lördag 24 juli 2010

Påven önskar att vi alla i hela världen skulle se ut som han mellan benen.



Den italienska veckotidningen Panorama, som ägs av premiärminister Silvio Berlusconi, har med dolda kameror fångat en lång rad präster på bild när de besöker bögklubbar för att ha sex med andra män.
Katolska kyrkan som dömer ut homosexuellt sex som "i sitt innersta väsen rubbat", och lär ut att utomäktenskapligt sex är en dödssynd, håller som bäst på att sopa pedofilin under mattan.

Ändå har jag en stark känsla i magen av att, istället för att modernisera tron och leva i nuet med oss andra, så kommer Vatikanen att lägga det yttersta av sin kraft på att bekämpa de avslöjande journalisterna på filmerna.
Skämmes ta mig fan, påven.

fredag 23 juli 2010

Svenska politiker - världsmästare i självgod beskäftighet!


Svenska politiker har i sin pösiga självgodhet pånytt attackerat ett av våra grannländer för rasism. Det är Danmark som tyckt sig ha skäl nog att utvisa 23 romer. Och detta utan att fråga våra svenska allsmäktiga rättänkande politiker. Hu jeda mig.
En svensk tiger inte.
Men justitieminister Lars Barfoed säger torrt:
-"Jag är fullständigt likgiltig till vad svenska politiker dillar om i sommar-värmen.
Sveriges politiker kan gärna bjuda in de utvisade, så får de se om de kan acceptera att romerna campar i offentliga parker, turnerar runt på rastplatser och bråkar med alla andra människor."
Jamen, det skulle väl inte våra politiker ha något ont av. Bara det inte är tvärtom, svenskar som bråkar med romer, för då jävlar ska fan ta rasisterna.

Jeg skammer mig.
Det är danska och betyder att jag skäms.
För våra äckligt förnumstiga besserwisserspolitiker.

"Den som hotar, men inte slår - är ett riktigt fåralår"



Sådär sa man i Ystad när jag var liten, antagligen menade man att det var småstissigt och fegt att gå omkring och skrämmas och säga -akta dig - annars! bara för att få "respekt".
Nu är det dags igen. Nordkorea tar fram sin megafon och säger att det kommer att kopmma ett "fysiskt svar" om USA genomför sin planerade militärövning med Sydkorea
Nordkorea hävdar att det inte handlar om en övning utan är en gemensam militär operation mot Nordkoreas självständighet och säkerhet
Men Hilary Clinton, hon pekar bara tillbaka:-Nordkorea måste fundamentalt ändra sitt uppförande, för att en fredlig lösning på Koreahalvön ska vara möjlig.

Vem ska vinna arga leken?

Kors vad det vimlar av segel idag!


Full rulle på ön idag med massor av aktiviteter, först konferensing sen kajaking, vattenskidning, lerduveskytte, bastubadning, hopp-i-böljan och kappsegling. Gäster från hela världen indelade i team. Vi saknar värmen från förra veckan men kan bjuda på en gnutta sol och härlig nordlig vind som gör att våra uteplatser ligger bekvämt i lä.

onsdag 21 juli 2010

Måste, måste läsas, "Little Bee"!


Av en underbar slump fick jag den här boken som gåva av en amerikansk vän. Chris Cleave har skrivit a masterpiece, jag älskade boken från första ordet i första meningen på första sidan.
Den handlar om en oskattbar vänskap mellan en illegal invandrarflicka från Nigeria och en nybliven ung änka i Londons fashionabla utkanter.
En berättelse som beskriver världen från två så olika perspektiv.
Författaren har hyllats i USA för sin bok och "Little Bee" lämnar noll tvekan om att Cleave förtjänar allt beröm i världen. Han har ömsint skulpterat två outplånliga karaktärer och deras värdiga val i de mest pressade situationerna.
"Little Bee" är en absolut outstanding politisk bok, jag märkte inte ens att den var politisk, för mig handlar den om oss människor.
Läs!

tisdag 20 juli 2010

Lugnt men blåsigt.


Kräftor med Sebastian och Pernilla igårkväll, och därefter en jamsession med Sebban på gitarr and the Bjorn sjungande With a little help from my friend skulle ha gjort Joe Cocker tårögd. "Den svarta stryksöndagen" förpassades till minnets sopsortering och hamnade i behaglig glömska.
Idag är solen gul och stor, Björn har installerat ytterligare ett kylskåp, stort, vitt, rent och kallt, och röker idag fisk. Han passar rökeriet som vore det hans bäbisar däri.
Jag har lite städ och fönsterputs samtidigt som jag går här och inte kan släppa tanken på "BFF". Det var kanal tres underhållning till den strykande arga-mättan.
BFF står för best friend forever, och var ett program där 18 ungdomar mellan 20 och 30 år skulle kämpa för att bli Paris Hiltons bästa vän nånsin.
Paris satt på en tron som bara fjortisar kan drömma om, och höll i sin välmanikyrerade hand en diamanströdd spira, samtidigt som hon förpassade den ena förhoppningsfulla efter den andra ut i perifirin med ett "TTYN".
TTYN,titiwajän, ja ni kanske fattar. För mig tog det ett par timmar.
Étt avsked med TTYN, =talk to you never, gör att du inte behöver gå och hoppas......
Och jag ska inte trötta er med berättelser om flickors sämsta sidor som gladeligen och med viss njutning togs fram för att nå målet att bli bästis med The Paris Hilton.
Hjälp, jag har varit i UFO-land!
TTYS

Allt är inte guld som glimmar.


Om du ser nån som står vid vägen och säger att han/hon behöver köpa bensin men inte har några pengar. Och därför måste sälja lite guld, och ber dig köpa.
Don´t.
Moderna affärsmetoder, jo jag tackar.

"Rånad Eva"


skrev en insändare i min lokaltidning:
-"Är det anständigt att vanligt folk ska betala 820 kronor för 20 minuters arbete hos tandhygienisten? En rätt vanlig månadslön är netto ca 14 000 kronor för 172 timmarsheltidsarbete, det vill säga drygt 81 kronor i timmen. Detta innebär att för 20 minuter hos tandhygienisten, kan man få jobba i drygt 10 timmar eller drygt en och en kvarts dag."

Tänder är viktigt.
Sverige borde ha råd med god tandhälsa åt alla.
No doubt.

Hälsocigaretter med mynta och mentol - en oskyldig innegrej?


Vilka snälla producenter som tagit fram en ny sund produkt, örtcigaretter, för att du inte ska bli kinkig för att du måste sluta röka.
Så oerhört gulligt och omtänksamt.
Eller......?

Lyssna:
En "hälsocigg" innehåller i stort sett samma mängd hälsofarliga ämnen, en studie visar att örtciggarna skapar samma nedbrytning av DNA och reaktioner med centrala proteiner i cellen. Därför är cancerrisken och beroendeframkallandet minst lika stort eller större.

Örtcigaretterna produceras i Kina och där har producenterna lyckats att få folk att tro att de är nyttiga. De innehåller aromatiska örter och sötningsmedel som ger ämnet acetaldehyd vid förbränning.
- Generellt kan man säga att allt som brinner utvecklar kolmonoxid, det är en giftig kvävande gas som hindrar blodets förmåga att transportera syre.

I reklamen påstås örtciggarna ha flera effekter: de hjälper mot huvudvärk, förstoppning, migrän, hosta, halsont, astma, koncentrationssvårigheter, håravfall och de stärker immunförsvaret. Och ökar välbefinnandet.
Precis som alla andra droger som påverkar centrala nervsystemet.

På paketet står det dock ”don’t inhale”.
Varför inte, kan man undra, när man blir så himla, himla frisk av dem.

söndag 18 juli 2010

Tack för det, SMHI!


Hur länge har ni inte tjatat om åskan och syndaflodsregnet som skulle överfalla oss idag, söndag, här i nollåtta-land?
Hela förra veckan satt ni där på era kammare och ritade becksvarta moln med blytunga jättedroppar och elaka blixtsymboler. Ni hade monsterflin och v-formade ögonbryn, ni tryckte blyertspennorna så hårt så pappret gick sönder för nu, idag, skulle det äntligen komma - det intressanta väderomslaget i sommarsols-stiltjen.
Så jag packade mina tvättväskor och lämnade ön.
Jag såg rent av fram emot att stå i stilla lugn och harmoni och lyssna på det puttrande strykjärnet, medan det fasliga ovädret drog in över Stockholmsområdet.
Så, nu har jag stått här hela dan, och tittat ut genom fönstret på alla människor som rusat runt i bikinis och shorts på väg till första bästa strand. Och jag har haft pärlande svettdroppar på pannan och elaka sotiga moln och dunderåska och ilskna blixtrar inombords.
Jag älskar inte SMHI.

Bollen är rund - och dyr - och spansk.



Fotbolls-VM, it makes people wild and crazy!

Inte bara att hela världen, på allvar, rusade till Tyskland, för att få möta den allvetande bläckfisken Paul.
Nu har den utskällda bollen som vägrade att gå andras väg än Spaniens i finalmatchen, lottats ut på en auktion. Det var 55 internationella samlare som gav 133 bud på "Jabulani" (=bringing joy to everyone), bollen som såg ut som nåt man köpt på macken och som var helt och hållet oförutsägbar.
Och de helt vilt lyckliga ägarna är nu spanska fotboillsfans, som bet i gräset men till slut lyckades hosta upp 48 200 pund.
Och det är inte alls så fel, för överskottet från auktionen går till Nelson Mandelas kampanj för att bekämpa HIV/AIDS!