lördag 27 november 2010

Glöggfundamentalist?


Stick to Blossa Starkvinsglögg! Vill du vara lite extra mänskligt och miljömedbetet god glöggfundamentalist, så kör du klassisk glögg på kravodlade råvaror.
För oss andra, som är lite mera wild and crazy, så finns det snart lika många olika glöggsmaker som mineralvattensmaker. Vad sägs om Choklad -, saffran-, och chokladglögg med smak av romerska bågar, och ja you name it. Nästa år vil jag ha bananglögg, punschglögg, pizzaglögg, polkagrisglögg och smultronglögg.
Vi som är totala nyhetsfreaks är ju redan införstådda med att nöjet och behaget kan vara mycket mycket kortvarigt. Sekunden på tungan kan vara helt avgörande för om flaskan direkt ska hällas i vasken eller få stanna till pepparkakorna.
Visa av skadan, men lär man sig?
Ack nej. Minns när Björn och jag var i Nueva Andalucia i fjorton dagar - vi hittade ständigt nya och så mycket exotiskt och förföriskt lockande i delikatess- och tapasdiskarna, på det stora engelska varuhuset. Ögonen bedrog oss dock ideligen, och vi slängde spanska delikatesser i parti och minut. Men lärde vi oss? Nädå, vi blir lika frestade och lockade av nyhetens behag nu som då.
Så bli inte förvånade om det står en flarra saffransglögg på vårt adventsbord i morgon, kära familj. Risken finnsdock att ni blir utan, om vi redan hällt ut skiten i vasken.

Reinfeldt/Borg nutidens Erlander/Sträng.


Moderaterna är ensamt större än Socialdemokraterna (27,7) och Vänsterpartiet (5,3) är tillsammans. Två val vunna, och aldrig tidigare skådat stöd ;Fredrik Reinfeldt skriver historia.
Vi har äntligen fått 2010-talets svar på Erlander och Sträng - Reinfeldt och Borg!


Hellenius Hörna i torsdagskväll bjöd på två makthavare, en som styr Sverige och en som styr vårt fotbollslandslag. Jag hoppas att ni inte missade programmet! Inte för Hellenius skull, han tog sig vatten över huvúdet, och är bäst när gästerna är på samma, eller lägre, nivå som han själv. Hans intervjuer var banalt låga och halvflamsigt sega, och Reinfeldts och Hamréns svar storartade och vinnande. Vilka två svenska män! Jag kände mig som proud Carina, och nästan glömde, men bara nästan, vilken statsminister det var som smutsigt smyg-grundlagsändrade bakom ryggen på sitt folk i veckan.
DN

Mike Mullen och jag fattar ingenting.


USA's generalstabschef Admiral Mike Mullen förstår inte, varför Kina är så passivt efter Nordkoreas angrepp på Sydkorea.


Kina måste använda sitt inflytande för att få Nordkorea att uppföra sig ordentligt, säger admiral Mike Mullen. -"Det finns ingen förklaring till varför inte Kina allaredan har gjort det."
Men där har du nog fel, bäste stabschef, det finns alldeles, alldeles säkert en väldigt kinesisk förklaring!
DN

Wallenberg drabbad av WalterMitty-syndromet.

av Walter Mittysyndromet.
En vuxen som konstant lever i en fantasivärld kan betraktas som en Walter Mitty-karaktär. Man kan skapa egna världar när man har fantasi.
Marcus Wallenberg har uppenbarligen ett övermått av den gåvan i sin alldeles, alldeles egna lilla värld.
Electrolux styrelseordförande Marcus Wallenberg försvarar nu att den nye vd:n Keith McLoughlin kan få 74,5 miljoner kronor nästa år.
- Ersättningen avspeglar vad man man måste betala för att rekrytera amerikanska chefer, säger Marcus Wallenberg.
Wallenberg har inte bara barnets livliga fantasi, han besitter också barnets förmåga att få saker att låta som om de vore sanna. Vi som är glada att vi kan betala boende och en laxskiva då och då, hyser dock rimliga tvivel på att Elektrolux inte skulle kunna få en briljant VD för mindre än 74, 5 miljoner kronor om året.

De är lustiga de där verklighetsfrånvända typerna, minns ni när finansmaffian länge försökte slå i oss att de absurda sagolönerna i näringslivet grundades på att "annars skulle svenska direktörer försvinna utomlands"? Yeah, right.
wallenberg och hans kompisar lever i en äcklig fiktionvärld, där vi andra inte existerar, eller åtminstone inte har nåt värde överhuvud taget.
Och är själva fundamentet till människors allt större förakt för girighet.
Det här är inte klasskillnader - det är vämjelig distinktion.

Aftonbladet SvD E24 DI

fredag 26 november 2010

Nästan hemma hos mig inatt.


hände denna tragedi, vid 00.30-tiden när två personer, en man och en kvinna, blev påkörda av ett tåg på Roslagsbanan norr om Stockholm.
Båda kvinnan och mannen omkom medan vi andra sov så gott.
DE ville ta en genväg.Till himlen?
Arme, arme tågförare.

Mistlursvarning till allmänheten!



Carolina Gynnings biologiska klocka har börjat ticka, nu vill hon ha en baby.
Och jag får värsta flashbacken - en baby med de generna och den stämman!!
Grannarna kommer själva att bekosta vadderade väggar, och blivande pappan gör en megainvestering i marknadens förnämsta hörlurar.

torsdag 25 november 2010

Livets skola


Titta på Vice guide to North Korea, och se lite om det inlåsta landet, där alla människor lever som i Josef Fritzls källare. Fast värre. Mycket värre.

Simma lugnt?


Zebrafiskar som slutar att simma kan tillhöra framtidens studieobjekt när det gäller att få fram nya läkemedel mot depressioner, säger neurobiologen Herwig Baier.
Baier letade efter genetiska förändringar i de "deprimerade" fiskarna och hittade en som påverkade en mottagarmolekyl. Efter fyra dagars vistelse i vatten med en antiidepresiv substans tillsatt, började dock fiskarna att bete sig normalt igen.

Wow, ser för mig hur alla djupt deprimerade människor simmar och simmar och simmar, och försäkringskassan står vid kaklet och tar tiden, med piskan i handen, och bara ryar:Fortare, fortare - simma fortare!!!!

Eller hur?




Fylliga läppar är sexigt tycker männen.

Forskare från Manchester University i England har fått 50 män att titta på bilder av kvinnor. Männen var utrustade med så kallad eye tracking, som mäter hur och hur länge man tittar på något.

När kvinnorna på bilderna hade läppstift tittade männen på bilderna i sju sekunder i genomsnitt och mindre än en sekund på hår och ögon.

När kvinnorna inte hade målat läpparna tittade männen bara på läpparna i 2,2 sekunder, men tittade då i stället på ögonen 2,97 sekunder och näsan 2,77 sekunder.

Generellt var det fylliga läppar som mest populära, men tunna läppar fick 40 procent mer uppmärksamhet när de hade läppstift.

Kvinnor, kvinnor, kvinnor,allt som krävs är lite läppstift!!!!!!!

För mycket och för lite skämmer allt, har alltid min kloka mor sagt.

Havsörnsvalsen??


NÄÄÄÄ, havsörnen som fjärilsimmar!!!!! Missa inte fantastiska bilder. Bor ju granne med havsörnen halva året, men har aldrig sett nåt liknande!
Och ja, den överlevde.

hear, hear, prime minister Cameron!


Idag, 25 november, ger den brittiska regeringen uppdraget att den nationella enkät som på regelbunden basis skickas till hushållen ska kompletteras med frågor om upplevt välbefinnande.
Syftet enligt premiärminister David Cameron är att ett lyckoindex, dvs den genomsnittliga befolkningens upplevda välbefinnande, bör påverka vilka politiska beslut som tas.
Ett genomsympatiskt intresse för människan, som Sverige ligger långt efter. Flera andra länder har sett lyckoforskningens potential och och varit snabba på att anamma den.

Politiker kan inte göra oss lyckliga som individer, däremot kan politiska beslut skapa förutsättningar för människor att skapa sin egen lycka.
Själv skulle jag varit en mycket lyckligare kvinna om Sveriges politiker inte var så mesigt och räddhågset lama när det gäller att våga tala om problem, bl a om integrationen. Och jag skulle känna mig mycket gladare om de inte dolde grundlagsförändringar tills de genomförts, om de stod för öppenhet och ärlighet. Min luft skulle vara betydligt friskare att andas om beslut inte hela tiden utreds, utreds och utreds till döds. Och om klyftorna mellan rikast och fattigast inte var så groteskt och obegripligt gigantiska. Och om entreprenörskap var nåt som jublande applåderades och lyftes fram. Och om polisväsendet av STASIfierades.

........fast, nävisst, de ville visst inte veta, de svenska politikerna.

Trosor för blyga.


Nakenscanning och närgångna kroppsvisitationer.
Nakenscannern avslöjar allt, varenda kontur ses, inklusive kön, piercingar, silikonbröst, proteser och stomipåsar. Det finns 385 nakenscannrar i USA, samt ett antal på europeiska flygplatser.
Men nu gör pryda amerikanerna uppror mot den rigorösa flygsäkerheten och protesterar mot säkerhetskontrollerna på landets flygplatser. I onsdags var det ”National Opt Out Day”, då folk uppmanades vägra nakenscanning.

Och inte helt oväntat vaknar nu en fantasifull entreprenör med dollartecken för ögonen. Rocky Flats Gear skapar helt enkelt underkläder som visserligen ser lite bisarra ut, men är ett helt geniala, eftersom de skyddar dina mest privata kroppsdelar från att fluktas på i scanningen.
Trosorna, BHrna och kalsongerna har fikonlöv-mönster, som är försedda med härdad metall som blockerar röntgenstrålarna mot speciella delar av kroppen.

Nu gäller det för en ny entreprenör med dollartecken för ögonen, att hitta på en scanningmaskin som röntgar genom pansarfikonlöven.

And on and on it goes!

Inget för svenska kvinnor.


Japanska kvinnor blir tuffare och tuffare för att locka männen in i det äkta ståndet. Nu finns det en speciell japansk BH som ska inleda de förälskade unga männen på den rätta stigen, dvs kyrkgången.
Den japanska äkta-mans-fångaren är helt omöjlig att öppna för upphetsade japaner, såvida de inte vid sina fulla sinnen redan införskaffat en förlovningsring, som stoppas in i myntbehållaren. Först då stoppas nedräkningen, och DA-DA: Bröllopsmarschen spelas upp!
BHn har också en speciell ficka innehållande äktenskapskontrakt och en penna.

Svenska killar behöver inte oroa sig, att få av en svensk tjej BHn idag verkar vara lättare än att stjäla den där slickepinnen från en bäbis.

Woops, she did it again.


Sarah Palin, USA-högerns galjonsfigur, valde i en radioshow oväntad sida i konflikten mellan Nord- och Sydkorea.
– Självklart måste vi stödja våra nordkoreanska allierade, sade hon.

Woooops!

Marteus ute i hönsgården igen.


På nån underlig vänster försöker Ann-Charlotte Marteus på Expressen, försvarar alla medverkande i TVprogrammet "Ung och bortskämd". Att ungdomarna i programmet uppför sig som egoboostade svin och de underdåniga fjantföräldrarna som förslavade hjon, det är inte ungdomarnas fel och inte föräldrarnas heller. Nädå, Marteus vet att allt är bara "hitt-på", ett beställningsjobb gjort av en SVT-medarbetare som är en gammal och självbelåten moralist.

Och så är det förstås, jeps, vi har hört det förut i vårt sossefierade land, just det: Samhällets fel.
De stackars "ungdomarna blir ingalunda inbjudna i vuxenvärlden". Och de arma föräldrarna, som betalar, matar, städar, tvättar, ringer arbetsgivare för barnens anställningsintervju, lägger sig i, och tillrättalägger, de är bara "ett symptom på att arbets- och bostadsmarknaden är dysfunktionell."

Lyssna här Marteus, det var ingen som rullade ut röda mattan för mig och min generation (50talister) och välkomnade oss in i vuxenvärlden. Jag strävade själv, helt av egen kraft och överlevnadsinstinkt. Och kan du tänka dig, Marteus, det gjorde mina barn också, 70-och 80-talister.
Mina ord på vägen till Marteus, ta aldrig, aldrig, aldrig ifrån människan dess inneboende styrka - det är då du får lallande hjälplösa individer som i Ung och bortskämd.

onsdag 24 november 2010

Stil, klass, charm, värdighet, smak, grace, förfining, finess, elegans,


Sveriges konung har det!
På onsdagskvällen bjöd kungaparet in 400 av landets politiska makthavare på supé på slottet. På schemat står middag följt av kaffe och mingel. En av gästerna var Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson som skakade hand med kungen när han anlände till slottet.
Det vore under kungens värdighet att billigt, tarvligt, vulgärt och fördummande bete sig som Nobelstiftelsens Peter Nobel.

Aftonbladet

Jag blir bara mer och mer imponerad av SDs sansade taktik mot vänsterextremerna


Sverigedemokraternas ungdomsförbund (SDU) vänder sig nu emot Dramatens paroller mot SD. SDU säger nu : "Det är både synd och skam att höja omvärldens kulturer och nedvärdera den egna, och avslutar med meningen: "Som ett svar på poesifestivalens avståndstagande mot oss som parti kommer vi läsa upp klassiska svenska verk, samt hålla tal om den självförnekande kulturelit som allt för länge har tillåtits att sätta agendan för svensk kultur." Där står de alltså, lugnt och stilla i snöstormen och läser poesi utanför Dramaten, för det som det tror på. Bra där!
De skattefinansierade kulturflummarna och vänsterradikalerna, tycker att de har rätt att förskjuta svenska kulturbesökare, vars enda brott är att ha röstat i ett demokratiskt val. Fisförnäma Idioter.

Det var ett orättvist och grymt straff


för mannen från parkeringsmordet i Landskrona. Eftersom offret, den äldre kvinnan, endast "föll" enligt dagens Eko, kl 17, idag.
Likadant med kapten Klänning, 6 1/2 år, fast han inte gjort nånting. Bara köpt lite sex.

Sverige - en brutalkatastrofstat för oskyldiga.

Sydsvenskan GP DN Skånskan DN

Om jag bara ska köpa en enda juklapp,


då ska jag köpa ett sällskapsspel, så hela familjen får möjlighet att va tillsamman, toka sig, skratta och ha roligt!
Igår läste jag om det klassiska Monopol, Monopoly Revolution, som fått en ordentlig make-over. Grundidén är densamma. Men man har omarbetat spelbrädet och delat upp det i fyra transportzoner med unika ljud och funktioner. Ljud och musik informerar om hur lyckade dina drag är, när spelplanen skriker ut Celebration, då har du vunnit två miljoner!
Tycker man det här verkar lite FÖR made-overed, så kanske Mad Mouse-spelet istället?Säsongens roligaste (Frankrike 2009) spel, sägs det. Ett fartfyllt och underhållande spel som går ut på att Busmusen har tagit all ost och ilar snabbt fram och tillbaka på golvet. Det gäller för spelarna att med kattassen fånga musen i svansen!
Passar stora och små - säkert gjort för mig!!

Delikatessvarning!


Björn och jag älskar Krisprolls. Och igår läste vi med tindrande ögon om "Krisprolls Chocolat Noir"! Som ska kombinera skorpans fibrer - som magen tackar så mycket för - med den mörka chokladens egenskaper, däribland minskat blodtryck och hjälp mot trötthet.
TRE ÖNSKNINGAR I EN! Jag bara älskar att ta en skorpa och bara sitta där och bli frisk, ett hallelujah-moment!

Minns ni förresten när vi sa "haleluljah-moment"? Idag på bilradion hörde jag världens roligaste frågesport, två tävlande fick ett begrepp som de skulle datera från något år tillbaka i tiden, typ "vänsterbeteende" nu är det "körigt", "stentvättade jeans" och "skinnknutte". En av dem skulle föreslå rätt år och motparten skulle säga om det var tidigare eller senare. Otroligt smittande och spännande i all sin enkelhet. Jag skulle själv springa in ett ärende, men kunde inte slita mig och lämna bilen innan jag lyssnat färdigt tävlingen. Riktigt kul!

Mitt Sverige har blivit kallt intill fryspunkten.


Skånskan: Accepterar du inte de nya arbetsvillkoren så får du sparken. De cirka 100 anställda på vårdhemmet Lunden – Karlsvik fick en vecka på sig att svara. Facket är bedrövat och fick aldrig förhandla om de nya tjänstgöringsvillkoren.

Brrrrrr! Jag fryser så idag.

Det är Billström som är konstig, det är jag som är normal.


Nu buntarmigrationsministern Tobias Billström samman LO och Sverigedemokraterna.
– Jag tror inte det vore bra om vi får en diskussion där folk börjar använda argument av typen: jobben som finns här ska gå till dem som är här, svenska jobb till svenskar.

Ehhhhhh?????????? Är jag konstig om jag också tycker att svenska jobb ska gå till de som är arbetslösa i Sverige???? Är det inte det arbetslinjen går ut på ???? Har jag missförstått allting???? Precis som Tyskland vill se sina invånare i arbete, som Irland som vill se sina invånare i arbete, liksom Italien vill se sina invånare i arbete. Hur skulle det se ut om Spanien gick och önskade av hela sitt hjärta att jobben ska gå till norrmännen. Är jag tappad bakom en vagn och i Billströms ögon lika urbota hål i huvet och förtappad som LO och SD?????

Grattis SASpassagerare!


SAS i avtal med Singapore airlines
Flygbolagen SAS och Singapore Airlines har ingått ett avtal från den 1 december i år som innebär att de delar passagerare på vissa flygningar.

Sveriges Kulturfascister är livsfarliga och starkt motbjudande.



Flera teatrar och museer planerar manifestationer mot att Sverigedemokraterna kommit in i riksdagen.
De echaufferade och koketterande rövslickatreatrarna Dramaten, Kulturhuset i Stockholm, Örebro länsteater och Kalmars länsteater finns bland dem som nästa år kommer att intensifiera sina satsningar mot resultatet av SD:s valframgångar.

–Alla är extremt illa berörda av att vi har sådan demokrati i Sverige att folket fritt får rösta på vilket parti man vill.

ALLA DEMOKRATER BOJKOTTA DESSA LIVSFARLIGT ODEMOKRATISKA TEATRARNA!!!!!!!!!!!!!!



Men flera teatrar och museer uppger att de inte har för avsikt att uppmärksamma SD. De ser, givetvis och tack och lov, problem med att göra markeringar mot ett demokratiskt valt parti. Björn Lönner på fria gruppen Playhouse frågar sig för vems skull sådana satsningar egentligen görs.

–För att stilla mitt dåliga samvete och känna mig viktig, eller för att jag tror att jag kan påverka? Vill jag verkligen göra något åt den här specifika situationen finns det mer effektiva sätt än att slå in likasinnades öppna dörrar.
–Sverigedemokraterna har blivit demokratiskt valda, det måste vi som organisation acceptera.

Björn Lönner, respect!
Björn Lönner en sann demokrat i ordets enda bemärkelse, och nu min stora hjälte. Han tror, precis som jag, på allas rätt att fritt rösta. Där Björn Lönner och Playhouse ger föreställningar kommer för evigt en strålande stjärna att lysa med all sin kraft.

SvD

Jag anklagar härmed Sveriges regering för totalitarism.


"Totalitarism är ett modernt samlande begrepp för politiska idéer och system som förespråkar en centraliserad och absolut makt utan nödvändigvis hänsyn till mänskliga rättigheter, folkets åsikter eller personlig integritet.
Praktiserad totalitarism har uteslutet genom historien använt sig utav någon typ av censur och hämmande av yttrandefrihet hos befolkningen i det avgränsade området."

Aftonbladet skriver: Grattis - Idag får alla svenskar ny grundlag.
Grattis? GRATTIS??????
Vilket hån.
Mitt demokratiska hjärta gråter och har för evigt sorg. Jag bor i en skendemokrati, politikerna och media undanhåller stora frågor av betydande allmänintresse, som de avslöjar först i efterhand. På så vis försäkrar de sig om att slippa öppen och ovälkommen debatt i frågan.
SvD SvD DN

tisdag 23 november 2010

Nä nu jäääävlar.


Björn har en rörelse, en konferensanläggning ute i skärgården, där vi med glädje och stolthet hoppas erbjuda en angenäm och oförglömlig upplevelse. Ön drivs på solceller och vindkraft, Björn är extremt noga med att sköta alla tillstånd, alla miljökrav, alla livsmedelsverkets krav, kommunens alla pålagor och avgifter och ja, you name it........
Imorse kom ett brev från "polismyndigheten" till Björn.
Ni som läst mig länge, vet att jag som liten tös i Ystad hade stor och underdånig respekt för polisen, prästen och folkskolläraren, av födsel och ohejdad vana.
Min skräckblandade beundran för den ståtligt uniformerade polisen som patrullerade Östergatan upp och ner, fick mig att som 4-5-6-åring hovniga inställsamt och länge ända ner till trottoaren.
Så då förstår ni ju att ett brev från polisen kan få mig att skjuta upp i stram givakt, och förtvivlat fundera ut om den laglydige godmodige maken kan ha brutit mot allsköns lagar.
Björn läser och lyfter på ögonbrynen, båda!
Om en vecka vill STASI, nä förlåt polismyndigheten, att han ska infinna sig. Han ska vittna inför åklagaren gällande ett brott mot något som kallas "speciellagstiftningen". Detta "brott" sägs ha anmälts, av någon vem(?) för ett och ett halvt år sedan. Och nu jäklar är det bråttom. Fem dagar får Björn på sig, sen smäller det.
Björn har miljoner myror i hela huvudet, vad är "speciellagstiftningen", vad anklagas han för, men ingen han enträget ringer kan svara på frågorna. Det är sekretess.
-"Men hur ska jag kunna förklara nåt som jag inte får veta vad det är, som hände så pass länge sen? Det är inte allt jag har glasklara minnen av ett och ett halvt år bakåt i tiden. Jag måste väl åtminstone ha rätt att ta fram underlag..."
Nix, pix.

Detta "ärende", som alltså hålls hemligt för oss, om ett brott som begåtts enligt en lag som ingenpå förhand vill förklara, har säkert redan kostat skattebetalarna massor. Och kanske tagit resurser från att skydda oss vanliga från mördare och andra banditer.
Undrar om STASI, nä förlåt igen, svensk polis kommer att tycka det är värt pengarna i slutändan.
Efter allt som händer i Sverige idag så inser och förstår jag självklart att ingen liten svensk flicka hovniger längre. Jag skulle aldrig själv göra det.
Och det är väldigt synd.

Fortsättning lär följa.

Idiot of the years.



Nordkorea skickade i morse minst 200 granater mot den sydkoreanska ön Yeonpyeong.
60 till 70 hus började brinna, två personer dödades och minst tretton människor skadades i attacken som klassas som en av de värsta sedan Koreakriget.
Vissa i väst förenklar, tragiskt nog, detta reella omvärldshot som "syskongnabb",men jag vill veta om det är ännu en galen maktdemonstration eller har vi alla jäkligt skarpt läge nu?
Men vem är demonstrationen till för den här gången?
Omvärlden, eller är det ännu en uppvisning för det egna folket, så att de begriper att i den hotande omvärlden gäller bara en enda sak, och det är att hålla sig till "den ende, sanna fadern", annars.....

"Säg mig med vem du umgås, och jag ska säga dig vem du är." säger ordspråket, och då kommer vi ju osökt in på Kina och Ryssland. Om vi tar Kina, vad får de i utbyte för mat och bränsleleveranserna, som håller Kimmen under armarna? Och Ryssland, vad har de gjort Nordkorea för gott för att förtjäna den exklusiva rätten till landets uran?

Fortsättning följer antingen vi vill eller ej.
Och för oss i omvärlden är det av största intresse om Sydkorea också denna gång kommer att vika ner sig inför provokationerna, fördöma starkt, och sen business as usual?
Eller kan vi äntligen få drömma om ett gripande av årtiondens idiot. Ställa honom inför rätta anklagad för incest, våldtäkt, tvång, frihetsberövande, slaveri och mord
på det egna folket?
Straff? Släpp in honom till det undernärda folket efter avprogrammeringen, och låt dem ta hand om resten.


AftonbladetExpressen
DN SvD GP Helsingborgsdagblad

Peter Ahltin-effekten.


Ny mätning: Ökat stöd för kungenNu ger svenska folket sitt betyg:
Rekordstort stöd.
Rätt otippat för grisarna som skrev smörjan.Bra. Men jag undrar om det inte i själva verket är Peter Ahltin och hans svulstigt stora styrelse på nio personer, och republikanska föreningens 7 500 medlemmar som ligger bakom lyftet för kungen.

A hard day´s night.


Yoo, I´m Zorro da´ lab! Det är jag som är den 9-åriga världsmästarjakthunden. Jag är den styvaste av alla, jag dyker, forserar törnsnår och kan springa hundra mil för att hämta fågeln - död eller levande - sen snabbt sätta mig till vänster om husse, lägga öronen bakåt, ta ögonkontakt och leverera bytet på order. Jag är också en överdängare på eftersök, då är det husse som får hänga med i svängarna, över stockar och sten.
Men en lab kan inte alltid va på topp. Igår fick jag nog i mig nåt olämpligt, för mitt i natten väckte jag matte och skakade i hela kroppen. Hon ba blev jätteorolig, och kastade på sig kappen och rusade ut med mig, puuuuuhhhhhh, det stod som en kaskad ur rumpen på mig, typ kaffe.
Nästa gång var klockan tre, då när taxibilarna kör hem folk från krogen. Då tänkte jag inte väcka matte alls, hade bestämt mig för att dö under köksbordet istället.
Så, där låg jag tills.......ja, ni vet, det kan faktiskt hända till och med den bäste. Det kom på hallgolvet!! Som kaffe-köttfärssås, om jag ska va indiskret, sprutmålade jag hallgolvet. Då väckte matte husse, som kom och skulle få upp allt, medan jag återgick till min lit de parade-plats under köksbordet. Jag har lärt mig av politiker att vissa saker som har hänt, har inte hänt. Det känns bäst så.
Då hördes ett UUUULLLLLLLLLLLLKK, UUUULLLLKKK,UUUUULLLLLLKKKKK, UUUUUUUULLLLKKKK, värsta klökningar i hela huset, och husse ba:
-"E de Zorro"?
Jag?
Jag ligger här och dör stoiskt i det tysta!
Matte fixade inte parfymdoften och låg halvvägs ut genom det vidöppna fönstret och kräktes rakt ut.
Hon kanske också fått i sig nåt olämpligt, tänkte jag.
Så jag lät henne ta sovmorgon idag.

måndag 22 november 2010

Heta tips för att snika till sig gobitarna i Aladdinasken!!


I Resumé får vi redan nu tjuvkika på julens Aladdinreklam, och ny taktik för att nalla de bästa bitarna före resten av familjen.

Testade första modellen igår på partyt, blev utsläng - portad. Kan inte rekommenderas.
Prova tvåan, utklädsmodellen, den är harmlös och kan om du har talang, och i bästa fall locka till ett skratt!
Men trean- gud så lamt - glöm den - forever.

"Ljus i mörkret"


Insändaren på Metro tog orden direkt ur mun på mig!
Lyssna:
"Det är knappast lättja det beror på att många bilister kör omkring med bara ett fungerande lyse. Om man med ett lätt handgrepp hade kunnat byta glödlampa på sin bil, så skulle nog de flesta göra det omgående vid behov. Men bilkonstruktörerna har lyckats göra det nästan omöjligt att komma åt dessa glödlampor. De sitter så illa till så många bilförare måste uppsöka en verkstad för att få hjälp att byta lampa, och ett verkstadsbesök kostar, det vet alla."

På min bil är det helt omöjligt att göra det själv, och Roffe, min älskade ständige bilmek har gått och lagt den oljiga overallen på hyllan, lämnat ryggläget med ett plirigt smil, och gått i pension.
-"Roffe, kom tillbaka, jag är helt och hållet lost utan dig, jag klarar mig inte utan dig! Jag är är inte ens halvljus utan dig!"

Med såna vänner......


Peter Weiderud, ordförande i broderskap(S)rörelsen, har gjort sin önskeprofil på nye partiledaren:
-"Hon eller han bör ha erfarenheter även utanför partiet, därför att våra väljare blir allt mer utbildade och intellektuella, medan våra ledare har gått i andra riktningen."

Hur rätt du tänkt, Peter Weiderud.

Jag är en helkass jägarhustru.


Igårkväll var Björn och jag, tillsammans med ca 100 andra vänner, bjudna på öppet hus med piroger och rysk vodka. Alla i sällskapet tillhör Sveriges jaktadel, och jag fick uppleva, för första gången i mitt liv, att få åtskilliga kyssar på hand. Angenämt! Lyssna:
Handkyssen är i dagsläget inte särskilt vanligt, men kan förekomma och går i så fall till på följande sätt. Mannen fattar lätt kvinnas högerhand med sin högerhand, handen lyfts försiktigt upp till brösthöjd. Därefter böjer sig mannen lätt framåt och markerar en lätt kyss på kvinnans handrygg. Själva kyssen ska mest vara symbolisk och behöver därför inte nudda vid kvinnans hand.
Själv är jag bättre på "une grande accolade à la suédoise", men faktum är att det nog inte skulle ha passat här. Ett etikettråd är ju att man ska vara väldigt försiktig med omfamningar.
Hursomhelst, tillbaka till jakten.
Eftersom jag alltid håller på motståndarna, dvs djuren, har Björn och jag fattat gemensamt beslut om att jag lever mitt helt annorlunda liv, medan han allt som oftast ägnar sig åt svensk viltvård och jakt.
Så när alla gästerna igårkväll vänligt undrade om jag också jagar, eller deltar genom att gå med i dreven, så svarade Björn uppriktigt nej. Och berättade istället om en kväll när bytet, en hare, hängdes ut på balkongen. Jag kunde inte ens förmå mig att hämta en flaska vatten därute, så jag undrade efter några dagar lite trött, hur länge "liket" skulle hänga kvar därute.
Liket?
Ja, sen fattade ju alla de andra precis.

Endast Sverige svenska lagar har.


Thorsten Schütte sa idag när det gäller "hedersmord"...
-"Håller med att ordet heder blir missvisande i dessa sammanhang."
Därefter citrar Thorsten, min favoritläsare, mig:
"och alla män som anser sig ha rätten att förtrycka, plåga och döda ska utvisas ur landet. På stubinen."
Thorsten - "Nja, svårt att bevisa brott innan de har begåtts..."


När det gäller svenska flickor som lider och dödas i Sverige, har jag nolltolerans, och idag är jag fullkomligt oresonligt rosenrasande över pappans mänskliga iskyla och oförmåga att ens känna ånger.
Och svarar Thorsten såhär:

" Svårt att bevisa innan brott...."?
Ja, ungefär lika svårt som att komma åt alkoholister genom att lagstifta mot alhoholintag inför barnen. Ändå läggs ett sådant lagförslag i Sverige.
Av en professor.
Då tycker jag vi lagstiftar mot att döda barn enligt hederskulturer också.
En optimist är så god som en ann´

Heder åt Gefle Dagblad - heja, heja!


Vad ska en lokaltidning göra om inte ta aktiv ställning för och skydda sina läsare, samt vara som en ilsken geting på kommunpolitikerna?
Bra där GD, som nu tar tag i politikerna angående de rån som oroar Gävleborna, och kräver svar från ansvariga.
Vad gör ni då politiker?
Gefle Dagblad ringde upp medlemmarna i kommunstyrelsen och ställde två frågor:

1. Vad har du gjort för att ­göra Gävle till en tryggare stad?

2. Vad borde ni politiker göra för att stoppa rånen?

Det är dessvärre inga modiga, nytänkande, proactiva, problemlösande politiker som ivrigt ger sina genomtänkta och viktiga förslag till en tryggare stad.
De tycks ha fullt upp med att tala för sin egen duglighet, budgetera, diskutera och planera.

Men hur kan man förvänta sig av politikerna att skydda de små invånarna, när de inte ens sedan 1966 har en plan på hur man skyddar en 15 meter hög julbock mitt på torget några dagar om året?

Att dansa på sitt barns grav.


Känner ingen ånger över dotterns dödPappan kunde dottern Jians rutiner utan och innan.
I veckor hade han kartlagt henne och väntat på rätt tillfälle att slå till med kniven.
Nu när hon är död känner han ingen ånger.
- Han är snarast nöjd, säger hans advokat Bo Johansson.

Läs en gång till: "H-A-N Ä-R S-N-A-R-A-S-T N-Ö-J-D".

Det är inget annat än en rå och brutal absurditet att kalla detta för ett hedersmord. Den enda i familjen som lyckats integrera sig i Sverige fick dö för det. Grymt sviken av landet som utmålat sig som en demokrati där vi alla har rätt att leva fria och lyckliga.
Nä, spotta ut sanningen, detta är ett skam-mord i en skamkultur, och alla män som anser sig ha rätten att förtrycka, plåga och döda ska utvisas ur landet. På stubinen.


Såg ett inslag på TVs nyheter där unga svenska folkmusiker protesterade mot "främlingsfientliga partier" som gjorde anspråk på "deras" folkmusik och folkdräkter. De arga kulturarbetarna återkommer ständigt till att den skitkultur som är "svensk", egentligen inte ens finns. Och finns den eventuellt så är den bara, bara en blandning av tidigare influenser från andra fina kulturer.
Så länge vi har dårar som flummar runt och snackar sånt nonsens och korkat dravel, så förringar vi själva och frivilligt allt vackert som Sverige och svenskt står för. Varför blir vi då förvånade när invandrare hellre stannar kvar i sina föråldrade förtryckarkulturer? När vi dumme Schweden inte gör annat än bekräftar att "svenskhet - det är är fult!"

Jian är dödad av sin familj. Och det är väldigt, vädigt tyst i Sverige.
Och jag skäms.

söndag 21 november 2010

Palms erotikchock för alla som tycker skatt är sexigt


Veronika Palm ny skattepolitisk talesman för(S)vill skärpa skattepolitiken.
Med Palms egen gamla vänstermakt-terminologi; hon tänker vrida finanspolitiken ur händerna på Östros.

Palm vill "använda skattepengarna till en massa bra saker", de "är ju inte till för att straffa människor", menar hon.

Rätten att bära slöja vs rätten att slippa slöjbärare.


Danskarna har nu rätt att byta sjukhus om vårdpersonalen bär slöja eller kors, och ambulans till annat sjukhus om det skulle krävas.
Frågan har aktualiserats av en artikel i Dansk Folkepartis medlemsblad, där en kvinna säger att hon skulle vägra bli opererad av en läkare med huvudduk och en annan som vägrar läkare som bär något kors.

Danmark går modigt och självklart i spetsen för den sanna liberala, toleranta och fördomsfria politiken.
Frihet som inte är ensidig, utan går i båda riktningarna.
DN

Saker jag helst inte velat se eller höra, del 1.


Våra gamla dementa låses in på nätterna, och det upprör självklart. För mig som får panik av stängda och låsta dörrar skulle det vara döden i grytan, hade förmodligen slängt mig ut genom fönstret. I ett av TVinslagen såg jag en gammal åldrad, vit på gränsen till genomskinlig, och krokig man irra omkring i en korridor, endast iklädd blöja. Jag blev bestört, helt bringad ur fattning, så tagen av den brutalt ärliga bilden av ålderdomen.
Skona mig. Skona oss.

DN

Saker jag helst inte velat se eller höra, del 2.


Den 14e october satt jag om kikade in Hellenius Hörna, TV4as torsdagssatsning. Jag kom in mitt i en intervju med skådespelerskan Maria Lundqvist, hon har aldrig varit en favorit, har svårt för den forcerade och överspända typen av människor. Blev också rätt illa berörd när hon långt efteråt fällde en man för våldtäkt på hörsägen.
Hursomhelst, i programmet ville Hellenius att hon skulle avslöja nånting om sig själv som vi svenskar inte redan kände till. Efter en kort sekund svarade Maria Lundqvist att hon kissar i duschen.
Hellenius såg ut rätt flat ut, och utbrast, jamen det är ju bara en halv meter till toaletten!

Nu har det gått 37 dagar sen programmet. Men jag blir inte av med minnesbilden, kvinnan är för mig evigt förknippad med att urinera på badrumsgolvet.
Det hade jag kunnat leva utan.

Oldfashioned me....


Det sägs att svenska tjejer fått en ny idol och "förebild".

Josefin Palmgren, 21 år, släppte i somras boken "Engångsligg", sätter alltid sig själv i första rummet, hon är yvigt gestikulerande och skrattar ofta och högt.
Här berättar hon om sitt releaspart för sin debutbok.

– "Jag fick en budget på 3 000 kronor av Bonnier att ställa till med festen för. Vi höll den hemma hos min mamma. Det serverades krutonger som var bröst, piroger som såg ut som fittor och småplock i form av penisar."

"Handtag, famntag, klapp eller kyss" minns ni den gamla ramsan från "förr"
Idag är den utbytt till: "Engångsligg, analsex, trekant eller kompissex".

Curlingmamma No1


Barbara Bush öppnar sitt hjärta om Sarah Palin: "Jag hoppas att hon stannar i Alaska!"

Familjen Bush har nämligen ett tredje äss i rockärmen att gå till historien på, sonen John Ellis "Jeb" Bush, yngre bror till förre presidenten George W. Bush. Ain´t nothin goin to stop him now.