lördag 5 juni 2010

Efter 70 blir det inte lika roligt längre.



Norska forskare
har hittat bevis för påståendet att ett gott skratt förlänger livet
Dessvärre bleknar effekten efter 70-årsdagen.
En uppseendeväckande studie har gjorts om humor där 53 500 norrmän följdes under sju år. Den största hälsoeffekten fick forskarna när de använde en skala för humoristiskt sinne. De som hade mest sinne för humor hade bara hälften så stor dödlighet som de som hade minst.
Att skillnaden på dödlighet var så stor överraskade hela forskningsgruppen.
Även då forskarna tog med personer som hade allvarliga sjukdomar som cancer, diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar var överlevnaden klart högre bland dem som hade mest sinne för humor.

Men är det humoristiskt sinne som skapar hälsa eller hälsa som skapar humoristiskt sinne, det undrar jag.

Nu bara måste Gardell sätta sig på ett Ship to Northkorea.


Den nordkoreanska superdrycken för vänsteraktivister är uppfunnen!
Vätskan mångdubblar hjärncellerna och ”förbättrar den mentala kapaciteten”. Drycken innehåller 60 olika ”mikropartiklar” som utvunnits ur 30 olika växter enligt den statligt styrda nyhetsbyrån KCNA. Den skyddar dessutom huden från rynkor och födelsemärken samt ”bleker hudfärgen”. Bryggeriets chef säger att drycken har ”bevisats vara effektiv på arbetare i industriella branscher som energianläggningar, smältverk och medicinska institutioner”.
Gardell och friends har beställt en årsranson, förutsett att det inte förekommer minsta lilla droppe av sanningsserum i den.

Pssssst, Gardell! Ship to Korea.



Enligt en burmesisk exilgrupp är militärdiktaturen i färd med att skaffa sig Bomben. Nordkorea då? Det är Nordkorea som bistår med expertisen.
Om militärjuntan verkligen har ett kärnvapenprogram på gång kommer det att göra den än mindre villig att lyssna till omvärldens kritik, än mindre det egna folkets rop på frihet. Skulle man dessutom lyckas vore det också destruktivt för stabiliteten i hela regionen.

Och så var det Gardell, Ahmadinejad och Bagdad Bob.



En helt ny version om vad som häde när israeliska soldater bordade de "fredliga" aktivistbåtarna har lanserats av Irans president Mahmoud Ahmadinejad.
Enligt honom dödades 20 personer genom att en missil avfyrades från ett flygplan mot Mavi Marmara.I den regimtrogna dagstidningen Kayhan kan vi läsa att domedagen närmar sig för Israel. Man slår också fast att det finns en logisk, human och praktisk plan för att få bort cancersvulsten Israel. Det är att utplåna den.

fredag 4 juni 2010

Först då ska jag tro på dem!


Nordkorea är en totalitär och helt sluten stat som har "en av världens mest repressiva politiska regimer", yttrandefriheten är i praktiken obefintlig och det politiska system innehåller inga möjligheter att förändra landets ledarskap.

Nordkorea erbjuder ingen insyn från omvärlden, men US-amerikanska kommittén för mänskliga rättigheter i Nordkorea har publicerat en rapport om arbets- och fångläger i landet som bygger på vittnesmål och satellitbilder. Rapporten som är skriven av David Hawk, hävdar att lägren används för förvaring av tiotusentals politiska och kriminella fångar, liksom illegala flyktingar som har skickats tillbaka från Kina. I de flesta fallen har fångarna inte dömts till sina livstidsstraff, utan åtföljs i lägren av upp till tre generationer av familjer. Fångarna arbetar under slavförhållanden i gruvor och industriprojekt. Rapporter redovisar också om användning av tortyr, tvångsaborter och tvångssterilisering.

När de frihetsälskande "hjältarna" svenska aktivisterna, Henry Ascher, Ulf Carmesund, Henning Mankell, Mattias Gardell, Victoria Strand, Amil Sarsour, Dror Feiler och Mehmet Kaplan sätter sig i en båt fullastad med förnödenheter till hela det svältande och instängda nordkoreanska förtryckta folket där nöden är som störst, Ship to Korea, då, men först då ska jag ompröva mina åsikter, och tro på dem och deras goda(?) vilja.

I´ve got a feeling!


Robin Söderling är klar för final i Franska öppna och han hyllas nu för sin attityd .
SVT är nu överens med Eurosport om att dela på finalen.
- Det är en sådan sportslig nivå med en svensk i final, att alla som vill ska kunna se en sådan match. Den möjligheten ges tittarna nu.

Ska man sitta i bilen en ljuvlig sommardag i stillastående trafik i crazy studentStockholm, ja, då ska man ha en oförglömig tennismatch från Roland Gaross på radion. Vad brydde jag mig om de nybakades vassa visselpipor och ölskvättarna som rann ner för bluskragen - den snaggade Söderling vann ju!!!
Och detta ger ju äntligen den där efterlängtade flashbacken från Borgs- och Stenis-tiden, baske-mej om inte Söderling ska få hela Sverige att stanna igen!

torsdag 3 juni 2010

Italienskt kvinnlig - går det för sig?


Nytt inlägg på m-magasin, klicka här!

Janne Josefsson tar bladet från munnen, precis som Leif GWPersson.


Dokumentärredaktionen i Sveriges Radio har sänt ett reportage om den invandrartäta och hårt segregerade Stockholmsförorten Tensta. De intervjuade småkriminella, unga invandrargäng och andra Tenstabor. Även den välbekanta, granskande journalisten Janne Josefsson var med på ett hörn och han skrädde inte med orden. Han sa bl.a att Sveriges journalister (inkl. han själv) inte varit uppriktiga i sin rapportering om det mångkulturella samhället, utan skildrat en förskönad bild.

-"Jag tillhör en yrkesgrupp som förskönat det riktigt ordentligt och hållit inne med och dolt väldigt mycket. Det är ett av de värsta sveken vi journalister gjort oss skyldiga till under åren jag jobbar i alla fall.
Han anser även att journalisterna hycklar som förhärligar mångkulturen men själva bor på betryggande avstånd från de invandrartäta bostadsområdena. Så länge det inte rör deras egna barn är de likgiltiga till om folk skjuter ihjäl varandra ute i förorterna. Det är först när det kommer dem själva inpå knuten de börjar bry sig, menar han.

Svensk arbetarklass frågade man aldrig vad de tyckte om invandrings- och flyktingpolitiken. De fick se hela sin trappuppgång förvandlas på ett par år."

onsdag 2 juni 2010

Nytt blogginlägg på m-magasin!




Klicka bara här!

Hänger det på håret?


Såhär kommenterade B-M inlägget om Söderlings vinst;
-"Bra gjort! Såg några bollar, vilket spel! Men, tycker att Söderling inte har en "tennismässig" frilla!! Kort stubb hör hemma någon annanstans! Eller hur?? :-D"

Kom igen nu allihopa, jag vill ha idéer och tankar om tennisfrillor, funkar inte stubb- är det kanske Robins fall i semin??

tisdag 1 juni 2010

Ja, det är rätt - reclaima studentflaken!!!!


AMF Pensions nya reklamkupp – en lastbil med skrålande pensionärer bland studentflaken på Stockholms gator.
– Vi fick stor uppmärksamhet. Folk i alla åldrar skrattade, alla hade jätteroligt!

Det var detta världen inte behövde nu, Irans inblandning.

Iran kräver att säkerhetsrådet ska utfärda en resolution som "hugger händerna av" Israel som straff för de brott de begått i samband med stormningen av Ship to Gaza.

– Vi har detaljerade uppgifter om planer på ett israeliskt fientligt anfall mot Gaza, säger Irans president Ahmadinejad i ett tal till det iranska folket.
Men hotar att Israel kommer att "vältas av stormen från de närliggande ländernas ilska".

Akta bara för sjutton så du inte är FÖR lycklig!


Vill du veta om du är lycklig så gå in på SvD och gör testet
Själv är jag så där superlycklig varje kväll jag somnar hand-i-hand med Björtn eller får ett sms eller samtal med sönerna, fast det visste jag om innan testet!
Lycka medför bättre hälsa, bättre relationer och man får större förmåga att lyckas bättre med det man önskar satsa på.
Så jag tycker att ni allla ska se till och bli det, lyckliga alltså. Men, lagom, alltså.

Ständigt denna Silbersky.


Nu står det klart att af Donner och Silbersky överklagar tingsrättens dom på fem års fängelse.
Silbersky:
-" af Donner tycker att tre år är en mer rimlig sytrafftid."

Ehhhh........? Och när började de åtalade själv få möjlighet att ha synpunkter på domens längd?
Silbersky och jag har fortfarande inget gemensamt.

Är Mankell, Gardell och de andra svenska aktivisterna "nyttiga idioter" åt islamistiska extremister?


En färsk rapport från israeliska underrättelsetjänsten hävdar att ledande islamister och Hamasterrorister är inblandade i Frihetsflottan - där bland annat organisationen Ship to Gaza ingår.
Enligt rapporten närvarade "seniora islamistiska extremister" ceremonin inför avfärden mot Gazaremsan. Bland deltagarna fanns Sahar Albirawi och Mahmad Tzoalha, båda toppnamn inom Hamas.Där fanns också Hamam Said, ledare för Muslimska brödraskapet i Jordanien.
Är vi alla i omvärlden åskådare till en islamistisk dunder-propagandamaskin som får Israel att totalt tappa ansiktet, och deras egna aktioner att spela islamisterna rakt i händerna?
Lite av retoriken får mig att fundera.
- "Israel beter sig som Hitler gjorde mot judarna. Hitler byggde koncentrationsläger i Tyskland och i dag bygger den sionistiska regimen koncentrationsläger i Palestina, sa ordförande Yilderim."
Sista ordet är inte sagt.

måndag 31 maj 2010

Israel mot världen.


Bakgrund:Israel har genomfört en blockad av Gaza sedan Hamas, som har valts i allmänna val, men som har en tydlig terrorstämpel på sig, kom till makten 2007. Fartyg har stoppats och bara de mest nödvändiga varorna har släppts igenom.
Ship to Gaza är en internationell oberoende biståndsinsats med förnödenheter till befolkningen i Gaza.
Flera personer dödades när israeliska soldater bordade fartyg i konvojen i morse. Dels kan Israeliska störningssändare försvåra kommunikationer från de sex fartygen, dels förbjuder Israels militära censorer rapportering om att människor har skadats och förts till sjukhus.
Men bilden kommer att klarna, Israeliska journalister kommer att kunna tipsa kolleger i andra länder.

Satt själv i bilen och lyssnade på Ring P1, debatten var självklar. Hetsiga åsikter stod helt på tvärs motvarandra om aktionen Ship to Gaza och isrealernas blodiga attack på internationellt vatten.
Håller Israel på att begå ett politiskt självmord?
Eller borde Ship to Gaza-anhängarna ha fattat att om man sätter sig på spisplattan så bränner man sig?

Vi har en tendens i Sverige att alltid "veta bäst" och stå på "de svagas sida". Kanske är allt inte svart eller vitt.

Med stora ögon i stan.


Nytt inlägg på m-magasin, klicka här!

söndag 30 maj 2010

Muskotnötsberusning, bingedrinking och nu - Vodka eye-balling!


Nä, nu känner jag mig som mammas gamla moster Rut, som hå-hå-ja-de sig över livets nymodigheter. Men VAD är nu detta, och HUR kommer man bara på tanken?
Det är alltså en ny trend på brittiska universitet, och läkarna och universitetsledninen fruktar för konsekvenserna.
De som har provat säger att berusningen kommer Absolut direkt, mycket snabbare än om man dricker. Man lyfter bara vodkaflaskan upp till ansiktet och häller vätskan rakt i det öppna ögat. Youtube har massor med filmer på unga som provar den nya partyhöjaren.

Förklaringen sägs vara att vodkan passerar supersnabbt genom den tunna hinnan direkt ut i blodomloppet, istället för att först upptas genom magsäcken.
- Det var spännande att pressa sig själv till max, säger Melissa, en av studenterna som provat.
Läkarna tvivlar på effekten, och varnar för skador på ögonen.
Melissa upplevde också att hennes ögon ofta var ömma och rödsprängda efter kvällarna när hon vodka-eye-ballat.
Nähä - öm och rödsprängd - vilken skräll!
Men, vaaaaaarföööör så bråttom, ungdomar, svaaaara mig!!!

Orolig matte undrar.



Får din hund för lite kulturell stimulans? Res till Operahuset i Sydney, där arrangerar rockmusikern Lou Reed och hans fru, konstnären Laurie Anderson, en konsert – bara för hundar. Det blir ett musikstycke som heter "Music for dogs", Laurie har skrivit stycket som är 20 minuter långt. Själva idéen fick hon när hon tittade ut över publiken vid ett annat konserttillfälle och föreställde sig enbart hundar i publiken.
Eftersom en hund hör upp till 1000 gånger bättre än människan så kan man naturligtvis oroa sig för decibellen och deras fina öron, men no worry! Musiken spelas på samma höga frekvens som hundvisslor, så vi mattar och hussar kommer inte att höra ett knyst och har alltså inte en chans att kunna sjunga med! Inte heller kommer vi att ha en aaaaaaning om vad det är för låtar våra bästa vänner sitter och diggar till. Men om jag inte hör vad som spelas, hur ska jag, som ansvarsfull matte, då veta vad det är för depraverande snusk som mina hundar får lyssna på?

nytt inlägg på m-magasin.


Klicka här!

Musik ska byggas utav glädje,


av glädje bygger vi musik!
Tack till the Lawyers of the European Law Firm och till världens bästa Torbjörn för att ni struntade fullkomligt i nåt så oväsentligt som svenskt sommarväder, och gjorde jätteparrtyt på Rågskär!
Igår kom ett stort sällskap til ön från hela Europa, i världens märkligaste väder. Ena sekunden ett lätt sommarregn, nästa sekund sol, sen blåste det ollonborre, mulnade på, och precis vid drinken så formligen öppnade sig himlen samtidigt som temperaturen sjönk till nästan vintergrader.
Som vanligt räddade Torbjörn vår älsklingsmusikant, och världens mest sympatiska gäster hela kvällen.
Det dansades under vårt tak av segelduk, det var bugg, det var långa rader av finska jenkan, det var zorba, ja, till och med flamenco. Alla sjöng, det var ABBA förstås, det tävlades på att gissa alla länders gamla eurovisionsvinnare och fem personer, två finländare, en estländare och två tjecker badade bastu, och tyckte 8 grader i vattnet var den perfekta badtemperaturen.
När man har det såhär himla kul hemma - vem behöver gå bort!