måndag 12 november 2012

En hund till alla flyktingförläggningar!








Hundägare säger att deras hund är alldeles ovärderlig för deras lycka, och nästan alla säger "jag älskar dig" till sina kelgrisar.
Alla husdjur förverkligar en skrälldus av människors behov - de kan faktiskt göra oss harmoniska på en mängd olika sätt.
En ny undersökning som gjorts på La Probe universitetet i Australien, visar också att
 matte och husse tror på allvar att deras husdjur gör dem till bättre människor.
Det gör de genom att ta fram drag som mod, pålitlighet, tolerans, förlåtande och en hel massa andra ädla saker som vi vill se i oss själva.




2 kommentarer:

  1. Det är väl bevisat många gånger om att husdjur gör oss gott. Både fysiskt och psykiskt. To.m. hundar som pysslas om av värstingarna i amerikanska fängelser verka fungera... åtminstone framför kameran.
    Men jag tror personligen att hundarna skulle fara mycket illa om de skulle vistas på de svenska flyktingförläggningarna. Men tanken bakom är intressant. Jag är bara rädd för att den goda tanken biter inte på de som anser att hundar är ett orent djur. Där ordet hund är ett skällsord (ursäkta vitsen). Eller är jag fördomsfull och rasist som tänker så? Min inställning baseras annars på de rapporter som motvilligt sipprar ut från traditionell massmedia och givetvis även från "nätet".
    Underbara bilder, för övrigt.
    Skogis.

    SvaraRadera
  2. Du har säkert rätt Skogis. Somliga är ohjälpeliga, inte ens en hund skulle klara det.

    SvaraRadera