lördag 20 augusti 2011

Hur naiv får en statsminister vara?



Moderaterna vill inte äventyra de svenska statsfinanserna med dyra reformer i nästa budget, men partiet vill ändå genomföra ett antal satsningar med ungdomsprofil. Till dessa hör en halvering av restaurangmomsen 2012. ”Rätt använd kan en sänkning ge fler jobb”, sade M-ledaren Fredrik Reinfeldt på lördagen.

En reform som kostar, måste i dagsläget kunna motiveras bättre än "rätt använd, blir det jobb".
Är det verkligen nåt som talar FÖR, att när krognäringen får mer pengar, så går dessa till fler jobb?
Nån som tror att krögarna suddar ut gamla priser på menyn, och skriver dit nya LÄGRE priser.
Jag menar mer än statsministern.
Nån mer än jag som minns när matmomsen sänktes? Och hur noll jobb den sänkningen skapade?
Men, några blev bevisligen lite rikare.

DN expressen aftonbladet aftonbladet

Jaha, han talade om vädret.


Om hundra år vill ingen bo i Malmö eller Göteborg, skriver metereolog Per Homberg.
Min första tanke; så länge kommer det inte att dröja, det är jag övertygad om. Läste förresten idag om en invandrarkvinna som däremot trivs bra i Malmö - ty det är som i vilket arabland som helst.

Fast sen fattade jag att det handlar om väderkatastrofer.
Och då vill jag mena att med den rådande meteorologiska tillförlitligheten på tvådagarsprognoser, så kanske vi ska tagga ner denna 100års-spådom rätt rejält.

expressen

Matta, bedövade och sorgsna,


vaknade vi som var fyra på ön, och nu är bara tre. Zorro är inte med oss, och han saknas.
Under Zorros tvådagarspermis från djursjukhusintensiven onsdag/torsdag blev han först litet-lite bättre.
På torsdagen hade vi gäster och han kunde ligga på ett täcke nära mig och mina sysslor, han var stilla, rörde inte mycket på sig merän när han gick ut för behovens skull. Men han var sugen och lät mig glatt skämma bort honom med lite godsaker från köket, och massor med kärlek. Medan gästerna var här låg han i sin korg och tittade ut genom fönstret.
När gästerna lämnar vår ö står vi alltid tillsammans och vinkar farväl på bryggan, Björn och jag och hundarna, men Zorro tittade bara upp som - jag orkar inte - gå ni.
Men så när kvällens charmerande gäster gled iväg på spegelblankt hav i Nimbusen, rakt mot den betagande illande orange-skära-cerice-gula kvällshimlen, då, då såg vi Zorro komma stapplande sakta, sakta, sakta nerför de platta hällarna, som han forserat så glatt under sina 9 levnadsår.
Han visste var hans plats var, och var han hörde hemma.
Mitt hjärta brast.

På natten inträffade en akut och desperat försämring, även för oss som hunnit bli rysligt luttrade under en månads hysterisk valsning mellan olika veterinärer, diagnoser och mediciner. Andhämtningen var högre, hastigare, mer flämtande och hackigt stötande. När jag skulle ge medicinen i en korvskiva, och höll den franför hans nos, var andningen normal, så min egen slutsats var att andnöden kom sig av smärta och inte av symtom på andningsorganen.
Så ont han måste ha haft.
Jag låg med honom i famnen och smekte med lugnande och bestämda handrörelser. Men när Björn startade båten, så ville han inte gå.
Han stannade halvväg mot båten och tvär-vägrade, tittade bara mig rakt in i ögonen.
Han visste.
Vi satte på hans koppel och lockade, långt om länge gav han med sig, men nere vid båten tvärstannade han igen. Tittade igen vädjande på mig att slippa, men Björn bar honom ombord, och där låg han sen och släppte inte min blick förrän utom synhåll.
Han visste. Och jag visste.

Nååå, vad var det då som ingen veterinär kunnat diagnostisera trots tusentals ultraljud, känningar och röntgenbilder?
När han kom in på sjukhuset var han röd på insidan av låren, snorren var gällt röd och förstorad och pungen likaså, blodvärdena tom sämre än före permisen, och sköldkörtelvärdet livsfarligt lägt. DÅ. Hittade veterinärerna en cysta 3 sm gånger 5 cm vid snorren. Elakartad? Flera? Ingen vet. Men Zorro var så medtagen att en operation var otänkbar utan ett antal blodtransfusioner först.
Vi bestämde tillsammans att Zorro inte fick plågas mer, han mötte döden som en vän.


Björn och Zorro har delat så mycket, hämtat så många änder och fasaner, på de mest eländiga svårhittade ställen, traskat på så många kämpiga eftersök och varit varandras lojale kompanjon i vått och torrt.
Inbokad var redan höstens alla jakter.
Björns liv blir de facto halvt nu.

Här kommer några bloggar, som jag skrivit om Zorro och Zlatan vår vita labbe som vi miste i våras, bara tre år gammal.



Zorro/Zlatan
Zorro/Zlatan
Zlatan/Zorro

Zorro/Zlatan
Zorro/Zlatan
Zorro/Zlatan
Zorro/Zlatan
Zorro/Zlatan
Zorro/Zlatan

Zorro/Zlatan
Zorro/Zlatan

Zorro/Zlatan
Zorro/Zlatan
Zorro/Zlatan
Zorro/Zlatan










fredag 19 augusti 2011

Zorro har somnat.


Stängt på grund av stor djup sorg.




Ont. Ont. Ont. Ont.




Gråtande barn, får opinionsmaffian att gå bananas.


Bazil Lazims nio månader gamla son har under en period varit vaken och gråtit om nätterna. Nu har familjen fått varningsbrev och upprepade samtal från Hoforshus sedan en granne klagat på barnskriken.
Helen Fröjd, Hoforshus, berättar att hon vid flera tillfällen har fört dialog med pappan, men att det inte gett önskvärda resultat.
– "Folk ska inte behöva stå ut med det här. Vad jag är skyldig till är att se till att de som bor får en bra nattsömn och det ska vara tyst klockan 22."

Folk har löpt man ur huse för att klösa ögonen ur "den hjärtlösa Helena Fröjd på Hoforshus".
Bevare mig väl och låt oss sansa oss en stund. För Guds skull.
Ingen av oss andra är helt insatta i händelsen, men ett vet jag, som själv haft kolikbarn, att det ljudet kan få vem som helst att bryta ihop - det är tortyr. Och knappt att man som älskande mamma orkar med.
Att barn skriker hela nätterna är inte ett naturligt tillstånd. Familjen behöver hjälp antingen med barnet eller också tilläggsisolera.
Att sova ostört är en rättighet, dessutom livsviktigt för hälsan och välbefinnandet, och för att orka med arbete och vardag.


arbetarbladet expressen metro BLT ÖP corren bt hp

Dagens klokaste ord i Sverige.


Ernst Klein skriver visdom i dagens Östgötacorre:

-"Det är bra om muslimer kan skapa ett avstånd mellan sig själva, sin religiösa tro och de fanatiker som tror att Gud vill att de ska mörda påstådda fiender till islam.

Det har blivit modernt att jämföra dagens muslimer med 30-talets judar. Det är en jämförelse som förvirrar långt mer än den upplyser.

För det första var judarna inte mer än en liten minoritet i Europa, mindre än tio miljoner människor. I Tyskland där antisemitismen kom att härja mest vildsint utgjorde judarna en halv procent av befolkningen.

För det andra hade antisemitismen ingenting att göra med någon terroraktivitet från judiska extremister. Det fanns aldrig någon judisk terror i Europa."

Muslimerna är fler än en miljard över hela världen, i Sverige en halv miljon.

Det blir mycket lättare att andas när kunskap, klokhet, erfarenhet och ordets gåva har talat.
Ernst Klein är min superhjälte.

Det verkar finnas så många


som är arga på allt svenskt och inte trivs i Sverige.
Det finns en väldigt enkel lösning på deras problem.

Skanskan:
- Efter ett ingripande på Rosengård attackerade ett flertal ungdomar polispatrullerna på platsen. Flaskor och andra saker kastades på polisbilarna.

Vi vet alla hur det är.


hur det är att fastna på en catchy låt. PÅ morgonen sjumger du av hjärtats lust, efter lunchen har du börjat vissla, nynnar och trallar glatt. Framåt eftermiddagen börjar omgivningen bliga surt på dig, sätta på radion på högsta volym, och själv börjar du känna, att - nu räcker det, tack. Två hundradelar efter så är du där igen -"power to all our friends To the music that never ends To the people we want to be Baby, power to you and....... ". Och eftersom du inte kan så väldigt mycket mer, så börjar du nu lida helveteskval av låten på hjärnan, som aldrig mer i livet tänker lämna dig!!
Men kompisar som står en bi i svåra situationer är ovärderliga, Ingvar har skickat en länk med en maskin som löser problemet åt dig, man bara trycker på knappen och står beredd!
Jag är botad, jag är friiiiii, jag är är..... "power to all our friends To the music that never ends To the people we want to be Baby, power to you and....... ".
Äh.
Det finns värre saker.

torsdag 18 augusti 2011

Ingvar, kan du hjälpa mig snabbt,snälla


jag behöver en problemlösare. Men det är riktigt brådis.
Du vet den där Cliff-låten du skickade till mig, Power to all our friends To the music that never ends To the people we want to be Baby, power to you and.......
- Hur blir man av med den??!!???

Mångfaldsbarometer med PK-ögon.


Cirkus såhär stod det på SVT text-TV
Först:
"Andelen svenskar med extremt negativa attityder till mångfald har minskat sedan förra året."
Titta, titta, titta, titta nu här, Reinfeldt, Sahlin, Expo, Ullenhag och grin-Måddan, dom har haft rätt heeeeela tiden!!

Sen längre ner:
"84 % anser att invandrarna har skyldighet att anpassa sig till vårt lands vanor.
60 % anser att alla invandrare som begår brott i Sverige bör lämna landet."
-Jahaaaa, det känns som lite motsägelsefullt.

Jag minns när jag jobbade med ledarskap på SAS, då hade man nån slags konstig idé om att negativ feed-back skulle ges, först efter att man hade sagt nåt positivt till personen. Först smeka - sen poff, kommer smockan.
Det här känns lika nervöst.

Men, at the end of the day, så kan vi nu konstatera, kära vänner, att över 80 % av alla oss svenskar är rasister med Sahlin/Expo-mått.

Kuddeblixt.



Chefen för det amerikanska internetföretaget Amazon har ansökt om ett patent på krockkuddar som byggs in i mobiltelefoner för att skydda dem vid fall.
Deras förslag är att mobilen utrustas med krockkuddar eller fjädrar, som kan fällas ut när telefonen störtar mot marken.
Vilket snille. Vilken dröm att uppfinna nåt så kommersiellt gångbart, slås bara av min önskedröm att finna ett smalpiller, som skulle göra mig rikast i världen.
Årets julkapp?

SVT nyheterna

Sensommarsäsongen är igång.


Den ljuvligaste ljummaste och nästan vindstilla sensommardagen bjöd vi våra gäster på idag. Men med en Zorro som bara ligger, tittar kärleksfullt på oss så är det svårt att vara sprudlande. Han är lite-lite bättre, andas mer normalt, äter, dricker, och viftar på svansen igen, men verkar bara vara så trött, så trött så trött.
Och medicinen, ja den måste ju få verka mer än en dag för att göra underverk.....
Vi fick bita ihop bägge två, och torka kinderna.
Mindes mitt gamla jobb som flygis, och hur jag peppade min crew - Ok, du har en dålig dag, men det vet inte passagerarna, och de är inte intresserade heller. De har köpt en produkt och betalt för den, när du drar undan gardinen, då stannar bekymren där bakom. Det är tufft, gör ont, men vi får hjälpas åt, stötta varandra och ta hand om varandra bakom gardinen.
Så är det bara.

Idag bjöd vi på nyfångad och nyknaperstekt abborre till huvudrätt, mandelpotatisen skivade vi, råstekte, kryddade med färsk rosmarin, bladpersilja och blandade med vitlöksstekta kantareller, salt och peppar - mmmmmmmmm!!!!!!
Efterrätten äpplen förstås, det är ju säsong. Pajdegen gjorde jag på mjöl, socker,nypa salt, smör och lite apelsinjuice. Kavlade ut tunt, tunt till en rund kaka på smörat bakplåtspapper, på med ett lager riven marsipan, tunt skivade syrliga äpplen, en blandning av rörsocker/kanel och hackad mandel strödde jag över och klickade rätt många små smörkluttar över.
180 grader, 30 - 35 minuter - knäckigt, gyllenbrunt! Gapa, svälj och njuuuuuut!

Igår var jag på SOS kiosken hemma,


innan jag hämtade Zorro på permis. Jag skulle skicka ett litet paket till nye bonusbäbisen och ett litet till moffars Tuva.
Den största uppmärksamheten med den nya familjemedlemmen har lagt sig nu, Tuva tycker säkert att han emellanåt är ba´för mycke! Lite avis kan man ju bli också när gunsten ska delas. När namnfrågan kom upp, tyckte Tuva inte det var så mycket att orda om,inget märkvärdigt alls - "den heter ju redan lillebror".

Så skulle jag skicka ett kärleksfullt paket med några varma ord till min mamma i Landskrona. För idag är en tung och sorgmättad dag, den svåraste sedan hon som 14-åring miste sin egen mor. En mor ska inte lämna sitt lilla barn, en dotter ska inte lämna före sin gamla mor.
När jag kom in till den vänliga, varma, goa, generösa, skojfriska SOS-kiosken, stod ena gubben med världens största svartaste åskmoln över huvudet. Gnällde om att jag tog för mycket tape, svarade inte på tilltal, muttrade tvärt, så innan jag gick sa jag vänligt att idag var det inte lika roligt som vanligt att komma in hit. Vafför då? Du, svarade jag.
Då förvreds ansiktet på honom, och han kved - "min syster i min hemland dog i morse". Jag tog hans hand och sa förlåt, och att han skulle gå hem. För jag vet.

Svenskar är bra lustiga,


här kan man stilla titta på hur små oskyldiga barn utsätts förillvilliga bomber, hur kvinnolöner bara ska jämföras med andra låglonekvinnors löner, hur vår jämställdhet körs i botten med en ny religion, hur huliganer kostar miljarder och förstör för alla fotbollsintresserade, hur våra skattepengar används till massinvandring till evigt utanförskap, m.m, m.m, m.m.
MEN.
Fan ta er om någon skjuter en skarv eller en varg.
Då jäklar i min lilla låda dyker dom upp de militanta vrålande bestkramarna.
Vad äääääär det för fel på dem?

Linander, Ryberg och Westerholm, hårdvinklande och okunniga förbudsivrare.


JOHAN LINANDER (C), BIRGITTA RYDBERG (FP), BARBRO WESTERHOLM FP. Glöm aldrig dessa namn!
Detta är den imkompetenta förbudsivrarmaffian, som inte bryr sig skvatt om fakta! Eller att ens försöka bevisa det som de falskeligen påstår, dvs att just de tre värnar liv och säkerhet till sjöss.
Jag säger bara: FRAM MED STATISTIKEN, TOMTENISSAR, BEVISA ER TES - ELLER KNIP IGEN!


Vi skärgårdsbor är inga suputer och vi är mer rädda om oss själva, våra båtar, våra öar och vårt hav än dessa politiska förbudsivrare. Självklart ska det finnas en sjöfyllerilag, men den ska tas fram på goda grunder och av kloka, insatta experter.

Läs mitt tidigare inlägg i debatten SvD

Det finns en lösning. Men den är "rasistisk".


Nerskräpningslagen - ett fiasko. Nio av tio kommuner märker ingen förändring. En tredjedel av länspolismyndig­heterna har inte bötfällt en enda skräpsyndare.

Det är här allting börjar. Kan man inte ta hand om sin egen skit så skiter man förmodligen i allt.

Men lagen är ju bara en papperstiger, vissa människor behöver övervakning för att göra det vi uppfostrade gör självmant.
Och vem ska se till att lagen efterföljs - polisen?
Nån som på allvar tror att svensk polis skulle sänka sig så lågt att de vaktar våra naturområden från att skitas ner?
Fråga dem, ha-ha!

Nån föreslog att arbetslösa invandrare skulle plocka skräp.
Bra idé, för då skulle de också förstå varför, och lite av svensk mentalitet.
MEN.
Livsfarlig idé. Eftersom Expo, Sahlin, Reinfeldt, Ullenhag och Måddan skulle vråla och gallskrika att det är rasistiskt.

DN

Reta inte hunden!


Den här hunden älskar mat som Zorro, men jag tycker han ska äta upp sin husse först!

onsdag 17 augusti 2011

Här kommer en ynk-hälsning från Zorro, speciellt till Ingvar!




Zorro har nu vårdats på tre olika sjukhus, veterinärerna har famlat i blindo inför denna 9-åring i svårt medtaget tillstånd, smärta och besvärande andnöd i en månads tid.
Zorro är försäkrad, tack och lov, men bara upp till artontusen, och det har vi passerat för väldigt många lakan sen. Pengar är ju egentligen obetydliga när det gäller liv och lem hos en älskad livskamrat, men value for money är viktigt inte minst när ett djur lider.

Röntgen både här och där och överallt, ultraljud både här och där och överallt, blodprov massor, klämma både här och där och överallt och urinprov.
Här är hans diagnoser:
Tarmproblem.
Prostatproblem.
Blodiga kaffediarréer.
Lunginflammation.
Bukspottskörteln.
Usla blodvärden.
För mycket vita blodkroppar.
Benmärgen.
You fuc--ng name it.

Behandling:
Antibiotika, dropp, syrgas, cortizon, smärtstillande.
Idag är en utslagen Zorro och jag (lika utslagen) tillbaka på ön, han har permission från i eftermiddags tills på fredag. Veterinärerna fortsätter att riva sig i huvudet.
I eftermiddags ringde veterinären med nya besked: Sköldkörteln.
Värdet ska ligga runt 17, och Zorros ligger på 7.

Och vi?
Hoppas, hoppas, hoppas och hoppas lika mycket varje gång. Också nu.

Zorro skickar tappra vovv till alla käraste läsare som tänker på honom.
En Zorro ger sig inte i första taget, inte vi heller.
Men just nu stupar vi alla fyra......

Vill du ha ett "kul" flygbolag?



Ett sydafrikanskt lågprisflygbolag med bas i Johannesburg, som pyntar väggarna med vitsar och marknadsför sig som världens roligaste, kan de va nåt?
Kulula Air, som bolaget heter, betyder "lätt" eller "enkelt" på Zulu, satsar stort på att möta kunderna med humor.
Över högtalaren kommer "roliga" annonseringar, tex just efter landning kan det låta såhär:

«Efter en behaglig landing, har vi nu landat i Cape Town. Om det inte var hit du ville, så har du allvarliga problem.
Eller:
«- Mina damer och herrar, vi har nu landat i Cape Town. Var vänlig och ta med er alla era ägodelar, för allt som ni efterlämnar delas lika på besättningen. Om ni vill glömma kvar nåt, så ser vi gärna att det är blänkande och värdefullt. Oönskade svärmödrar, äkta män eller barn mottages dock icke, eftersom vi själva försöker bli av med våra."

Ett av planen är målat i camouflagefärger, och på det står textat tvärsöver: «No one saw us coming»


På bakdörren står texten: "Inga mutor eller korrumption här"

Roligt?
En gång? Två gånger? Tre....Thanks but no thanks.

För mig är det fullkomligt tillräckligt att flygbolaget är säkert, pålitligt och ger mig värdens bästa bemötande.
Roligt? Nä det kan jag va själv.

Aftenposten

Go-go-go Indien! Så ska en demokrati tas.


Tiotusentals demonstranter har rusat man ur huse i hela Indien för att stötta den fängslade anti-korruptionshjälten Anna Hazare.

Jag är avundfrisk på deras mångfald och kämpaglöd, och får lust att sjunga:
Power to the people
Power to the people
Power to the people, right on

Say you want a revolution
We better get on right away
Well you get on your feet
And out on the street

A million workers working for nothing
You better give 'em what they really own
We got to put you down
When we come into town

Power to the people, right on

Grekland ska


återerövra världen.
Med sin nya fixstjärna Anabolis Stereoidis.

Varning på stan.


Om du har en värdefull smartphone, så är den hett tjyvbyte i dagarna. En våg av fickstölder sköljer över oss.Tjuvarna jobbar två och två och mest där det rör sig mycket folk. De har superkoll på din smartphone varenda sekund, och slår till när du är busy med nåt annat för tillfället.
Om du ber en kompis vakta väskan,eller jackan, så ser en i duon till att distrahera, medan den andra snor. Så inte ens det är safe längre.
Telefonerna som kostar upp till 10 000 är tydligen enormt lätta att snabbt sälja visare.
Mitt tips:
Så sitt inte och lattja med mobilen på krogen, stoppa den i innerfickan och umgås och ha roligt IRL.
En win-win, som dom säger.

tisdag 16 augusti 2011

Sch, tassa försiktigt på tårna.


En femtonåring lägger ut mördar-bomber på små barns lekplatser, sandlådor och fotbollsplaner, och polisen säger:

-”Han mår väldigt dåligt så vi går försiktigt fram.”


Cameron sa nog en massa idiotiska överilade saker, men en sak är fullkomligt sann, "Om du är vuxen nog att begå ett brott, så är du vuxen nog att bestraffas för det."
Men det gäller inte i det svenska dockhuset, där brottslingar får allt.
Och brottsoffer inget mer än livet förstört.

"På FB poserar han på bild med en megabomb och skriver:
-"älskade bomb:)"

Hans kompis frågar: har du sprängt den än?

Svar: NOPE. haha.

Kompis: den var jävlit cool

Svar: aa visst var den =D

Kompis: Vad gördlar du den med? Jutegarn?

Svar: på den körde jag me nylån _!_

Kompis: Gör en så stor bomb och förstöra den med nylon?

Svar: vadå förstöra?"

Och föräldrarna.
Var fanns dom under tiden det tillverkades bautabomber och plåtades och skröts på FB?

Det kanske ska tassas försiktigt på tå för dem också?


SvD DN aftonbladet

Politik på hög nivå.



Reinfeldt satsar jobbskatteavdraget.
Och behåller makten.
Jag synar.

HD

Allzzzzzzzzångzzzzzzzfinal.


MånzzzZZZZzzzzzz, jag var med
och taggad till och med ZzZZzzzzzZZZZZZymfonien.
ZzzzzZZen ZZZZZZZZZzzzzzzzzzzomnade jag.

expressen aftonbladet

Snea DO - inget för oss vanliga.



Enligt en överenskommelse i förra avtalsrörelsen skulle man sträva efter att utjämna skillnader mellan läkarnas löner och de lågavlönade sjuksköterskornas.

Men Region Skånes förhandlare, Gösta Rehnstam, konstaterade att det inte längre var aktuellt, eftersom regionen måste spara för att klara kommande investeringar.
Det var i detta sammanhang han sa att "sjuksköterskornas löner ska jämföras med andra kvinnodominerade gruppers".
Sjuksköterskorna vände sig då till DO.
Helt rätt.
Och får svaret:
- Nej, Distriktsombudsmannen kan inte göra något åt formuleringen om att sjuksköterskornas löner ska jämföras med andra kvinnodominerade yrkesgruppers.

Men.
Om det hade formulerats muslimers löner ska jämföras med andra muslimers.
Eller bögars löner ska jämföras med andra bögars.
Eller .....

Lägg ner skit-DO.



kristianstadsbladet

Min Björn är glad igen - Jas-attacksvalorna har lämnat ön!


Svalungarna har förvandlats från stora gapande käftar till flygfärdiga lockbeten åt höken. Jas-attack-svalpappan har tagit sin familj och flyttat ut från vår sjöbod - puh, tack för att lugnet fått återfinnas.
Efterlämnat endast en inte obetydlig bajsränna.

Funderade kring det där, med brädan som vi la på trallen under boet för svalornas behov. Och det är ju häftigt att allt, precis allt, landade just där, mitt på brädan.
Min teori är att svalor, likt människor som tar av sig skorna när de kommer hem, bajsar färdigt ordentligt och prydligt innan dom bestiger boet. Därav högen under.
Björn är mer säker på att de alla lyfter ut sina rumpor och bajsar utanför, för att de är prydliga fåglar som inte vill kacka i eget bo.
Men som sagt, inget svalbajs nån annanstans.
Det tackar vi för, och önskar dem INTE tillbaka nästa år.

Moffars älskade, älskade Tuva har fått en bror i natt!



Här går vi, jag i stan och Björn på ön, och väntar nervöst på ett samtal från djursjukhuset. Hopp - fötvivlan.
Det är bara tungt.
Måste vara beredd.
Så mitt i denna bedövande känsla och oro för en livskamrat av bästa slag, händer det faktiskt nåt roligt.

Ett sms mitt i natten, fjorton dagar över tid, och Björn har blivit moffar igen, och jag dubbel"ninja".
Stort, stort grattis och lycka till!

Alliansen har åtminstone en stjärna, Gustav Andersson,C.


-"Den nya sjöfyllerilagen utgår inte från verkligheten och båtlivets förutsättningar. Istället drabbar den de fastboende på öarna i skärgården. Vad är det annat än en småaktig moralism att lagstifta mot ett eller ett par glas vin till maten om det inte medför någon ökad risk för olyckor", skriver Gustav Andersson (C) och Karl Malmqvist, seglare.

Det finns en del sneseglare i debatten, som fortfarande är korkade nog att likställa trafikfyllerilagen med sjöfyllerilagen. Det är de där "rätt-ska va-rätt-vännerna", "nu ska vi inte ta hänsyn till fakta- nu ska vi ha FÖRBUD och lagar", de har inte satt sig in i verkligheten, blundar för alla fakta som Gustav Andersson och många, många andra lagt fram.
Det är ingen som är ute efter fritt fylleslag till sjöss, vad som är primärt är förstås risken för olyckor, därför; begrunda statistiken!
INNAN IDIOTLAGAR SKAPAS.

Min Björn har vuxit upp i ytterskärgården, hade sin första båt som liten pojke, och kan varenda grynna, varenda sten.
För ett tag sen var vi båtandes till en utomhusteater, Björn tog en starköl till förrätten, och två glas vin till huvudrätten. Efter teatern for vi hem, med mig - som druckit Ramlösa - vid rodret. Jag är nybörjare, men "kan" styra.
Vem som gör det bäst av oss?
Gissa tre gånger.
Och vem som räddade oss när det plötsligt dök upp en vettvillig fartdåre bakom udden?
Gissa tre gånger.

Så, tack för den ogenomtänkta förbudsivrar-mentalitets-lagen, som har avfolkat skärgården i sommar. INTE.
RIV UPP - GÖR OM!

SvD SvD

Oskyldiga får betala med liv och lem i Asks brutalråaSverige.


En livstidsdömd man hade 61 rapporter för misskötsamhet.
Ändå blev han fri sedan han fått sitt straff tidsbestämt.
Nu är den 41-årige mannen häktad på sannolika skäl för grov våldtäkt mot en 12-årig flicka i Stockholm i juli. Förövaren drog in henne i en port när hon var på väg till en kamrat.

Man skulle nästan kunna tro att i Beatrice Aks Sverige är det bara ett perspektiv som gäller. Brottslingens.
Som om en saklig juridisk process i Sverige, ensidigt bara skulle skydda brottslingen.

…Ehhhh…….ehhh….ehhh……eeeehhh….javisst, ja….så är det ju redan….

Tänkte inte på de.

SvD DN

Om jag styrde ett land som du styr Sverige, skulle jag också vara konstant vred.


Ulf Nilsson betraktar Sveriges söderfall i småsmulor där ett liv, en människas absoluta nollvärde inte ens har skrotningsgaranti längre.

Pettersson

Jag är så fed up med politikerpack.


Inför smutsvalet i USA visar verkligen republikanerna att de hatar andra republikaner för att dom är republikaner.

Texasguvernören Rick Perry, som nyligen meddelade att han deltar i presidentvalet 2012, hade igår några väl valda (?) ord till styrelseorförande i centralbanken Fed, Ben Bernanke:

-"I don't know what y'all would do to him in Iowa, but we would treat him pretty ugly down in Texas."


Inte vidare presidentsk?
Dessutom ociviliserad, okultiverad, oförsonlig, osmaklig och oförsatansotrolig, måtte väljarna ge honom sitt läääääängsta finger.

SvD

måndag 15 augusti 2011

Kan en människa vara bara ond.


Säkert.
Jag känner en.
Är rent av väldigt släkt med en.

Men Annika Östbergs bok Ögonblick - som förändrar livet, om sitt liv är ingen förskönande inställsam bön om att bli förstådd och förlåten.

Det är en frank tillbakablick på ett liv som ingen kan vara stolt över.
Hur kunde det ske, hur kunde det gå så åt pipsvängen?
Det finns ingen förklaring, rätt befriande i dessa dagar när allting är samhällets, fattigdomens, uppväxtens eller nånannans fel, men en rakt upp i fejan gripande verklighetsskildring, som berörde mig mycket.
Förstå?
Det går inte.
Att Älska, Glömma och Förlåta?
Det är livets svåra gåta.

Såhär låter det idag: Euron kommer att vara död i minst tio år till."skriver Anna-Karin Hatt C


Såhär lät det då:
–Jag hade hoppats på något annat, medgav förre statsministern Göran Persson i september 2003, efter nej-sidans förkrossande seger i folkomröstningen om EMU.

–Det är inga problem med en egen valuta soliga dagar. Frågan är hur det fungerar vid oro, sade statsminister Fredrik Reinfeldt


En ny folkomröstning om euron bör hållas senast 2011. Det kräver nu Jan Björklund, som anser att finanskris och stundande lågkonjunktur gör att frågan om att byta valuta har blivit ”akut”.

Det är lätt att vara politiker.
Det är bara att se vilket håll det blåser åt idag.

SvD

Inget tycks viktigare än att mörka allvaret om världsekonomin.


Martin Jönsson redaktionschef, Svd, tar orden ur min mun.
Lyssna:
-"Det handlar om fartblindhet, bristande realism, orimlig risktagning och framför allt om en hybris som tycks genomsyra många av beslutsfattarnas rum."
Vaaaad ska vi göra med dessa egoboostade giriga människor?
Minns ni slogan: Jag är så hjärtligt trött på egoismen, den håller än.

Tillika är Martin Jönsson klädsamt självkritisk, och påminner sig om "hur lite medierna faktiskt lyckas få fram om hur illa ställt det kan vara i många verksamheter. Åtminstone innan det är för sent."
Jaaa, det är ju då ni behövs.
För att rädda världen.

Janne Josefsson tar Svensson vid hornen nästa vecka!


Nästa vecka är det Janne Josefsson som leder Ring P1, Sveriges Radios program där lyssnarna kan ringa in och lufta sina åsikter.
– Det tog tre sekunder innan jag sa ja, säger han.

Väckarklockan på!
Ring P1 är så lite politiskt korrekt som det kan bli i Sverige.
Kreti och pleti tar sin chans att med vibrato äntligen få lufta sina milt sagt oredigerade åsikter.
Detta är ett helgaletoch extremt engagerande vardagsnöje som förhöjs ytterligare med Janne Josefsson.


Resume
GP
Norran

Hur i helvetes svårt kan det vara Sabuni?












Å ena sidan.
En ung man greps på måndagseftermiddagen misstänkt för explosionen på en förskola i Sköndal i förra veckan där en fyraårig flicka skadade sina små händer när hon lekte i sandlådan.
Kan Sverige vara brutalare än såhär?



Å andra sidan
”- Ta bort ungdomsskrämmorna från förskolorna i Malmö och förbjud dem”. Det ryter ungdomsminister Nyamko Sabuni, ty det skarpa ljudet som bara uppfattas av personer under 25 år är diskriminerande mot dessa unga.
Som ju förstås kan välja att inte vistas på förskolor och slippa ljudet.

GP SvD DN

Efter ett dygn med vak,


ligger nu vår Zorro på intensiven, med syrgas, dropp och smärtlindring igen.
Sitter själv hemma i soffan, helt tom, i min bag ligger Zorros älskade tennisboll. Huvudet spränger, en lång natt väntar, imorgon efter ronden ringer veterinären.

Så många veterinärer, så många ultraljud, så många röntgenplåtar, så många mediciner och ändå - han kan ju inte själv berätta var det är som han har så ont.

söndag 14 augusti 2011

Zlatan, är profeten i Malmö som fått växa till himlen!


Äntligen, kom den, den hett efterlängtade träningsmatchen mellan MFF och Zlatans Milan. Dryga 23 000 Malmöbor ställde sig upp när Zlatan äntrade planen, till hyllningssång och fansens flaggtifo. En mega-bauta-jätteZlatanflagga som täckte hela ena sektionen.
Där satt Björn och jag.
Och frös.
Så vackert var det.
Nån som vet vilken melodin var?

Bäst av allt: Ingen utflippad Malmö-idiot förstörde för alla glada fotbollstokiga!

Sydsvenskan expressen aftonbladet

Nä, men vänt nu lite här!!!


Vid tvåtiden på söndagseftermiddagen tog väktare på Väla köpcentrum utanför Helsingborg, fast en man och en kvinna som misstänks för att ha försökt stjäla väskor i en butik. De är nu misstänkta för stöld.
OKi.
MEN.
Mannen är efterlyst då han enligt ett domstolsbeslut ska utvisas ur Sverige. Han är förbjuden att vistas i Sverige eller något annat Schengenland. År 1990 dömdes han till fem års fängelse i Hovrätten över Västra Sverige för grovt rån och sedan utvisning på livstid. Efter den domen är han dömd för flera olika brott såsom stölder och narkotikabrott.
?????????????????????????????
Vad betyder utvisning, igen?
1990?!?
Tjugo år sen!?!
Och han har försörjt sig på....?
Kan nån förklara. Säger vi bara: gå hem nu snälla du, efter utvisningsdomen?
Eller tycker vi i Sverige att det bara är lite synd om honom. Tänk om nån blir arg på honom där i hans hemland när han begår brott.
Då kanske dom sätter honom i fängelse och är jättedumma mot honom.

HD

Uddén en misslyckad förälder.


Lördagens sommarpratare i Sveriges Radios P1 var deras korrespondent i Mellanöstern, Cecilia Uddén, som bor i Kairo. 33 minuter in i programmet spelar hon sönernas raplåt ”We spit on SD”.
Se där.
Där ser man.
Även en så begåvad och härligt verbal kvinna som Udén, kan få helt ignoranta ungar som formulerar sig med simpla spottloskor.







PI

Reinfleldt flinar över snilleblixten! -"Varför har inte jag tänkt på detta först??"?


Den pensionerade anglikanske ärkebiskopen Desmund Tutu fick Nobels fredspris 1984 för sina insatser mot apartheid i Sydafrika.
Nu vill han att vita ska betala högre skatt än svarta i Sydafrika.
Somliga var bättre förr.
Då när de var vid sina sinnen.

PI

Måste vi kvinnor ryta till mer och oftare?


-"Dags att våga bråka och ta ställning." skriver Cissi Wallin på GP
Cissi har noggrant läst de tjugofem mest lästa bloggarna skrivna av unga kvinnor just nu, och frågar sig: var är åsikterna? Var är tyckandet? Var är engagemanget för något annat än sig själv och sina närmsta vänner? En minoritet ryter ifrån, tar ställning i politiska frågor, visar sin tydliga ståndpunkt i sakfrågor överhuvudtaget.

Är det så?
Själv tycker jag från jag öppnar ögonen tills jag stänger dem. Men har absolut noll koll på de tjejbloggarna.
Tänker jag Debatt på TV, får jag skrämselutslag, den typen av debatt när alla skriker sig blåa för att överrösta varandra, ger mig bara panik.
Men visst måste unga människor träna sig på att ta plats, känna efter längst in vad är viktigt för mig, vad vill jag, vad tycker jag. Att sen framföra det ohätskt och utan att dunka folk i huvudet, det vore ett extremt viktigt ämne i skolorna.
Annars får vi det land som vi har nu, de skrikigaste egenmäktigaste och maktgalnaste gaphalsarna bestämmer allt.
Den tysta massan skakar på huvudet, suckar tungt för sig själv och knyter näven i byxfickan.