fredag 4 februari 2011

Vilken brakande och oförglömlig kinesisk nyårsfets vi varit på!


Läcker show, massor med spännande mat och vackra dekorationer, avslutades med varsin fortune-cookie. På min lapp står: "Generosity and perfection are your everlasting goals".
Fast det kan å andra sidan stämma på flera.......

Minns en flygning


för länge sen, ett barn av Dennis-typ, hängde i gardinen mellan businessclass och ekonomiklass, klättrade på väggarna, och ylade som en stucken gris, alltmedan mamman filade naglarna i lugn och ro.
Jag var sprillans ny värdinna, så när den luttrade manlige pursern bad mig gå ut med något att leka med till barnet, så beredde jag mig tjänstvilligt på att ila ut. Fast när han mycket syrligt och djupt suckande sa:
-"Ta med en plastpåse och några rakblad!"
Då fattade jag att det inte var så himla allvarligt menat.

FÖR!



Nästan 75 procent av flygresenärerna stör sig på barn ombord. Nu föreslås ”tysta zoner” på flyget i Storbritannien
Jag älskar alla barn, små barn, spädisar, minibäbisar, mittimellanbarn, halvstora barn och stora barn. Men jag har kommit till livets dessert nu, long gone är dagarna som jag spenderade byggande Lego-torn, trolldegande och låtsandes att dammsugarn var en utombordsmotor. Numera vill/behöver jag njuta av ett vuxet liv inemellan, och inte minst när jag flyger långt.
En tyst avdelning är to die for, så jag kan sjunka ner och in i min bok, lösa korsord, se film, och kanske tjitt-tjatta med nån.
Så, absolut, jag välkomnar detta på alla flyg, tror dessutom att alla föräldrar till ylande mistlurar som använder ryggstödet som bollplank, skulle känna sig enbart befriade om de slipper alla tanters och farbröders onda öga.
Men det gör inte Åsa Erlandsson,i Aftonbladet skriver hon. ”Hellre en femåring än en full britt."
Och att fulla brittiska ungdomar som tycker att höjden av humor är deras egna fisar,
och överparfymerade svenska damer är långt mycket värre som långflygsgranne.

Inte för att jag under alla mina resor stött på så många engelska brakfisar, möjligen någon svensk, och om nån dam skulle ha störande mycket doftvatten på sig, ja, då kanske det går att lösa problemet på annat sätt - avtvättniong eller platsbyte.
Så, du Åsa, jag vill faktiskt inte ha nån av dem, tack.

"Nära döden-upplevelse" för melodifestivaldebutant.


Pernilla Andersson, Björns och min favorit, intervjuas av Hans Olofsson, i Norrländska Socialdemokraten:
"I baksätet i en NSD:s allra minsta bilar sitter undertecknad och Pernilla Andersson. Plötsligt bryts den lugna intervjutillvaron.
På en obevakad järnvägsövergång passerar ett diesellok sakta förbi, ett par meter framför bilen."
Nä, det var ingen fara för sångerskans liv, och inte som jag trodde att det var själva deltagandet i den svenska melodifestivalen i sig, som var en "nära-döden-upplevelse."
Bara en föraning, en liten västanfläkt, om de rump-sex-snytings-skandal-chocks-rubriker som kommer att möta oss varje helg i kvällspressen framöver i vår.
Omväxling förnöjer. Än sålänge är´det fredagskvällarna som skapar chock-vågor genom Sverige. Ikväll kommer det bl.a att behövas en brandsläckare på Let´s dance när Björn ska vinna - med juckdans!
Lagom tills vi kommer hem blir det "Solsidan" igen - som jag har förstått har samlat hela svenska folket inför den nya omgången, som en gång Hyland gjorde.
Och skam den journalist som inte utgjutit sitt blod och just sitt mycket egna och speciella tyckande över denna serie.

torsdag 3 februari 2011

När är Danmark bäst?


Alltid!!


Grattis till Danmark och en mycket välförtjänt förstaplacering på listan över världens mest demokratiska länder, och Finland på andra plats.
Båda duktiga på att ställa krav på assimilering och integrering av alla nyanlända.
Jag har alltid trott att struktur är nödvändigt för människors välmående, vi måste ställa krav på hur vi ska förhålla oss till varandra, samt leva efter samma rätt- och fel-skala.
Det känns tryggt att våra grannländer förstått att vår storsvenska totala undfallenhet, och det blåögt konstiga solidaritetstänkandet och den oövertänkta flatheten inte förmedlar annat än storvulen självgodhet.

Öppenhet och transparens gör mig svindlande lycklig!


I över nio år har Sverige deltagit i kriget i Afghanistan i den Natoledda Isaf-insatsen. Nu visar Försvaret för första gången upp rörliga bilder på svenska soldater i strid i Afghanistan.

Bland annat hörs hur en skyttesoldat säger att han måste avbryta eldgivningen, eftersom kvinnor och barn dykt upp i skottfältet. Enligt Försvarsmakten visar det på de svenska soldaternas professionalism att de omedelbart slutar skjuta när det finns risk för att träffa civilbefolkning.

Idag är jag en stolt soldatmamma.

DN SvD
Aftonbladet

Från Tigerår till Kaninår i Kina.



Enligt sägen så började folk hänga röda dekorativa pappersremsor vid sina dörrar, smällde smällare och var allmänt högljudda för att skrämma Nian, det odjur som dök upp var 12 fullmånsnatt. Sedan dess har Nian inte setts till.

Än idag samlas kinesiska familjer världen över vid den 12 fullmånsnatten och lagar extra god mat. Dörrarna pryds av röda papper med vackra och lyckobringande texter på. På landsbygden ligger krutröken tung över byarna efter tusentals smällare och himlen lyser i alla färger av fyrverkerier. Efter middagen samlas familjerna och sitter uppe hela natten för att prata och umgås.
Så ser det ut hos oss här i Thailand idag - jättevackert pyntat, och en massa smällare överallt. Stora feta ankor placeras ut i dammar och bassänger - inte vet jag om de ska sluta som sprängda ankor - men jag har mina aningar.

Men frågan är vad som händer när det blir kaninens år. Den som vill få framgång ska verka i det tysta, ha god diplomatisk förmåga och inte vara skrytsam.
Det lönar sig att skynda långsamt och att vara uppmärksam på de små nyanserna.

Om vi tittar på vilka år som varit Kaninens år är det svårt att se att det stämmer med beskrivningen på tyst diplomati. Andra världskriget startade i Kaninens år 1939. Det första hade kommit igång under Kaninåret 1915.
Ryyyyyys.

Men det finns också mer lugna år som 1927 och 1951. Och det var under Kaninåret,
1963, som Martin Luther King höll sitt berömda tal ”I have a dream…”.

Själv hoppas jag, precis som Öbon, att våra associationer om kaniner, ska ge oss ett år med "make love - not war."
For a change.


AftonbladetHelsingborgsdagblad e24

Hur naiv får man bli, Johannes Forsberg?


Johannes i Expressen:"När Mohammed Badie 2010 valdes till ledare försäkrade han i sitt installationstal att Brödraskapet inte är motståndare till Mubarakregimen."
Om allt ska bli så fint och vänligt och fyllt av kärlek till sin nästa, med brödraskapet i Egypten, som Johannes Forsberg tror. Då förutsätter det dels att Brödraskapet inte har dubbla agendor, dvs att de inte säger en sak men menar en annan. Dels att muslimer kommer att vilja leva granne och dela allt i vänskap med kristna.
För min del blir jag nervös när Brödraskapets talesman ler med munnen, men inte med ögonen, och säger som svar på alla oroliga frågor:
-"Det är folkets vilja som ska styra!"
För folkets vilja? Är inte det Allahs vilja?
Och vem är det då som bestämmer?

Den ljuva semestern rejält naggad i kanten,


nu bara enstaka dagar kvar av alla dessa dagar....
Här firas kinesiskt nyår nu med små knallertar i varje buske, nu gryr Kaninens år!
Det ska jag fira med min nya frisyr, efter 40 minuter och 125 kronor kom jag ut med ett megasmile på läpparna. Det var en ny och enastående lycklig upplevelse - och vad betyder det för framtiden?
Att jag måste åka til Thailand och Joy, min fingerfärdige manlige frisör, varje gång jag måste till frissan, eller emigrera för gott?
Ikväll är det slutprovning och hämtning av klänning, kinesjacka och alla nysydda dukarna till ön.

Egypten mitt itu.


Nattens rapporter visar att nu är det inte folket mot Mubarak.
Det är folket mot folket.
De som tycker enough is enough, låt Mubarak dra och en ny regering få arbetsro - vi har blivit lyssnade på, nu måste vi ha fred och stabilitet.
Mot de som vill ha Mubaraks huvud på ett silverfat, och inte ger sig förrän de fått just det.

Aftonbladet Aftonbladet Expressen DN DN

onsdag 2 februari 2011

Det finns ett unikum!


En man i detta vårt land som sörjer att Katrin Linna fått sparken från det jobb som hon aldrig nånsin var lämpad för - Kitimbwa Sabuni - ledamot i Muslimska Mänskliga Rättighetskommittén.
Nyamko Sabunis egensinnige bror tycker inte vi ska diskriminera någon bara för att den är en total disaster.
Det är rätt gulligt.

Lena Mellin Aftonbladet

Har du hört den där om en blind som leder en annan blind?


Läser att David Cameron och FNs generalsekreterare Ban Ki Moon just nu håller ett gemensamt pressmöte om situationen i Egypten, från Downing Street.
Ban Ki-Moon OCH David Cameron?????
Varför i all världen???
Tycker inte Ban Ki-Moon att han är stor nog att tala för sig själv?

Ban Ki-Moon sliter sitt hår i förtvivlan,
-"Vi, i världen, har ju sagt till Egypten att sluta, men dom lyder inte. Shit asså."


BIKYAMASR
Breaking news Aftonbladet DN Sydsvenskan.

"Mikrofonkåt" har fått ett ansikte.



Den mäktige härskaren och klassförrädaren Göran Persson har flera favoriter till sosseriets partiledarjobb, ett speciellt attraktivt drömläge just nu, uttalar han i Aftonbladet.
Eeeeeehhhhh......?
En sönderknockad och helt groggy boxare nere för räkning, skulle förmodligen inte beskriva det riktigt så.

Björns inbyggda dubbelagenda-radar slog på red-hot-alert.


BBCs slipade skjutjärnsjournalistZeinab Badawi intervjuade Muslimska Brotherhood's Kamal El-Helbawy igårkväll när vi kom hem nöjda och belåtna efter en underbar dag och supermiddag. Vilken påläst och elegant Badawi - vi satte oss ögonblickligen ner, och blev genast minst lika engagerade som i en tennisfinal mellan Federer och Söderling. Det kom kom stenhårda serve-ess, snärtiga volleys, vassa smaschar och flotta lobbar från Badawi, som omedelbart returnerades med glidningar och backhands på linjen. Mannen hade uppenbarligen inte bara dubbelagenda, möjligen fyrdubbel eller sexdubbel, all ärlig och rak oro över om rörelsen skulle införa sharialagar, bryta upp fredsavtalet med Israel, om kvinnor skulle tvingas bära niqab, och inte minst alkoholen besvarades med ett leende och att folket skulle bestämma.......
- Hur skulle Egypten kunna inbringa elva biljoner på sin turistnäring om inga utlänningar vill besöka landet? Ingen fara - det skulle Egypten kunna få in på jordbruket istället.......

Under samma rubrik som jag använde, Aska och Eld, skriver Dilsa Demirbag-Sten:
Muslimska brödraskapet utnyttjar skickligt missnöjet bland de unga och fattiga. Dilsa Demirbag-Sten oroas över att Egypten går samma väg som Iran och Sudan.


En synagoga har rapporterats brännas ner i Tunisien.
Är mycket rädd för att med Brödraskapet i Egypten går vi går mot ett storkrig.

Aftonbladet DN
SvD

tisdag 1 februari 2011

Hallå - redan???




Alla tidningar har idag en efterlängtad rubrik: DO får sparken.
Men det stämmer dessvärre inte - hon blir förflyttad.

En helt ickefungerande Linna, ingen i hela Sverige har fattat vad hon vill.
En anställd säger att "Katri Linna delar ofta ut kritik för hela gruppen".
– Det känns så sjaskigt, vi ska ju arbeta mot kränkningar."
Myndigheten är i totalt förfall och miljoner flödar ut till konsulter, säger en annan anställd.

Så på ett nykostruerat jobb kan nu Linna fortsätta trakassera medarbetare och missköta sig för en hyfsat hög lön.

AftonbladetDN Sydsvenskan nyhetskanalen SvD nt unt Aftonbladet

Ömma sosse-tår.


Vilka ömma tår jag trampat på, Ulf, Anders och Öbon, när det gäller min blogg om Tyvärr, Tyvärr.
Såhär är det:
Jag är en stor beundrare av den gamla genuint goda socialdemokratin, hela folkrörelsesjälen som jag är så innerligt stolt över att ha vuxit upp i. Jag är tacksam för att våra skattepengar finansierat vårt fantastiska sociala skyddsnät. Socialdemokraterna Per Albin Hansson och Tage Erlander - till stor del folkhemmets arkitekter, skapade det Sverige som blev förebild för resten av världen. Så länge är jag snäll i mina utlåtanden.
Men sen kom politiker som Palme, Sten Andersson, Schori, Göran Persson, Mona Sahlin m.fl med toppstyrda sossekommuner som totalt tappat hela den goda ursprungstanken.
Och nu är jag inte ett dugg nådig längre, och om detta må ni tycka vad ni tycka vill!

Det Sverige jag ser idag skulle förmodligen få PerAlbin och Tage att vända sig i gravarna.
Jag står fortfarande fast vid att nya tidens sossar med sitt bidragsSverige fråntog människan det oh så viktiga egna ansvaret, även om jag uttryckte mig drastiskt.

I några år bodde jag och min familj som utvandrad i USA, vi hade två små barn när vi flyttade ut, och födde ett barn där. När vi efter några år drevs av hemlängtan återinvandrade vi. Då ringde försäkringskassan upp mig, och sa att de noterat att vi nu hade tre barn, och att inget av dem fått barnbidrag under flera år.
-"Det stämmer, men vi har inga såna krav, vi har bott utomlands av egen vilja."
Nä, men det ska ni ha i alla fall, ge mig ett konto, så sätter vi in en klumpsumma på hela beloppet.
Say nomore.
Såååå.
Och jag är riktigt, riktigt arg på de som sumpade detta fantastiskt utvecklingsbara parti. Men jag "hatar" inte.

Själv kommer jag att förtsätta att se saker som de är. I mitt tycke.
Vill ni se helt okritiskt på S, som ofelbara och oantastliga, så kommer ni att bli arga på mig i fortsättningen också.
Petter, läs:
Expressen

Bilden är totalförändrad.


På BBCs direktsändningar från Frihetstorget i Kairo har inträffat en fullkomlig metamorfos, från revolutionens första dagars sekulära protester till en övervägande religiös framtoning idag.
Sharia eller Mubarak?

Expressen Expressen Aftonbladet Newsmill Aftonbladet

måndag 31 januari 2011

I Kina kan dom trolla dom!


Kina har blockerat ordet "Egypten" från sökfunktioner på flera sajter för mikrobloggar – ett tecken på att regeringen oroar sig för att de egyptiska protesterna ska sprida sig till Kina.

Sökte man i söndags på landsnamnet fick man upp ett meddelande som sade att inga sökresultat hittades eller att de inte kunde visas i enlighet med bestämmelserna.

Obehagligt? Stökiga barn, äcklig mat, skällande hundar, dissidenter och fredspristagare, problem av något slag - no worry - SIM -SALA-BIM och så är det bara bortibort-borta.
Och allt är bara hootsy-tootsy i Kina igen.


DN

Tyvärr??? Tyvärr???


Med anledning av de strandade svenska turisterna i Egypten, ställer idag sig Lena Mellin den rättmätiga frågan: "Är svenska staten samma sak som Försäkringskassan eller ett försäkringsbolag?
Nej, tyvärr."

Nej inte alls "tyvärr".
Det är mycket hög tid för oss svenskar att slutligen begripa vad som menas med egenansvar. Sosseriet har tack och lov gått i graven efter över 40 år med sitt omyndigförklarande, sitt förlamande curlingstyre som inte fostrade annat än bortskämda ansvarslösa byfånar.
Lyssna: Att resa är en strapats, farliga och oväntade saker kan hända. Resandet är förenat med risk, men det är alldeles, alldeles frivilligt att ta detta ansvar.
Så, vem ska stå för fiolerna?
Resenärerna självklart.
Räta på ryggarna, res er, sosse-daddalivet i Sverige is nomore.
ENDA UNDANTAG:
Bara för terrormisstänkta svenskar på semesterresa i al Quaida- och taliban-områden, då bjuder Peter Ahltin på hemresa i regeringsplanet och galant advokathjälp för skattebetalarnas pengar.

Såå fantastiskt välgörande att få läsa Staffan Heimersson idag!


Krönikan i Aftonbladet idag, visar tydligare än nånsin att Heimersson är en av endast få svenska världsreportrar. En som glänser som ett strålande nyårsfyrverkeri, med sin erfarenhet, kunskap, analytiska briljans och stora respekt för verkligheten.
Läs den, och bli en klokare människa!
"Historien visar: att göra en revolution med happy end är det svåraste som finns."

Måddan och Acko kan starta klubb.


Ett nytt storbråk har brutit ut i alliansen.
Kristdemokraternas nya partisekreterare Acko Ankarberg Johansson anklagar nu Fredrik Reinfeldt för att bara ha bytt skepnad på Moderaterna - men fortsatt att driva Bo Lundgrens politik.
Tröttsamma tanters töntiga tramstruddelutter.
Detta fingerpekande är bara ett lika genomskinligt som genant drag, för att dölja den totala avsaknaden av egna idéer, visioner och profilfrågor.
Lägg ner.

Expressen

Aska eller eld?


Ledaren till Tunisiens största islamistiska parti har inatt återvänt efter 22 år i exil.
Detta efter att President Ben Ali störtades.

Tusentals personer hade tagit sig till flygplatsen för att välkomna Rachid Ghannouchi, 69, när han ankom Tunisien från London.

Mubarak mot folket, folket mot Mubarak.


Pansartanks på torget i direktsändning från BBC, och stridsplan i luften. Men folket säger att de hellre dör än lämnar torget, Tahrir Square.
"It´s getting nastier."

En Nobelprisvinnare i huvudrollen, Mohamed ElBaradei.

Dagens stora problem här i semesterparadiset.

söndag 30 januari 2011

Håll drömmen om frihet levande!


Milititanta muslimer fritas från fängelserna i Egypten.
I Tunisien återvändervänder fundamentalistiska ledare och andas frisk morgonluft - ska de rasande frihetskämparna gå från askan till elden?


Aftonbladet Expressen DN

Svenska journalister är tröttsamma lustmördare.


Johanne Hildebrandt skriver idag att Svensk nyhetsjournalistisk är i kris, "man ägnar sig hellre åt billig åsiktsjournalistik, i stället för att leta reda på fakta och sanningar, diverse påhopp slås upp med krigsrubriker, man jagar klick på nätet för att få annonsörer, jagar i drev och ägnar sig åt en otrolig massa ytlig nonsens."
Osööööökt kommer givetvis hela mänskligheten då att tänka på A-C Marteus värdelösa dravvel till usel journalistik. Senast skrev A-C Marteus till bilden på Jimmie Åkesson iklädd svensk folkdräkt (den gillar hon), att han är "en monumental tråkmåns - som en tandläkarbedövning med sidbena".
Hildebrandt befinner sig på en annan journalistisk planet, men avfärdar ändå allt för enkelt Jimmy Åkesson i BBC programmet ”Hard talk.”
Jag såg intervjun direkt, och kunde inte finna nåt anmärkningsvärt i att Åkessons svar inte konstant rann som ett flödande vatten.
Visst BBCs enormt skickliga och erfarna journalist Sarah Montague pressade Jimmy Åkesson, hon hade sin agenda. Men han var, som sprillans ny i partiledare riksdagen, väl i stånd att besvara de frågor han redan ställts inför flera, flera hundra gånger redan. Fast denna gång i direktsändning, och på engelska.
Dessa svenska journalistiska lustmord på Åkesson, vad han än gör, säger, tänker och tycker, är bara förväntade gäspningar.

Det går inte fort....


De är mördare, bedragare och langare - på polisens senaste Ikaroslista finns Sveriges mest eftersökta kriminella. Några betraktas som väldigt farliga.
Två är gripna, 14 återstår.
Sedan polisen i fjol släppte Ikaroslistan - med namnen på Sveriges mest eftersökta brottslingar - har de kunnat kryssa över två.
En av de gripna hade varit på flykt sedan 1996 när han greps i Kanada.

Genom att offentliggöra de efterlysta på Ikaroslistan, hoppas polisen på tips från allmänheten. Men brottslingarna kan ha ändrat sitt utseende något - framför allt vad gäller hårfärg, skäggväxt och vikt.
Ändrat utseende från 1996?
Fan tro´t.

Vulgärpropaganda.


Studio Totals uppföljning på pengabålet i Almedalen: dela ut 100 000 kronor till. Men den här gången är det byrån själv som står som avsändare.

Resume skriver att Studio Total gör en uppföjning på FI:s pengabål under gårdagens fest i Stockholm.

I ett pressmeddelande som Tomas Mazetti skickat ut framgick följande:

"16% av genomsnittslönen är ungefär 2500 kronor i månaden. Därför kommer alla tjejjer på vår fest på Scandic Malmen ikväll att få ett extra lönekuvert med 2500 kronor. Det är så mycket mer de skulle haft i plånboken om de haft en kuk."

Studio Total gör sig kända för att låta tusenlappar rinna mellan fingrarna, och för sitt sviniga språk.

Här i Thailand skulle Mazetti svimma - här finns huuuuur många söta "flickor" som helst som har "kuk", och som tacksamt skulle ta emot sponsring.