lördag 12 februari 2011

BED-


-RÖV-

-LIGT.
Det tog en kvart innan sångtävlingen började, på grund av störande element.
Det var fortfarande ångestframkallande och skruvande pinsamt med Förhörsrummets krampaktiga skämt.
Brolle lekte Elvis.
Bettan stod kvar på scenen sen 80talet.
Babsan kan inte ta en ton, och har tröttat ut oss i åratal med sin sockervaddsperuk - give me a break, please.
Sanne var sig själv, fast bra. Igen - igen - igen - igen...förlåt, jag hakade upp mig.

Och när Christer Sjögren hade bränt upp alla sina pengar, sin dagbok, sitt pass
och heeela sin helylledansbandskaraktär, och skulle komma in i pausen som en vrål-rå unisexig, otämjd och helt ohämmad utomjording med en egen tolkning av jordens styvaste, megahottaste och mest outstanding hit "Life on Mars", då - ja då, jag bara - yes surprise me!!!!!
Och så blev det liksom pyspunka.
När han bara stod där - och var Christer Sjögren.

Sista låtens titel: Like suicide.
Det kändes nästan symptomatiskt.


DN Aftonbladet Expressen SvD Expressen

De unika egyptiska fredsänglarna...


städar, skurar, tvättar, lagar, rensar, kör bort skrot och skräp, putsar, gnor och polerar Tahrir-torget i Kairo efter dagarna av protester, för att återskapa det vackra.
Och jag blir så berörd, ända in i hjärteroten.
Är dessa fredliga frihetstörstande människor från himlen sända?
Snälla, snälla militärer - ge dem ALLT de ber om - ingen förjänar det mera.


Aftonbladet
Expressen SvD DN

Erik Reinfeldt, 16 år, utsatt för brott.


Politiskt Inkorrekt får man alltid veta sanningen, alla sanningar och hela sanningen. Inte bara de nyheter som vår svenska media tycker att vi kan få veta.

Idag berättar PI om ett brott som gått till domstol,den 31 januari i Attunda tingsrätt.
Tre tonårsgrabbar råkar i bråk, knuffar och slag utdelas, och påföljden för de två dömda är ju som alltid så gott som obefintlig. Målsägande är Fredrik och Filippa Reinfeldts son Erik, som i år fyller 16 år.

De två gärningsmännen, bröder och uppenbarligen av utländsk härkomst är sedan flera år tillbaka föremål för insatser enligt socialtjänstlagen. Enligt vittnesförhör skall Erik Reinfeldt ha kallat den ena brodern för ”blatte”.

Är detta av intresse för allmänheten att statsministerns son varit utsatt brottslighet?
Självklart.
Tycker jag som sett på nära håll hur den bristande integrationen skapar ett förödande och samhällsfarligt hat i samhället, mellan de som sägs ha, och de som sägs inget ha.
Eller ska brottet sopas under den svenska ryamattan?

Läs den glimrande raka och uppriktiga Paulina Neuding i SvD, så briljant välformulerat och lätt att ta in. TACK!

Den blicken!


Nej, Peter Forsberg kunde inte bryta Colorados rad av förluster, Foppa gjorde ingen poäng, men svarade för en fullt godkänd comeback i NHL efter tre års frånvaro.
- Han var vår bästa spelare i dag, säger tränaren Joe Sacco efter matchen.
WOW!
Fast vad säger det om Foppas lagkamrater som bara presterat tre mål på fyra matcher?
Jag är övertygad om att Foppa kan betyda massor och skillnaden för att låsa upp teamkamraterna - titta bara på den blicken.
Den har nog Sacco superkoll på.

Expressen Aftonbladet

Minns ni det svenska trams-medie-fåneri-rama-skriet om Ulf Nilssons...


"hets mot folkgrupp" när han i sin krönika i Expressen den 14 december 2010 skrev under rubriken "Ingen risk att de militanta muslimerna lyckas i sin avsikt."

Nu meddelas på väl undangömd plats och som en liten notis i DN, att JK inte kommer att inleda någon förundersökning om Ulf Nilsson.

Men jag hoppas Expressen stöttar sin Världsmästarjournalist och braskar ut nyheten på löpet och överst på nätsidan!
Antar att Ulf Nilsson är luttrad, men förbannat trött på okunniga världsförbättrare som anklagar, pekar finger, knäpper på näsan, och hetsar mot islamofobi och rasism utan att veta jota vad de snackar om.

Ryck av alla svenska skolungdomar den slappa mössan och kepan -



och sätt istället på dem "tänkarmössan" som med svag ström tros stimulera kreativiteten!
Sen ska vi få se på grejer, Jan Björklund, vi som oroar osss för den svenska skolans ynka resultat!

Forskningsledare Allan Snyder vid universitetet i Sydney konstaterar att av de 60 försökspersonerna lyckades tre gånger så många av dem som bar mössan lösa matteproblem som de utan mössa.

Min supersidekick Thorsten har gjort mig nyfiken på Aspergers syndrom.


Jag tror Thorstens öppenhet är livsviktig, och att om vi får en chans att lära oss nåt, så måste vi ta den.
I tre dagar har Expressen berättat om diagnosen Aspergers syndrom.Tidningen har fått glada mejl från läsare, som vill berätta själva om hur de hanterar sin funktionsnedsättning.
Jag ska inte våga mig på nån tolkning, alla med Aspergers är säkert inte stöpta i samma form, men Tommy Mäkelä skriver i Expressen att han ser sin funktionsnedsättning som en tillgång.
- Personer med Aspergers syndrom är duktiga på logiskt tänkande, och på att lösa problem. Får vi arbeta med något som passar oss är vi oftast extremt noggranna och ambitiösa.
- Vi är inte så bra på socialt småprat - å andra sidan är vi ärliga, raka.
- Och jag är inte rädd för att misslyckas.

Det viktiga är de goda berättelserna, och att alla vi andra för all framtid lär oss så mycket, så att vi vet att det är lika befängt att vara rädd för människor med Aspergers som för närsynta!!!!!

Politiskt jordskred - när katten är borta.


Jag vill så gärna gratulera Egyptens alla kloka människor, jag är tacksam och imponerande över att de lyckats göra revolution utan våld, med enbart tålamod som vapen. Förvalta den nyvunna friheten klokt!
Jag är lika tacksam mot Mubarak och militären för att de inte följt brutala pansarvagnsrecept från Himmelska fridens torg i Peking.

Men - vi har inte sett slutet än, militären har numera makten, vad kan vi vänta oss?
Jag avvaktar med jublet ett litet tag.
Vill liksom inte sätta det i halsen.

Aftonbladet

ALLA ska dit - utom jag......


........ för jag anmälde mig för sent.
Eftersom inbjudan kom under semestern.
Så i morgon ska jag hänga utanför bokhandeln klockan 14, pressa näsa och ögon platta och dregla på fönstret, och känna mig som HC Andersens utfrusna flicka med svavelstickorna. Ty därinne i stugvärmen kommer alla de malliga 40 som anmälde sig i god-himla-tid, sitta och höra på Inga-Britt Ahlenius, när hon på Författarträffen berättar initierat bara för de närvarande förstås, allt om BanKi Moon och våning 38 och den nya boken.
Fast.
En liten tröst fick jag ju på Skavlans eminenta program ikväll. Min Björn och jag blev genast klarvakna, sträckte på oss i soffan och lutade oss storögt mot TVn. Ty in till Skavlan kom Inga-Britt Ahlenius, denna mondäna erfarenhetsförmögna kvinna, så bildad, så verserad, och med den magnifika blicken. Och så plötsligt kallar hon FNs generalsekreterare för Stolpskott - på goda, redogjorda grunder - då tror jag på vartenda ord och lite till.
Jag vill äga hennes signerade bok.
Ha-Ha-Ha-Ha-HA-Begär.

fredag 11 februari 2011

Hurraaaaaa - fredagkväll - Björn och jag har just kommit hem från gymmet.


Och jag snabbläser Skrällnyheterna om att kommunalvalet i Örebro ska göras om, liksom landstingsvalet i Västra Götaland enligt beslut från valprövningsnämnden.
VA?????
Jeflars, den ärade Valprövningsnämnden måste ha läst bloggen om bananrepubliken på soldatmamman från igår, eller hur HellBoy, Thorsten och alla andra kompisar - Well, I´ll be......

SvD DN
Expressen GP Aftonbladet

Nu Barack - Mubarak...


....sägs ha lämnat makten, så vart du än går politiskt nu, Dear Mr President Obama, så gå som på äggskal!

Aftonbladet:Först kom nyheten om att Mubarak direkt efter tv-talet i torsdags lämnade Kairo. Han befinner sig nu i sitt palats vid turistorten Sharm el-Sheikh nära Röda Havet.

Men - Sharm-el-Sheikh???
Har Mubarak inte alla kameler i stallet?

Expressen
GP DN SvD Sydsvenskan

Mästerskapsåkerskan!


Bronsmedalj till Anja, Sverige!

Nervdaller och hållna tummar.



Anja Pärson gjorde en mycket starkt förstaåk i damernas kombination - och har nu guldläge inför eftermiddagens slalomlopp. Klockan 14, då sitter jag där framföt TVn - och blundar.
Foppas återkomst - i natt är det dags. Beskedet kom sent i natt, svensk tid.

De kallas de kränkta fosterbarnen.


Anne Skåner, ordförande i Riksförbundet Samhällets Styvbarn skriver idag på Newsmill
"Det blev en stor dag, kanske den största för de tusentals vanvårdade preskriberade fall som i går fick sitt erkännande av minister Maria Larsson. Samhället har gjort fel mot barnen, samhället skall kompensera och en offentlig ursäkt skall snarast genomföras."

Själv tagen och gripen av nyhetsinslaget igår, där en "omhändertagen flicka" (nu vuxen trasig kvinna)berättade om sin mardrömsplacering hos en äldre ensam man på en ödslig ö, utan någon kontakt med sociala myndigheter, gläds jag idag.
Tiden läker inte sår. Och pengar - 250 000 kronor - ett plåster på ett magsår.
Men, jag sänder tacksamhetens varmaste och dyraste tankar till de drabbades drivande eldsjäl, Kerstin Wigzell.

Expressen DN Arbetarbladet Dagen SvT Rapport

Det har jag alltid vetat.


Ny studie visar att vi svenskar är olika genetisk. Människor från södra och norra Sverige är inte så nära släkt som man hittills trott. Och vi liknar britter och tyskar mer än finländare.

Nån som blir förvånad? Du behöver bara sätta dig på ett inrikesflyg mellan Ängelholm/Helsingborgs flygplats i söder till Kiruna flygplats i norr.
Det är monstruös skillnad i tempot.
Om man säger så.
Nån studie behövs inte, det räcker med den flammiga stressklådan en skåning får i väntan på att norrlänningen ska fatta beslut om kaffe eller te.

Hur snällt är Sverige. Egentligen.


Heidi Avellan skriver i Sydsvenskan, med anledning av Rädda Barnens årsrapport om barnfattigdom, som ökar i Sverige:
"Ändå känns det stötande att bristen på mobiltelefon eller hockeymundering kallas ”fattigdom” – i en värld där barn svälter ihjäl. Det ger också Sverige en käftsmäll för den generösa invandringspolitiken – invandrarbarn har det sällan lika bra materiellt som infödda svenska. Men kanske bättre än i sitt gamla hemland?"

Har då inte invandrarbarn rätt till samma materiella standard som svenskfödda? Absolut. Men det kräver samma förutsättningar.
Två föräldrar måste arbeta.
Och familjen kan inte ha fler munnar att mätta än ekonomin tillåter.
Read my lips: Föräldrarnas har alltid det största ansvaret för sina barn.


Avellans slutsats: "Ändå är alternativet sämre: stängda gränser." Avellans socialistiska och totalsolidariska samhälle är en utopi.

Min slutsats är precis tvärtemot, trots att mitt blödande hjärta vill ta om hand alla som lider, plågas och har ett helvete på jorden, så måste jag se med öppna ögon - Sverige kan aldrig rädda världen.
Vi kan göra - och har alltid gjort - vårt bästa, men nu är det vår förbannade skyldighet att ta omhand de som vi redan öppnat våra gränser för.
Det är ingenting annat än en skam, att vart tionde barn i Sverige är fattigt, vart tredje i Malmö, två av tre i Rosengård.
Hur "snällt" är det att ta mot människor i den barmhärtige samaritens namn, klappa sig på bröstet, stänga in familjer i getton och kasta åt dem dem försörjningsbidrag?

SvD

Zap mellan Sveriges segerhockey och TV3s Landskampen igårkväll.


Det svenska bröstet svällde ordentligt igårkväll, promenadseger i hockey, och Foppa i Landskampen - vilken kväll.
Foppa har star quality, no doubt about it, men på norrlandsvis, han är grabben alla killar vill vara polare med och alla tjejer drömmer om. Jag kan tänka mig att bara att stå nära intill honom måste kännas högtidligt och snudd på svimningsframkallande. Det kallas Det.
Peter Forsberg fick bland annat möta den norske hockeystjärnan Espen Knutsen i en tuff duell i Åres VM-backe. De två tidigare NHL-spelarna tog sig igenom en brant längdskidbana och sköt skidskytte med hockeyklubba mot ett mini-mål. Foppas enorma vinnarinstinkt gav honom en rätt enkel seger.
Men det var i intervjuerna som han segrade mest.
Lågmält berättade han om sig själv - och äntligen fattade jag varför mannen inte ger upp - han vill bestämma allt själv!
När han tvingades bort från hockeyn på grund av sin skadade fot, vaknade utmanaren i honom, kampen står alltså mellan honom och foten. När han besegrat den, ja, då kan Foppa säkert tacka för sig, och bli mästare på nåt helt annat.
Om Foppatoffeln, som sitter på kreti och pleti, och inte med bästa vilja i världen kan beskrivas som vacker, sa Foppa att han bara hastigt och lustigt lånat ut sitt namn till en polare - och hade nada med designen att göra.
Skööööönt att höra.

Vad tänker Mubarak med?


"Mubarak just lit the final fuse", han meddelar att han sitter kvar vid makten.
En livsfarlig lek med elden, och jag fruktar att situationen exploderar inom 24 timmar.


GPExpressen Aftonbladet SvD DN

Tips till kvinnliga singels, blink-blink, leta bland modellbyggarna!


En favvobloggläsare med oanade talanger, skriver på min begäran, efter att jag fullkomligt frapperats av en kommentar av USAs first lady.

-"Vet inte om vad jag skall skriva om, modellbyggeriet eller balansfrågan. Om den sistnämnda kan man väl säga att obalans på alla sätt och vis är urmodern till alltings jävligheter.

Beträffande modellbyggeriet, så kan jag tipsa alla kvinnliga bloggbesökare som är på jakt efter en partner, så försök att hitta en passionerad modellbyggare. De är kanske lite nördiga men i gengäld så är deras hobby inte alltför dyr, de stannar hemma (till skillnad från golfaren) och ni får garanterat kontrollen över fjärrkontrollen, om det inte dyker upp en för det senaste projektet relevant dokumentär på dumburken vill säga. Med andra ord ett riktigt kap. Säg till så kan ni få ett par länkar till deras virtuella vattenhål och kanske ett par raggtips, om ni ber vackert ;-)

/Plutten, The Limsniffer"

Svar till Woodman


woodman sa...
"OBS!! -- Carina-Fina, kontakta Ted omgående!! Han har missat att informera dig om att man ska tänka till, INNAN man skriver på en blogg hela Sverige kan läsa!"

Ha-ha-ha - jag har en enda sak gemensamt med Ola Skinnarmo:
-" Det är på eller av som gäller, vilket inte alltid är så enkelt för omgivningen."

torsdag 10 februari 2011

Även detta är nu SDs fel...


Efter valet förra året skrev Lena Mellin en skarp eye-opener-krönika om Sverige som bananrepublk, FLORIDA FÖR 10 ÅR SEDAN - SVERIGE IDAG...
"Röstsedlar i plastpåsar, borglömda röstförpackningar, ultrasmå marginaler och upprepade omräkningar. Sverige håller på att bli en bananrepublik och riskerar att bli till åtlöje i omvärlden."
Hela valrörelsen var en såpa, om jag inte missminner mig.
Fast det har Krister Hammarberg (M)redan lyckats mycket bra med att förtränga, för vi har ju fått en ny hackkyckling i Sveriges riksdag - är Sverige en bananrepublik - jamen, just put the blame on SD!
Allt är deras fel.
Per automatic.

Jag ääääälskar kommentarer....


...och jag har förstått att ni är många, många som VILL skriva men - inte lyckas rent tekniskt. Jag har inte riktigt koll på varför och vad som vajsar.

GÖR SÅHÄR:
Under varje inlägg står mitt namn, klockslag som är helt-bort-i-skogen, och hur många kommentarer som finns.
Klicka där på "kommentarer". Då får du upp en ruta att skriva i, under Skicka en kommentar. Välj sedan profil under "Kommentera som":
Allra underst står det "Anonymt", välj det, och klicka därefter på "Skicka kommentar".
Problemet tycks vara att det inte räcker att klicka iväg kommentaren en gång.
Så, scrolla tillbaka.
Och klicka iväg igen, kanske två, tre eller fyra gånger.
Jag begriper inte varför man behöver göra denna procedur så många gånger, vet bara att man inte får ge upp!

Mona Sahlin och hennes familj mår bra. Grazie a Dio.


Det tog tio, t-i-o , minuter efter larmet innan SÄPO var på plats berättar TV4nyheterna.
Jag vågar inte tänka på hur långa tio minuter är, om nån vill göra något avskyvärt brutalt.


SvD

Ett frö. Ett ljuvligt, underbart, grönskande litet frö.


Mubarak väntas avgå ikväll!
Och jag kan bara tänka en sak - en enda sång - som jag har haft i huvet hela eftermiddan:
-"Ev'rybody's talkin' 'bout
Bagism, Shagism, Dragism, Madism, Ragism, Tagism
This-ism, that-ism, ism ism ism
All we are saying is give peace a chance
All we are saying is give peace a chance.

Ev'rybody's talkin' 'bout
Revolution, Evolution, Masturbation, Flagellation, Regulation,
Integrations, mediations, United Nations, congratulations
All we are saying is give peace a chance
All we are saying is give peace a chance."

Mycket står på spel. För Egypten och hela världen.
Fortsättning följer....

Aftonbladet Svd
DN

USAs första dam,


Michelle Obama, klädd i klänning från H/M för 200 kronor, är väldigt stolt över att kallas modeikon.
Alt klär en skönhet!
Och just idag när vi läser om miljonfesterna i Shanghai så måste jag säga att det känns som om luften plötsligt blev lite friskare att andas in - aaaahhhhhhh!

Världsnyheten om Sahlins "mörkklädde dörryckare" gör norrmännen oroliga


GRÄNSERNA ÄR VÄL STÄNGDA??!!?!
undrar de bekymrat.
Och danskarna vrålar och hytter med nävarna:
BLOCKERA ÖRESUNDSBRON - GENAST!!!

VG
BT

Mona Sahlin nu -Säpo, 6 polispatruller, vägspärrar, helikopterjakt och krigsrubriker.


En mörkklädd person har setts rycka i Mona Sahlins låsta ytterdörr säger Sven-Erik Olsson presstalesman på polisens länskommunikationscentral.
Sahlin ingår i den krets som har personskydd, därav det stora polisuppbådet med hund, nu hela Nacka avspärrat.
För att nån ryckt i dörren??
Kanske bara en tjyv som är ute efter laptopen, och gick på "fel" hus.
Det har hänt förut enligt grannarna.
MEN, nånting - har nåt skrikits - har gjort att Mona och hennes son har uppfattat situationen som hotfull, annars hade hon säkert inte tryckt på larmet.
Och med dystra erfarenheter här i landet: En förryckt galning?

DN: "I anslutning till Mona Sahlins radhus finns en friggebod där Säpos livvakter normalt sett brukar hålla till. Om livvakterna fanns på plats när överfallslarmet utlöstes vill Säpo inte uppge."
???????????????????????????????????????????????????????????????

Aftonbladet Expressen SvD DN Sydsvenskan VG BT

videri non agere


När EF-grundaren Bertil Hult firar 70 år snålas det inte. 300 har inbjudits till kalaset som hålls i Shanghai. Det blir luncher, middagar, många överraskningar och sightseeing.
När hustrun Lisbeth Hult fyllde 50 hyrdes endast Globen i Stockholm, och Rod Stewart underhöll. När Bertil Hult fyllde 60 gick resan till Boston.

Jag minns en förgången tid när noblessen verkade i det tysta.
När det ansågs extremt brackigt, okultiverat, ja rent av vulgärt, att skylta med sina fabulösa förmögenheter.
Det var en tilltalande och angenäm framtoning.

Aftonbladet Expressen Dagens PS

"We love Malmö" (?) - Sveriges Chicago.


Mycket snö i Malmö i fjor gjorde att vinternotan 2009–2010 slutade på 36 miljoner kronor.
Var notan slutar i år är oklart. Redan nu, i början av februari, är kostnaderna uppe i 40 miljoner kronor.

Malmö kommuns servicedirektör Ingmar Simonson har fått brev, med detaljerade uppgifter med grava anklagelser om påstådda mutor inom serviceförvaltningen i Kommuntekniks toppskikt. Det handlar om upphandlingar som ska ha skett på helt fel sätt och flera namngivna chefer som ska ha deltagit i mutresor och mutmiddagar.
MEN.
Brevet/breven är nu försvunna.
Putz väck.
Bortibortborta.
Simonsson vet inte var det är.
-"Det kan finnas här någonstans." Säger Simonsson och pekar på högar med papper i sitt kontor.

Resten är också som en amerikansk B-gangsterfilm.

Brevets mottagare, Kommuntekniks chef Kristina Thern, kan inte uppge någonting om de anonyma breven, om de var korta eller långa, handskrivna eller maskinskrivna.
– Jag minns inte det.
- Den frågan svarar jag inte på.
– Jag svarar inte på fler frågor.
– Jag har sagt att jag inte svarar på fler frågor. Jag tycker inte om den journalistik som ni bedriver.

Det är hööööööög tid att ta in the bad cop under glödlampans vajande sken!

Sydsvenskan

onsdag 9 februari 2011

Look-alikes.


Satt idag med mina två älsklingar Charlotta och Janne, över en ljuvligt utsökt kalvlever anglais - som fullkomligt smälte på tungan - på Lydmars vackra och vardagsrumsbetonade matsal. Bland de distingerade gästerna upptäckte vi snart en känd person i ett kostymprytt bord lite längre bort. Vi småsneglade diskret, och började tillsammans smida stora planer och anade vilda stora framtids-sosseri-konspirationer.
Efter ett tag hade våra kloka huvuden bestämt slagit fast att Han kommit hem nu.
För att överrumpla och ta över hela partiledarskapet. Just när alla trodde att Han var helt och hållet bortkopplad.
Alla gamla S-väljare skulle nu falla som furor och käglor, och lägga ut palmblad för hans fötter, och om fyra år skule Han föra S till nygamla tider och långlivat maktinnehav.
Vilket scooop - jag kunde nästan inte bärga mig,det började krypa inom mig, måste hem nu meddetsamma omedelbart och blogga, berätta för er om Honom, den nye S-ledaren!
Då reste sig mannen, passerade oss på nära håll - och, nääääääääää, det var inte han.
Bara väldigt, väldigt likt Thomas Bodström.
Expressen SvD

Angeles Bermudez Svankvist, Bagdad Bobs svenska syster, kusín till Katrin Linna.


Omänskliga arbetsvillkor, allt för hög arbetsbelastning och stress för anställda på Arbetsförmedlingen beskrevs i gårdagens TV4Nyheter.

Arbetsmarknadsministern Hillevi Engström däremot svarade så här inför kritiken:

- "Jag har inte fått den signalen att det finns några sådana här brister. Utan tvärtom så gör de ju ett väldigt bra jobb."

Det är emellertid inte ett dugg konstigt att ministern lever i den saliga tron att allt är hootsie-tootsie, ty arbetsförmedlingens generaldirektör, Angeles Bermudez Svankvist intar en helt och hållet kinesisk hållning. Hon ser överhuvudtaget inga problem i verksamheten:
- Jag är oerhört stolt över att våra medarbetare har lyckats leverera, och göra ett bra resultat.

I dagens möte med anställda bakom stängda dörrar har ministern förhoppningsvis fått en mer nyanserad bild av verkligheten............


TV4nyheterna

Björn har fått en idol.


Läser Johan Hakelius´fullkomligt sanslöst galna och mittiprickbetraktelse om att anlända som flygpassagerare till New York, i Aftonbladet idag, och läser och fnittrar för min Björn.
Under Hakeliuz`"Citat" hittar Björn lyckligt en man som står upp för den tes han envist hävdat, och jag lika bestämt avfärdat i flera år nu:
- ”Städa aldrig. Efter fyra år blir smutsen inte värre.”
Quentin Crisp.

Just nu damp min lokaltidning ner...


...på första sidan finns en bild på det totalskruvade Annika Lantz, med rubriken:
" Lantz måste vara rolig på papper."
Hela familjen gav sig hän i en yberfrivol lyckojubeldans såhär på morgonkvisten.
-Kan det vara sant?
Ska mänskan tystna. Skriva små, små bokstäver på papper som man kan välja att inte läsa, istället för att skrika sönder mina trasiga öron i falsett i radio och TV???
Jag vågar inte läsa fortsättningen inuti.
Är inte redo för en megadesillusion just nu.

Mag Dew- dagens mästerkommenterare i SvD.


OVÄNTAT STOR FÖRLUST FÖR SAS.
"Givet en fortsatt återhämtning på hemmamarknaden. . . och att inga oförutsedda händelser inträffar finns nu goda förutsättningar för att SAS-koncernen ska kunna uppnå ett positivt resultat före skatt för helåret 2011", skriver bolaget.

Mag Dew:
-"Ja nästa kvartal blir säkert bättre om man bortser från de nya "engångsposterna" som då oväntat drabbats av. Undrar om SAS-cheferna ser sina egna hyresutgifter som oförutseddda utgifter också..."

Spot on.

Tant bråttom skickar gratulations-sms...


Idag slår det vackra bonusbarnet ut i 20årig blom.
Tvärr kunde jag inte vara med på själva partyfirningen i gårkväll, hade en väninna som behövde mig mera. En som tappat tron på allt - nu ska jag ut och försöka hitta en bok till henne "Kvinnor som älskar för mycket", en gammal Bibel som hjälpt mig själv förstå i många hopplöst eländiga lägen.
Så i morse skulle jag glatt skicka iväg ett morgongrattis-sms till bonusdottern istället. Tummen gick som en symaskinsnål på det lilla tangentbordet:
"Grattis på din stora dag! Häääärligt att fisa i dagarna två, stor födelsedagskram!"
Och så - tryck på sänd! Men vänta, vänta lite nu, gick för en enda gångs skull tillbaka, innan jag tryckte på sänd.
PUH, och kunde ändra det där lilla förtretliga s:et mot det lilla r:et!
.........
Beröm till bråttomtanten från bråttomtanten.

tisdag 8 februari 2011

Pssst - lita aldrig, aldrig på nån.


Wikileaks Sverigeagent Johannes Wahlström kallades till förhör i fjor för att han hjälpt till att ordna Julian Assanges Sverigebesök, som ledde till våldtäktsmisstankarna. Han umgicks då dagligen med Wikileaksgrundaren.

Wikileaks Sverigeagent Johannes Wahlström är livrädd för läckor.
Nu framgår det av förhöret i utredningen om Julian Assange, att Johannes Wahlström var livrädd och krävde garanti mot polis-läckor till Expressen.

Resume

Statsministern beklagar nu......


I kvällspressen kan vi nu läsa att Reinfeldt avvisar anklagelserna från Assanges advokat att det finns risk för rättsövergrepp om Assange skulle ställas inför rätta i Sverige. Och att hela världen garvar läppen av sig åt Sveriges Åsa-Nisse-hantering av fallet.

Rätt där - ta iiiiii, statsministern!

Aftonbladet

S.O.S - Jorden anropar Reinfeldt!!!


Min eminente favoritsidekick Thorsten Schütte sa...
-"När vi ändå är inne på kändisar och antiklimax kan vi lika bra ta upp Assangefallet.
Det här blev ju en fullständigt obegriplig cirkus. Assange erbjöd, både när han var kvar i Sverige och efter flytten, ett antal gånger att möta åklagaren för samtal/förhör. Så saken kunde antingen varit utagerad för länge sedan (om det inte fanns någon substans i anklagelserna) eller tingsrättsförhandlingarna överstökade (om materialet hade räckt för åtal). I stället den här obegripliga röran där feminister, antifeminister, konspirationsteoretiker, Wikileakshatare och -älskare, USA-hatare och -älskare firar högtidsstunder och Sverige allt mera framstår i ett löjets skimmer. Varför?"

Instämmer förstås.Hörde på TV-nyheterna igår att Assanges advokater vägrar lämna ut honom till Sverige för att
1.de inte litar på Sverige som rättsstat,
2.för att de misstänker att han inte kommer att få en juste rättegång här,
3.och att de befarar att Sverige omedelbart kommer att sätta Assange på ett direktflyg till USA.
På andra rättegångsdagen strider expertvittnet Alhem in och på storsvenskt besserwisser-maner förklarar att Sverige är bäst och vet bäst och kan bäst och gör bäst. Alltid.

Hallå Reinfeldt, Ask och alla ni andra, grava, mycket grova anklagelser mot fundament i vår demokrati - och ni bemöter det med.....ehhhhhh......TYSTNAD???????

Expressen Aftonbladet B-jouren SvD SR SvD nyhetsverket Dagbladet

Först tigeråret -


och nu kaninåret - inte underligt att överbefolkade Kina måste skicka kvinnorna till rymden.

DN

Antikl - IS - max.


Ska isen i de branta, dimmiga pisterna och den usla bortförseln av snön som ständigt faller över topparna, avgöra alpinaVM?
Oacceptabelt.
Pärson och Vonn utan medalj sofar.

Expressen

Wonna - who???


FastighetsmiljardärenWonna I De Jong tycks ha blivit ett svenskt fenomen medan jag varit borta i två veckor.
Vem är männskan, min mamma 78 i Landskrona lät nästan helt förälskad efter att ha sett ett TV-program, där Wonnan grät när hon träffade en flerbarnsmamma som varken hade pengar till hyra eller julklappar.I ett annat program visade hon upp sin jättelika diamantring och plånboken fylld av en tjock bunt femhundralappar.

Men hennes hyresgäster berättar om helt andra rätt otäcka sidor hos deras hyresvärd, Wonnas svar?
-De är trots allt invandrare.

Nu blir jag förvirrad - fill me in, please!
Good or bad???

Klass 9 a:s machosnubbe.


Har ni tittat på årets upplaga av klass 9a? Läraren Johnny Pettersson har fått kritik för sin roll i klassrummet, på Newsmill bemöter han coucherna: "Jag anser att kritiken mot min så kallade machostil till stor del är missvisande. - - Sedan att jag ser ut på ett visst sätt eller klär mig som jag klär mig är ju inte mycket att göra åt. Jag är den jag är men det man kan tänka på är hur man framhäver saker och ting. Det sista jag skulle göra är att "visa upp mig för eleverna". Ibland har jag skjorta, ibland piké-tröja, ibland kostym och ibland gympa-kläder. That's me!"



"That´s me" avfärdar Johnny Pettersson simpelt kritiken med.
Själv minns jag mycket väl din typ av lärare.
De män som missuppfattat lektionssalen för en arena att visa upp sig själv på, en arena för att visa grabbsen och inte minst tjejerna vilken ball macho-hanne man är. Detta beteende ger mycket oönskade spänningar, laddningar och skapar stor osäkerhetskänsla.
Obegripligt att du inte fattar det.

Jonas Gardells sågning får mig att brytgarva!


I lördags debuterade Peter Stormare, 57, som pausunderhållning i Melodifestivalen med karaktären Harry Cane, även känd som ”The Hurricane” – en demonproducent som stylar om kända svenska artister.I Aftobladet tar Gardell fram värstingmotorsågen och kallar Melodifestivalens "skojiga" insats för ”apokalypsen”:
– "Sketchen fick mig att vilja dö. Någon måste ha betalat Peter Stormare av våra licenspengar. NÅN! VEM? DJÄVULEN?"
Det finns ingen som kan såga så magnifikt som Jonas Gardell.

Talade med min mamma 78 år i Landskrona, igår, hon är den i hela världen som jag känner som har mest livslust, gör mest roliga saker och njuter hejdlöst av det!
Umgås med vänner, lagar mat, handboll, fotboll, skidor, jazzdagar i Köpenhamn, stadsteatern och Grytan i Helsingborg, Teatern i Landskrona, cykelturerna till kyrkogården i Köpingebro, de danska låååång kungasändningarna, Idol, Let´s dance på dansk och svensk TV, och så Melodifestivalen förstås. Då blir det fest!!
Eller......
Blev. Rättare sagt.
Mamma har nu drabbats av djup ångest framkallad av Förhörsrumssketcherna i Melodifestivalen. Och hon frågar sig redan nu fem dagar i förväg, hur hon ska orka.
Allt hon vill är ju att få se de glada tävlande melodibidragen, som ska ge hennes lördagskväll lite festkänsla.

Har faktiskt lite nattsvart ångest själv, både inför Förhörsrummet och Stormare.

Är man "rik" när man har tjyvat pengarna?


Egyptens hatade president Hosni Mubarak kan ha gömt undan motsvarande 454 miljarder kronor i utländska banker och fastigheter. En del är helt säkert biståndspengar från USA och EU.
Mannen har tömt sitt land på tillgångar på folkets bekostnad - frys dem och åtala!
Gjorde man inte så med Noriega i Panama och Marcos på Phillipinerna?

Aftonbladet

måndag 7 februari 2011

Silja, 5år, får botoxinjektion.


På fyra minuter och ett litet ingrepp kan man med ny teknik korrigera skelning.
- Medan barnet är i narkos, tar man tag i ögonmuskeln med en pincett, och injicerar det botoxliknande ämnet i muskeln.
Vad är det man säger - inget ont som inte har nåt gott med sig - härligt!

Dagbladet

Bilder från Berlusconis bunga-bungafester -


till salu till högstbjudande, utgångspriset ligger på 10 miljoner kronor.
Berlusconis advokater ligger redan i stargroparna och hävdar bestämt att bilderna är arrangerade och manipulerade.
.........???????
Me´!
Det måste man väl inte va advokat för att begripa.

Dagbladet
Expressen

Svar på en kommentar till ett blogg-inlägg.


Käraste "anonym", känn dig varmt välkommen, men du börjar med en anklagelse: "Första intrycket jag får av din blogg är att du inte gillar oss invandrare och att du hatar muslimer.
Varför ställer jag mig frågan, varför har du så stort hat mot oss invandrare?"

Med detta grava påhopp måste jag be dig ge exempel, så jag förstår vad du menar.
Att jag vill ha upp frågan upp bordet, få en öppenhet, information och en debatt om under vilka former vi skall hantera invandringen på ett demokratiskt sätt, har ju ingenting med hat att göra. Hat, hu.
Däremot ska jag vara helt ärlig med min rädsla för tvingande religioner. Frihet är det bästa ting, och jag är född i frihet - det är världens lycka! Och jag är så innerligt tacksam varje sekund, varje minut, varje timme, varje dag...
Om det finns nånting som vill hota denna min oinskränkta rätt att få andas i frihet då reagerar jag med panik.
Kan du förstå det?

Svensk mes-harig "öppenhet", börjar så bra - slutar så illa.


Helsinborgsdagblad: Islamolog Othman Al Tawalbeh i Helsingborg ska starta en studiecirkel om mångfald och demokrati med muslimska ungdomar, som sedan kan anlitas av myndigheter och andra som vill informera sig.

– Det långsiktiga syftet är att bygga broar mellan muslimer och icke-muslimer i samhället och öka förståelsen.
– Det är 20 muslimska ungdomar från 18 till 25 år, tio tjejer och tio killar.
För 170 000 kronor i bidrag från kulturnämnden går det mesta till föreläsare och kursledare, och en mindre del till marknadsföring, reseersättning, administration och utvärdering.
Så långt allt gott och mycket hedervärt!

MEN, efter ett par kommentarer till artikel så stängde HD kommentarsfunktionen och raderade alla kommentarerna.
Svensk media kanske inte ska klappa sig för bröstet gentemot andra länder när det gäller åsiktsfrihet och tryckfrihet?

12årsbloggerskan Chloé, som "andas fashion",


minns ni det vackra lilla flickebarnet, som jag berättat om, Sveriges yngsta bloggerska? Läste idag i Svärmors avlagda Svensk Damtidning att nästa par ut att skilja sig är de famösa föräldrarna.
I samband med detta säger mamma/modedrottningen Natalie Schuterman att man inte kan bry sig om vad folk som inte känner en tycker:
-"Det kan ju vara arbetslösa och outbildade, på nätet kan plötsligt vem som helst få en röst."
Ja.
Eller hur?
Fyyyyyyy.