lördag 26 juni 2010

Ni behöver inte titta på matchen på söndag - det är redan klart.


Bläckfisken Paul aus Oberhausen som är född i Storbritannien och sedan flyttades till Oberhausen i Tyskland är en nationell superberömdhet i Tyskland. Kändisstatus fick Paul när han förutsåg att Tyskland skulle slå Australien, och sedan att tyskearna skulle förlora mot Serbien, och slå Ghana i den tredje matchen.
Ägarna till akvariet säger att Paul också spådde rätt på 80% av Tysklands matcher under EMslutspelet 2008.

Då ägarna bad Paul om att välja mellan en mussla från en kruka med den tyska flaggan på och en mussla i en kruka med den engelska flaggan på, så simmade han med direkt kurs mot krukan med den tyska flaggan.

fredag 25 juni 2010

Glad midsommar allihopa!


I Finland tänder man idag midsommarbål. Danmark och Norge firar Sankthans aften genom att tända eldar, leka lekar och utöva bränning av pappershäxor.
Allt medan vi svenskar hoppar runt en fallossymbol och sjunger "små grodorna" med blomsterkransar i håret. Som belöning får vi sen en sup eller två till midsommarsillen och de svindyra svenska jordgubbarna.I år slipper vi, åtminstone här på denna solgassande ö, att som traditionen bjuder, bära vinterjackor och paraply.

Norrmännen behöver inte EU!



Norska närings- og handelsminister Trond Giske (Ap) uppmanar EU-anhängarna, också i sitt eget parti, att ge upp drömmen om EU-medlemskap. "Dagens ordning är perfekt", säger han.
Klok person, ministern, ärlig och rak dessutom, jag avundas norrmännens integritet, styrka och mod att gå sin egen väg och skulle mer än gärna leva och dö i detta världens lyckligaste land.
Jag skulle inte en sekund sakna EU, deras "president", "utrikesminister" överstatligheten, Bryssel och Strassburg, de överbetalda parlamentarikerna, slumpmässiga miljardbidrag och sjukliga klåfingrighet i livets alla petitesser.
Stå på er Norge!

Mitt sista inlägg på m-magasin, klicka här!


En ondsint präst.

torsdag 24 juni 2010

Livet har sina goda stunder!


Den ryske presidenten är på besök i USA, där han bl.a har bilaterlat möte med Vita Huset och Obama. Men så fick Obama och Medvedev lust att bara vara sig själva för en stund.

Signor Lippi, VMs störste Vinnare!


Gli azzurri har lämnat, "världsmästarna kommer hem med skam", skriver Gazzetta dello sport.
Men med en Vinnare. Lyssna på Italiens förbundskapten Lippi.
– Jag tar fullt ansvar för detta. Om man spelar så här viktiga matcher med rädsla i benen, huvudet och hjärta så har inte coachen gjort ett bra jobb i den taktiska, tekniska och psykologiska förberedelsen, säger Lippi direkt efter matchen.
Samtidigt ville han be om ursäkt till det italienska folket, för att inte ha lyckats bättre med landslaget.

Va? En man, en ledare, som inte bara vil bli adlad i medvind, utan faktiskt är rak och upriktigt sorgsen för att han misslyckats med sitt lag.
Jag är imponerad och ryser.
Näringslivet och politiker, read my lips och lyssssssna mycket noga på Signor Lippi.

Ikväll spelar våra grannar Danmark VM-match mot Japan.


danska tidningen Politiken Skriver ruriken:
VARNING: JAPAN SKA PROVA ATT GÖRA MÅL.

Oj då..............

Såna vill jag ha!


Efter att den hotta popstjärna Cheryl Cole gjort succé, har plastikkirurger märkt en kraftig ökning i efterfrågan på smilgropskirurgi. Artisten är känd för sina enorma och vackra smilgropar och nu har massor med brittiska kvinnor önskemål om likadana «designer dimples.»
Själv har jag önskat smilgropar ända sen jag var fyra, fem år. Jag satt och borrade in färgkritorna i kinderna, och frågade mamma om hon trodde att det räckte om jag höll dem där i hundra år.

Just click here! Nytt inlägg i m-magasin!

Efter världens längsta tennismatch...


dags för sudden death?
Läs mer och här .

Hur kom de bara på idén?


Att hälla Fanta i det ljuvligt, friska och somriga Rosévinet?
Saint Tropez, kallar de unga festprissarna sin häxbrygd som är the drink i sommar.

När det regnar på klockaren så droppar det på klockaren.




Fågelungar behöver proteinrik föda för att fjädrarna ska utvecklas. När de matas med pommes frites och garuköksrester riskerar de att aldrig kunna flyga.
Nytt ordspråk: "När människorna äter skrämat, så mår fåglarna skräp av maten".

En dödssynd, mr Mc Chrystal.


Högmod går före fall, det vet väl alla.

onsdag 23 juni 2010

knack, knack, knack på presidentens dörr igen.



USAs Afghanistangeneral Mc Chrystal har gjort President Obama rasande efter en intervju i tidningen Rolling Stone i fredags. Mc Chrystal denne knivskarpe och mycket skicklige strategiker sitter där och pladdrar som en lösmynt fyllegubbe. Han sågade Obamas Afghanistanstrategi, vicepresident Joe Biden och flera andra av presidentens närmaste medarbetare
Kan nån begripa. Politiskt harakiri.
Synd på så rara ärtor.
Jag trodde på hans klokskap och erfarenhet för afghanerna, men uppenbarligen har hans ego vuxit sig över huvudet på honom. Och det är aldrig, aldrig, aldrig bra.


Nu knackar ännu en svettig hand på president Obamas dörr.

Brutalt kadaverråa eller kvalificerade kokosnötter.

Den erkända amerikanske tidningen Foreign Policy har denna vecka listat de 23 värsta diktatorerna i världen. Det finns i dag över 40 diktaturer bland världens stater. I de 23 värsta bor det 1,9 milliard människor.
Bara 60 prosent av jordens befolkning lever i demokrati.

- Kostnaden för all denna depotism är nedslående. Miljoner liv förloras, ekonomier kollapsar, hela stater har misslyckats under brutalt förtryck.
Och det värsta är att världen ser på.
1. KIM JONG IL
2.ROBERT MUGABE
3.THAN SHWE, Burma
4. OMAR HASSAN AL-BASHIR,Sudan
5. GURBANGULY BERDIMUHAMEDOV, Turkmenistan
6.ISAIAS AFWERKI, Eritrea
7. ISLAM KARIMOV,Uzbekistan
8. MAHMOUD AHMADINEJAD, Iran
9. 9. MELES ZENAWI, Ethiopia
10. HU JINTAO of China
m.fl.m.fl.m.fl, m.fl................................................................................................................................................................................................det tar aldrig slut.

Nytt inlägg på m-magasin, klicka här!

En kiss i mississippi.


Jag har diskat och diskat och diskat, det kändes som om disken ALDRIG skulle ta slut. Då styrde jag tankarna till Victorias och Daniels bröllopsporslin som var så gammalt, känsligt och fint att det inte tål vatten. Då får man torrdiska, man har en fuktig trasa med bakteriedödande medel och så torkar man rent tallrik efter tallrik efter tallrik efter tallrik efter tallrik efter tallrik, efter tallrik
Snacka om att ta tid, där står de på rad och löpande band, och gör de olika momenten i torrdisken. Klumpedunsar ombedes att inte delta i detta never-ending-job.

Jag ska verkligen inte komma här och snacka om att diska några fjuttdiskar!

Sommar, sommar och sol, vinden och havet och doft av kaprifol.......


Isglasskaffe, ingredienser:

1 dubbel espresso

3 dl mjölk

1 dl riktigt god vaniljglass.



Energibomb, ingredienser:

1 dubbel espresso

2 tsk brunt socker

2 dl isbitar.

Battery (eller annen energidrink.)

Sen kan vi dansa hela ljusa natten!

Hello musiclovers!


New York denna stad som aldrig sover, har nu fått ett nytt inslag i gatulivet, 5 280 färgglada pianon har placerats ut i parker, kyrkor, på torg, postkontor, busshållplatser, tågstationer och färjor, med en skylt där det står "Play me, I´m Yours." Massor med New Yorkers flockades fulla av energi, entusiasm och spelglädje runt det första pianot.
Tidigare har Sao Paulo, Sydney, London och Barcelona fått testa testa på denna musikaliska trendiga installation.
På www.streetpianos.com/nyc2010 kan man hitta platserna för alla pianon i New York, Där kan man också dela med sig och ladda upp videos, foton och små storys om livet runt alla pianona, som kommer att finnas kvar så länge nån vill spela på dem och alla har glädje av dem.

Pianon till Stockholm, pianon till Stockholm, pianon till Stockholm, pianon till Stockholm!!

tisdag 22 juni 2010

Holland i chock efter ny våg av nazism.



Nederländsk polis klär redan ut sig till prostituerade, pensionärer och homosexuella för att agera lockbete. Amsterdams borgmästare, Lodewijk Asscher, lägger nu till kippan i utklädningslådan för att motverka hatbrottstrenden. Nederländsk polis ska bära traditionella judiska kläder för att locka till sig aggressiva antisemiter.

– Judar i åtminstone sex av Amsterdams kvarter kan ofta inte ens korsa gatan med en kippa utan någon förolämpar dem, spottar på dem eller attackerar dem, säger lokala rapporter.

Det är hemliga tevesändningar av bolaget Joodse Omroep som under helgen har chockat Amsterdam.De visar hur unga män, ofta av muslimsk bakgrund, skriker och gör nazisthälsningar åt en rabbin,

GÖR NÅGOT, SER NI INTE VARNINGSTECKNEN???????

klicka här - nytt inlägg på m-magasin!

VM i magplask för dem som är trötta på fotboll.


30 hoppare deltog i helgen i ett högst inofficiellt VM i magplask i Oslo. Tävlingen går ut på att göra så halsbrytande dyk som möjligt på vägen ner från tians trampolin, alltså hålla magplaspositionen så länge man vågar.
Publiksiffran var inte lika hög som på Soccer City Stadium i Capetown, men nästan.

måndag 21 juni 2010

I hopplöshetens land.


Trettio år med krigstrauman, obegränsad tillgång till billig narkotiga och mycket begränsad behandlingsmöjligheter har skapat ett allvarligt och växande samhällsproblem i Afghanistan.
Minst 8%, ca en miljon afghaner, mellan 15 och 64 årär beroende av narkotik. Det är dubbelt så många som världsgenomsnittet.
90% av världens opium kommer från Afghanistan, opium används bl.a för att framställa heroin.
- Det är en dyster bild, säger FN-representanten Robert Watkins.

Hälften av alla vuxna narkomaner har också gett opium till sina barn, det används för att lugna babysar och småbarn. Det yngsta barnet som är registrerad som opiumberoende var en en månad gammal baby.

Jeeeze, hur ska vi kunna ge dem hopp?

ont i arslet, det är smällar man får ta...



Efter 34 år fick Aftonbladet kyssbilden de missade förra kungliga bröllopet. Den här gången satt fyra fotografer i en inlånad lägenhet mittemot kyrkporten.
– Det är klart att det var en speciell dag på jobbet. Jag hade jävligt ont i arslet, säger Urban Andersson fotograf på Aftonbladet.

Här! Klicka in dig på m-magasin!

söndag 20 juni 2010

Engelsk språkkurs för the big people.


Svanbergs tal blev snabbt en spoofreklam för Berlitz språkkurser. Det är ställt utom allt tvivel at det är en spoof men Berlitz har annars tidigare gjort sig känt för kul reklam om folk i kris som har svårt med engelskan.

Nobelpriset för Sydafrikansk musfälla?


En sydafrikansk kvinnlig läkare, Sonnet Ehlers, har sett för många psykiskt knäckta och söndertrasade våldtäktsoffer, nu har hon uppfunnit en kvinnlig antivåldtäktskondom och delar ut till kvinnorna under VM. I Sydafrika har man flest våldtäkter i hela världen, ca 30 % av männen har uppgivit att de våldtagit en eller flera kvinnor, och nån rättvisa för de drabbade kvinnorna existerar inte.
Kvinnan använder antivåldtäktskondomen som en tampong, som är försedd med rader av tand-lika krokar som fälls ut och hakar fast i penisen. När kondomen aktiverats kan bara en doktor, som står i kontakt med polisen, ta bort den. Ehlers har samarbetat med ingenjörer, gynekologer och psykologer för att hitta en säker design.
"Det kommer att smärta, mannen kan heller inte kissa eller gå, så länge kondomen sitter kvar på. Försöker mannen själv ta bort den, så kläms den bara åt tajtare, dock utan att göra hål på huden."
Dr Ehlers har sålt sitt hus och sin bil för att få ihop pengar till projektet, och hon planerar att dela ut 30 000 kondomer gratis under VM.

I dagsläget försöker kvinnorna själva klara sig med hjälp av hårt åtsmitande cykelbyxor eller genom att placera rakblad i sin kvinnligaste kroppsdel.
Kritikerna avfärdar metoden som direkt tagen från medeltiden, och då svar Ehlers lugnt:
-"Ja min uppfinning kanske för tankarna till medeltiden, men den ska användas mot ett brott som också hör dit. Nånting måste göras....och det här får vissa män att tänka om innan de våldför sig på oskyldiga kvinnor."

Om de missbrukas...?
Om våldtäktsgalningen får värre spel och mördar kvinnorna?

Världens skickligaste mediatränare och expert på damage controll sökes desperat och omedelbart av BP. NU!!!!!GENAST!!!!! HELST IGÅR!!!!!!


Tony Hayward har varit BPs ansikte utåt efter oljekatastrofen i Mexikanska Golfen, men fast att företaget nu sliter med att få kontroll på oljeutsläppet utanför den amerikanska kusten, valde Haywaard att ta ledigt och delta i en yachtregatta vid den engelska ön Isle of Wight.
BPs taleskvinna Sheila Williams bekräftar att Hayward tog en paus från arbetet med att övervaka saneringsarbetet för att se sin båt "Bob" delta i den traditionsenliga regattan.
Detta skapar nytt raseri i de oljedrabbade områdena, där Hayward redan är en mycket impopulär person.
Också brittiska naturvänner har reagerat mycket kraftigt.

Charlie Kronick i Greenpeace säger att det är otroligt förnedrande, och som att gnida salt i såren för alla de som förlorat sina levebröd på grund av oljeutsläppet.

Dotter, vis av erfarenhet: Chelsea Clinton.


Bill Clintons dotter Chelsea, 30, har skrivit ett specialontrakt med sin fästman Marc Mesvinsky, Om fästmannen skulle bli påkommen med någon annan kvinna få han böta hela 75 miljoner kronor.
Hillary tänkte inte på det.

Klicka här för nytt inlägg på m-magasin!