminnelse av min mammas bortgång. Själv vill jag gärna ha en platt-TV, var vänlig sätt in 200:- på BG xxy-0123.”

Ja, jag säger då det.

Skäms på er svensk fulmedia!

Petterssons rapporterar idag om hur Sverige rasar till tolfte plats på organisationen Reportrar utan gränsers lista över läget för pressfriheten i världens länder år 2011.
Hedrande 1 - Finland. Grattis alla finländare, strongt land , mycket sisu.
2 Norway
3 Estland
4 Netherlands
5 Austria
6 Iceland
7 Luxembourg
8 Switzerland
9 Cape Verde
10 Canada
11 Denmark
12 Sweden Ynkedom, det finns självklart bara en plats som är acceptabel för en demokrati - No 1.
Dessutom två kraftiga pilar nedåt som markerar vart vi är på väg.
Med rasande hastighet mot botten där Iran, Nordkorea och Eritrea befinner sig längst ner i tryckfrihetsdyn.

Jag letar och letar och letar efter rapporten på SvD, DN,Sydsvenskan, aftonbladet och expressen.
Förgäves.

Mångkulturen i Malmö har tagit begreppet "Kvinnor och Barn Först" till en annan dimension.


Två män med kniv rånade en kvinna i Malmö på fredagsmorgonen.
Händelsen inträffade på Munkhättegatan strax efter klockan 8 på fredagsmorgonen. Kvinnan skadades inte kroppsligen men blev chockad. Gärningsmännen, två män i 20-årsåldern, försvann med kvinnans väska.

sydsvenskan

Jag är så innerligt trött på lättkränktheten.


Igår stod denne man i TV och var kränkt.
Och sen kränkte han själv hela svenska folket genom att säga att svarta ständigt kränks i detta land.
Ja, eller hur.
Bunt ihop oss bara.

torsdag 26 januari 2012

Misströsta icke! Nån stans för purskandinaver när politikerna fryst ut oss från våra länder.


Gingrich: Vi ska bo på månen.
En permanent koloni på Månen ska etableres inom en tidsperiod av åtta år, om Newt Gingrich blir USA's nästa president.
Yeahhhh!

politiken

Vem är originalet och vem är kopian av Löfvén och Reinfeldt?

Warning Warning - red alert!
Högste Partidirektör Stefan Löfven och den yberskenhelig PK-hymlaren Robert Aschberg, är båda styrelseledamöter i Stiftelsen Expo, och har tillsammans skrivit en hatisk antidebattartikel mot alla invandringstveksamma och SD.

Löfvén beskrivs som Expo-nickedocka, en som ger blanka den i den söndersmulade välfärden.
Och en som helt accepterar den svenska multikulturella alliansnyordningen och indelningen i de goda lättkränkta och de onda icke-kränkbara smågrodor-fånarna.
En helt blind och okritisk vurmare av ohämmad massinvandring och gettofierade mångfald.
En glidande anti-arbetare som smet undan golvet till förmån för fackliga möten i vit skjorta och slips.
En EU-positiv eurovurmare och jublare av EU-överstatlighet, typ Göran Persson.
Som vi redan sett idag, dag ett, med vilken hastighet samarbetet med M om europakten genomfördes.
En dröm för dem som vill inskränka demokratin och lagfästa EUs maktfullkomlighet.

Flykten från S till SD kommer att fortsätta.
Flykten från S till V kommer att förtsätta.
Flykten från S till M kommer inte att fortsätta.
Ty vad är skillnaden, vem är originalet och vem är kopian?
Same same.
En fråga bara.
Alla hyllningar idag från ett unisont S?
Om Löfven är så mästerlig, varför valde man inte honom före Juholt?

Puppe-direktør pågrepet i Frankrike



Jag vet.
Det låter så vansinnigt nuttigt och ofarligt på norska.
Men det är rena rama motsatsen.

Den här mannen har sålt livsfarliga bröstimplantat till över 300.000 kvinnor i hela världen för egen vinnings skull.
Han är nu åtalad för att ha orsakat fara för kvinnors liv och hälsa.
Jag hoppas att han får lida riktig pin.


VG

Godhetstyrannen Martina Jarminder på Skånskan har flippat ur.



Eftersom vi i Sverige i stort saknar fritt tänkande journalister, helt oförmögna att pröva regeringens och maktens förtjänster och brister, så finns det tack gode Gud yttandefrihet på nätet.

Detta är givetvis ett hot mot de de största propagandistiska mediapraktnollorna.
Idag fläker Martina Jarminder ut sin innersta och själsliga frustration över sajten avpixlat,likt en isprinsessa i tårar. Det finns liksom ingen hejd på vokabelsamlingen som liksom störtar ut ur käften på människan.
Genom att förvränga avpixlats och avsikt, ord och handling hetsar hon upp sig likt en uppblåst uggla.
Hon har inte ens sansat sig inför invektiv som den rabiata Olof-Palmska vreden "diktaturens kreatur".
Man studsar.
Avpixlats uppmaning till allmänheten – att bistå polis och migrationsmyndigheter med att få rätsida på det växande problemet med illegal invandring - är inte annorlunda än att be om allmänhetens hjälp att hitta andra brottslingar, som snattare, spritlangare till ungdomar, rattfulla, knarklangare osv, osv.
Martina Jarminder väljer att försöka förvränga synen på sina läsare.

Såna skribenter borde ha en liknande Krav-varning på sig och sina alster, typ "allvarlig risk för psykisk manipulation."
Se upp med henne i framtiden.



skanskan

Vem är vem?

Ett nytt diktat har utkommit från VU. Änglar sjöng och en stjärna ledde till Stefan Löfvén.
Ordförande (FP) Carl B Hamilton liknar Stefan Löfvén med Reinfeldt: "- en sympatisk, kompetent tråkmåns"
App-app-app-app-app-app-app-app-app-app.
Nu ska vi ta det lilla lugna, och inte gå på den lätte en gång till," sympatisk, kompetent tråkmåns".
Vad har vi dyrt fått erfara?
Att under statsministerns så till synes laid-back-attityd, finns en despot med egen maktfullkomlig agenda som kör över alla, inklusive de i knapptryckarpartiet, likt en pansarvagn, och styr med diktatorisk järnhand.

Bäva månde S och deras politiska motståndare.

svd

Vem var babyn lik då?

Inte okej likna barn vid Saddam.

I samband med ett besök på migrationsverket, där de sökande kom från Irak, fick en handläggare frågan av föräldrarna om vem han tyckte deras nyfödda barn liknade. Han svarade då Saddam Hussein.
Handläggaren har också stirrat på en kvinna i slöja, och knuffats.
Men han menar själv att liknelsen var ett skämt, och att slöja borde vara förbjudet i kontakt med myndigheter.
Verkets personalansvarsnämnd har efter det inträffade beslutat att mannen inte får behålla sin tidigare tjänst utan omplaceras.
Han straffas också med ett löneavdrag.

Ovanligt lagom mesigt och svenskt.
Jag tycker att dom ska skära av mannens tunga och peta ut båda ögonen också.


nt
ekuriren nt unt norran arbetarbladet

S har mycket att lära av djuren.

I vissa fall faller sig ledarskapet liksom fullkomligt naturligt.





Lövén? Morsning och goodbye.

expressen

Ehhhhh, det händer så konstiga saker i vårt land de senaste åren. Vad kaaaan det bero på?


"Det blir allt vanligare att lärare kränker elever i skolan. Antalet anmälningar till skolinspektionen har ökat med mer än 60 procent på ett år, det visar statistik som TV4 Nyheterna tagit del av."
TV 4 visar en mamma vars son kränkts av en lärare. Ingen har sett det. Men TV4 vet nog!

Hmmmmmm, låt mig se här nu...... lärarna är i stort sett desamma.......utbildningen till lärare likaså.......... men...... hmmmmm....eleverna är inte desamma som i fornstora dar..........
Hmmmmm...........kan det vara så att eleverna har en kultur av att inte förstår vad som förväntas i ett svenskt klassrum........????
Nä.
Naturligtvis inte.

Så nu ska lärarna skickas på utbildning i att inte konstant hålla på och eskalera missbruket med kränkningarna mot de stackars oskyldiga eleverna.
???????????????????????????????????????????????

En annan märklig tillfällighet är den statistik som SVT tagit del av från Brottsförebyggande Rådet, som visar att polisanmälningarna om misshandel mot barn mellan 0-6 år, ökat dramatiskt de senaste åren. Mellan 2005 och 2011 ökade anmälningarna med 158 (158!!!) procent i Sverige.
Vilken enorm våldsamhetsepidemi föräldrarna i Sverige har råkat ut för.

Hmmmmmmmmmm.............vi måste nog be Reinfeldt/Lööf och Ullenhag att ringa Einstein och fråga om han kan begripa vad detta sentida fenomen kan bero på...........


TV4
Petterssons

onsdag 25 januari 2012

Jag vill beställa 8-9 miljoner voodoo-dockor.


"Carema sparkade kritisk undersköterska."

Sen bjuder jag hem alla i Sverige, som vill att Caremas ledning ska brinna i helvetet, så ordnar vi en hatisk ceremoni. Vi serverar oss lite mat och dryck, spelar uppeggande musik och pyntar lokalen med giftspindlar och 20meters ormar. Själva mässan börjar med att vi välkomnar de ondaste och mest jävulusiska andarna en efter en och uppmanar dem att ansluta sig till församlingen.
Sen gör vi lwa genom att ta Carema ledningen i besittning.
Detta kallas att anden "rider" en människa.
Och det är INTE, låt mig betona INTE alls, vad Carema ledningen tror.
Sen släpper vi loss alla gamla och all Caremas personal, för det är vår.


SR

De garvar ihjäl sig bakom hans rygg.


Minns ni Aisha Shezadi kvinnan i burqa som reser runt i norska ungdomsskolor och vill döda norrmän i Afghanistan och införa sharialagar i Norge. Föredraget är finansierat av Foreningen Les og Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFF).

Det har, inte oväntat, väckt mycket starka reaktioner bland vanliga demokratiska purnorskar.
Och det försvaras, inte oväntat, av PK-nissen Knut Olav Åmås, kultur- og debattredaktør på aftenposten.
Han förstår inte alls varför norrmännen, de läskigt patriotiska, är upprörda och hatar det den svartklädda unga kvinnan står för.
Emedan "rätten att hålla föredrag är en infrastruktur, en arena, precis som tidning är det.
Det här handlar om principer, inte känslor."

????????????????????????????????????????????????????
Av alla naiva, aningslösa................
Hur kan någon enda människa i hela världen komma och snacka om "principer".
När det gäller hat och allvarliga hot och våld mot våra friheter.


aftenposten

Purdanskar ska skjutas - för att de är laglydiga och - danskar. Det ni, Reinfeldt, Lööf och Ullenhag.


Ett danskt par var nära att bli ihjälslagna för att de talat med polisen om hat och våld mot infödda danskar i mångkulturella Vollsmose.
Det blev riktigt ödesdigert för de två danskarna som hade tagit modet att berätta.
De besköts med automatvapen, och tvingades leva under hot, stenkastning och mobbning i två år innan de kunde flytta.

Snart på en plats nära dig.
Tack vare alliansen.

bt

S erbjuder unik personalförmån - i tiden.

Reinfeldt kan skatta sig lycklig åt livet i den behagliga medieskuggan.



Fredrik Reinfeldt: "Sverige är det enda landet i Europa som hade balans i ekonomin både 2010 och 2011."
Fast han glömde Schweiz,Estland och Norge.
Reinfeldt korrigerade storvulet sin blamage med att han givetvis menat EU, inte Europa, i jämförelsen.
Ja, då blev det etter värre för statsministern.
Eftersom Reinfeldt då "glömde" Estland, med sina välskötta finanser, som ju är en stat i EU!!

Inte underligt att Estland tröttnat på Sveriges avmätta hållning mot det som kallas "de nya EUländerna", för att inte förknippas med de riktiga och fina "gamla EU-länderna".
Fast de nyas pengar vill gamlingarna ha till europakten.
Trots att länder som Estland verkligen kämpat fantastiskt bra med sina egna finanser och tuffa villkor.
I motsats till Grekland, Italien och alla de andra.
-De "gamla EUländerna" vill ha en hamburgare idag och betala på tisdag.
_____________________________________________________________________________

Reinfeldt i veckan : "större delen av apoteken finns kvar hos Apoteket AB".
Men så är det inte.
Det statligt ägda Apoteket AB äger nu enbart 364 av drygt 1200 apotek i Sverige.
Resterande 70, sjuttio, procent ägs av privata aktörer.

aftonbladet

Strålande ansvarsfullt Migrationsverket.


ANDERS FOGELBERG, arbetsmarknadsexpert, Företagarna och KARIN EKENGER, arbetsmarknadsexpert, Svenskt Näringsliv, agiterar idag emot migrationsverket och Förnuftet på SvD

-"För tre år sedan införde Sverige förenklade regler för arbetskraftsinvandring från länder utanför EU.
Innan dess hade våra båda organisationer arbetat aktivt för en sådan förändring. Skälet var företagens behov av yrkeskunniga medarbetare, bland annat eftersom det är svårt för före- tagen att få fram viktig kompetens i Sverige och övriga EU."

Nu har alltså äntligen Migrationsverket beslutat om nya stoppregler för att "förhindra missbruk".
Applåder.
Och tack gode Gud för klarsynens seger över snöd idiotisk kortsiktig vinnings.

Inte oväntat anser debattörerna, som längtar efter billigaste arbetskraften, att "reglerna nu skärps, så att att de i praktiken stryper möjligheterna för små företag att anställa personer från länder utanför EU."
Och att.
-"Beslutet riktas mot vissa branscher (hotell och restaurang, service, bygg, bemanning, handels- branschen, jord- och skogsbruk samt bilverkstäder)."

Menar dessa båda skribenter, med handen på hjärtat, att Sverige och hela Europa inte förmår skaka fram "viktig kompetens" inom hotell och restaurang, service, bygg, bemanning, handels- branschen, jord- och skogsbruk samt bilverkstäder???
Vad är det för förnekelse dessa två människor lever i.

När Europa håller på att gå under av finansiell kris och arbetslöshet, då är deras svar på detta - mer arbetskraft från länder utanför Europa.
????????????????????????????????????????????????????????????
Migrationsverket kräver att företag inom nämnda branscher och alla nystartade kan garantera lön för hela anställningstiden vid ansökan om arbetskrafts- invandring.
Strålande.
Och självklart.
Drygt 93 000 (!) fick uppehållstillstånd i Sverige förra året.
Om de åtminstone har ett arbete när de kommer som Migrationsverket bestämt så slipper Sverige, och vi hårt prövade skattebetalare, slita för livslång försörjning av dessa.

SvD

Pssssst, Malmöpolisen!

Tanken är att en naken-skannerutrustning ska monteras ovanpå polisens skåpbilar i New York, så att de enkelt kan se vilka som bär vapen på stadens gator.

Här har Malmö svaret på alla sina drömmar.


metro

Moralen sjönk djupare än Costa Concordia.


Italienske myndigheter undersöker nu en misstanke om att rika passagerare ombord på krysssningsskeppet Costa Concordia, köpte sin plats i livbåtarna - före kvinnor, barn, äldre och fattiga män.

Enligt vittenen från det förlista vraket, stack välklädda ryska passagerare kontanter i händerna på besättningsmedlemmarna, i utbyte mot en plats i livbåtarna som lämnade vraket.
Ja, men - whats new?
Det ingår i ryskt rikemansvett att ta upp en fet rulle dollarsedlar, och vifta med framför någons näsa, när det behövs.
Om så bara för show-off.
Och i deras värld är rättvisa bara skipad när det var några fattiga stackare som strök med istället för dem.

ekstrabladet

tisdag 24 januari 2012

S jobbar på.



Messing har nu fått Frågan.

expressen

Var inte såna kärringar, grabbar, ni måste inte ha hela kakan.

I Göteborgsprofesssorn Annica Dahlströms bok "Könet sitter i hjärnan", som kom ut 2007. hävdar hon bland annat att mammor, inte pappor, är de som är biologiskt mest lämpade att ta hand om spädbarn.
Detta var som att hälla bensin på velourmännens självkänslebrasan.

Neuroforskaren Dahlström,i dag professor emerita, anklagades för att vara ovetenskaplig och bygga sina teser på fördomar och egna åsikter.
Efter en artikel i Aftonbladet för fem år sedan steg stormen till orkanstyrka.
Denna artikel har nu börjat cirkulera på nätet igen.

Rasande mejl har under de senaste dagarna kommit till Dahlström själv, till Göteborgs universitet och till stiftelsen Hjärnfonden.
Det är upprörda och arga män som hört av sig, småbarnspappor har känt sig kränkta och påhoppade och anklagar Dahlström för att vara omodern.
En namninsamling mot Dahlströms roll i styrelsen för Hjärnfonden sägs också ha startat.

Så nu lämnar denna kompetenta kvinna Hjärnfonden, som hon själv var med och grundade för 17 år sedan.
Och det är ju för sorgligt.

För självklart har Annica rätt.
Det innebär inte att kvinnor är "bättre" än män i allmänhet, och inte viseversa heller.
Men det Annica Dahlström talar om är babyns spädaste ålder.
Och det är rätt på samma sätt som att det finns biologiska, fysiska och hormonella skillnader när det gäller t.ex hur högt vi kan hoppa höjd, hur fort vi kan springa, ha mens och mjölk i brösten, eller odla skägg och ha basröst.
Det är verkligen ingenting att börja lipa för.

GP

Kan du förstå, statsminister, om du känner efter riktigt mycket.


-Föreställ dig att leva ett liv, när du inte vågar öppna dörren när nån ringer på. Ett liv där du är tvungen att byta till säkerhetsfönster för att känna dig trygg och där rädslan för överfall konstant fyller dina tankar.
Då förstår du någorlunda hur det är att 55-årige Rene Larsen i Vollsmose anno 2012.

Purdanskar är utsatta för en inbrottshets i Vollsmose.
- När man är ute och ska göra ett inbrott och det t.ex står Hansen på dörren och Farshid på den andra, så tar man ju den som det står Hansen på. På så sätt riskerar man inte att råna nån man känner eller att bli påkommen.
Det förklarar de unga indvandrarkillarna i Vollsmose.

BT
BT

Det är inte så märkvärdigt som kommer över hennes läppar, hennes styrka är inte tänkandet

Vi får väl hoppas att Mona Sahlin har andra styrkor, som bara inte är lika uppenbara för oss förvånade medborgare.
Ty Mona Sahlin är regeringens kandidat till posten som generaldirektör för Internationella arbetsorganisationen (ILO) i Genève. Om en vecka kommer hon och arbetsmarknadsminister Hillevi Engström (M), som ligger bakom kandidatsförslaget, att delta i en gemensam presskonferens i Stockholm.
ILO är FN:s fackorgan för sysselsättnings- och arbetslivsfrågor och har 183 medlemsstater. Medlemsstaterna företräds av sina regeringar, arbetsgivare och arbetstagare.

Organisationens uppgift är att främja sysselsättning, goda arbetsvillkor, respekt för arbetstagarnas rättigheter, jämställdhet i arbetslivet och social trygghet på global nivå.

Meritförteckningen är från 2007 så den är för gammal.
Därför smartast att klia nån maktperson som sen kliar tillbaka.


expressen DN skanskan kuriren e-kuriren

Schack - Mitt.


Efter hård press offentliggjorde idag Mitt Romney upplysningar från deklarationen, de visar att han endast betalar 13,9 procent i skatt.
Det är långt mindre än de 35 procent som vanliga amerikanske skattebetalare puttar inn i den gemensamma kassan.
Romney ägde 20,5 miljoner dollar 2011, en del av dem är placerade i Schweiz.
Alltså.
Ska USA ställas i ett val mellan en presidentkandidat som tycker rika ska glida i rikemansskattefilen - eller en sittande president som vill höja skatten för de rikaste?

Det ser onekligen ut som om Gingrich kopplat greppet på motkandidaten Romney.




VG

Bråttom, bråttom. Kan nån hjälpa Reinfeldt och Lööf please!


Statsminister Vladimir Putin sällar sig nu till den ständigt växande skara stora ledare som beskriver mångkulturen som ett problem och ett hot mot den interna stabiliteten i landet. Tidigare har bland annat David Cameron i England, Angela Merkel i Tyskland och Nicolas Sarkozy i Frankrike gjort samma sak.

avpixlat

Välfärd i alliansens Sverige.


Emilie Lörhammer, 12, besegrade hjärntumören, men förlorar sitt hem.
Kronofogden har mätt ut familjens bostad eftersom vårdbidraget på 6 000:- i månaden inte räcker till räkningarna.
6 000:- i månaden??

MEN.
Under åtta (8!!) år tvingade den 46-årige pappan sin dotter att spela sjuk så att han kunde få ut 2,4 miljoner(!!) kronor i assistansbidrag.
2,4 miljoner?


Det är nåt jag inte förstår här.


aftonbladet Sydsvenskan

Socialdemokratiskt drama - en never ending story.


expressen