lördag 15 januari 2011

Vargen - skogens buse.


Det är jägarna som sköter om och ser till att vi har den djurstam vi har i Sverige. De allra flesta jägare värnar etiskt och klokt om landets fauna och djurstammarnas utveckling och fortbestånd.
Sveriges kritiska och högröstade vargälskare har lite eller ingen kunskap om naturen, varför just varg? Det vårdas i naturen när det gäller flera djur.
Jag vill inte utplåna varg, men jag försöker verkligen förså de som drabbas, och hur jag själv skulle känna mig om mina mina lamm, mina får, mina katter, mina hundar, mina barn(?) var presumtiva måltider till ett ständigt närvarande hot.
Och hur arg jag själv skulle vara om en byråkrat i Stockholm, som aldrig i stt liv kommer att möta varg annat än på pappret, skulle ha tolkningsföreträde.
Levde ett tag med raccoons som nattlig gäst och kompis, men han var ute efter sopor, inte levande varelser.
Vargjakten är laglig, alltså inte utrotningshotad i Sverige. EUs klåfingriga pekfingersynpunkter beror på att vargen är hotad i Spanien och andra sydligare EU-länder, och har inget med svensk vargjakt att göra.

Om en människa mördas nånstans i Sverige så blir det på sin höjd en notis. Om en varg licensskjuts då blir det löpsedelsstormar, krigsrubriker och kommentarsfälten svämmar över av kritik från blödiga, ömhudade människor som menar så väl, men som inte har en aning om vad viltvård är. Om alla ni protesterade varje gång ett djur går till slakt, då skulle ni åtminstone vara konsekventa.


Expressen
Aftonbladet
SvD DN DN Värmlands Folkblad GD DN

Full fart framåt!


Lördagskväll, myskväll, levande ljus - och Sverige slår Slovakien i handboll!
Inledningen var tveeeeeksammmmm - sen fladdrade ljusen till och då kom målfesten, och storspel av målvakten Johan Sjöstrand! Björn, jag och publiken i hallen i grym extas, fyrverkerier, fanfarer, dunder och granater, 38 - 22, och vi fullkomligt lyfte från soffan!
Bästa lördagskvällen.
De offensiva sydkoreanerna är små och kvicka och alltid jobbiga att möta - men var redo på måndag - då kommer vi igen!!
Stjärnorna på slottet?
ZZZZzzzzZZZZZZZzzzzzzzZZZZZZZZZZ.

Expressen DN SvD Sydsvenskan Helsingborgsdagbad Skånskan Ystads Allehanda

Om alliansens gårdagsspolitik och Ullenhags floskelrekord.


Michael Anefur Kristdemokrat och integrationspolitisk talesperson, på Newsmill idag:
"Krav på assimilation hotar mångkulturen
Det finns en grupp som vill stänga gränserna för invandring. Dock inte för alla, nordbor, européer, amerikaner m.fl. är välkomna. Men afrikaner och framför allt muslimer är inte välkomna. De vill införa assimilation. Vissa politiska grupperingar driver hårt att man ska bevara det svenska (utan att definiera) och att det svenska hotas genom att människor från andra kulturer och traditioner invandrar till Sverige. Från ett kristdemokratiskt perspektiv är ett sådant förhållningssätt helt omöjligt!"

Hallelujah. När Tunisien, Iran och resten av arabvärlden strider i sitt eget blod för att befria sig från en fundamentalistisk islamisering. Då står islamkramarna KD och alliansen i Sverige och öppnar dörrarna på vid gavel! Och lyfter på hatten för att allt som är olika är bra för Sverige.
Assimilering, tack.

Missa inte Merit Wagers helt lysande artikel på Newsmill om integrationsminstern Ullenhag, världsmästare i floskler.

Frihet kostar blod.


Habib Bourgiba, Tunisiens förste president befriade Tunisien från Frankrike 1956. Han regerade auktoritärt, men hade den goda ambitionen att åtminstone vilja styra över ett läskunnigt folk. Sedan dess har grundläggande och högre utbildningen spelat en stor och viktig roll och lagt grunden till den breda medelklassen.
Det straffar sig för dagens ledare med superkorrumperade totalitära stater.En ny generation unga välutbildade människor försöker driva ut de gamla diktatorerna och skapa ett nytt och modernt demokratiskt Mellanöstern.

Det spontana folkuppror i Tunisien gick plötsligt väldigt fort, i loppet av några dramatiska eftermiddagstimmar flydde President Zine al-Abidine Ben Ali (74) landet.
Händelserna har sänt chockvågor genom den arabiska världen.
Egypten och andra regimer möter ständigt mer press från en ny växande ung generation i arbetslöshet. Och från en befolkning som lider under usla levnadsvillkor, och stegrande motstånd mot islam.

Revolutionen har äntligen kommit till Mellanöstern!
"Jag applåderar det tunisiska folkets mod och värdighet", sade USA:s president Barack Obama i ett uttalande.
Jag bockar mig, instämmer, och följer utvecklingen med spänning.

Och så ber jag.
För när det kloka folket i Mellanöster så oerhört strongt kämpar i sitt blod för att befria sig från islams tvingande ok, att det också måtte trilla ner en tioöring för Fredrik Reinfeld och Sveriges alla andra islamkramare.
Islam bekämpas nu av araberna, och fanatiker söker nya grogrunder för sin fundamentalism.
Här till exempel.

VG
Aftenposten
SvD SvD DN Expressen
Aftonbladet Sydsvenskan

Tankar efter en kommentar.


När Landskronakunskap kommer från andra än de som bor där blir jag misstänksam.
Min mamma flyttade av olika skäl från Ystad till Landskrona på sextiotalet. Det var inte som det älskade Ystad, men det var en vacker stad med närhet till havet i en region med utvecklingspotential. En lite stad där alla kände alla, man ömt vårdade de sagolikt vackra parkerna och grönområdena, en stad med vänlighet som det var lätt att trivas i.
Nu är personer födda utomlands över 30%, då oräknat utlandsföddas barn födda i Sverige.
Man må tycka vad man vill om detta von-oben-skapade multikulturella samhälle.
Men min mor och hennes vänner som är för gamla att flytta därifrån, har bestulits på sina liv. Utan att ha fått veta varför eller givits möjlighet att förbereda sig och förstå. De är oviktiga.
Om de vågar sig ner på Rådhustorget, möter de en befolkning iklädda slöjor, talande främmande språk, de ser våldsbrotten rusa i höjden, de ser barn som aldrig lärt sig värna äldre människor, naturen och parkerna och de oskrivna lagarna för allas bästa. De möter ingen de känner igen, alla flyttar. De utsätts för ogillande okvädesord för att de är vita, gamla och för att de inte flyttar sig tillräckligt fort, eller också blir de rånade.
Detta är min mors vardag och hon har inte förtjänat vare sig att dagligen skändas, stjälas från, eller att alltid vara rädd.

Om sen det finns huliganer i fotbollslaget, precis som i resten av Sverige och stora delar av omvärlden också beklagar jag, men de ger sig inte på en gammal människa bara för att hon är kristen och vit.

Eva Gabrielsson gav Bitterfittan ett ansikte.


Stieg Larsson sambo Eva Gabrielsson solkade min TV med sin förgrämdhet igårkväll.
Stor heder åt Skavlan som så mästerligt ställde alla de absolut rätta frågorna.
Men - denna bittra och utstuderat osympatiska människa, som fått hela media-Sverige till att tro att det är synd om henne, fick min antipati att växa till himlen.

Så här enkelt är det, enligt vår lagstiftning, så face facts Eva G:
Gifta ärver.
Sambos med testamente ärver.
Barn ärver.
Solklart.
Hade SL och EG velat vara varandras arvtagare borde de gift sig eller skrivit ett testamente. Speciellt som Stieg hade hälsoproblem och sade sig leva under dödshot.
Så pass begåvade är nog båda två att de visste skillnaden på att vara gift eller sambo.
Man måste förhålla sig till faktisk lagstifning, och inte i efterhand T-R-O hur den avlidne ville ha det. Stiegs släkt har varken moralisk eller juridisk skyldighet att erbjuda henne en krona. Ändå, hon får bo kvar orubbat (dyrt) boende i city, och erbjuder henne 20 miljoner kronor utan att på något sätt vara skyldiga till det. Mycket generöst, men EG väljer i gengäld att smutskasta och skapa lynchstämning mot dem.
Som Sveriges nuvarande absolut största ego-booster ser EG sig själv som enda garant att allt blir "rätt".
-"Jag vill ha ett slut på historierevisionismen, idén om Stiegs ensamma genius". VA?? VAAAA?????

I sin nya bok ”Millennium. Stieg & Jag”, är budskapet att Eva Gabrielsson är en mer lämplig förvaltare av författarskapet, en förvaltare som skulle handla efter Larssons egna intentioner.
Nu gömmer EG "ett fjärde manus", men SLs dator ägs av Stiftelsen Expo och ingår alltså inte i kvarlåtenskapen.
Men Eva Gabrielsson har kidnappat datorn, och använder detta fjärde manus till att pressa far och bror Larsson på pengar.
EG pratar öppet i TV om hämnd gentemot sin sambos familj.

Den självömkande girigbuken borde skaffa sig ett liv. Eller åtminstone börja fatta att hon har ansvar för sitt eget.


Aftonbladet
Dagbladet Sydsvenskan DN

fredag 14 januari 2011

Zorro och Zlatan äger!




Schäfern är nu detroniserad efter 44 år sm Sveriges vanligaste hund. Nu är istället Zorro och Zlatan, som är labrador retrievers, kungar!
Hela dan har de båda gått och gnolat på:
" voff voff...when they say you were high-classed,
well, that was just a lie.
You ain´t never caught a rabbit.
And you ain´t no friend of mine....voff voff voff....hound dog...voff....hound dog....hound dog. We are the kings - we are the kings!"
Så, visst var vi och de glada och stolta, och självklart ställde vi till med hejdundrande köttbulls- och grisöronshippa med alla kvaretets herrar!

Fast då....



...... efter maten kom Zorro och krafsade och tiggde:
"Matte, det är dags nu att du ordnar fram kaffe-tikarna!"
Och jag bara: VA - KAFFETIKARNA - är du inte klok i huvet??!!?
Zorro: Matte, du hörde mig. Han knäppte malligt med tassen.
Och jag: Nä, hörru, don´t push your luck - nada kaffe-tikar - dags att vända blad.
PLATS I KORGEN.

Snöblindhet, det kan väl hända oss alla...?


Kerstins bil stod mitt på vägen - i en månad
Kerstin Segerbergs bil stod mitt på vägen - i en månad.
Trots det lyckades polisen inte att hitta den försvunna prästen.
- Det kanske är svårt att förstå för folk som inte varit på landet, säger Leif Hultman, pressinformatör.
Jag ska inte kaxa - har absolut inte varit tillräckligt på landet för att förstå.

Expressen SvD DN

Kissnödigt ängsliga.


Expressen berättar idag varför ingen vågar säga ja till partledarskapet ii S. En rad S-höjdare pekar ut interna strider som skälet till varför ingen vågar kandidera öppet och varnar nu för knivhugg i ryggen inför partiledarvalet.

Hå, hå, ja, ja.
Om man är så kissnödigt ängslig, så har man med all säkerhet ändå inte vad som krävs.
Det måste man inte vara Einstein för att räkna ut.

längtan och kärlek



SvDs Artikelserie om längtan avslutas idag med läsarberättelser, "Längtan är en förstklassig drog”.

Längtan är ett vackert ord, kärlek är ännu vackrare. När vi lyckas hitta den så måste vi beskydda den, bevara den och vårda den ömt. I kärlekens första sprudlande andetag vill vi den andre allt väl, allt gott. Vi unnar den andre allt det bästa av allt. Och avstår själv, för att den innerliga önskan att se den andre fullkomligt tillfreds och bara, bara lycklig.
När tar denna önskan slut? När börjar vi tycka att det får vara nån måtta, jag själv är väl minst lika viktig?
Och varför?
I kulturer där man inte får gifta sig av kärlek, längtar de ändå?
Undrar jag.

Aftonbladet

Alliansen hälsar hjärtligt välkomna till Sverige!


Ett radikalt islamistiskt parti, med förgreningar i hela världen, bl.a Danmark, Storbritannien, etablerar sig nu i Norge, kämpar för att återupprätta ett världsomspännande islamsk kalifat, alltså en islamsk stat styrd av stränga sharialagar. De är öppet motståndare till demokrati och västligt styre, i deras förslag till grundlag slårs det fast att de som konverterat från islam skall avrättas. Bara män ska kunna inneha maktpositioner i samhället och folk som inte är muslimer nekas rösträtt.
Partiet är förbjudet i Tyskland, men här i Sverige gillar vi olika, så vi tar emot med vidöppen dörr och bjuder välkommen in till resterna av vårt välfärdssystem.

Och ääääääntligen får VDn på Timbro, Uvell, så mycket ojämlikt och totalt okontrollerat konfliktsamhälle som han har gått och bara drööööömt om - grattis!!!!

Verdens Gang

And the winner is Japan - föregångslandet!


Läs Lesssica Axelsson på Newsmill!
---"Landet kan fortsätta vara speciellt, unikt och föra vidare en av världens rikaste kulturer." ---" Istället för att lära sig av USA, lär man sig av sig själva. Hankinesiska Kina, Japan och Sydkorea, med flera, är och kommer att förbli homogena och framgångsrika civilisationer. För det sista som japanerna själva vill ska ske, är att Japan blir en av mängden mångkulturella söndrade länder."

Mycket intressant om ett land som inte skrivs så mycket om!
Strutslandets medier är väl inte intresserade av informera och berätta om de som inte gillar olika.
Och som faktiskt modigt nog är stolta och lyckliga över det.

"Mångkulturen är stökig, konfliktfylld och svårkontrollerad"


Markus Uvell, VD Timbro, skriver på Newsmill: "Jag är övertygad om att den som - liksom jag - vill att Sverige ska vara ett samhälle med många olika kulturer och religioner sida vid sida, måste överge idealen om social och ekonomisk likriktning. Ett land som välkomnar kulturell och etnisk olikhet måste också acceptera ökande skillnader i ekonomiska och sociala förhållanden. Det kommer att bli stökigt, konfliktfyllt och svårkontrollerat. Det kommer säkert att kallas både orättvist och "osvenskt". Men sådan är mångfalden. Det finns heller inte skäl att tro att ökade skillnader skulle göra Sverige till ett sämre land, tvärtom skulle det göra det möjlighet att bättre ta till vara det mångkulturella samhällets möjligheter."

Med andra ord, det jag har vuxit upp med, trott på och kan gå i döden för, ett rättvist, jämlikt samhälle med ömsesidig respekt och hänsyn ska gå i graven."Vi" har bestämt att det samhället är ute, kört, rökt.
Hmmmmm.
Som om det världen behöver är fler Elfenbenskusten.
1. Beskriv för mig de upsides av det mångkulturella samhällets möjligheter, som väger upp det stökiga, svårkontrollerade konfliktsamhället som jag ser som en obeskrivlig downside.
Med Uvells resonemang, varför inte radikalt ta bort alla unionsgränser?

Uvell scares the shit out of me, när människor sitter vid skrivbord och för dyra pengar skissar på sitt drömsamhälle.
Då är jag rädd.

torsdag 13 januari 2011

Lars Ohly, DO Katrin Linna och Elfenbenskustens president Laurent Gbagbo.....

Vad har dessa tre gemensamt?????

SVAR:

Jaha. Och pappor då......?


Blir det en flicka eller pojke? Det beror på hur snygg mamman är.
Det menar brittiska forskare som upptäckt att attraktiva kvinnor oftare föder döttrar.

Victoria Beckham och jag är på shitlist och finner oss i detta grymma öde.

Aftonbladet

Dream on!!!


Vid årsskiftet tillträdde nya moderata kommunalrådet Michaela Fletcher Sjöman i Österåker.
Efter en dryg vecka på jobbet höjs hennes lön med nästan tio procent från 67.000 till 72.800.
Det är Österåkersborna som får betala sammanlagt två miljoner kronor för att bekosta höjningen av politikernas löner. Den väldiga skillnaden är en farlig utveckling, en äldre dam tycker att det är skandal när kommunens invånare samtidigt har svårigheter att få sina pengar att till att räcka.

När Michaela Fletcher Sjöman får höra vad damen och invånarna uttrycker, så reagerar hon starkt på direkten:
-"Huuuuuu, såååå hemskt girigt av oss! Så här tjyvaktigt von oben och överdådigt kan vi ju inte bete oss, tänk på klyftorna!! Vi är ju alla människor som alla gör vårt bästa, nu sänker jag min lön med 10 % istället. Rätt ska va rätt!"

Äh, skoja bara.

Ordagrant såhär sa hennes excellens komunalrådet:
- "Det är ett högt arvode. Det är också ett stort ansvar och det är en enorm arbetsinsats."

Reinfeldt, får be om ssssstörsssssta möjliga tyssssstnad.


Är det bara jag som undrar.
Den invandring, som berikar oss svenskar så otroligt mycket som Reinfeldt säger, kostar väldigt mycket i alla andra länder. Hur kommer det sig att i Sverige är det bara lönsamt med invandring, men i tex Danmark, Norge och Tyskland håller välfärdssamhället att raseras på grund av kostnaderna för densamma?

I Norge vågar man/får man lov att tala om för medborgarna att invandrare som kommer till landet och lever på bidrag är en stor grund till oro. Detta gör man inte för att förminska medmänniskor, utan för att öppet berätta om ett stort problem.
Genom att med öppna ögon se och tala om problem, kan man dessutom försöka lösa dem - wow.
Aftenposten skriver:
Forskare anser att vi har en utmaning när det gäller att lära dem som kommer till landet att välfärdsstaten är en gemensam ansträngning som vi alla är beroende av.

En ny norsk rapport viser att bara en av tre i den första vågen av "arbetskraftsinvandring" från Pakistan och Turkiet har arbete - resten mottar bidrag. Bara hälften av somaliske män har arbete efter sju år i Norge. Tre av fyra somaliska kvinnor lever på bidrag.

Svenska makthavare är verkligen nånting utöver det vanliga, som lyckats så med det som alla andra misslyckas kapitalt med.

Kossan mjölkar inte längre.


Skvallerskribenten Thomas Sjöbergs skitbok om kungen säljer inte, så nu försöker han i egenintresse dra nollstoryn om drottningens far ett varv till.
Är det nån mer än Sjöberg och Scherman som bryr sig om yesterdays news?

Aftonbladet

Gammtanten och ITkillen ska ut och resa.



Björn har nu laddat ner sina ljudböcker och har dem i sin I-phone. Han ska resa bort i 14 dagar med ett litet handbagage.
Som om jag skulle bry mig.
Klart som korvspa att jag gör!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SVT - what next?


På näthinnan: små invandrade förskolebarn som inför TVkameran hoppar och dansar runt, vilt viftande armar och ilsket pekande barnfingrar, skanderande: Ut med Jimmie Åkesson, ut med Jimmie Åkesson, rasist, rasist, rasist, ut med Jimie Åkesson!!!" Ett litet barn kanske 5-6 år, uttrycker trumpen ilska över Jimmie Åkesson och SD för att: "De vill tvinga oss att äta skinka. Äta F-L-Ä-S-k-K-O-T-L-E-T-T!"

I magen: det vänder sig.

När mina barn var i förskoleåldern emigrerade vi, och sönerna gick i pre-school. Försöker nu tänka mig in i hur insatta de då var i nya landets politik, och om de överhuvudtaget visste nåt mer än vem som var president och guvernör.
Självklart inte, de var ju barn, hade så mycket annat att lära sig av livet.
Än att hata någon.
Än att hata någon som någon annan sagt till dem att hata.

Tack SVT, för att jag fick dokumenterat för mig, hur små barn indoktrineras i Sverige.
Och tala gärna om för mig hur ni ens kom på tanken att gå till en förskola för att leta politiska åsikter och strömningar om ett riksdagsparti.

SVT Aftonbladet DN

onsdag 12 januari 2011

Det finns en politiker att respektera i Sverige.


100 dagar har gått sedan SD röstades in i riksdagen, och ikväll visades en dokumentär på kanal 1.

De obehagliga apartheidpolitikerna i de övriga 7 partierna med Reinfeldt, Hamilton och Bill skrämmer fortfarande slag på mig. Den som sett en blygsamt leende Reinfeldt charmera tittarna i underhållningsprogrammet Hellenius Hörna, och sen idag sett hans vanställda ursinne och översitteri i utfallet mot ett annat riksdagsparti, har all anledning att fundera över statsministerns personlighet.
FP Torkild Strandberg, som skriver handskrivna brev till min mamma och sina andra väljare och ärligt vill veta vad han kan göra för ett bättre Landskrona, framstår som Sveriges enda riktige och kloke politiker.
En politiker värd namnet.
En politiker med visioner, ambitioner och uppriktig välvilja och kraft.
På den här bloggen har FP strött breda löften som inte infriats, och sen inte svarat på mail.
Men vem är jag att döma alla folkpartister efter en dålig?

Nyss hemkomna från gymmet.


Satt och väntade i bilen med Björn ilade in och köpte en laxbit. Det är isgata, mer snö, och nu ska det frysa på igen, och vi svenskar kan inte gå.
Risken att stupa är överhängande och akut, de broddar finns helt enkelt inte som räddar dig från vurpning. Så vi struttar på, män, kvinnor, unga, barn och gamla. Alla efter eget utprovat säkerhetstänk och personligt risktagande, jag kom att tänka på Monty Python och de skvatt galna gångarna i Silly walkers.
Om det inte vore så ont och farligt för oss att drutta pladask, så skulle skulle det se rätt komiskt ut.
Men i Brisbane far bilarna som barkbåtar på vattnet, det tänker jag på som en tung motvikt till min vådliga dans på blankisen.


Helsingborgsdagblad SvD DN

Snön faller och vi med den.


Hur sjuk är 61-årige Ulf Lundell? Frågan dominerar musik-Sverige sedan rockveteranen meddelat att han ställer in hela vårturnén med totalt 23 spelningar, bara en dryg månad kvar till premiären.
Det måste varaett svårt beslut – att ställa in hela den stora turnén på grund av sjukdom.Det är många musiker, tekniker och en stor publik som drabbas.

Ulf Lundell är min nu levande störste svenska konstnär och av himlen sänd. Älskad och sedd. Han har skrivit många härliga och sensuella böcker, talande dikter, musik som jag älskar och som aldrig dör, och skapat spännande bildkonst.
Klart man blir orolig.
Klart man vill veta.
Själv tänker jag med illande skär hysterisk panik: cancer.
Bara för att jag själv är så rädd, så rädd.
Och googlar jag på de mest obskyra sajterna på nätet, så är vilda spekulationer igång. De flesta tycks övertygade om att Ulf Lundell gått på flaskan igen.
En nykter alkoholist som 2007 var fri från spritjävulen efter en tuff match, började plötsligt unna sig vin. Men fick massor med kritik för det, expertisen varnade:
- Det är både omoraliskt och oetiskt att säga att alkoholister kan lära sig att dricka igen. Det är farligt att tro att det går. Folk dör av det här.
Såg Ahlands dokumentär igårkväll om Cornelis, och tänker att de fick en chans, silver och guld, och en stund på jorden. Underbart.

Må lysande stjärnor göra dig frisk igen.
Må du snart vara ute på vägen igen.
Så jag blir glad igen.


GP Sydsvenskan Nyhetskanalen Vasabladet Dalarnas tidning allehanda Expressen Aftonbladet

Dagens ickenyhet


LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin avgår. Vid nästa kongress, våren 2012, har hon gjort sitt. Lundby-Wedin tillträdde som första kvinnliga ordförande för LO år 2000.

Redan efter AMF-skandalen ville halva Sverige ha bort Wanja, men sånt påverkar inte en statsfeminist.
Idag säger hon:
- "De andra i valberedningen har börjat titta på hur en profil ska se ut. Jag ska träffa dem nästa vecka. De är förstås intresserad av vad jag tycker."

Är sån hög svansföring medfödd eller växer den obegränsat med åren i maktens korridorer?

tisdag 11 januari 2011

Polemik om kontrollanter.


Jag lever i tron och övertygelsen om att det mest odemokratiska vi har i Sverige är våra statliga verk, typ Livsmedelsverket. De besitter i korta ordalag orubblig makt, tolkningsföreträde och väljs inte i allmänna val, som kommunpolitikerna gör.
Därför är jag aggro över rabiata och militanta livsmedelskontroller, det har ni säkert inte missat.
Men jag har fått bloggmothugg.
evaort sa...
-"Nu är det ju så att hygienreglerna inte är unika för Sverige, och det är inte Livsmedelsverket som har bestämt dem heller. Det är lagar och förordningar som har förhandlats fram i Bryssel av medlemsstaterna tillsammans, och som är gemensamma för hela EU. Samma regler gäller alltså i hela Europa!
Dessutom är det kommunerna som har tillsynen av restauranger, butiker etc och inspekterar såna lokaler, och inte Livsmedelsverket."

Carina-Fina sa...
Visst är det kommunerna som granskar, evaort - men - på uppdrag av Livsmedelsverket!!

evaort sa...
"Livsmedelsverket kan inte bestämma över kommunerna och ge dem uppdrag. Vi har kommunalt självstyre i Sverige, och det håller kommunerna hårt på."

Javisst kommunalt självstyre, evaort, men vi har en lagstiftning som kommunerna är tvungna att följa.
Så jag hävdar fortfarande att visst, ur EU-rätten görs det svenska tolkningar som underlag för en nationell lagstiftning - efter livsmedelsvekets föreskrifter och vägledning.

Alltså livsmedelsverket tolkar, skapar och ger ut vägledning om hur kontrollverksamheten ska ske inkluderande administrativa sanktioner och åtalsanmälan.
Och kommunala nämnder ser sen till att dessa tolkningar efterlevs.

Hur har vi det med klokskap i denna fråga. Kan nån hjälpa evaort och mig att enas i denna fråga?

En svensk tiger - men en dansk talar!


Mega-nederlag för Danmarks regeringen. Med jubel i rösten konstaterar juridikprofessor Ole Kraup idag att Danmarks anslutning till Lissabon-fördraget ska prövas i domstol.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) är åtalad för grundlagsbrott, då Folketinget godkände Lissabonfördraget utan att fråga danska folket vid en folkomröstning.
Med domen ges målsägande rätt att få pröva sitt påstående om grundlagsbrott mot Danmarks självständighet.

Gratulerar Danmark, du yndige land.

Avslöjande journalistik.


11- 01-11. "Sveriges överlägset största tidning, Aftonbladet har nära en miljon fler dagliga läsare än de närmsta konkurrenterna tillsammans."

11- 01-11.
"Expressen
- Sveriges mest lästa dagstidning! Enligt Sifos decembermätning läste 24 516 fler läsare Expressen än Aftonbladet i december. För första gången på tio år är Expressen större än konkurrenten."

Det här mina damer och herrar är så nära den absoluta sanningen som våra kvällstidningar kommer.
Hurra. Eller nåt.....

Resume
skriver idag:
– Uppenbarligen har de så dåligt självförtroende att de måste skryta om vem som är bäst, säger idrottspsykologen Johan Plate, som har jobbat med många av de stora svenska idrottarna.

Semesterlitteratur.


Nu har Björn och jag kommit hem med varsin påse från Akademibokhandeln, i min tre Vargas Llosa och en Ayan Hirsi Ali(Nomad), i Björns fyra spännande ljudböcker.
Det gjordes mycket reklam för boken till Mannen, "Från lönnfet till glödhet på 60 dagar", men jag känner absolut inte en enda man i min närhet som skulle kunna eventuellt tänkas behöva läsa den.....
Dessutom, vad är det att komma med?
När man kan komma runt hela jorden på bara åttio dagar.

Jag har sagt det förut...


En människa kan aldrig lastas för sina föräldras handlande, det gäller vem det vara må, alltså också drottning Silvia.
Madeleine Leijonhufvud, professor emerita i straffrätt och styrelseledamot i World Childhood Foundation försvarar i dag det enda rätta: Drottning Silvia har inget att skämmas för, det är ett medialt övergrepp att utmåla drottningen som okänslig för mänskligt lidande.
Nu får hon inte skyddsställning, professorn, för nu har hon trampat på en farlig och öm tå. Rättshaveristen Jan Scherman kommer nu iskallt och målmedvetet spottande och fräsande att försöka leta rätt på en massa kontroversiella åsikter, att anklaga och förfölja Leijonhufvud för i sin kanals Kalla Fakta, i underhållningsintervjuer och diverse talk shows.
Fast i Leijonhufvuds fall finns det en risk att det faktiskt är sant.

Aftonbladet

To give or not to give....


Sida ger Haiti 100 nya miljoner

Eller är det Haitis regering som får 100 nya miljoner.
Det är det som är den stora frågan för oss svenska givare.

DN

En ding, ding, ding värld.


Fruktan för nya attentat efter Arizona-massakern:
Politiker beväpnar sig.
- Nu vet jag att jag måste ha pistolen på mig, säger demokraten Heath Shuler.

Ja, det är rätta takter!!! Nu gäller det att ha det största vapnet, ett väpnat självförsvar är viktigare än att vara förnuftig. Inte en enda politiker i USA ska gå utanför dörren utan en handgranat, eller ännu hellre automatvapen, en tanks eller fjärrstyrd bomb som tar ut alla misstänkta ensamma obalanserade galningar i närheten.

SvD DN

könsmaktsordningen i skolan.


Sanna Rayman skriver angående betänkandet om ”pojkkrisen”, det vill säga det faktum att pojkar klarar sig så mycket sämre än flickor i skolan.
Problematiken har belysts från två håll, å ena sidan av pedagogikprofessorn Inga Wernersson, å andra sidan har de biologiska faktorerna utforskats av Martin Ingvar, professor i integrativ medicin.
Nog bra med experter och teorier, men är det inte enklare än så?
Skolan idag är ett matriarkat, kvinnliga lärare och duktiga flickor med de bästa betygen, i grav kontrast till samhällsstrukturen i övrigt.
1. Lugn, struktur, studiero och respekt för lärare och varandra gynnar båda könen.
2. Höj omedelbart lön och status, så får vi fler manliga lärare och en sundare mix.

Hur svårt kan det vara?
Med det strukturlösa kaos som råder i klassrummen idag skulle jag inte ens kunna lära mina hundar att sitta, förstår ni verkligen inte det pedagogikprofessorer och forskare?
Mina tre söner var mycket lugna och obråkiga, ändå syntes de inte i denna kvinnovärld. Så till viss del kan jag se pojkars stoj som ett försök till att åtminstone bli sedda.

Lindströms desperata försök att måla fan på väggen.


Lars Lindström jämför idag Sarah Pallin och Tea-partymovements vilda hetsande aggro-propaganda med den nedtonade Jimmie Åkesson.
Teapartyts texter ”Det är dags att ladda om” och ”Förr eller senare är du borta” är vi lyckligt befriade från i vårt land, även om Lars Lindström inte upptäckt det.......
You can´t blame a guy for trying, men det är ju inte många rätt där inte, Sarah och Jimmie har inte många beröringspunkter. Det kan ju en blind höna se och höra.

Efter Arizonas dödsskjutningar behöver USAs tysta minut följas upp med mer än nedtonade röster.
I Sverige behöver varenda manipulativ journalist begripa att deras makt att påverka är minst lika kolossal som politikers.

DN

måndag 10 januari 2011

Är du en snabbfoting?


Gånghastigheten indikerer hur länge äldre vuxna kommer att leva. Den är nämligen ett ett uttryck för kroppens generella tillstånd. Män mellan 75 år och 84 år med den snabbaste gånghastighet ökade sina överlevnadschanser 10 år med 92 procent, medan de, som gick långsamt, fick sina chanser ökade för att överleva med 15 procent. Samma gäller för kvinnor.

När min mor är på besök, och vi är på väg nånstans har hon ända sen min flytt till storstaden nittonhundrafrösihjäl, suckat över "hetsen".
-"Varför springer du alltid??" säger hon till mig, vare sig det gäller att passera ett övergångsställe eller på väg att äta lunch nånstans.
Jag har alltid envist svarat: -"Jag springer inte!!"
Men faktum är, det är stor skillnad i tempo mellan storstad och landsort.
Mor har alltid hävdat att den lugnare omgivningen är att föredra, att stress är ohälsosamt.
Nu får jag vatten på min kvarn!

Palin vit som snö.


Sarah Palin har lagt ut ett inlägg på Facebook angående dödsskjutningarna i Arizona.
Palin skriver där sina kondoleanser, samt att hon och familjen ber för offren, deras familjer och fred och rättvisa.
På twitter skrev Palin att det inte finns några som helst beläggeller bevis i nuläget att dödsskjutningarna var politiskt motiverade, men att det är en ödets onda ironi att Giffords namn och hemort fanns med på den karta, där Palin 2010 pekade ut mål för sin politik med gevärsikten.

Kluven tunga.


Terrormisstänts svärmor bryter nu tystnaden och talar ut.

Men enligt "Jan Schermans own law" är hon och alla levande anhöriga lika skyldiga som Usama bin Laden, så skicka henne, dottern och barn-barnen omedelbart till Guantanamo!




GP DN SvD Expressen

Svenska folket är kluvet i danskampen.


Björn Ranelid bjöd i TV-programmet Let´s dance upp Svenska Akademins ledamöter till att dansa. Detta har fått Peter Englund, som har fullt upp med att vara ständig, att tjura till:
"Det kommer inte att ske. Däremot har jag inga invändningar mot att han gör så själv. Allt som håller Ranelid borta från skrivandet välkomnas", lyder hans kommentar.

Detta har i sin tur fått Ranelid att gå upp på tåspetsarna.

- Han har trampat på min dans-sko. Tryck upp honom mot väggen. Han är inte så stor, så det är rätt lätt. Jag kan trycka upp honom med vänster arm för jag orkar det, säger han i en intervju i Aftonbladet, där han också beskriver Englund som "avundsam":
-Rent vetenskapligt sett är jag mer begåvad än han någonsin kommer att bli.

Nu gör de verbala snytingarna piruetter, och svenska folket har valt kavaljer.
Englund kommer dock aldrig att dansa efter Ranelids pipa, det har vi förstått, speciellt inte efter en ömsint tryckare av Ranelids vänsterkrok.

GP SvD Aftonbladet Expressen

Nu byter jag glasögon.



Inga röda dagar i kalendern förrän till påsk, oxveckorna kallade man i det gamla bondesamhället den långa och ofta hårda arbetsperiod som inleddes efter det att trettonhelgen var avklarad. Det var helt enkelt en tid när man fick slita som en oxe.
I år infaller påsken dessutom så sent det bara är möjligt – påskdagen är den 24 april. Det innebär 15 arbetsintensiva veckor att avverka före nästa ledighet.


Trötta, håglösa och omotiverade?
Billigt blir det i alla fall utan all ledig shoppingtid, tänk positivt - så mycket pengar du kan spara!

Läs Pallas kommentar:
-"Jobbar inom handels och ingen frågar efter om det är storhelg där heller. Det är snarare så att vi jobbar mer när folk är lediga, för då ska varenda jävel plötsligt impulshandla 60-tums-tv och ett kylskåp med strass."

GP Aftonbladet

Sydsvenskans hets mot folkgrupp kan vara ödesdigert.


Sydsvenskan publicerade igår en ansenlig och mångordig VI och DOM- artikel, "Stenen i ryggen blev droppen", dagens mest lästa.
I Sydsvenskan är alltid det goda VI = invandrare speciellt muslimer och ett fåtal ursprungssvenskar.
I Sydsvenskan är alltid det onda DOM = ursprungssvenskar som skolbarn, affärsdräktsklädda kvinnor, polisen och sverigedemokrater.

I Sydsvenskan behöver jag inte läsa artikeln, jag vet på förhand vad som står.

Det intresserar mig om någon enda person på Sydsvenskan hört talas om andra hatbrott än mot muslimer?
Några exempel: män mot kvinnor, föräldrar/bröder mot flickor, invandrarpojkar mot ursprungsvenska flickor (=horor), muslimer mot homosexuella, invandrarkillar som i gäng drar av "svennar" deras jackor, skor, mobiler, konfirmationsklockor och plånböcker, muslimer mot judar?
Jag undrar om Sydsvenskan har en aning om hur många brott i Sverige som läggs ner och aldrig utreds? Sydsvenskan vill få oss att tro att ursprungssvenska polisen bara lägger ner fall mot muslimer.
Av exemplen ovan, kan jag lugna Sydsvenskan med att det gäller alla brott.

Sydsvenskan är en obehaglig tidning med polariserande och äckligt manipulerande och hatfylld retorik, den värsta vi har i Sverige. Sydsvenskan tillåter inga kommentarer i den här typen av svart-vit uppvigling.

Och när jag läser om attentatet i Tucson och att hatfylld politisk retorik ges skuld, då tänker jag att Sydsvenskan uppviglar och eldar på till sådant hat.

DN
SvD SvD Skånskan
Expressen Aftonbladet Helsingborgsdagblad DN

söndag 9 januari 2011

Islossning i skogen idag.


Plusgrader, sol och - L-J-U-S, åh vilka lyckliga och glada människor på skogspromenaden idag. Ända tills jag, helt out of the blue, bara överfölls av en vildsint, skogstokig och galen snöbollskrigare. Trodde jag ilsket.
Men det var bara snösmältning från trädens högsta toppar!

Sorgedag för mänskligheten.


Här sitter vi, med våra två älskade goa, gamla vänner över en brakmiddag. Vi skrattar, myser, fortsätter där vi slutade sist, har så mycket att tala om, vi njuter av unik samvaro och kär ren vänskap när den är som bäst.
Inte hade vi en aning.

Den amerikanska kongressledamoten Gabrielle Giffords sköts i huvudet under ett politiskt möte i Tucson, Arizona, på lördagen. Minst fem andra ska ha dödats, uppger USA:s president Barack Obama. Giffords uppges ha skadats mycket svårt och opererades under kvällen.
Han sköt på allt han såg.

I'm not much of a praying woman but tonight I am.

Expressen Aftonbladet DN Sydsvenskan