lördag 17 september 2011

Svensk kultur - ché?



THERESE GUSTAFSSON skriver idag på Newsmill:
"Folkhyfs är en bristvara i den svenska kulturen. Kusinerna från landet, det är så vi svenskar ofta uppfattas av våra utländska gäster som förvånas och chockeras över vår brist på artighet och hyfs i det offentliga rummet."

Det märks Therese att du bott utomlands, ty du talar om någonting som dessvärre inte existerar längre,nämligen "svensk kultur". Däremot har vi numera svensk statlig mångkultur.
Och det är fint. Det får du inte klaga på.

Mona Sahlin till invandraråhörare:
“Jag tror att det är lite det som gör många svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana töntiga saker.”

Vi har en mångkulturvurmande statsminister som stiger av planet i Kina, och mottas av uppklädda och eleganta kinesiska statsmän, när han och frun är klädda i jeans och leisurekläder. (Stort tack för påminnelsen, Argus! Och här är bildbevis, Lars!)
Landsfadern sätter liksom ribban.

För egen del biter jag mig dock fast vid det töntiga svenska, ler, hälsar, småpratar och tackar glatt till alla. Och vet du vad, Therese jag får dubbelt tillbaka. Åtminstone av dem som förstår mitt språk.

Alex Schulman är ett berättargeni.


Jag skrattar gott åt Schulman på badhuset, och samtidigt blir jag så hjärtinnerligt igenkännande glad.
Över att det faktiskt finns andra, och yngre, människor som inte tycker att nakenhet och sex är nåt man helt oblygt och ogenerat fläker ut i ansiktet på alla i omgivningen.
Nåt måste vi väl baskemej få ha för oss själva, i denna vulgoexponeringarnas tröttsamma tid.

Vänsterdrottningen Kielos sågar moderaterna.


Jäms med fotknölarna.

"Alla vet att Moderaterna har slut på idéer. Varenda borgerlig ledarsida har klagat på det. Varenda politisk kommentator har konstaterat det. Fredrik Reinfeldt är en livlös och oinspirerad föreställning och den enda nya tanke som Moderaterna har presterat sedan valet är infrastrukturministerns förslag om att bilar ska kunna svänga mot rött."

Och det värsta för en fd borgare som jag; Kielos gör det intelligent, sakligt och absolut genomtänkt.
Nån föreslog att Reinfeldt måste göra en Putin, uppträda på bild i bar överkropp, för att öka sin popularitet....
Men jag är tveksam.
Dessutom, Danmark borde bli en rejäl eye-opener för landsfadern.


aftonbladet GP

fredag 16 september 2011

Vad har dom fått i modersmjölken?



Det var vid 00.40-tiden som tågvärden skulle visera ett par, en man och en kvinna, som saknade biljetter på tåget mellan Kristianstad och Bromölla.

Efter viss diskussion med tågvärden ska mannen ha ilsknat till och tagit stryptag på tågvärden. Samtidigt ska mannen ha lyckats dra i handtaget för dörröppning och sedan försökt kasta tågvärden ut ur det rullande tåget genom den öppna dörren. Hastigheten ska vid tillfället ha varit närmare 70 kilometer i timmen.

I min lilla värld, och så länge jag kan minnas, har man då man ombetts uppvisa biljett - var det än må vara - bara gjort det.
Inget konstigt med det.
En yrkesarbetande är bemyndigad och anställd för att kontrollera att alla gör rätt för sig, för att undvika att vissa betalar, men andra av nån anledning tycker att dom har rätt att skita i det.
Respekt tycks vara ett svårdefinierat ord.
Somliga tycks leva i den uppfattningen att man själv ska ha det i massor, helst utan att ha förtjänat det.
Men inte ge det till nån.



KB sydsvenskan

Idag var jag uppe och väckte tuppen.


En studie från Roehampton University i England visar att den som är uppe med tuppen är piggare, gladare och smalare jämfört med den som sover längre på morgonen.

Sedär!

När jag slutade flyga, anmälde jag mitt intresse til ett företag som arbetar med "bemanning med erfarenhet". I veckan mailade de om ett uppdrag, och jag tackade ja utan att blinka.
Uppdraget var att göra fredagsfrukost till ett företags 60 manna-personal, som surnat till rejält på kaffe med plastinbakade smörgåsar.
Jag inhandlade och dukade upp ett vackert bord med massor med olika slags bröd och nyttiga knäckebröd, kotlettpastrami, italiensk mortadella, salami, två olika sorters ostar och philadelphiacreamcheese, hemlagad körsbärsmarmelad, grönpeppepparpastej med skalad slanggurka, Romanticatomater och skivad paprika. Till svartvinbärs-, jordgubbs-, vanilj- och honungsyoughurt ställde jag fram alpmüsli, ananas, vattenmelon och vindruvor. Fyra olika sorters juice, honung till teet och italienska mandelskorpor, dekorerade bordet med vackert illröda rönnbärskvistar.
Det ni just nu läste var den färdiga produkten.
Vägen dit var inte glamorös.
Rätt svettig faktiskt.
Hur mycket behövs för 60 personer?
Det var tuuuuungt, i vagn ur vagn - i bil ur bil - in i kyl ut ur kyl- i bil ur bil - upp på bordet. 4 jättekassar á sådär 20 kg/kasse. Vet inte hur många gånger jag frågade mig själv, varför jag gör sånt här, och om jag ändå inte har en släng av ADHD, som inte realistiskt inser förutsättnngarna, och hörde älsklingskompis
V´s entydiga svar:- Det var du själv som sa det!

När alla häftiga, härliga i personalen hade visat sin uppskattning och spontana glädje och tacksamhet, och önskat mig tillbaka till lunch, middag och varje fredag, så glömde jag allt jobbet.
Men, en gång i veckan?
Njaaa.
DET tål att tänka på.

Åsiktsdom från kyrkan.


-"Gudstjänst är aldrig ett mångkulturalistiskt jippo." skriver idag ÅKE BONNIER och
JAN-OLOF JOHANSSON på SvD.

Tänk. Det tycker jag.
Som är allergisk mot att det krängs åsikter över huvudet på mig.

Men Åke och Per, eller någon annan, får gärna förklara för mig, vad de religiösa personerna har för akt och mening med sitt deltagande, när Sveriges riksdag öppnar.
I vårt sekulariserade land.

VF

torsdag 15 september 2011

Malmberg, Öjen och Cavling jublar över de unga idealisternas motstånd mot alla Danmarks rasister.


Sharia-ANHÄNGARE skrämmer folket vid valurnorna.
Unga sharia-anhängare framför Tingbjerg Skole i Brønshøj - också på andra platser i Köpenhamn forsökte sharia-anhängarna att överbevisa väljarna om att lägga ner sina röster.
- Det är emot Sharia och Koranens ord att rösta i folketingsvalet.

Det friska, stronga och beundransvärda danskarna vill nu testa om detta hot mot väljarna från fundamentalister är grund för utvisning ur landet.

Och jag lyfter på hatten för mina ryggradsförsedda kära grannar.

Ekstrabladet ekstrabladet

Hörde att SÄPO har stängt alla fängelser i Göteborg nu i höst.


-Dom har ju så många dåliga element.

F´låt då, men nåt mystiskt är det som pågår där hemma hos Kålle, Ada och Åssborn.

Till exempel så hörde jag när mekanikern, asså åklagaren, frågade marinchefen idag:
- Varför rullade ubåten så ostadigt?
- Därför att den gick för full maskin.
Nån påstod dessutom att det låg nån och flöt i vattnet.
– Help me! Please help me!
– Dö, där ser du en som kan prata engelska.
– Ja, flytande, till å mä!
Marinen undersökte därefter uppgifter om misstänkt undervattensverksamhet i Göteborgs skärgård.
Det är iakttagelser gjorda av ”en trovärdig uppgiftslämnare” som ligger bakom marinens aktivitet i skärgården väster om Göteborgs hamn.
Nu är vi andra bra nyfnikna.

GP DN expressen

Kinesisk regeringsstyrd statstelevision bleknar


Likt ett behåband som ilsket skaver är denna korta sekvens från public-service-TV, som Pettersson publicerat från Snaphanens blogg.

Claes Malmberg, Viggo Cavling och OZZ Nujen i SVT nyhetsbyrå är så uppfyllda av att "gilla lika" att de håller på att förgås av sin egen flabbande raljeringsrikedom.
Här viner Klintebergarna tätt, det klias på ryggar, fjäskas, klappas medhårs, nickas krypande och gunstligt, medan den subjektivt partiska programledaren osakligt manar på.

Jag mår illa.
Och när denna dag full av uppdrag är över, ska jag sätta mig ner och göra en anmälan mot programmet till PO.

OBS! OBS! OBS! TITTA PÅ EGEN RISK. OBS! OBS!

Men ska läkaren sitta i fängelse för det?


SvD citerar mamman:
-"Vården var under all kritik."

Bitterhet, sorg, hat och hämnd.
När det får fritt spelrum.
Och backas upp av rättssamhället.

Jag ryser.

Danmark, nu gäller det.


Den märkligaste dagen i en politikers liv, och det besynnerliga tomrum som politikerna är mitt uppe i just nu.

Lycka till kära grannar.

Kan nån förklara


vad en imam och en rabbin har att göra när riksdagen öppnas? Behöver riksdagsmännen religiös övervakning. Eller själavård?

Om inte för att politiskt markera, visa musklerna för oss alla.
-Där ska det mångkulturella skåpet stå. Tige i församlingen.


Expressen SvD

Det började med


bastuaggregatet som la av, nytt beställdes och släpades till ön och in i bastun. Sen var det bestämt varmvattenberedaren, nytt beställdes, kom med fel prylar, nya beställdes utan att Mr Fix- it, Björn himself, kunde göra annat än sätta sig i båten och bilen gång på gång, tills allt var på plats. Eltillförseln har bråkat med oss i sommar- vi producerar all el själv - så nya batterier inhandlades och släpades ut, och nytt vindkraftverk beställdes från England. När det tunga verket kom och satts på plats, gick vattenpumpen sönder. När Mr Fix-it hsade lagat vattenpumpen, så kom han en natt på att en en skruv i vindkraftverket inte dragits åt som det skulle, så han vinschade ner verket - och tappade i marken. I tusen bitar. Nytt beställt. Från England.
Istan har jag varit bara varje gång tvätthögen svämmat över. Första gången rasade duschhandtaget och kylen la av, Ingen idé att ringa nån mitt i sommaren, eftersom vi själva inte ens är här och kan sitta och vänta på reperatören. Nu är jag hastigt hemma med ny tvätt, och inatt när jag var färdig gick spolanordningen på toaletten sönder. Nu har Leffe, stans Mr Fix-it, varit här och lagat den, och när han gått skulle jag stänga en garderobsdörr. Och fick den över mig.

-Sitt still, rör dig inte, inte ens blinka, säger Björn.

onsdag 14 september 2011

Det är krig i Sverige, skottlossning, knivslagsmål, hat, vandalisering, mord, rån, knarkhandel


I vårt älskade säkra stabila Sverige har det blivit isande isande isande kallt.
Ingen är trygg i Reinfeldts Sverige.

I Reinfeldts Sverige gråter människor av rädsla för livet, och små barn måste gömma sig med mamma, hukande i lägenhetens badrum när skotten viner runt fönsterna.
Och alltihopa för att poliserna arbetar enligt svensk lag.
Och de kriminella upplever att de blir kränkta, och att de inte visas respekt.

Janne Josefsson belyser modigt ett land i mångkulturell upplösning.
Och jag är fullkomligt lamslagen för de som har sin framtid här, i alliansens havererade land.

Svt

DO har härmed klart deklarerat att likställa kvinnor med funktionshindrade inte är diskriminerande.


-"Hej Carina

I DO:s uppdrag ingår att DO ska utöva tillsyn över diskrimineringslagen och den typ av kränkning som du påtalar faller inte under diskrimineringslagen. Vi har mottagit dina synpunkter på vårt remissvar och noterat dem, men vi kommer inte att vidtag några andra åtgärder.

Hälsningar Lars Thornberg"

Mitt nya svar till DO.


Hej Lars, jag förstår inte.
Du skriver att "DO ska ta hänsyn till DOs uppdrag", och i min värld betyder det att DO måste ta mig på djupaste allvar, när DO med egna ord har kränkt mig och resten av kvinnorna i Sverige med att likställa oss med funktionshindrade.
Och så lämnar du "min begäran utan vidare åtgärd".
Är det då inte DOs uppdrag att giva oss kvinnor upprättelse när vi utsatts, som i detta fall, för grov diskriminering.
Var vänlig förklara.
Hälsningar Carina.

DO.


-"Hej Carina

DO är som myndighet remissinstans till Regeringskansliet vilket innebär att DO är skyldig att svara på betänkande och andra förslag från Regeringskansliet. I remissvaret ska DO ta hänsyn till DO:s uppdrag och yttra sig över hur förslagen förhåller sig till diskrimineringslagen. Detta har DO gjort i remissvaret som gäller utredningen om tidsbegränsad SFI. Din begäran kommer därför att lämnas utan vidare åtgärd.

Med vänliga hälsningar Lars Thornberg
Utredare DO"

Nu var det ju inte så, att jag verkligen hoppades, eller ens i min vildaste fantasi trodde på, att DO skulle ta min anmälan om diskriminering på allvar. Därtill är jag allt för vit.
Men det är med stor glädje jag härmed presenterar DOs hål i huvudet svar till mig, en av landets medborgare.

Lägg ner den taffliga och värdelösa skrivbordsmaffian.

Sverige har blivit ett paradis för lallande uppblåsta universalgenier.


Apropå Chili Palmer.
Vem har givit de svenska byfånarna mandat? Vem har givit obildade och svagsinta pösmunkar rätt att avgöra vad som är skällsord i vårt land.
När såna som Chili Palmer reflexmässigt väljer att kalla alla människor som tycker, tänker och tror annorlunda än just han, för det obehagligaste, otäckaste, rysligaste, gräsligaste och skändligaste de i all sin enfaldighet kan komma på, så väljer dom "SD" (!!).
?????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Inte dråpare, mördare, kräk, avskum, bödel, auotokrat, förtryckare, skarprättare, ogärningsman, missdådare, lagbrytare, exekutionsbetjänt, rå-brutalslaktare, förintare, barnaskändare, pedofil, pinoande, sadist, förtryckare, pennalist, ligist, huligan, vandal, buse, skadegörare, våldsverkare, förbrytare, tjuv, brottsling, kriminell, vettvilling, förbrytare, despot, skurk, gangster, marodör eller niding.
Nä, såna som Chili Palmer har lärt sig av Sahlin, Reinfeldt och chefsredaktörspolitrukerna att den riktigt lee jävulen i Sverige, det är SD.
????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Ett demokratiskt valt parti i Sveriges Riksdag, som vill värna vårt svenska arv och som tycker att vi inte ska ta emot fler invandrare än landet kan ta hand om. Men Sahlin och Reinfeldt har ju sagt att vi inte får ta i dem med tång, eller hur Chili Palmer. Och då lyder nickedockorna.
Utan att ha tänkt en egen tanke.

I disgust you.

Det här mina vänner, är - Chili Palmer, newsmills största loser.


En kretin, som kallar sig Chili Palmer, kommenterar en Afghanistanartikel på newsmill såhär:
"Men sitter inte dessa soldater i Reinfeldts rävfoxsax: Blir de sårade eller som tidigare skjutna i vådaskjutningar, börjar deras verkliga helvete. Med försäkringskassan och försvaret, rättsväsen (och sold-atmorsans sd- blogg )
på ryggen och talibanerna på kornet framför , behöver "du" eller anhöriga inga fler problem, på ett tag."

"soldatmorsans SD-blogg", det skulle alltså vara min blogg,
Och som likställs med försäkringskassan, försvaret och "rättsväsen", ja, han har lite svårt med språket också, Chili Palmer, och som alltså är något återvändande soldaterna har att brottas med när de kommer hem.
Denne "Chili Palmer" förärar mig allt för stor betydelse, när han placerar mig i fack.
Men ger mig en unken smak i munnen.
Ty likt korrekthetens svenska totalitära mästartrynen dömer han ut allt som är kritiskt mot Sverige av idag, på ett självförgudande och führermästrande maner, och placerar vid skampålen.
Och benämner all sund kritik föraktfullt för SD.

Min blogg är snäll mot snälla, dum mot dumma, men har ingen partitillhörighet.

Fast ett förakt som Chili Palmers kan säkert värva massor med SD-röster, i ren och skär trots mot korrekthetens dårar.

Fredrick Federley i nattmössan.


I en lång artikel på Newsmill skriver federley att migrationen bidrar med svindlande summor.
Utan att på en enda rad komma med en enda siffra, beräkning eller hänvisning som verifierar hans rop i skogen.
Med såna politiker, vem behöver dragstjärnor?

Om kvinnokarlar.


Madonna eller dörrmatta, frågar idag SvD. Sexskandalen med den mäktige IMF-chefen Dominique Strauss-Kahn hade knappt brutit ut, förrän hans kända och förmögna hustru Anne Sinclair intog en lojal position i skuggan av sin make.
- Hon är ett före detta journalistiskt kraftpaket, den bländande dottern till en berömd och multimiljardär-familj. Sinclair är den absolut drivande kraften bakom makens politiska karriär, men nu sitter hon fast i hans svindlande undergång.
Vad göra?
Jag står faktiskt inte ut med kvinnans blinda och passiva undergivenhet, vad ska jag lära mig av denna glorifierande uppoffring?
Att en kvinnas roll är att försaka sin egen karriär, förlåta skandalotrohet och försvara in absurdum.
To the bitter end.
Nätack.

När sorg skapar bittra hämndgalna människor med hjärtlösa krav på repressalier.


aftonbladet skriver:
"Den erkänt duktiga och pålitliga kvinnliga läkaren ska åka på sin lediga dag till jobbet för ett svårt samtal om ett barns död. Läkarteamet har på fredagen sett efter röntgen att nästan ingenting av baby Linneas hjärna finns kvar.
Samtidigt gör sig en upprymd familj redo för att köra sju mil till sjukhuset. De utgår från att det nyinkallade mötet gäller deras önskan att flytta Linnea till Akademiska sjukhuset i Uppsala. Kanske mår hon bättre, och kan resa i dag?"

Aldrig har det varit tydligare.
Den åtalade läkarens yrkesskicklighet, moral och brinnande kall.
Och familjens brustna illusioner om ett mirakel.
Den osmaklige agitatorn Peter Ahltin lånar ut sig till allsmäktig rättsskipare.

SvD metro

Igår fick våra gäster


ett helt annat skärgårdsliv, inte nybonade fjärdar, och solstänkta klippor.
Men några chickens var det inte som kom ut i egen båt, tvärtom, så njöt de av naturens höstliga friska dramatik.
Fast jag tror de var glada att de inte skulle ta sig hem på kvällskvisten, med hjälp av nya flugan: stå upp-paddling, SUP. Att ta sig fram på vattnet stående på surfbrädor och paddlar sig fram var det inte läge för igårkväll.

Trend och antitrend.


På jakt efter bostad? Då har du säkert fått nog av gröna mattor, vita soffor och skålar med lime, i de ängsligt homestylade mäklarfynden.
Nu kommer reaktionen, Fantastic Frank gör precis tvärtom, hemmen ser ut som om nån just rusat därifrån, halvätna frukostar på köksbordet, tidningar på sängen, liv alltså, har inte förekommit i branschen tidigare.
-"De vanliga annonserna tror vi att man bara bläddrar förbi. Våra bilder tittar man längre på, och det lockar folk till våra visningar.”

jäpps, alltid hävdat att man ibland måste tänka precis tvärtom.

Svensk media - helt bakom flötet.



I Sverige hånflinar totalitärmedia och pekar självgott finger åt att dansk folkeparti inte tycks få väljarnas förtroende i morgondagens danska val.
-"Ha-HA-HA - vad var det vi besserwissersvenskar sa!"

Men i i själva verket får de nog rågarvet i halsen, ty det är de andra partierna som norpat Pia Kjersgaards politik.

Aftonbladet

Pettersson skriver:
Helle Thorning-Schmidt (S) kan bli Danmarks nästa statsminister. Hur det än går i valet är en sak klar – invandringspolitiken ändras inte.
Statsministerkandidaten slår fast att någon förändring av invandringspolitiken blir det inte.

På frågan om vilka av de senaste tio årens lagar hon vill ta bort eller ändra blir beskedet. INGA, vi är för en fortsatt stram asyl- och invandrarlagstiftning och där har vi en mycket stor del av den danska befolkningen bakom oss.

En gåta att börja dagen med!


Kommunrankingen för året är klar. Grattis Danderyd och Lomma som åter toppar listan över de kommuner som är bäst att bo i.

Södertälje hamnar sist, på 287e plats.

Hur kan detta komma sig?
Om ni inte hittar svaret tycker jag alla skriver och frågar vår landsfader, statsminister Reinfeldt, om han har nåt bra svar.

PI

tisdag 13 september 2011

Min anmälan till DO är nu gjord.


Yttrande över SOU 2011:19 - Tid för snabb, flexibel inlärning
"Begränsad sfi slår mot kvinnor och personer med funktionsnedsättning.
Förslaget att tidsbegränsa sfi-undervisningen till högst två år kan slå hårt mot kvinnor och personer som har en funktionsnedsättning."


Det skriver DO Håkan Sandesjö i sitt remissvar.
Min DO-anmälan:
"Ovanstående formulering skriven av Tf DO Håkan Sandsjö är diskriminerande, felaktig och orättfärdig.
Vi utbildade kvinnor som vuxit upp i vårt förut så jämställda land, bör inte i DOs text likställas med kvinnliga analfabeter från medeltidstraditioner, och personer med funktionsnedsättning.
Denna grova generalisering mot kvinnor i allmänhet, bör genast omformuleras, och en ursäkt tillskrivas samtliga välutbildade och jämlika kvinnor i vårt land som kämpat i decennier för att slippa behandlas som andra klassens medborgare av DO."

Nä nu jä...flyger jag i luften, DO!


-"En kvinna har samma begränsade förmåga att tillgodogöra sig SFI-utbildning som en person med psykiska funktionshinder."
Det hävdar DO i ett remissvar på en statlig utredning som föreslår tidsbegränsningar för rätten att delta i SFI-utbildning. Kvinnor måste därför få mer tid på sig.

I helgen var min bonusdotter, nu fyllda tre år, ute hos oss på ön. Inte nog med att hon rattade moffars båt, hon kunde enkelt lära sig moffars specialarsuperduper-låt och sjunga gång på gång:
-"Tjira på lusen
i Fistamalalajka, allamannatjafs i bingabångabay.
Yes varre hotten-totten, knacka-mackadam-
You know!"

Ta genast tillbaka dina vidriga ojämställda äckliga fingerpekningar om oss intelligenta kvinnor DO!
NUUUUUUU.

DO

Förr hette alla göteborgare Kålle, nu heter dom Mohammed


De fyra goa gubbarna som sitter anhållna i Göteborg har begärts häktade. Men inte för förberedelse till terrorbrott.
På sin höjd har de petat sig i näsan.
Säger deras försvarsadvokater.

SvD DN sydsvenskan GP

Landets sämsta chef är utsedd.


.....eeeeeehhhhhh, my mistake... sorry, sorry......... fel bild.......fel av mig....OBS...se korrigering i blogginlägg nedan.

......rätt ska vara rätt...



det är socialstyrelsens generaldirektör, Lars-Erik Holm som har utsetts till landets sämsta chef, i en undersökning gjord av tidningen Chef.
Han vinner med råge – han har fått det sämsta betyget som någonsin utdelats under undersökningens 15 år långa historia.

Och då får ni för allt i världen inte glömma Katri Linna!!
DO som sen fick sparken och behålla lönen på 89 000 :- /mån.
Holm är alltså tom sämre chef än Linna!!!!!

Då får man ju ändå konstatera att mannen har nåt slags rekord.
Dock gemensamt för de båda rötäggen är att de avfärdar kritiken och skyller på nånon/något annan.
Holm på en omstrukturering.
Som han själv var chef för.

SvD

Kränkthetsleken fortsätter i landet CoCo´s Nest.



Några grovt mobbande elever på en mindre skola i Örkelljunga kommun får inte ha rast med övriga. Kommunen har nu anmälts till Skolinspektionen, i detta fall anklagas kommunen för att ha varit för hård mot elever som mobbat andra.

På den kommunala skolan går elever från förskoleklass till årskurs fem. En förälder ifrågasätter om det kan vara lagligt att hindra elever från att delta på rasterna.

HD

Jag tycker att vi allesammans



fattar varandras händer, och sjunger "We shall overcome one day."

- Idag måste de fyra män som sitter anhållna i Göteborg misstänkta för förberedelse till terrorbrott begäras häktade eller släppas fria.

- Och idag kan barnläkaren åtalas för dråp. Hon ska, enligt åklagaren, uppsåtligen har berövat det döende spädbarnet livet genom förgiftning.

Sverige idag.
Landet upp-och-ner.
Landet bak-och-fram.
Landet coco´s nest.
SvD metro

Dagens gäster


får resterna av Katrina, eller är det Katia, på köpet.
12 sekundmeter.
Huuuu.

Reinfeldt kan aldrig bli nån glass.


Man kan inte göra färglösa glassar utan ryggrad.
STOYN Ice Cream STOYN är en rysk reklambyrå som har gjort en uppsättning av ”Worldwide superhjältar” i glassform: Vladimir Majakovskij, Darth Vader, Ernesto Che Guevara, Kalle Anka, Marilyn Monroe, Musse Pigg och Mario. Prova Majakovskij gjord av tranbär och vodka

Prova Majakovskij gjord av tranbär och vodka eller Darth Vader i blåbär och lakritssmak – alla smaker speglar betydelsen av dessa personer i den globala kulturen.

måndag 12 september 2011

Göteborgspolisen verkar ha fått en hit.


Nu vet vi varför svensk totalitärmedia inte slagit upp stort med foto, namn, ålder intervjuer i vänkretsen och gamla barndomskamrater. Expressen har lagt ner nyheten. Och GP tar priset, skriver med stor rubrik:
TERRORGRIPNA ÄR UNGA GÖTEBORGARE.
Tre goa gubbar, alltså.


Tack och lov finns PI för oss som vill veta, sanningen och hela sanningen.

Anhållna på sannolika skäl misstänkta för förberedelse till terroristbrott i Göteborg den 11 september 2011:

Somalier. Gift. Är brittisk medborgare. Dömd för misshandel.
Somalier. Kom till Sverige som 14-åring. Han bor nära moskén/Römosseskolan (riksdagsislamistens Waberis skola)
Somalier. Kom till Sverige som 6-åring.
Irakier. Ogift. Kom till Sverige som 9-åring.

Är det bara jag eller...?
Känns det inte bara lite otacksamt, statsminister Reinfeldt?

Här öppnar vi land, hem, hus och plånbok för människor i sann Nightingale-anda.
Och så pissar dom på oss.
Som tack liksom.


Aftonbladet SvD

Hoola Bandola, när musik är som allra, allra, allra bäst.


Har aldrig uppskattat människor som gått från stora idoler till att däst bygga monument över sig själva.
Därför är Michael Wiehe inte min idol längre, fast att Hoola Bandoola för evigt byggt bo i mitt hjärta.
När jag hörde att Michael Wiehe ska vara en av huvudpersonerna i mitt allra älskligaste TVprogram, "Så mycket bättre", så kände jag först nää-äää-e, hur ska jag stå ut. Sen kom en värre tanke; tänk om han är bra, supersympatisk och charmerande, och jag till och med kommer att GILLA honom!?!
Nåja.
Deras musik är for-ever, helt odödlig, och jag ser intensivt fram emot alla coola covers med nya spännande artister och tolkningar!
Håkan Skytte studsar fortfarande idag fram och tillbaks över scenen med olika små rytminstrument och ett ständigt utåtriktat leende på läpparna, musiken är stor och varm, och jag vill studsa som Håkan!

Här är dom jag längtar mest efter:
Rockzamba med båda bröderna Skytte på scen, en klassiker.
Hoola Bandoola Keops Pyramid. Danslåt för yttrandefrihet. Filosofen från Cuenca Victor Jara

Behöver Kina och Indien våra pengar, SIDA?


Barnteater i Kina? Samtida dans i Johannesburg? Eller musikaliska samarbeten i Indien? Kulturrådet och Sida slöt på fredagen avtal om att stödja samarbeten mellan kulturaktörer i Sverige och sex andra länder: Kina, Indonesien, Indien, Namibia, Botswana och Sydafrika.
Stödet är på 24 miljoner och sträcker sig över en treårsperiod.

Kina och Indien är ju utvecklingsländer med en stark ekonomisk utveckling, i dessa länder håller SIDA på att utfasa sitt(vårt) bistånd, Men nu hade SIDA "en mindre summa" som de ville ge bort innan biståndet försvinner.....

En dyster måndag.


Piggar upp er med roliga DN-kultur:

- Puccininis operor är helt Verdi-lösa.

- Brukar kineser lyssna på klassisk musik? - Ja, det Händel.

- Temperamentsfylld kompositör: argan Liszt.

- Räck mig partituret är Debussy.

Rubriker just nu.


Rubriker just nu.


# Saab Automobile har gjort klart ett avtal som innebär att bolagets kinesiska partner Youngman lånar ut 70 miljoner euro, drygt 620 miljoner kronor.

# Men mitt under krisen har facket IF Metall lyckats förhandla upp sina medlemmars löner med 500 kronor.



# Fackförbunden Unionen och Ledarna lämnar i dag, måndag, in en konkursansökan för Saab Automobile, skriver de båda i varsitt pressmeddelande.
Orsaken är att löntagarna fortfarande inte har fått någon lön.

Vem behöver action-thriller-comedy-såpor.

expressen expressen SvD

Terror. Vår nya mångkulturella vardag.


Fyra personer har gripits i Göteborg. Tre har anhållits.
Projektledaren för Göteborgs Internationella Konstbiennal kände inte till något hot.
Media har rappoterat att gärningsmännen har försökt eller lyckats anskaffa sig vapen och sprängmedel.

Var Biennalen måltavlan?
Var Lars Vilks måltavlan?
Säpos märkliga mörkläggning lämnar förstås megautrymme för spekulationer.
I går skrev Expressen att de gripna hade kopplingar till al-Qaida, men i dag skriver samma tidning att de misstänkta har kopplingar till al-Shabab.
Hey what´s the difference, ond bråd död på oskyldiga är deras bizniz.

Men det råder råder nog inga tvivel om att de gripna är islamister, annars hade media redan rapporterat med namn och bild, intervjuer med tidigare skolkamrater och kopplingar givetvis till SD.
Nu blir istället förväntade rubriker:
"Allt är Vilks fel".

SvD GP expressen DN

Maria Leissner hade rätt. Sanningen om romerna måste verkligen lyftas fram.


Två hundra poliser, några beväpnade, stormade ett zigenareläger i går och befriade 24 män med rakade huvuden som hållits som slavar och var helt utmärglade. De har varit instängda i baracker, husvagnar och hästtransporter, männen var utmärglade och hade rakade huvuden, några låg i sin egen avföring
Den fasansfulla upptäckten gjordes på en campingplats i Leighton Buzzard nordväst om London.
Polisen misstänker att männen hållits som slavar – i upp till 15 år.

I svenska tidningar står det förstås inte att det handlar om zigenarläger.



expressen
Aningslösa Tok-Maria Leissner DN SvD DN

Vilken värld vill du lämna till dina barn?


Tankesmedjan Feminix :
Det var en gång ett kristet land. Krig gjorde dock att landet tog emot många muslimska flyktingar. Dessa förökade sig mycket snabbare än dom kristna och nu är landet muslimskt. 50 % är muslimer, 40 % kristna och 10 % övriga religioner. Landet heter Libanon.

Hur skall den utvecklingen hindras här om massinvandringen fortsätter?

Idag är 5 % av EUs invånare muslimer. Om sex år är dom 10 %. The Telegraph räknar med att 20 % av EU är muslimskt år 2050!
Själv är jag tack och lov inte med då.
Men mina barn.
Och deras barn.

Resultaten har lett till anklagelser om att de politiska beslutsfattarna misslyckas med att möta de omfattande utmaningar "demografisk tidsinställd bomb".
Experter säger att det har varit en brist på debatt om hur befolkningen förändringar kommer att påverka områden i livet från utbildning och bostäder för att utrikespolitiken och pensioner.

Brist på debatt?
Årets understatement.
Reinfeldt och gänget gömmer sig bakom islamsk underdånighet och rasismfloskler.
Alliansen kommer att gå till historien som de som sålde ut vår kristna demokrati till islam och sharialagarnas förtryck.

söndag 11 september 2011

Vicken burgare vill du ha?


GP granskar:
Att bilder kan ljuga är ingen nyhet. Men så mycket! På vissa reklambilder är hamburgarna nästan dubbelt så höga som i verkligheten. Men det kan uppenbarligen inte bli både likt.
Och bra.
Lurad luradad luradast.

Thors skor inspirerade mig.



Thor, 4 veckor kom på premiärtur till ön igår, iklädd liten tröja som det stod "I don´t need sleep" på, giraffmössa och giraffbabyskor som förhållandevis jättestora fötterna redan nästan vuxit ur.

Moffars älsklingsTuva och jag bakade västerbottenpaj som vi bjöd på med löjrom, och min specialaräppeltarte som kom med kaffe och vaniljglass vid runda bordet. Sen fick jag vandra på klipporna med det sovande lille gosehjärtat Thor snusande vid min halsgrop. Det är lycka.

Mamma BonusC1 skrev i gästboken:
"Den finaste sensommardagen besökte Thor och familjen ön för FöRSTA gången, och aldrig har han sovit så gott och varit så lugn......"
Skärgårdsluften.
Den kan jag varmt rekommendera.

När sommaren är slut


får jag alltid lust att förnya mig.
Vad säger ni?

Nu har jag gjort höst på ön.



Ute står det numera höstfärgade krysantemum, bordet är dukat med små snapsglas med nypon i, och på skänken en jättebukett rönnbärskvistar. Så vackert.
Annars är det fullt av rosa-lila ljung. Men det får man inte ta in.
Eftersom att ta in ljung betyder död.
Jag är inte det minsta skrockfull. Men här känner jag att jag inte vill utmana ödet.
Det gäller ju död.
Men samtidigt:
"Man ska knacka med knogen i trä och komplettera med ramsan peppar, peppar ta i trä för att förhindra att något otrevligt ska drabba en."
Betyder det att jag kan ta in ljung om jag knackar i trä.
Vågar inte chansa.