lördag 16 oktober 2010

Invandrare har startat eget parti, Svartskalledemokraterna.


Om detta skriver Edith Escobar på Newsmill :"Enligt min mening är Svartskalledemokraterna ett bevis på att de övriga partierna inte har de rätta kunskaper eller de rätta svaren för en lyckad integrationspolitik."
Så långt allt väl. Men när Escobars egna fördomar börjar hagla och hon enfaldigt beskriver många av SD:s väljare som "dumma, outbildade, arbetslösa, tjocka svenska medelålders män", då tänker jag att en sån människa - må så vara både svartskalle och demokrat som hon beskriver sig själv - men hon får mig att mista all respekt.

Bytt, bytt kommer aldrig igen.


Kristdemokraterna är missnöjda med det dåliga valresultatet. Nu har de kommit på hur de ska locka fler väljare: Nytt namn på partiet.
Ta bort en bokstav, så blir det vad det är, Krispartiet.
Skulle det tyckas för drastiskt, så byt med Björklund - den naturligaste saken i världen - så får han Kristdemokraterna och Hägglund Folkpartiet.
Själv tycker jag att Hägglund är en av de två bästa partiledarna i Sverige och den ende med gudagåvan Humor, så jag önskar honom alla väljare han kan få.
Jag vet hemligheten, och har toppförslaget; Humorpartiet! Det är nåt varenda en av oss svenskar behöver, speciellt 2014 när vi sett Reinfeldts allvarsamma, uttråkade, besvärade och bekymrade nia i fyra år till.
SvD Sydsvenskan

Kom att tänka på Leif GW Persson


när jag läste om taxen Lotta, som matades till döds.
Under fredagen slog Länsstyrelsen tillsammans med polisen till mot en hundägaren sedan grannar flera gånger larmat om taxen Lotta, som var hon för fet för att gå.
Taxen var så tjock att polisen fick bära ut den till bilen.
– Den var kraftigt överviktig. Hunden såg ut som en säl. Den gick en meter och sedan föll den bara ihop.

Zappade in på Skavlan igår kväll och där satt Leif GW Persson och svämmade över i en stol. GW var ovanligt öppen och spontan, Skavlan lockade det absolut bästa ur honom. Leif GW blottade sina mat- och spritmissbruk och sin fysiska ohälsa in på bara kroppen, med ett slags vemodig charm. Satt inte och kippade efter luft som i Efterlyst, utan koketterade maskulint, och bjöd verkligen in oss i sitt veka liv.
För första gången tyckte jag om honom, riktigt, riktigt mycket och visst, jag småskrattade åt hans självironi, men nånstans drabbades jag av en förtvivlad sorg.
Björn och Leif GW är gamla skolkamrater och Björn minns honom som en riktig, riktig het Östermalmssnobb som brats hette på den tiden, alltid klädd enligt den sista trenden och alltid rätt.
Vart tog den unge, slanke och självmedvetne mannen vägen?

När jag idag läser om Lotta, taxen och hennes tragiska öde och ser bilden av henne, så flashade tankarna på Persson förbi.
Jag önskar av hela mitt hjärta att någon kunde åka hem till Leif GW Persson, ta honom från ägaren, och se till att nya kärleksfulla ägare ger honom ett rikt, friskt och värdigt Liv.
INNAN det går som för Lotta.
Please. Hjälp honom.
Expressen

fredag 15 oktober 2010

Thanks but nothanks!


Är det bara jag, eller?
Jag har haft det hit upp med de chilenska gruvarbetarna.Jag orkar inte mer - vill inte höra ett ord till!
Inte så att jag inte med hjärtat verkligen gläds med dem och känner för dem, och jag har innerligt och medlidsamt lidit med dem och plågats med dem och deras familjer.
Men räcker det inte nån gång? Ska hela världen nu suga ut det gottaste, en gång till, en gång till och en gång till????? Jag vill inte veta vad de har för färg på kalsongerna, hur ofta de snyter sig och hur överlyckliga deras fruar nu är. Eller inte är.
Den här hypen som vi alla i heeeeela världen så överdrivet ska kastas in i, den tröttar ut mig, får mig anti.

Fast, jag kanske tittar in på Skavlan i alla fall, bara en liten sekund, jag menar, man är ju trots allt bara människa!

SvD
Österbottens tidning
Sydsvenskan Dagbladet

Oh, happy day!


Det finns riksdagsmän som suttit tillräckligt länge för att passera gränsen för att uppnå maximala förmåner och livslång avlöning när de slutar - utan att nånsin ha skrivit en enda motion eller ens under alla år öppnat munnen!
Bodström har visserligen öppnat munnen, oh yeah, men har han tagit sitt riksdagsuppdrag på allvar? Författandet och advokatjobbet ochde ständiga mediainspelen?
Respekt för Sveriges viktigaste arbete och för väljarna?

Bodströms avhopp öppnar glädjande nog för årets absolut nödvändigaste debatt.
Ska det räcka med en sittvänlig rumpa, och ett pekfinger vid spridda tillfällen, för att representera svenska folket?

Get a life, säger man ju.
Men Bodström som alltid ska vara värst - han skaffade sig två.
Och tre.
För mycket.


Aftonbladet
Expressen
SvD DN DN Sydsvenskan

Jaktsäsong.


I veckan har Björn och Zlatan haft fullt upp, apporteringar och vakjakter, har tagit musten ur åtminstone Zlatan.
Själv körde jag till närmsta centrum, med en dåres envishet, i min egen jakt på Vargas Llosa, och under över alla under - där låg den "Den stygga flickans rackartyg"!
Jag gjorde en dykmanöver, slet till mig ett exemplar, pressade den hårt till bröstet och kikade mig ängsligt över axlarna - jag hade den, jag hade den, youhouuuuuu! Snabbt slet jag till mig Knausgårds Min Kamp på vägen till kassan och körde sen hem med lyckokänslan dansande i hela kroppen. Ett tag funderade jag faktiskt på att svänga förbi min fina bokhandel, göra hoppsa-steg utanför det stora skyltfönstret, sträcka lång näsa och vifta med Vargas Llosa-boken, ja ett tag tänkte jag tom dra ner byxorna och visa rumpan för dem - typ, där fick dom, " - du får väl vänta 14 dagar som alla andra!"
Men det får ju vara nån måtta på barnsligheterna.

Idag har jag så mycket att berätta så jag vet inte var jag ska börja!


Har just kommit hem från den soligaste och vackraste och klaraste hundpromenaden i skogen. Det kryllade av mellanstadieelever som susade alternativt stånkade förbi. En flicka var så tanig så hon kunde lätt uppfattas som bara ett streck, om det inte vore för den enorma mössan i rosa, gult och grönt, och mössan var också själva upphovet till hennes problem. Försök själv springa några kilometer med en mössa vars tofs är större än ditt huvud.
En fråga:
När slutade en lågstadieklass som marscherar två och två i bredd, sluta att artigt flytta sig åt sidan för att släppa förbi. Oss, t.ex.

När vi kom hem ringde Tedde och berättade att när han cyklade till jobbet cdenna ljuvliga höstdag, så såg han havsörnen segelflyga över Stockholms slott.

Ibland är livet perfekt.

torsdag 14 oktober 2010

-"Har du hört den här då?"


-"Vet du vilka kungar som varit mest betydelsefulla?"
? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?
-" drinKING, smoKING and fucKING......hajar du"

(S):" Vi värnar de svaga i samhället."


Inlåsningen av dementa på Öjagården i Piteå är på väg att bli en rättssak. Demensförbundets polisanmälan har gått till åklagare för beslut om en förundersökning ska inledas. Om åtal väcks kan Torbjörn Sandlund och politikern Agnetha Eriksson (S) få fängelsestraff.

Typ, tand för tand - tunga för tunga.

Ska Jönköping skapa trend?


Får några år sedan var det rondellhundarna som var populära. Då och då dyker de eller liknande fenomen fortfarande upp i rondeller eller invid vägar. Nu har någon varit framme och spikat upp kors i rondeller i Jönköping.
Undrar vem som känner sig kränkt av dem?
Måtte detta inte skapa världskrig.

En bekanting på Rapport ikväll.

19.30. Då sitter jag där framför TVn.

Ungern - Europas Afghanistan?


"Vi har välgrundade skäl att tro att det finns människor som kände till de försvagade dammväggarna, men av olika skäl trodde de att det inte var värt att reparera och hoppades att det skulle hålla..........."
Åtalet mot ägaren och VDn för den ungerska miljökatastrofen har inte lagts ner, men domaren konstaterar redan att det inte finns tillräckliga bevis för att hålla honom kvar i polisförvar.
Sedan skrattade han gott hela vägen till banken.

Ska vi gå hem till mig, eller hem till dig, eller var och en hem till sitt?


Idag skriver Willy Silberstein på Newsmill :
"Judiska barn på läger i Skåne fick i helgen höra att de är "judesvin" och "judejävlar". Sverige har blivit kallare. Jag har ingen aning om huruvida gärningsmännen tillhör någon politisk rörelse eller inte. Men jag tror, oavsett det, att samtalsklimatet i vårt land håller på att förändras. Det kanske börjar med judarna, men det slutar absolut inte där."

I måndags läste jag i Berlingske Tidende om att invandrarbarn diskriminerar unga etniska tyskar, enligt tyska familjeministern, som själv varit utsatt för mobbing.
Mobbningen av de tyska barnen utförs av jämnåriga muslimer och beror uppenbarligen enbart på att de saknar invandrarbakgrund.
Problemet har de senaste dagarna tagits upp av representanter för samtliga tyska partier i Förbundsdagen. Tysk TV har visat inslag med en infödd tysk i minoritet på sin skola som mobbades så att han var tvungen att byta skola.
Ämnet har hittils varit tabu i Tyskland, där man liksom i Sverige gömt sig bakom en fasad av tillbakahållen kritik av invandrare. Orsaken är det historiska arvet, andra världskrigets rasteorier och holocaust då sex miljoner judar drabbades.
Nu har en tidsskrift för lärare i Berlin brutit tystnaden och skapat debatt i lärarkåren, som undervisar i socialt utsatta områden, och det berättas om tyskfientlighet.
På skolor med majoriteten invandrarbarn är det vanligt att tyska barn och lärare hånas som "potatisar", "fläskköttsätare" och "tysktöser", mobbingen fortsätter i tunnelbanor och bussar.
Familjeminister Schröder framhäver nu att det inte finns olika grader av främlingshat, ALLT hat måste bekämpas med samma fulla styrka.
Hon har stöd av De Grönas ledare Cem Özdemir,och av Berlins socialdemokratiska överborgmestare, Klaus Wowereit.

Expertis pekar på att det alltid finns en tendens till att en majoritet vill dominera en minoritet.
Så, vad göra?
Jag är väldigt väldigt nyfiken på vad nutidens heliga dyrkan och vurm för mulikulturella samhällen har för tankar om den teorin.
Eller ska vi blunda och hoppas dessa tendenser går över?

Gottegrisar får sockerfettchock.


Vildsvinet är efter tvåhundra års frånvaro tillbaka stort i de svenska skogarna. Stammen ökar snabbast i sydöstra och södra delen av Sverige.
Tror jag de - skånska bagerier dumpar godis, wienerbröd, kladdkakor och marsipan i skogarna!
Så nu drabbas svinen av sockerfettchock, vilket gör att att de blir könsmogna för tidigt och snabbförökar sig.
Oj.
Om sockret har den effekten på vildsvin, så betyder det.......

Varför det?


2007 var Sverige etta på världens jämställdhetsranking, gjord av World Economic Forum. Nu 2010 har vi rutschat ner till 4e plats.

Åkesson vs Ullenhag i gårdagens TVdebatt.


Nu fattar jag varför våra politiker och fjantmoralpanikmedia varit så rädda för Jimmie Åkesson!!!!
Det var två unga riksdagsmän som mötte varandra med respekt och utan de vanliga alltför billiga pk-påhoppen. Inte en gång tog Ullenhag fram rasistkortet, inga höga tonlägen eller osakliga påstående. Tack för det.
Åkesson imponerade igår som en naturlig retoriker och debattör, han är saklig, lugn och klarsynt. Nu finns det, tack och lov, någon som vågar säga det mest förbjudna - politiken har blivit rolig och spännande igen!


Jag hoppas SD bir enriktigt alarmerande väckarklocka när det gäller kriminaliteten.
Jag hoppas också att vi minskar invandringen tills vi har förbättrat för alla som redan är här.
Och kan inte förstå varför vi ska ha arbetskraftsinvandring när vi har 29 % ungdomsarbetslöshet.
Gör det mig till en rasistfascist?

onsdag 13 oktober 2010

Tjuv OCH polis. Leken har fått en ny innebörd.


Strax utanför London ligger CEPOL, den europeiska polisakademin. Här utbildas högre polistjänstemän från EU för gränsöverskridande arbete mot brottslighet. Under tre år ska de misstänkta ekonomiska oegentligheterna ha ägt rum här. Chef då var svensken Ulf Göransson.
-Inom Europeiska polisakademien har det förekommit förskingring och man har haft ledarskapsproblem. Anställda har använt tjänstebilar, kreditkort och möbler privat. Det kan betraktas som stöld från skattebetalarna i EU.

Sverige har all anledning att fundera över vart vårt stora ekonomiska EU-bidrag tar vägen.

Vem är snällast? Svar till anonym.


Anonym sa...
Jag tycker inte det är snällt att lägga ut bild och namn på våldtäktsmannen.

Tänk på hans anhöriga

Carina-Fina sa...
Jag tycker inte det är snällt att brutalt våldföra sig och rått förgripa sig på oskyldiga människor. Jag tycker heller inte det är snällt att hålla ett helt samhälle i isande skräck, med den vedervärdiga fasan av att inte våga ta ett steg utan att ha panik om vem som går bakom.

Jag tänker mycket på de anhöriga, och hur det kunnat gå så in i h..e fel, om ingen märkt nåt, anat nåt?
Och jag sörjer med dem, men att skydda sonen nu gör inte deras situation lättare.
Dessutom, jag har inte lagt ut bild på våldtäktsmannen, utan på den för illdåden gripne mannen.

Hallå, Bodström, kom hem, valet är över!



Bodström, mångsysslare, socialdemokrat och mångmiljonär, psssst, du måste sno dig på och komma hem, borgarna vann och det är Arbetslinjen som gäller!
- Vaddå bidragslinjen? Nä, ni förlorade.
- Vaddå ta det med en klackspark?
- OK, bollen ÄR rund, men ni kan inte vända spelet nu, det är ingen ny turnering förrän om fyra år.

Tack och lov.

Frun rasar därute- och mannen gruvar sig därinne.


De flesta av gruvarbetarna ser fram emot att komma upp från "helvetesgruvan”.
Men för Yonny Barrios Rojas, 50, kan gruvan vara rena himmelriket mot vad som väntar ovan jord. Hans älskarinna – och rasande hustru – planerar att läsa lusen av honom.

Jeg är glad för att han överlevde, ett Guds mirakel. Men jag kommer inte till räddningen. Han har bett mig om att vara där, men det har han också har bett den andra kvinnan, och jag är en anständig kvinna. Låt det vara helt klart: Det är hon eller jag, säger den försmådda hustrun.
Vem vet - han kanske har känt sig instängd i äktenskapet en längre tid?

I Sverige hade frun och älskarinnan kommit hand i hand, som två bästisar, lyckligt viftande. Jag lovar.

tisdag 12 oktober 2010

Nytänk, SAS?



Det kan vara svårt att hålla hand, sova sked eller bara kyssas och kramas över armstödet ombord på flyget.

Det vill Air New Zealand ändra på, så i november inför de en "kram-klass" på flygningar från Auckland i New Zealand til Los Angeles.
När får vi en kyss-och-kel-klass på bolagen i Skandinavien, nu när det börjar bli ruggigt och smånarigt.

Fast annonsera absolut inte såhär!!


Efter kampanjen – nu börjar kunderna vända First Hotels ryggen.
”Sparka ut er reklambyrå är mitt tips, det här hör inte 2000-talet till, hälsningar en före detta kund ” Så står i det mail en av First Hotels kunder mailledes framfört till hotellkedjan, och som Resume.se tagit del av.
Detta efter att First Hotels igår släppte sin sexigt vågade kampanj med payoffen "sleep with us".

De vill bara ha män och lesbiska gäster - klart fall för DO.
JAG, HETEROSEXUELL KVINNA, VILL HA SKADESTÅND!!

Polisen i Örebro: "Vi har rätt person"


De låter rätt förvånade själva.

SvD DN

Länge leve emancipationen. Eller?


Läser i min lokaltidning om att dagens kvinnor har så mycket att göra på jobbet att hälften inte förmår koppla av på fritiden. Huvudvärk, rygg-, nacksmärtor och svåra sömnproblem är ständiga problem.
Vem blev lycklig av emancipationen?
Kvinnorna? Barnen? Männen? Politikerna?

Ät nu så du blir stor och stark.



Xiao Hoa är bara tre år, men redan större än sin mor.
Omkring 65 kilo väger pojken, men en normal vikt för en treåriga kinesiska barn borde vara ca 13 kg.
Om gossebarnets extrema övervikt beror på en hormonrubbning är läkarna inte säkra på eller eniga om.
Det finns nämligen de som anser att pojken bara är ett groteskt uttryck för Kinas lille-kejsarsyndrom, resultatet av enbarns-politiken.Föräldrarna tycks skämma bort barnen tills de blir sprängfeta av allt godis och sötsaker de proppas fulla av. Någon motion blir det inte heller då de överlyckliga far- och morförädrarna mer än gärna bokstavligt bär barnet genom livet.
Hjälp, här snackar vi inte bara curling, utan bärning.

Aftonbladet, hycklande rasister?


Kristina Holmström skriver idag på Newsmill om en vårdnadstvist, där pappan fört bort sina barn från Junibascken i Stockholm.

"Krigsrubrikerna har avlöst varandra under de senaste dagarna. Detta är en familjetragedi som bör lösas omedelbart, inte fråga om annat. Men det är också ett väldigt tydligt bevis på att det är skillnad på folk och folk. I den för kidnappning av sina barn efterlyste Osamas fall valde Aftonbladet att publicera namn och bild ett dygn innan häktningsförhandlingen. När barnens mamma utförde samma gärning svarade samma tidning: "Vi kan tyvärr inte kommentera eller skriva om vårdnadstvister." Aftonbladet gillar inte alls olika."

Det är lätt att sätta sig på höga hästar, men det gör himla ont att trilla av.
Inväntar chefredaktör Helins försvar och oskyldiga nuna.

Våra rika kusiner i väster gillar oss!


Svenskar och polacker fortsätter att inte den norska arbetsmarknaden som aldrig förr. Omkring trettio procent av norsk arbetskraft kom från övriga Europa förra året.

Min Viktor håller säkert med, han anställer med stor glädje polska medarbetare där i Bryssel, duktiga, lojala, pålitliga, noggranna, plikttrogna ja, allt!

Schottenius har en sällsynt förmåga att vulgarisera sina rubriker.


Schottenius, DN, angriper idag Björklund. Rätt otydligt varför.
Jan Björklund ger en tydlig signal om att det är kunskapslinjen som gäller.
Ambitionerna har blivit koncisare och begripligare. Målen har blivit färre, och har gjorts tydligare.
Tack och bock och välkommen, säger jag.
Men Jan Björklunds klarspråk tycks ha kommit som en chock för media och proffstyckare i mellanmjölkens mediokra och simmiga land. Som Expressen:
"FP-ledaren fick då beröm från SD-ledaren Jimmie Åkesson, medan han fick utstå intern FP-kritik för att det var en "flirt med främlingsrädsla"."
TRAMS Expressen.

Credd till polisen i Malmö!


Malmö prövas dagligen, där är skottlossing vardagsmat i gänguppgörelsernas öppna krig, nu hände en fullkomligt ofattbart plågsamt och smärtsamt kidnappningsdrama med en lite pojke igår.
Och jag tänker arma, modiga mamma. Var kommer kraften ifrån, urmodern? Har själv blåst liv i en av mina pojkar som då var 1 1/2 år, reaktionen och kraften kom med våldsam fart och instinkt.
En sak är säker, pojken som är så liten kommer förhoppningsvis att kunna glömma.
Men mamman, aldrig i livet.

Vittnen och polis ska ha all heder för snabbt agerande, i Malmö tvingas man leva med akutberedskap.
Mannen betecknas som galning.

måndag 11 oktober 2010

Norge överst på Kinas shit-list.


Kina avbokar idag möte med Norges fiskeriminister, den första konsekvensen efter Norges fredspris till Liu Xiao.
Att ge Nobelpriset till den kinesiske dissidenten Liu Xiaobo visar att Västvärden inte förmår tackla Kinas framgångar och tillväxt, skriver statliga kinesiska tidningar.
Missnöjet i Kina är stort, och det mullras att Fredspriset till Xiaobo inte är nåt annat än fördomar och en stor fruktan för den Kinesiska modellen och tillväxten.

Right you are kineser, fruktan för den kinesiska modellen, absolut, den är jag väldigt, väldigt rädd för.
Eller som Dalai Lama, som själv fick Nobelpriset 1989, Kineserna är mycket gammalmodiga (= inskränkta idioter!)

Måste ha!


Kom in på min bokhandel och frågade efter Vargas Llosa i fredags. Expediten lyfte blicken från det hon satt och läste i och skakade tyst på huvudet.
-Va? Inget enda?
-Nä, du får vänta fjorton dagar som alla andra.
Hon återgick till sin lektyr.
Och jag tågade ut, muttrande nåt om gamla Sovjet.
Men skyll er själv, så fort jag kommer hem från ön ska jag ila och istället köpa den heta boken "Min kamp" av den numera svenske norrmannen Karl Ove Knausgård.
Recensionen av Malin Ullgren i SvD idag är lovande:
"Storheten i ”Min kamp” handlar om det innerliga beskrivandet och den nerv som spänns i mig som läsare när jag blir varse hur vi människor tittar på varandra."

Att polisen har mage!


"KVINNOR GÅ INTE UT SJÄLVA!"
Först attackerades en 23-årig kvinna på en innergård. En kvart senare våldtogs en 64-åring i närheten. Och i går kväll skakades Örebro av ännu ett kvinnoöverfall.

Vaddå, lever vi på 1000-talet? Har ingenting hänt sen dess, vad hände med kvinnofrid? Det var 1250 som lagen om kvinnofrid var en av Sveriges första - kom igen nu!!
Poliserna har ett jobb att göra, det är att se till att det är säkert i vårt samhälle.
Också för kvinnor.
Lägg inte det ansvaret på oss!

Expressen

söndag 10 oktober 2010

Jag vet fler "roliga" lekar!



En 21åring körde en personbil i Norge, bakom satt en 15åring och höll för ögonen på föraren. Deras "lek" gick helt enkelt ut på att 15åringen skulle dirigera föraren rätt med vänster- högerkommandon. Det gick åt helsefyr.
Man kan ha hur "roligt" som helst, gömma alla instrumenten från akutkirugen, hälla klister på pilotspakarna, sabba bromsarna på polisbilen, kolla om nån kan simma när man bundit fast armar och ben.
Om man kan vara säker på att allt går åt helvete? Ja, abolut.

Nån som riktigt längtar efter att bli gammal i Sverige?


På äldreboendet Slottsgården i Sölvesborg får de boende gå på toaletten efter ett särskilt "kisschema". Ewa Lundgren, enhetschef på Slottsgården och Ann Hellgren, verksamhetschef inom äldreomsorgen, – Syftet är att om man behöver blöja ska det vara rätt storlek, varken för stor eller för liten. Den som behöver hjälpmedlet kan kanske klara sig med en mindre storlek eller klara sig utan hjälpmedel men med toaletträning och schema, uppger Lundgren för Blekinge Läns Tidning.
En anhörig berättar för tidningen att hennes make har sex toalettbesök inplanerade från att han går upp tills han lägger sig.
– Det finns väl ingen som kan kissa på beställning, man vill väl gå på toa när det behövs.

Inlåsta gamlingar som släpps ut när personalen tycker att de ska gå på toa?
Själv tänker jag börja samla på mig piller nu och ger långfingret åt hela störda Sverige..

RYYYYS. Gör en skräckfilm om svensk äldrevård!

Vice statsministern har råg i ryggen. Och det gör mig glad.


Jan Björklund:
-"Det är självklart att elever ska studera alla världsreligionerna, men det är lika självklart att kristendomen i svensk skola fortsatt ska ha en särställning. Det har varit den totalt dominerande religionen i vårt land, och påverkat vårt levnadssätt på ett helt annat sätt än till exempel hinduismen.
– Det handlar inte om att den kristna religionen är bättre än någon annan, utan det här beror på det enorma inflytande som just kristendomen har haft i vårt land, och fortfarande har i vår del av världen.

Jan Björklund ger ett exempel från klassrummet:
– På lågstadiet berättar man i december för barnen varför vi firar jul, alla traditioner kring det och hur det gick till i Betlehem. Vid påsk gör man samma sak. Att vi skulle ägna samma uppmärksamhet åt de buddhistiska helgerna, det är inte möjligt.

Lars Ohly,V, tycker att det är rimligt att i skolans religionsundervisning ägna samma uppmärksamhet åt fastemånaden ramadan, som åt julfirandet.

– Ramadan är en jättehögtid i Sverige.

SvD

Förr i tiden kallades de fluktare.



Kändisar, med Martin Stenmarck, Maria Montazami, Pernilla Wahlgren, Erik Hassle och Joe Labero i spetsen ska börja videoblogga. Kändisarna kommer att kunna lägga upp fem minuter långa videoklipp, via sina mobiler, till alla som prenumererar på deras blogg.

Det är en rätt så cool grej. Man kommer att kunna följa med bakom scen på "Ladies night" och vara med under uppbyggnaden av min julshow på Grand, säger Martin Stenmarck.

Tjänsten kommer att finnas som en applikation i mobilen och de som är intresserade kan då få bland annat shoppingtips av Pernilla Wahlgren. Kändisarna kan också lämna personliga hälsningar ocgh gratulationer till de som följer bloggen.
De lite mer kulturintresserade kan följa konstnären Dan Wolgers och Bukowskis antikexpert Anders Wellanders privatliv.

Är detta bara inte helt psycho?
Eller är det bara jag som får obehagskrypningar av människor som vill blotta sig 24/7.
Och av människor som får en lustkick av att stirra på andra människors liv?

Vår Mark har gjort en Dr Phil!


Björn fick mitt i dietveckan ohejdbar lust på skaldjursfrossa och jagade stan runt efter små fina ostron, de mest välmatade krabborna och hummer-honor. En spontanare som vi lockade in bonusvärldsbästa-dottern, hennes stilige man och älskeligaunderbarnbarnet tvåochetthalvtåriga Ljuva-Tuva på. Och visst, nog märkte vi att nåt var annorlunda med svärsonen, men nä det gick inte att riktigt ta på nåt särskilt. Såg han inte ovanligt pojkaktig ut? Eller, vad? Ja, nåt var det i alla fall.............
Mustashen var borta - ja, naturligtvis, så var det!
Hela Amerika fick se när Dr Phils mustash rök, men Mark gjorde det i total enskildhet, bakom en dörr med hjärta på.

Söndagsjummie.



Fryst hallontårta
Ingredienser
150 gram färdig tårtbotten
225 gram frysta hallon, el 0,5 liter färska
1 st apelsin, som du pressar fram saften ur
1 msk socker
1 st äggvita
0.5 dl florsocker
2 bägare delikatessyoghurt med vaniljsmak
75 gram maränger
225 gram hallon, att garnera med

Instruktioner
Mosa tårtbottnen. Mixa hallonen och tillsätt saften från en apelsin och socker. Vispa vitan till hårt skum. Tillsätt florsocker. Vispa ytterligare någon minut. Blanda tårtbotten, hallon, äggvita och yoghurt. Häll upp hälften i en sockerkaksform klädd med plastfolie. Lägg på marängerna i ett lager. Häll på resten av smeten. Frys i minst fyra timmar. Lyft upp tårtan med hjälp av plasten. Garnera med hallon.

Årets viktigaste tävling, alla kategorier!


Aftonbladet gör åtminstone en sak rätt.
Och det är tävlingen om årets Svenska Hjälte, någon modig, som vågar gripa in, säga ifrån eller som alltid ställer upp. Direktsänd gala från Cirkus i Stockholm den 13 december. Boka in TV-soffan redan nu, jag garanterar välbefinnande och lyckokänsla som varar och sitter i ett bra tag!
Mera, mera, mera!

Två små är lika med en stor?


Nu sätter Mona Sahlin hårt mot hårt. För att ta upp kampen om ekonomin mot den svenska bjässen Anders Borg toppar hon med Thomas Östros OCH Leif Pagrotsky.

-"Paggan blir en fri spelare som kan vara mer slugger i debatterna än vad Östros som är vår finansministerkandidat kan vara." säger en röst från partiet.
Nu förstår jag inte, mer slugger än Östros?????
Finns det?
Typ två terriers mot en Grand Danois?

Anders Borg har ju dessutom hittat en ny stor medarbetare.
Ska Sahlin då toppa med fyra sosseterriers?