lördag 19 februari 2011

Hej och hå...


ÅsaNisse på bio igår, var precis så galet crazy som jag förväntade mig av ett manus skrivet av Henrik Dorsin. Vi skrattade gott. Men.....
Sveriges skådespelar- och komiker-elit, skämmes!
Ska man tala småländska så ska man, inga halvmesyrer, det är trots allt ert jobb att göra roller trovärdigt.
Och Kjelle Bergqvist har lååångt kvar innan han blir lika kufig som originalet, ÅsaNisse.

Nu har vi varit på supergod räklunch hos svägerska och svåger, och vips måste vi hoppa i smoking och dito klänning för kl 18 blir det stort kalas.
Bra, då slipper jag Melodifestivalen.
Tack.
Vi hörs i morgon!

fredag 18 februari 2011

En nagelbitare för hela världen.


Den postMubarakEgyptiska regimen gav grönt ljus, och tillät Iranska krigsfartyg att gå genom Suezkanalen i en riktning som ställer Egyptens nya regim i en vansklig situation med sina grannar Israel.Fartygen är på väg söderifrån upp mot Medelhavet med kadetter under utbildning, och är de första iranska krigsfartyg som fått tillstånd sedan den islamska revolutionen 1979. Israel har kallat det en provokation att iranska krigsfartyg kommer så nära dess gränser.

CNN
DN

Vågar vi tro?


Ögonvittnen i två storstäder, Derna og Benghazi, i Libyen hävdar ikväll, fredag, att säkerhetsstyrkorna har flytt och att demonstranterna har tagit över kontrollen, enligt Al Jazeera

Vittnesuppfifter från det stängda landet är omöjliga att verifiera. På grund av den stränga kontrollen av medierna är det svårt att få översikt över oron som präglat landet sedan demonstrationerna mot Muammar Gaddafi startade i tisdags

Det finns massor med rykten. Twitter är fyllt till bredden av meddelanden om att revolten ska ha tagit över gränsen till Egypten, att internet och mobilnätet ligger nere i hela landet och att Gadaffis två söner har flytt landet.

Aftenposten
Expressen Aftonbladet DN

Svenska el-konsumenter.


Missa inte Per Lindwalls mycket talande artikel: "För Sverige och svenska elanvändare så har det rådande systemet fått absurda konsekvenser. Vi har den billigaste och renaste elproduktionen i Europa, som sammantaget överstiger vår konsumtion, men betalar de högsta elpriserna. För vanliga elkonsumenter lägger också de höga skatterna, elskatt och moms på denna samt på det upptrissade elpriset, ytterligare sten på bördan."

Efter gettestiklar och tjurpenisar, nu kommer


en drink bestående av hästsperma!
Drinken ska smaka som en "milkshake" och kombineras med en vanlig energidryck. Hästsperman ska också smaksättas med choklad, vanilj eller jordgubbar.
Tanken är att du ska få samma potens som en häst”, sade Lindsay Kerslake, som kom på idén inför en vilt- och matmässa.
En häst???
När kommer kanin-sperma-lemonaden???

Guds tio budord har blivit elva.


Fast bara i Sverige.
Allra, allra först bland budorden i Sverige av idag kommer:
"Du ska aldrig, aldrig, aldrig bete dig slarvigt eller otydligt så att folk kan inbilla sig att du är rasist, eller använda N-ordet, för då kommer det att gå dig och din omgivning mycket illa i resten av livet."
Igår skrev jag om en svensk som inte gavs nån pardon efter ett idiotiskt inlägg på Facebook.
Tänkte på detta när jag läste om att antalet rattfylleridömda poliser har ökat klart de senaste två åren. De kör i diket, in i garageportar och krockar på motorvägar och utgör verklig fara för människors liv och lem (liv och L-E-M, hmmmm, konstigt uttryck). Av 216 lagförda poliser mellan 2005 - 2010 hade 55 av dessa kört rattfulla. Trots detta har alla utom en fått behålla jobbet.
Say nomore.
Jag växte upp med en enorm respekt för att inte ljuga, inte stjäla och aldrig nånsin vara falsk. Idag tycks det elfte budet vara allena saliggörande.

Hur man fixar en date


med moffar på några sekunder.
Tuva, 2 1/2 år, har längtat efter moffar, ninja och hundarna.
Igår fick mamma ett sms på jobbet, det var från dagisfröken, och löd:
-"Tuva säger bestämt att det är moffar som ska hämta henne idag och att han ska komma nu, stämmer det och när kommer han?"
Mammas ögonbryn flög i taket, va??? nääää, det var inget sånt bestämt. Men ringde moffar, som på två röda satte sig i bilen och hämtade Ljuva-Tuvisen.
När man är liten kan man önska sig nånting så innerligt, så att det blir verklighet.
Och det är vackert.

torsdag 17 februari 2011

Håll ögonen öppna på Facebook!


Det är där allting händer.
Mikael Damberg, skriver ikväll på Facebook att han "verkligen vill vara med och ta ansvar för den nystart som partiet behöver".

Kanske Facebook snart till och med kan avslöja den nya partiledare för (S)?

Hursomhelst, äääääntligen, att nån nu vågar ta bladet från munnen.
Mikael Damberg föddes 1971 i Stockholm, han är socialdemokraternas talesperson för högskolepolitik och tillhör högerfalangen. Damberg har varit riksdagsledamot sedan 2002, och var även förbundsordförande för SSU under åren 1999 till 2003. Visserligen politikerbroiler, men en duktig politiker, retoriker och taktiker, och har mycket välbehövlig Stockholmspolitik i bagaget. Damberg är det absolut bästa alternativet S har idag, efter Ilija Batljan.
MEN!
Är han stryktålig?


ExpressenKG Bergström
Sydsvenskan
Aftonbladet DN SvD

If you can´t beat them- join them?


Jyllandsposten berättar om startskottet till revolten i Egypten, som skedde som löpelde med hjälp av uppmaningar på Facebook. Nu har miltärstyret lärt sig av aktivisterna och skaffat sig en egen Fascebook-sida, som de säger: för att bättre kommunicera med de unga som organiserade protesterna.

Sidan är dedikerad till "Egyptens söner och ungdom, som utlöste revolutionen den 25 januari, och till deras martyrer, meddelar De väpnade Styrkornas översta råd.
På sidan understryker juntan att de inte har några politiska ambitioner och att den fortsatt arbetar för en demokratisk övergång till civilt styre.
Sidan har blixtsnabbt fått massor med anhängare, några hälsar
"Egyptens hjältar" och menar att sidan bör vara en dialog mellan militären och folket.
Fan tro´t.

Du. Men inte du. Ska få tak över huvudet, trygghet och mat för dagen.


Jag skrev förut idag om att i Malmö har hemlösa blivit en del av gatubilden, av 900 hemlösa är 196 barn.
Anonym tipsade mig (TACK!!) om den orättvisa och styvmoderliga utsatthet ett barn drabbas av i Malmö.
Född i fel land - i Sverige, Sverige, fosterland - skiter staten i dig.
Regeringen couldn´t care less.
Men.
När det gäller ensamkommande asylsökande barn visar migrationsminister Billström däremot de stoooora musklerna, slår näven i bordet och snyter ur näsan en utredning som ska komma med förslag hur man kan tvinga kommuner att ta emot barnen.
– Jag har tidigare varit ganska skeptisk till att titta på ett sådant här tvångsinstrument, men när man kommer till en punkt när man inser att det inte fungerar på ett tillfredställande sätt, då får man ompröva sina ställningstaganden.
Ja.
Eller hur, minister Billström.


Nyheter Ekot

Bra där, Malmö!


Med hjälp av Facebook Places och Gowalla kan man nu checka in hos någon av stadens 900 hemlösa, varav 534 män, 170 kvinnor och 196 barn.
Genom att använda sig av den senaste gps-tekniken vill Gatutidningen Aluma uppmärksamma politiker och allmänhet på att det finns 900 hemlösa i staden, och via bla facebook kan man nu alltså checka in hos en hemlös, väl där kan man via telefonen skänka pengar till Aluma.

Aluma: "De hemlösa har blivit en del av stadsbilden. Med den här kampanjen hoppas vi kunna sätta dem på kartan igen".

I senaste numret av Situation Stockholm läste jag om Tom Waits, en amerikansk musiker, sångare, kompositör, textförfattare och skådespelare, som för att samla in pengar till hemlöshetsorganisationer, ger ut ett niosidigt poesihäfte för att uppmärksamma på den ökade utslagningen och hemlösheten.
"Seeds on hard ground" är "en lång lyrisk ballad som lånat rösten från dem som vandrat, fallit eller tvingats ut i tillvarons marginal".

Skanskan Resumé Helsingborgsdagblad Nyhetskanalen Skanskan Nyhetskanalen

Höstens Kursprogram.


I Dalarö i söndags köpte min Björn och jag varsin tunnbrödrulle med chorizo och potatismos, och satte oss att njuta i det snövita solskenet. Men....korven var god, helt OK, däremot moset och tunnbrödet - det blev bara för mycket och växte i munnen. Så, de vackra änderna skulle bjudas på min lunch. Och jag hann inte tänka tanken förrän jag stod fullkomligt omringad av tjattrande änder, de var ända uppe och pockade på mina stövlar. Tunnbrödet var segt men jag slet det i småbitar så moset skvätte omkring på de vankande små liven. Det var en rätt lustig syn när det damp ner en mosklick mitt på en förvånad ands näbb.
Nu är den viktiga frågan - gjorde jag rätt i denna spontana utfodring?
För att få pinfärsk kunskap och uppdatering om fågelmatning, arrangerar Medborgarskolans Olle Dufva (!)en kurs i duvmatning, som startar i mars i Stockholm och Norrtälje.
Och det är på riktigt.
"Vi lär oss bryta bröd i lämplig storlek och kasta utan att träffa duvorna i huvudet. Vi tränar in duvornas läten, huvudrörelser och stirrande blick för att smälta in och våga oss närmare. Öva gärna hemma framför spegeln. Du lär dig locka duvan att äta direkt ur handen. Eget bröd medtages."

Är det ens tillåtet att mata duvor?

Jag har funderat, och funderat, och funderat...


.....och funderat på vad jag skulle göra med en tårta av tyg....

Tsunami i ankdammen!


Marknadschefen i handbollsklubben H43 – Ulf Mohlin Fagerström – skrev på Facebook att Melodifestivalendeltagaren Swingfly är ”en uppsvullen neger som inte pratar svenska”. I media benämns detta som en - "Rasistattack".
Nu har Ulf Mohlin Fagerström fått sparken, och handbollsklubben (?) varnas för att deras rykte har skadats.
För att en person skriver något på Facebook en lördagskväll?
Har klubben H43 gjort nåt som har förändrat världsbilden?

Korkat, dumt, fel att använda N-ordet, javisst, men - Rasistattack???????
Sparken för en slirig kommentar på FB en sen lördagkväll.

En "uppsvullen neger som inte pratar svenska."
- Byt ut "neger" mot bög, fjolla, transa, flata, blindstyre, fnask, kärring, finne, ADHD-unge, idiot, norrbagge, spanjack, gipskatt, ja, ni hör ju själv - ingen skulle ens ha lyft på ögonbrynet.....

Varning - i Sverige borde alla ha alkolås på FB.

Resume
Sydsvenskan
Resume

onsdag 16 februari 2011

Fritt fram att sabba för polisen?


Hovrätten fastställer idag en friande dom för den 24-åring som placerade ut väskor med bombattrapper vid polisens helikopterhangar i Myttinge vid helikopterrånet.
VA - VA- VAAAAAAA???????
Grunden till att hela brottet kunde genomföras!!!
Den som satte polisens helikoptrar ur spel med bombattrapperna berättar nu för oss alla i Sverige att det är helt OK att bereda vägen för den grövsta brottsligheten.


Aftonbladet Expressen DN

Isarna ligger feta och tjocka...


....och jag vill live on island!. Nu!

Global skämskudde.


Ledare i hela arabvärlden känner förändringens vindar rycka och dra i sina rockskört, och på många håll vidtas motåtgärder. Det handlar om smärre reformlöften, prissänkningar, lönehöjningar och rena gåvor – även i länder som ännu inte sett protester.

Det vi upplever nu är fantastiskt, de unga studenterna och hela folk börjar förstå att de har möjlighet att förändra. Jag sitter med tankarna på när kommunistblocket föll.
Ledarna är en #disgrace som inbillar sig att de i elfte timmen kan locka med smulorna från den rike mannens bord. När allt människor begär är frihet och ett värdigt liv.

Förlåt, men hittar inget lika bra beskrivande ord på svenska. "Skam" ? njaaa. Förslag?
DN SvD

Aftonbladet, DN och Expressen lever upp till ynkryggs- och vonObenattityden.


Minns ni att jag skrev till våra fyra drakar och frågade hur tidningarna prioriterade ifråga om publiceringen av omvärldsståhejet vid Mona Sahlin-larmet vs då Sveriges statsministers unge son ofredades och utsattes för brott. Vad anser media ligger i allmänhetens intresse och varför/inte?
En tidning, SvD, höjs härmed till Öppenhetsskyarna av mig. Jag fick ett lika fantastiskt som rakt, ärligt och snabbt svar av Fredric Karen, Sveriges egen Braveheart.
Så mina vänner en enda av drakarna lever upp till vanligt suntförnuft-bemötande, och vinner ett stort fint pris - mitt och läsarnas stora respekt!
Tack Svd!

-"Hej Carina
tack för ditt mail.
Fallet med statsministerns son känner åtminstone inte jag till, och det är nog skälet till att tidningar/sajter inte rapporterat om den händelsen. Ibland är nyhetsbevakning mer slumpartat än vad man som läsare egentligen tror.
Fallet med Mona Sahlins överfallslarm kom till mediernas kännedom eftersom ngn tipsade om det.
Vad gäller statsministerns son kan det helt enkelt vara så att polisen/åklagaren tillsammans med statsministerns familj gjort sitt yttersta för att den händelsen inte ska nå allmänheten. Det kan finnas flera skäl till det: man kanske inte vill utsätta pojken för mer press/tryck. Det är såklart väldigt påfrestande för minderåriga som tvingas in i offentligheten och att bli omskrivna på det sätt som sen sådan här händelse skulle medfara.
Ett annat skäl kan vara att det finns ytterligare hot mot familjen och då vill man av utredningstekniska skäl ligga lågt tills man ringat in/gripit fler personer.
Det finns alltså inga politiska skäl, eller andra orsaker till att vara konspiratorisk i just de här två specifika händelserna. Skälet är alltså att medierna troligen inte känt till fallet med Reinfeldts son.

Mvh
/Fredric Karén"

Smällar man får ta?


Felix Herngren skriver om vådan av att vara nykter på fest:
-"Går jag på fest under en vit period märker jag framåt elva på kvällen hur diskussionerna börjar gå i cirklar och folk trasslar in sig i konstiga resonemang. Då brukar jag slå mig i slang med några gravida kvinnor för att klara kvällen."
Då duger dom minsann.....

Gattuso tillhör nu de kränktas skara.


Satt och såg matchen mellan Milan och Tottenham igår, som tyvärr Zlatans rödsvartingar förlorade. Handgemäng uppstod, som det heter, och idag läser jag på Aftonbladet varför Gennaro Gattuso skämde ut sig efter gårdagens Champions League-match. Bland annat skallade han Tottenhams tränare Joe Jordan.

Nu avslöjar Gattusos agent att Gattuso kände sig verkligt kränkt, och vilka ord som fick honom att spåra ur:
– "Fucking Italian Bastard".
Jag håller helt och hållet med - ring DO - man kan ju inte döma alla italienare efter premiärministern.

Multikulti är helt ute.


På min raka fråga om Iran är nästa Egypten svarade Lars Å Månsson...

-"Knappast eftersom Islamisterna redan styr här....F.ö alla ni som,med glada tillrop, hejat för upproren i Tunisien och Egypten ...
Hur skall nu den stora flyktingvågen mot Europa lösas ???"

Ja, och denna massflykt från diktaturerna sker samtidigt som alla länder, utom Sverige, har fattat att multikulturalismen som politisk filosofi är ett fiasko, och inte varit på modet sen 1990-talet.
I Sverige tycker alla - utom makkthavade politiker, Sydsvenskans och Aftonbladets förespråkare - dvs drygt 80% av befolkningen att det är invandrarna som ska anpassa sig till majoritetsssamhällets normer. Inte tvärtom.
Cameron och Merkel - och jag - vill se en förstärkt samhällsgemenskap istället.

Och då undrar jag hur denna nya friska politiska filosofi ska gå hand i hand med alla frihetskämpande flyktingar från NordAfrika.
Nåt nytt käckt begrepp att byta ut efter "multikulti"fiaskot, och att trä över huvudet på de hårt prövade medborgarna?
Nån beredskap över huvudtaget?
En plan?

DN

tisdag 15 februari 2011

Friskt vågat.


Hälften vunnet.
I USA säger man förmodligen: nice try.
Jag har följt Foppas kvalfyllda försök till comeback, hans match mot sig själv, sin fot, sin smärta, sin fysik, sin ålder.
Jag har sett honom vilja. Vilja - vilja - vilja.
Jag har kämpat med honom.
Foppa = Ingen quitter.
Men ändå.
Nu ger han sig.
Livet går vidare.
Det är också stort.

Resumé

En rak fråga:


Är Iran nästa Egypten?


Iranian news
AoL news The Hill

Fel, fel, fel fråga, (S)!


Vad ska S göra för att återta makten?
ÅTERTA MAKTEN?
MAKTEN?
Det är som att säga: jag ska bli Stockholm Maratons vinnare, - och endast vara intresserad av just segern.
Men, hallå - först måste du bli löpare, sen en riktigt, riktigt bra löpare, sen en ännu bättre löpare. Därefter kanske, kanske, kanske du kan ställa upp i Stockholm Maraton, och då jeflars är det en mäktig konkurrens - ingen seger som du har i en liten ask.
Det kan jag lova.

Aftonbladet
SvD DN Aftonbladet

Italiens Rubygate.


Ska Italien äntligen bli ett normalt land??
Få papperen på bordet och finalemento leverera en sanning?
15 års fängelse för sex med minderårig och maktmissbruk hotar premiärminister Berlusconi, men......
Milano tycker (lite räddhågset?) inte att rättegången hör hemma i Milano, det måste till en Ministertribunal i Rom.
Game over?


Expressen dn Aftonbladet SvD

Wanja Lundby Wedins hycklande retorik får mig att spy.


Wanja Lundby-Wedin har under sin tid som LO-ordfärande drivit upp, och varit en garant för den löne- och bonuskultur som hon själv spottar fram indignerad avsky över.
LO publicerade förra veckan en undersökning om hur löneskillnaderna mellan de i toppen och de i botten ökat.Vanja Lundby-Wedin levererade då svidande kritik mot topparnas girighet.
-Direktörerna har inga som helst tveksamheter, utan tar ut så mycket de kan få som enskilda individer.
Men nu visar SVT Rapports granskning att VD Anders Sundströms i det fackligt kontrollerade försäkringsbolaget Folksam ökat sina inkomster rejält till över 6 miljoner kronor.
Wanja Lundby-Wedin anser inte att fackligt ägda Folksam kan jämställas med det övriga näringslivet.
????????????????????????????????????????????????????????????????????
Hennes eget styrelsearvode höjdes samtidigt med 14,5%.
(En industriarbetare fick nöja sig med 2,4%)
Det vore önskvärt om Lundby - Wedin gjorde en verklig reality check. Hennes mun hyllar Robin Hood - i själva verket är hon en riktigt grym kung Rickard.

Tillbaka!




Födelsedagen började på bästa tänkbara vis, jag körde älsklingsCharlotta till Arlanda för resa till Västindien redan 06.30 på morgonen - att få göra nån riktigt glad är utan jämförelse det allra bästa jag vet! Sen hem och fick Björnsång och en stor halv vattenmelon fylld med alldeles för många ljus.
Därefter gymmet, sen massa fantastiska hälsningar på bloggen och FB, blombud och kärleksfulla hälsningar med posten.
Bila iväg och strosa runt Tullgarn med hundarna och få se var Björn brukar jaga, sen spatsera i lilla Trosa - Marsipangården, kan ni tänka er(!!!?!) -och så en värmande rödvinstoddy, lite supergo pata negra. Därefter ångbastu, vanlig bastu, varm bubbelbassäng och aroma room, där vi tyvärr tycks ha lämnat all Thailandfärgen. Valentinemiddag - jättegod och urhäftig med alla andra hjärtans-par i alla åldrar runt omkring. Bredvid oss satt ett par - hon hade också födelsedag - och hennes man hade hon träffat i Nicaragua, så nu vill jag veta allt om det landet, det hon berättade väckte sån nyfikenhet!
Efter maten satte vi oss i en inbjudande soffa vid en av de öppna spisarna, tog med oss kaffet och digestivon, och så fick hundarna slippa ut från rummet och ligga under bordet en stund.
Och DET var magiskt, för alla hotellets hjärtegäster hamnade under bordet och runt oss - vilka magneter hundar är! Så det blev massor med möten med helt nya bekanskaper, en underbar avslutning på en allt igenom hjärtlig ojämn superfödelsedag.

Tack för fina födelsedagshälsningar Thorsten, B-M, Öbon, HellBoy, Lars, Plutten, Petter och Katarinas mamma. Speciellt tack till Ulf för den underbara dikten, helt rätt till en vattuman som älskar havet!

måndag 14 februari 2011

Sossegrisar i säcken.


Tio glada kandidater till att bli nya språkrör i Miljöpartiet frågades på söndagen ut av partimedlemmar på Södermalm i Stockholm. Kandidaterna uppger att de gillade formen för utfrågningen.
Bra där, miljöpartiet!
Villiga, intresserade och inspirerande kandidater i en öppen process - det lovar gott för framtiden!
Grisen-i-säcken-partiets favoriter uppmanas härmed att "göra en miljöpartiet", och ge besked om vilken politik de vill föra, den uppmaningen kommer från SSU, S-studenter och S-kvinnor.
Och från alla oss andra som tycker katt-och-råttaleken känns rätt mossig, rätt sovjetisk och ja, rätt ovärdig.
Faktiskt.

Läs "Hård kritik mot tysta favoriter"
Lotta Gröning

Hurra, hurra för mig och alla lyckligt nyförälskade,


och för alla som är kloka nog att säga "Ja" till varandra, inte bara i kyrkan, utan varenda dag, på födelsedgen och Valentineday!
Speciellt tack till Öbon och Thorsten för hälsningarna.
Idag firar jag med en riktig favoritgladsång:
Lasciate mi cantare
Adriano Celénteno, lyssna på högsta och njuuuut!
("låt mig sjunga - med gitarren i handen")

That´s me.


Vattumannen
Från 20/1 till 18/2.

Vattumannen är uppfinningsrik och en riktig nytänkare och de älskar att prova på nya saker. Vattenmannen är en individualist som går sin egen väg vilket gör att de inte alltid uppskattar andras goda råd. Vattenmannen är mycket vidsynt och tolerant och det är få är så fördomsfria som en vattenman. Vattumannen är verkligen kunskapens tecken, de är oerhört kreativa med många idéer och bollar i luften. Ibland tenderar vattumannen dock att bli så uppslukad av en idé eller att projekt att de glömmer bort de små och praktiska detaljerna. .
.
Vattumannen är ofta engagerad i människors rätt i samhället och slås gärna för olika ideal och saker. Bland vattumannen återfinns många frihetskämpar och politiskt aktiva rebeller. Vattumannen är väldigt solidarisk och har ett stort mått av medmänsklighet likväl som de är mycket skickliga människokännare. De formligen älskar människor och umgänge även om de då och då vill dra sig undan för att ha en stund för sig själva. Vattumannen är nämligen både utåtriktad men samtidigt ganska sluten om den egna personen och svåra att komma inpå livet. Vattumannen är med andra ord en ganska komplicerad personlighet, de är oberäkneliga, okontroversiella men också väldigt charmiga och vänliga.
Vattumannen är inte mycket för tvåsamhet eftersom de behöver känna sig fria, men samtidigt står vattumannen inte ut med att vara ensam vilket gör att de ofta dras till kollektiv eller någon annan form av grupper eller sammanslutningar där de kan vara delaktiga och stilla sin ständiga nyfikenhet och strävan efter kunskap och sanningar utan att behöva komma andra allt för tätt inpå livet. Vattumannen håller nämligen trots sitt behov av umgänge alltid en viss distans till andra människor, åtminstone till en början.
.
Vattenmannens är ofta ganska kluvna när det kommer till kärleksrelationer. Dels har de ett starkt behov av närhet samtidigt som de har en djupt rotad rädsla för att binda sig och också ett visst behov av att vara ensam. De kan därför vara tämligen svala i en relation till dess att de verkligen går in i en djupare relation där de kan kombinera sin självständighet med ett engagemang i någon annan, då är det oftast mycket trogna och pålitliga. .
.
Lämpliga yrkesval: Författare, talare, föreläsare, vetenskapsman, uppfinnare, astronom, socialarbetare

Känsligaste kroppsdel: Vader och anklar.

Vattumannens bra egenskaper
En riktig idealist
Fördomsfri
Originell och uppfinningsrik
Intellektuell och framåt
Älskar överraskningar
Rolig och vänlig
Lojal och har många vänner

Ojjjj, vilken skämbortpresent!!!


Visste inte ens att detta fanns - så spännande, så häftigt, så inspirerande, kan inte bärga mig att få lära mig hur denna gudagåva funkar! Alldeles, alldeles överlycklig!
"Wacom Bamboo är en perfekt ritbräda både för dig som ska införskaffa din första ritbräda men också för dig som har jobbat med ritbrädor förut. Den är tunn, smidig, snygg och förekommer i fyra olika varianter."

söndag 13 februari 2011

Deckarqueen/ Dramaqueen.


Läste igår i DN, en krönika av författaren Bengt Ohlsson.
Det var en lättsam betraktelse om kultursnobbar som raljerar. Han skrev sprättigt och överdrivet att han ”aldrig hört någon säga ett gott ord om Läckbergs böcker. Även människor som annars ogärna kryper fram med en egen åsikt vågar sig fram när det handlar om Camilla Läckberg. Då är det riskfritt att säga att man visserligen gillar deckare och så, men vid Camilla Läckberg gick fan gränsen”.

MEN. Die Läckberg hajade inte den gäckande undertonen.
Helt ofattligt.
Så, hon gick i taket:
”Vad fan har jag gjort Bengt Ohlsson???!!! Jag förtjänar inte en sån vedervärdig spya!” skriver Läckberg i ett ilsket blogginlägg.

Mycket väsen för ingenting.
Och Ohlsson är lika förbluffad som jag:

– Jag har största respekt för Camilla Läckbergs författarskap och texten handlade om hur människor i min omgivning dissar henne reflexmässigt, säger Bengt Ohlsson till Aftonbladet.

Aahaaa - det är en internare!


”Det är så dåligt i år att man skäms”
”Något av det sämsta jag har sett.”
”Stängde av efter den pinsamma hiphopsketchen.”

Aftonbladets läsare är inte nådiga mot ”nya” Melodifestivalen – men projektledaren Thomas Hall prisar förändringarna.

– Som yrkeshantverk är det på gränsen till världsklass, säger han.

Vi miljoner tittare var naiva nog att inbilla oss att programmet gjordes för oss. Men varför skulle världsmästaren Thomas Hall göra ett program för oss, den stora massan, som int begrip nå.

Produktplacering eller hjärntvätt?


Ska nån tjäna stora pengar på att jag tittar på ett program som jag gillar? Ska jag acceptera att dom smyger in produkter för att locka och fresta mig? Vill jag vara ett offer för smart marknadsföring, när jag sitter i mitt eget hem på min egen avkopplande fritid och låter mig underhållas?
Jag känner vämjelig avsmak över att utsättas för mainstreamingen, att alla som tittar på tex Solsidan ska vara en superhomogen grupp med samma ideal och köpvanor.

Ett företag som förekommer flitigt är Nathalie Schuterman. Men enligt de själva betalar de inte för sin exponering.
– Att köpa en 30 sekunders spot under Solsidan på söndag kostar strax över 400 000 kronor brutto. Är de med i tre avsnitt så skulle man enligt reklamspotsprincipen kunna säga att värdet blir runt 600 000 kronor.
Den redaktionella placeringen gör att exponeringen blir mer värd än ett vanligt reklamköp.


Resume DN

Olika falla ödets lotter.


Medan de frihetsälskande egyptierna städar efter sig så har Egyptens ex-president Hosni Mubarak ägnat de senaste desperata veckorna vid makten åt att säkra sina tillgångar utomlands. Det kan det röra sig om belopp motsvarande 445 miljarder kronor.
Partitoppar har plundrat statliga företag, främst stålfabriker, på upp emot 390 miljarder kronor.
Familjen har konton i Schweiz. De har nu frysts.
Utöver det ska konton finnas i USA och England, men troligen även i andra europeiska länder.
Enligt egyptiska dagstidningen Al-Destur har konton i Schweiz öppnats med endast personliga ljud som lösenord. Dessa ljudavtryck gör att det inte ska gå att spåra vem som äger kontot.
Flera konton ska även ha öppnats i olika europeiska länder med kontakter i Europa som täcknamn.
Mubarak uppges äga lyxfastigheter i London, New York, Los Angeles, Dubai och exklusiva områden längs Röda havets kust.

Illa, jag mår illa.

DN SvD Aftonbladet Expressen

Sveriges statsministers son


utsatt för våld som lett till åtal- och inte ett ljud i svensk press.... - tyst det är i huset...
I torsdags ryckte en mörkklädd person i oppositionsledaren Mona Sahlins ytterdörr, Sahlin utlöste då ett överfallslarm. Mannen flydde och en megastyrka från polisen slog en järnring runt Nacka. Alla tidningar hade krigsrubriker och rapporterade direkt hela dagen, och ärendet bevakades i utländsk press.

Fortfarande undrar jag vem det är som bestämmer vad/när/hur svenska folket bör få veta.

USA-hatare ljuger faktiskt så han tror sig själv.


En journalist i Aftonbladet skriver:"Medan miljondemonstrationerna pågick i Kairo och allt stod och vägde hördes bara tvetydigt mummel från USA och EU. Barack Obamas administration uppmanade försynt diktatorn Mubarak att ”införa reformer”, vilket lät som ett cyniskt skämt."

LÄS: "Israel shocked by Obama's "betrayal" of Mubarak"


"Obama urges Egyptian army to ensure democratic change."



Saudis Told Obama 'Not to Humiliate Mubarak'

Vad kan man begära av en svensk journalist? Att hans sanning överensstämmer med fakta? Att han är påläst och initierad?
Isåfall är det ingen idé att läsa Guillou, hans värld är så bitte-, bitteliten, och när krönikan inleds med egensnickrad och reflexmässig och intill-döden-förutsägbar-propaganda, nä då orkar jag inte läsa längre.