lördag 18 december 2010

I once had a dream.


Igår var vi på cocktailparty, och mitt bland alla vackra gamla små tomtar i detta anrika hem, sprang jag på en livfull och charmerande kvinna - hon över ett glas vitt och jag med vatten i glaset.
Damen av tysk härkomst berättade att hon var politiskt aktiv inom KD, och hon utlät besvikelse över att de drunknat i Alliansen, och att de verligen stod inför en identitetskris. Ja, det gick ju inte annat än att hålla med, och jag som verkligen beundrar KDs styrka att hela tiden sätta de mjuka värden först, berättade att jag haft kontakt med Göran Hägglund i våras. Jag bär nämligen på en dröm, som jag inte riktigt själv orkar förverkliga, men som vore en kanonidé för Sverige, och som för evigt skulle förändra och förbättra vår syn på våra äldre medborgare. Ingen falsk blygsamhet här, inte.
Min tanke är att ta BRIS rätt upp och ner, kopiera hela grundtanken och hela organisationen, och göra Äris, Äldres Rätt I Samhället.
Enkelt men smart, en frivillig medmänniska (säkert finns många pigga äldre och inom kyrkan redan verksamma) bara ett samtal bort. Nån som går igång och reagerar på fel och maltreatment.
Min ursprungstanke var att detta skulle kunna ha gynnat KD i valet, att effektivt dra igång en kampanj för våra äldre då, men........ Äh det rann uppenbarligen ut i sanden.
Så nu igår gav jag min idé helt gratis till denna KD-politiker igårkväll.
Fast då hade hon redan börjat tala med nån annan om nånting heeeeeelt annat.
Ibland blir ordspråks innebörd så verkligt uppenbara.
"Man ska inte gå och kasta pärlor omkring sig, bara sådär".

SVD

Ny kärleksritual


Kärlekslås är en trend som sprider sig över världen. Det är en gammal österländsk tradition som innebär att ett brudpar fäster ett hänglås med sina initialer vid en bro och slänger nyckeln i vattnet. Enligt legenden kommer kärleken då att vara för evigt.
Kinesiska muren har fullt av dem, liksom Roms äldsta bro Ponte Milvio, och på Västerbron i Stockholm börjar det dyka upp fler och fler.
Den som inte vill vara med längre måste dyka ner till havsbotten och hämta upp nyckeln och låsa upp låset och göra slut.
Det låter ju som en trygg evighetsgaranti, eller........???

Good Luck, säger jag.



Bill Richardson ankom torsdag til Nordkorea for at föra förhandlinger mellan de stridande parterna på den koreanska halvön.
Den koreanska halvön är en "kruttunna", men det går framåt med små, små steg.

Så lyder budskapet från den amerikanske guvernören Bill Richardson, som i dessa dagar är i Nordkorea for att föra inofficiella samtal med landets styrande.
- Jeg har bett dem om extrem försiktighet, säger den rutinerade förhandlaren i helgens historiskt mycket svårt konfrontationistiska situation.

Tillsammans med Kina, Rysssland och Japan forsöker amerikanarna att få det kommunistiska landet att bromsa sitt atomprogram i utbyte mot nödhjälp och mer internationellt erkännande .

Hmmmmmmm........låter lite som en helt vanlig nordkoreansk utpressningssituation.
Den går säkert att använda fler gånger.

VG Expressen

Message to rapists? Sweden loves you! skriver Moore.


Den ständigt kepsförsedde Moore har regisserat flera succédokumentärer om giriga försäkringsbolag, dålig vapenkontroll och George W Bush.

Nu ger han sig på Sverige.
Det skriver den världsberömde dokumentärfilmaren Michael Moore i ett raljant brev till den svenska regeringen. Anledningen är den pågående utredningen av våldtäktsmisstankar mot Wikileaksgrundaren Julian Assange. Enligt Moore är den svenska utredningen bara ett svepskäl för att hjälpa USA att tysta Wikileaks.


Sverige har flest anmälda våldtäkter i hela Europa, samtidigt som antalet fällande domar är få, och nio av tio anmälda våldtäkter aldrig hamnar i domstol.

Sveriges Fasad Rämnar.
Tack Michael Moore, kvinnor i Sverige är fritt villebråd efter mörkrets infall.
Du är svenska kvinnors förste försvarare.
And we love you!

fredag 17 december 2010

12åriga fashionista. No good.


Sanna Lundell, Aftonbladet, skriver så otroligt klokt om att hon blir sorgsen till mods när hon surfar in på 12åriga Chloé Schutermans blogg:
"En tolvårig faschionista som önskar sig en Balenciagaväska i julklapp, har superanorektiska Olivia Palemo som stilikon och rekommenderar hudkrämer.

Jag blir tung i själen dels för jag vet att lilla Chloé kommer att skämmas ögonen ur sig och fetångra sina tolvåriga rosa blogginlägg när hon är 14 år, nypiercad, vegan, full av ”självinsikt” och vägrar kommersialismen.
En annorlunda vinkel.
Tänkvärd.

Men främst blir jag ledsen av att hennes mamma, butiksinnehavaren Nathalie Schuterman, uppvisar ett så totalt bristande omdöme när hon tror att en tolv år gammal flicka är färdig att ta ansvar för hur hon vill att omvärlden ska uppfatta henne."

Jag länkar till "12årig bloggerska till salu" och "Money Talks" min egen blogg om den 12åriga Chloé.

UD: Res inte till Elfenbenskusten

Dreamlinern är här!



Nu är det slut på buller, torr luft och dåligt kabintryck, Boeings efterlängtade Dreamliner är byggd i fibermaterial i stället för aluminium. Karbonets hårdhet gör flygplanet lätt och energisnålt. Fönstren blir större och det rostfria skalet tillåter högre luftfuktighet i kabinen.
JUBEL!

Kadhammar kliar sig i huvet. Igen.


Peter Kadhammar Aftonbladet frågar sig i efterdyningarna av terrordådet:

-Varför har Aktuellts redaktion fått för sig att Omar Mustafa,generalsekreterare för #Sveries Unga Muslimer, av alla landets medborgare, ska känna ett ansvar för 200 våldsbenägna unga män?
Ingen redaktion skulle drömma om bjuda in en vit, ensamstående Malmöbo för att förklara att vita, ensamstående Malmöbor inte skjuter på mörkhyade personer bara för att Peter Mangs misstänks ha gjort det.

Kadhammar är som en gammal stenkaka som hakat upp sig. Han lider av svår beröringsskräck, förblindad som han är av ängslighetspesten.

Ett barbariskt brott har begåtts som kunde ha orsakat så många oskyldiga människor livet. Brottet begicks i islams namn, med uppmaningar till alla muslimer i Sverige att "sluta fjäska och förnedra er själva för ett förnedrande liv långt från islam".
"Nu har islamiska staten uppfyllt vad de har lovat er. Vi finns nu här i Europa och i Sverige, vi är en verklighet, inget påhitt, mer vill jag inte säga om detta.
Våra aktioner kommer att prata för sig själva."

Och Kadhammar sätter sig ner och skriver en irriterad krönika över att en muslim inbjudits till nyhetsstudion.
?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Och om det ska finnas rättvisa som i Kadhammars värld, så borde en svensk ha bjudits in till TVstudion för att ta ansvar för laserskytten Mangs handlingar.
?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Eeehhhhh.....har nån hört denne Mangs uttala sig om att morden skett i Sveriges namn och att det i rättvisans namn finns flera svenskar som i enlighet med hans önskan kommer att utföra massmord på oskyldiga.

Vad är det med Kadhammar? Varför kastar sig Kadhammar ständigt i skyddsgravar och i försvarsställning inför varje muslimsk frågeställning?
Vet du vad, Kadhammar, tappa inte hela din raison détre nu, men jag tror det är kontraproduktivt. Din oraffinerade förutsägbarhet skyddar inte muslimer från verkligheten.
De vill nog själva leva i den.


# Sveriges Unga Muslimer (SUM) är en partipolitiskt obunden ungdomsorganisation för Sveriges muslimer. SUM samlar ca 40 lokalföreningar och över 3 500 medlemmar från hela landet. Organisationen grundades 1991 med dåvarande namnet Sveriges Muslimska Ungdomsförbund (SMUF). Syftet var att samla de muslimska ungdomsföreningarna, som fanns på olika platser i landet, under ett och samma förbund.

Ett kritiskt hedersuppdrag.


Sveriges tuffaste och mest spännande jobb måste utan tvekan vara att vakta Julbocken, Gävles stolthet. Det är inte så himla lyxigt, väktaren håller till i en liten röd vaktkur, det finns en liten värmefläkt, två stolar, ett bord och en adventsljusstake. föra
Förra året stod bocken i lågor dan före dan, så nu nalkas de mest riskabla och actionfyllda dagarna, eller nätterna kanske vi ska säga, för det är under helgnättern mellan midnatt och fyra, som de djärvaste planerna smids.

Några bortglömda helikoptersnitsare från Stockholm erbjöd 50 000 kronor för att kidnappa bocken och föra den till Stureplan.
Men vakten har sina yrkesknep och sina specialstrategier mot alla attentatsplaner.
-Skulle bocken brinna eller försvinna under mitt pass skulle jag aldrig våga visa mig i stan igen, säger vakten.

Vilken fullkomligt obetalbar syn!
En julbock dinglande mellan Gävle och Stureplan - kreativt. I like.

Men - naaaaeehhh, behåll ni klenoden i Gävle - vi har tillräckligt många bockar själva runt Stureplan!!!



DN
GD Arbetarbladet Expressen

torsdag 16 december 2010

Ann-Katrin och Per-Johan det mest bedårande och mest hjärtskärande paret.



Har sneglat på slutet av "Bonde söker fru" och gripits ända in i märgen av den tafatta spirande romansen mellan det lite försagda paret bonden Ann-Katrin och Per-Johan. Per-Johan var Ann-Katrins slutliga val, och att se dessa två försöka visa varandra den spirande lyckokänslan av förälskelsen, det berörde mig så djupt.
– Tror aldrig jag känt på det här viset, jublade Per-Johan.
Så lycklig för första gång i sitt liv och så inte veta vad eller hur man gör med känslor.
Så olidligt smärtsamt blyga.
Inte ens älgarna på kvällens Mitt i naturen var lika valhänta och bortkomna.
Och jag blundar och törs inte tänka på hur de ska våga, och lyckas närma sig varandra ombord på båten på Hurtigrutten.
I varsin koj.
Men oj,oj, oj vad jag håller tummarna!
VÅGA!!!!



Aftonbladet

Svenska opponenter ynkliga fegisar.


Såhär skriver Per Gudmundson i SvD: "London var bäst, men även de skandinaviska länderna agerade som efter en väl känd och utstuderad internationell plan för att öppna dörrarna för islamister och jihadister”. I Sverige var det ”möjligt att utnyttja de relativt slappa säkerhetsåtgärderna och välfärdssystemen”. Så förklarade en al-Qaida-ideolog varför radikala islamister förlade sin verksamhet till Sverige på 1990-talet"----

-" Efter helgens terrordåd ropar allt fler på mer statlig övervakning. Men borde det inte också vara pressens uppgift att bevaka jihadisterna, på samma sätt som nazisterna?

Varför finns det ingen Expo som granskar jihadister?"

För mig är 200 svenska islamextremistiska självmordsbombare 200 för många.
Är alla svenska medier för ängsligt rädda, undrar jag, precis som Per Gudmundson?

Är svensk beredsskapsplan för att stoppa den barbariska internationella världsterrorismen a la Fredrik Reinfeldt: "Tillsätt en muslimsk kalif som svensk justitieminister." ????

Det är mer med somliga...




Michael Moore har via Julian Assanges Wikileaks försvarare försett domaren i London, med ett dokument från Michael Moore som säger att han ställt 20 000 dollar till förfogande för att bidra till Assanges borgen.

-" Vidare, offentliggör jag härmed att jag mer än gärna tillhandahåller hjälp från min website, mina servrar, mitt domännamn och vad helst, som kan bistå i att hålla Wikileaks levande."
Expressen Aftonbladet HD

All by himself.


Bradley Manning, Wikileaks amerikanska försvarskälla, sitter i fängsligt förvar sedan 4 månader. Han svor en ed att skydda sitt land mot yttre och inre fiender, men gjorde precis tvärtom. Försvarsmakten är inget skämt, och tänker inte göra livet enkelt för den som bryter eden.
Nu är Manning irriterad på omständigheterna av sin isolering, och mest upprörd är han över att han inte tillåts träna.
Försvararen säger: "Han sitter i en liten låda, han tillåts endast duscha, äta och sitta."
Ja....ehhhhh, funderade han inte en sekund på det då han planerade sitt brott?
"Och trots att Wikileaks lovat att betala Mannings försvarsadvokat har organisationen inte fört över några pengar."

CBS News rapporterade föra veckan att Wikileaks hade lovat 20 000 dollar. Men allt de hört var ett kort meddelande från the Wau Holland Foundation i Tyskland, som bara kort konstaterade att det föreligger hinder från de tyska myndigheterna, och att nåt löfte om ekonomiskt bistånd inte kan ges.

Huffington Post Expressen Aftonbladet HD

"Har du träffat nån ny ännu?"


Den vanligaste frågan till alla frånskilda kvinnor.
Och den tröttsammaste.
Och konstigaste.

Tre som ser spöken mitt på dan.


Ulf Nilson om rasismkritiken: ”Obegripligt”
En krönika i Expressen som konstaterade att Sverige befinner sig i krig och att ”pursvenskarna” är på väg att avskaffa sig själva blev onsdagens mest kritiserade.
Kraven på bojkott och de våldsamma påhoppen mot Expressen fortsätter idag.
”En artikel jag skrev i Expressen förra tisdagen har gett upphov till bittra kommentarer och – obegripligt nog – beskyllningar för rasism”.


Tjurrusningar av Håkan Holmberg, politisk chefredaktör på Upsala Nya Tidning, TV4:s Ulf Kristoffersson, kollegan på Expressen Ann-Charlotte Marteus, och ETC´s Paul Ronge har uppmanat till fullständig bojkott av Expressen.
Hej och hå.
Tre personer som konstant vägrat kalla en spade för en spade, vem upprör de? En virvel i myrstacken.
Det är dessa personer med extrem beröringsskräck som gör att förblindade svenskar tror att islamistisk terror beror på "det svenska utanförskapet".
Resume Expressen

Jul, Jul - strålar av hat i år.


Judiska Simon Wiesenthal Center i Los Angeles uppmanar världens judar att vara extremt försiktiga vid besök i södra Sverige. Anledningen är de antisemitiska provokationer som religiösa judar och andra medlemmar av judiska organisationer har utsatts för i Malmö.

Enligt centret har det på senare tid polisanmälts tolv händelser riktade mot judar i Malmöområdet, utan att någon har gripits misstänkt för hatbrott.

We love Malmö, Sydsvenskan?

Skånskan Expressen

Expressen rycker ut!



Elena Wester, 26, beställde sin iPhone på nätet för att få den i god tid innan jul. Men när hon öppnade paketet innehöll det en senapsburk.
- Det känns som ett dåligt skämt. Halebop har hanterat det här väldigt dåligt, säger hon.

Skickade en burk skånsk senap till min mamma i Landskrona för 10 dagar sen.
När/om den kommer fram som en Iphone lovar jag att höra av mig!

onsdag 15 december 2010

Så otroligt underbart!


Tankeläsarmaskin kan omvandla tankar till tal!
Amerikanska forskare har för första gången lyckats omvandla nervsignaler från hjärnan till tal. Genombrottet kommer att underlätta för förlamade att kommunicera. Så småningom kan det leda till att man kan läsa tankarna hos vem som helst.
Vilka strålande nyheter, vilken imponerande framgång för forskning!


DN

Reinfeldt har lyckats.


SVT2s nyheter intervjuar unga muslimer om den islamistiska terrorismen. På frågan varför, blev svaret givet: Utanförskapet.
Ja visst ja, utanförskapet.
Däför sitter terrorister i Pakistans gruvor och planerar barbariska illdåd i Iran, Afghanistan, Spanien,USA och Danmark.
Jag misstänkte på nåt vis att det till slut skulle vara vårt fel.
Alltihopa.


Sverige har länge blundat för den extremistiska islamismen. I både Norge och Danmark finns nationella handlingsplaner i syfte att förebygga en våldsam radikalisering. Konkreta svenska initiativ saknas helt.
Nuuuu börjar arroganta Sverige snegla på det förhånade Danmark.
I elfte timmen kan jag tycka.

Malena Rembe, chefsanalytiker på Säpo, sorry, men du har inte i någon intervju under dagen lyckats skapa ett förtroende i mig. När jag ser dig och tänker på din viktiga roll i bekämpningen av terrorister i Sverige, så blir jag så rädd, att jag nästan kissar på mig.



SvD DN DN Sydsvenskan

Nån som vet?


Flyktingbarn spräcker Migrationsverkets budget.
Under hösten har antalet ensamkommande flyktingbarn blivit fler är vad Migrationsverket prognosticerat. Bland annat därför anhåller man nu om att öka sina anslag med 105 miljoner kronor.

"Flyktingbarn" står det alltid.
Men jag har aldrig sett nån flicka.
Tar vi emot flickor bland de som mest behöver det?
Eller handlar det i själva verket flyktingpojkar?

Cirkushund.


SJ medger dålig vinterberedskap!
Jan Forsberg och SJs styrelse är en yorkshireterrier med en Grand Danois´ attityd som gör en pudel.

Korrekta Mattsson har snott en gloria.


Expressen:"Självmordsbombarens mål var en svensk tidning "kopplad till publiceringar av Muhammed-karikatyrerna", uppger i dag Associated Press (AP). Den vaga beskrivningen av bombmannens försök att attackera yttrandefriheten stämmer in på flera redaktioner, bland annat Expressen.
Vi är en av de tidningar som markerat det fria ordets värde i samband med debatterna om Muhammed-teckningarna och Lars Vilks rondellhund."

Mattsson, Mattsson, Mattsson....Han har nu hittat en gloria, snott den, och satt den på sig. Men den sitter jäkligt snett, och passar mycket illa. Mattsson tror sig vara försvarare av det fria ordet. Men vi alla läsare är sorgligt medvetna om svensk mediacencurs beröringsångest, och att Mattsson och PKpressen är extremt noga med vad som publiceras och inte.
Var var du, Mattsson, när Danmark tog striden för Muhammedteckningarna? Satt inte du på läktaren, eller rent av i domarstolen på sidlinjen och fördömde danskarnas megaförsvar för allas vår ytrandefrihet? Kritiserande danskarnas saknade respekt för islam.
Hyckleriet ger mig avsmak.
Expressen.

Etnisk svensk. Jag finns.



TheReligionofPeace.com
Guide to Understanding Islam

What does the Religion of Peace Teach About Lying (Taqiyya and Kitman)
Question:
Are Muslims permitted to lie?
Summary Answer:
Muslim scholars teach that Muslims should generally be truthful to each other, unless the purpose of lying is to "smooth over differences."

There are two forms of lying to non-believers that are permitted under certain circumstances, taqiyya and kitman. These circumstances are typically those that advance the cause Islam - in some cases by gaining the trust of non-believers in order to draw out their vulnerability and defeat them.

Det är det här som är så jätte-. jättecreepy.

I min värld säger munnen det hjärtat är fullt av. Jag kommer aldrig, aldrig nånsin att begripa när människor förvrider sanningen, och står och ljuger mig rakt upp i ansiktet.
Det är därför vi i detta land ständigt framstår som totalt utan byxor för omvärlden.

Nu skriver jag att :
"vi svenskar är av traditionen hederliga och ärliga, och rätt naiva."
Och då kommer jag att få riktigt på nöten.
I min blogg om "CarinaFina ska skämmas.." skrev en av mina läsare en längre kommentar som innehöll följande mening:
"Flera av tärnorna och lussegubbarna av annat etniskt ursprung än den rent svenska, om det nur finns någon sådan."
Om det nu finns nåt sånt som etnisk svensk???????

Den här teorin sårar mig nåt fruktansvärt.
Nån vill ta ifrån mig min nationalitet, klä av mig naken och säga att jag som svensk inte finns.
Det känns som den vassaste egg mitt i hjärtat.
Jag har själv som utvandrad till Californien, befunnit mig i den yttersta förtvivlan, driven av våldsam hemlängtan. Jag har suttit med minnesbilder av vitsippor, höstträdens damatiska färger, porlande vårbäckar och svenskar med nian mot årets första sol på Dramatens trappa, med en tyngd över strupen och bara längtat hem till mitt Sverige, till mina landsmän som talar mitt språk och delar värderingar.
Nu vill man påtala att detta inte är värt nåt, inte existerar.
Det känns som en grym sak att göra.

Wikipedia: Etnicitet, tillhörigheten till viss ethnos, betyder tillhörighet till en grupp av människor med gemensamt ursprung och egenskaper. Etniska grupper skiljer sig främst genom olika kultur, men de kan även skilja sig genom olika fysiologi och genetisk bakgrund.
Etniska grupper bildar en gemenskap med intern sammanhållning, lojalitet mot värderingar, normer och seder.
Exempel:
Norrmän är en germansk etnisk grupp. Dessa bor huvudsakligen i Norge.
Amerikaner syftar vanligtvis på personer som är medborgare i USA, eller personer som bor på kontinenten Amerika som helhet.
Svensk tillhörande den etniska gruppen svenskar bosatta i Sverige.

Min etniska svenskhet är däremot inte ett dugg exkluderande, alla, varenda kotte, som vill dela min svenkshet är av hjärtat välkomna!

Hellre byxlös än rådlös.



Strax innan jul går kampanjen upp, där Pause vd Fredrik Hjelmquist poserar helt naken. ” Årets julklapp är trådlös” är det som Hi Fi-butiken vill lyfta fram.
– Kampanjen berättar att vi är bäst på trådlöst ljud, säger Pause vd, Fredrik Hjelmquist till Resume.se.– Under kampanjperioden kör vi ett litet specialerbjudande. Kommer man in i butiken och handlar för över
2000 kr utan en tråd på kroppen belönas man med ett bar Urbanears hörlurar.


Sååååå, om ni ser en trådlös person med rimfrost i pubishåret och två tusentio kronor i handen på väg till butiken, då är det med all säkerhet en smålänning på besök i Stockholm.

I like.


Den svenske imamen Hassan Moussa har uttalat en fatwa mot terrordådet i Stockholm.
– Det som har hänt är förbjudet, brottsligt, det är en terrorhandling.

Jepps , nytt ordspråg i tiden: "Tala med lärde på latin, och med mördare på mördares vis."

Läs det här,Björn, och förstå!!!


Sömn ger skönhet. Nu finns det vetenskapliga belägg för att sömn får människan att se attraktivare och friskare ut, enligt en svensk studie publicerad i British Medical Journal.

Forskare vid Karolinska institutet lät 23 osminkade försökspersoner fotograferas efter åtta timmars sömn. Samma personer fotograferades igen efter att de varit vakna 31 timmar i sträck. 65 observatörer fick sedan titta på bilderna och de svarade genomgående att personer som sovit åtta timmar såg mer attraktiva och friska ut.

- En god nattsömn kan betraktas som kroppens naturliga skönhetsmedel och fungerar säkert bättre än mycket av det som skönhetsindustrin har att erbjuda, säger forskaren Johan Axelsson till tidningen.

Tips från denna Sömntuta - Den som vill se attraktiv ut bör prioritera ZZZZZZZZömn!

skånskan

Björn älskar sin nya Ipad


Igårkväll satt han och läste tidningarna på den och spelade samtidigt sina bästa låtar. Mellan varven visar han mig en eller annan finess, och frågar om jag faktiskt inte är lite avis, bara lite, och jag egentligen också väldigt gärna vill ha en. Inte ett dugg, jag är ultrakonservativ när det gäller mekanik och apparater, vill inte byta, de känns som mina vänner, vi kan varandra och är härligt invanda vid varandra, så absolut inte.
Av nån anledning ville jag, som satt bredvid, lyssna på Habaneran på youtube, upp på min laptop kom en version med en coming operastar, Katherine Jenkins. Och Björn tappade mycket plötsligt hela intresset för sin älsklingsIpad, Ipad släng dig i väggen, hans odelade intresse och ögon var uppslukade av Habaneran. Eller snarare hon som sjöng den, eller som han sa, hennes klänning!....... kanske mer det som var i den, tror jag.

tisdag 14 december 2010

Ripped off. Again.




Ilsken som ett bi.
Igen.
Jag ville bli så fin i håret tills julfesten på lördag.
Vi var så rörande överens.
Toppklippning, och en nyans ljusare tunna slingor, som skulle "ge liv" åt håret.
Efter alla dyra, tidskrävande nederlag var jag mycket tydlig och artikulerade väl.
Jag trodde att det var bara första etappen, när jag satt med en dovt bordeauxfärgad-"mössa" på huvet. Nädå, backspegeln kom fram - hon menade uppenbarligen att jag skulle se ut så, att frisyren var färdig.
Normalt biter jag ihop, rusar till Åhléns hårfärgsavdelning, svärande giftiga eder inombords.
Men idag gaskade jag upp mig:
-"Vi pratade om slingor, liv i håret...."
Hon tittade på klockan, och sa att hon skulle hinna med några snabbslingor.
Efter 5 minuter och ny sköljning var jag MajLis Lööw (S).
Djupt bordeaux nertill och knall-morotsfärgad upptill, och en spretig maräng i det oranga.
Grrrrrr.......
Björn försökte väldigt försynt: Vad fin du är......
Grrrrrrrr.......
Låste som vanligt in mig på badrummet med Åhlénsfärgen en halvtimme.
Tack gode Gud för home-made.
2000:-, 3 timmar - aldrig, aldrig, aldrig mer.
Nu får det bli vildvuxet.

Say cheese!



Sexuella förhållande mellan föräldrar och vuxna barn, samt mellan syskon är förbjudet i Schweiz, men det vill landets justitieministerium ändra på.
För även om det är förbjudet, och i mångas ögon moraliskt fel, finns det gränser för vad man ska lagstifta mot.
- Det är inte upp till rättsväsendet att stoppa alla omoraliska aspekter av folkets beteende. Lagen ska ägna sig åt att straffa beteende, som är socialt skadligt, säger justitsministeriets talesman Folco Galli.

Förslaget väcker mycket stor uppmärksamhet i Schweiz, eftersom det är ett faktum att barn som föds efter incest kan ha svåra ärftliga defekter.

Hmmmmmmmmmmm, det verkar nästan som om nån på Schweiz justitieministerium själv är en produkt av ett sexuellt förhållande mellan 2 individer från samma familj.........


Ekstrabladet

Blunda, blunda, blunda - svenska folk!


I morgon överlämnar Säpo en rapport till regeringen som ska beskriva ”den våldsbejakande islamistiska extremismen” i Sverige.
Dåvarande integrationsministern Nyamko Sabuni (FP) aviserade i januari uppdraget på en pressträff i Sälen:
”Säpo är så hemlighetsfulla så jag vet knappt vad de gör idag. Därför beställer jag den här kartläggningen av islamistiska miljöer och organisationer.”

Formuleringen var inte uttryck för förtroende för Säkerhetspolisens arbete på området.
Då var det massmediala intresset för regeringens initiativ ljummet, men när rapporten nu lämnas över till regeringen finns det ett enormt sug.
Naturligtvis.
I vårt land vaknar man inte förrän döden bekräftar faran.
Jag saknar Nyamko Sabuni.
En modig och ärlig politiker som vågade säga obekvämheter.


SvD
SvD SvD

Sssssccccchhhhhhhhhhhhh!



Sverigedemokraterna begärde i dag en aktuell debatt i riksdagen angående "våldsbejakande islamistisk extremism". Partiet pekar bland annat på att Sverige för första gången blivit utsatt för ett terrordåd från en "islamistisk extremist".
Jimmie Åkesson hävdar att det finns ett stort samhällsintresse för debatt kring frågan och vill att debatten helst ska hållas innan jul.

Andra partier säger nej och anser att SD spelar på upprörda känslor.

-"Att föra en vi-mot-dom-debatt är helt fel. --- Det är avskyvärt och en farlig politik att dra alla över en kam." sade Lena Olsson (V).

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Ja, för inte kan väl vi svenskar föra en debatt där vi ställer barbari mot sunt förnuft, fel mot rätt.
Såna är vi definitivt inte, vi är godare, bättre än andra, tycker Olsson (V), som inte tror på vi och dom-snack. Tänk att dra onda över en kam, BAH!


SvD
SvD SvD

Fler vardagshjältar.


Lars Lindström skriver idag i Expressen om minutrarna efter terrordådet i Stockholm:
"Människor samlas igen där de två gatorna möts, trängs för att kunna se något. Innan polis kommer till platsen går minst tjugo personer fram till den till synes livlöse och blodige Taimour Abdulwahab, där han ligger ensam bland sina icke detonerade bomber. De flesta går bara fram och studerar kroppen under några sekunder. Några tycks undersöka hans puls. Andra ställer ifrån sig kassarna med julklappar och lägger något som ser ut som tidningar eller handdukar över kroppen.
Det är rörande att se, oavsett om det handlar om en naturlig medkänsla eller okunskap om faran med situationen. De riskerar sina liv för någon som ett par minuter tidigare försökt döda dem."

Tack och lov händer inte stora katastrofer varje dag, därför kan de flesta av oss inte vara absolut säkra på hur vi själva reagerar i akuta och allvarligt hotande situationer. Det finns allt på skalan efter chock, från att bara helt enkelt gå i väg i totalförnekelse, till att bara stå orörligt paraliserad.
Sen finns det vi som är tränade i våra yrken, vi som reagerar effektivt och kyligt efter boken. Vårt agerandet är inristat i ryggraden, det handlar om vakenhet och närvaro i nuet och inlärda och tränade situationer.
Min soldatson har samma inövade situationsnärvaro, för ett tag sen var han på stor inflyttningsfest, massor med folk och mysstämning med levande ljus. Plötsligt såg han ett flammande ljussken i ögonvrån. Han rusade till tjejen vars hår stod i ljusan låga och kvävde elden, medan de som stod närmast bara hann öppna mun och förvånat konstatera att elden var släckt och tjejen räddad.
Själv går jag efter nödträningar i 40 år, aldrig ens in ett rum utan att ha koll på var det finns utrymningsvägar och har reflexmässigt koll på alla människor i omgivningen. Skulle förmodligen inte ens tänka tanken att offret för en sekund sen var mitt eget dödliga hot, fokuseringsskärpan styr.

Det är en gåva, som jag är evigt tacksam för.

Härmed varnas allmänheten.


Igår hade jag en älskade son på middag, på huvet hade jag min nya luciakrona och var uppenbarligen ett fruktansvärt hot för Zlatan. 2årslabben stod gömd hela kvällen bakom en dörr, bara nosen stack fram. Vi åt citronpasta och till efterrätt fick vi macademianutsvaniljglass med hallon och blåbär, mmmmmmm.
Vi snyftade lite med alla de rediga och modiga vardagshjältarna och deras stora beundrarskara, men framförallt var vi tillsammans, talade och skrattade.

Idag när jag läser tidningarna sätter sig dock skratten i halsen, min panik för vinterkräksjukan fick pinfärskt liv. GP skriver med stora rubriker: "KRÄKSJUKEVIRUS I HALLON!"
Jag blev stel, kände helt säkert ett misstänkt ångestframkallande gnag i magen, jag började kallsvettas och bestämt mådde jag riktigt, riktigt tjyvis.
Men så läste jag fortsättningen:
"Eldorados frysta hallon från Bosnien som Axfood har sålt till många butikskedjor över hela landet misstänks innehålla kräksjukevirus."
Frysta!!!!! PUUUHHHHH - vi åt färska.
Tack ske lov och pris!

En väldigt tyst protest.


Lyssna!

Att bli årets singelistetta i England till jul är inte bara åtråvärt, utan bringar även enorma pengaintäkter. Ur kritiken mot att tv-programmet X-factors vinnarlåt alltid lyckas hamna i topp startades förra året en kupp på Facebook.

Kuppen gick hem och låten såldes i över 500 000 exemplar på en enda vecka.

I år görs ännu ett försök att kuppa in en listetta. Denna gång är valet av låt, om möjligt, ännu mer djärvt.
I en grupp på Facebook som heter "Cage against the machine" uppmanas folk att köpa John Cages låt från år 1952, vid namn "4'33".

Vad är då grejen med låten?

Den är helt tyst. Låtstycket framförs genom att musikerna sitter beredda att börja spela i en bestämd tidsrymd utan att slå an en enda ton.

De två kupperna uppges vara en kritik mot att Simon Cowells skivbolag Syco drar hem storkovan på X-factors artister och låtar.

I skrivande stund har gruppen närmare 85 000 medlemmar. Förra årets grupp samlade nästan det tiodubbla antalet lagom till jul.



Helsingborgsdagblad

måndag 13 december 2010

som hugget i sten


Inatt ska jag somna med ett handskrivet plakat för ögonen.
Det är kallt, jag har nyss kommit in från den snöknirrande hundpromenaden, men jag är varm i hjärtat.
På ABCnyheterna visades hur irakiska svenskar samlats vid terrorplatsen, för att protestera mot våld i religioners namn. En kvinna stod i snön i vinternatten och höll stadigt sin skylt med texten: "RÖR INTE MITT NYA HEMLAND!"
Som det värmde.
Tänk om alla som kommer hit hade samma välvilliga intentioner och starka känslor för sitt nya land. Så lätt det skulle vara, och så starka vi skulle vara.

Sen tänkte jag på Jimmie Åkesson och SD. Det har inte hörts ett pip.
Ett ovärdigt, billigt och populistiskt parti hade gått ut högt och hårt och plockat enkla partipolitiska poänger här och nu.
Det stärker min tro.

Thorsten har en undran...


-"har polisen också drabbats av letargi?"

Naresh Lakhwani, chef för klockbutiken Step in som ligger ett tiotal meter från den plats där självmordsbombaren sprängde sig, är kritisk mot polisens agerande efter självmordsdådet i lördags. Detta eftersom polisen i dag fortfarande inte hämtat det videomaterial från explosionen som butikens övervakningskameror fångat.
34 polisvolontärer och 40 poliser intog i dag Stockholms centrum.

- Vi ska i första hand vara synliga, folk ska se att vi är ute och går."

Fast, om du nu måste välja Thorsten, tar du då hellre aningens letargisk stockholmspolis? Eller tar du hellre den överenergiska streberpolisen i Göteborg, som helt apropå skrämmer vettet av mänskligheten, käckt viftar med vapnet framför småbarn och utpekar och griper oskyldiga?

Fast nu får stockholmspolisen en hjälpande hand, USA:s säkerhetspolis, FBI, har skickat en grupp på sju bombexperter till Sverige för att bistå den svenska polisen. - Det här är ett bra exempel på att det internationella polissamarbetet fungerar, säger justitieminister Beatrice Ask.
Ja, absolut, Ask, samarbete är utmärkt.
Så när FBI ringer Svensk polis om hjälp, javisst då kommer vi gärna med all vår expertis!

Expressen SvD DN

Lider statsministern av letargi?


Statsminister Fredrik Reinfeldt om Carl Bildt, efter att utrikesministern i sitt Twitterflöde konstaterat att bombdådet i Stockholm var ett terroristattentat - långt innan någon officiell källa fastslagit det:
- Det är fortfarande jag som informerar å regeringens vägnar, sa Reinfeldt vid ett besök på Öland på måndagen.

Aftonbladet

Lider Bildt av Napoleonkomplex.


Carl Bildt har missat en sak - det är inte han som är statsminister - ej heller landsfader.
Även om han själv lever i högönsklig välmåga i den uppfattningen.
Finns det inte en diagnos för detta?
Storhetsvansinne (megalomani), hybris, i psykiatrin ett uttryck för ett sinnestillstånd där en person har en starkt överdriven uppfattning, och ofta helt falsk bild, om sig själv och sin roll.
Håkan Juholt (S), ordförande i försvarsutskottet är upprörd över Carl Bildts agerande.
- För mig handlar det om respekt för de som drabbas och är oroliga, och respekt för svenska folket. Jag är inte ett dugg grälsjuk, men vi har utsatts för en terrorattack. Nu har Bildt sagt att han hade all information klockan tolv på natten, därmed undrar jag varför i herrans namn statsministern väntade i mer än tolv timmar innan han sa något?
- Han är busfräck, Carl Bildt. Han står över all politik, han står över regeringen, han står över allting. Han bara glider. Han står över ordning och reda. Och när han får kritik så säger han att det är en pseudodebatt. Han står alltså även över kritik.

Aftonbladet

Carina-Fina ska skämmas över sin onda "svenskhet."


Är julen ingenting annat en skämmig företeelse som vi vuxna ursprungssvenskar bara använder för att pressa uttråkade lärare, sönderstyra våra småbarn och för att exkludera våra ömkansvärda invandrare?
Vi är ju påtalat orena barbarer som har grisar mitt på bordet, en sup därtill, ickepoltiskt korrekta julsånger och etniskt förkastliga seder.
Inte för att det här är "svenskt", nej alls icke, ty "svenskt" finns ju inte - allt vi ursprungsbefolkning säger och gör kommer från andra stoltare och finare och riktiga kulturer - utan för att vi beter oss på detta skändliga sätt endast för att pina barn, förskolor och skolor, och för att fientligt utestänga andra och bättre människor.
Anna Burstedt, universitetsadjunkt i mat- och måltidskunskap vid Högskolan Kristianstad, varnar nu för Julmusten, och utropar oroligt att det finns faror med att se julmust som något traditionellt svenskt eftersom ”vissa grupper gör sig till tolk för vad som är tradition och identitet – i dessa tider när främlingsfientligheten ökar.”
Universitetsadjunkten är mycket bekymrad över att ”mat kan användas i politiskt syfte för att utestänga människor”. Varning för julmust alltså.


Lektorn i etnologi vid Lunds universitet är lika bekymrad, och skriver om hur trötta de svenska lärarna är på att varje år behöva öva in jul och luciasånger.
Och att :"Föräldrarna kräver att få sin dos av julstämning med hjälp av ett hyfsat välrepeterat luciatåg.".

Ja, bevare mig om de stackars lärarna också tröttnar på att upprepa multiplikationstabellen och ABC också....
Iställer för att bittert och cyniskt se julfirande som krav från själviska föräldrar, kan man med lite välvilja se att samhällets söndertrasade förvärvsarbetande mammor och pappor, faktiskt bara önskar att deras barn ska få uppleva det magiskt stämningsfulla med våra strålande vackra jul sånger och julseder.

Lägg ner den enögda, självförhärligande intelligensmaffian! NUUUU!




SvD

Feelgood som får kroppen att mysa av välbehag!


Våra Svenska Hjältar 2010 är i Stockholm, och nu handlar allt om uppvärmning inför den stora galan på Cirkus i kväll!
Ikväll bänkar jag mig, med luciakronan på huvet, nåt läckert att äta och min Björn framför TVn.
Och väntar på nånting gott.
I motsats till allting ont.
Och jag fylls av stolthet och framtidstro och stor vördnad för modiga, osjälviska medmänniskor.
Och det känns som lenaste balsam för min trötta själ.

Igår


var vi och Björns mor och systrar med familjer i Berwaldhallen, och njöt av Nackas musikskola som med ett trehundrahövdat Luciatåg skapade salig julstämning med sina unga klara röster. Eftersom jag knappt hunnit hämta mig från den-långa-fruktansvärda-hostan, så var jag lite sådär inför evenemanget. Efter 14 dagar med noll energi, nattsömn och ork, gick jag och inbillade mig att bland så många människor skulle mina krampaktiga försök att bli sprudlande frisk, omedelbart grusas av en hel sal med vinterkräksjukbaciller.
Fast när jag satt där mitt i Stockholm, inte så väldigt långt från Drottninggatan, så var vinterkräksjuka en nåd att stilla bedja om.

Jämfört med att sprängas i små kroppsdelsbitar av en hjärntvättad religiös idiotfundamentalism.

I vårt öppna Sverige


får man starta en Facebooksida där man hyllar terroristen och hatar och hotar att döda alla oss svenskar:
" I was just praying and god was told me that I should not listen to what Swedish people have to say due they are a very week people and many of them are just gays or alcoholics. You Racists should be a shame coming to a memorial page and say racist things.
It's a real shame that none of you died. Swedish people deserve to die. Allha Akbar! Holy war!"

I vårt öppna Sverige kan terrorceller bildas och verka fullkomligt fritt. Makthavarna är ädla personer med mycket höga ideal, och deras tro på det goda i alla människor overkligt orubblig .
Hjältestatuset får nu ny unga muslimer att vilja välja samma väg. Våra grannländer fasar över konsekvenserna av den 12 december i Stockholm.

Aftonbladet SvD DN Sydsvenskan GP

Mitt i prick - det mest begåvade och skarpsinniga jag läst på hela gårdagen!!


Dingdång, Sverige, Skrev i GD, den absolut mest adekvata insändarfemettan!

Mikael Svensson: Vad var det för fel på det gamla Sverige?
Jerzy Sarnecki: Det här är ett pojkstreck!
Britta Svensson: Bara ett möte mellan människor.
Jan Helin: Vi gillar olika.
Mona Sahlin: Spännande. Vi svenskar måste integreras i det nya Sverige.
Lena Sundström: Om vi inte pratar om det finns det inte.
Lars Ohly: Vi måste bygga många nya ungdomsgårdar
Katri Linna: Detta beror på svenskarnas diskriminering! Jag yrkar på skadestånd.
Mattias Gardell och Memhet Kaplan: Islamofobi!
Carl Bildt: Nä, nu tycker jag att vi alla tar varandra i hand och sjunger We shall overcome.
Reinfeldt: Ursvenskt är rena barbariet! Men det här är civiliserat!
Nalin Pekgul: Men vad konstigt, jag vann ju kampen mot islamisterna i Tensta.
Ann-Charlotte Marteus: Det här är SD:s fel!
Schyman: Det här beror på könsmaktsordningen. Det kunde lika gärna varit en svensk man.
Waberi: Jag kan inte uttala mig om det här är bra eller dåligt: Jag måste fråga en imam.
Vilken fullkomligt lysande insikt, TACK!!!!

Idag har jag ett eget tillägg till den underbara lista över svenskhetens floskelvärldsmästare:
Jan Guillou: Den ensamme knäppgöken var min bror.

GD Aftonbladet

söndag 12 december 2010

Sorry svensk maktarrogans,


Daniel Arrospide Alata om Självmordsbombaren i Stockholm
"Vad jag såg i Moskén vid Medborgarplatsen skrämmer mig
Det är med stor sorg jag skriver den här artikeln. Nu när Sverige har blivit utsatt för sina första terroristattentat är det dags att politiker får veta konsekvenserna för att inte ha tagit itu med integrationspolitiken...".

Ni har fegat er igenom mångårig massförstörelse av ett fantastiskt välskött land.
Vi har sett, men ni har blundat, och inte lyssnat. Ni har dessutom satt er själv på piedestaler och talat i förenklande och fördummande ordalag om svenskar som inte haft andra avsikter än att skydda det som vi alla är så hemult rädda om, frihet, mänskliga rättigheter och demokrati.
Jag anklagar er.
Om fyra år får ni väljarnas besked i valet.

Nu spekuleras i tekniska termer om varför sprängningen "misslyckades". Men det kan vara enklare än så. Om mannen hade narkotikaproblem, var han tvungen att återskapa hedern till sin familj genom dådet.
Var han påverkad under sprängningen, behöver ingen leta efter tekniskt strul.


Aftonbladet SvD Sydsvenskan Skånskan GP DN Ystads Allehanda GD

klockan är nu 12.24


och 12.30 kommer statsministern att uttala sig om terrordådet i Stockholm.
Jag kan redan nu avslöja talets förväntade innehåll: "Låt oss inte falla i fällan kollektiv skuld."
Fö lånat utttalande av andra förutsägbara journalister som alla gillar allt olika.

Men den här bombaren representerar ett kollektiv, han skriver ju att avsändare är islamistiska muslimer och hotet är kollektivt mot oss alla svenskar.
Mitt stora svåra problem som medborgare är att jag inte kan veta vilka muslimer som kommer hit för fred, frihet och demokrati. Och vilka som tillåts komma hit och pissa på oss, lever här med flera måttbeställda fruar instängda i niqab, könsstympningar, tvångsgifte, hedersmor, kallar söner för barn, men döttrar för döttrar, dödshämnd och vill förinta oss orena.
Det är mitt problem idag, statsministern.

PS. Starsministern VAR bättre än jag lågt förväntat:
"Reinfeldt poängterade att det som skett är oönskat och oaccepteabelt. Det är inte något som ett öppet samhälle som Sverige kan acceptera."
Fast bättre ryta kan du!!!!




Expressen Aftonbladet DN SvD

Våra barn, döttrar och systrar ska dödas av muslimer.


Sprängdåden i Stockholm i går rubriceras av Säpo som ett terroristbrott. Det framkom när Säpo och polisen höll presskonferens i dag.
Säpo och TT fick e-post från en man som skrev att det är "dags att slå till". Han förklarade det med att profeten Muhammed förnedras och att krig pågår mot islam.Tidningarnas Telegrambyrå (TT) och Säpo fick tio minuter innan explosionerna ett hotmail med en video bifogad som riktas mot det svenska folket. I videon pratar en muslim som hänvisar till den svenska tystnaden kring Lars Vilks målningar, de svenska soldaterna i Afghanistan och säger att “nu ska era barn, döttrar och systrar dö lika som våra bröder och systrar och barn dör.”

(Dagbladet): Den misstänkte självmordsbombaren i Stockholm har lagt ut martyr- och terrorvideoer på sin profil på Facebook. Profilbilden på Facebook-sidan visar två personer - en av dem bär på al-Qaidas svarta flagga. Mannen ska ha studerat i England, men gått i skola i en liten stad i Sverige där han också bodde fram tills i går.
-" Han är min enda son" säger fadern. "Vi försökte ringa, men hans telefon var avstängd.".
Bilen var skriven på:
Taimour Abdulwahab, Tranås. Uppgifter under natten gör gällande att det också är gärningsmannen. 29-åringen bodde i Tranås tillsammans med sin hustru och sina två döttrar - tre och två år gamla. Mannen föddes 1982 i Bagdad och flyttade till Sverige 1992 - precis efter Kuwaitkriget.

2001 flyttade han till Storbritannien för att plugga till sjukgymnast. Han befann sig i London under terrordåden där för fyra år sedan.
På en dejtingsajt för muslimer annonserar mannen efter en till hustru. Han skriver att han vill ha en stor familj och att hans nuvarande fru gått med på det.
Hans nya fru ska vara mellan 161 och 178 centimeter lång och väga mellan 40 och 72 kilo.Men någon ny hustru blev det inte.
I stället bestämde han sig för att åka på ett träningsläger för terrorister i Mellanöstern och spränga sig själv i Stockholms innerstad - i det första svenska självmordsattentatet någonsin.

Igår satt jag och njöt av Snillen Spekulerar, Nobelpristagarnna i angenämt samtal om allt mellan himmel och jord. Någon nämnde med stolthet att USA är byggt av invandrare. Och jag förstår!
Det måste ju vara mycket bättre än att invandrare vill spränga sönder landet.

SvD
DN NSD Dagbladet Nyheter24 Helsingborgsdagblad Sydsvenskan Skånskan Expressen

Dagens rapport från den poltiska sandlådan


Putin och president Medvedev blev av amerikanska diplomater omtalade som Batman och hans toyboy Robin enligt Wikileaks . Då blev de kinkiga. Nu vill Putin nominera Assange som nästa fredspriskandidat, som motdrag.

Julklappstips till Thorsten


och alla andra som älskar På Spåret!
"På spåret" - 2 500 frågor för hemmakupén är både en bok och ett spel. Med boken följer en digital spelenhet där man genom knapptryckning kan avge sitt svar. Vid felaktigt svar anger spelenheten det rätta och är alltså helt enkelt en digital domare. Den håller också räkningen och visar hur många frågor var och en av två spelare har klarat. Självklart kan hur många som helst vara med och tävla, men då får man själv hålla koll på poängen. Även om detta är ett sällskapsspel går det precis lika bra att spela alldeles själv.

"På spåret" är ett av SVT:s i särklass mest populära och mest älskade program. Tillsammans med sin redaktion har programmets frågeredaktör Lena Lind speciellt för denna bok skrivit 2 500 frågor som ibland är lätta, oftast lagom svåra och emellanåt riktigt kluriga. Boken är indelad i sju frågekategorier: Sverige, Europa, Världen, Historia, Kultur och nöje, Sport samt Djur, Natur och Vetenskap. Den är illustrerad med över 250 bilder.

Go for it, Thorsten!