lördag 18 september 2010

Igen.


Publicerad: 17 september 2010 kl 22.45
Strax efter 20.00, lokal tid, skadades en svensk soldat i området cirka 40 kilometer väster om Mazar-e-Sharif. Soldaten, en förare av stridsfordon 90, skadades när fordonet som han framförde körde på en hemmagjord bomb. I anslutning till detta utsattes patrullen för beskjutning med finkalibriga vapen. Klockan 21.00 hade denna beskjutning upphört.

Soldaten gavs första hjälpen direkt i anslutning till skadeplatsen och helikopterunderstöd tillkallades. Sjuktransporthelikopter förde den skadade till det tyska fältsjukhuset på Marmal. Den skadade var vid medvetande när han avtransporterades och han anlände till fältsjukhuset.

Soldaten har allvarliga skador men läget är stabilt. Så snart hans tillstånd medger kommer han att transporteras till Sverige för vidare vård.

Anhöriga har underrättats.

rektorn vid Lunds universitet- ledare i Wallströms lilla fanclub?



Margot Wallström har tackat ja till att bli ordförande för Lunds universitet. Hon tillträder när hennes uppdrag inom FN, som ansvarig för arbetet mot sexuellt våld i väpnade konflikter, tar slut i februari 2012.

Margot Wallstrom som saknar akademisk utbilding fick därför inte jobbet som Europas miljominister. En "kompromiss" gjorde henne istället till Europas demokratiminister. Under Wallströms tid som kommissionär under Barrosso hade hon bland annat ansvar för kommunikationsstrategi,hennes uppgift var att öka intresset och engagemenget för EU bland medborgarna. Det gick sådär, valdeltagandet på 43% var det sämsta någonsin......

Undrar sa flundra varför rektor Per Eriksson anser Wallström vara kompetent att leda ett universitet utan dokumenterade akademiska meriter? Undrar sa flundra hur han kan veta idag 2010, att den bästa kandidaten för jobbet om två år redan diskvalificerar alla andra.

Äckligaste PR-kuppen av Annicas dotter.


Att, som Annicas dotter, vänsterpartisten Emelie, sitta och vänta in valslutspurten för att nasa ut sin sjuka mor på offentligt realisation - det är nog V:s gyttjigaste och absolut sjukaste lågvattenmärke.
Trots våld mot andra partier, striptease, billigt (publik)frieri i TV och papegojliknande attacker från Ohly i slutdebatten.

Däremot det ädlaste pris till statsministern som höll sig skyskrapehögt över oppositionens vulgära fall-attacker, och speciellt för att han inte föll för att avslöja Annicas dotter V-partitillbehörighet.
Här talar vi verklig klasskillnad.

fredag 17 september 2010

Vulgärt och motbjudande lågt.


Det finns ingenting i världen som får mig att må så uppriktigt ont som andra människora lidande och utsatthet. Och jag är varm anhängare av att whistle-blowa, öppna ögonen och få ansvariga att vakna. Därför också kritisk mot att svårt sjuka nu har drabbats av alliansens hårda nypor i sjukförsäkringen. Däremot kan jag se och förstå ATT något måste göras mot den S-attityd som rådde typ - "jag lever på bidrag, nån annan får jobba och betala."
Alliansen borde snabbt som ögat förhindra varenda felaktigt beslut, och rätta till.
Men.
Att som Aftonbladet nu använda dessa människors desperation för att exploatera och visa upp som slagträ i den politiska valspurten.
Det är ingenting annat än cyniskt och vedervärdigt motbjudande.

Teddybear Fredriksson goes bebop-a-lula!


Den svenske Lady Gaga-producenten RedOne får se upp.
Lasse Berghagen skriver låtar till den amerikanska marknaden.
- Alla artister i världen letar efter bra sånger, so why not give it a try, säger han.- Jag skriver inte texter om "I love you, you love me" utan det är mer Simon och Garfunkel-aktigt.
Världens största popduo genom tiderna, lyssna bara på The Boxer, och fatta att Lasse nu siktar mot på stjärnorna, now he´s talking business.

Vojne, vojne, SD. Översvämningarna i Pakistan och bränderna i Ryssland, vad ni ställer till med.


SD-succé kan sänka kronan
Innan valet ens är klart kommer nu storbankernas chefsekonomer och säger att en situation med SD som vågmästare riskerar nya kronfall.

AnnCharölotte Marteus på Expressen går ännu längre. Utifrån några helt sjuka anonyma nät-trollskommentarer bygger hon frejdlöst upp en krönika om att alla SDanhängare vill att hon ska bli våldtagen av muslimska män?!?!?!

Hey, hey, Marteus, jag dömer dig som skyldig för sjaskigt, ogrundat och ovärdigt förtal av en icke homogen grupp som inte kan försvara sig. Vargen kommer, vargen kommer....
Demoniseringen är total.
Vad hände med sans, lugn, besinning?

Minns ni mitt inlägg i onsdags om de slipslösa politikerna?


Efter debatten på TV4 igår kan man tro att allihopa läser min blogg!
Utom Peter Eriksson.

torsdag 16 september 2010

Smuts på kragen - redan, nya SASchefen?


SAS nya vd Rickard Gustafsons förra arbetsplats Trygg-Hansa fick hård kritik av Finansinspektionen för ett drygt år sedan för slarv och oordning.
Finansinspektionens anmärkte på Trygg-Hansas, Sveriges största sakförsäkringsbolag med en årspremievolym på över nio miljarder kronor, rutiner inom sex olika områden.

Det mest anmärkningsvärda, skrev Affärsvärlden, var kanske det faktum att tillfredsställande system för egenkontroll och internrevision saknades.

Resultatet blev att Trygg-Hansa fick böta fem miljoner.

oooooojjjjjjjj.......min dröm om en ny superVD som ska lyfta mitt älskade SAS, på riktigt..............vad händer med den??????

Tjejskvaller på högsta nivå.


Frankrikes första dam, Carla Bruni har i dagarna utkommit med boken "Carla et Les Ambitieux". I denna bok framgår det att under franska presidentparets besök hos Obamas i Vita Huset hade de båda presidentskorna ett väldigt personligt samtal. Ett av de mest explosiva avslöjandena är att Carla Bruni stilla undrade hur det är att leva som USAS presidents fru.

-Fråga inte! Det är ett helvete! Jag står inte ut. Skulle Michelle Obama ha svarat.

Tjaaaaa, inte helt otippat. Vem skulle vilja byta? Inget ont att vara gift med Barack- tvårtom, tvärtom!
Men också som livet är - ups and downs - kanske just den dagen var ovanligt mycket down. Och nästa dag lite mer up.
Får man hoppas.

Efter tiotals år i den unkna slimen utan färdriktning, nu har SAS fått ny VD!


Styrelsen i SAS har utsett Rickard Gustafson till ny vd och koncernchef i SAS. Rickard Gustafson är 46 år och är i dag koncernchef i Codan/Trygg-Hansa. Rickard sägs vara en skarp och analytisk person med bra strategisk förmåga som har visat sig kunna skapa resultat, har en god känsla för framtida trender och ett sinne för kundernas förväntningar.
Just nu strömmar det in goda råd bla från gamle SASordföranden Vang-Sörensen: "Fokusera på kunden och intäktssidan".
– "Det handlar ju väldigt mycket om att utveckla en klar affär för SAS så att man kan gå ut och vara konkurrenskraftig. Det är ju konkurrens där ute."

Äschhh,Vang-Sörensen, vad liknar det för råd???? Om Rickard Gustafsson inte redan förut fattat en sån simpel sak som att fokus måste ligga på kunden och intäkterna, och att det är konkurrens därute, ja då borde han inte ens kunna sälja en varm korv- ännu mindre flygresor.

Jag har lång erfarenhet av bolaget och mina viktigaste råd kommer här: Gör dig av med alla gammelchefer som inte VILL kulturförändring, varenda en.
Skaffa nya medarbetare på chefsnivå som är hunriga, välutbildade och omvärldsmedvetna som du kan lita på, inte bara sitter och håller fast sig i skrivbordet och uppbär för fet lön. LITA INTE PÅ GAMLA GÄNGET - TÄNK NYTT!!!!!!
Glöm aldrig bort att en sund relation till alla anställda är A och O, om du vill ha en frisk, vinnande, lojal och superduktig medarbetarkår kan man inte sparka på dem, trampa på dem och baktala dem. Såna chefer blir inte långvariga.
Norwegian och Finnair blir farliga, lägg konkurrensen där!

Jag är så fruktansvärt rik.


Som har kompisar som Charlotta!
Mina två liv är lika häftiga, det ena i stilheten på ön, det andra livfullt i stan. Nu kommer hösten och den tjyvstartade jag i tisdags med Charlotta.
Har gått och burit på en hemlig önskan om att nån gång i livet få gå till en skicklig makeup-artist och få en star-make-up - så nu slog vi till!
Istället för de streck som jag reflexmässigt spretar runt ögonen skulle vi nu bli super-glamour-girls. Och såååå fina vi blev, tack Jerrie på Makeupstore i Fältöversten!
Detta mjukt gyllenpudrade resultat firade vi lyckligt genom en sydamerikansk middag på Supper på Tegnérgatan. Restaurangens koncept var småplock typ tapas, som vi kunde sitta och plocka med medan vi väninnechattade om allt.
Kvällen gick alldeles, alldeles för fort, men lyftet i själen var lika märkbart som den vackra make-upen.
Fast varar mycket, mycket längre!

Inget för tunnisar.


20 sekundmeter vid Landsort, kuling, och snart kommer våra konferensgäster!Det här är skärgårdsväder vill jag säga!

Två kommentarer till min polisanmälan.



Anonym sa....
"Dette viser at demokratiet i Sverige ikke fungerer lenger. Man kan si og tenke om SD hva man vil, det er et lovelig parti og de har de samme retter som andre partier. Sveriges valgkamp har blitt et eneste kaos og andre land i Europa er overrasket over at slikt kan skje i Sverige."

Anonym sa...
"Jag ryser i hela kroppen och väljer att lämna Sverige. Hur skall jag någonsin kunna se en SD i ögonen....de är tydligen många och dessutom i din närhet. Bye."


Jag är väldigt lycklig och stolt över min blogg, tycker så mycket om att ha en liten vrå i världen där det är fritt för alla att uttrycka sig. Det enda jag motsäger mig är agressiva och ogrundade påhopp, sk nättroll.
Om någon antidemokrat ryser över någon annans partitillhörighet och misstycker att också SD, precis som M, FP, C, KD, S, MP och V, är fria att föra sin talan här så anser jag att det är en typ av förföljelse, så bye, bye.
Jag står på barrikaderna för freedom of speech. Min polisanmälan är grundad på skär nyfikenhet, jag vill se vad som händer. Dessutom är jag uppriktigt skakad, med tanke på andra länders nyvakna bild av Sverige som ett slutet land med maktstyrda tabun.

onsdag 15 september 2010

Kreativ ungdom.


En insändare i min lokaltidning:
"Jag tycker att staten bör satsa mer pengar på oss ungdomar och vårt studiebidrag.
Idag ligger bidraget på 1200 kronor och delas ut en gång i månaden. Det kan låta som det räcker, men försök leva er in i situationen att de flesta ungdomar faktiskt får betala mycket själva, som mobilräkningar, nödvändiga kläder, fika, mat, nöjen och skolmaterial.
Med några hundralappar extra i månaden skulle snatteriet bland unga minska."

Och massor med extra bidrag till bankrånare och kleptomaner!

Röstar ni på slipsen?


Stil och politik. Det finns procent att vinna på en medveten klädstil. Få svenska politiker har greppat denna möjlighet skriver tidningen Fokus. De flesta bär kavaj, men en del endast rutig skjorta, och uppenbarligen helst inte slips.
Själv har jag inte ens lagt märke till att slipsen håller på att förpassas till dåtiden, ännu mindre tänkt att de slipslösa skulle bli röstlösa.
Däremot hoppas jag att politikerna inte är trendsetters - det är ju läckert med slips, en chans för männen att visa personlighet. Lite färg, fläkt och djärva grepp. Fast Björn håller vilt tummarna för politikertrenden!

På blodigt allvar: Polisanmälan nu gjord.



Fredrik Reinfeldt (M)
"Sverigedemokraterna är inte ansvarstagande. Om vi i alliansen får fler röster ligger det närmast till hands att söka samarbete med Miljöpartiet.
"Maud Olofsson (C) Vi har gett tydliga besked - vi kommer inte att samarbeta med Sverigedemokraterna."
Göran Hägglund (KD)"Vi kan inte tänka oss att samarbeta med SD under några omständigheter."
Jan Björklund (FP)"Vi kommer inte att samarbeta med SD. Punkt slut.
Mona Sahlin (S)
"Den partiledare som leder det största blocket efter valet blir statsminister har ansvaret.
Peter Eriksson (MP)
"SD kommer inte att sätta misstroendevotum mot en borgerlig minoritetsregering. "
Lars Ohly (V) "Vi kommer att förhindra att SD kommer få någon makt över den politik som vi vill driva."


Ett axplock ur politiska tankar, SD stormar framåt, och min personliga fundering är naturlig, många svenskar röstar på SD. Måhända är det proteströster - vilket inte gör dem mindra viktiga.
Det utbreda missnöjet med fegheten, maktlösheten, handlingsförlamningen, brist på öppenhet och hyckleriet när det gäller debatten om invandringen, har äntligen fått svensken att vilja sparka de etablerade rakt i magen.
Inte röstar man på SD för deras briljans i att förmå styra landet.
Men, som sagt, nu vänder och vrider sig politikerna som maskar, de finns ingen hejd på fantasin och nytänket när det gäller att hitta konstellationer för att hindra den demokratiska processen.
Och jag bara undrar är detta lagligt?
Enligt valmyndigheten ska "ett valsystem ha allmänhetens förtroende och fungera korrekt. Därför är det viktigt att kunna överklaga om man misstänker att någonting har blivit fel.
Vad är brottsligt?
Vissa regler om vad som är förbjudet vid val finns i Brottsbalkens kap. 17
Om brott mot allmän verksamhet m.m. Där står det att det är förbjudet att försöka HINDRA eller FÖRVANSKA RESULTATET av ett val eller en omröstning.
En sådan händelse kan inte överklagas via Valprövningsnämnden utan anmäls till polisen och kan prövas i allmän domstol."

SÅ, nu är det gjort, idag kl 09.53 har en polisanmälan med nummer I-02-1446865-10 har skickats till Polismyndigheten i Stockholms län, enligt följande:
"Vill enligt valmyndighetens regelverk polisanmäla Sveriges riksdagspartier för försök till förvanskning av kommande valresultat, då man öppet valfuskar genom att redan före valet stänga ute SD genom manipulering och hindrande konstellationer."

tisdag 14 september 2010

Attack mot Paris hjärta.

Informationen kom från min Viktor i Bryssel:
Ett bombhot sent ikväll tvingade polisen att evakuera 25 000 personer i området på det 324 meter höga Eiffeltornet, som har tre våningar som är öppna för besökare och är en av världens mest populära turistattraktioner.
Polisen undersöker fortfarande om hotet är allvarligt menat, och bombhundarna arbetar intensivt.

Just idag godkände Franska senaten, som första land i Europa, en lag om förbud mot slöjor som täcker ansiktet.

Det här är bara början på ett nytt kapitel i en förlamande skräckföljetong.....


"But this has absolutely nothing to do with the law they passed today. There's no way the peace-loving muslims would stoop to bomb threats."

Grattis, grattis till nya bilen!



Min Sebastian skriver: Denna ska INTE totalkvaddas av en tjackpundare från hemtjänsten i Solna. Är vi alla överrens?
Hemtjänsten är härmed varnad, vi vet var ni bor.

Finns det ett liv efter valfläsket??????



Ja, ni! Hörde just V försvara sin stripshow på radion: ändamålet helgar medlen, somliga bluffar, somliga flörtar, somliga fuskar, somliga bjuder på sprit, allt går ut på att skaffa sig röster. V kör med burlesque, vilket inte alls är samma sak som strippa. Strippor tar av sig kläderna, och i burlesque tar tjejen av sig - kläderna. Fast annorlunda.

Mona Sahlin var hos Lotta Bromé i P4 idag, variationen i journalisternas frågor är så ynkligt påver, så t.o.m jag kunde rabbla svaren nu - före Mona Sahlin.

Så om det finns ett liv efter valet - please ta mig dit. NU!

Alle man till pumparna!!


Medan jag rusat till Åhléns first aidavdelning för egenfärgning av hår, hade jag fått följande tips från min älsklingsbonusson, Ted, stolt grundare till tidsrevolutionerande mTrotter AB:
Tore Eriksson, 70 år hade igår skrivit denna målande och glimrande kommentar till en artikel i Aftonbladet:

(S)kutan läcker som ett såll. Kommunisterna och tillväxtmotståndarna rycker i rorkulten. Skepparen Mona springer och letar efter sjökortet från början av 1900-talet. Ett skogstroll utbildad i flumskolan hittar en gammal karta från 1600-talet. Dock saknar skepparen både skepparexamen och kompass. Henrik Schyffert försöker muntra upp den uppgivna besättningen med diverse komiska berättelser. De röda sk. feministerna kallar in en stripteasedansös och en skådespelare och dollarmiljonär från USA till hjälp.
FRA-telegrafisten Thomas vägrar att bli drogtestad i den nyinstallerade HBT-toaletten – längtar istället till USA. Butlern har somnat i en koj. Leif GW Persson m.fl. kastar sig i sjön och simmar mot land.......
Några clowner simmar mot det sjunkande skeppet – Läget ser hopplöst ut. Skepparen vrålar i högtalaren: ALLE MAN TILL PUMPARNA. Den lille smilande röde Lasse fattar fel och får kvickt tag i en bröstpump. Detta visar sig vara kontraproduktivt. Över radion lyckas telegrafisten få tag på den gamle skepparen, Göran. Han skyndar till undsättning. Har dock ett haveri för några år sedan bakom sig. Han är dock den bäste som går att hitta. Det vanliga arbetande folket står på stranden och ser denna ”burleska show” utspela sig för öppen ridå. Grundkänning NU..... Haveri 19/9 2010.

Så gulligt!


I eftermiddag besöker de moderata ministrarna Anders Borg och Carl Bildt Landskrona, den kommun som hade flest SD-väljare i förra kommunalvalet. I ett valmöte på Rådhustorget tänker de bland annat prata om hur Sveriges förmåga att hantera kriser skulle påverkas av en valframgång för Sverigedemokraterna.

I Landskrona bor min mamma, 78 år,hon har sett sin älskade stad förändras från en fridsam idyll intill vackra Öresund, till ett brutalt och brottshärjat gettosamhälle som hon varken känner igen sig själv i eller vågar gå ut i.För många här är varje dag en kamp i rädsla och social misär.
Nu, några få dagar före valet, kommer de moderata Stockholmsfarbröderna, som själva bor i fashionabla idyller, dit för att på några minuter berätta för de drabbade invånarna om hur de EGENTLIGEN bör tackla sina långvariga politiska problem.

Det är rätt provocerande.

Dags att vakna nu, prettotomtar?


"Sverige håller på att slitas sönder, i 30 år har klyftorna vuxit – och det går allt snabbare." skriver musikanterna som Gud glömt i SvD.
Avlönade av olika intressegrupper, fackföreningar och delvis skjattefinasierade ideella organisationer jobbar dessa:TITIYO, musiker STEFAN SUNDSTRÖM, musiker NINA RAMSBY musiker BOB HANSSON, estradpoet och författare MIKAEL WIEHE, musiker MISS LI, musiker BENGT LINDQVIST,f.d. statsråd ROBERT NYBERG, tecknare AMERICA VERA-ZAVALA, dramatiker och aktivist GORAN KAJFES, musiker MARTIN HEDEROS, musiker MATTIAS HELLBERG, mycket hårt ( -puh hur de jobbar så svetten lackar i pannan!? -) på att odla klasskampsmyten. Eftersom de inte bidrar vidare värst genom eget arbete, så måste de ständigt söka bekräftelse på den tröttsamma myten om sig själva.

Vad jag frågar mig - om dessa klyftor ökat så i trettio år - var fasen fanns ni alla elva alla de andra tjugosex åren???

Själv tycker jag att vi måste förbättra för alla sjuka,gamla och andra som behöver all. Men den debatten är långt mer nödvändig och seriös än kultur"arbetarnas" ensidig partsinlaga.

måndag 13 september 2010

Hos frisören, del 1 237


När jag satt där snaggad, plattkammad, med illande tomteröda slingor och stirrade klentroget på mig själv i den sanningssägande men motbjudande spegeln, så längtade jag bara hem till peruken. Min tröst-efter-varje-frisörs-besök-peruk med små små tunna rastaflätor, ja jag vet det låter helpsajko, och är det också - men vad gör man.
När den unga frisörska glatt svepte fram den runda backspegeln och höll upp den, försökte jag förmå mig att säga att tomterött på inget sätt ens påminde om den dovt kopparröda lilla hårtuss på färgkartan som jag pekat på. Men just då avbröt hon mig:

-"SÄG NU INTE ATT DU SER TRÅKIG UT!
För det lovar jag dig, tycker du att du inte ser vilt galet otråkig ut nu, då kommer jag att strypa mig själv. Eller ge mig själv nåt annat straff, som typ att jag inte ska få se på Idol imorgonkväll. Rått skratt HA-Ha-HHHAAAA!!!"
Och jag bara klämde fram:
-"Jag ser vilt galet otråkig ut."
Och DET, ja det är i alla fall riktigt sant.

Minns ni min blog om att vi svenskar


är världsbäst på trafik? Idag snurrade det verkligen till sig ordentligt i knoppen på mig, hjärnvindlingarna krullade ihop sig som gamla telefonsladdar, för idag rapporterade nyheterna att Sverige är det enda land som inte förbjuder mobilsamtal under körning.
Det känns som om detta inte borde hänga ihop på nåt sätt. En så kallad antites.
Beats me.

ché??????


I Sverige råder det fri prissättning för taxibolagen sedan avregleringen 1990. Taxan ska stå tydligt på taxibilen, och ska kunna läsas både inifrån och utifrån. Sen är det alltså upp till kunden att själv informera sig om taxiresans pris, innan denne påbörjar resan. Sen är det försent - eller kört som de säger i taxikretsar.
Jag har en affärsidé till Ryan Air, skriv priset på flygresan klart och tydligt på flygplanet. Sen är det bara att hoppas att nötterna inte läser det. Då kan man ta vilket 17 pris som man själv vill.
Och när jag nu tänker på det, en resa med taxi T/R Stockholm Arlanda kostar mer än en flygresa Skavsta - Rom T/R, så nånting säger mig att Taxi och Ryan har mycket mer att lära av varandra. Taxi har ju missat russinet i kakan, ett bagage ska naturligtvis kosta 100 kronor extra, 2 bagage 200 kronor extra, bärhjälp 1000 kronor extra, svensktalande kostar 150 kronor, engelska 250 och turkiska är gratis. Att åka genom tullarna bör ligga på 200 per tull och ett säkerhetsbälte 100 kronor extra, vill man ha AC eller öppet fönster blir det en förhandlingsfråga.
Strålande tider, härliga tider.

one small step for........



Överfallet på Sverigedemokraternas fullmäktigekandidat har fått partiets ledare Jimmie Åkesson att skriva ett öppet brev till riksdagspartierna där han undrar vad de vill göra för att få slut på "extremvänsterns" övergrepp och tar upp andra övergrepp på SD-politiker.

Heder åt vänsterledaren Lars Ohly som nu går ut och fördömer överfallet.

- Det går inte att beskriva den avsky jag känner inför detta. Jag bekämpar Sverigedemokraternas politik på alla demokratiska sätt som jag kan, men det finns en klar gräns. Hot och våld får aldrig förekomma och det är vi väldigt tydliga med från Vänsterpartiets sida.
Respect!

Efter Europaparlamentsvalet i fjol gjorde Säpo och Brå en studie som visade att autonoma vänstergrupper som Antifascistisk aktion (Afa) eller Revolutionära fronten utfört det mesta våldet.

Det var lika stort som otippat att fördömandet kom vänsterifrån.

Skämmes hycklare.


Mitt första inlägg idag var (här nedan) ett angrepp på statsministerkandidaternas mobbande och gemensamma vulgo-uttalanden i debatten igår, när de ivrigt nickande enades om att inte vilja "ta i människorna i SD med tång".
Jag menar att den typen av slaskuttalande om en politisk motståndare, sänker nivån på den allmänna argumentationen till under rännstenen. Dubbelmoralen gracerar som kräksjuka hos "de goda" som själva satt sig på de högsta hästarna.
Men det var hopplöst svårt att krysta fram nåt slags fördömande av Sveriges högsta maktelits språkbruk och låga debattteknik, i kommentarerna idag.

Är det bara jag som rodnar och skäms över den låga moralen hos de som sätter tonen i samhällsdebatten?
Den sprider sig långt ut på gatorna.
Det skrämmer mig.

Jag är stolt.



En kristen missionsskola brändes av en upprepad muslimsk folkmassa i indiska Kashmir på måndagen, som protest på att en idiot hade tänkt bränna Koranen i USA.
Stolt över att tillhöra laget som kan nå varandra, till och med nutcases, med "diplomati" och dialog.

Danska Ekstrabladet ger hela sista valveckan Sverige - ocensurerat.


I Sverige är det tabu att tala offentligt om vad Sverige har stora problem med, bland annat arbetslösheten och invandringen. Men hela sista veckan före valet kommer danskarna att ge oss sanningen och hela sanningen om det som svenska politiker inte vågar prata om.
Tack Danmark, du öppna sanna demokrati - en vän i nöden.

Ekstrabladet har publicerat en fråga om öppenheten i dansk press:

Tycker du, att debatten i danska tidningar är tillräckligt fri?
Ja -

Nej -

Vet inte -
Den frågan vågar svenska PK-fegtidningarna inte ställa sig, utan att manipulera resultatet.

Nu kommer kommunisterna och tar Amerika! Igen.


Hört talas om Teapartymovement i USA, eller USS of A, United socialist state of America, som de kallar det efter att den onde KommunistObama tagit över presidentskapet.
Den här musikvideon är från 2009.
Fast att det är svårt att tro.

Hatet som Sverige väljer att inte se.


Arild Svensgam, 62 år, som är andranamn på Sverigedemokraternas kommunfullmäktigelista i Falköping fick sina båda bilar vandaliserade natten till söndagen.

Är grått verkligen hot?



Nu ska håret vara grått, det är super-dupertrenden i höst, inget att sitta på kammaren och gråta för.
Unga modiga trendkvinnor springer benen av sig för att gråfärga sina lockar efter att det internationella magasinet Vogue presenterade modellen Kristen McMenamy med enorm grå hårman.

Kommer själv att fortsätta sponsra frisörena med min dyrbara tid och allt för mycket pengar.
Så mycket rock&roll är jag.

"Inte ta i med tång!


Nu ska jag berätta vad jag tycker om människor som använder detta uttryck om medmänniskor.
-" VI KOMMER INTE ATT TA I SD ENS MED TÅNG!"
Reinfeldt och Sahlin var i ett slag förälskat överens, de kastade varma blickar mot varandra, Sahlin till och med applåderade åt sin statsministerrival.
Själv fick jag kväljningar och fann deras plötsliga gemenskap utomordentligt motbjudande. I mina ögon är båda två riktigt ovärdiga och förlorare för alltid.
Vad är det för människosyn som präglar dessa folkliga ledare?
"Motståndare som vi två inte gillar? - De fryser vi ut, mobbar ut, hånar och sänker gemensamt som en gammal sten"
-"Lyssna in, ge en chans? Äpp-äpp-äpp - inte den tonen tack, vår gemensamma fina och ädla åsikt är förstås att ALLA människor har rätt att bli lyssnade på. UTOM SD.
DE SKA INGEN I HELA SVERIGE TA I MED TÅNG!!!"
Oavsett vem av dem som blir statsminister så kommer jag varje gång jag ser dem, tänka på deras hårda oförsonliga människosyn, och deras stängda dörr mitt i ansiktet på flera hundra tusen svenskar.
Vars brott är att tycka annorlunda.

söndag 12 september 2010

Desperado


why don´t you come to your senses?
You been out ridin´ fences
for so long now.......

Idag delar Mona Sahlin ut ministerposter, kom och köp!
Idag rea på Idrottsministerposten, och den går till ,da-da, trumvirvel och fanfar - Stefan Holm!

Imorgon kommer en annan populär person i Sverige, Noomi Rapace att utses till skådespelarminister, och på tisdag kommer Zlatan att utses till fotbollsminister, och på onsdag..........

Jeeeeeiiiijjjj, vi är i alla fall världsmästare på att köra bil!


När skolorna är kaos, gamla ligger inlåsta på sina rum, folk dagligen skjuter varandra på öppen gata, demokratin svajar, tandvården är för dyr för många, sjukhusköerna långa, ja välfärden är inte vad den borde vara, shame on you politiker.
Så ska vi inte misströsta. För lyssna här:
Varje år omkommer en miljon människor i världstrafiken. Bland unga är trafikolyckor den vanligaste dödsorsaken. FN vil nu försöka vända utvecklingen med Sveriges hjälp - Sverige är ledande på trafiksäkerhet och anses som det stora föregångslandet och förebilden.
En liten tröstklapp på bröstet till oss hårt tärda svennar.

Norges svar på svenska Kitty Jutbring.


Nadya Khamitskaya från Tromsö som dansar med Åsleik Engmark i Let´s dance, lider förmodligen av Tourettes syndrom. Därför blir det blir lite uppståndelse och fnitter varje gång hon ska hälsa och säger "hästkuk" istället för hej.
Nu får vi hoppas att domarna inte ser rött för det.
Men - det gick ju rätt kass för svenska Kitty Jutbring som verkar lida av samma handikapp, lyssna här.

Skicka in ett förslag snabbt som tusan.





tidningen Resumé kan du nu delta i omröstningen av journalister som gjort skillnad.
Nu är det dags att föreslå kandidater till Stora Journalistpriset 2010 och prisklasserna Årets Avslöjande, Årets Berättare, Årets Förnyare och Lukas Bonniers Stora Journalistpris.
Risken är annars fruktansvärt överhängande och tragisk att jättepropparna på Resumés bilder, dinosaurerna här ovan, krossar allt häftigt nytänk á la 2010.

Absolut puckat.


Filip Hammar och Fredrik Wikingsson hånar Sverigedemokraterna och deras väljare.I en antirasistisk valfilm uppmanar Kanal 5-duon somalier att gå med i partiet.
- Tanken är att de ursprungliga medlemmarna inte ska vilja vara med längre, säger Fredrik Wikingsson.


Jag har en samling på tragiska föredettingar som krampaktigt vägrar släppa taget - men som passerat sitt absolut bäst-före-datum.
Leif Silbersky, Peter Ahltin, Mikael Wiehe, Solveig Ternström, Kicki Danielsson och Anna Book får nu sällskap av FilipochFredrik.
De förgiftar mitt liv med sin mainstreamiga tröttsamhet.
Ta bort dem.

Lotta Grönings avsky för maktens arrogans - den delar jag.



LOTTA GRÖNING i Expressen: SD kommer in tack vare de andra partierna.

En kandidat för Sverigedemokraterna attackerades under fredagskvällen utanför lägenhet i Malmö. Enligt Sverigedemokraternas pressekreterare Erik Almqvist var attacken politiskt motiverad.
– Det är definitivt det grövsta som jag känner till har hänt en sverigedemokrat av politiska skäl.
Det är inte bara ett övergrepp mot en enskild utan också ett övergrepp mot vår demokrati.

Jag hade förväntat mig att alla partiledare i de etablerade partierna samt varenda tidning skulle gå ut och med avsky offentligt fördömma detta.

Den svenska formen av demokratin har nått ett nytt lågvattenmärke. Media blundar.
I Juni 1996 blev Carl Bildt överfallen i Stockholm av en berusad man som kastade en matlåda i ansiktet på honom.
I Mars 2001 kastade demonstranter tårtor på statsrådet Leif Pagrotsky och EU-parlamentarikerna Marit Paulsen i Lund.
I April 2001 fick finansminister Bosse Ringholm en tårta i ansiktet på Riksbron i Stockholm.
I Oktober 2001, en berusad kvinna lyckades ta sig in i Göran Perssons portuppgång och var på väg att tränga in i lägenheten.
..............fast alla de här brotten mot vår demokrati skapade förstås massor med bestörta rubriker.

Vaaaad ska jag nu välja i höst?


Berömda silverklackar, transparenta byxor, klassiska jeansshorts eller en djurisk klänning?
Transparenta byxor går bort.
Transparenta byxor går bort.
Transparenta byxor går bort.
Transparenta byxor går bort.
Silverklackar går bort.
Klassiska jeansshorts går bort.
Djurisk klänning går bort.
Jag kommer att vara fett ute.

Bättre och bättre dag för dag?



Gruvarbetarna i Chile har varit instängda sen den 5 augusti, och några av de instängda har frågat efter cigaretter sen dess. Myndigheterna har nu konstaterat att den förbättring som gjorts i ventilationen tillåter att två paket cigg om dan kan skickas ner och fördelas mellan rökarna. Chiles hälsominister har också arrangerat med lyse för att underlätta för sömnmönstret.
Grader av förbättringar i helvetet.

Två pangisar i stan.


Zorro och jag kom till ett friskt lite förhöstigt fastland, träden börjar så smått att skifta färg i topparna, skolbarnen har kommit åter och cyklar, sjunger, skriker och skrattar, jackor behövs ännu inte.
På vår äppeldoftande promenad plockade jag en härlig bukett av klöverblom och timotej och hittade en kvarglömd tipspromenadsfråga på skolgården. Såhär stod det:
"En frukthandlare är 1,80 cm lång, och mäter 1,20 cm runt magen.
Vad väger han?
1. 110 kg.
X. 90 kg.
2 Frukt."

Det ska Zorro, 8,5 år, och jag fundera på medan husse är på jaktresa och tränar upp den blivande superapportören, Zlatan, 2 år.