lördag 4 december 2010

Kamprads lag: "Mycke vill ha mer!"


H&M:s huvudägare Stefan Persson betalade in mest skatt av alla svenskar under 2009, skriver Dagens Industri. Totalt betalade han in 880 miljoner kronor och slår därmed sitt rekord från 2008 på 797 miljoner kronor.

Hurra - Sverige behöver många fler som Stefan Persson och hans familj, han stannar i fäderneslandet och betalar skatt här precis som alla vi andra.

Ingvar Kamprad
? Den rikaste mannen i Schweiz?
Det är bättre att tiga än illa tala, men det är inte utan orsak som "smålänningar är snåla" ger 1420 träffar på Google.......

postkodsmiljonärs-skam.



Jag vill komma med ett råd. Det är i all välmening, så misstolka inte, men snälla, snälla svenska människor ställ inte upp i en kunskapstävling om ni inte kan eller vet nåt. Det är för er egen skull, bara lite hedervärd självkänsla, lika klokt som att inte ställa upp i 100-meterslopp om man inte kan springa fort.
Förbrukar man 4 livlinor på väg till miljonen, redan innan 20 000-kronorsfrågan, då gör man sig nog bäst i publiken.
OBS, Hasse och Tages Valfrid hette Lindeman, det är Knut som har namnsdag den 13 januari, bröderna som har huvudrollen i en ny komedi nu 2010 heter Karlsson, och hej - den eviga staden är Rom - inte Paris - pucko!
Jag har fått nog av att skämmas på er bekostnad.

Mozart med bröstmjölken!


Har ni hört att öl blir bättre om det bryggs till musik av Mozart? Det har ölproducenterna i Japan vetat länge.
Nu visar det sig att även bananer bli bättre om de får mogna till mozartska toner!

Så här kommer mitt alldeles eget hopp för den förtappade mänskligheten: ge alla nyblivna föräldrar i hela världen en specialutgåva med Mozarts alla alster, spela, spela, spela bara, bara Mozart hela tiden de första åren, njuuuuuut - och se världens barn växa upp till lyckliga och goda människor.
And the world will be a better place.

Här snackar vi diskriminering på riktigt, Katri Linna!


Irene Montero, Stockholm, skrev en insändare i gårdagens DN. Lyssna:
"SF nonchalerar oss hörselskadade.
Antag att det fanns en enda biograf i Stockholm, och att biografen dessutom låg i stadens utkant.
Den skulle säkerligen frekventeras av närboende, men övriga stockholmare skulle med rätta protestera. Ingen vill väl åka flera timmavis med flera byten för att se en film?
Men det tror tydligen SF att hörselskadade vill. När de enda textade kopiorna av filmerna "Cornelis" och "4 år till" visas i Kista så omöjliggörs biobesöket för många textberoende. Vi var många som blev glada när svenska filmer började textas, men av den glädjen finns inte mycket kvar när vi blir såhär oförskämt behandlade."

Att som svensk i vuxen ålder frivilligt börja klä sig i niqab, och sen känna sig kränkt och diskriminerad inför DO, det tycker jag är fullkomligt tomtar-på-loftet.

Däremot har vi en hel grupp människor som lever i det tysta, de hörselskadade, som är diskriminerade från vagga till grav i vårt samhälle. Så undanskuffade att de själva inte ens förväntar sig nåt annat.
En enda bio? I Kista? I hela Storstockholm?
Nu tror ju inte jag att nuvarande DO skulle lägga två fingrar i kors för den här gruppen, hon tycks vara mer inriktad på muslimer och romer, men sanna mina ord - Katri Linna hänger löst!
Så ljusare tider skymtar, Irene Montero, kontakta någon annan av myndighetens 90 anställda, varav 31 arbetar med utredning av ärenden, 59 med "annat". Se, för Guds skull till att skattebetalarnas 93 miljoner kronor, ger rättmätig värdighet och total upprättelse åt de hörselskadade, en grupp som tyvärr inte lärt sig "ta för sig" som andra.

Mycke verkstad - lite snack i Köpenhamn.


Under drygt ett år var Köpenhamn en stridszon där mord, mordförsök och brutala överfall präglade vardagen. Striden stod mellan Hells Angels-sfären och olika invandrargäng. Men en massiv och målinriktad insats av polisen fick stopp på kriget. Henrik Svindt är chef för den avdelning inom Köpenhamnspolisen som enbart sysslar med gängbrottslighet. Han är försiktig, han använder uttryck som "lång process" och säger flera gånger att "arbetet inte är över" när han beskriver situationen.


– "Mitt mål är att alla köpenhamnare ska kunna röra sig tryggt i stan, för Köpenhamn är en fin stad och den ska fortsätta att vara det."

Music in my ears - heder åt Danmark, som tillämpar mycket verkstad och lite snack!
I motsats till Sydsvenskans världsfrånvände Per Svensson och Malmöpolitikernas "We love Malmö"-kampanj.
Gulligt, visst - men noll verkstad.

Fel häst!


DN skriver: "Afghanistans president Hamid Karzai är inte bara mycket korrupt. Han är dessutom paranoid, svag, oemottaglig för fakta och överdrivet självmedveten. Källa: USA:s ambassadör Karl Eikenberry i Kabul via Wikileaks.

Ahmad Karzai har tidigare, av bland andra amerikaner, anklagats för att spela en nyckelroll inom den afghanska knarkhandeln.

Av det som läckt ur Eikenberrys rapporter ligger slutsatsen nära att den afghanske presidenten mer eller mindre lider av förföljelsemani, en uppfattning som i så fall delas av hans medarbetare. Så citerar ambassadören till exempel finansministern Omar Zahhilwai som sagt att Karzai "lyssnar inte på fakta men är lätt att påverka av vem som helst som kommer och drar de mest bisarra historier om sammansvärjningar mot honom".

Ett närmast groteskt exempel på korruptionen ger Eikenberry, när han påstår att Afghanistans vicepresident Ahmad Zia Massoud i oktober 2009 stoppades och förhördes i Dubai efter att ha landat med 52 miljoner dollar i kontanter."

Löningen för Afghanistan är i första hand poltisk, genom att liera sig med en hatad maktelit och politiker direkt skadliga för det egna landet, har väst gått helt fel väg.
Man vinner ingenting om man väljer galen häst.

fredag 3 december 2010

Roger Henrikssons vidlyftiga självförhärligande står mig upp i halsen.



Professor Roger Henriksson som arbetar för Radiumhemmet och Umeå universitet får mycket starkt kritik för sitt sätt att hantera universitetets pengar. Han har bland annat köpt resor och teknikprylar för mycket stora belopp.

Enligt TV4 har Roger Henriksson köpt årskort med Malmö aviation för 448 000 kronor för sig själv och sin sekreterare för att kunna resa mellan Stockholm och Umeå.Bland hans utgifter finns också hotellkostnader för 300 000 kronor.
Men inte nog med det. Under de senaste fem åren har han också använt universitetets pengar till glasprydnader, 2 700 kronor, blommor, 2 100, pizza (!), 2 100, gåvor med mera, 35 000 och teknikprylar, bland annat datorer, för 199 000 kronor.

Roger Henriksson uppmärksammades också helt nyligen när han lämnade sitt delägarskap i företaget 2nd view på uppmaning av landstinget i Västerbotten eftersom företaget sålde en tjänst som landstinget erbjöd gratis.

Han har använt forskningspengar i strid med de regler som gäller, menar man.
- Det här är naturligtvis "mycket allvarligt" säger universitetsdirektör Lars Lustig, men du får inte glömma att transaktionerna faktiskt godkänts av hans närmaste chef.

Sååååååå, som om två skurkar skulle vara bättre än en???!!??
Ansvar? Straff?
Skulle inte tro det.
Det är ju ingen småtjyv det handlar om.

Hej tomtegubbar slå i glasen...!!!


Akta er för firmafestens fria sprit!
En undersökning visar att var femte man ofta blir berusade och utåtagerande, och var tionde kvinna, när det bjuds ohämmat med gratissprit på julfesterna.

Vidare säger 14 procent av alla festdeltagare att de har upplevt arbetskamrater så berusade att de inte kunnat ta hand om sig själva.
7 procent har sett kompisar så fulla att de har skadat andra.
4 procent säger att de har upplevt att ambulans och läkare har måst tillkallas, medan 1 på hundra har upplevt att julbordet har tvingats avbrytas på grund av fyllestök.
Männens skador uppstår i slagsmål, medan hos kvinnofyllisarna så är det fallskador som dominerar.
Men det är helt klart nyktrast på toppen, bara 2 procent av översta ledningen har blivit packade på sina egna julbord, medan hela 14 procent av mellancheferna erkänner att de fått en akvavit för mycket innanför västen.

OBSERVERA - detta är en norsk undersökning - slåss, bete sig och dratta på rumpan? Amatörer!!!

Vi snackar klasskillnader, helt enkelt. Här i Sverige vet vi bäst hur man röjer rumpan på firmafesten. SvenskMottot är "Fullt Ös - Medvetslös!"
Och it ain´t over til it´s over, och det betyder i svenska sammanhang att alla kläderna åker av.
Vartenda plagg - inte en kalsipp eller BH så långt ögat når -lite överraskningssex har väl inte skadat någon????
Här diskrimineras inte, alla kvinnliga arbetskamrater förvandlas till villiga porrbrudar i gubbarnas hjärnor, eller tvärtom. Till och med chefens fru/man. Precis vem som helst. Och språkbruket! Här snackar vi grovt, man vill ju inte visa upp samma trista städade sida som alldaglige-Allan och blyga-Beritpå jobbet.
Vad ska man då ha fester till?
Enligt svensk firmafesttradition så har man lyckligtvis noll eller svaga minnen av den blöta kvällen dagen efter.
Har du däremot 15 missade samtal från diverse kvällstidningar, så finns det bara en utväg.
Du får väl gå under jorden ett tag, ett halvår eller två, tre år sådär.

Stolleprov.


Igår var min Björn på "förhör". Inför mötet hade han läst in sig på 70 sidor miljölagstiftning. Polismannen var väldigt sympatisk, och precis som Björn helt frågande till hela saken.
Livsmedelsverket sorterar under Miljö och Hälsa, de försöker få sina "kunder" att tro att varje skyhög avgift vi betalar till dem, för tillsyn och varenda ett av alla tillstånd, ska ge oss "service" tillbaka.
Vi som vet fattar ju att det där är bara blaj, det finns överhuvudtaget absolut noll intresse av att bistå, hjälpa till, förenkla och informera. Dessvärre tycks kontrollanter se sig själv som benknäckargänget. De smyger sig på, oanmälda, kanske utklädda vad vet jag, kastar sig över sitt offer och flinar över varje minimal brist i egenkontrollprotokollet de hittat med hjälp av sina megaförstoringsglas, och anmäler sen direkt till polis och åklagare.
När det gäller Björns case, så handlar det om en lagändring för protokoll 2008. Istället för att tjänstvilligt informera sina "kunder" via mail om lagändringsblanketten, så avvaktar man smygande tills datumet passerat. Sen kommer anmälan via polisen.
Den här gången bet de sig dock i svansen, det brott av att ha fyllt i fel blankett är i Björns speciella fall redan preskriberat,
Så.
Eftersom nio av tio allvarliga vardagsbrott inte löses av polisen, vill nu chefs-JO Mats Helin ta i med hårdhandskarna mot polisen. Han hotar åtala alla poliser och offentliga tjänstemän som inte sköter sitt jobb, de begår tjänstefel, säger han.

Yeeeeeaaaajjj, rätt väg att gå, chefs-JO.
Eller?
Vad är det för land vi håller på att skapa? Människor som anger och anmäler varandra och sig själva i parti och minut till polis och åklagare??????
Som om de inte redan var överhopade och helt vansinnigt inneffektiva.
Jag har bara ett ord: STOLLEPROV.

Veckans cliffhanger. Inte.


Cecilia Hagen på Expressen befinner sig i bakvattnet av de guldvaskande kungaskändarna. Idag skriver hon:
-"Det var drottning Silvia jag ämnat orda om och varför hon aldrig mer vill tala med mig. För det vill hon inte. Men det får inte plats här, ni får ge er till tåls till nästa torsdag om ni nu alls är intresserade."

Me´..... så mycket yesterdays news - kungaskriverier kunde man försöka tjäna pengar på då, förut. För länge, länge, länge sen.
Lååååååååång innan Assange Interpolefterlysning, Wikileaks, utomjordingar, Sydkoreas hot mot Nordkorea, tågskandalen, vattenparasiten i Östersund, Norges Jas-Gripen-bluff, fontänorgasmer, fotbollsVM 20018 OCH 2022, och människoätande hajar i Egypten.
Det gäller för journalisten att hänga med i svängarna.

torsdag 2 december 2010

Dra i nödbromsen, Madonna!


Hallllåååååååå - det går inte att blåsa liv i sin ljuva ungdom- det ÄR INTE MÖJLIGT!!! Madonna närmar sig nu grotesko-catwoman i utsiktsvandaliseringens tecken.
Senast på bild dumpade hon sina kläder, då dumpade hennes senaste unge älskare henne. Så kan det ju inte fortsätta.

EXTRA-EXTRA - NASA DISCOVERS NEW FORM OF LIFE!!!!!


NASA har efter astrobiologisk forskning nu funnit den oerhört enorma upptäckten som totalt och grundligt skulle kunna förändra kunskapen om vad vi känner som levande varelser på jorden!

De tunga upptäckterna som avslöjades idag på en presskonferens (svensk tid kl 20.00), har satt ordentlig fart på spekulationerna, som nått nästan hysterisk nivå, efter att NASA beskrivit att upptäckten kommer att ha ovärderlig betydelse för bevis på utomjordiskt liv.
NASA tycks idag verkligen ha avslöjat en helt ny form av liv på vår planet som inte har samma biologiska uppbyggnad som något nu levande.

Jag vet hur det slutar.
Först kommer de till jorden och sen ska de ta livet av forskarna och utplåna resten av mänskligheten......

SvD DN

Idag var jag var helt malplacé. I dubbel bemärkelse.


Idag har det varit en mycket, mycket lycklig och lite ovanlig dag.
En av mina bästa flygarkompisar som flyttat tillbaks Tornedalen, var i Stockholm för att undersökas på Radiumhemmet efter sin cancer. Och efter undersökningen friskförklarades hon för första gången - kontrollerna fortsätter i fem år till - så vi tyckte att vi hade världens bästa anledning att slå oss lösa på en glad lunch tillsammans. Jag hämtade henne på sjukhuset i denna vidriga vinterköld, som för henne är rena västanfläkten, och iväg bar det till Gamla Stan. Gamla Stan är ett ställe som vi stockholmare själva inte besöker så ofta, men just idag kände vi för att strosa lite och julfönstershoppa.
Men, så var det det där med parkeringsplats. Jag körde runt, runt, runt, försökte vänta ut någon som aldrig åkte, så jag fortsatte att leta. Under tiden bubblade vi friskt, vi har inte setts på länge och vi var ju dessutom härligt uppsluppna efter sjukhusbesökets spänningar.
Och fråga mig inte hur det gick till.
Men som jag har en vana att hamna mitt i händelsernas centrum, så ska ni inte bli förvånade.
Utan att uppriktigt kunna erinra mig exakt hur det gick till såhär i efterhand, så befann vi oss körande bland alla turisterna mitt på gågatan Västerlånggatan!!!
Folk började vifta ilsket, några skakade vilt påhuvudet, andra ropade NEIIIJJJJ - här kan ni inte köra, några försökte hindra oss genom att ställa sig framför bilen.
Jag tittade på min flygarkompis, tittade framåt, tittade bakåt, och om jag inte skulle köra ihjäl eller backa på ett antal julsflanörer, så krävdes det allvarlig koncentration för att jag skulle lyckas ta oss ur situationen.
Det var då jag brast ut i gapskratt. Jag skrattade så hela bilen skakade och tårarna sprutade ur ögonen, min kompis som är lite försiktig av sig och aldrig gör nåt obetänksamt nånsin, var tyst i två sekunder, sen började hon också skratta. Helt våldsamt. Så där satt vi och garvade läppen av oss.
Och vicken syn det måste ha varit.
Nå, jag lyckades samla mig och sakta rulla fram till en minimal tvärgata, där jag försiktigt kunde svischa ner till en trafikerad gata.
Hade bilen haft svans hade den definitivt haft den mellan benen.
Sen blev det vegitarisk lunch eftersom min kompis inte äter varken kött eller fisk, och det var premiärveggo för mig.
Gott och intressant, gästerna var typ annorlunda - SE BILDEN -och nu undrar jag bara, blir man sån av kosten?

Alfahannen himself fick England att torska!


Pamparna satt uppradade när Fifas ordförande Sepp Blatter lämnade beskedet i Genéve.
Och det blev en chock.
England - fotbollshuliganernas förlovade land - hade hissats upp som en av favoriterna till VM 2018 efter David Beckham och prins Williams framträdanden.
Men i stället gick fotbollsVM 2018 – Ryssland.
Och VM 2022 till - Qatar.
FIFA-delegaterna undrar nu om det går att växla qatariska riyals och rubel under bordet på Forex.

I Quatar är det tillåtet att köpa dyr alkohol på exklusiva barer, men polisen griper och fängslar den som dricker den.
Så det var ett riktigt bra val.
Alla packade stridstupper sitter i buren, och resten av fotbollsälskarna kan njuta och ha trevligt.
Bra idé för AIK och Djurgårn, ja hela allsvennskan förresten, flytta matcherna till Qatar, så kan barnfamiljerna våga gå och titta igen.

Aftonbladet DN SvD

Tragisk Rapport från mammas Landskrona


Rapporter från Landskrona har inte på de senaste 25-30 åren betytt världens jublande lustigheter. Den här gången har det satts ett makabert "rekord" där.
Grannar trodde lägenheten stod tom, men igår - till sist - kom likbilen och hämtade mannen, sörjd och saknad av ingen, helt uppenbart.
Kanske har mannen legat död i lägenheten mittemot ända sedan de själva flyttade in. Mariam Moussa och Omar Direya förundras vid tanken.
Hon och maken flyttade till Koppargården från Danmark för ungefär ett och ett halvt år sedan. De har aldrig sett någon komma in eller ut från lägenheten mittemot.

– 13 månader?! Det är jättelänge. Man tycker att det borde luktat något men jag har inte känt något.– Har han ingen familj som har saknat honom.
13 månader, nästan 400 dagar.
I Landskrona - monumentet över Sveriges misslyckade integrationspolitik - är det riktigt kallt.
Stinker gör det tydligen oavsett lik eller inte, ty ingen märker skillnaden.

Skånskan

onsdag 1 december 2010

money, money, money - must be funny, in a rich´s mans world.


Åke Lundberg, präst, hedersprost, kompositör och vissångare skrev igår en insändare i Expressen, och jag föll direkt:
"Sveriges - och kanske - världens äldsta skola för handikappade läggs ner!
Den vackra Manillaskolan på Djurgården på Stockholm läggs ner samma år den fyller 200år!
Nåväl, nu säger vän av ordning att Manillaskolan visst inte ska läggas ner. Den ska flytta. Till lokaler som ska byggas om och utrustas för verksamhetens speciella behov.
Visserligen vid Essingeleden. Men trafikbullret är ju de döva ändå förskonade från. Men ingen arkitekt i världen kan skapa ett grönskande Djurgården där. Så, varför denna klåfingrighet? Gå in på Manillaskolans hemsida. Känn på atmosfären, se på bilderna och videoklippen! Varför ska vi missunna våra döva barn att tillbringa sin skoltid i en sådan vacker och behaglig miljö?
Och historien. Läs om hur eldsjälen Pär Aron Borg byggde upp den första Manillaskolan, hur man hjälptes åt att rusta upp husen som då fanns. Känn en berättigad stolthet över att vi hade en sådan skola för handikappade till och med långt före folkskolan infördes.
Nog vore det på sin plats att visa en smula respekt för alla som kämpat för att utveckla denna skola på just denna historiska plats."
Som huvudskäl för beslutet att flytta Manillaskolan, som togs den 14 juni, anger Specialpedagogiska skolmyndigheten att Manillaskolan saknar en god akustisk miljö.

Ehhhhhhhhhhhhh, kom de på det nu efter 200 år?????
Låt mig misstänka att sanningen ser lite annorlunda ut. Det oerhört attraktiva läget? Är det nån med mer pengar än döva barn som hett suktar efter det?????
Hedervärt försök av Åke Lundberg att föra dessa barns talan, jag är med honom hela vägen!
Även om också jag fattar att det är rätt kört för alla de små passagerare, som jag under årens lopp fraktat i flygplan mellan hem nånstans i Sverige och den efterlängtade skolan på det undersköna Djurgården.

Dinga Ombudsmannen


"Att utestänga en elev från undervisning för att hon bär slöja som täcker ansiktet
strider mot diskrimineringslagen" anser DO Katri Linna.
Att Katrin Linna mesigt och räddhågset viker ner sig för de här medeltida sederna innebär att det inte finns nåt slut. Vad blir nästa krav att testa för DO? Mansfri tid i badhuset? Pojkfria klasser? Snabbköp med bara kvinnliga kassörskor? Sjukhus med bara kvinnliga läkare och vårdpersonal? Kvinnliga tandläkare?
Det är hög tid för politikerna att ta ansvar för DO - en lukrativ instans för skadeståndsspekulanter -, och befriar ryggradslösa Katri Linna från sitt uppdrag. Hon har lagt ett nesligt löjets skimmer över den goda avsikten.


Sydsvenskan
Helsinborgsdagblad SvD DN Aftonbladet Aftonbladet

Rösta på livsmedelsverket!


Mona Sahlin har dubbelspelat om svensk truppnärvaro i Afghanistan, det visar ordet för 2010: läckor.
Fast själv hade jag räknat ut det med öronen i förrgår.
Nu kommer vi emellertid till mitt stora intresse för dagen A-N-S-V-A-R.
Denna bristvara i vårt land. Man kan praktiskt taget bete sig hur som helst, dvs om man tillhör the upper top, och klara sig undan med schablonmässiga och platta krumbukter och svepskäl, eller för all del pudlar som det så vackert hette ett tag. Ta polisen som undlät att rädda livet på en kvinna som tiggt om skydd, ta SJs tågsjabbel, ta bussarna som står still, ta precis vad som helst i vårt avlånga land, och du kommer att upptäcka att A-N-S-V-A-R är bortibortborta, finns inte på kartan. Gör ett experiment när du lyssnar på nyheterna hädanefter och hoppa upp och sätt ett kors i taket för varje svensk som avkrävs ansvar för liten eller stor försumlighet. Det vill säga, såvida INTE livsmedelsverket är inblandat!!! Där snackar vi brottslighet, har du inte fyllt i blankett? Brottet anmäls direkt till polis och åklagare, straff böter eller fängelse, här ska inte läggas några darriga fingrar emellan. Missat, försenat en kvart, kommit bort, fyllt i fel, glömt? Appp-appp-appp- appppp - don´t even go there, det lönar sig INTE!!!Glödlampan dallrar i det kala förhörsrummet och the bad cop betvingar med vredgad kraft din uppriktiga tvekan att skriva under din signatur.
Så vi kan vara fullkomligt lugna när det gäller det förorenade vattnet i Östersund, ansvarig kommer om livsmedelsverket får avgöra att hängas högt, mycket högt.
Annars är det fritt fram.

Dagens jätte-extra-nyhet!


Oj, oj, oj, oj, oj här ligger man och sover. Och har inte en aning om at Expressen har gjort scoopet, och lyckats få tag i den brännande heta nyheten att Wikileaks-Assanges mamma säger - "Jag vill inte att han jagas och fängslas."
Halleluljah.

tisdag 30 november 2010

Fosterlandet har helt tappat stilen.


Efter att ha slukat nyhetsflödet idag kan jag konstatera att Sverige är i regression. Dricksvatten är förorenat av parasiter och måste kokas, tåg står stilla i timtals med passagerare ombord utan värme, toaletter och mat i kylan - och MED Gudrun Schyman, bussarna går inte att styra, sönderstressade småbarnsföräldrar dumpar sina bäbisar konstant framför TVn, poliserna har fullt upp med att utreda - och fria - sig själva, och värst av allt - för miljonte gången ringer en hotad och rädd kvinna till polisen och tigger på sina bara knän om skydd, som hon inte får - och mördas brutalt.

Det enda som går som tågen borde göra är svensk ekonomi, tryggt, då kan svenskarna se fram emot att slå nytt julklappsrekord igen.


Expressen Aftonbladet SvD SvD DN DN Aftonbladet Expressen

Tolvårsbloggare till salu!


Idag publicerar Newsmill min blogg om tolvårsbloggaren Chloé:
När jag var liten på 50-talet, bannade mina föräldrar de vuxna som kommenterade mitt utseende positivt. - "Hon är söt som en docka!" bemöttes med -"Ssssschhhhhhh - tösen kan bli mallig!" Som om det vore liktydigt med pest eller tyfus.
Idag lanserar chefredaktör på Chic, Charlotta Flinkenberg, sitt nya fynd den blott 12-åriga modebloggaren Chloé Schuterman.
Att unga tjejer och killar har intressen och hobbiers är odelat positivt, hockey, hästar, tennis eller bloggar spelar ingen roll, vad som helst utom hembränt är bra. Jag hade själv enorm skrivklåda i den åldern, så självklart ska de vara med i nya medier och skapa, det är fullkomligt naturligt. Men varför hålla till i vuxenvärlden på vuxenvärldens vilkor, där allt tycks vara till salu. Vad är det för fel på att låta pennan fara i Kamratposten eller hitta nya egna sätt och ställen att publicera sig på?
På sin Chic-blogg exponerar sig Chloé på bild efter bild efter bild, iklädd den ena exklusiva munderingen efter den andra, och ja, flickebarnet är verkligen bedårande, med sina stora bruna ögon och sitt långa mörka hår.
Men, det måste ha passerat ljusår sedan 50-talets ängsliga snålhet, där det värsta som kunde hända ett barn var att växa upp och bli högfärdig. Ty ingenting är lagom längre, och jag känner en instinktiv motvilja mot det som närmast kan beskrivas som flickans "poseringar" framför kameran. Chloé är formad som en rå lerklump och en avbild av sin styrande mamma. Vimmelbilden från premiären på Sex and the City-filmen där mor och dotter iklädda fläckiga pälsar ler mot kameran ger mig rysande obehagsvibbar - Stor och Liten, två accessoarer till varandra. Men, intill tidens ände kommer barn att behöva få vara barn och föräldrar att vara föräldrar.
Tavi Gevinson, med bloggen The Rookie Style, började blogga om mode redan som 11-åring och har idag flera tiotusentals besökare, så att Chic is going American och upplåter redaktionell plats åt en tolvåring är ingen skräll.
Men tjejtidningsveteranen Kicki Norman, som dragit igång ett upprop mot smygreklamen i bloggarna under parollen "Vi är inte till salu!", tycks ha hamnat i en mycket tvär återvändsgränd.
Själv är jag en engagerad ideologisk 50-plusssare som på min lilla opretentiösa blogg skriver om livets väsentligheter, vill ha debatt, intelligenta inlägg, och högt till taket om stort och smått.
Det går så där.
Annat är det med tjejbloggarna som demonstrerar vilken outfit från H&M du ska bära på fredagkväll, eller vilket tatoo du ska rista in runt din vänsterarm - de har hundratusentals, ja tom miljoner läsare och livligt engagerade kommentarer.
Surt sa räven.

Rekordchockköldsbraskning idag.


Anders braskar som aldrig förr, och just idag inleder FN ett nytt klimatmöte i Mexico. Ja det är rätt - skam den som ger sig!
Och det är bra att det är långt, långt långt till Mexico, för bevare mig väl för resten av världen, om våra svenska självutnämnda experter i ämnet skulle komma insläntrande där!!! De vet ALLT. Med den enda lilla haken, att de vet helt olika.
Lyssna bara hur snacket går: "det totala termiska energiinnehållet",....ARGObojar visar att haven inte värms,.. satelliter visar att atmosfären inte värms,.... hur farligt är CO2-hotet,.... temperaturen plötsligt slunkit under Argobojarna och ligger i djuphaven,.... men då skulle ju havsytan stiga pga termisk utvidgning,.... det är strålningsbalans och termiskt energiinnehåll som skulle visa om CO2halten styr klimatet,..... katastrofhotdataprogrammen gör fel,..... vad betyder 0,7C i ökning globalt sedan vi gick ur den lilla istiden",... utstrålad ytenergi,... alltid kolla sina ideer med beräkningar, simuleringar och/eller experiment."

Själv blir jag bara yr av att lyssna, så jag tar hela saken med skånsk ro, che sara sara. Vad annars när växthuseffekten numera sägs vara en myt, otillförlitlig och politiskt vinklad rappakalja? Och ändå så är det "global warming" som är orsaken till att vi nu istället är på väg in i istiden.
Det enda vi okunniga kan vara helt säkra på är att "TIDEN RINNER UT!!!!"
Och det är ju ingen nyhet.
Om alla de kloka FN-delegaterna i Mexico däremot kommer underfund med att tiden INTE rinner ut, ja då är det bannemej en riktigt braskande kioskvältare.


DN DN

måndag 29 november 2010

Pssstt, Pagrotsky, kom tillbaka till verkligheten - ni förlorade valet!


Leif Pagrotsky:"Sverige har drabbats hårdast i Europa” och sågar Anders Borg som finansminister.

Lite närsynt....?


Poor old guy!!!

Grisigt Kalla Fakta!


Läs min Artikel på Newsmill . Kalla Fakta springer Ahltins smutsiga ärenden.


Expressen
Nyhetskanalen

söndag 28 november 2010

Wikigate.


Wikileaks bygger upp sitt varumärke som maktfaktor och whistleblower - de är ju minsann inte bara sensationslystna och valstugeskvallrare. Wikileaks ocensurerade versionen av vad världens ledare egentligen tycker om varandra och hur de försöker köpslå för att få sin vilja igenom kan leda till internationella förveckling
Trots att dokumenten egentligen inte är någonting annat än en rak beskrivning av faktiska händelser, kriget och diplomatins verklighet, är de politiskt explosiva.

What´s new? Medias jobb är inte att skydda de mäktiga från att skämmas.
Kan det vara chockerande nyheter för någon enda människa att valda ledare säger en sak och gör en annan? Det som är skamligt är i så fall att makthavarna blir kinkiga för att det de verkligen sagt avslöjas för dem som har röstat på dem.
Men trillar himlen ner över oss?
För min del är det välgörande att se kejsarna avklädda då och då - det är ingen vacker syn, men förminskar deras makt.
Tack för kaffet.


Aftonbladet
Expressen SvD SvD DN

Y, señora Lunatíco, no hay realmente nada loco en ello.


Solens flera miljarder år av självständighet har nu fått ett slut.
Angeles Duran fick en helt lysande affärsidé och registrerade sig som solens ägare hos myndigheterna efter att hon läst om en amerikan som gjort samma sak för månen och de flesta av solsystemets planeter. Så nu har papper på att hon äger den, och alla som använder Angeles Durans lysande ägodel framöver får betala för det.
– Det finns ingen hake. Jag har juridiskt stöd för mitt anspråk, jag är inte dum, jag kan lagen, och jag kom på det först, säger den 49-åriga kvinnan från Galicien i nordvästra Spanien.
"registrerade sig som solens ägare hos myndigheterna"??????? Vilka då myndigheter???
Fattar kvinnan att hon nu har ägaransvar och förväntas sköta den löpande verksamheten?
Själv tänker jag kontakta Generales Reclamaciones de los Consumidores, jag är ingen nöjd kund, det är november och jag är för egen del pisstrött på mörkret. Jag ställer krav på åtgärder mot solbristen - Skruva upp!
Om inte adekvata årgärder vidtas så kommer jag att kräva ett rekordskadestånd till hela svenska folket.

Skräp drar till sig skräp i mammas Landskrona.


Landskrona ägnar allt mer tid åt att forsla bort grovsopor som har dumpats på allmän plats. Hittills i år har parkenheten lagt nästan fyra gånger så många timmar på problemet som man gjorde under hela 2009. Sophögarna upptäcks oftast i närheten av koloniområden, eller på undanskymda platser i industriområden.
– Folk slänger allt möjligt; soffor, bord och elektronik. Det som tar tid är att vi måste stå och sortera skiten innan vi kör lasset till tippen.

Helsingborg har redan provat talande skräpställen typ "Pst, pssst, här är jag, ge mig ditt skräp", men de retade bara gallfeber på skitstövlarna som inte bryr sig om miljön. Så illa att de fick ta emot "sparkar och handgripligheter!" Vuxet.
Men ge inte upp, Landskrona - försök igen!
Med instruktioner på mångkulturspråket.

W@R


SydKoreas president Lee Myung-bak har formellt bett Kina om att inta en "fair and responsible" hållning gentemot NordKoreas aggresiva och krigiska utmaning, som äventyrar freden på den koreanska halvön.
Kina svarar att de kommer att "arbeta för att förhindra en upptrappning av situationen och för en fredlig lösning mellan Syd - och NordKorea."
Tck för det Kina, in you we trust. Not.
Titta här så får ni en liten liten känsla av det upphetsade läget i Sydkorea. Hur upphetsat läget är bland befolkningen i Nordkorea vet bara Fy Jong Fy.

Medan Syd/USA och Nord leker barnsliga och idiotiska wargames och fortsätter provocera varandra, finns det människor av riktigt kött och blod som får bära konsekvenserna.


Aftonbladet
Expressen DN Svd