lördag 12 juni 2010

Flygvärdinna på Norwegian slogs blodig,


av våldsam passagerare som fick snedtändning, på flighten idag mellan Stavanger och Malaga.
Upprinnelsen var några passagerare som bad flygvärdinnan om hjälp att "re-seata", dvs omplacera, en medpassagerare. Varför? Passageraren upplevdes på ett eller annat sätt som obehagligt störande.
Som värdinna måste du nu först bedöma om det finns nån relevans i klagomålet, och sen använda all erfarenhet, klokhet, list och finkänsla för att inte stöta dig med någon. Kan du göra en abrovink så att du kan flytta runt, utan att nån ska behöva känna sig kränkt, så är det allra bäst.
I det här fallet löpte mannen amok och slog flygvärdinnan blodig. En frukansvärt chockerande och hotfull situation i de trånga utrymmena.
Några passagerare lyckades hålla fast den våldsamme passageraren tills landning, och polis kunde gripa honom.
Flygvärdinnan fick sy några stygn, men jag hoppas att hon och hela crew har blivit mycket väl omhändertagna och kommer över chocken så fort som möjligt!

Dödsstraff, tortyr, våld och terror styr Irans folk.


Situationen i Iran är nu helt annorlunda än för ett år sedan, vid presidentvalet.Innan valet hade det iranska folket fortfarande ett hopp om demokratiska reformer inom regimen, men det senaste årets maktmissbruk visar klart att det är omöjligt.
Hälften av befolkningen är under 30 år och arbetslösheten är hög. Oljeintäkterna är också på väg ned, både på grund av lägre produktion och det fallande oljepriset efter finanskrisen.
Regimen har styrt i över trettio år och är både villiga och i stånd till precis vad som helst för att behålla makten.

Men makt är allt de har nu. För somliga verkar det räcka.

dagens nya inlägg på m-magasin,


klicka här!

Nu finns det pengar - massor med pengar.


Nigerias president Goodluck Jonathan träffade i fredags landets VM-spelare och lovade dem en miljon dollar om de slår Argentina idag.
Det är en nigeriansk affärsman som har sagt att kommer att skänka pengarna.
- "Jeg kom till Syd-Afrika i morse och har haft möte med en rad afrikanska regeringschefer som tror att det blir afrikansk seger i VM i år. Jag är övertygad om att laget alla snackar om är Nigeria. Ni måste inse att det är inte bara Nigerias ära ni försvarar, utan hela den afrikanska kontinentens!"
Och som om inte presidentens löfte om miljonbonus räckte, så har spelarna fått ytterligare morot från David Mark, som är president i nationalförsamlingen, som lovar laget ytterligare 100 000 dollar att dela på.

En president med stoooora drömmar, som heter Goodluck.
En tränare som har kniven på strupen, som heter Lars Lagerbäck.
Nigeria mot Argentina?
Hjärnornas kamp???
ehhhh, nog inte fallet, men säkert kommer coucherna att ha stor betydelse för resultatet. En eldig Narcicisst mot en apatisk Träbock.
Båda har kniven på strupen av hemmaförväntningarna, men Lagerbäcks spelare är bäst mutade.
Hmmm, money talks, Nigeria vinner.

Dansk klarsynthet.


- OM FEM ÅR ÄR DET SKOLANS PROBLEM.

- OM TIO ÅR ÄR DET SOCIALRÅDGIVARENS PROBLEM.

- OM FEMTON ÅR ÄR DET POLISENS PROBLEM.

NEDSKÄRNINGEN PÅ BARN ÄR DYRA I LÄNGDEN - ALLA SITTER TILL SLUT MED SVARTEPETTER.

fredag 11 juni 2010

Nytt inlägg på m-magasin.


klicka här!

Tuuuut i rutan!


Lyssna på youtube: Vuvuzela, om ni hör nåt i luften som surrar...ehhh, brölar.....då vet du vad det är.

Från början var det en cykeltuta som strippades på gummitutan. Idag används Vuvuzela för att irritera motståndarlaget och stötta hemmalaget, speciellt när hemmalaget ligger på anfall. Användandet av vuvuzela ökade när sydafrikanska fotbollsfans upptäckte att fotbollslag från andra kontinenter inte stod ut med oljudet.
Ljudet beskrivs som en blandning mellan mistlur och en elefant, en lång monoton signal som kan få ett fotbollsstadium att börja självsvänga när tusentals fans samtidigt blåser i sina tutor.
FIFA ville från början förbjuda vuvuzela på fotbolls-VM 2010, men lade ner planerna när sydafrikanska fotbollsförbundet pekade på det för Sydafrika så unika med vuvuzelan.

Ljudet når så höga ljudnivåer, 127 decibel, att åskådare riskerar pemanenta hörselskador.
I en månad framåt med en formtopp idag klockan 16.00, en helvetisk test på ditt centrala nervsystem.
Drabbades för ett halvårsedan av konstant lock och noll förmåga till tryckytjämning på båda öronen. Sorgligt att inte kunna flyga, men nu kommer paybacktime:
jag kommer att kunna njuta av detta färgsprakande, sjungande, gungande, dansande, tutande VM utan att bry mig smack om vuvuzela. Jag kommer bara att njuta, skratta och le, prescis som alla varma, vackra och hängivna sydafrikanska fotbollsfans!

Ett muuuuu är ALTTID ett muuuu.


Sverige bör kriminalisera sex med djur. Det säger jordbruksminister Eskil Erlandsson (C) till SvT:s Rapport. Han vill se ny lagstiftning redan nästa år.

Denna fråga verkar ligga Eskil Erlandsson närmast om hjärtat. Han hamnade tidigare i blåsväder då han fällde följande kommentar:
– "Är det och ska det vara lagligt att på ett kön stryka på något som för exempelvis en hund smakar eller luktar gott för att låta denna hund slicka av det som är påstruket på könet?"

Ja, det är rätt jordbruksministern, kriminalisera!
Ett nej är alltid ett nej, vill inte hunden, fåret eller kossan så måste detta självklart accepteras. Att illvilligt smeta på godsaker på könet, det måste betraktas som otillbörligt inledande i frestelse.

Skit i M, S, KD....rösta på Expressen.


Expressen har gjort en unik publicering: ledarsidans valmanifest.
Om 100 dagar är det val, och de politiska partierna tävlar redan med olika utspel. Expressens valmanifest stödjer inget enskilt parti – det är en ideologisk förklaring.
Journalisten Anna Dahlberg skriver: "Vi är övertygade om att de skulle göra vårt land till ett ännu rikare och roligare land att leva i."
Hmmmmm......... vad hände med den granskande journalistiken?
När övergick den i en vonObensk bessewisserattityd, som så självklart har alla de rätta svaren?

Anna Dahlberg for president`Nä tack, skulle inte tro det.

Rättigheter? Vad hände med skyldigheter?


Rinkeby brinner Gerecci skriver på Newsmill idag att "vi Rinkebybor måste gå samman och kräva våra rättigheter."

Jag ser problem. Människor flyr från bedrövliga livsomständigheter till vårt land, Många av dem saknar utbildning och också helt kunskap om livet i en demokrati.
Klart som sjutton att det kan bli tufft. Men vad hände med egna drivkraften som tog dem genom livets strapatser för att lämna ett helvete och söka skydd långt, långt bort i det okända? Försvann den styrkan, det modet, samma dag de satte foten i Sverige? Putz väck?
De förvvandlades över en natt från tuffa överlevare till passiva offer.

Istället för offerrollen, tapetsera Sverige med de goda exemplen - alla de som inte sätter sig ner i självömkan och hat.

onsdag 9 juni 2010

Intelligenta kalsonger!


Kalsonger och underbyxor
ser helt normala ut, men - på innsidean av tyget finns det sensorer som kan avslöja lite av varje.
Först trodde jag det var nånting för killar som Tiger Woods, men så intelligenta kalsonger lär nog aldrig finnas....
Nä det är amerikanskea ingenjörer som har utvecklat ett tyg för underkläder som bland annat kan mäta blodtryck, hjärtfrekvens och stressnivå. Uppfinningen är i första hand gjord för soldater i strid. Med detta system kan man undersöka vilka skador som soldaten drabbats av, och då skadorna redan är analyserade, kan läkarna spara viktig tid och starta livräddande insatser omgående.
- Målet är inte bara soldater. Alla patienter och äldre människor kan i framtiden hållas under medicinsk uppsikt med dessa sensorer.

Vilken grej! I kalsongerna! Jätteimponerad, som alltid, av uppfinnare!

Inta skyddsrummen, världen!


President Mahmoud Ahmadinejad var nära att förklaa krig mot Israel då han höll en pressekonferens tillsammans med Turkiet presidents Abdullah Gul i Istanbul i dag.

Han menar att Israel nu är på väg att försvinna från världskartan.

- "Israel kan börja nedräkningen för sin existens. Landet har visat att de inte hör hemma eller har en plats i Mellanöstern, och att ingen önskar leva tillsammans med dem. Inget land i världen erkänner Israel, och sionistregimen står bakom den diktatoriske världsordningen", förklarade Ahmadinejad.

Presidenten närmar sig Israel med sprängladdningar runt kroppen, han tänker bli martyren som förintade Israel.

Nyckeln till evig kärlek.


Män och kvinnor med tacksamma partners känner större tillhörighet med sin partner och är mera nöjd med med kärleksrelationen visar en amerikansk studie. Uppskattning för småsaker är nyckeln till en lång relation.
VARNING: Den stora fällan är att börja ta omtänksamma gester för givet.

Yes,yes, yes - Björn och jag är winners!

Tyck till!


Klicka in dig här, inlägg på m-magasin.

tisdag 8 juni 2010

Fotbollshjärnornas kamp hos soldatmamman.


Min Sebastian har tippat VM-finalen: Spanien - Brasilien. Dessutom tippar han att ett afrikanskt lag går vidare, och att det är Elfenbenskusten.
Men min Viktor har lagt sig i
-"Nääää Holland Vinner!! Speciellt om Robben är skadad. Sneijder blir VMs bästa spelare och van Persie vinner skytteligan."
Sebban sa...
Det bör väl tilläggas att jag, precis som Viktor, egentligen vurmar för Holland och gladfotbollen, men här tippar vi med hjärnan - inte med hjärtat. Dessutom är Robben ett tungt avbräck ;)
detta VM kommer Glad fotbollen att segra och de taktisk defensiva lagen kom äntligen att få betala för bristen på anfallspel.
Det blir Argentina och Holland i final, där dessvärre Argentina drar längsta strået med ett mål i förlängningen. Håller med Viktor att Van Persie vinner skytteligan, han är het just nu. Jag tror att SydAfrika med hjälp av hemmaplan kommer gå längst av de afrikanska lagen. De åker ur i kvartsfinal. England slår Spanien i match om 3:e pris.
/ Boris :)
På fredagklockan tre då börjar fotbollsfesten!

Svenska fredsaktivister har krattat för Iran


Felier och Gardells Hamaskramande kan bli startskottet på ett tredje världskrig. Iranska revolutionsgardet erbjuder militär assistans till skepp på väg mot Gaza och skickar även två egna fartyg denna vecka, ett drag som Israel inte kommer se på med blida ögon. skriver Nima Dervish är journalist och författare på Newsmill idag.
Bara Gardell nu aktar sig för att berätta för sina nya kompisar om sina älskade familjemedlemmars sexuella läggning.

Kan det finns mer än en anledning? Falska lögnhalsar och skitstövlar!


Nyhetsbyrån Reuters får kritik för att ha beskurit foton från den israeliska bordningen av ett skepp med nödhjälp till Gaza. På Reuters bild doldes effektivt en av aktivisternas hand, så att hans blodiga kniv inte syntes.

I just hate it, när jag känner att världen vill lura mig, föra mig bakom ljuset och vill att jag bara ska se världen, som någon vill att jag ska se världen av speciella skäl. Deras speciella skäl. Detta gör mig så fruktansvärt obstinat.

Nu blir ni allt nyfikna, va?


Klicka här för nytt inlägg på m-magasin!

Håller vi på att bli introverta UFON?


Thorsten gjorde en kommentar till ett av mina inlägg:
-"Dom sista 10% av arbetstiden är de flesta ändå inte särsklit produktiva..."Och jag kom att tänka på ett inslag på nyheterna igårkväll som handlade om just detta. Det var SJs personal som face-bookade och porrsurfade på arbetstid i värsta snökaoset. Och vad värre var - de flesta som nyheterna tillfrågade hade en väldigt lätt, tillåtande och överseende attityd till vad man får göra på arbetstid.
Kanske är det för att jag jobbat i ett rätt isolerat flygplan som detta låter så totalt galet för mig. Va????!!?? Inte använda hela arbetstiden till att producera????!!!?? Det verkar som jag har missat nånting här.

Nu till saken, i takt med att vi spenderar snart all vår tid vid datorn så umgås vi bara ensamma. Varför denna konstig självvalda isolering IRL nuförtiden?
Mer och mer blir vi "introvert sociala", nu börjar det bli så illa så att kafferasterna på jobbet håller på att helt försvinna. Paradoxalt nog så ökar kaffedrickandet markant, men kaffet drickes ensamt vid vårt eget skrivbord. Det är pulverkaffet Nestlé som gjort en undersökning och funnit en klar och tydlig trend. Utvecklingen går mot kortare, effektivare pauser i chambre separé.

Men hallå, kaffestunderna är ju superviktiga!
Och nästan hälften av alla tillfrågade tyckter faktiskt att kafferasten är ett bra tillfälle till att lära känna varandra och att lufta problem med arbetskamraterna, så varför väljer vi då att isolera oss?
Hmmmmm....strange.

Ni får inte missa Maciej Zaremba!


-"Värst för dig själv” Så låter det från Arbetsmiljöverket när en mobbad vill anmäla arbetsskada. Vuxenmobbning är lika förnekad i Sverige som kvinnomisshandel i muslimska länderna, skriver Maciej Zaremba.
Zaremba publicerar idag på DN/Kulturfjärde delen av den rysare till artikelserie han kallat "Mobbarna och rättvisan".

Jag måste få gratulera DN till att ha denne modige, självständige, kunnige journalist och utmärkte researcher, som S-E-R de problem som finns under ytan i "världens bästa land". Det mest jämlika landet, på gott och ont – här får vem som helst mobba vem som helst.

Artiklarna ger mig en del aha-upplevelser. Själv har jag inte varit utsatt för så livshotande mobbning som exemplen beskriver, men det som hänt har varit illa nog. En vacker dag ska jag berätta om hur hotfull man kan upplevas som, om man vågar säga att kejsaren inte har några kläder, och man dessutom fått alla medarbetare att se den nakne kejsaren.
Den svenska konflikträdslan är en av grunderna till mobbiing, eftersom den totalt förhindrar ärlig och rak kommunikation, och uppmuntrar till manipulation.
Facket, staten och arbetsgivaren är alla lika blinda och skyldiga. Som individ i sverige är man ingen.
Det gör mig illamående.
Men det som gör mig glad och som ger Sverige en liten strimma hopp i detta avseende är den fantasiske Zaremba, läs, läs, läs!

Lobbyisten Thomas Bodström har en förklaring till Mona-raset.


Bodström jämför kritiken idag mot Sahlin med kritiken av Palme då.
Det är märkligt hur man letar eter olika typer av krystade förklaringar till Mona Sahlins kräftgång.

måndag 7 juni 2010

Extra, Extra, dragning på fredagar med Super-Mona


Socialdemokraternas ledare Mona Sahlin vill att kommuner och landsting ska tävla om att inrätta fler heltidstjänster.
Ju fler tjänster desto mer pengar från en statlig pott på 1 miljard kronor utlovas. Löftet kom när Sahlin talade inför Kommunals kongress som startade i dag i Stockholm.
SvT kommer nu att konkurrera med Bingolotto och Postkodmiljonären, man förbereder för dragningar med underhållning, och Timbuktu som ambullerande och tjoande gratulant hemma hos vinnarna i hela vårt avlånga land.

"Houston, we have a problem!"


Utbuad i Danmark, men hyllad av fansen i Norge. Danskarna var råbrutala och lämnade missnöjt föreställningen. Norrmännen var snille, det enda som hindrade showen från att totalhaverera.
Vad kan Whitney Houston förvänta sig i Lagom-landet på tisdagkväll? Vi kväver en gäspning bakom programmet, och säger att det var i alla fall hyfsat väder.

anonym har tänkt till och är nu stolt över att ha formulerat sina åsikter:


Anonym sa...
"din kuksugande sionist, mig lurar du inte!"

här står de turkiska pacifisterna och väntar på de israeliska soldaterna.


VG

Iran visar sin osjälviska välvilja, och omvärlden darrar.


Iranska Röda halvmånen har beslutat att skicka två fartyg till Gaza.

- Det ena skeppet
kommer att vara lastat med donationer från de av folket som ännu inte är avrättade, och det andra med "hjälp"arbetare som ska hjälpa israeler att tänka "rätt". Det tredje kommer att vara lastat med rep som man kan hänga alla oliktänkande med. Skeppen kommer att skickas till Gaza i slutet av veckan, sade chefen för iranska Röda halvmånen, Abdolrauf Adibzadeh, till nyhetsbyrån Irna i går.

Denna "fredliga" demonstration som i praktiken har ett oreserverat stöd för
terroriststämplade Hamas ska nu få hjälp av det storsinta och vidsynta Iran.

söndag 6 juni 2010

När ni ändå är på söndagshumöret, blink-blink.....


De flesta av oss har ett förhållande till krabbor, när vi var små så gillade vi mest att titta på dem på stranden, och som vuxna älskar vi dem kanske allra mest när de ligger på tallriken framför oss.
På Fjord- och Bältcentret i Danmark kan man studera krabbor på mycket nära håll. De som arbetar på centret går omkring och delar initierat med sig av sina kunskaper om djuren.
Det var mycket som vi inte visste förut, bland annat att krabbhanen bär runt sin hona i upp till tre veckor innan han får lov att para sig med henne. Gud nåde om han tappar henne - då blir det inget.
Dessutom har han dubbla penisar eller tissemän, som det så gulligt heter på danska,som passar perfekt till honans två öppningar. Sen har de sex i 24 timmar, ty lite belöning ska han ju ha för tre veckors släpande!

Härmed inleds Stockholms soliga, romantiska och rockiga Love 2010, lev i kärlek, gärna utan Carola och hennes dötrista hyllningssång till det blivande brudparet!

Yes, vi svenskar kör Stenis-metoden!


-"Jag hoppas på tredje gången gillt nästa år” säger Söderling efter förlusten på Roland Gaross.
Visst, vi älskar inte Söderling för att han vinner alltid, hela tiden, utan för att han bara blir bättre och bättre. Som Stenmark sa "bättre en bålgeting i brallan än å vinn i början".
Vi ser redan fram mot 2011 när vi fixar till storbildsTV under segeldukstaket och bänkar oss med familj och vänner här på ön, för att se en Söderling i storform klå Nadal. Nu suger vi på karamellen tills dess.

Paul Mc Cartney och jag.


Vi beundrar president Barack Obama.
I veckan fick den store Beatlesmedlemmen motta musikpriset Gershwin, en utmärkelse som bara Peul Simon och Stevie Wonder fått tidigare. Mc Cartney var spänd(!) över att få motta priset av presidenten: -"Jag ska försöka att ha kul, men jag kommer att vara nervös med tanke på att Obama sitter bara några meter bort." Det trodde man ju inte, när en superstar möter en annan.
mc Cartney tycker att den amerikanska kritiken mot Obama är orättvis: -"Jag är en stor beundrare och han är en bra kille. Så låt honom vara, han klarar sig bra."
That´s my boy!

Jag är så glad att jag är svensk, ho-ho!


Nytt blogginlägg på m-magasin, klicka här!