lördag 25 september 2010

Kadhammar ack, ack, ack,,,,,,,,,,,


Aftonbladets Peter Kadhammar skriver idag om sin ungdoms hemstad, civilisationen och varför inte ens SD-väljarna vill bo i ett land utan mångfald.. I Kadhammars Åmål var alla svenskar hatiska, kallade invandrarna för pack-i-stan och spottade snus efter de nyanlända. Precis som Sverigedemokraterna.
Det fanns i Kadhammars Åmål inte en enda själ som var vänlig, öppen, intresserad, omhändertagande och hjälpsam.
Precis som Sverigedemokraterna.
En journalist som är så naiv, så enkelspårig, så ensidig, så fördummande och enögd kan man inte läsa.
Eller ta på allvar.

Jämställdhet? Skämtar du?


Om du som kvinna går på manlig striptease och deltar i dildoparties så betraktas du som en riktigt sund, frisk, lite ball och fördomsfri kvinna, medan - män som gör samma sak är djuriska, porriga och snuskiga grisar.
Vänsterpartiet vill nu kvotera porrbesöken så att kvinnor och män gör hälften var, och att alla män och kvinnor därefter betraktas som lika svinigt porriga.

Ondskan är blind och alltid, alltid vaken


dygnet runt hos talibanerna i Afghanistan.

Norska, svenska och finska soldater befann sig rakt västerut fråm Mazar-e Sharif då en självmordsbombare angrep den lilqe kolonnen i förmiddags.

- En norsk soldat var chaufför i ett av fordonen i kolonnen. Han klarade sig utan skador. Men en buss med civila afghaner på väg till bröllop som kom körande direkt efter ISAF-kolonnen drabbades så illa att 29 personer skadades och ett litet barn tvingades sätta livet till. Det rådde ett mycket kaotiskt tilstånd minuterna efter attacken. De skadade kunde snabbt få första hjälpen och sedan fraktade tillolika sjukhus i området.

Det går aldrig, aldrig att förstå.

Vilken otrolig energi!


I min mammas gamla hemtrakter vid Kivik i Skåne firas äppelodlarna varje år med en äppeltavla.Konstnär Emma Karp Lundströms tionde äppeltavla tillägnas Fritiof Nilsson Piraten som ståtar på en "widescreen" på 108 kvadratmeter.
En äppeltavla brukar skapas av 12–13 olika sorter. Men i år blev det bara sex, plus en sjunde sort som krävdes för Fritiof Nilsson Piratens basker. Hur många äpplen som går åt?
Nånstans mellan mellan 30 000 och 40 000!

Och så blir de bara skrynkliga och ruttna efter några daga................

fredag 24 september 2010

Sveriges nya "moderna" syn på demokrati.


Försvarets anställda har ställts inför ultimatum.Tacka ja till de nya kraven om utlandstjänstgöring - annars hotar uppsägning.

Vad hände med samtal, friska lösningar, flexibilitet, nytänk och att alla problem går att lösa? Nä, nä, dunk i huvudet och iskalla ultimatum.
Sverige har blivit kallt, väldigt kallt.

Mannen som är rädd för möss.


Några mil från Ground Zero, där 2.600 människor dog i terrorattackerna den elfte september 2001, anklagade Ahmadinejad USA själv för att ha iscensatt händelsen. Motivet skulle ha varit att få fart på den inhemska ekonomin och att undsätta Israel i Mellanöstern.
Han får nog akta sig, mössen i hans land blir bara fler och fler och fler och fler.
And I like it.

Efter 20 timmar på 4 tåg


sitter jag nu i Viktors i min Viktors gästrum, gatan utanför är magnifique, så mycket Bryssel det kan bli. Gamla vackra bygnader och tjusiga grönområden med antika statyer, små genuina och pitoreska krogar och barer och helt livsfarligt läckra affärer.
Resan började i fullkomlig panik när V ringde och bara ville checka av att allt var OK i onsdagskväll vid 21. -"Jodå, imorgonbitti åker jag till Malmö, lunchar med mormor, sover en natt på hotell och tar morrontåget till Köpenhamn......" Men, undrade V, jag trodde att det var i morgon du skulle komma......,
Visst var det det! Brakmiss av mig, tagit fel på en dag när jag bokade svenska delen av resan! Vad göra? V vid datorn Bryssel, Björn vid datorn hemma och jag själv i låååååång väntekö till SJ. Men vi lyckades klura ut att om jag la på en rem så skulle jag hinna med nattåget till Malmö och ansluta resan där. Hotellet i Malmö fick klara sig utan mig och mormors lunch får vi ta en annan gång.
20 timmar genom Europa, på spåret. SJ-Konduktören på nattåget var bäst alla kategorier. Han väckte mig i Malmö, bar min väska, följde mig till en automat, tryckte ut min biljett till Öresundstågets resa till Köpenhamn, följde mig ända fram till spåret och lyfte upp min väska - de ni!!! SJ, SJ gamle vän, tack.
Det var en vacker resa och full av överraskningar, plötsligt säger högtalaren att alla måste kliva av tåget av säkerhetsskäl, eftersom vi nu var på färjan mellan Rödby och Puttgarten. Va? Oväntat och kul, satte mig på soldäck och njöt av skådespelet "skånska pangisar på spritresa". Här snackades det business, "tillbud" och "fem - betala för tre" och "du springer till ölen och vinet, jag tar spriten"
Under resans gång förändrades resenärernas karaktär från lustiga danskar med randiga strumpbyxor och inte mycket gemyt, till tyska medelålders som i en liten bastuhet glasbur för sex personer, talade MYCKET HÖGT med sina nyfunna medpassgerare om saker de upplevt på olika resor. I Hamburg kunde jag inte motstå en helt nybakad pretzel med saltat smör och massor med nyklippt gräslök, wow vilken läcker matupplevelse.
Sen i Köln, då inträdde "the elegant people" på den mycket rena och välskötta stationen. Och när jag sista sträckan kunde sjunka ner i en läckert vinröd jättefåtälj och bli bjuden på drinks och nåt delikat att äta från en flygplansvagn, ja då kändes det i hela möra kroppen att nu, nu befann jag mig på väg till Europas fashionabla mittpunkt.
En fråga: de som en gång byggde järnvägstationer, hade de alla en enorm faiblesse för jättehäga och många, många trappor. Eller jävlades de bara med oss, för all framtid?

onsdag 22 september 2010

Piloten ska hålla i rätt spak.



Det var under en flygning med Cimber Air mellan Lissabon och Köpenhamn som piloten Mikael Knudsen överraskade sin käresta med att falla på knä, skriver bortabra.se.
Flickvännen Emelie, som arbetar som kabinchef, hade precis rullat ut dryckesvagnen i mittgången när hon utsattes för kärlekskuppen.

Neeeeiiijjjj, säger jag, som redan fått ett frieri-overload av Ohlys (publik)frieri den här veckan. Varför måste detta romantiska ögonblick blottas?
Fattar inte riktigt grejen, tycker ett frieri ska vara mellan två älskande - utan publik. Vad är de ute efter???
Och - en pilot! Han bör definitivt ha tankarna på annat håll och stoppa in noshjulet tills han ska landa - för allas säkerhets skull.

SD-väljare utan mänskliga rättigheter.


Såg på SVT nyheterna kl 21 igår att som första medieföretag vågade ifrågasätta den totala utfrysningen av SD från hela etablissemanget. Ian Wachtmeister framstår nu som Sveriges ende försvarare av svensk demokrati och Bengt Westerberg den lilla slingerbulten som representerade alla makthavarnas avsaknad av civilkurage.
Vid en utfrågning om SDs höga valresultat i Södertälje sticker journalisten(?) micken under näsan på en invandrarkvinna och säger-" Är du rädd och orolig nu?" Varpå svaret på denna ledande fråga inte oväntat naturligtvis blev: "Ja."
En svensk äldre dam med för högt blodtryck svarade spottande .-"Jag AVSKYR SD!" Medan en man med arabisktklingande namn svarade:-"Jag tycker vi måste se över invandringen, det kommer för många nu."
Oj, var han rasist nu?????



Jag citerar Arvid Anderssons kommentar på Newsmill:
"Bara en sverigedemokrat....
Sönderslagna valstugor, AFA-mobbar och V-riksdagsmän skränande på SD:s torgmöten, valsedlar och affischer som försvunnit. SD:are som misshandlats och knivhuggits. SD:are som fått hakkors inristade på huset eller bajs i brevlådan. SD:are uteslutena av sitt fackförbund. SD:are som förlorade jobbet. Allt talar sitt tydliga språk. De som inte delar de ”rätta” åsikterna är lovligt byte för var och bland mobben och andra.

På Newsmill och på andra håll i media censurerar redaktörerna friskt åsikter som anses vara SD. Och man gör det utan att skämmas.

Bortförklaringar från media och andra partier kommer sedan som ett brev på posten. Det är helt i sin ordning med våld och övergrepp. Det är också okej att helt tiga stilla. Det var ju bara en sverigedemokrat som utnyttjade sin demokratiska rättighet att säga sin mening."

Multitasking är som att vara småpackad.


Multi-tasking (att klara flera uppgifter på samma gång) är en myt, och koncentration vägen till framgång, så säger hjärneforskarna, som varnar för stora öppna kontorslandskap.


Skal välfärdssamhället överleva så ska vi människor inte bara springa fortare - vi måste lära oss att koncentrera oss. Hjärnan kan inte multi-taska, korttidsminnet är gjort för att hålla fyra till fem bollar i luften samtidigt. Dyker det upp tre bollar extra, så finns det bara två kvar till att utföra arbetet med. Det är som att vara halvfull, när man gör en sak, men har uppmärksamheten någonannanstans.

I Danmark har man tittat på tio hinder för att skapa tillväxt, ett av dem är att produktiviteten har gått i stå. Det värde en dansk skapar på en arbetstimme sackar efter. Men lösningen är INTE att kräva ännu mer multitasking av de anställda, ledarna måste däremot se till att medarbetarna får koncentrera sig.

Jag har själv känt mig halvberusad och fullkomligt yr när jag pressat mig själv till bristningsgränsen, så länge leve forskningen, och de ledare som förstår att lyssna på den!

Ryktena om Clintons sjukdomar är betydligt överdrivna.



I USA fruktar man att den avmagrade presidenten är dödligt sjuk, men nu berättar Clinton öppet att inget kunde vara mera fel.

- Tvärtom. Jag har börjat på en ny kur, motionerar mycket och har det fantastiskt.

Bill Clinton, 64, brukade föredra en burger före sallad, men så är det inte längre. En rad hjärtoperationer sedan 2004 har fått Clinton, som var præsident från 1993-2002, att vara rädd om sig själv.
Må denne kloke president skapa hälsotrend over there!

Så sant, så sant.


"Det är med journalister precis som med barn. Har dom inget vettigt att göra, hittar dom bara på en massa dumheter."

Att våga sticka upp i Sverige.



First they ignore you

Then they laugh at you

Then they fight you

Then you win

(Mahatma Gandi)

tisdag 21 september 2010

Nu kallar sängen.



Och det gäller att sova på rygg.
Alltså om man inte vil bli rynkig.
För det är faktiskt sant att med ansiktet nertryckt i kudden framträder vecken mellan näsan och mungipan mer och mer och mer och mer.
Så. Hur ska det gå till....

Det låter bra.


En försvarsundersökning i Danmark är gjord på enn mission i Afghanistan, och den visar att nivån på psykiska efterreaktioner är relativt låg och visar att 95 % återvänder hem utan psykisk belastning.
Det känns tryggt att stort fokus ligger på att soldaterna är hela när de kommer hem, och att de övriga 5 % får bästa tänkbara hjälp.

No words needed.



Moderaterna vill stoppa Sverigedemokraterna från att få platser i riksdagens utskott.Moderaterna vill gå tillbaka till 15 platser.
Folkpartiet däremot anser att man ska behålla nuvarande 17 platser, vilket skulle ge SD plats i utskotten.
- Det är bättre att ha dem inne i tältet och pissa ut än att de är utanför och pissar in, säger folkpartisten Carl B Hamilton till TT.

Snygg retorik där, Hamilton. Karln är adelsman men talar som en barbar.

Idag är det vardag - men på fredag blir det jubelfest!


En helt vanlig dag - den första sedan i påskas. Det är grått, det är regningt, jag måste ta på mig höstanoraken på hundpromenaderna, hemma ska jag börja rensa skåp, ringa och beställa tandläkartid och göra såna där vardagssaker. Det är inte alls fel.
Fasssst:
först så ska jag packa väskan!!!
Vad har man på sig i Bryssel, Viktor messar att det är 20 grader fortfarande, jag måste ha bekväma kläder för den låååånga tågresan, frukt och böcker, en snygg kavaj några fräscha blusar, nya jeansen, någorlunda bra gå-skor, högklackat för våra middagarna, sidenmorronrocken för våra frukostar och.....och......och - VAD jag längtar!
Oförmågan att tryckutjämna skickar mig på torsdag med tåg till Malmö, där jag övernattar, vid 5-tiden nästa morgon bär det av till Köpenhamn. Där ska jag på hovedbangården hitta mitt tåg till Hamburg, som sen ska ta mig till Köln, i Köln buyter jag igen och sen är - nästa Bryssel!
Då ska jag krama min påg, och hålla i varenda minut och bara, bara ha roligt tills jag sätter mig på hemvändande tåg.

Blaskjournalisternas populism på kollissionskurs med sina läsare.


De yberfinaste och ädlaste svenskarna vi har är de korrektmässande journalister i kvällsblaskorna. De har nu gått i spinn på ett litet parti, som de nu öppet uppviglar mot med all sin oinskränkta mediamakt.
Det värsta är nog ändå att de faktiskt själva tror att de är Folkets Röst.
Fast.....vänta lite nu.....läs kommentarerna till deras enögda inlägg, som bara visar att läsarna vänderr sig mot hela uppviglingen.

Hey, FN, här är ääääntligen vapnet för fred!



Ryska företaget Rusbal gör succé med sina uppblåsbara vapenkopior i naturlig storlek. Marknadschefen Viktor Talanov berättar för tidningen The Moscow Times att intresset för ballongvarianterna av stridsvagnar, jaktplan och luftvärnssystem är stort inte bara i ryska armén utan även i Iran och andra länder i Mellanöstern.

Det här är inte bara en luftig historia utan vicken lysande idé - alla bara låtsas att det är krig!
Det ligger ju helt i fas med svenska försvarets nysatsningar, mest bara luft.

-"Inga hakkors i svensk politik!" skanderar masspsykotiska massan.


är det nån som har sett några hakkors?
Det är tack och lov fritt fram att demonstrera och protestera.
Men nu är SD på demokratiska grunder invalda i riksdagen av det enkla skälet att många väljare vill se en förändrad invandringspolitik.
Jag kan omöjligt förstå hur det skulle kunna betraktas som "hatiskt"?
Ingen ärlig människa kan väl påstå att dagens politik har varit framgångsrik.

Den roligaste kommentaren i den här svenska masshysterin stod Folkpartiets partisekreterare för: -"Det sägs att detta är svenska folkets val, men det är det inte. Det är ju tvärtom 95% av väljarna som INTE röstat på SD!"
......eh, hur många procent av väljarna är det som INTE röstat på FP???

måndag 20 september 2010

Besinna er, cooola ner er, vanlig mänsklig sans!


- "Vi vill visa att vi inte vill ha rasism i riksdagen", säger 10000 människor som protesterar mot.....? De som av fri vilja röstat på nånting annat?
"Demokratin är hotad" sa en kvinna. Rasism....? Tror de verkligen på riktigt att Sverige skulle låta rasism ta plats i vår politik?
Fast det är ju precis tvärtom. Det är ju just det här som är demokrati.
Hur vi ska hantera den parlamentariska situationen?
Avvakta, lita på statsministern.
OBS Finansmarknaden är inte alls lika orolig som de hysteriska svenskarna.
Kommentarer:
1.Surgubben,Jag undrar hur många av dem som läst SD's partiprogram och skulle kunna motivera sitt ogillande med mer än några emotionella slagord.

2. Tobbe, Hur hög invandring måste man anse att vi borde ha för att inte riskera att vara rasist? Räcker det med de nivåer vi har idag eller bör man anse alla jordens 6 miljarder människor fritt ska få bosätta sig här om de önskar? Snälla och fina ickerasister, upplys mig så att jag inte riskerar att vara rasist.

Prussiluskorna tror att jordens undergång är här med SD.


Ett hundratal personer samlades på Mynttorget för att visa sin avsky mot Sverigedemokraterna. "SD luktar brun skit", skanderade demonstranterna.

Kristian Luuk var klok och vuxen nog att inte göra skillnad på politiker som anlände till TV-huset, han behandlade alla som de människor de alla är. Och detta har fått twitterprussiluskorna att indignerat springa efter luktsaltet och skriva hattexter mot Luuk.
Vad vill de att Luuk skulle göra? Piska Åkesson, slå honom gul och blå, morra och bitas som en hund, kissa på honom?
Jag befarar att människorna inte är riktigt kloka??????? Har hatmobben aldrig hört talas om freedom of speech? Hu jeda mig.

Woffe på Aftonbladet skriver "Skadeglädje i omvärlden över SD-framgångar", när omvärlden i själva verket är uppriktigt glada över att Sverige nu visar sig mer öppet och demokratiskt, än vad svenska makthavare tidigare gett sken av.

Annika Ström Melin, DN flämtar att det OBEHAGLIGT att höra när SD sjöng och firade.

Utbildning kan mota bort det sverigedemokratiska spöket, skriver SvD:s kulturchef Stefan Eklund, som om alla som röstat på SD vore dumma i huvet.

Alla yra hysteriska korrekthönsen har fått fnattig tuppjuck och helt tappat sans och verklighetsuppfattning.

We are all the winners - we are all the best!


Nu är vi hemma!
Mona och Lars, oh, oh, they´re no good!
Nu ska jag sova så gott, så gott, så gott!

söndag 19 september 2010

Kamraterna vill störta demokratin!


Lars Ohly har just hållit ett eldigt tal till sina partikamrater när de nu måste faca att vara ett mindre parti än SD. En agressiv och dålig förlorare väser att nu "tar vi till utomparlamentariska metoder!"
Ska vi bli orolig nu? Vad betyder det hot som Ohly uttalar?

"Personer eller organisationer som utför icke-demokratiska handlingar ägnar sig ofta åt sådant man kallar civil olydnad. Sådana handlingar befinner sig i gränslandet mellan vad som är lagligt och vad som inte är det. En del personer och organisationer passerar däremot gränsen för denna form av olydnad. De begår då brott för att väcka en viss opinion eller tar lagen i egna händer. Sådana grupper kallas ibland för terrorister."

Pader Lamm en pajas känd från TV.


Ett behjärtansvärt syfte, det gäller att kunna hjälpa ungdomar från hela världen, även de som saknar alla medel, att kunna delta i världens största scoutjamboree i Sverige nästa sommar.
Många hade skänkt objekt att auktionera ut för att få fram pengar till så många barn som möjligt, det behövs ytterligare fem miljoner kronor.
TV-celebriteten Peder Lamm som skulle sköta auktionen, kom inspringande med papper fladdrande runt benen ca 2o minuter innan evenemanget. Han trodde att han skulle snyta ur sig ett evenemang på gamla meriter, och "glömde bort" tre av givarnas objekt i ren stress.
Så sorgligt.
Om värdet på ett objekt är 50 000 sek, så är det inte professionellt att börja budgivningen på 5000, och att sluta när bara en scout får möjlighet, istället för att uppmuntra och skickligt stegra auktionen för fler ungdomar.

Björn och jag är fantastiskt glada för vi har fått bjuda en ungdom till jamboreen och fått en spännande, generös och mycket godhjärtad gäst till ön.
Fast vi tycker det är synd när en människa blir så "bra" att han inte längre behöver anstränga sig.

Lyssna här Silbersky, Wiehe, Ahltin, Thernström, Book och Kicki Danielsson!


Man KAN växa, byta fokus, bli stor!!!!!
En verkligt riktig idol och förebild är TV4:s Lasse Bengtsson som nu gjort sitt val.

Efter nästan 20 år på TV4 flyttar han till Kabul och blir informationssamordnare för Svenska Afghanistankommittén. – Jag vill inte framstå som någon Moder Teresa-typ. Men jag är spyfärdig på all individualism. Och på mig själv.

I´m impressed!

Idag gäller det!


Idag är det dagen V, och vi ska få vår framtid för fyra år framåt. Det är högtidligt och en fantastisk ynnest.
Man behöver bara ägna en tanke på hur de otroligt tappra afghanerna kämpade sig till vallokalerna trots verkliga dödshot.
Själv ska Björn och jag donera ett evenemang på ön, till Juhaniterhjälpen, så vi kommer att befinna oss på det vackra Steninge Slott där auktionen äger rum.
Men sen blir det direkt hem för att följa all bevakning på TV, och vi kommer inte att gå och lägga oss förrän vi vet hur det går.
Nu kör vi!