lördag 6 augusti 2011

Kina tycker det är dags nu.


Rätt tid att införa en ny säker global valutareserv.

Många amerikaner beklagar att USA inte varit moget och vist tillräckligt för att leda den fria världen.
Själv är jag inte det minsta förvånad över Kinas förslag, och de av er som är förvånade, ni har inte varit tillräckligt uppmärksamma.

USA och resten av världen säg hallå till er nya chef, han är kines.

DN
SvD

Alla är lika inför Gud. Och i jämlikhetens och demokratins tecken.



Första ramadan i nya moskén i Göteborg.
En fråga bara.
Varför sitter kvinnorna på en avskild gallerförsedd balkong?

OSA.



GP

VDN-märk politikerna inför nästa val!


Listan på kommunens dyra fallskärmsavtal har fått debatten att svalla på GP idag.
Och det är bra. Politikerna behöver lära sig, få veta vad vi "vanlighetens folk" har för tankar, och varifrån politikerföraktet kommer.

Ingen, ingen, ingen vill leva i en värld där orättvisan slagit fäste, ingen vill leva i en värld där somliga anser sig vara finare, viktigare, värdefullare och mera värda än andra. Ingen vill leva i en värld där det finns räkmackor som andra bara får titta på.
Det skapar hat och ringaktning och brist på förtroende.

1. Det är vedervärdigt och frånstötande att människor som sägs upp på grund av fel och misstag de begått, ska belönas med miljoners miljoner i fallskärmar.

2. Det är förhatligt att politiker inte visar större respekt för invånarnas hårt förvärvade kronor.
Och är iögonfallande kontraproduktivt.

Titta just idag hur världen ser ut, och fatta att det är som att låta vargen vakta fåren, att låta politiker (med undantag ev av Borg) ha hand om medborgarnas pengar.

VDN-märk politikerna i nästa val, låt oss få välja mellan normala eller girigt fartblinda, så vi slipper politiker som kissar på oss.

GP

Expert med både hängslen och livrem.



-"När börsen rasar är det lätt att ta impulsiva beslut."
Sparekonomen Claes Hemberg har i snart tio år dykt upp som gubben i lådan, såfort det behövs en ekonomisk "expert" nånstans.
Igår tipsade han oss alla dödliga om hur man ska tänka.

Denne ständigt uppdykande person, vad ska jag tro?
Är en man som i tio år burit samma skjorta och hängslen överhuvudtaget trovärdig?
Ska jag tänka att han är ett incitament till hur man kan uppstiga i Sparas grynhårda gnidna himmelrike.
Eller ska jag tänka att de gamla hängslena istället gör honom till inflationens fulaste ansikte.

nyheterna

Svenskarna sitter på sin humor, och den grundläggande känslan är "kränkt".


Samma dag som jag läser att Allsången polisanmälts för sin ironi, så hittar jag denna artikel i Dalarnas Tidning:
Vasaloppsmarkerna är rejält nedskräpade efter vinterns alla lopp. Vasaloppets ledning vill ta krafttag mot skräpet, bland annat ska det finnas skyltar föreställande en liten ekorre som säger "Din mamma bor inte här! Ta med dig skräpet i mål.".

Det har fått Pernilla Ohlin att gå igång i DT:
-"Där ser man. Vasaloppets ledning tar till unkna könsroller för att få rent i spåren. Vare sig vd:n Jonas Bauer eller informationschefen Per Strid verkar bry sig om vilka signaler som den här typen av uppmaningar skickar till deltagarna.
Nej, mamma bor inte utmed Vasaloppets spår. Hon har flytt till en omgivning där mödrar inte automatiskt förväntas vara skräpplockare och uppasserskor. Vasaloppets motto "I fäders spår för framtids segrar", bygger tydligen på att kvinnor sköter markservicen."

"Du gamla, Du fria, Du lättkränkta folk..."
Alla svenskar borde ha en app med direktanslutning till DO.

DT aftonbladet

Veckans födelsedagsbarn.


- Mr. President. Det är verkligen världens tuffaste jobb, och förmodligen tuffare för Dig än för någon annan. Jag är 100% säker på att Du verkligen bryr dig och gör Ditt absolut bästa. Dina talanger är absolut oöverträffliga, och jag tror att historien kommer att göra Dig rättvisa, congratulations.

Jag tittar på fotot av USAs president och lyssnar på orden han talar, jag ser och hör en genuin person. En person som är av hjärtat god.

Keep fighting the fight, you will come up trumps!!!

fredag 5 augusti 2011

Varning utfärdas.


Öppenheten på Pride kritiseras av deltagare;
"För många heterosexuella och för mycket vattenfestival."

svd svd hd expressen

Börsfrossa??



Ligg still!

Min syn på eländet:
En av de mest motbjudande aspekterna med kapitalismen,är när ekonomierna brakar ihop, så finns det inget annat intresse i världen än ett massivt fifflande.
För att skydda sin personliga förmögenhet och privata tillgångar.
Mycket, mycket bedrövligt och dystert.

Och ge f-n i pensionärernas skattelättnader!!!

svd DN sydsvenskan kristianstadbladet gp

Nån måste skämta aprillo.



Resume: Sveriges fem mest eftertraktade kändiskvinnor är Agneta Sjödin, Gry Forsell, Lotta Engberg, Tilde de Paula, Tone Bekkestad – alla jobbar på TV4.
– Uppenbarligen tycker singlarna att de här kvinnorna sticker ut, säger Karin Boo, kärlekscoach på E-kontakt som genomfört undersökningen.

Vem har ni frågat förutom Agnetas nya perfekta soulmate, och hennes fd, fd, fd, fd, fd, fd, fd, fd, fd, fd, fd, fd, fd, fd, fd, fd, fd, fd, fd, fd, fd, fd,fd, fd, fd, och de andra fyras män?

Det här får du aldrig läsa i kinesisk svenskofobmedia.


En kvinna hörde av sig till PI och påstår sig ha bevittnat hela händelseförloppet. Hon har reagerat på den onyanserade jakten på konduktören, SJ och de osmakligheter som bland annat Aftonbladet vräkt ur sig under de senaste dagarna.

-"När man såg att konduktören var på väg in i vår vagn för att kontrollerna biljetterna ser man att tjejerna blir oroliga och pratar på ett för mig okänt språk samtidigt som de tittar mot konduktören. Man tänkte direkt att dessa personer inte har biljetter. Strax efter skyndar sig den ena tjejen iväg medans den andra blir kvar.

När konduktören kommer till tjejen (11-åringen i media) som blir kvar uppfattar jag det som tjejen är väldigt arrogant och nonchalant mot konduktören och förmodligen hoppas att konduktören ska gå vidare om hon nonchalerar henne. Eftersom hon inte kunde uppvisa någon biljett fick hon dock lämna tåget.

Både tjejen som gick i väg innan konduktören kom och ”11-åringen” såg ut att vara minst 20-25 år. Jag har full förståelse för att konduktören avvisade tjejen som uppträdde väldigt illa och som sagt såg ut att vara minst 20-25 år."

PI

Klåfingriga myndigheter.


Skådespelerskan Julia Roberts är för snygg. Åtminstone på de ultraretuscherade bilderna i den senaste reklamkampanjen från det franska kosmetikföretaget Lancôme. Den brittiska myndigheten The Advertising Standards Authority (ASA) har nu förbjudit bilderna med motiveringen att reklamen är vilseledande och inte återger verkligheten.

Vilken ironi.De förbjuder annonserna på en produkt som får oss kvinnor att se helt annorlunda ut än vi verkligen gör, för att annonserna får en kvinna att se helt annorlunda ut än hon gör.

Ärligt talat, jag blir bara mer och mer förgrymmad på orden som används för att sälja make-up - speciellt ansiktsmake-up nuförtiden.
Vi har "primers". Vi har "bases". Vi har "erasers". Vi har "cover-ups". Vi har "lightners"; "darkeners"; "faders"; vi har till och med "FILLERS"! Vad är det jag visar upp för omvärlden?
Ett ansikte eller en nerbruten, väderbiten och i smulor sönderfallande cementmur?

DT

Vilken storsinthet.


”Jag förlåter henne”
11-åriga Neemas syster, som lämnade lillasystern ensam på ett tåg några timmar utan biljett, om den vidriga och mordiska svenska satkärringen till konduktör som kastade ut ett litet barn i farten från SJtåget:
-”Jag tror hon lärt sig en läxa."
Ädel människa.

aftonbladet

Zuddens världsbild har kraschat.


Endast 8 veckor gammal kom Zudden till oss härute på ön. Att han någonsin nån gång då för snart 4 månader sen en gång åkt bil från Väderstad, och båt hitut, det har han lyckats förtränga. Ty nu är han ju kung på ön, över klipporna, havet, trutarna, svanarna, grodorna, och ja, inte ens havsörnen kan skrämma honom längre.
Så igår blev Björn och jag bjudna till utomhusteater med middag av de kärleksfullaste och generösaste kärstående. Hundarna kan inte lämnas sålänge, så det blev en resa till verkligheten.
Koppel. Båtar. Bilar. Moppar. Cyklar. Barnvagnar. Gator. Teater. Fåglar på marken. Galna människor som skrattar och applåderar. Fimpar. Lyktstolpar. Snusprillor.

Blicken vild och ängslig, vad var nu detta.
Bara en försmak av det som komma skall.........

Fel man på fel jobb.


DT skriver: I mars i år hamnade en 30-åring i bråk med en livsmedelsinspektör vid en pizzeria i Ludvika. Nu åtalat han för våld mot tjänsteman.

OBS!
Utan att veta detaljerna i detta fall.

Det finns nyndighetskontrollanter som aldrig fick bli poliser.
Dessa drivs nu istället av diktatoriska maktambitioner, som de med sarkastiskt förtryck, sadistiskt tyranneri, och illa dold njutning utsätter sina kontrolloffer för.
Jag har noll förståelse och accept för våld.
Men gu´vad jag kan ta in att somliga bryter ihop, och inte orkar stickas mer med hånfulla maktfullkomlighets-tortyr-nålar.

DT

Till den som uppfann den himmelskt söta och saftiga vattenmelonen utan kärnor.


Puss,puss,puss,puss,puss,puss,puss,puss,puss,puss!

Svenskofoberna är nojjiga.


Lawen Mohtadi skriver: "Invandrarkritisk. Ett begrepp skapat av den växande nationalismen och rasismen i Europa."

Människor i Sverige hatas, stämplas som rasister och fientliga för den stora oron över den lilla del av invandringen, som till vårt land för med sig kvinnoförtryck, flickförtryck, ojämlikhet, blodsvendettor, skambrott, religionsförtryck och segregation.

Världen är upp och ner.

Läs också svenskofoben marteuskan, den största hyllaren av kvinnoförtryck, flickförtryck, blodshämnd osv.osv. Hon och sundströmskan förvånar mig konstant, med sin uppdiktade rädsla för "fientligheten" när det finns så mycket galet sjukt brottsligt i dagens maffia-Sverige, som man verkligen bör vara rädd för.
GP newsmill

Tummen upp?



Polisen:
-"Det har gått väldigt bra."
-"Kostar någon miljon." Det blev en del stök efter matchen mellan IFK Göteborg och AIK, men polisen är ändå nöjd med utfallet.

Jamen då så.
Det finns säkert anledning för polisen att snart bli lika nöjd igen, vid nästa match rentav.

gp gp dt

torsdag 4 augusti 2011

Borg och Hugo skänker mig kärlekshopp.


-"I ett öppet samhälle är det faktiskt inte enbart sakliga uppfattningar och åsikter som får dryftas och vädras. Även osakliga, illa genomtänkta, rent ut sagt dumma och till och med extrema åsikter får uttryckas. Detta är öppenhetens grund och därför är självcensur så farligt." Skriver prästerna Annika Borg och Christer Hugo i en replik på DN idag.

Just när jag börjat nojja mig över hur alla troende människor verkar tro sig om att ha tagit patent på rättänkande och godhet, och som ser sig själva som mycket ädlare än vi andra plåtskallar, så kommer denna glimrande insiktsfulla DNartikel.

Jag fick kärlekshopp!

DN

Ibland är mina drömmar fulla av bestialiskt hämndbegär.




Just nu önskar jag av hela hjärtat att se Kadaffi, Bashar al-Assad med flera, med flera, med flera, med flera. I samma förnedrande och obarmhärtiga position på en skitig bår inför hela mänsklighetens hat.

DN SvD

Köp ingen rysansfull deckare i augustivärmen.


Om du letar efter ryggradsilningar, och längtar efter att drabbas av skräckslagen hicka och obehagligt hisnande realistisk nagelbitar-thriller-känsla så behöver du bara läsa följande skräckskildring:

2011.
Februari/mars: tre chefer vid Sundsvalls sjukhus säger upp sig när kvinnokliniken ska skära ner.
Maj: manifestation mot nedskärningar vid Sahl­grenska universitets­sjukhuset i Göteborg.
Juni: överläkare Per Björgell, medicinskt ansvarig på akuten vid universitets­sjukhuset i Malmö, säger upp sig. Det är för få sjuksköterskor och undersköterskor på natten, säger han.
Juli: 25 sjuksköterskor på anestesi-avdelningen vid Akademiska sjukhuset i Uppsala säger upp sig.
Januari–juli: 25 sjuksköterskor säger upp sig vid hemato­logen vid Lunds universitets­sjukhus. Orsak: stress och neddragningar.
Juli: den palliativa ­vården, det vill säga ”vården i livets slutskede”, räcker inte till på långa ­vägar.

Läkare och sjuksköterskor förklarar sina avhopp på ­samma sätt: tidspress, långa och tröga ­beslutsvägar, nedskärningar, dålig löneutveckling, bristande inflytande och oro för patientsäkerheten.

Så hur ska denna nagelbitare sluta?
Läs Monica Gunne. aftonbladet

Hans Linde, V, är sällsynt.


Hans Linde är den senaste i raden av Vänsterpartiets politiker som ska kandidera om partiledarposten.
– Jag har bestämt mig för att jag vill stå till medlemmarnas förfogande när de nu runt om i landet funderar på vem som ska leda Vänsterpartiet efter kongressen i januari.

Eftersom jag haft den stora äran två gånger, så måste jag bara få det ur mig: Mannen är en tillgång!
En genombehaglig, vinnande och alldeles, alldeles normalt och helyllevanligt intagande människa. Modig, rak och ärlig.
Vad mer kan man begära av en politiker?
Att han byter parti.
Och tar människors oro för problematiken runt invandringen på djupaste allvar.




aftonbladet

AttackJas-svalan: - Det är personligt Björn!


Hundarna och jag lever ett gudomligt stilla solskenssommarliv, Zorro repar sig sakta, sakta av sin medicin, Zudden är på ständig munter upptäcktsfärd i livet, och tillsammans badar vi (22 grader!) läser och njuter av jordgubbar, hallon och vattenmelon nere vid bryggan. Allt är frid och fröjd.
Tills Björn närmar sig.
Då kommer attack-Jas-svalan i full karriär och störtdyker mot Bjönens blonda kalufs och rispar illsint med ena klon på hans hjässa. Björn duckar och kastar sig vilt efter sitt skyddsparaply.
-Du måste be om förlåtelse säger jag, och sträcker mig lojt efter min bok.

-FÖR VAD?
Muttrar Björn och fräser under paraplyet.

SJs BARBARI - HATBROTT!


Historien om hur SJ kastade (lägg gärna märke till svenska journalisters ordval, flickan kastades, och slängdes) av 11-åringen fick stor spridning under gårdgen. På twitter, Facebook och de sora mediesajternas kommentarsforum rasade folk mot SJ.
Nu berättar hon via familjen:
- Jag var ledsen och visste inte vad jag skulle göra, säger flickan.
Barnfamiljer skräms nu upp till max:
- "Håll hårt i dina barn och dina biljetter. Annars kan det gå som för den 11-åriga flicka som slängdes av från sitt tåg i tisdags!"

Nu har den kvinnliga konduktören som slängde av den 11-åriga flickan tagits ur tjänst. Hon är förkrossad. Dom har fallit och lynchmobb uppbådats grundat på en parts berättelse.

En man från Malmö har polisanmält händelsen såsom hatbrott.

Jag avskyr att känna mig lurad. Likväl satt jag där tvättad i hjärnan av svensk mediahysteri i orkanstyrka.
Nu efter Mopsens berättelse känns det bättre, lättare att andas, men jag bryr mig verkligen om den kvinnliga konduktören och hennes nya mardrömsliv i det obarmhärtiga mediadrevet.


Mopsen har en mer sansad story, för er som inte vill bli lurade av förljugen svensk media. Läs den, med stor behållning!

expressen SvT expressen

Gammelmedia larmar idag: Ursprungssvenskar är alldeles för långa!



-"Och de långa, sparkande, våldsamma och ondsinta ursvenska benen kan upplevas som mycket, mycket hotande och fientliga!!
Aktuellt, Rapport och TV4 nyheterna, Expressen och Aftonbladet uppmanar nu ALLA ursprungsvenskar att obönhörligen såga av benen vid knäna senast ikväll.
Annars blir det isoleringscell för barbari och hatbrott!!"

Imorgon kommer alla svenskar lydigt att gå omkring på knäna.

onsdag 3 augusti 2011

Hur mycket är en arbetare värd i Sverige idag, Anrol


Degebergaföretaget Anrol AB odlar vitkål, purjolök och isbergsallad, och lever gott på att lura hit säsongsarbetare från Ukraina, som betalar drygt 6000 kronor var för att komma till Sverige med löften om höga löner.
Säsongsarbetarnas lön ska ligga på 16667 kronor. Av dessa pengar går drygt 10 000 kronor till boende på gården och mat.
De anställda vittnar om arbete upp till 14 timmar om dagen, sex dagar i veckan, för ersättningar på 150-200 kronor per dag.

Efter artikeln om de usla villkoren för de bemanningsanställda ukrainska gästarbetarna på Anrol AB:s har ICA och Axfood infört inköpsstopp från företaget.

Heder Ica och Axfood, ni ger mig åtminstone en gnutta hopp i detta vidrigt oanständiga samhälle.

kristianstadbladet svt

Hur svårt kan det va, nye SSU-ordföranden.


Nyheterna TV4 skriver om Gabriel Wikström, som idag utsågs till ny ordförande i SSU. Rubriken på hans allra första superviktiga statement lyder:
"VI MÅSTE TA DEBATTEN MED HÖGEREXTREMISTERNA."
???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Vad sa du att du hette igen?
Gabriel Flörtar Med Alla Som Är Rädda För Breivik, Wikström-Slipad-Bluffopportunist.

Låter som om hjulet rullar men hamstern är död, Gabriel.
Du hade däremot förbluffat och fått den uppskattande majoriteten av svenskar med dig, om du istället hade sagt:
"VI MÅSTE TA DEBATTEN OM MÅNGKULTUREN OCH INVANDRINGEN"

folkbladet expressen

Min storasyster är död.


Inatt ringde mamma i största nöd och förtvivlan.
- Jag önskade bara att jag skulle få dö först, kved hon över telefonen.

Cancern kom som en mördare om natten och slet livet ur henne med jävulusiska smärtor.

Ikväll är det fotboll i Malmö igen.


Men vicken ckiff-hanger!
Ska någon Malmöbo med livet som insats, och med risk att förlora varenda krona, våga sig till arenan???
Sydsvenskan erbjuder istället matchen på nätet för 139:-, för allas säkerhet.
Det är nog tryggast så.
Alla snälla får stanna hemma i fortsättninge, vid datorn, på så vis är det bara dårarna på åskådarläktarna.
Och då kan kanske polisen hitta och gripa dem.

sydsvenskan skanskan

Krisprofitörer.


Mammontillbedjande gescheftsnissar kan ha väldigt dålig kontakt med sin moraliska kompass.
En norsk "affärsman" såg här sin chans att utnyttja och tjäna pengar på människors innersta förtvivlan, och började sälja svarta "minnesarmband" efter terrorattentaten, för 129 kronor styck.
Det sades på hemsidan att "av beloppet går fem kronor till återuppbyggnaden av Utöya".

I norsk TV 2 var man kritisk och frågade om återuppbyggnadspengarna, varpå mannen avslöjade att "konceptet inte var färdigtänkt."

»Vi har inte upprättat någon kontakt med organisationer eller fonder. Vi vet inte, om vi kommer att ge pengarna bara till Utøya eller om donationen också kommer att omfatta terrorangreppet i Oslo«, säger den ansvarige.

Mannen har skapat sån vrede att han nu hotas till livet, sms-n och samtalen lyder:
»Sådanne folk som dig er lige som Anders Behring Breivik«

Bengt Westerberg har tyvärr kompisar överallt.

politiken

Även Måns har fläckar.



Nix, detta var inte "den bästa allsångskvällen", Måns, så det avslutningsmantrat fastnade i halsen på dig.
Hoppas det stannar där.
Snarare var det den sämsta kvällen hittills i Måns tappning. Usla allsånger - jag menar; vem kan rappa Alla vill till himlen i höghastighetstempo?
Och gästerna.....ja, förutom super-Dorssin, var de ovanligt loja och mediokra.
Svante T? Ingen alls favorit - han tillhör med Monica Z de röster jag vill låsa in på toaletten.
Björn och jag blev varken hänryckta eller ens medryckta.
Synd.
Vi kan dock roa oss själva.

expressen aftonbladet

Varför går Björn omkring med ett jätteparaply på ön?


Mitt i solgasset?
Har han fått nog av solen?

Nähä!
Attack-JAS-svalorna på väg till de öppna småkäftarnas bo!
Jag förstår.

I Ryssland är det likadant, fast precis tvärtom.


När sjuenigheten och svensk media hetsar mot allt töntsvenskt och alla simpel-svennar, så gör Ryssland exakt motsatsen, ungdomen ska tvingas älska det genuint ryska.

"Rysslands inrikesminister Rashid Nurgalijev efterlyste på tisdagen spärrar på internet för att förhindra att ungdomar förskjuter traditionella kulturella värderingar."

Gemensamt för båda länderna är dock metoden, att tubba på friheterna.
I Sverige är det nu förbjudet att tala om "islamiseringen".
Att förbjuda ord är i min värld lika med att inskränka min yttrandefrihet.

tisdag 2 augusti 2011

Krisofer Lundström grävde i smyg en fallgrop åt Mattias Karlsson


men trillade själv däri.
Vicken stammande semestervikarie, har aldrig sett en svagare reporter. Så "farligt" är ämnet SD, så journaliserna blir bambi på hal is.

I Aktuellts tisdagssändning medverkade Sverigedemokraternas kulturpolitiska talesman den genomsympatiske Mattias Carlsson. På frågan om det inte är dags att tona ner retoriken en aning svarade han balanserat och sansat så här:
- Vi ser inte att vår politik på något sätt har något att göra med en galning som mördar barn i Norge.

Det var givetvis uppenbart att SVT INTE bjudit in Mattias Karlsson för att han skulle stråla och förmedla så mycket stabil klokskap i ett långt inslag. Därför avbröts han i intervjun med bl.a gamla klipp från Ekroths valtal 2010, som SVT hoppades vara tillräckligt provocerande för att få Mattias Karlsson ur balans.

Mattias Karlsson efter sändningen :
"Aktuelltredaktionen blöljög mig rakt upp i ansiktet. Sade 10 min innan sändning att det bara skulle bli en diskussion mellan mig och programledaren och att allt skulle handla om Siv Jensen. Man sade också uttryckligen att det inte skulle bli några inslag mitt i diskussionen. Antar att de ville få mig ur balans. Märkligt agerande av public service..."

Dagens stora diskussion måste handla om objektiviteten i public-service.
Och hur långt svensk rikstelevision är berett att gå för att agera megafon åt vänstermafian.

Tyvärr för public-service klarade MC sig supergalant, han böjde sig inte och strålade som en genuint värdig politiker.



http://svt.se/2.22584/1.2493813/fremskrittspartiets_anger_far_kritik

Summering av dagen.



janstefans, Anna, Eva-Marie och Lars, tack för allt livgivande ni delar med mig/oss, upp med hakan Anna!
Just idag är ön befolkad av bara två människor, två hundar, och en svalfamilj - ggrrrr - och hur hjärtligt roligt det än är med gäster och familj så känns det idag som värsta lyxen at bara vara vi två
Zorro håller väldigt sakta på att hämta sig, Zudden är full av bus och glädjeskutt som vanligt, Björn vittjar ryssjorna och röker ål, och jag har tagit fram en ny sommarbok. "Tuppen och havet" av Sara Parborn, jag har bara kommit till sidan 78, men är redan lycklig över allt jag läser, så mycket stilla klokskap:

Om livet: "Man går ut med väskan full, och blir rånad allt eftersom.
Vissa illusioner behöver man bli av med, men det finns också de som inte bör dö."


Citat av Einstein: "Riskerna är väldiga, uppgiften kollossal, tiden är kort.
Men vi kan hoppas - vi måste hoppas - att människans egen skapelse, människans eget geni, inte kommer att förgöra henne."

Om moral: "När man kommit upp i min ålder kan man kosta på sig att be folk dra åt helvete. Man är inte beroende av att vara omtyckt längre. Det är förbannat skönt."

Alla de här citaten passar in just idag, när några läsare lämnat in, för att de inte trivs med huvudet ovanför sanden. Och för att de inte kunnat/velat svara på min fråga under bloggen om det verkligen är rätt att det är billigare straff på att våldta svenska barn i Sverige.

Hur mycket kostar du Juholt?


I vintras kom den samlade oppositionen överens om att driva igenom ett besparingspaket på 300 miljoner kronor. Nu backar Socialdemokraterna och vänder helt om i frågan.

Så går det till i riksdagens prostitutionsutskott.
Snart lär vi få veta vad och hur mycket Juholt sålde sig för.

SVT PI

Putin, USA-expert.


I dessa dagar - aren´t we all?

Ryske premiärministern är inte imponerad över USA:s sätt att hantera sin ekonomi:

Man måste vara grynhård i business, tex som man sitter på gas-makten...
Sen ska man inte hålla på och ta ställning och kamp i demokratifrågor.
Sköt er själv - och skit fullkomligt i andra.
Såvida inte omvärlden är fräcka och utmanande mot er, för då kan ni ta fram pansarvagnarna i blodigt skrämselsyfte.


Själv ser jag att de 15000 mest enormt förmögna i USA har fördubblat sina inkomster på 10 år.
Och att de inte vill betala för solidaritet.

Varför elefanten är symbol för det republikanska partiet, och åsnan för det demokratiska partiet sen 1874, det lämnar jag till fri tolkning.



SvD DN aftonbladet skanskan

Öbon suckar över mig.


Och ja, man kan sucka.
Det här är en blogg med högt till tak, ord säges, ord skrives. Hårda fräna ord ibland. Men om jag skulle sitta och minnas och tjura för allt jag blivit kallad här, då skulle jag inte ha mycket roligt i livet.
Vi, du och jag, har mycket olika åsikter i invandrarfrågan bl.a. Jag upplever att du, liksom Thorsten och Ulf, blundar för de fakta som gör att andra människor vill börja diskutera och ifrågasätta invandringen, och islamiseringen i Sverige.
Jag vill INTE ha olika lagar för invandrare och svenskar, jag vill INTE ha enkönade badhus, jag vill INTE ha ett samhälle där kvinnor och flickor systematiskt förtrycks, jag vill INTE ha skolor med bönerum där flickor ligger längst bak och ber, och flickor med mensen inte ens släpps in i rummet, jag vill INTE ha hedersmord och blodsvendettor, jag vill INTE leva med människor som inte vill vidröra mig för att jag är kvinna, jag vill inte ha segregation där invandrare bor i getton och aldrig deltar i det svenska samhället m.m, m.m, m.m.
Vi har kämpat så länge för demokrati och jämställdehet, jag vill INTE backa tiden.
Och NÄ, jag är inte fascist, fientlig, eller rasist.
Men jag VILL prata om det som i mitt tycke är fel, och jag VILL ta utrymme för att debatten i Sverige är så skev.
Vi har kommit på kant ett par gånger, Öbon,och det är när jag känner att du aldrig missar en chans att sälla dig med Thorsten och Ulf i nåt slags underförstådd, ha-ha - där fick du!

måndag 1 augusti 2011

Säg inte att vi inte varnade dem.


Det är vår verkliga favvohörna på bryggan, det är alltid lä bakom sjöboden, hundarna har välbehövlig skugga att söka sig till, svalka från havet, och ett trappsteg att vila nacken mot när man läser.
Vi kunde ju inte undgå sommargästernas påstridiga och enträgna försök att bosätta sig där hos oss, och i ärlighetens namn gjorde vi en del rätt odemokratiska undanmanövrar.
Men de var in i bomben envetna, vek inte en tum. När vi väl undanröjt ett ställe, så såg vi dem börja flytta in på ett annat. Låtsandes som om inget hade hänt, bara började bygga på nytt.
Och nu. Ja, nu är det inte mycket att göra åt saken.
För nu har dom fått smått.
Och nu är det dom som är skoningslösa, de loopar, rollar och attackflyger nästan nuddande våra frisyrer, wroooom, wrooooom, akta, flytta på er mensch, här kommer ilbud med mattransport.

Vi har fått foga oss.
Och lägga ut en bajsränna.
Åt familjen Svala.

I´m on my island.



Vicken pärs för Zorro och mig.
Ett djursjukkhus med gångar, salar och solstekta parkeringar överfyllda med katter och hundar i alla modeller, storlekar och sjuka tillstånd. Väntande, väntande, väntande.
Timme efter timme efter timme efter timme.
Zorro led, det gjorde alla andra också.
När de väl släppt in Zorro och mig innanför pärleporten, så behöll de min fyrbente kompis där.
Röntgenbild efter röntgenbild, blodprov, nya röntgenbilder, dropp, starka smärtstillande sprutor vilket resulterade i blodiga kaffediarréer, noll aptit, noll törst, noll ork, noll vilja. Mage och svans hängde i varsin ända under kroppen, bakbenen släpade, bakdelen skakade viljelöst.
Fredag till lördag.
-Vi ringer på förmiddagen. Dvs klockan 17.
På söndagen insåg jag att det fanns en (1) veterinär på 20 sjuka inlagda hundar och samtliga akutfall.
Vi tyckte det blev en alldeles för dyr förvaring.
Hämtade hem honom, vakade med honom hela natten, ute och gick en gång i timmen, tog sen Zorro till vår orinarie veterinär (månd- fred), som kände på honom, tog ett urinprov, röntgade och konstaterade diskbrock på två röda.

Det är inte bara tornedalingar och svårt sjuka människor som inte är värda nåt i Sverige.
Ett samhälle i upplösning.
Har aldrig längtat så till ön.

Rea på svenska barn.



Medan alla hår på min kropp reser sig i vild vanmakt läser jag nyheten om att det juridiskt sett anses "försvårande" i mitt land, att våldta en invandrarflicka jämfört med alla andra flickor.
I en dom om barnvåldtäkt skriver Svea hovrätt att offret varit extra utsatt "med hänsyn till sin kulturella bakgrund", det vill säga att hon kommer från en invandrarfamilj.

WTF, likhet inför svensk lagen?
Grym och svinaktig Apartheid på svenska.
Och ett djuriskt svek.


Nån som tror att detta kan skapa hat och förakt.
Ulf? Thorsten?


Aktuellt

söndag 31 juli 2011

Skyldig!




Idag skriver svd om den dåliga smakens högsäsong. Alltså alla dessa souvenirer som vi förälskat vill plocka med oss hem, som en lite bittebit av en lycklig resa.
Ur butikerna på Västerlånggatan i Gamla Stan väller turister med kassarna fyllda av "fynd" som små snöiga jordglobar med tomtar i, älgbajs, koppar med kungafamiljen på, och dalahästar.
I fjol gjorde utländska turister av med 87 miljarder kronor i Sverige, varav nästan hälften gick till shopping. Så varsågod, shoppa på.
Mina fynd är dock från en svunnen tid,då jag som 18åring i Thailand fann en sopkvast och en död fisk som något helt oemotståndligt och exotiskt, som jag med mycket möda släpade hem.

aftonbladets korståg mot oliktänkande tråkar ut mig.


En vecka har gått.
Och jag oooooorkar inte läsa en enda krönika till, där vänstermänniskorna blint och urskillningslöst spyr ut att attentatskräket = den stora och växande skaran sansade människor som bara är kritiska emot invandringspolitiken.

aftonbladet aftonbladet

Medan Zorro ligger på kliniken.


Har jag stått och strukit all tvätten från ön, i den stekheta sommarsolen.
Att uppskjuta till morgondagen ligger alls inte för mig, kan stå och bita ihop hur länge som helst och bara stirra på ljuset i tunneln.
Man vet ju aldrig vad det kan dyka upp för spännande eller roligt i morgon!
När allt är rendoftande och ligger vackert ihopvikt i kassarna igen, då är jag nöjd.
-Bara två lakan, en duk och några skjortor kvar...!
Så vid ett i natt var det klarrt!

Och så vaknar jag med tre jättevalkar i höger handen!
De ni - strykjärnsvalkar!

Varför, varför, varför har ett strykjärnshandtag skarpa räfflor?

Här kan vi snacka effekt!


Arbeiderpartiet får hela 41,7 procent uppslutning på en färsk opinionsmätning. Detta är 11 procentpoäng fram från junimätningen.

aftonbladet dn