lördag 19 juni 2010

Sitt ni där och sura, Ohly och Åsa Linderborg.


Medan vi andra med stolthet och glädje i hela bröstet, sett det sagolikt vackra och lyckliga brudparet i Nordens Venedig, Stockholm, Stockholm stad i världen.

"Avsky det onda - släpp in det goda!"

Kronprinsessan visar sin kärlek till oss svenskar, och ökade på kortegevägen för att så många som möjligt skulle få en chans att se dem.
Jag kom direkt på ett tips till Victoria när hon så småningom ska skapa sig ett valspråk, det är självklart:
"Med svenska folket i hjärtat".

Hej, hallooooo,


får vi bjuda på en grillad med bröd, ketchup, senap, gurksallad, extra salt, fett och flamskyddsmedel!

Nytt inlägg på m-magasin, klicka bara här!

torsdag 17 juni 2010

Om man har en eldig passion för nyheter,

och inte vill läsa om fotboll och bröllop, ja då får man helt klart gå utanför Sveriges gränser.

Det finns stora grodor, och så finns det lite mindre.


När S lade fram sitt förslag om hur barnen ska garanteras plats på den förskola de valt svarade Ms kandidat till posten som kummunstyrelsens ordförande, Marina Mossberg:
-"Om jag skulle vilja äta middag på Operakällaren och de inte hade plats där, då kan jag inte stå och kräva att jag ska äta där."

Jobbig situation Mossberg, jag känner med dig, me´ duuuuu, tänk om Riche också är fullsatt. Vaaaad gör vi dåååå?

Klicka här - nytt inlägg på m-magasin!

Goda grannar delar med sig!


Ho-ho-ho-ha-ha, Uffe Elleman Jensen, toppolitiker och tidigare dansk utrikesminister skriver i danska Berlingske Tidende:
-"Om ”de rödgröna” – koallitionen mellan svenska socialdemokrater, gröna och de gamla kommunisterna i Vänsterpartiet – vinner valet om tre månader, kommer den nya regeringen att kräva att USA drar sig tillbaka från alla sina utländska baser samt avvecklar alla sina kärnvapen.

Vi stannar där ett ögonblick - så att ni alla får skratta färdigt!"

Så om oppositionen vinner valet till hösten så kan vi åtminstone bjuda alla grannarna runt om i världen på massor med goda skratt.

Milde Mathilda, mr Svanberg!




Såhär uttalade sig Carl-Henrik Svanberg i national TV i USA:

– "Många tror att stora oljebolag bara är giriga, men det stämmer inte på BP. Vi bryr oss verkligen om det lilla folket (the small people på eng, red. anm.), sa Svanberg igår efter mötet med president Obama."

Ett uttalande som han fått fått äta upp med besked under det gångna dygnet.

Han kan ha myntat en fras som snart dyker upp på t-shirts, noterar Washington Post och länkar till en sajt där man tycks kunna beställa sånatröjor.

"Det här var BP:s stora chans att visa amerikanarna — och aktieägarna — att företaget kan och kommer att hantera katastrofen på rätt sätt. I stället gav oss Svanberg anledning att tro att BP inte kan göra någonting rätt." lyder kritiken.

Är det fånigt och småaktigt att märka ord, alla förstod väl vad Svanberg menade?
Nja, jag tycker inte det. En man i toppen för BP har tillgång till världens skickligaste mediatränare. Det här var "once in a lifetime", ett enda tillfälle att göra rätt - då får det bara INTE gå fel. No way.


En sak till, har sett mycket nära hur man rekryterar individer som är skickliga på arbetet de gör, till ett glassigare, mer statusfyllt, mer lukrativt och gyllene uppdrag. Jag har sett hur kostymen, dräkten är alldeles, alldeles för stor och hur dessa individer gör konststycken och helt obegripliga saltomortaler för att "lyckas" växa i den nya kostymen. Men allt faller bara platt, konsekvenserna blir katastrofala för alla inblandade.
Men dessa personer bara kämpar på,som om ingenting hänt, tron på jaget verkar oövervinnelig.
Kan ingen tala om för dem att de gjorde sig bättre i den lilla kostymen - den som passade?

Polisen har lösningen för Rinkeby


Rinkebypolis: vi ska vara ödmjuka mot unga och lagföra kriminella.

Det ska fan va polis.
Politikerna bestämde i begynnelsen att vi skulle ta emot si och så många flyktingar, varifrån de skulle få komma och vilka som fick stanna.................PUNKT.
Men sen då, vart tog ansvaret vägen. Var det inte väl naivt att tro att allt skulle ordna sig. Bo kunde de ju göra i de kommuner som av olika skäl hade överskott på bostäder som behövde fyllas.
Vad ville vi för dessa flyktingar? Hade och har vi ett mål? Eller är det OK att alla flyttar hit och bor med sina gamla grannar och gör precis som de alltid gjort i länderna de flydde ifrån , tar med sina seder, strider, nationaldagar,paraboler, flaggor . Flera minikrisländer i landet?
När det går åt helsefyr kommer den svenska polisen - vad sjutton kan de göra????

onsdag 16 juni 2010

FIFA och Sydafrikas polis visar ett obehagligt ansikte.



Otillbörlig marknadsföring???????
Två kvinnor har dömts till böter för att ha haft på sig och sina FIFAfotbollar oranga minikjolar under VM-matchen mellan Holland och Danmark. Det blev för mycket för FIFA och de sydafrikanska poliserna, så två av de holländska fansen greps. De ansågs bryta mot den marknadsföring som bara ger officiella sponsorer rätt till att göra reklam under VM. Kvinnorna släpptes mot borgen och var tvungna att lämna kvar sina pass, och riskerar fängelse.

Den holländske utriksministern Maxime Verhagen tycker gripandet är skandalöst, och rekommenderar starkt att avstå från liknande kampanjer.

Ett dåligt skämt eller....?

knack, knack, knackelibang på dörren.


Svanberg:
-"Handtag, famntag, klapp eller kyss... he,he...?
Nähä....inget att skoja om.......? OK, mr President, vill du se min allra, allra finaste pudel, då, det är en kungspudel, väldresserad och lydig svart som olja, nä, flåt, jag menar svart som negr, nä flåt, den är vit, väldigt vit som stranden vid mexikanska gulfen, nähä... tokigt det här blir, den är gyllene som alla slantar BP tjänat på off-shore drilling, jag menar... nu ska betala till bästa mr President.
Ehhhhh, kan jag skriva om det här i mitt CV?"

Nytt inlägg på m-magasin, klicka här för att läsa!

måndag 14 juni 2010

Medan vi svenskar sliter tills vi stupar......


Danmarks första match under VM på en helt vanlig arbetsdag betydde att många medarbetare skruvade ner arbetstakten. Enligt helt färsk statistik så gick den vanliga datatrafiken i form av emails ned med över 20% medan Holland slog Danmark med 2-0. Också antalet mobilsamtal föll med 20%.
En normal arbetsdag är danskarna uppe i 2.4 miljoner mobilminuter i timmen, idag under matchen föll det till 1.9 miljoner mobilminuter.
Alliansen tackar och bockar Lars Lagerbäck, och hyllar den svenska arbetsdiciplinen.

-"Arbete befordrar hälsa och välstånd, och förhindrar många tillfällen till synd."
Som min mamma sa varje sommarlovsmorgon kl 05.30, när hon tog ett grabbatag och vred om runt min ena stortå. Då var det bara att sätta sig på cykeln, och trampa rakt ut i spenaten en och en halv mil till växthuset, där jag planterade krysantemum.

Kaffetåren, kaffetåren, kaffetåren, den är bra.....


Är ingen riktig kaffemoster, men senast idag när jag kom tillbaks till ön från stadsraiden med tusen saker att sköta där, sa jag till Björn, nu måste jag bara ta en kopp kaffe så jag kvicknar till.
MEN - LURAD!!!!
Ny engelsk forskning kommer med trista nyheter som visar att kaffet inte verkar uppiggande längre. Forskarna i Bristol har upptäckt att kaffe, te och coca cola-drickarna har utvecklat en tolerans för de ångestdämpande och stimulerande effekter som koffeinet normalt ger. Det skulle betyda att kaffet bara för upp oss till normal nivå, inte högre.
Människor som dricker kaffe regelbundet, känner sig mer alerta når tar sin morgondos. Men forskningen tyder på att det snarare är motsatsen man upplever när koffeinnivn i kroppen sjunker, skriver forskaren Peter Rogers.

HÖR NU HÄR, BÄSTA HERR FORSKARE, VAD HÅLLER DU PÅ MED.....??????

Sitter du där och grubblar och fnular dagarna i ända på en massa trams? Nu är det så att vi som känner att vi blir vaknare av kaffet, inte bryr oss om det är motsatsen, normal, låg och sjunker eller stiger, eller vad det nu är du försöker uttrycka.
Dear MR Rogers forska om nåt annat, om hur vi kan förhindra att barn svälter, eller hur vi ska stoppa talibanerna i Afghanistan.
Då ska jag lyssna på dig.
Ge mig en kopp kaffe, snabbt, jag är helt slut.

Sccchhhh,Reinfeld, inte för högt, dom kan höra dej....sccchh.


I en mycket personlig intervji i DN igår berättade Fredrik Reinfeldt öppenhjärtligt om sig själv, sitt liv, tankar och poltiska visioner.
På frågan: Hur ser du på hoten mot Lars Vilks, får vi då äääääääntligen veta vad vårt lands ststminister tycker om kränkningarna mot Svveriges yttrandefrihet:

"Det är en diskussion om yttrandefrihetens gränser, rätten att få skoja med världsreligioner, Något som vi tycker är naturligt men som i många delar av vår värld är det absolut känsligaste man kan göra. Sverige är ett väldigt speciellt land. Jag är stolt över det och oroad för att yttrandefrihetens markörer ska få ett bakslag."
Men rubriksättare måste ha fått nåt om bakfoten, när han skriver intervjun under "Reinfeldt fajtas gärna på motståndarnas planhalva."
För om statsminstern verkligen bryr sig och oroar sig för förtryck av fria ordet, varför inget stort, högt och mäktigt brandtal för vikten av våra demokratiska rättigheter, och visa vad vi alla invånare står för.
Kan tänka mig att man svenskt ängsligt sett brinnande svenska flaggor och bojkotter mot vårt land, och därför bestämt sig för att "ligga lågt", inte reta den björn som sover, vad vet jag.


Men om vi viker oss av rädsla för konsekvenser från de som hotar våra friheter, har inte de vunnit då?
Typ, ett - noll för förtrycket och fundamenrtalismen mot demokratins heligaste.

söndag 13 juni 2010

dagens m-inlägg,


klicka bara här!

Irans polis arresterade 91 misstänkta personer på årsdagen av valet i fjor.

Vem hejar du på i VM, Gud eller Bollen?



Robert Greens miss kosade England två poäng i 1-1 matchet mod USA, men nu backar laget upp sin målis.

Det var en jättekonstig händelse, sånt som sker i fotboll, men nu vet vi att allt var bollens fel!

- Mycket har sagts om bollen, som har fått massor med kritik, så vi måste stötta vår målvakt säger Steven Gerrard för laget.

Puh, det var skönt att höra. I det här VMet har de mänskliga makterna inte mycket att komma med.
Det var Gud som skötte Nigerias mål med bravur.
Och det var Bollen som gjorde USAs enda mål.