lördag 30 juli 2011

Gottröra-flashbacks.




Det fanns 157 passagerare och sex besättningsmedlemmar ombord på Carribean Airlines- Boeing 737-800, som bröts i två delar när det crashlandade på Guyanas största flygplats i huvudstaden Georgetown. Alla överlevde, men en person bröt benet och många fick lättare -hmmm, f´låt om jag tvivlar - skador.

En kvinna berättar att hon hörde ett ljud vid landningen, som var så öronbedövande så alla började skrika. Kvinnan bad till Jesus, men hennes man öppnade en nödutgång istälet, och passagerarna började snabbt ta sig ut från planet.
En annan passagerare, sa:
Jag insåg bara plötsligt att jag hade allting över mig, människor och bagage, så jag var den som näst sist lämnade planet i mörkret. Hon beskrev hur de först tog sig ut på vingen och sen hoppade ner för att undsätta sig.
Bra där!
Räddningsarbetare slet med att få ut alla som satt fast, i det totala kaoset.
Man vågar påstå att flygplatspersonalen inte var så jättedrillade i nödutrymningar och nödsituationer.

En tredje kvinna fick hjälp och skjuts av en taxichaufför som kom till haveriplatsen före all räddningspersonal.
Hon tyckte att det var väl övermaga att han ville ha betalt för att ha kört henne till terminalbyggnaden(!)
DN svd

Olof Wretling - mannen i mitt liv.


Olof Wretling sommarpratade igår om männen i sitt liv, på sin gudomligt sköna norrländska från Överklinten.

Olof konstaterar kallt att han aldrig gått ut genom ett rumt och lämnat nåt erotiskt efter sig. Må så vara Olof, men du lämnade mig i mitt rum vridande i spastiskt flämtande glädjeljud, med alldeles över sig lyckliga fnittertårar på kinderna.

Och så Katla, musikproducenten, nei-na-na-na - vaaaaaar har ni två varit i hela mitt liv??

HD

Breiviks obegripligt fatala miss.



Breivik verkar vara en kontrollerande typ, musik, kläder, manifest, krav, uniformer och gu´vet allt. Man inbillar sig att denne avrättningsman i nio år maniskt planerat ett bestialiskt attentat mot oskyldiga in i minsta, minsta detalj.

Och så har han totalt missat en sak.
De andra bestialiska medfångarna.

GP Dagen DN sydsvenskan

Vårt stora älsklingshjärta Zorro , 9 år, är sjuk.



Min Zorro har tappat hela gnistan, hans huvud hänger liksom svansen under bålen, de stora bruna ögonen vädjar om hjälp, bakbenen bär inte och munnen flämtar ansträngt efter andan. Efter dygn av oro, ingen nattsömn och veterinärbesök, så var jag tvungen att lämna honom på kliniken. En hund som inte varken äter eller dricker måste få hjälp, så han stapplade tappert iväg med doktorn i lånat sjukhuskoppel, vände sig om och såg mig djupt i ögonen som för att säga: Matte - det ordnar sig, kom och hämta mig snart!

Nu sitter jag här.
Bara sitter.
Ensam.
Och bara väntar på att samtalet ska komma.
Att de hittat felet, han har fått medicin och springer med sina galopperande älgkliv hem igen.

Berömvärd lektor - rasist by association


Lektor Dordi Skuggevik Tande skriver att vi måste se det obegripliga attentatet mot Arbeiderpartiet, i relation med utvecklingen av Islam i Norge. Hon anser att vi inte vill se att unga människor i vår kultur står upp mot islamiseringen, och att de känner sorg och förtvivlan för att vår kultur har tagits ifrån dem.


-Ahhhhhhh, vilken befrielse att höra en modig kvinna kalla spaden för spade.
Dessutom, finns det någon nu levande person som kan påstå att hon inte har rätt?

Men, men, men, men, vänta, vänta nu, nu hör jag kackel,schhhh, nu kommer dom, de malliga, flockande och sprättiga hönsen - ka-ka-kack-ka:

Skuggevik Tande har tidigare fått Kleivaprisen, som ges till någon som oavlönat gör en insats för kulturen, av Surnadal kommune.
Och nu, NU, kommer det:

Ordförande i Surnadal diskuterar nu om de ska ta priset ifrån Skuggevik Tande, och meddelar samtidigt att de givetvis, självklart och naturligtvis, ingen i hela världen må tro nåt annat, tar mycket, stort och starkt avstånd från Skuggevik Tandes artikel, där "hon visar förståelse för terrorangreppen".

Jamen ta tillbaka ert fåniga skitpris, slit av henne kläderna också, spotta på henne, och hoppa sen på hennes huvud- så mår ni kanske bättre sen, herr ordförande.

Ursäkta en rak fråga; VAR DET NÅN MER ÄN BYFÅNARNA I SURNADAL, SOM HÖRDE LEKTORN VISA FÖRSTÅELSE FÖR DETTA ELLER NÅT ANNAT VIDRIGT TERRODÅD????????

AP

Till alla diskriminerade ursprungssvenska killar,


som vill bli poliser.
Här har jag ett kvalificerat tips till er:
BLI VETERINÄR!
Var igår tvungen att uppsöka veterinärakuten, ett besök som efter lååååååånjg väntan sent omsider blev till, kostade 4.500:. Så det finns pengar i branschen!

Men bäst av allt, här är förnamnen på alla de som arbetar på "min"klinik:
Louise, Yvonne, Izabella, Anna, STEN, Maria, Lotta, Ulrika, Perta, Gunilla, Gunilla, Caroline, Charlotte, Hanna, Cecilia, Eva, EINAR, Linnéa, Anne-Li, Anne Line, Jessica, Cecilia, MATTHIAS, Lina, Madeleine, Anna, Titti, Maria, Marianne, Anna, Helena, Erica och Åsa.
TVÅ grabbs!
Snacka om var det behövs kvotering.
När vi nu ändå håller på att vända upp och ner på det svenska genusperspektivet.

aftonbladet

Huvudsaken att hon kom ihåg sin Iphone!


En 5-årig pojke glömdes i eftermiddags kvar på en buss, uppger Västerbottenspolisen.
En polispatrull tog hand om pojken och sökte efter föräldrarna.
Barnets mamma kom strax senare förbi polisstationen, och pojken kunde överlämnas till henne.
-" Jag utgår ifrån att det jag glömt aldrig har inträffat".



norran

Frihet, jämlikhet och...


...vad var det nu igen....hmmmm.....frihet, jämlikhet....och....br...bro.......br.....broderskap....
Äsch, det var då de´!

Ungefär 80 personer från hela landet, har anmält polishögskolans antagning till Diskrimineringsombudsmannen.
Helst ska man vara tjej och ha utländsk härkomst, då har man störst chans.

En grupp fungerar bäst om man har många synsätt, infallsvinklar och kompetenser representerade.
Bara det inte är vita killar.

Piteåtidning aftonbladet

fredag 29 juli 2011

Hjääääääälp - en ny myndighet!


"1 juli 2011 startade Havs- och vattenmyndigheten (HaV) sin verksamhet. Myndigheten finns i Göteborg och har ett samlat ansvar för hav och sötvatten. HaV får ett brett miljöansvar i och med att största delen av Naturvårdsverkets havs- och vattenarbete gått över till den nya myndigheten. Samordning av vattenarbetet och långsiktig planering av havsmiljön blir viktiga delar i myndighetens arbete."

Den nya Havs- och vattenmyndigheten rekryterar stort till kontoret i Göteborg. Över 40 tjänster finns nu utannonserade.

Min fråga, vilka hårt arbetande människor är det nu som ska betala dyra avgifter, till dessa myndighetsutövare, för att bli kontrollerade och övervakade?


GP naturvårdsverket HaV expressen

Tornedalingens tredje giftbehandling.


Att få cytostataka insprutat i kroppen tar åtta långa, långa, långa timmar åt gången. Man ligger bara där med sina tankar.
I sängarna bredvid ligger andra patienter med sin oro, sin ängslan. Alla har sin historia, sin panik, sin ångest och sitt sätt att reagera och tackla cancern på.
Alla har dock en känsla gemensamt, de är dyra, kostar samhället massor med pengar.
Och värst av allt; om de är obotligt sjuka och kommer att dö, så kan ju staten aldrig räkna kallt med att få ett simpelt ruttet öre tillbaka.
De upplever alltså att de är en total minuspost och förlustaffär.
My-oh-my.
Ont. Ont. Ont. Ont. Ont. Ont. Ont.

På SAs efter Janne Carlsson har vi haft många skitusla och inkomptetenta chefer som bara betraktat oss medarbetare som en kostnad, så vi är tyvärr väl bekanta med den förtvivlade och destruktiva känslan.
Tornedalingen säger nu att återupplevelsen av att enbart vara till belastning för andra inte är behagligare nu. Tvärtom, mycket tvärtom.

Tornedalingen tror att om sjukhuset bjöd på ett mål, gärna varm, mat medan patienterna giftbehandlas i åtta timmar, så skulle det kunna skapa ett uns av värdighet i situationen.
Istället för att som nu få ett brev med uppmaningen att ta matsäck med sig hemifrån varje gång.

Gomorron statsministern, du ligger nu etta på floskeltoppen.




Per Gudmundson levererar som vanligt en värdig och objektiv analys. I all vänster guilt-by assosiaction hysterika är hans artikel efterlängtad. Artikeln innehåller all den struktur, eftertanke, kunskap och demokratiska passion som vår statsminister sent omsider fatalt misslyckas föra fram på Brännpunkt idag.

Fredrik Reinfeldt:
-"Svaret på hot mot vår frihet och demokrati måste vara mer frihet och demokrati."

Jens Stoltenberg har sagt samma sak om och om igen i snart en vecka. Underligt nog betydde det oerhört mycket, och gjorde verkligen skillnad, när Norges statsminister sa det.

aftonbladet aftonbladet

torsdag 28 juli 2011

Människor som skruvat upp volymen farligt högt på sitt ego.


Olof Palme mördades av en okänd gärningsman, en nationalist mördade Anna Lindh och Mona Sahlin har ofta pekats ut som "muslimkramare". Uppenbarligen provocerar socialdemokratin vissa grupperingar. Det skriver Jonathan Lindborg, fritidspolitiker och SSU:are på Newsmill.
Tror inte för fem öre att det har med ideologin att göra.
Däremot sättet att framföra den på.
Palmes var, och Göran Perssons och Sahlins retorik är extremt själförhärligande och exkluderande

De säljer sig von Oben och utmålar oresonligt hat mot olika grupper i samhället. De kräver inkluderande, grundrespekt och att hylla varandras olikheter.
Men vägrar själv att aldrig någonsin, inte en gång, ta i politiska motståndare och medmänniskor med tång.
Detta grovt förnedrande sätt att se sig själv som den allsmäktige, retar givetvis upp dårfinkar.

I mammas Landskrona är polisen överhopad.


Det var den 6 juli som personal från miljöförvaltningen i Landskrona gjorde en kontroll på Venfärjan. Där upptäckte man att mat transporterades på en kärra som stod ute i solen. Maten skulle till en verksamhet på ön Ven där man bedriver servering av mat.
– Det var tydligen bland annat pytt i panna och varmkorv, säger Eva-Lotta Hermansson-Truedsson, informationsansvarig vid polisen i nordvästra Skåne.
Det visade sig att maten, som skulle vara frusen, hade en värme på 14 grader.
Miljöförvaltningen har nu gjort en polisanmälan mot verksamheten som gäller brott mot livsmedelslagen.
Polisanmälan?????
Bättre fria än fälla?
Misstag kan rättas till?
Alla har rätt till en andra chans?

Sveriges poliser har verkligen ett sjå i sommar, pyttipanna som tinar och människor i tangabadbyxor.
Det känns tryggt.


Lars har ett viktigt tillägg: På tal om Ven,förra veckan hade polisen-med inhyrda extra krafter- en storrazzia på Ö´n.Orsak till detta stora uppbåd,var en anmälan att det fanns en golfare som åkte kring i sin el-bil berusad (tidvis).Nu skulle ordning skapas,men styrkan fann inte den skyldige,trots att hela dagen offrades .I stället gick två andra stora fiskar i garnet.En traktorförare som for med vinterdäck på sitt fordon,och en cyklist som ignorerade enkelriktingen.
HD

Underbart är kort.



Crystal Harris är den 24-åriga unga vackra kvinna som, inte helt lättippat, skulle äkta den 85-årige Playboy-skaparen Hugh Hefner.
Men innan fakticiteten liksom slog bruden i huvudet, hann hon reflektera ytterligare en gång över vad livet som mrs Heffner egentligen skulle innebära.
Och då - trots allt, bättre innan än för sent - drog hon, och avstyrde hela bröllopet.
När hon under pressuppbåd traskade ut med sina stilettos, kunde hon inte låta bli att
rispa lite i huden på den åldrande sexkungen:

-"Sex med Heffner tar typ två sekunder. Sen var det bara över. Och jag ba´ ahhh- nu är jag över det. Jag bara drog. Sorry, men jag tänder inte på Hef."

Hon tillägger att de bara hade sex en gång.

Vicken flax att dom inte väntade till bröllopsnatten.
Jag menar vigsel, klänning, makeup-artister, inbjudningar, fest, mat, pressuppbåd.
För så lite.

Därför ser vi inte ut som kineserna.


Människor som bor på en hög latitud har större hjärnor och större ögon, för att överleva med vinterhalvårets mörka perioder och gråtunga dagar, rapporterar UK scientists.
Men na-na-na inte rusa iväg och drabbas av hybris nu..!!
The Oxford University team hävdar också att dessa stora hjärnor inte gjorde människorna smartare.

Bara barlast alltså, det där vi släpar runt.

bbc

pappa-betalar


Fenomenet 'vaskning' startade i Båstad för ett par år sedan när flera krogar förbjöd sprutande av champagne.
Ganska självklart. Vem vill ha inredningen förstörd av blaserade och uttråkade rikertar? Och vilket stolt champagnevarumärke tittar stillatigande på när ohängda brats chikanerar deras skapelse istället för att njutningsfullt inmundiga det? Protester och indragningar från champagneagenterna fick krogarna att vakna.
Nåväl, pojkarna med för mycket pengar sägs då ha börjat "vaska" istället, beställa två flaskor champagne, och dricker den ena och låter bartendern hälla ut den andra i vasken.
Det ska visa att man är så rik att det inte spelar någon roll om man slösar.
Är detta en vandringsmyt eller en faktisk sanning?
I år spred sig begreppet "traskning", även om det inte blivit lika stort som vaskning. Då beställer man in champagne och går sedan ifrån stället utan att dricka den.
Nästa år?
Vad rimmar mer på vaskning och traskning?

Inser min begränsning när det gäller den här typen av upptåg, har aldrig haft så mycket pengar.


VK

Benjamin Katzeff Silberstein har bara ett ont öga, och vill lära oss att hata "rätt".


Silberstein skriver att det är osmakligt av SD att vilja minska invandringen och se över integrationen.

Manur_Huse 16
"Sverigedemokraten Erik Hellsborn valde dock kort efter attentatet att skylla terrorn på mångkulturen..."

Svenska journalister valde dock kort efter attentatet att skylla terrorn på Sverigedemokraterna...

Stefan K 16 timmar sedan
Förstod jag saken rätt så citerade han Breiviks manifest där han bland mycket annat skyllde dådet på mångkulturen och den tystnad som rört sig runt den.
Jag misstänker att du har ett egenintresse i din rubriksättning, men en ensam kommunalpolitiker står inte för ett partis politik. Inte fördömer du väl Vänsterpartiet för det Twitter där Pajala-kommunisten ville skjuta Per Gudmundsson och alla moderater?

Stefan, nu begär du av Benjamin Katzeff Silberstein, att han ska vara open-minded, logisk och objektiv.
Och det går inte - ty det är en megabristvara hos svensk media.
Svenska folket ska matas med en välling bestående av lika delar inkonsekvens och enögdhet.
"Rätt"hat, vill de tvätta vår hjärna med.

Idag läser jag att Massmördaren inte kommer att överleva fängelset.
Och?

Detta blir dagens enda inlägg om Norge-tragedin.

expressen

SvD

onsdag 27 juli 2011

Kjerstin Dellert, konfa-kamrat med min svärmor.


Denna stilla heta sommardag stog transistorn på fladen närmast havet, vi människor och hundar, sökte fläkt och svalka.
Musiken som spelades var inte riktigt min kaffekopp, men det var småtrevliga anekdoter som berättades. Dellert var bra på att måla med ord, speciellt när hon la in äkta känsla, som när hon berättade om Trollflöjten på Confidencen. Confidencen,Dellerts livsverk, där kan man som den enda scen i Sverige se och lyssna till Trollflöjten, i skenet av levande ljus. Måste skaffa biljetter!
Att hon vid 85 år ska debutera med Börje Ahlstedt i Fröken Julie, fick Björn att lyfta på sitt ena sommarvita ögonbryn: Men, fröken Julie, ska inte det vara en ung brallis?
Förutom just denna debut, sa Kjerstin Dellert:
-När man har kommit till mitt skede av livet, så gör man saker för sista gången...
Mitt hjärta krampade ihop som en vredgad näve.
Känns det verkligen så?
Då när det oändliga oundvikligen och obarmhärtigt närmar sig.
Ja. Säkert.
Ångest.

HD expressen

Det var musikens fel, Mona Sahlin!


Eller kanske rent av kompositörens. Eller själva musikanterna.

Till alla dem som letar efter syndabockar i Sverige:
-"Massmördaren lyssnade på soundtrack när han mördade."

Expressen
aftonbladet

Vänstern har svensk demokrati i parterr-läge.


Dick Erixon skriver på PS: "Terrordådet används för att tysta debatt.

-"Statsminister Jens Stoltenberg sa att svaret på terrordådet är att bygga ett ännu öppnare samhälle. Men medievänstern i Sverige vill nu tysta alla motståndare genom att utmåla kritiker som medansvariga till terror.
BLOGG I Aftonbladet skriver ledarskribenten Anders Lindberg: "Hetsen mot muslimer. Mot det mångkulturella samhället. Hetsen mot AUF och andra vänstergrupper är inget norskt fenomen. Det finns i hela norden. Och det måste få ett slut."
Alla som inte håller med socialdemokratin ska alltså tystas.
Detta synsätt är, självfallet, motsatsen till ett öppet samhälle."


Tack Dick Erixon.
Trodde idag att jag höll på att tappa förståndet när jag läste Expos Brännpunkt på SvD. Har levt i många år med devisen: "Tänk om det är precis tvärtom?", och bytte i Expos text ut de utpekade, mot de utpekande. Då blev texten inte bättre, men gav åtminstone nödvändig balans.
Inte i nåt annat land är falsett-tonerna på vänstern så oresonlig och gäll som i Sverige.
Jag har aldrig varit så rädd för det förtryckande svenska mediaklimatet som just idag.

SvD SvD

Sundströms oikofobiska och narcissitiska självbild.


Författaren Lena Sundström skrev på mikrobloggen:
”Motsatsen till högerextremism är inte vänsterextremism. Det är det demokratiska samhället o icke-våld”.

I Sundströms värld är alltså Demokrati = Vänsterextremism.

Idag firar jag och alla andra nattugglor sjusovardagen!


Försov du dig på sjusovaredagen?
Mitt i semestern infaller dagen där du ska passa dig för att ta en alltför lång sovmorgon: sjusovaredagen. Sjusovaredagen var en helgondag men togs bort ur almanackan år 1900.
– Om man försov sig på den dagen så skulle man bli trött och eländig resten av året, berättar Jonas Engman, etnolog på Nordiska museet.
Fast idag var det jag som väckte tuppen.
Jeeeeeez, hur pigg jag ska vara resten av året. Som en mört!

norran

Det finns rättvisa.


Medan äldre män traditionellt drömmer om lammkött, unga flickor, så visar det sig nu att yngre män är helt galna i äldre kvinnor.
Nästan 70% av medlemmarna på en ny dansk datingsajt, är yngre män som aktivt vill möta en äldre kvinna.
Jamen, då så. Alla nöjda och belåtna.

JP

Striden om våra skattepengar,

vinns av den som har den skrupelfriaste och hårdaste advokaten.




skanskan

Måns ett 25årigt socialt och medialt fullblod.


Balansgång. Det är svårt, det är så himla lätt att tappa fokus.
Att i dessa dagar hosta ett underhållningsprogram kräver sin man, minsta lilla uttryck för att ha släppt lite på vördnaden för de avrättade i Norge, och du är /Lisebergs/rökt.
Måns glänste!
Inledde med en utsträckt hand, och precis lagom kondolering, sen gav han oss en rafflande härligt hoppande och guppande musikalisk höjdare.
Med nytt och superfräscht, Carl Norén och Så-ska-det-låta-pianisterna, och gamla godingar, som En glad calypso om våren.
Musik bygger absolut glädje.
Men..................!
Vart tog Morden i Midsomer vägen?????



Expressen aftonbladet skanskan

Vänstern i Sverige jublar och fröjdas över en blond narcissistisk massmördare.


Omvärlden ser och diskuterar klokt, logiskt och sansat om jordens nu mest avskyvärda illdåd mot mänskligheten.
Men svenskt oikofobiskt PK-etablissemang har äntligen fått sitt efterlängtade bevis för att de är förmer än andra, och står över alla andra moraliskt. Oliktänkande ska nu inte bara tystas, de ska hängas, straffas kollektivt, trampas på, tillintetgöras och förgöras.



Läs också Marcus Birro, ett underbart svenskt journalistiskt undantag.
Klok aftonbladet aftonbladet SvD SvD sydsvenskan WT

tisdag 26 juli 2011

Varumärkestrubbel.



Breivik hyllar Lacoste i manifestet.
På både Facebook och i tingsrätten i Oslo har terrormisstänkte Ander Bhering Breivik haft på sig Lacoste kläder. I rättsförhandlingen i tingsrätten anlände Breivik med en röd Lacoste tröja. Enligt tidningen The Thelegraph har Breivik listat Lacoste som sitt favoritklädesmärke i sitt manifest.
Vad ska Lacoste göra åt saken? Vem vill bli förknippad med en galen massmördare?
Kan dom stämma en isolerad attentatsman? Vägra honom att bära deras kläder?

Varumärket kommer förmodligen nån gång att trampas på och hyllas, beroende på vem.
Tänker på Stalin, Che och andra som postumt blivit "hjältar".

GD

Sverige, en i allt underlägsen byfåne, jämfört med Norge.


Det är stor skillnad i klokskap och mognad länderna emellan. Norge har Jens Stoltenberg. Och advokat Lippestad. Jag dukar under i beundran för deras superprofessionalitet. De är klara med att attentatsmannen angrep norska arbetarpartiet och islamiseringen.
Sen har vi Sverige, med Reinfeldt.
Och varenda svensk tokmupp som hittat på att det var Jimmie Åkesson, eller åtminstone SD, som sköt, och nu njuter i extas över att äntligen få peka finger åt "rätt" håll..
Det är rätt lågt. Och ovärdigt.
Sverige framstår mer och mer som paradiset för obildade, oseriösa och fullkomligt primitiva syndabockssökare.

SvD DN sydsvenskan skanskan kb

För övrigt anser jag att docent Martin Peterson, är en bluffmakare i moralpanik.


Syndabockar? Behöver vi dem?
Uppfinna låtsasfiender och hetsa allmänheten mot dem, behöver vi detta?

En som av någon anledning lyckats erhålla titeln docent, har kissnödig beröringsskräck och är en livsfarlig diktare i just i dessa dagar.
Ska mänskligheten förlåta honom?
Ty han vet icke vad han gör.

SvD

Life goes on. Otroligt nog.


Stod och bakade kantarellpajer i köket igårkväll, TV:n stod på, jag hörde Lotta på Liseberg. Jag funderade på Lill Lindfors och Ulrik Munter, som först gör sina nummer på Skansen i Stockholm, sen exakt samma nummer på Liseberg i Göteborg. Har vi så få attraktiva artister?
Jag hörde också när Lotta sa att den roligaste allsång att sjunga var Den skrattande polisen, och rycktes faktiskt med i den gamla slagdängan, helt galet gammaltokig är den ju!
Inte en enda tusendels sekund tänkte jag på attentatsdåren i Oslo.
Men det gjorde en insändare:
"Hur tänker man när man sjunger om en skrattande polis när mannen som dödat så många i Norge var utklädd till polis och skrattade i dag när han var i domstolen? Har man tänkt på alla offer och deras anhöriga? Förjävligt!"

Låt oss inte se kränkningar i allt, låt oss inte tvångssörja 24/7. Just skratt, glädje, samvaro behövs för att vi ska orka överleva och gå vidare. Vi vet ju inte hur länge.

Expressen

Guuuuu, så svårt jag har för koktetterande



åsiktsposörer som Pia Sundhage.
Som inbillar sig att de samlar pluspoäng.
När de i själva verket sätter IG på sig själva, för att brista totalt i ädla och medmänskliga värden som samverkan, flexibilitet, förlikning, försoning, kompromissande och storsinthet.

- Jag är inte så förtjust i fint folk, säger hon i "Sommar i P1".

Sundhage kanske har lärt sig av Sveriges statsminister Reinfeldt och Expo-människan Sahlin, att vissa medmänniskor ska man inte, aldrig nånsin, ta i med tång.

Vicka asjäkla antihjältar.

Expressen

Fredrik Reinfeldt, brådis, brådis, gör om - gör rätt, men framför allt: Vakna!


Ingvar tipsar och länkar till Sydsvenskan:
"En dansk muslimfientlig grupp fortsätter vapenträna sina medlemmar. Regeringen är oroad."

Var är Sveriges ledare, har vi nån?


Peter Wolodarski:
”Man måste visa ledarskap”, sade den tidigare statsministern Ingvar Carlsson i måndagens P 1 morgon.
- - - -
Att det dröjde 16 timmar innan Fredrik Reinfeldt i tv kort och påtagligt svalt kommenterade terror­dåden i Norge. Att han sedan dess konsekvent tackat nej till alla förfrågningar från Sveriges Television när SVT arrangerat extrasändningar om Oslo och Utøya. Att han inte deltog under söndagens minnesgudstjänster, vare sig i norska kyrkan i Stockholm eller i domkyrkan i Oslo."

Sverige idag leds av en stelt arrogant person som vägrar närvara.
Som går i spetsen för den mobb som aldrig nånsin vill ta i oliktänkande med tång.
Som uppträder räddhågset, ängsligt och som gömmer sig när medborgarna behöver en stark person med medmänskliga ledarambitioner.

Sveriges statsminister och ledande politiker har tragiskt nog målat in sig i sitt hörn.
DN

Ska vi satsa på Skärgårds-Plutten?


Plutten, du överraskar igen! Din kreativa ådra vet troligen inga gränser - like!

Plutten sa...
"När ni ändå pratar om mat så undrar jag om ni behöver en extrakock därute på erat ställe. Jag är nämeligen fena på fisk dvs. fiskpinnar. Min "Fish Stick Surprise" dvs fiskpinnar inlindade med smält mögelost och knaprigt bacon, toppat med ananas, är vida (ö)känd. Den blir nog en hit bland era gäster. Inga som helst svårigheter att sälja in den som "exotiskt Svenskt" för utlandsgästerna. Men jag är dyr, bara så att ni vet det. Kulinarisk genialitet kostar nämnligen."

Hur mycket sa du att du kostar?

Det är tisdagmorgon.


Tack för begåvade och tröstrika kommentarer til "allas röst..".

Det värsta med mig är att jag är en restless soul, eller en doer om jag nu får uttrycka mig på mitt bästa mål, det kryper i mig jag vill inte bara reagera, utan agera. Ställa till rätta, laga, fixa, göra bättre.
Det är tungt idag.
Förutom att minken har pinkat runt husknuten.
Och det stinker också.

måndag 25 juli 2011

Har allas röst i Sverige samma värde?


Hetsen mot oliktänkande har nu, med hets och mobb från gammelmedia och sociala medier, bland annat resulterat i att Sverigedemokraternas partikansli i Kristianstad vandaliserats.

Fasaden har klottrats ned med ”Vi minns Norge” och ett stort anarkistmärke.
En polisanmälan har upprättats.

Majoritetens diktatur tar Sverige till helvetet.


kristianstadbladet SR
PI aftobladet SvD

Primitiv korrekt masspsykos.



I sitt drygt 1 500 sidor långa manifest skrev Anders Behring Breivik bland annat att han och hans ”organisation” kunde tänka sig att samarbeta med fienden; al-Qaida och al-Shabab, i samma gemensamma syfte.
Massmördaren idag i rätten:
"Arbetarpartiet har svikit landet och folket."
Men vad hjälper det.
När dom har fått dårpippi, dom som nu njuter och jublar av lycka över att få hata och peka finger åt invandrarkritiska, integrationsvurmare och SD i synnerhet. Även normalt sansade människor verkar ha drabbats av detta hybristuppjuck över att få vråla ut sitt hätska fiendskap för medmänniskor som tycker olika.

Jag upprepar: Jag tror på öppenhet när det gäller alla.
Men, så länge denna paroll förblir tomma, värdelösa ord utan mening och betydelse, och det fortfarande sluts en iskall järnridå mot de som är kritiska mot massinvandring och mångkultur, så länge kommer orden bara att vara ett hån.

Den exkluderande skaran, ville inte gå i SDUs manifestation mot våld. För det var inte fint nog.
Nu jäklar i havet ska det manifesteras, för nu kommer appellen från dom rätta människorna, med de rätta åsikterna. Detta är en ynkedom.
Skäms ni inte.

Expressen aftonbladet sanna rayman

Detta är enfaldens fulaste samhälle.



Läste Rioja 75:
-"Min dotters klass skulle inför valet göra grupparbeten om vad de olika partierna stod för i politiken. Sverigedemokraterna fick ingen arbeta med utan det partiet redogjorde samhällskunskapsläraren för. Idel lögner eftersom min dotter är politiskt medveten men hon vågade inte säga emot för det skulle obönhörligen ha drabbat hennes betyg kände hon."

RYYYYS.
Vill egentligen inte tro att det är sant, hela berättelsen alltifrån den automatiskt korrekta särbehandlingen av ett parti, dels dotterns skräck för överhetens straff om hon inte inrättar sig i ledet.
Vore detta i Kina skulle hela fjollpolitikerträsket gå man ur huse, ut på barikaderna med stora plakat.

"Nationalpark":
I början av denna sommar ville SDU i Uppsala anordna en manifestation mot politiskt våld. Flera representanter för SDU hade nämligen misshandlats på öppen gata av extremvänstern månaderna innan. Inbjudningar till manifestationen skickades till övriga sju ungdomsförbund - M, FP, C, KD, S, V, MP. Inte ett enda av dessa ungdomsförbund kunde däremot tänka sig att demonstrera mot politiskt våld. Vissa ungdomsförbund svarade inte ens på inbjudan. SDU var således det enda svenska ungdomsförbundet som faktiskt demonstrerade mot politiskt våld i Sverige. Det enda!

Hycklarnas paradis - Sverige.

Stollarna, Sundström, Bjurwall, Anders Lindberg, PM Nilsson, Magnus Jacobsson mfl i hycklarnsa paradis har jubelfest idag.



Men.
Det finns också underbara, kloka, sansade, nyanserade, balanserade, varma och kloka medmänniskor idag:
Erik Lundström, Newsmill:
-"Bristen på kärlek och goda förebilder ökar risken för att utveckla ett utanförskap, vilket kan leda till ett hat mot såväl samhälle som medmänniskor.Jag tror att Hjalmar Söderberg är något på spåren när han konstaterar "att människan vill bli älskad, i brist därpå beundrad, i brist därpå fruktad, i brist därpå avskydd och föraktad".
För alla har vi ett behov av att bli bekräftade. Men för att unga män inte ska hamna i situationen att eftersöka att bli föraktade, avskydda, fruktade eller beundrade, krävs att varenda unge i landet blir sedd och bekräftad på ett positivt sätt."

Chockskadad?



Kommunanställds uttalanden väcker ilska.
"Jag fäller ingen tår över att röda har dött"
Så skriver en anställd inom Borlänge kommun på Facebook efter massakern på Utöya i Norge.

Jag är utbildad i krishantering, och har under många år jobbat med människor i trauma.
Med största möjliga välvilja tolkar jag den kommunalanställdes smaklöshet som ett udda resultat av chock.

DT

Dottern överlevde, mammans ord säger det hela världen tänker:.





-" Måtte du få din straff først her på jorden og så i helvete..."


Massördarens pappa: Han borde tagit sitt eget liv.


Två föräldrar.
Obegripligt drabbade för livet.

kristianstadbladet sydsvenskan expressen DN norran ST
DT

Bla-bla-bla.

















Dagens gyllene mantra:
-"Vi måste stå upp för det öppna samhället – annars vinner terroristerna!"

Så länge denna paroll förblir tomma, värdelösa ord utan mening och betydelse, och det fortfarande sluts en iskall järnridå mot de som är kritiska mot massinvandring och mångkultur, så länge kommer orden bara att vara ett hån.

Attentatsmannen Breivik:
”Jag skulle personligen ranka Sverige som det troligtvis mest totalitära och politiskt kuvade landet i hela västvärlden 2009”.


Och jag säger er:
- Tro inte för en sekund att Breivik är ensam om denna teori.

-"Det är de som förespråkar våld, de som utövar våld, som är skyldiga till våldet. Inte de som delar deras värderingar men för fram dem med fredliga medel."
DN som också briljerar med nyans och balans en dag som denna.

SvD DN aftonbladet VF aftenposten

SvD är den enda tidning du behöver läsa idag.


Första vardagen efter traumat. Alla behöver tala, bearbeta, självklart.
Men ingen kan säga nånting klokare än JENNY NORDBERG:

-"Man ska inte spekulera.” Men när en stad attackeras och barn massavrättas i ett av världens mest civiliserade länder behöver vi veta varför. Och det snabbt. Trots att det är obegripligt.

Samtidigt strävar vi också efter att avfärda allt som är för svårt, och väljer epitet som vi orkar leva med. Som stämmer överens med vår rådande bild av verkligheten. "

SVD

En lärares vardag i mammas Landskrona.


Helsingborgs dagblad har varit i kontakt med Arbetsmiljöverket och några anmälningar som gäller Junior College har inte gjorts sedan skolan startade.
Hot och våld av allvarliga slag måste anmälas till Arbetsmiljöverket. Det framgår i arbetsmiljöförordningens andra paragraf.
Rektor Mathias Jostvik säger att ingen av händelserna som polisanmälts har varit så allvarliga att det krävts någon anmälan till Arbetsmiljöverket.

Här är polisanmälningarna som gjorts under läsåret:
Olaga hot och skadegörelse
I slutet av november förstör några elever inredningen i ett klassrum. När en lärare säger till slutar det med att ett stort antal elever står och ropar att läraren ska dödas. Enligt polisanmälan fick personalutrymmet låsas under situationen.
Stöld av datorer
Under hösten stals en stor mängd bärbara datorer på skolan på kvällstid. Det polisanmäldes.
Bar kniv
I februari påträffades en elev med kniv i skolan. Det anmälde rektorn.
Skadegörelse
Elever tar sig in i ett kök och förstör en ugn genom att placera plastföremål i den.
Olaga hot
En elev som blir tillsagd när han är stökig hotar att döda en lärare. Polisanmält i april.
Mobilstöld
En lärares mobiltelefon stjäls. Polisanmält av kommunen.
Olaga hot
En lärare säger till en elev att lämna ifrån sig en mobiltelefon. Eleven hotar läraren till livet. Anmält i april.

HD

söndag 24 juli 2011

Som Sahlin bäddar.


Har just sett Mona Sahlin totalnegligera all fara med islamism som nonsens, på SVT nyheterna, samtidigt som Evan Kohlmann mottar skadeglädje och hot på sin twitter.
Islams Abu Suleiman al-Nasser: "Today, Norway was targeted in order to serve as a lesson and example for the rest of the nations of Europe."
"If you think you can help to fight us and to stop attacks on Europe or America, then you could be really wrong."

Varför, varför, varför?

#
Evan Kohlmann
är en privat sector International Terrorism Consultant som har jobbat över ett decennium med att kartlägga al Quaida och andra terrorist-organisationer.

Tyst minut kl 12 måndag i Norge och Sverige



Jag kan inte komma över en bild jag har.
Alla ungdomarna på Utöya måste ha haft mobiltelefoner.
De måste ha ringt och larmat polisen gång på gång på gång.
I en timme.

Djup respekt.



Mänskligheten går från ond till ondare.
Då behövs Norges statsminister.

I can´t stop loving him, Jan Carlzon, min ledarskapshjälte!


Vi som var med då, när Jan Carlzon fick oss att överträffa oss själva, allt och alla och bli världens bästa flygbolag på SAS, vi får alltid ett glittrande och tindrande skimmer i ögonen bara hans namn nämns.
Det var stort. Han var/är stor!

Och jag är så oerhört lycklig, tacksam och glad över av att ha fått ha favören.
Favören att ha fått vara en av dem som Jan Carlzon svepte sitt enastående och ojämförliga företagar-, entreprenörs- och ledarskapstrollspö över.

Och idag när han sommartalade satt jag och lyssnade med örat tätt intill transistorn på de ord som var musik, och undrade varför en Man som han, inte är Sveriges statsminister?

Idag har vi kaos-vind på ön.


Efter flera dagar med hotåska, skrämselåska, skräckåska, äckelregn, monstruöstregn, superregn, har vi nu tarvlig, sketen, ja direkt obehags-lumpen blåst idag, fast väldigt mycket sorglös sol, uppåtsol, och älskvärd och livad sol.

Svensk väderjournalistik.

Petitesser.


En kvinna i Hägersten har anmält till diskrimineringsombudsmannen att hon har tvingats betala för besök på offentliga toaletter de senaste femton åren. Hon påpekar att män kan göra sina behov gratis på pissoar, och bifogar därför ersättningsanspråk - inklusive uträkning - på 18 000:-.