lördag 20 november 2010

NEW AFGHAN WAR PLANS COULD COST U.S TAXPAYERS AN EXTRA $125 BILLION


Natoledarna i Lissabon har formellt ställt sig bakom planen att börja överlämna säkerhetsansvaret till afghanerna nästa år med målet att processen ska vara slutförd 2014.
- Vi har påbörjat en process genom vilken det afghanska folket åter kommer att bli herrar i sitt eget hus, sade Natos generalsekreterare Anders Fogh Rasmussen.


Den amerikanska "headingen" på det här inlägget, har fått de som äger kriget, dvs skattebetalarna, att vilja ändra nationalsången från "The Star-Spangled Banner"
till "Send in the clowns"


SvD
DN Expressen

Härtill är jag nödd och tvungen.


Nordkorea, Kim Jong-Ils land i har störst skuld till Sverige av alla länder. Och det vill inte säga lite, det.
Skulden är på 2,6 miljarder kronor, och kommer aldrig att kunna betalas tillbaka.

Solidaritet är bra. Vi dumma konsensus-svenska skattebetalare sänker lydigt våra egna välfärdsbehov och ställer snällt upp för omjordens alla mer eller mindre rumsrena olyckskorpar.
Våra politiker har för evigt dömt oss att rädda världen.

DN

Mäster-Carro i stövlarna!


Vissa människor är för bra för att vara sanna. Carro är det.
Igår fick hon ett par hett åtrådda vinterstövlar av sin far, min Björn.
De gamla stövlarna var mer än sex år gamla, och hon behövde verkligen inte ha de nya stövlarna "bara sådär", för snart fyller hon ganska jämnt - 25 år - så hon skulle kunna ta dem som en för tidig present, ifall de inte kostade för mycket!
Sent igårkväll kom det kärleksfullaste och gladaste sms:et, Carro hade dansat runt hela kvällen i de nya stövlarna, och funderade faktiskt på att inte ens ta av dem när hon skulle sova.
Björns lyckliga fadersleende smittade av sig på mig. Vi somnade väldigt gott.
Delad glädej är dubbel, nä trippel glädje!

Cyniskt, Maria Brander.


TV4 låtsas, skriver Maria Brander angående Idoldeltagaren Jay Smiths återfall i haschträsket:
"TV4 låtsas att de av omtanke avstår från att diska Jay, när det i själva verket handlar om en cynisk jakt på höga tittarsiffror."

En trasig kille från Helsinborg ställer upp i Idol-jakten, han har en strupe av guld och kan få huden att bli piggig och håret på mina armar och nackhåret att resa sig.
Han är inte vacker, inte trendig, lite blygsamt fåordig, alltså en rätt ovanlig sälle i dessa kretsar.
Det ligger en förtäckt skam över Jays uppenbarelse, som om han inte tror sig själv om att duga, att vara fin nog. Och detta får mitt hjärta att brista,bröstet att explodera av mänsklig värme, jag vill omfamna honom och sudda bort allt elände som han möjligen kan ha upplevt som barn, som tonåring, och vagga lite. Säga att allt ska bli bra, det finns människor, inte minst hans starka modiga fru, som är beredda att veckla ut en imaginär fallskärm under honom.
Allt som krävs tillbaka är tillit.
Till sig själv, först och främst.
Jag googlar på "addicted personalities" och hittar följande: "According to its supporters, the addictive personality is a distinct psychological trait that predisposes particular individuals to addictions."

I det läget skriver Maria Brander att Jay ska slängas ut, kastas ut, och att behålla honom bara är en cynisk jakt på tittarsiffror från TV4.
Men vem är det egentligen som är hänsynslös och känslokall här?
Beslutet kan inte ha varit lätt att fatta för TV¤, massor med hänsynstagande har säkert vänts fram och tillbaka och upp och ner.
Men, rätt, ta hand om denna gudabenådade och sällsynta talang, TV4, hjälp honom, lotsa honom rätt.
Den andra chansen.
Tom såna cyniska människor som Maria Brander har rätt till den.
Aftonbladet Martin Söderström DN

Gulag nästa!


I Haparandabladet har journalisten Lars Pekka skrivit att vänsterpartisten i länet, Christina Snell-Lumio, i princip är nolltaxerare, samtidigt som hon kritiserat privatiseringar med motivet att värna skattepengarna.

Lars Pekkas artikel berättar att Snell-Lumio har en beskattningsbar inkomst på 500 kronor i månaden och i artikeln dras en slutsats om att hon inte är någon bra förebild.
Det är klart att alla undrar över bedriften att leva på 6000:- om året. Speciellt som de politiska arvodena normalt inte är kända för att vara så blygsamma.
Men vänsterpartisten tålde inte granskningen.
Och har nu polisanmält journalisten.

Tack gode Gud för Lars Pekka.

VP, står det för VänsterPartiet eller Veronica Palm?


Nalin Pekgul skriver i Expressen att metoden att välja ny partiledare ett skämt. "Nuvarande process är så sluten, allt samtal förs i slutna rum av ombudsmän i distrikten."

Ja, inte sant, sosseridemokrati är när man själv tillhör den slutna kretsen av partiapparaten. När andra tillhör den, är den ett skämt.

Så länge partiledarkandidaterna framhärdar som obstruktiva gnällspikar utan politik och ledarambitioner så är jag nöjd. Det kommer att innbära ett riktigt lyft för alla partier.
Utom för S.

SvD
DN
Aftonbladet AB

fredag 19 november 2010

Kris, ring ROS!


Idag är Fredrik Strage riktigt förbannat rolig i sin På stankrönika.
Han skriver om en manipulativ och profithungrig sekt som slår klorna i smakfulla och värdiga rockers. Det handlar om ett lömskt samfund som specialiserat sig på att utnyttja kändisar, de kallar sig Visans vänner. Nu har Strage fått ett långfinger tryckt i nyllet, i och med att hans gamla hyllade Hank von Helvetet, Turbonegros monumentala frontfigur, gått och blivit en fesljummen Cornelis.
Avprogrammeringsprogram köpes!
Ring ROS skyndsammast för hjälp att avsvära sig.
Jag vill inte heller ha Cornelis fesljummen.
Jag vill ha honom så rå, frän och besk som han var.

Jag knäpper händerna hårt.


En svensk officer från I19 i Boden, och två finländska soldater har skadats mycket allvarligt i en attack i Afghanistan.Den svenske officeren kommer nu att föras hem till Sverige.
Patrullen attackerades 45 km väster om Mazar-e-Sharif och eldgivningen bestod av raketgevär (RPG). Fordonet träffades av granater och orsakade svåra skador för de tre. Förstärkning i form av flyg- och markförband sändes till platsen.
Just igår satt jag i TV4 studion TV4 tillsammans med en annan kvinna, Anneli, och pratade lite om hur det verkligen är att vara anhörig till soldaterna i Afghanistan. Anneli hade förutom att hon var på Camp Northern Light i Mazar e Sharif själv för ett år sen, nu sin officersman från I19 i Boden där. Han är hett efterlängtad hem av Anneli och de två tonårssönerna den
8e december.
Som vanligt i svensk TV så lyckas man inte riktigt tränga in i djupet av känslorna och upplevelserna. Vet inte varför, möjligen är det tidsfaktorn, eller också att man inte möter programledaren innan sändningen, eller att kamerorna blockerar oss ovana gäster.
Hursom helst så fann Anneli och jag varandra utanför kameran. En kort stund blev samtalet mellan oss så där nära och innerligt, när vi båda var så fullkomligt känslomässigt öppna, och förstod varandra precis. Vi avbröts när Annelis taxi kom, och vi skildes åt med en vänskaplig kram.
Idag är det inte lättsamt småprat och TVinspelning.
Idag är det verklighet.
Bister verklighet.
En verklighet fullkomligt nerlusad av bomber, självmordsbombare och vapen som är mixtrade med för att tillföra så mycket skada på människokroppen som möjligt.
En officer från I19 i Boden.
Jag knäpper mina händer, hårt, hårt.

DN Expressen AftonbladetSvD GP Piteå tidning NSD

Protester mot svågerpolitik


Yes, yes, yes! Nu är de modiga dissidenterna i Kina äntligen på krigsstigen, tänkte jag hoppfullt när jag läste rubriken.
Fast sen såg jag att det handlade om Österlens Golfklubb.

SvD spara pengarna!!


Varje fredag lägger SvD en tidningsbilaga, som heter M SvD Magasin, i min brevlåda. Jag har inte beställt den, inte betalat den och vill inte ha den. Normalt brukar jag bara irriterat gå direkt till pappersinsamlingen med den, men idag öppnade jag den av ren och skär nyfikenhet.
På första sidan finns en bild på den nyframtagna brevpressen med Josef Frankmönster
endast 300 kr i dessa mailingtider. Sen följer helsidesannonser med bostäder till
försäljning, bla 9 rum på Linnégatan, och 5 rum på Strandvägen för 30 millar eller högst bjudande, och sen en annons om hur viktigt det är att välja rätt mäklare.
SvD, lyssna på mig, nästa fredag tejpar jag igen brevlådan.
Don´t call me. I´ll call you.

Varning för Facebook.


Doktor Gennaro D´Amanto, uppbackad av två kollegor, skriver i The Lancet Medical Journal:
Facebook, och sociala nätverk generellt, kan vara en ny källa till psykologisk stress, de representerar en utlösande faktor för astmatiska och deprimerade individer.
Som exempel tar man ett fall med en 18-åring italiensk kille, som såg bilder av flickan som lämnat honom, på Facebook, och drabbades av svårartade och återkommande astmaanfall.
Och nu varnar flera läkare för användandet av Facebook.
Helt rätt, förse Facebook med varningstexten: "Inte lämpligt för 18åriga italienska killar, som nyss har lämnats av sin girlfriend, om de samtidigt har astma och är deprimerade. Dvs om det finns risk för foton på exflickvännen."

Personligen tror jag inte att astma är killens största problem.
Och inte forskarnas heller.

Genuspedagogstomtenissarna.


Redan i förskolans läroplan står det att man ska verka för att bryta "traditionella könsmönster och könsroller".
Men de svenska könspoliserna är inte nöjda.
i Expressen idag läser jag "Staten måste ta ett större ansvar för att se till att skolans jämställdhetsarbete behandlas som något mer än ett nödvändigt ont. En bra början vore att återuppta satsningen på genuspedagogik.
Det handlar inte om att stöpa pojkar och flickor i samma form. Poängen är att låta barnen vara som de vill och inte som de måste."
Ja, ELLER HUR? Så bästa genuspedagogstomtenissar - försvinn rakt ut i tomma intet. NU. Ni finns inte, och finns ni så är ni bara en patetisk hägring förr sossfieringens eget behov av att uppfinna problem för att själv få ett existensberättigande. Tjejer MÅSTE inte vara stålmannen, och killar MÅSTE inte vara lucia. Det är bara i Sverige.

I engelsk ordbok: "Ingen översättning av genuspedagog finns i lexikonet"

I tyskt lexikon: "Varken tyskt eller svenskt ord "genuspedagog" funnet!"

I franskt lexikon: "Inga ord hittades."

I danskt lexikon: "genuspedagog findes ikke i ordbogen."

I finskt lexikon: "Ordet genuspedagog finns inte i lexikonet!"

I norskt lexikon:
"Tyvärr! För genuspedagog hittades inga översättningar i ordlistan norska–svenska."

De problem vi har i skolan ska läggas på föräldrarna, inte på samhället, eller kollektivet.
Och om vi ändå ska snacka "genuspedagoger" - gå hem till vissa invandrade familjer, där män lever efter heder-hämndprincipen, och där flickor och kvinnor är mindre värda än hunden.

torsdag 18 november 2010

Sverige, Sverige - we´ve got a problem!


Vi använder för lite tandkräm och vi använder den fel. Det visar en studie som presenteras på fredag på tandläkarstämman i Göteborg.

Robert Aller använder ungefär en centimeter tandkräm när han borstar tänderna.
- Jag har tagit för mycket förut och det här räcker ju väldigt bra, säger han.
Vem har sagt att du har tagit för mycket?
-Det är mest att det alltid dräller utanför och blir för mycket bubblor.

Men, han är inte ensam.
Om man jämför försäljningen av tandkräm med hur många vi är visar det sig att vi svenskar i genomsnitt lägger en centimeter tandkräm på tandborsten, vilket är för lite.
Man kan säga att man använder för lite tandkräm, det är en vanlig företeelse och att man sköljer bort tandkrämen när man använt den, men man bör lägga på 1,5-2 centimeter på tandborsten för att få en bra effekt.

Aja-baja, nu blir det naughty chair.
För hela svenska folket.

Vicken blåsning!



Helena Seger, sambo till Zlatan Ibrahimovic, avslöjar hur paret lurade media i samband med sonen Maximilians födelse.
– "Zlatan var utklädd till kirurg och åkte i en tvättsäck mellan avdelningarna", säger Helena Seger i nya numret av tidningen Elle.
Hahahaha, är ni med på den??? Zlatan åker omkring utklädd till kirurg i en tvättsäck, medan Helena Seger ligger och födslovrålar iklädd sjukhuskläder och långa vita knästrumpor.
????????????????
Och all BB-personal ringer Göteborgspolisen och SÄPO och arbetarskyddsstyrelsen och skriker:
-Det ligger en man med enorm näsa, bryter på bosnisk-skånsk-kroatiska, och värsta leendet, utklädd till kirurg i tvättkorgen, höj upp terrorvarningarna, kom genast!!

That´s my boy!


The Master Ulf Nilsson har talat igen, Tack Lars, för tipset!
"Jag tror, helt enkelt, att debatten I USA-över är friskare, friare, fräckare och mer upplysande än i Sverige - även obehagliga sanningar, uppfattningar och individer släpps fram."
"Även om detta invandrarlands invandrings-problem är mycket mindre än Sveriges diskuterar man flitigt problemen i landets södra delar, framförallt Arizona och Texas. Utgångspunkten är alltid arbete till hyggliga löner. Bidrag är inget alternativ."
"Vi svenskar borde försöka lära oss av detta. Inte minst de som jobbar med tv och kväver, snarare än uppmuntrar, en verkligt fri debatt."


Ahhhhhhhhhhhhhhhhh, jag känner mig nyduschad.

Den onda skallen viftar med den fega svansen.


Fredspriset går i år till den fängslade kinesiske regimkritikern Liu Xiaobo. Kinas regering har varit skarpt kritisk efter beskedet och varnat andra länder för att fira priset.

Sex länder har tackat nej till Nobelfesten i Oslo rådhus den 11 december: Kina, Ryssland, Kazakstan, Kuba, Marocko och Iran.
Vilket gäng diktaturkramare - men Marocko????? En monarki, militärt allierad med USA. Eller har de andra förhinder än Kinas diktaturpiska?

Norska Nobelkommitténs sekreterare Geir Lundestad uppgav på torsdagen att 36 länder tackat ja, medan 16 ännu inte gett besked.
36 modiga, 6 fega och 16 som inte vet vilket ben de ska våga stå på. Hoppas innerligt de väljer rätt.
Redan 6 fegisar är 6 för många.

Tvåårig bröllopsdag slutade i radiokaos.


Lyssnade på ett fånprogram på bilradion, det gällde för par att ringa in. Om de svarade rätt på tre frågor så skulle de kunna vinna ett fint romantiskt pris.
Så den unga hustrun hade kontaktat programmet och anmält sig och sin make på deras tvååriga bröllopsdag, och nu i direktsändning ringdes den äkta mannen upp.
Han lät överraskad och fick nu tre frågor om sin fru
1 Vilket är hennes favoritgodis?
2 Vilka är hennes två bästa vänninor?
3 Vad har hon på sig när hon sover?
Nummer 1 och nummer 2 vållade inga problem, men på nummer 3, vad hustrun sover i svarade mannen glatt:
-"Hon har väl nån slags....sovsärk."
Då hörde man i en annan lur hos radiovärdarna:
-" MEN, det har jag väl INTE!!! Sover jag i "nån slags sovsärk!???!!"
Mannen försökte avbryta, jomen....
Då gick radiorösterna in och föreslog att paret skulle lösa tvisten hemma, och nåt romantiskt pris blev det tyvärr inte denna gång.
Men, jag har inte kunnat släppa det.
Varför visste han inte vad frun var klädd i när hon sover??
Har han i över två år konstant somnat först?
Har han faktiskt inte lagt märke till det?
Märkligt.
OCH - vad HAR hon på sig när hon sover?????
Och hoppas att de hade en riktigt mysig bröllopsdag.
Med eller utan sovsärk.

onsdag 17 november 2010

Jag känner mig som en nyttig idiot


när jag läser Icas kundtidning Buffé.
Hör här på klämkäcke politiskt korrekthetsfånerimästaren, chefredaktören Tony Wallin:
"INVANDRADE RÄTTER BERIKAR OSS - IGEN"
Mångfald har diskuterats livligt under senare tid.(Underförstått; skitMerkel-och-de andra-rasistdårarna-som-inte-alls-är-lika-ädla-fina-och-goda-människor-som-vi-svenska-multikultiälskare-i-alla-lägen-till-och-med-när-det-gäller-mat).
Ett ämne som vi, osjälviska godingar på Buffé, gärna anknyter till Buffé - snälltidningen.
Många av våra populära recept har vi som bekant fått från andra världsdelar!!!!
Tilläggas bör att det mesta som räknas som "svensk husmanskost" har invandrad bakgrund.........Underförstått; inbilla er inte, ni äckliga rasistsvenskar att ni ens har nån egen matkultur, ha-ha där fick ni, ni politiskt vidrigpetter-inkorrekta svenssontyper!

Gå och dra nåt gammalt över dig Tony Wallin, din sirapsinställsamhet får mig att kräkas.

Konst, mingling och snittar på en onsdagkväll.


Timo Solin är en storslagen självlärd konstnär som aldrig har studerat vid konstskolor, han föddes i Tampere (Tammerfors), Finland.
Ikväll har Björn och jag stiftat bekantskap med de fantastiska skulpturerna och hans rätt ekivoka och definitivt annorlunda målningar, vi har smuttat och snittat, så nu har munnen och konstnärssjälen fått sitt.
Och massor med riktiga kramar, inga mesiga kindpussar med underbare Jens, Maggie, Hinke och Eva, gamla flygiskollegor!

BUUUU, fram med ägg och tomater.


Veronica Palm vill inte tala om ifall hon är kandidat till partiledarjobbet.
Hon vill inte visa att hon är hungrig och beredd att kavla upp ärmarna och berätta om sina drömmar, styrkor, idéer och visioner för att slåss för sitt drömjobb.

Hon vill göra en "Persson", krusas om och om och om igen samt sen få "fria mandat".
SvD

Sveriges Riksdag - LÄS och LYSSNA!!!!!!


Ayaan Hirsi Ali är min absolut största förebild efter att jag läst hennes formidabla och gripande bok "En fri röst."
Nu är Ayaan Hirsi Ali i Norge för att lansera sin senaste bok, ”Nomad”, som handlar om islam, de islamiska samhällena och mötet med den moderna världen.
En mer framgångsrik integrationsprocess än Hirsi Alis går inte att hitta.
När hon flydde till Nederländerna för att undslippa ett tvångsgifte, saknade hon alla kunskaper om hur man klarar sig i västvärlden. Men en strålande kombination av begåvning, envishet och hårt arbete ledde till tolkjobb, och så småningom en mastersexamen i statsvetenskap, och slutligen en plats i parlamentet.

Hirsi Ali beskriver hur islam skapar personligt lidande, och om hur människorna i väst viker sig för, eller inte törs, ifrågasätta de medeltida föreställningar som dominerar den islamiska världen.
Detta ser hon som ett hinder för islams utveckling.
Barndomens religion gjorde henne till ateist och varm anhängare av upplysningsidealen och den klassiska liberalismens tro på individens rätt att skapa sitt eget liv. Hon vill förstå och förklara vad som sker då människor med rötter i ett islamiskt klassamhälle ska anpassa sig till ett modernt, demokratiskt samhälle.
Så: LÄS "NOMAD"!!!

Sverige domineras av en uppenbar byxångest och oförklarlig panik inför att överhuvudtaget våga ifrågasätta någonting inom islam, så till den milda grad att vi mer och mer ger upp vår egen kultur. Griskött får inte finnas på skolmenyer, skolavslutningar flyttas från kyrkorna, svenska flaggan göms undan i garderoben, kvinnofientliga Waberi (M) väljs in i riksdagen......
Vad hände med consensus? Mötas på halva vägen? Och hur länge ska vi skämmas över det vi vuxit upp med?

Nu när världen runt omkring oss är redo att pröva mångkulrurens effekter i samhället, då kommer Sverige - Landet Bakom och vill skriva in en tvingande mångkultur i grundlagen. Hur är det möjligt?


GP
SvD och Aftonbladet Expressen Filipstad

Tjocka glada män sökes!


Tjocka glada män, som kan tänka sig att åka runt i en släde, kan nu söka jobbet som självaste jultomten. I annonsen, som är ute på Arbetsförmedlingens hemsida, framgår det att de personer som eftersöks bör vara äldre, runda - och gärna med eget skägg.

Tjocka glada kvinnor och smala sura män göre sig icke besvär.
Ett solklart fall för DO!

Kontrollfreaks-monster-chef?


Håller din arbetsgivare alltid ett vakande öga på dig? Då kan du trösta dig med att du inte är ensam.
I Norge har några anställdas det riktigt uselt, det har den norska fackföreningen Parat tagit fram i en studie.
På en arbetsplats i Norge hade chefen tvingat alla kvinnor att bära röd armbindel de dagar de har menstruation. På det sättet kunde chefen försäkra sig om att det fanns faktiska skäl till att kvinnorna besökte toaletten en eller två gånger mer än normalt.

Fackförbundets undersökning gick ut på att få kunskap om datalagring,kontroll och övervakning bland medlemmarna. Och historien med arbindlarna var inte det enda skräckexemplet, när det gällde kontroll.
På en annan arbetsplats var de anställda tvungna at registrera sig varje gång de gick på toaletten. Då en av medarbetarna hade en riktigt dålig mage blev det flera besök på toan av naturliga skäl. Då blev personen inkallad på diciplinsamtal.
Mitt tips: Såna chefer låser man rätt och slätt in på toaletten, så man får arbetsro.

På jobbet som flygis, var jag själv chef, så vi hade naturligtvis inga såna idiotregler, däremot kunde det vara problem att få till ett toabesök i alla fall. Toaletten ombord ligger ju inte i skymundan precis, så hur roligt var det att inför alla visa vart man går och hur länge. Som kabinanställd har man alltid ögonen på sig.
Ibland på charterflygningar var det konstant 20 personer i kö (vad är det med charterpassagerare, varför behöver de kissa mer än reguljärpassagerare - det har jag aldrig förstått) så då var det inte heller oproblematiskt, att tränga sig före varje gång. Vissa destinationer hade alltid passagerare med magsjuka, minns när vi fick spara en toalett till alla friska, en toa till diarréer, och en till kräkningar. En passagerare hann inte varken eller, så hon lämnade planet i en SAS-filt och sina stinkande kläder i en påse.

tisdag 16 november 2010

Ho -ho-ho. (S) har skrivit sin önskelista till tomten.


Enligt TV4nyheterna vill (S)väljarna ha en lyssnande, rutinerad, handlingskraftig förnyare som ny partiledare.
Jaha.
Sen föreslår de Ylva Johansson, Ibrahim Baylan och Carin Jämtin.
Jaha.
Men vad har dom med kravprofilen att göra?
Ylva står för rutinerad, Baylan står för rutinerad och Jämtin står för rutinerad.
Var ska de hitta den som ska stå för lyssnande, förnyande och handlingskraft?

Veronica Palm försöker sig på att göra en Persson, först nej, nej, nej och en massa fjollkoketta krumbukter, sen "kanske", och sen "vi får se imorgon"..........
Take her away. Inte en öl skulle jag ta med henne.
Tror hon har dåligt ölsinne.

-"Jag är så infernaliskt trött på sättet som partiledare i svenska Socialdemokraterna väljs.När Socialdemokraterna i Finland skulle välja ny partiledare steg 8 personer [ÅTTA] fram och sa att de VILLE bli partiledare. Dessutom kampanjade de för saken och talade för varför de skulle vara rätt personer för medlemmarna att välja. Det är dags för s i Sverige att göra likadant", säger Erik Laakso, s-märkt bloggare på Newsmill.
Hear, hear, det är svenska folkets högsta önskan på listan.






Newsmill
Expressen Aftonbladet SvD DN

I denna soffan ska jag ta plats!


Och berätta lite om det jag vet om att ha en när och kär i Afghanistan, hos Malou von Siwers, Efter tio på TV4, på torsdag.

Pernilla, en strålande stjärna på min himmel.



Igårkväll firade vi födelsedag härhemma, det var beställt Björns stekta tortillabröd med ost, italiensk skinka och rucolasalad emellan till att börja med, sen Björns oxfilépuckar, himmelska grädd/smör/ost/vitlöksfyllda potatisgratäng och stekta rotfrukter, samt mammas färska bär gratinerade i vitchoklad med Häagen-Dazs macademianuts som efterrätt.
Sebastians Pernilla pluggar till sjukvårdsterapeut, och just nu är det praktik på sjukhus. Pernilla ägnar sitt liv åt barn med handikapp, och till att hitta hjälpmedel åt de som inte fötts under Guds lyckligaste stjärna. Åt de barn och ungdomar som bara kan kommunicera med ett öga på ett tangentbord, de barn och ungdomar som av CP-skada konstant befinner sig i en kroppsställning spänd som en båge, de barn och ungdomar som är så spastiska att de inte förmår äta själva, utan måste sondmatas.
Här är tacksamheten lika enorm och stor som själva handikappet. Ett barn kan bli saligt av det lilla, en gubbe som kan meka med rullstolen som en motpol till alla omhändertagande sjukhusklädda kvinnor!
Att det finns sådana unika människor som Pernilla, som så fullkomligt naturligt är beredd att göra allt som står i hennes makt för andra, det är guld.

Vägra smyg-grundlagsändrig i Sverige, den 24e november!!!!!


Sveriges Grundlagar skyddar vår demokrati. Grundlagarna står över alla andra lagar, och är svårare att ändra än andra lagar. Det ska finnas tid för eftertanke. Riksdagen ska inte kunna fatta förhastade beslut som inskränker människors fri- och rättigheter.
Det är möjligt att anordna en folkomröstning i en grundlagsfråga.

Har ni en aning om att den 24 november planeras en grundlagsändring med omfattande förändringar av grundlagen som kan medföra starkt negativa konsekvenser för Sverige?????? (Proposition 2009/10:80 // 2009/10:Ku4).
De ändringar som är föreslagna medför i huvudsak följande:

• Det blir svårare att gå ut ur europeiska unionen om svenska folket så skulle önska.
• Mångkulturalismen befästs i och med att skrivningarna i grundlagen om att främja etniska, kulturella och religiösa grupper blir tvingande.
• Betydelsen av det svenska medborgarskapet urholkas.

För en som verkligen fasar för EUs maktfullkomliga överstathet och dess 170 000-man-starka armé av byråkrater är detta skräckfylld läsning.
EU har alla verktyg som krävs för att bli en sann totalitär stat.
EU har redan lyckats med att korrumpera den nationella eliten att sälja ut folkens frihet, genom att bjuda in dem att bli medlemmar i världens största geschäft, betald av Europas naiva skattebetalare.



Skriv under Nuuuuu!

Ett hedersmord har begåtts i Sverige.


Grannar och släktingar var igår chockade:
– "Jag känner dem jättebra. Det är en väldigt snäll familj." säger en grannkvinna.

Denna kommentar är standard i reportage om svenska bestialiska mord.
På svenska fängelser måtte råda en gosig, gemytlig och idyllisk Sörgårsstämning, puss och kram, och alla vill varandras allra, allra bästa.

Länge leve yttrandefriheten!


Ryska folket kräver ett slut på attackerna
Den ryske journalisten Oleg Kasjin, 30, har vaknat ur medvetslösheten.
Han har legat nersövd sedan han utsattes för en mycket brutal misshandel. Två män slog sönder hans ben och händer, och avslutade med att sparka honom i huvudet.
Ännu ett i en lång rad liknande fall, där ryska journalister misshandlats eller dödats.
Men detta var ett övergrepp för mycket mot det fria ordet. Protesterna är våldsamma -och de bara ökar i styrka.

Vår svenska media sitter malligt och bröstar sig över vår demokratiska yttandefrihet och tryckfrihet. Här har vi oantastliga journalister som är så fria, öppna och emot all cencur.
Här har vi bara politisk korrekthet och publiceringen av de enda rätta allenarådande tankarna.
Som ju bara är ett annat ord för för cencur.

Alla som tycker fel är osynliga.
Och det är ju skillnad. Det är ju för allas bästa.

Marteus, Ohly och Kim Il Jong flörtar inte med folket.


Ann-Charlotte Marteus skriver en krönika idag om idealism. Hon ser Lars Ohly som en klart lysande förebild, ett skinande praktundantag fån den politiska mainstreamingen.
-"Behöver vi fler politiker som Lars Ohly? Han säger inte plötsligt: "Oj, jag tyckte visst fel före valet, men nu har jag ändrat mig. Ner med alla skatter!"
Säga vad man vill - han är opinionsbildare, inte opinionsfjäskare. Fler politiker borde agera som Ohly. Ge folk lite tuggmotstånd."

För usch och fy för politik som är "mallad, medelmåttig och lättuggad" och som ska "sälja".
Marteus indignerat och föraktfullt:
-"Pr-mannen Per Schlingmann började. Som partisekreterare stack han aldrig under stol med att han tänkte använda varenda trick för att "Moderaterna: The Movie" skulle slå publikrekord. Partiarbetarna uppmanades att byta kläder, språk, argument och, vid behov, åsikter. Man skulle ut och "lyssna", dammsuga riket på strömningar som skulle kunna formuleras till politiska förslag."

Själv måste jag säga att den politiker som lägger örat mot marken och vill ge mänskligheten det den behöver och önskar, är att föredra.
Framför den som sitter hemma på kammaren i all sin ensamhet med sin oönskade politik, som i alla fall inte är "mallad, medelmåttig och lättuggad".
Kim Il Jongär en av dem som har haft succé med metoden som Marteus efterfrågar, politiker som "inte flörtar med oss, och "ger folk lite tuggmotstånd."

måndag 15 november 2010

Betting i getingboet, (S)


Andreas Henriksson är frilansjournalist som skriver om ekonomi och politik,skriver idag på Newsmill att det tidigare så framgångsrika kommunalrådet i Nynäshamn, numera landstingsoppositionsrådet, Ilija Batljan, förväntas spela högerytter och efterlysa kraftfulla förändringar av partiets politik.Men att tanken är att han utåt ska fungera som vägröjare för Damberg som ny partiledare, medan tunga seniora personer under ledning av distriktets försteombudsman försiktigt och i tysthet förankrar hans namn hos andra partidistrikt.

Min kommentar: Tjyv - och rackarspel! Om den vakne och friske Ilija Batljan får en mer framträdande roll än som vägröjare, ja då kanske man eventuellt skulle kunna tänkas satsa en slant på (S).
Men enbart då.

I Danmark funderar man som bäst på att beskatta fet mat -


i Arizona löser man fetmaepidimin på sitt eget sätt.
Restaurangägaren Jon Basso på Heart Attack Grill skriver:
-"Jag kan personligen garantera en stabil viktuppgång när du njuter de välsmakande rätterna. Tillsammans med en kall öl och en cigarett är det här en diet du kan hålla dig till hela livet."
Om man väger över 160 kg och trivs med det, får man äta gratis hos Jon, i sina annonser varnar han dock för bieffekterna:
"Risk för mansbröst, förlorade sexpartners, skrumplever,lungcancer, tandröta och stroke, och i vissa fall en mild död, föreligger."
Smakprov:Kvadrupel bypass-burger.
En skylt utanför förkunnar :
"Försvinn. Kliver du in kommer det här stället att ta livet av dig!"

Ehhhhhhhhh, säkert mer avskräckande än fettbeskattning, men........
En sk "win-loose-situation", alla som inte vågar äta hos Jon är vinnare, men han själv måste ju vara världens största förlorare. Eller.....?
Voffor gör han på detta viset??????

Balans, balans, balans, hur länge ska jag behöva tjata om det????


Idag skriver DNom att utmattningssyndrom syns i hjärnan.
"De som drabbas av utmattningssyndrom är en annan personlighetstyp än de som får psykiatriska diagnoser generellt. Gruppen består av ovanligt ihärdiga, ambitiösa och pedantiska människor. De ligger över snittet i intelligens och är välutbildade. Det är förtvivlade människor med diagnosen utmattningssyndrom, som inte förmår, men inget hellre vill än att ta sig tillbaka i arbete."

Been there, seen that, done that, som det hette en gång i tiden.
Fast då när jag hade slitit mig till, och bitit ihop till, total psykisk utmattning hade försäkringskassan lov och rätt till att ta min sjukdom på allvar. Det, plus SAS och deras på den tiden så stora kunskap och fantastiska förmåga till att ställa upp för, och rehabilitera gjorde mig hel igen. Men det tog tid - och det FICK ta tid. Annars hade jag inte suttit här idag.
Jag började med att sova i ett halvår, kroppen skrek efter sömn.
Därefter ett administrativt rehabjobb på halvtid. SAS´företagsläkare tittade vänligt på mig och sa:
-" Det här jobbet får du sköta efter egen ork, det viktigaste är att du tar hand om dig själv."
Jag satt med SAS´och KI´s forskning om prognoser för cancer för piloter´efter många timmar i cockpit, extremt utsatta för strålning på hög höjd vid speciellt långlinjeflygningar.
När de nya arbetskamraterna ville ha med mig på förmiddagskaffe, lunch, eftermiddagskaffe eller stämpla ut för dagen, avböjde jag vänligt. Jag satt som fastnaglad vid datorn, kunde inte själv förmå mig att avsluta. Hade ett mål för ögonen - att göra färdigt det som ålagts mig innan jag reste mig.
Det gick en dag, två dagar, tre dagar och jag arbetade nästan febrigt med min uppgift.
På fjärde dagen kände jag någon som vred om mitt vänstra öra, rätt bestämt. Där stod doktorn och tittade mig i ögonen:
-"När jag sa till dig att du fick jobba så mycket du själv ville, så menade jag egentligen att du får jobba så LITE som nånsin är möjligt - förstått!" Han vred om lite hårdare på örsnibben, och ja, jag lärde mig till slut.
Jag kan forfarande bli manisk och aldrig vilja ge upp - men jag har absolut lärt mig att ta fullkomlig siesta mellan varven för att kunna andas.
Det finns många därute som har kvar att lära sig.

Pat Condell - en modig man.


Pat Condell är en brittisk författare och internetpersonlighet, han är känd för att vara mycket uppriktig om islamiseringen av Europa. En modig man som finns på youtube med sina monologer.
Lyssna:
”Dagens Europa är ett lysande exempel inför hela världen om hur Europa pissar i sitt eget dricksvatten. Över hela kontinenten antas lagar för att kväva yttrandefriheten och kriminalisera människor att säga vad de menar. Senare denna månad kommer Elisabeth Sabaditsch-Wolff i Österrike att ställas inför rätta för att ha kritiserat religiösa läror, en anklagan som kommer direkt ifrån inkvisitionen.
Vad är hennes brott? Jo, att peka ut det avsnitt i Koranen som ger en man tillstånd att slå sin fru. För detta riskerar hon fängelse i tre år. Välkommen till ett rättssystem med eurabeisk varumärke."

Det är skillnad på poliserna i Göteborg och Linköping, minsann!


I Linköping har polisen sin egen metod mot brottsbekämpning av cyklister som inte har lampa på cykeln när det är mörkt. I veckan genomfördes en kampanj där "snälla poliser" delade ut glögg till cyklister utan lyse, de som stoppades fick dessutom lysen att sätta på sina cyklar!

What else is new?




EU’s högtprofilerade polisimission i Afghanistan, Eupol, är ineffektiv och lider under toppstyrning från Bryssel. EU-politiker utan kunskap om villkoren i Kabul begränsar den lokala ledningens möjligheter att utföra väl genomtänkt arbete."

Så låter kritiken från den tidigare polisinspektör i Köpenhamn, Kai Vittrup, som i knappt två år var Eupols högste ledare och ansvarig..

» Det var uppenbart att om vi skulle följa alla EUreglerna, så skulle vi aldrig komma igång. Därför handlade vi på egen hand, och då kom framgångarna. Med den tröghet som finns i EU-systemet så skulle kriget vara slut innan Bryssel gav grönt ljus till våra förslag,säger Kai Vittrup, som i dag arbetar i Saudi-Arabien.

SKROTA EU!!!!!!!

söndag 14 november 2010

Let your hair loose, Mona!



Du slipper vakna i getingboet imorgonbitti, mina hjärtligaste och innerligaste gratulationer!

Expressen
Aftonbladet DN SvD

Logik?????


Såhär skriver den unga bloggerskan Quetzala Blanco på Nyheter 24
-"Camilla Henemark Camilla är årets hjältinna. För 200 lök gick hon ut och berättade om sin 14 år långa kärleksaffär med kungen. Störta monarkin!"

Eller hur Quetzala Blanco? Så kan vi äääääääntligen få en president, med ett ovalt rum, cigarrer och praktikanter!!!

YstadsAllehanda DN

Desperado(S)


Idag är goda råd billiga, varenda journalist med självaktning har det bästa rådet till Sahlin, ta in Tage G Pettersson, Ulrika Messing eller Camilla Henemark, härma Reinfeldt och köp över Anders Borg.
Sverige under (S) - ett land där medborgarna skall omhändertas, födas med hjälm på, och därefter direkt in i kollektivistiska lösningar från dagis, fritis och skolis, passiviseringen har förgjort hela landet och dess invånare. Ett land utan geist och drivkraft.

Sosseriet är en gammal svag man som tror sig om att fortfarande vara He-man.
Vi måste nu alla inse att (S) idag inte är något annat än en kuliss. Den rasar nu inför öppen ridå, i denna (S)illy (S)eason - och bakom finns ingenting, absolut ingenting.

SVD
Aftonbladet Expressen Aftonbladet