lördag 13 november 2010

Sitter här och mår Så mycket bättre!


Och hela jag strålar av varm och skön feel-good - glad och lycklig.
Detta måste vara den bästa TV4 produktionen sen Hylands dagar, jag bara älskar det enkla konceptet. Det är sång, musik, lite lek och mänskliga relationer när de är som bäst, det behövs inget mer.
Och vilka kärleksfulla tolkningar av låtarna - jag blir berörd ända in i märgen. Alla är så häftigt omaka och bjuder på allt, det är värme, härliga människor som är öppna, ärliga, personliga och hyllar varandra.
Helt otroligt skönt att slippa mobbing, tävlingar och utröstningar.
Programmet har såklart vunnit hela mitt hjärta!
Om SvT verkligen är intresserade av vad människor vill ha för helgunderhållning - titta och lär!

Aftonbladet Expressen

Hon har i alla fall valt rätt tidning.


Loredana Berté, 60 år, stämmer tennislegenden Björn Borg för bigami, och säger: "Jag är gift med Björn Borg", och hoppas fortfarande kunna kräva Björn Borg på pengar. Fast det var 17 år sen de skilde sig.

Vad är det med de sen länge bortglömda kvinnovraken i vinter?
Har de helt apropå bara vaknat till liv under en gammal mossig sten och drabbats av lösmynthet?
Eller har ryktet bara spridit sig som en löpeld till la bella Italia, om hur flotta och rundhänta Expressen är när det gäller löst prat om dammiga snedsprång och vänsterprassel, som hände då en gång för länge, länge sen?

Fadren.


Lyssna här alla fantastiska pappor, denna sång är bara till er!Pappa har sin dag idag, han ska absolut firas med dunder och brak, jag gratulerar, hyllar och jublar över alla osjälviska, tillgänliga, intresserade,
frågvisa, trygga, roliga, påhittiga, lekfulla, överraskande, överseende och coachande manliga förebilder.
Som jag beundrar, dyrkar och älskar.

Tårtan ovan är till alla er andra.
Som lämnar efter er stora livslånga blodiga sår i själ och hjärta.
Utan att vi nånsin kan förstå varför.

Expressen-Britta behöver nya glasögon.


Britta Svensson: Miljonprogrammet är en kulturskatt.

Gettona ska rivas, säger man i Danmark. Där har 29 problemområden med 70 000 invånare identifierats. I sin radikala "gettoplan" föreslår statsminister Lökke-Rasmusen "strategisk rivning" av bostäder för en halv miljard danska kronor. Avsikten är givetvis integrering och ett krafttag mot utanförskapet.

Men Britta Svensson skriver att mijonområdena, denna "kulturhistoriska skatt", ska få lämnas ifred. Den ska inte rivas eller rackas ner på, utan vårdas. Britta Svensson:
-"Själv älskar jag miljonprogrammet, det fula med det vackra."

Jag höjer naturligtvis på ögonbrynen. Högt och länge.
Och försöker sätta mig in i hur det skulle kännas om jag själv bodde i ohyra, mögel, kackerlackor och trasiga lägenheter, i en miljö som för många ter sig utsiktslös såväl som framtidslös.
Hur skulle jag då reagera på en ursprungssvensk som lever vitt skilt och låååångt borta från gängbildningar, stenkastning och mordbränder, som kallar min hemmiljö för en kulturhistorisk skatt", som hon älskar och vill vårda?

I bästa fall hade jag nog bara köpt en BrittaSvensson-voodoo-docka.

Curlingmammans självbild knäckt.



Elise Revell, mamma till deltagaren Dezirée Revell, har anmält SVT för programmet om Ung och bortskämd, skriver Resume.se. Hon hävdar att programmet ger en felaktig bild av verkligheten och att SVT har kränkt rumslig integritet (hemfrid) och personlig integritet i idell mening (skyddet för personligheten, det personliga anseendet och privatlivet) genom att få curlingmamman som förälder att framstå som "hemhjälp", icke ansvarstagande förälder, unga vuxnas behov m.m.
- "Det har skadat mitt personliga anseende som förälder. De visar upp mig som ett hembiträde i SVT."
Vem, sa du, har skadat ditt anseende????
Gick du in i studion under pistolhot????
Fjolleri!
Går man frivilligt in i lustiga huset, så ska man inte komma gnällande och bli chockerad över att man framställs som - just precis sådan som man är.
Fatta!

Homage till en avocado.


Avokadon är världens smartaste frukt. Nyttig, mättande och användbar, en superb booster för den moderna människan. Och dessutom ett kulinariskt unikum med sin krämiga konsistens och milda nötsmak.

Vill du ha en dunderkur av nyttiga fettsyror som gör underverk för kärl, hjärta, nerver och celler?
Ät då avokado - jämt.
Förr varnades det för att avocadon var nåt man skulle akta sig för, den var för fet. Men det är själva fettet som är kuren våra kroppar skriker efter. Äter vi avokado får kroppen hjälp att ta åt sig vissa fettlösliga vitaminer som vi skulle gå miste om annars, kolesterolhalten sänks och vi blir mätta på köpet.

fredag 12 november 2010

En parafras på en elak betraktelse av Zandra Lundberg i Aftonbladet.


Youth rules. Not.


"Utvecklingen har gått käpprätt åt skogen. Dagens unga kvinnor får inte vara oskuldsfulla, starka och ha stil och god självkänsla längre.
I SVT visas unga tjejer och killar upp som otacksamma, egofixerade, bortskämda, förvuxna, hjälplösa koloss-bäbisar. Och i Paradise Hotell-såpor går tjejernas patetiska låtsasliv ut på att vara raffset-försedda och hånglande, lössläppta horor och billiga madrasser, för de unga tupparna att vraka bland.
Intet nytt under solen.


Vad dessa program ger för bild av ”en sund kropp” ska vi inte ens gå in på.
Säg hej då till friska, fräscha, rosenkindade unga tjejer med stark vilja och klar blick, utan erfarenheter av trekanter och analsex.
Säg hej till modebloggarna som faktiskt tror att det räcker att bära rätt tröja från HM och ha långa, vippande lösögonfransar från Åhléns, och att vara totalt befriad från en enda egen intelligent tanke.

Snart kommer kommer 13 vara det nya 50.
Var det här som var kvinnans frigörelse, var det detta att fritt få vara sexuellt extremaktiva, utmanande och halvnakna som vi kvinnor så hett eftertraktade?

Det är bara att blunda hårt och hoppas att en komet prickar in jorden i morgon."

Det måste kännas konstigt!


Min mamma, 78 år, har väldiga problem med att riktigt fatta att hennes lilla dotter, hennes lilltös, nu är P-E-N-S-I-O-N-Ä-R ( frivillig,men dock), precis som Björns mamma Birgitta, 86 år, inte för sitt liv kan begripa att hennes Björn, hennes bebispojke, faktiskt är M-O-R-F-A-R!!!!!!

Vinke - vink, men var är brudarna?


DN rapporterar från mötet mellan de mäktiga G20länderna i Seoul. Har aldrig förstått,några riktiga beslut blir det ju aldrig. Skjut bara upp till nästa möte!

Så, hallå, gubbs - och ehhh, ja..., kvinns -, ska/vill ni på allvar ta itu med obalansen i världsekonomin?
Skapa då beslutsunderlag hemma i respektive land, DÄREFTER kan ni träffas ( med bevakning och säkerhetscirkusen av sällan skådat slag) för att skriva under avtalen tillsammans.
Och pst, lita inte på Kina.

Om svärordsexperten får bestämma så kommer jag nog inte till himlen.


Igårkväll visade TV en dokumentär om SDs valkampanj i slutspurten. Det var sannerligen en dötrist dokumentär, inget oväntat hände egentligen, mer än att Åkesson en gång, sin vana otrogen, brast ut i ett förklenande ord om en påstridig och agressiv journalist. I efterhand, för sig själv i bilen, svor han tyst om denna journalist som han kallade "rövskalle".

Svordomsexpert: Åkessons användning av "rövskalle" beror på bristande självkontroll.Magnus Ljung, professor emeritus i engelska vid Stockholms universitet, har intresserat sig för svordomar sedan 1980-talet, han är författare till "Svordomsboken". Professorn skriver på fullt allvar på Newsmill idag:

"Ordet "rövskalle" är ovanligt: det finns inte med i Svenska Akademins Ordbok och inte heller i mera specialiserade ordböcker, men man kan anta att precis som någon kan vara en dumskalle och en klantskalle så kan man tycka att någon man ogillar är en "rövskalle", det vill säga är en person som är en (riktig) röv. Ordet skalle i dessa sammanhang används på samma sätt som ordet head i amerikanska ogillande uttryck för personer som shithead, pisshead, fuckhead, ord som sannolikt stått modell för rövskalle."
Svordomsexperten drar slutsatsen att Åkesson lider av bristande självkontroll eller att han har tagit en kalkylerad retorisk risk.
-"Av den anledningen kan man vänta sig en övervägande negativ tolkning av hans svärande."

Bästa svordomsexpert, med blossande illröda kinder, måste jag nu erkänna att jag vid ett flertal tillfällen i livet tyst för mig själv - och må Gud förlåta mig - någon enstaka gång riktigt högt till och med, lidit av bristande självkontroll. Dessa tillfällen har kommit påtagligt akut och rätt obetänksamt, så jag kan inte påstå att det jag sluppit ur mig har varit med kakylerad risk.

"Rövskalle" och "Nu vänder vi blad"............ Vår samtid "berikas" av nya bevingade ord.
Alltså benämningen på i tal och skrift allmänt använda uttryck och talesätt, som kan föras tillbaka till en bestämd skrift eller bestämd person.

Sanningen(?) för 200 000:-


Camilla Henemark är en skör och trasig person, fd missbrukare och hemlös med psykiska problem. Henemarks agent har vädjat om att lämna henne i fred för att hon mår så dåligt.
I det läget står Expressen på sig och slantar av 200 000:- ,lite fickpengar i sammanhanget, för en exklusiv intervju.
Detta är iskall och brutal journalistik, Expressens Mattson är kåtare på publicitet och sköna klöver än varsam om konsekvenserna. Och vad säger detta om Expressen?
Källa: Resumé.

torsdag 11 november 2010

den elfte timmen, den elfte dagen i den elfte månaden


Idag är firar Belgien och de allierade dagen för vapenstilleståndet med Tyskland i första världskriget i Compiègne, Frankrike. Det var klockan elva den elfte november 1918, och dagen förklarades som nationell helgdag, för att minnas soldater som stupade i kriget.
På Grand Place i Bryssel marscherade idag krigsveteraner, nationalsången spelades, och kungen Albert II lade blommor på monumentet.


Att krig tar slut - det är nåt att verkligen FIRA!

Curlingen gör dig uppenbarligen dum i huvudet också.


"Ni som stör er på oss curlingbarn borde skaffa er ett liv", på Newsmill skriver idag en av de medverkande i SVTs program om Ung och bortskämd,Daniel Afshinnejad.
-"Det som ligger i botten till all denna ilska mot oss curlingbarn? Gammal hederlig avundsjuka."

alla vi som reagerat på slaveriverksamheten är alltså "avundsjuka" och behöver "skaffa oss ett liv".
Jo, jo, så går det med tankeverksamheten för dom som är befriade från den.
Stackars, stackars Daniel.

I´m singin on the ice....



Det finns ett enda skäl till att jag överlevde den isiga hundpromenaden imorse - mina nya stövletter som på två sekunder omvandlades till spikskor!
Detta är ett mirakel, detta är ett underverk, detta är tidernas innovation, detta är lyckobringare utan dess like! Vem är uppfinnaren till denna fullkomligt genialiska uppfinning? Jag vill tacka med rosor och tulpaner och champagne och chokladaskar och godsaker, var finns du?

Jag har väldigt höga fotvalv, så i mitt liv har jag slitit av många senor i anklarna, eftersom jag vrickar och stukar så lätt på grund av vristens instabilitet. Därför är det inget ovanligt alls att jag flyger/lägger/sätter mig pladask.
Björn är van nu, om vi går och samtalar på promenaden och han plötsligt inte får nåt svar, ja då ligger jag garanterat på marken lite längre bak. Så isgator är en synnerligen fasa för en sån som jag. Och nu så har jag idag självsäkert spikat runt och låtit som en annan Fred Astaire, och varit strålande tacksam och lycklig HURRAA!!!!!

Allt är TV4as fel!


Misha Benes i årets Robinson: "TV 4 hänger ut mig som ett mongo."

Männskan säger nu att hon "aldrig slickat någons röv, men det är bara mina taskiga kommentarer som lyfts upp".
För några veckor sedan rann känslorna över, då blev hon så kinkig och orkade inte mer, så Misha sjukskrev sig från sitt jobb.

Tänk där har hon gått i hela sitt liv och trott att hon var en ganska OK typ, och så ställer hon upp i en såpa, och när hon ser sig själv på TV så har hon vips blivit "ett mongo" - va!!!!!!!!!! Vilken chock hon fick!!!!
Jävla, jävla, jävla, jävla TV4!!!!!!!

Sahlin: Spegel- spegel på väggen där....


Sahlin:"Jag känner att jag har förtroendet att leda."

Expressen DN Aftonbladet

"Alla ska bort."


Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin uppmanar alla i partistyrelsen och partiets verkställande utskott (VU) att ställa sina platser till förfogande.
"Det var i alla fall inte bara jag som var dålig" tjurar Mona sturskt, budskapet gick inte fram, jag ville ju bara att allt ska va som förr - då vann vi ju alltid!"

Ett parti på dekis och i förnekelse - budskapet gick fram!
Inse att socialistisk politik inte ses som attraktivt av väljarna längre.


Oddsen för:Pär Nuder 3.00 Sven-Erik Österberg 3.25 Niklas Nordström 5.00 Thomas Östros 5.00
Urban Ahlin 6.00 Carin Jämtin 6.00 Thomas Bodström 10.00 Ilija Batljan 20.00
Leif Pagrotsky 25.00 Margot Wallström 35.00 Göran Persson 100.00 ZZZZZZZZZZzzzzz- ZZZZZzzzzzZZZZZZZzzzzzzzzzzz, väck mig när valberedningen är färdig........

SvD
Aftonbladet Expressen DN DN

onsdag 10 november 2010

Uppdrag granskning ikväll.


Minns ni Stockholms stads fastighetsdirektör Torbjörn Johansson?
Lördagen den 17:e april 2010 skrev jag nedanstående inlägg.
Idag granskar Uppdrag Granskning om Torbjörn Johansson, som tycks ha skrivit luftfakturer för ca 170 ooo kronor av våra skattepengar till eget lyxliv. Men som slapp polisanmälan, straff och fick sluta med 2,2 miljoner i nåt slags "avgångsvederlag".
2,2 miljoner kronor av våra pengar.


"Nu ska rättvisa skipas!
Det låter otroligt, men är faktiskt sant.
Stockholms stad visade tydligt att de har liten eller ingen respekt för våra pengar. De lät omoraliskt nog Johansson glida ut ur det generöst stormaskiga nätet, utan straff och med ett avgångsvederlag på två miljoner.
Men, likt en flygande seriehjälte dyker nu Riksenheten mot korruption upp och villl inleda en förundersökning.
Tack snälla Riksenheten, var på väg att helt tappa tilliten."

Inget hände, sorgligt nog.
Så tack, tack, tack Janne Josefsson, som inte ger dig, och som aldrig låter slöseriet och undlåtenheten falla i glömska.
Jag är fortfarande rasande förgrymmad, och förbluffad över stadsdirektör Irene Svenonius och alla andra på Stockholms stads politikers beklagande handlingsförlamning, brist på ansvar mot oss, sina uppdragsgivare, och civilkurage.

Är det bara Per Svensson och sydsvenskan som älskar Malmö?


Idag presenterades Medieakademins förtroendebarometer för år 2010. Det är en årlig mätning av svenskarnas förtroende för samhällsinstitutioner, medier och företag som genomförts årligen sedan 1997.

I undersökningen ställdes en fråga om synen på femton utvalda städer, från Luleå i norr till Malmö i söder. Frågan gällde om man ansåg att respektive stad "verkar vara en bra stad att bo i" eller "verkar inte vara en bra stad att bo i".

Helsingborg rankas som rikets fjärde populäraste stad att bo i, endast slagen av Göteborg, Halmstad och Stockholm.
För Malmö är statistiken dystrare. 47 procent av alla tillfrågade ger staden lägsta eller näst lägsta betyg. Det ger staden en jumboplats i statistiken.

Efter Stockholm, världens vackraste stad, kommer för mig, Helsingborg,Sundets Pärla, så mycket underbara nightovers jag haft där.
Man bara, bara trivs, livet är okomplicerat, enkelt, centrumet litet och pittoreskt, man äter gott och shoppar unikt läckert, mycket kultur och aktiviteter, omgivningarna och inte minst Sofiero är guldkorn, likaså närheten till Helsingör och Köpenhamn och hela danska kusten upp mot Gilleleije, icke att förglömma HAVET - Öresund, och alla varma, vänliga skåningar- mina kusiner - och så Linda förstås.

Jag kan däremot inte instämma i att Malmö skulle bara vara kass, det finns så mycket som jag uppskattar i den stan. Så tyvärr, våldet, skjutningarna och gängkriminaliteten är något som gör mig fly och heligt förbannad, det är en skam och ett politiskt misslyckande utan gränser.

Landskrona, vart tog Landskrona vägen? Sist och helt onämnbar placering?

SMHI: Ovädret blir värre, kulmen inte nådd!


Alla svenska hysteriska rubriksättare som är helt paffa över att det är vinter och att det till och med snöar, om ni sitter insnöade nånstans, vassegoda: njut och lyssna!


Aftonbladet Expressen SvD

Grattis Sverige, vi, är i top of the world! Eller....


Sverige, vårt land, rankas som det allt överskådande filantropiska land i världen, enligt en helt ny rapport gjord av the Center For Global Development, the 2010 Commitment to Development Index.
Man har undersökt hur 22 "rika länder" bidrar till världens fattifaste länderna, när det gäller nyckelfrågor som, humanitär hjälp, affärsutbyte, investeringar, migration,klimat, säkerhet och teknologi, poängen justeras sen till landets storlek.Med ett poäng på 7.0 toppar Sverige enkelt och utan tvekan den 22nationer stora gruppen med Danmark som tvåa, Nederländerna som trea, Norge, Nya Zeeland, Irland, Finland, Portugal, Canada, Spanien, USA, Australien, Österrike,Tyskland, Belgien, Storbritannien, Frankrike, Italien, Grekland,Scweiz, Japan, Sydkorea.

Ja, det vore nåt att vara mallig över.
Om våra sjukförsäkringar var mänskliga och fungerade tillfredsställande, om privatsjukhusen som lever på skattebidrag betalade skatt på vinsterna i Sverige, om skolorna var i topp, om arbetslösa kunde få arbete, om polisväsendet hade råd med kompetenta chefer, om brottsligheten och gettobildningen kunde motverkas, om.......
Då skulle jag gärna öppna en flaska skumpa för Sverige, bästa förebilden i världen för utlänningar.

Singelmännens drömkvinna.


Vad är det som män letar efter hos drömkvinnan?
Ja, hon måste vara sexigt aktiv och het, älska en god middag och kunna vara färdig för date på 10 minuter.
Men det är inte allt, den perfekta flickvännen är också en karriärkvinna som tjänar mer än sin partner, men samtidigt stannar hemma och uppfostrar barnen. Alldeles i toppen av önskelistan finns drömmen om den kaxiga och ärtiga rumpan.
Absolut viktigt är också att drömbruden kan hålla sin vikt, men samtidigt kunna äta gott och obehindrat utan att oroa sig. Den perfekta kvinnan ska ha långt, välvårdat och blankt hår, vara mager, och ha tillräckligt självförtroende för att gå ut utan make-up.

Jag måste säga att det är tur för oss kvinnor att somliga av herrarna kan tänka sig att sänka kraven något, annars jäklar skulle det vara kris för fortplantningen.

(S)yndabock (S)ökes!


S-striden: "De långa knivarna fram" "Håkan Juholt: "Hela partistyrelsen bör avgå". Socialdemokraternas verkställande utskott diskuterar krav på att hela partitoppen ska avgå.
Fyra fatala misstag kostade vänsterblocket valsegern, enligt Morgan Johansson (S): Återinförd fastighetsskatt, höjd bensinskatt, halverad krogmoms och sänkt skatt för pensionärer.

Ehhhhhhhhhh? Om de tror att det är det här orsakerna till att de förlorade valet, så har de fattat noll.
De förlorade för att de inte har någon ny intressant och lockande politik. De som fortfarande tror på socialdemokratins ursprungliga värderingar och att de har har en chans att bli regeringsparti igen, är nog dessvärre födda före 1930
Idag är Sverige ett land uppsplittrat i olika kulturella grupper som alla lever i sina miniSverige. Det gamla homogena storSverige existerar inte.
Det är helt idiotiskt att tro att man kan köra den gamla tidens politik.

Men att lägga all skuld på den aggresiva gnällspiken Östros är att göra det allt för lätt för sig. Hela ledningen framstår som skämtfigurer, helt förbrukade.
Tom jag vet exakt vad de kommer att säga i varenda intervju, så sorgligt förutsägbart tröttsamma är dessa nunor - by ut dom - överraska oss!
Med något nytt fräscht något visionärt och nyskapande.
Ska knivarna ska fram så måste hela den förbrukade maktfullkomliga eliten bytas ut. Det behöver man inte vara så himla knivskarp för att räkna ut.

SvD och Expressen DN GP

SVTs curlingpappan är bra fjompig.


Kunde förstås inte låta bli att låta mig uppröras av TVs nya serie om de bortskämda ungarna, och nu är jag naturligtvis jättefördomsfull, men det som upprörde mig mest var curlingpappan!
Pappan gick omkring som en liten Higgins hemma hos dottern som låg och läste, alt. målade tånaglarna, han svassade lyckligt runt i hennes av honom betalda lägenhet, diskade, städade, plockade upp tvätt, serverade mat, hämtade närsomhelst på dygnet i sin bil, och lånade överlyckligt ut sitt plastkort till obegränsad shopping. Mammorna gjorde exakt samma sak, fast i mina ögon är detta mer förväntat. Jag är alltså miljöskadad och erkänner härmed.
Alla föräldrarna var stora exempel på missriktad kärlek.
Vad driver dem till denna totalunderkastelse?

Senare på kvällen satt jag och bläddrade i ett magasin, det handlade om Far, han är ju mer än aktuell nu inför den stora söndagen. Ett reportage handlade om Wiktor Fors, minns ni honom? En av 70- och 80talets mest kända och förmögna byggherrar med svindlande affärer, vackra kvinnor, kappseglingar och fester.
I sitt första äktenskap fick han dottern Lina Fors som varit den som verkligen stridit för att få vara en del av sin fars liv. Med blandat resultat, dessvärre.
Lina, nu 43 år:
-"Alla jävligheter om livet har jag lärt mig av honom."
-"Om jag vill lägga över något som är jobbigt i hans knä, så får jag inget för det. Han är inte intresserad av nåt som är mitt."
-"Idag tror jag att han är är lika glad som jag över vår relation, det är tveksamt om han skulle ha kämpat för mig på samma sätt för mig. Det är fortfarande jag som är motorn i vår relation."
- "Vi har aldrig pratat igenom vår relation, han är inte den sorten."

Viktor Fors, 71 år:
"Att jag älskar såväl Lina som mina andra barn är en självklar reflex, Hur mycket jag engagerar mig och lägger mig i vad de gör är en annan sak."

Lägg märke till att inte ens i detta reportage om far och dotter fick Lina vara unik, han älskar henne reflexmässigt, som alla de andra barnen.

En tår på min kind.
Stackars flicka som måste krypa efter en fars kärlek och för att försöka bli sedd, det krälandet är dessvärre livslångt.
Stackars pappa, som är så känslomässigt förkrympt att han inte förmår ta emot det vackraste som finns, ett barns oändliga kärlek.

Två extremsidor av myntet att vara förälder - hur svårt kan det va?

Aftonbladet Expressen

Kadhammar är helt ute och cyklar.


Idag nuddar Peter Kadhammar i Aftonbladet ett superviktigt megaproblem, ett ilandsproblem, som ingen egentligen talar om, men som för var och en är så kristallkart uppenbart och tokidiotiskt. Och så sumpar han hela krönikan, när han av ohejdad vana cyklar rakt in i ett inkört hjulspår och får pyspunka ute i perifierin.
Krönikan handlar om Northcote Parkinson, författare och samhällsteoretiker, känd för sin Parkinsons law som beskriver graden av växande byråkrati över tiden.
Om hur personer i organisationer motiverar sin existens gentemot sin uppdragsgivare. Genom egen uppfinningsrikedom fyller de sin tid, i brist på verklig sysselsättning ser de till att inte vara sysslolösa.
Jag har sett detta i korridorerna på SAS tex, där korridorerna var fulla av människor som satt och stirrade in i datorer med nån pesudouppgift, som var helt fjärran från det vi gjorde som flygande, dvs producera flygresor.

Men sen kommer Kadhammars reflexmässiga feltänk och han hamnar ute i spenaten:
-"Få har lärt mig lika mycket som Northcote Parkinson. Hans lag går att tillämpa på alla nivåer i samhället. Den förklarar till exempel varför svenska militärer anser att de bäst skyddar Sveriges oberoende genom att kriga i Centralasien."

Vaaad menar han? Afghanistan inkluderas ibland i Centralasien, eller Kaukasien,så är det våra soldater i Afghanistan som Kadhammar åberopar som byråkrater som hittar på uppgifter gentemot sin uppdragsgivare?????
Kan det vara mer verklig sysselsättning än att, med livet som insats, utföra ett updrag för att försöka elliminera livsfara för oskyldiga människor, och att därmed skapa grund för demokrati och fred.
Vem har snackat om att skydda Sveriges oberoende i detta sammanhang.
Kadhammar snackar som han har förstånd till.

tisdag 9 november 2010

Nytänk!


Från Lingerie Dement kommer nu en riktig nyhet:
behå och trosor som knäppes med magneter, "perfect to wear under your clothes or just to walk home." Magneterna sägs "alltid vara redo att knäppas upp". Blink-blink!
Ett par tusen kronor får man betala för att vara så lättillgänglig!

Kvällstidningarna är sen länge omsprungna!


Idag publicerar Expressen 38-åringen med namn och bild. Redan? Gäsp.
Men istället för att stå där med brallorna nere och bekräfta att bloggosfären är
Usain Bolt i jämförelse med sniglarna på tabloiderna, så försöker chefredaktör Mattson sig på märkvärdigheten att intellektualisera identifieringen av Peter Mangs.

Lyssna, om ni orkar:
"Eftersom det föreligger ett uppenbart allmänintresse av att så konkret som möjligt skildra och försöka förklara de uppmärksammade vansinnesdåden mot malmöbor; exceptionella fall som inte bara intensifierat integrationsdebatten, med improviserade ministerbesök i Malmö, utan också har fått poliser och politiker att kräva hårdare lagar.Expressen är normalt mycket restriktiv med att publicera namn och bild på misstänkta eller dömda brottslingar, och undantag görs endast då det föreligger ett uppenbart allmänintresse."

BLA-BLA-BLA-BLA-BLA-BLA-BLA!
Vicken tönt!

måndag 8 november 2010

Vilka B-skådisar!


Här har vi Stena Lines resebarometers svar på vilka kändisar män respektive kvinnor helst vill resa med.

Kvinnors topp fem reskamrat: Mikael Persbrandt: 10 procent, Alexander Skarsgård: 8 procent, Martin Stenmark: 8 procent, Ernst Kirchsteiger: 6 procent, Herman Lindqvist: 4 procent.

Mäns topp fem reskamrat: Prinsessan Madeleine: 22 procent, Carina Berg: 9 procent, Noomi Rapace: 6 procent, Lena Philipsson: 6 procent, Kattis Ahlström: 6 procent.

Halååååååååå - Kirchsteiger, Persbrandt och Lindqvist???? Vad vill damerna ha ut av sina semestrar? Har de verkligen tänkt igenom det här? Ordentligt?

Nää, om jag överhuvudtaget skulle reflektera över att semestra med nån annan än min Björnm, så skulle det förstås vara Obamas, presidentparet! Kolla på videon från när de båda dansar i Mumbai. Skulle gärna bjudit på en version som snabbt som ögat lades upp på nätet, där musiken bytts ut mot 50cents´. Men den upplagan var way too popular, och är nu borttagen och nerstängd övrerallt.

Because they can, and do dance, I love them even more!

Malmö - Sveriges Chicago.



Wikipedia: "Allmänt används vapen för att skada personer, djur eller byggnader med fysisk kraft."
Say nomore.

För att få vapenlicens i Sverige krävs i regel att du har fyllt 18 år. Vissa undantag finns. Du ska också vara laglydig och skötsam.
För att få licens på ett vapen för målskjutning krävs att du under minst sex månader har varit aktiv medlem i en godkänd skytteförening. För att få bli medlem krävs ett intyg från Polisen, så Polisen själv ger licens till vapen som folk har ihjäl varandra med som de sen måste beslagta.

Det är sekretessregler som hindrar polisen från att få uppgifter från sjukvården, socialnämnden och kriminalvården när den prövar frågor om vapenlicens. Därför kan galningar, "vapenfascinerade killar som vill panga mycket", göra det utan större problem.
50 skjutningar i Malmö!
Förmodligen är gängvåldet den största orsaken till de skrämmande siffrorna.
Hur många vapen som finns på Malmös gator idag vet ingen.
Det sägs att kontrollen av vapenhandlare "ska utredas". Bakgrunden är att grovt kriminella har fått tillstånd att bedriva handel med skjutvapen.

Öppna ögonen! Om inte flödet av vapen och droger stoppas, kan Malmö vara en förlorad stad, och ett skjutvapen den enda möjligheten för stans invånare att försvara sig.

Förhindra det, säger en som "loves Malmö".
AftonbladetExpressen SvD DN GP

Dagens sågningar


"Zlatan sa att till och med hans mormor hade kunnat träna det Barcelona. Man kan nästan inte göra något fel med sådana spelare."

Men det var ju nästan gulligt sagt, om man jämför med en kommentar till Ronie Sandahls krönika:
Ronnie Sandahl du är precis som Henrik Berggren fast utan talang där av helt meningslös. Att läsa dina krönikor vid frukostbordet är lika meningsfullt som att hälla ut alla frukostflingor på bordet och räkna dom innan man äter."

Den satt den.

Det går bort.


Premiärprogrammet av realityserien "Ung och bortskämd" sänds ikväll i SVT.

Curlingungdomarna, om dom är det synd.
Där räcker det nog inte för föräldrarna, som är grunden till problemet, att muta med med trisslotter. Morötter på den här nivån är svåra att hitta.

Ser på mitt lilla älskeligaste bonusbarnbarn, Tuva, 2 1/2 år, att cykeln tack och lov har vänt.Tuva kan och vill allting själv, och har alltid kunnat det.
När hon började krypa - niente grindar.
Istället satte hon sig ner på baken under trygg överinskådan av föräldrarna, "foten först" sa de och pekade på ena foten. Tuva vände sig om, kröp baklänges ner, sakta och försiktigt med foten först.
När hon var två ville hon smaka pistagemandlar (hon smakar allt, blandar lätt morfars Rågskärssill med Skegenröra), javisst, sa mor och far, gav henne några mandlar som hon själv fick pilla upp, det tog sin lilla tid med de små fingrarna, men gick till slut, och hon hade ett intressant pillerijobb - och fick dessutom i sig bara lagom mandlar.
Det är roligt att kunna själv.
Det borde vara straffbart att ta det ifrån någon.

Här sitter jag med en kopp buljong.


Endast flytande föda idag och senare i eftermiddag lavemang inför koloskopin imorgon.

Ögonen hamnar typiskt nog på rubriken "Lavemang med donerad avföring kan hjälpa personer vars tarmbakterier slagits ut av antibiotikakurer."
Alltså med hjälp av frisk avföringen som förs in i ändtarmen tillsammans med vätska som sedan sköljs ur, kan man nu bota sjuka.
Bakterierna ges i form av lavemang eller via en sond som passerar matstrupen.

Ehhhhhh, annan persons friska avföring i sond genom matstrupen????????
Rätt plötsligt känns min egen undersökning i morgon som peanuts - lätt som en plätt, inget att sitta här och åma sig för.
Aftonbladet

Vackrare inslag


får man leta efter!
Såg Rapport igårkväll och blev salig över det inslag som visades från Mazar e Sharif som handlade om folkets rusning efter utbildning. Behovet är så skriande stort att de skolor som finns får köra med tre-skift, för att så många som möjligt ska få chansen. Reportaget följde eleverna och en flicka intervjuades. Med vit sjal delvis döljande det svarta håret, stora klara ögon och lycklig min uttalade hon sig begåvat och verserat om vikten av att få lära sig, och jämförde med utbildningsnivån i andra länder och sina egna skyhöga ambitioner.
Underbart.
Sida har sedan 2006 bidragit med 75 miljoner kronor till det nationella lansdbygdsutvecklingsprogrammet National Solidarity Program (NSP) som genom att etablera självstyrande byråd ska hjälpa afghanerna att själva minska sin fattigdom. Nyligen fattades beslutet att Sida bidrar med 30 miljoner kronor per år i tre år, totalt 90 miljoner kronor. Hittills har 23.000 byråd blivit valda och 42.000 projekt inletts inom ramen för programmet. I den tredje fas som nu inletts ska ytterligare 9.800 byar nås av verksamheten senast 2012.
-Byarna får hjälp att bilda byråd, välja representanter och prioritera de projekt som de vill genomföra. Det kan vara förbättrade vägar, brunnar och skolbyggnader, säger Anne-Charlotte Malm, Sidas utvecklingsrådgivare i Afghanistan.
Bra där!

FörbudsSverige goes wild!


SvD skriver idag: Nyligen genomförde NTF tillsammans med Volkswagen ett experiment i syfte att studera beteenden i trafiken. Vi utvecklade en fartkamera, som i stället för att sätta dit dem som körde fort, faktiskt belönade dem som höll lagliga hastigheter. Körde du lagligt kunde du vinna en större summa pengar.
När resultaten analyserats verkar det som om möjligheten att vinna pengar påverkade viljan att köra laglydigt. Att också moroten fungerar istället för piskan.
SvD

Här har vi nu Möjligheterna till Paradigmskifte, äntligen!
Om du kommer i tid till jobbet - fem skraplotter, om du inte rånar banken - tvåhundra skraplotter, om du plockar upp hundens bajs - en skraplott, om du betalar TV-licensen - tio skraplotter, om du inte skjuter ner folk - du får skrapa i morgon-TV...........
Möjligheterna är oändliga.

Gårdagens dubbel i Malmö


Verligen Malmös dag ! skriver Sydsvenskan, som alltid älskar Malmö, fast mest igår.
Alla tycks ha sina speciella skäl. Ilmar Reepalu t.ex hoppas att gripandet kan lösa även det han själv utsatts för:
–" Jag utgår från att polisen kommer att jämföra kulorna från mannens vapen med de kulor som avlossades genom fönstret till mitt hem för två år sedan."
Här ska det prioriteras!

Gripandet har kunnat ske med hjälp av allmänhetens tips, flera av de boende i området har lagt märke till att han kommer och går på konstiga tider.
- Ofta skyndar han sig in till lägenheten och stänger genast efter sig, berättar en granne.
00000jjjjjjj.
Det kan vara vilken flygvärdinna som helst.

En annan person minns att 38-åringen gillade afrikansk musik och brukade säga att musiken förenar alla.
– Därför känns det så konstigt att han är misstänkt för att skjuta mot invandrare.

Så Malmöpolisen understryker:
-"Vi vill hela tiden ha in mer tips. Vi behöver det."

Ja, verkligen, det behöver de säkert, kanske med liiiiiite mera kött på.

En mörkhyad man skriver:
-" Jag är från New York och där händer sådant här hela tiden. Jag har varit i Malmö i snart två år och inte haft några problem med att jag är svart.
Men när jag pratar med folk på puben över en öl på kvällarna märker jag att många är upprörda över att så många invandrare lever på olika bidrag. Folk här i Sverige talar tyst om sådana saker. Det är kanske därför den här mannen fått spel. Det ska bli intressant att höra hans motiv den dag förhören blir offentliga."

Tydligare kan inte mina krav på öppenhet om invandringens för- OCH nackdelar sägas!

Dessutom önskar jag mig att de övriga 50-talet ouppklarade skjutningarna i Malmö skall ges högsta prio. Det sänder galet tokiga signaler om skott från "etnisk" svensk mot invandrare blir en stor riksangelägenhet. Medan om skott från "etniska" invandrare mot "etniska" invandrare möts av Malmöpolisens gääääsp.


Expressen SvD DN GP DN

söndag 7 november 2010

Misstänkte lasermannen i Malmö



Dock, I Sverige är man oskyldig tills motsatsen bevisats.
Mannen nekar till brott. Senast på tisdag klockan tolv tas ställning till om mannen ska stanna kvar i häktet.



VG GP
SvD

Här är polisen som mitt i presskonferensen står.


Jättemediauppbåd, laserstört ljud, och poliser som inte kan kommentera. "vi har ingen uppfattning om det" "det kan vi inte svara på i nuläget"
Det känns som om vi varit med förut.

Men OM det nu är rätt skytt Malmöpolisen har arresterat på sannolika skäl, så är det mycket bra att han gripits. Sent omsider.

Vad han har för sjukdom, vilken etnicitet, vilken hudfärg, vad han röstar på, vilken tro han har kommer nu att stötas och blötas i det oändliga.

Jag vill bara att det ska komma nåt bra ur det här hädanefter, gör Malmö tryggare att leva i. För alla.

Högoddsare.


En man som misstänks för en rad skottdåd i Malmö greps på lördagskvällen i centrala staden, efter att ha anhållits tidigare på eftermiddagen, uppger Skånepolisen.
- Vi säger ingenting mer förrän presskonferensen klockan 13, säger Ulf Göranzon vid polisen i Malmö.

Jag är nu ett nervöst vrak. Med förra helgens Göteborgsingripanden och "bombhot" i bakhuvudet.......
Klockan ett får vi veta! Tills dess satsa här:

1. Malmöpolisen har gripit helt "fel skytt" och hans fru och barn gråter.

X. Malmöpolisen tvekar, ångrar sig och kör hem "lasermannen" bakvägen, och medger att de hade för lite på fötterna för tillfället. Utredningen fortsätter och inga kommentarer.

2. Malmöpolisen har gript rätt man, fått ett motiv och erkännande.

Själv gissar jag att det är en 38åring, ca 1.78 lång, ganska spinkig för de släktförhållandena - omkring 68 kg, med gröna ögon, cendréfärgat hår och med svensk-finsk bakgrund.


Aftonbladet SvD DN Sydsvenskan Helsingborgsdagblad Skånskan Aftonbladet Expressen aftenposten JP

Vågar - vågar inte. Vågar - vågar inte. Vågar - vågar inte.


Det är den stora frågan!
Jag har längtat efter filmen i över ett år nu, men........oj,oj,oj.......tänk om jag blir besviken?
Jag äääääälskar Cornelis och hans musik, den är så ever-green, så rolig, så kaxig, så oväntad, fräck, egensinnig, så samba-rytmisk, så full av inlevelse och upplevelse, äkta känsla och smärta.
Och nu kommer den här killen, Hank von Helvetet, och ska va min Cornlis!
Det är modigt.
Av honom och filmskaparna. För vi är många som är lite nervösa nu, och som går omkring med ett "Rör inte min Cornelis" inristade i våra hjärtan.
Måste säga att artistnamnet von Helvetet gav mig lite smårätta vibbar, men när jag sett honom sjunga Cecilia Lind hos Skavlan, det var då som jag började få den onda aningen. Han lät lika o-djärv och mesigt o-Cornelisaktig som ett ulligt nyfött lamm.
Så jag fortsätter; vågar - vågar inte, vågar - vågar inte.....
SvD

Nån som vill va med och sponsra?


Kikki Danielsson fick nobben i sista stund och tycker att hon borde ha varit med i det populära Tvprogrammet "Så mycket bättre", för att hon är minst lika bra som de andra..

– Men, jag är van att bli trampad på, säger hon.

Ähhhh, jag sponsrar själv!
På ett villkor - att jag slipper all bitterhet och allt gnäll i fortsättningen i evigheters evighet!
Förresten jag köper två. En till Anna Book också, för att de ska höja blicken över sina bedrövelser med livets orättvisor, problem med magar, fetma, fötter och alkohol.
Ron Hubbards bok "Självanalys" sägs "förbättra självförtroendet och öka självkänslan".
Öka självkänslan?
Äpp-äpp-äpp-äpp-äpp-äpp - "Öka självkänslan"???
Fel, fel, fel bok!
Måste hitta ju hitta en bok som sänker självkänslan.
För den tycks de båda ha i tröttsamt överflöd.

Skänker dem båda istället Iors lag från Nalle Puh:
"Det är dåligt nu.
Det blir värre.
Du kan inte förändra någonting.
Lev alltid på tistlar."