lördag 26 februari 2011

En fatwa mot Khadaffi, tack.


"Presidenten fastslog att när en ledares enda metod för att sitta kvar vid makten är att tillgripa massvåld mot sitt eget folk, då har han förlorat rätten att härska och måste göra det som är rätt för hans land: avgå nu”, meddelar Vita huset enligt TT.

Khadaffi är bevisligen en terrorist och en som mördar sitt eget folk. Så jag tvivlar på att denne skvatt-galning bryr sig ett dugg om, vad vilket annat land som helst tycker och tänker. Han har helt klart förlorat förståndet och omvärlden är tvingade att låta honom står för dynamiken, shame, shame, shame.

Vi måste helt enkelt be för, och vänta på, att en libysk imam sänder ut en fatwa mot diktatorn.
Det är alltid mörkast innan det blir kolsvart.


Aftonbladet Expressen SvD DN

fredag 25 februari 2011

Berlusconi, du har fått en ny kompis i sydryssland.


Borgmästare Anatolij Michalev i sydryska Tjita har orsakat skandal med ett uttalande om hemlösa, "bomzj" på ryska.
-Tråkigt nog har vi inte rätt att skjuta dem. Alla väljer sin livsstil. Det verkar som de här människorna gillar det här, sade han i tv.

Michalev själv hävdar efteråt att det var ett "dåligt skämt".
Han har samma humor som Italiens premiärminister.
Dom två kan starta klubb.

GP

Bjurwald uppblåst som en ballong av sin egen självgodhet.


Lisa Bjurwald skriver idag en artikel om danska sjukan.
Inledningen är som väntat tröttsamt och förutsägbart mässande om vårt danska grannland, som inte vill uppföra sig lika fint som Storebror, och som vågar trotsa vårt svenska överhöga och superädla världsmästar-världssamvete.
Sen försöker sig Bjurwald på ett statement om att vi minsann här i Sverige, visst, har en öppenhet, och minsann visst låter oliktänkande komma till tals...:

"Men under många år har svenskar från höger till vänster diskuterat laddade, integrationsrelaterade frågor som hedersförtryck och radikalisering."
Jeeeezzzz, så falskt det skorrar.

Om det verkligen vore så som Bjurwald så falskeligen försöker inbilla sig själv och alla andra, att vi har tryckfrihet, tyckfrihet, fri pressfrihet och yttrandefrihet, så skulle inte en sajt som Politiskt Inkorrekt och många, många liknande behövas och dra till sig megapublik.
Men de behövs.
Mer än nånsin.
För att vi svenskar ska slippa tvingas tycka likadant och lika "rätt" som Sveriges tidningar och dess journalister vill att vi tycker.

Fram med dammsugarn,


här ska fredagsstädas, dofta rent och dukas fint, sen ska min Björn och jag ha fredagsmys med Skavlan och hans alltid hett aktuella gäster.
Life is good!

Expressen

Rolf Porseryd - the rock.


söndagen den 6:e december 2009, skrev jag en hyllningsblogg till Rolf Porseryd:
"Porseryd har bevakat flera uppmärksammade krig och oroshärdar, bland annat i Libanon, Kurdistan, Västbanken, Makedonien, Kosovo, Bosnien, Iran-Irak, Kuwait och Afghanistan.
Tala om att befinna sig where the action is - han är min hjälte."

Idag vill jag bara tillägga:
....och Nordafrika.
På nyhetssändningen på radion klockan 12.00 idag, beräknade Porseryd bara få dagar tills folket har tagit Tripoli.
Och när Porseryd sjunger om the sound of freedom, då njuter jag.

torsdag 24 februari 2011

Loka-lurad.


Ikväll är Björn på sin gourmetherrklubb, och jag tog det enkla när jag lämnat honom, köpte nåt färdiglagat, två Loka Citron och körde hem.
Dukade fram och tog en stor klunk iskallt gott citronbubbel. Men - usch, tvi, tvi bläää och vale, sötsliskigt superjolm, spott och fräs, huvudvärk, och snudd på dödsångest. Glodde ilsket på etiketten, inte var det citronsmak i båda flaskorna, den nyss förtärda innehöll nåt så osannolikt vidrigt som friskt vatten med en unken bismak av krusbär/päron.
VARFÖR DEEEEET?
Det har gått massinflation i vattensmakerna, men det går inte att begripa varför.
Jag googlade:
"Loka finns i smakerna Naturell, Citron, Apelsin/Havtorn, Smultron/citron, Päron, Hallon/Grape, Vildäpple, Fläder/citron, Jordgubb/Guava samt Loka Likes Asia serien som har smaker från Asien."
De har inte ens vågat tala om att den finns päron/krusbär - de mörkar, de jäklarna, och smyger in den bland citronerna för att nån ska köpa den.
Men. Aldrig mer.
Basta.

Dagens På Spåret







Vart är Ghadaffi på väg?

Aftonbladet
Expressen

Assange får det att låta


som om han ska utlämnas till Zimbabwe.

Assange ska utlämnas till Sverige, han har en vecka på sig att överklaga beslutet.Han slutade dagens presskonferens i London med att uppmana svenskar som sett bevis på felaktiga rättsprocesser att träda fram för att göra frågan "större än mig".

SvD
DN
Aftonbladet
Expressen

Stort, mycket STOOOORT, Hellner!


Gratulerar världsmästar-Hellner - vicken grym sprinterfinal!
Hellner bara stack iväg från resten, och gleeeed elegant över mållinjen på en skida.
Skidsporten är en av de mest krävande idrotterna, som kräver styrka, kondition, teknik och psyke, f´låt kan inte tala, sååååå spännande!
Grattis också till Nortug silver och Emil Jönsson brons.
Och damvärldsmästarinnan Björgen!
Nu har VM-känslan lyft taket hemma hos min Björn och mig.
Nu kör vi!


Expressen Aftonbladet

OOOjjj.


CNN: Al Qaaidas North African wing har uttalat sig "de kommer att göra vad de kan för att hjälpa" upproret i Libyen.
I uttalandet säger sig gruppen vara motståndare till Moammar Gadhafis beslut om att hyra in legosoldater och att använda flygplan för att bomba civila.
Att använda flygplan för att döda civila???
Ja, det måste självfallet Al Quaida ha kraftiga invändningar emot.
OBS.
För att stoppa militanta gruppers inflytande i Liyen har landet förbjudit Al Quaida, och istället bildat allians med the Libyan Islamic Fighting Group.
Hjälp.
Typ.
CNNDN
Aftonbladet Expressen SvD

Malmölantisar saknar vanligt folkvett.


I We love Malmö-Sydsvenskan, av alla ställen, pågår en het debatt efter Ulf Törnbergs krönika om "Osmidiga lantisar läxas upp".

"När Citytunneln till slut öppnade uppstod ett problem som ingen hade räknat med. Skåningarna kan inte uppföra sig. Framför allt inte Malmö- och Lundabor.
De kan inte gå av och på tågen på ett civiliserat sätt. De kan inte fördela sig på tågen på ett intelligent sätt."

Problemet tycks vara så stort att Skånetrafiken köpt en halvsidesannons i pressen för upplysning:

”Alla vill komma först ombord”, suckade Skånetrafik trött, och fortsätter att tala om att resenärerna som ”lata” och saknar ”civiliserat beteende". Och om typer som måste ”hållas tillbaka med handkraft för att förhindras från att tränga sig ombord för att avstigande ska få gå av”.

Hela denna o-kärleksförklaring bemöts av läsarna på följande sätt;
78% är glada över Törnbergs artikel, endast 12% är arga på den.
VA???!??
Är Malmöborna masochister?

Kommentarerna lyder i stort sätt såhär:

"Det handlar om Malmöiter är osmarta. Det handlar om att de saknar respekt totalt för andra människor. Sköt dig själv och skit i andra mentalitet."

Fast förstås får stockholmare sig en sedvanlig släng av sleven:
"Jag har bott 16 år i sthlm och jag kan bara meddela att det finns gott om folk där som är precis lika dumma i huvet som här."



Sydsvenskan

I min mammas Landskrona löser man problem med hot och vandalisering.


"Borsta tänderna utan rinnande vatten och ta kortare duschar", det var bara några av de råd från Landskronahem som hyresgästerna fick hem i brevlådan. Anledningen: Bostadsföretaget ska börja ta betalt för vatten.
-"Kan man utveckla sådana funktioner inom allmännyttan och vårt bestånd får man en större möjlighet att påverka sina egna kostnader och standard. Man betalar inte för grannens förbrukning", säger Anders Eneborg, projektledare på Landskronahem.

KONTRAKTSBROTT!!!! protesterar hyresgästerna.

Eneborg bemöter:
-"Även om det står i hyreskontrakten att vattnet ingår, står det även att villkoren i det kan förändras. För att vi ska kunna införa förändringar är vi skyldiga att förhandla med Hyresgästföreningen och det har vi gjort."

Resultat:
Flera personer bröt sig in och tände eld på receptionen och entrén hos Landskronahem. Attacken kommer efter att flera anställda de senaste veckorna utsatts för hot.



lokaltidningen Lokaltidningen Helsingborgsdagblad

Sund balans? Ensamkommande barn till Sverige har ökat med 600 procent.


Lyssnade på nyheterna på P1 i morse:
Det kommer många fler barn till Sverige än regeringen hade räknat med och Migrationsverket har haft stora problem att placera ut barnen. Förra året kom det 2 400 barn ensamma till Sverige, de flesta pojkar i tonåren från Afghanistan och Somalia.
Sedan kommunerna tog över ansvaret för ensamkommande barn 2006 så har antalet barn ökat med omkring 600 procent. Det handlar om Malmö, Sigtuna, Mölndal och Solna.

– "De kommer nog att känna sig stressade, de kommer att känna att de får ta ett ansvar som inte de har bett om. Men om vi ska välja mellan barns rättigheter och den kommunala situationen så är det klart att vi måste välja barnens rättigheter varje gång", säger migrationsverkets generaldirektör Dan Eliasson.

MEN.
Vad är det han säger????
Hela kommuners stress i sitt vardagliga liv väger lätt gentemot att squeesa in ytterligare flyktingbarn???
Vad tror Dan Eliasson att vi i Sverige ensamma ska lyckas rädda och ta hand om alla barn i världen?
Att allting annat, inte minst barnens situation när de anländer, och alla andra omständigheter är av underordnad betydelse?
Är inte Dan Eliasson väl blind och naiv för sitt tunga ansvar?
Vad säger de hårt pressade kommunerna när generaldirektörn, ger blanka den i hur de enskilda individerna mår och hur Sverige kan fungera?



sverigesradio SvD

Sömngångare.



Vi är en exklusiv liten skara, bara en halv procent av alla vuxna går i sömnen. Att tala i sömnen är betydligt vanligare, oklart varför.
Men jag gör båda.
Det ställer stora krav.
På den du sover med.
Björn är numera en mycket luttrad man. Varje kväll han går och lägger sig och sjunker ner på svala kudden, måste vara med skräckblandning.
Han har ingen aning om vad som komma skall.

Boaring!


Jag har så lätt för att bli uttråkad.
Vad beror det på?
Vad är det för fel på mig?
Varje gång vi varit på gymmet så känner jag mig så härligt frisk och sund och väldigt, vädigt duktig.
Men under tiden på cykeln och roddmaskinen! Ni anar inte hur många gånger jag hinner titta på klockan, det är inte det att jag inte orkar, att jag blir slut, att flåste inte räcker, nää, det är tristessen i det monotona som drabbar mig.
Och då har jag ändå radion på högsta med Eagles och Hotel California och annat supermyslyssnigt.
Men igårkväll tittade jag på ett TVprogram, det handlade om en naturtokig norrman som åkte skidor med sin hund i fjällen. En dagsetapp på sex timmar var ingenting för honom, och som han njöt! Det var bara tyst, tyst och vitt, vitt, vitt. Vita fjäll och vita fjäll och så det susande ljudet från skidorna - i sex timmar.
Då bestämde jag mig.
Varje gång jag vill titta på gymmets klocka för att konstatera att det gått två ynka minuter, då ska jag tänka att jag har sex timmar kvar i vit tystnad.
Och då kommer jag att bli jublande överlycklig med bara 20 minuter kvar på roddmaskinen.

onsdag 23 februari 2011

Bakom varje mäktig man står en eller två eller flera förvånade kvinnor.


Om Libyens förtryckta och uppretade befolkning försöker närma sig och komma åt sin diktator, Muammar Gaddafi, så kommer det inte att ske utan kamp.

40 kvinnliga livvakter,'Amazon-vakterna', vaktar diktatoren dygnet runt.Kvinnorna är topptränade exsperter i vapen och kampsport. De är alla personligen utvalda av Gaddafi, som insisterar på att de måste förbli oskulder.
Jobbet som livvakt är otroligt prestigefyllt och varje år kommer flera tusen nya sökanden. Men endast de bästa och vackraste jungfruarna blir utvalda. De utbildas sen i hård elitträning och måste ge avkall på allt annat i livet, än att följa diktatorn vart han än färdas.

Gaddafi är utövande muslim, men just hans amazonvakter måste inte dölja sig bakom islamiska klädedräkter. Uniformkoden inbefattar lössläppt hår, målade naglar, make-up, höga klackar, spräcklig kamouflageuniform och ett par bautastora solbrillor som ska matcha diktatorns.
Gaddafi har också en ukrainsk storbarmad blondin som personlig livmedikus.

Det kan bli hett om öronen för jungfrurna framöver.



Berlingske Tidende DN

Alla sätt är bra - utom dom dåliga.


Skånepolisens nya digitala verktyg är fullmatat med uppgifter om väder, brottsstatistik och när det är fullmåne. Visionen är att vara på rätt plats vid rätt tillfälle när ett brott begås.
Forskare på Malmö högskola hjälper till att fylla den avancerade tekniken med uppgifter om till exempel väderlek och avlöningsdagar.
- Målet är att tillsammans skapa en magisk formel, säger Berth Simonsson. Han tror även att fullmånen kan få betydelse i verktyget eftersom statistik vittnar om fler polisanmälningar då.
Yesyesyes, nu väntar jag på nollvisionen i brottsstatistiken, precis som i trafikskador!!



Skanskan

Jag satte kaffet i vrångstrupen, Ahmadinejad!


Han har själv fått skarp kritik för sitt hårdföra sätt att slå ner all opposition.
Det hindrar inte Irans president Mahmoud Ahmadinejad från att gå till skarpt angrepp mot Khadaffi.
- Låt folket tala, vara fria, bestämma sig för att uttrycka sin åsikt, säger Ahmadinejad.

Visserligen ser denne hycklare ut som om han just rökt på, och om nån tror på ett enda ord av vad Irans president säger, så är den personen en mästare på självbedrägeri.......

MEN, HALLÅÅÅÅÅ:
Är de inte ändå rätt allvarligt när kritiken mot våld och för demokrati från Iran, är hårdare och starkare än den från Sverige????


GP
Expressen
Aftonbladet DN SvD Sydsvenskan

Arabisk resning smittar av sig - till Nordkorea!!!



Ett flertal invånare i städerna Jongju, Yongchon och Sonchon i diktaturen Nordkorea har begett sig ut på gatorna i sällsynta protester sedan elektricitet omfördelades till huvudstaden Pyongyang inför födelsedagsfirandet av landets ledare Kim Jong-Il förra veckan.”Vi kan inte leva! Ge oss ljus! Ge oss ris!”.

Jag nyper mig i armen, blundar och hoppas att tankekraft kan ge styrka och utträtta under!

DN

Nu ryyyyyter FN.


Klockan är 12.00, onsdagen den 23e, FN om Libyen: De ansvarlige skall ställas till svars!
Säkerhetsrådet har just sänt ut en officiell kommuniké,där medlemmarne tar avstånd från och fördömer Moammar Gaddafis våldshandlingar mot de folkliga protesterna mot hans regim.

Ekstrabladet Expressen SvD DN E24 Aftonbladet

Äntligen lite goda nyheter.


Besked kl 14. TV - 09:48 "Vi har viktiga nyheter att berätta om sommarens Allsång på Skansen." Så börjar SVT:s pressmeddelande som kom i morse.
Förhoppningsvis får Allsången en programledare som kan sjunga, som kan lyssna, som inte tycker att han och hans fru är Guds Gåva Till Folket, och som inte krampaktigt "skämtar" sig genom hela programmet.
Klockan är bara 10.43.
Fattar inte hur vi ska kunna vänta!

GP Aftonbladet

Gratulerar på dagen Thorsten!



Torsten är fornnordiskt och består av gudanamnet Tor och "sten", alltså "Tors sten". Namnet kan betyda antingen hårdför eller åskvigg. Den isländska formen är Þorsteinn, den norska är Torstein och den finska är Torsti. I fornsvenskan användes smeknamnet Toste.
Omkring 19.100 heter Torsten, cirka 5.900 kallas så.

tisdag 22 februari 2011

Utebad - såååå inne!!


Badtunna,som värms upp med ved, så kallat lögarbad, är ett större utomhusbadkar för mellan fyra och sexton personer.
De senaste åren har försäljningen av badtunnor tagit fart på allvar. Allt fler upptäcker tjusningen i att löga sig i 39-gradigt vatten utomhus. Kunderna är livsnjutare, de du Björn!

Finns väl inget skönare än att bada badtunna en stjärnklar augustinatt?
Eller håller du med Anton LaVey:
"... Överskattat skit, ungefär som att basta. Man ser bara ut som ett russin så man får inga tjejer..."

En ung übermensch!


4 världsrekord – på två dagar, Angelica Bengtsson, kvällens drottning i Globen, satte nytt juniorvärldsrekord i stavhopp- imponerande - grattis, grattis!

Aftonbladet

Inget lördagsgodis där inte.


En 9-årig pojke i Eslöv hamnade i bråk med en 8-årig pojke efter att den ene råkat stöta i den andra. Bråket inträffade under onsdagen.
Bråket slutade med att 8-åringen hotade att döda den 9-åriga pojken, vilket polisanmäldes av skolan.
Det här är allvarligt.
Inbillar mig att språkbruket kommer från köksbordet hemma.


Skanskan

May Gaddafi get his wish, inshallah.



Gaddafi sade att han aldrig kommer att lämna Libyen.
– Jag kommer att dö här som martyr.

Vi hajjar, Gadaffi, du är villig att dö som martyr, bra där.
Men det är mycket snack och lite verkstad - ditt folk kräver fred ocg frihet, och du verkar vara det enda som står i vägen för dem.
Visa styrka.

För övrigt förstår jag inte. En man kan döda allt som rör sig medan omvärlden tittar på, vi bevittnar ett folkmord.
Men, vad händer om nån sätter en kula i Ghadaffi?


Aftonladet

Expressen SvD Sydsvenskan Skanskan

Det var bättre förr.


I dag kan tv:n stå på dygnet runt, datorn eller mobiltelefonen finns alltid där med en internetuppkoppling. Vår miljö idag kan vara svår att slappna av i. Det finns saker att göra dygnet runt och alla är för mycket 24-timmarsmänniskor, enligt Lena Leissner, som också är vice ordförande i svensk förening för sömnforskning och sömnmedicin.

Sover man dåligt så blir man trött och får minnes- och koncentrationssvårigheter. Man blir deppig, kan få kort stubin och helt galna och omotiverade vredesutbrott.

Varning alltså, vi leker med elden, inte alls omöjligt att konsekvenserna på sikt blir hälsovådliga, som högt blodtryck, hjärtinfarkt och diabetes.


Sydsvenskan GP

Förvaltarregering - nä tack!


Regeringens miljardsatsning på nya poliser har blivit ett fiasko. Färre brott klaras upp och det tar allt längre tid för polisen att rycka ut. Det visar en granskning som DN har gjort.
Vår regering ska ha högt betyg för hur de har skött och tagit ansvar för landets finanser, tack så väldigt mycket.
Men, resten då??
Polisen, skolan, arbetsförmedlingen och försäkringskassan m.m, m.m?
Var är ni?
Sover ni?

När du får oväntat besök...


Främlingen hade bara långkalsonger och t-shirt på sig och släpptes in i bostaden och bjöds en kopp kaffe. Då stängde han in sig i badrummet och tog en dusch.
Då ringde kvinnan efter polisen.
Vaddå - är det olagligt att ta sig en dusch??

UNT

Under his umbrella -ella -ella - ella...


Den 40 sekunder korta sekvensen visade Khadaffi sticka ut huvudet ur en gammal bil. I handen höll han ett paraply för regnet.
"Jag är i Tripoli, inte i Venezuela".
Ja dessvärre. Men fy skam, ingen vill ju ha han, så var skulle han annars vara?

Om inte hela filmsekvensen var så creeping spooky psycho, så skulle jag ha brustit ut i gapskratt. Förlåt, men det är sååå Monty Python, mannen som tror han ÄR folket, en förvirrad stolle.
Bara så grym.
Och så fruktad.



Expressen Aftonbladet Sydsvenskan DN

måndag 21 februari 2011

Det vackraste namnet på jorden.


(CNN) -- Gamal Ibrahim i Egypten har döpt sin nyfödda dotter till "Facebook" för att hedra och ära våra moderna kommunikationsmedel och de framsteg som gjorts av Egyptens 25 januari-ungdomar.
Och jag känner våta, stora lyckotårar på kinderna.

Already now?


FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon hade ett långt samtal med Gaddafi på måndagen. Han fördömde våldet och sade åt Gaddafi att det måste upphöra omedelbar.
"fördömer"?
Bra där Ban, eller nåt....

Aftonbladet

Viva Italia?

Bomber mot människor.


Stridsflyg till attack mot de modiga demonstranterna i Tripoli, och på nyheterna pratar man om att Libyen är på gränsen till inbördeskrig.
Inbördeskrig???????
Krig????????
Krig, när bombplan och stridsflyg skjuter ihjäl fredliga och obeväpnad levande varelser.
Själv kallar jag det för folkmord.
Hur länge ska omvärlden titta på när galningen förintar sitt folk?


Expressen Aftonbladet DN SvD Sydsvenskan

Jobbcoaching=Skamlöst Bondfångeri och Sektflum för skattemiljarder.


Äääääääntligen:
I kväll inleder TV4Nyheterna en unik, efterlängtad och minst sagt välbehövlig granskning av de 867 företag som delar på miljarderna som ingår i regeringens satsning på privata jobbcoacher.
Granskningen visar ekonomiska oegentligheter i vart sjätte företag, och att Arbetsförmedlingen har betalat ut mångmiljonbelopp till företag som saknar F-skattsedel.
Vi får också följa med TV4Nyheternas reporter på ett intressant besök på HeartMath i Västerås som coachar genom att mäta hjärtfrekvenser.
Say nomore.
Visa konsekvenser istället.
Sååååå, ansvarig arbetsmarknadsminister Hillevi Engström, du kan ju baskemej inte öppna plånboken med våra skattepengar till en verkschef som Angeles Bermudez-Svankvist.
Ta nu finalemento ditt ansvar, och skicka verkschefen på evighetsflum på en annan planet.




TV4nyheterna TV4nyheterna TV4nyheterna Sydsvenskan DN Aftonbladet

Reepalus senaste padda.


Danmarks invandringspolitik försvårar förutsättningarna för fortsatt tillväxt i Öresundsregionen, anser den, av sig själv högst värderade, Ilmar Reepalu (S), kommunalråd i Malmö.
– Danmarks stämpel om att vara ett främlingsfientligt land tar längre tid att tvätta bort än att skapa, säger han till danska Berlingske Tidende.

Då undrar jag i all ödmjukhet:
Och kommunalrådets och Malmö-kommuns rykte som antisemitisk??
Vad gör det för regionen?
Och hur snabbt kan man tvätta bort denna skamliga stämpel?

Och Sveriges rykte som Terroristernas Paradis?
Eller som norrmän ropar efter terrorister, oavsett nationalitet: Kom deg hjem, svenskepakk!


Sydsvenskan
BT
Skanskan

A new beginning. President Obamas tal i Kairo 4 juni 2009.


Utdrag:

"This much is clear: governments that protect these -(human) - rights are ultimately more stable, successful and secure. Suppressing ideas never succeeds in making them go away. America respects the right of all peaceful and law-abiding voices to be heard around the world, even if we disagree with them. And we will welcome all elected, peaceful governments - provided they govern with respect for all their people."

Min översättning: Så detta är självklart, regeringar som skyddar våra mänskliga rättigheter är alltid mest stabila, framgångsrika och säkra. Att förtrycka tankar innebär aldrig att tankarna försvinner. Amerika respekterar rätten till att all världens fredliga och laglydiga röster ska lyssnas till, även om vi inte skulle instämma i sak. Och vi välkomnar alla valda fredliga regeringar - såvida de regerar med respekt för hela sitt folk.

-------------

"This last point is important because there are some who advocate for democracy only when they are out of power; once in power, they are ruthless in suppressing the rights of others. No matter where it takes hold, government of the people and by the people sets a single standard for all who hold power: you must maintain your power through consent, not coercion; you must respect the rights of minorities, and participate with a spirit of tolerance and compromise; you must place the interests of your people and the legitimate workings of the political process above your party. Without these ingredients, elections alone do not make true democracy."

Huffington Post Aftonbladet Expressen SvD DN Sydsvenskan Helsingborgsdagblad

Red alert FN!!Libyen skjuter ihjäl sitt folk.



FN-stadgan.

Kapitel 1. Ändamål och grundsatser

Redogör för FN:s ändamål, som är att genom fredliga metoder upprätthålla internationell fred, se till att de mänskliga rättigheterna följs och att skapa band mellan länder för att lättare kunna lösa konflikter.

MORD - MASSAKER - VAR ÄR FN?? VAR ÄR VI- OMVÄRLDEN?

Expressen Aftonbladet
DN DN SvD Aftonbladet

"Mellanösterns galna hund".


Expressen undrar om Muammar Khaddafi äntligen släppt sitt byte, och lämnat Libyen efter över 40 års despotvälde?
Dessa uppgifter avfärdas dessvärre på al-Jazeeras livechatt av många som desinformation från Khadaffitrogna för att lugna och skingra folket.

Aftonbladet SvD DN

söndag 20 februari 2011

Enögda nyheter.


TV4nyheterna rapporterar idag: "Ibörjan av förra året beviljades i princip alla föräldra- och barnåterföreningar från Somalia. Idag avslås mellan 99 och 100 procent." Detta problem härleds till nya passregler.
Reporter: Lena Sundström.
Vi som har sett TV4 nyheternas politiska objektivitet och neutralitet avdunsta i samma takt som reportern Lena Sundströms uppblåsta och mästrande min dyker upp i bild, förväntar oss genast en högst personligt vinklad och fördömande anti-svensk propaganda.
Vi får av Sundström aldrig en saklig och korrekt realbild av inslaget, vilket jag som sanninssökare mycket beklagar. Däremot ett riggat snyftinslag, som jag inte vet vad jag ska tro om, eftersom jag lärt mig att inte lita på Sundström och dramaturgin i hennes färgade inslag.

En mamma i Sverige, lämnade sina barn för ett och halvt år sedan, hon gråter nu för att barnen inte får komma till Sverige.
Varför, varför, varför, varför lämnar en mamma sina barn?
I ett och ett halvt år!!!
Jag är mor.
Och jag skulle hellre dö än att nånsin överge mina barn.
Vad är det som inte stämmer i Sundströms tendentiösa reportage den här gången?
Berätta mera, ge mig hela bilden TV4!
PI

Sommestad - partiledare-wanna-be?


I kvällens ”Agenda” i SVT möttes Lena Sommestad (S), som finns med i spekulationerna kring vem som ska bli Socialdemokraternas nästa partiledare, och Stockholms skolborgarråd Lotta Edholm (FP) i en debatt om skolan.

Jag bryr mig inte så mycket om debatten som sådan, ståndpunkterna är så otroligt förutsägbara. Däremot var jag nyfiken på den kvinnliga kandidaten som seglat upp som ny oppositionsledare, Lena Sommestad.
Jag inbillar mig att om jag själv var påtänkt, så skulle en debatt i SVT2s Agenda sitta som en smäck, bättre showroom får man leta efter. Jag tog på mig falkögonen.
Och blev så besviken.
En årgångsbroiler till Sahlin, fast med Anitra Steens gälla pipröst och med Maud Olofssons terrierbeteende och beskäftighet upphöjt till tio.
Sorry, you blew it, Sommestad - det kommer aldrig, säger aldrig. att bli du.
Såvida inte alliansen får bestämma själv.


Expressen Expressen

.....då ärat ditt namn flög över jorden....




Expressen Expressen Expressen Expressen

Mannen med auran, en av 130 på smokingparty.


Visst är det häftigt, när man sätter sig vid ett bord med fem helt okända människor i en stor sal med idel nya bekantskaper. Hur väldigt kvickt det går för mig att upptäcka personen med Det, personen som har en skimrande aura runt sig, som väcker entusiasm och nyfikenhet, en person som jag verkligen skulle vilja diskutera och samspråka mer, mycket mer med.
Han var amerikan, kanske 45 år, alldagligt utseende, oklanderlig smokingklädsel, rörde varken det vita eller röda vinet. Vad gjorde han här? Hur hade han hamnat här i kalla Norden, från varma Californien?
Hans svar: Because I can, för att jag som amerikan har friheten att välja land själv.
Först hade han sökt sig till Frankrike, för att det är civilisationens högborg, han började rabbla: de Balzac, Proust, Rosseau, Flaubert, Zolá,de Maupassant, Baudelaire, Molière, Nerval, Stendhal, Goncourt, innan han ens kom in på historia och samhällsliv. Han kunde ha fortsatt i evighet.
Vårt Sverige hade han valt att leva i nu i sex år, för "here is no misery", som i Pittsburgh, Washington, Chicago.
Att bland alla de senaste presidenterna i USA, som haft i princip samma politik, men däremot skilt ut sig som bra eller dåliga ledare. Att president Obama måste bli en president som alla vill följa, en president med ett mycket större och tydligare ledarskap för att lyckas.
Och att vi i Sverige borde öppna landet inte bara för behövande.
Utan också för en grupp som saknas helt bland våra invandrare.
De Viktiga Entreprenörerna.