lördag 29 maj 2010

Nääähä, alldeles sant?


SvD skriver idag att: KRISER SLÅR HÅRDAST BLAND DE FATTIGASTE.

Polisen har hittat vapnet från Bukowski-rånet!!!!!


I flyktbilen hittade även polisens tekniker ett vapen – som kan ha använts i rånet.
Bilen var parkerad alldeles i närheten av Bukowskis, inte långt från T-centralen, pendeltåg, tunnelbana och bussar. Polisen är väl medveten om att rånarna i praktiken haft flera olika flyktvägar att välja.

Thomas Bodström har Ågren.


- "I efterhand kan vi konstatera att det var ett stort misstag. Tänk vad skönt det skulle vara att ha det som förr: två långhelger efter varandra i maj eller juni."

Men det är inga problem, ta den röda dagen 1a maj och ge oss tillbaka annandagpingst, hur lätt som helst.
Bodströms ångest - putzväck!

Gunilla Carlsson - RESPECT!


Hattarna av för kraftkvinnan Gunilla Carlsson - hon förtjänar all heder för sitt beslut att sparka SIDAs generaldirektör som inte kan hålla reda på biståndspengarna. Ministern gör sitt jobb, tänker på SIDAs, skattebetalarnas och bidragsländernas bästa.
Jag är så in i döden trött på ansvarsfriheten i toppen.
Inte underligt att hela Sverige blir chockat när en chef äääääntligen tvingas bära ansvar.
Vi är ju vana vid lagoma-daltet, överhöghetsrespekten och mässandet om "ett gemensamt beslut är taget" och en omflyttning av höge vederbörande till ett annat lukrativt jobb med miljonpension och fallskärmar.

Flera ryggradskvinnor som Gunilla Carlsson som reagerar mot helt sjuka kulturer!
Och mera urkassa, helt värdelösa, okunniga och oprofessionella knickedicker som får gå! Helst INNAN de förstört och helt sänkt ett företag/organisation som förtjänar ett bättre öde!

fredag 28 maj 2010

Lös Dagens rebus!




Nån förvånad??


Läs: Vem fan vill ge ett ansikte åt ett historiskt fiasko?

Det är idag som vi, hela svenska folket, ska rulla oss i olja och fjädrar och bespottas fastsatta i skampålen på Sergels Torg, för att vi är så in i bomben korkade att vi inte inte ens kan välja en hitlåt till eurovisionsongcontest.

Nyskilda Signora Berlusconi sjunger hela vägen till banken:


"Det kostar på att dricka av hans vin,med tvekan fattar jag det fyllda glaset,
han skryter med att han betalt kalaset och kallar mig bakom ryggen för ett svin."
....men VEM bryr sig.
Fri logi i familjevillan, inklusive 20 tjänare, nöjer den tidigare signoran sig med ett underhåll på tre miljoner - i månaden.

Det gårrr brrra förr Svärrrrrje, som Bildt sa en gång.


Fast Östros sitter på sin kammare, dunkar sitt huvud i väggen, slår sin ilskna knytnäve i golvet, sväljer ner gråtklumpen i halsen och maler om och om igen sitt eget mantra: "Det är bekvämt att ta åt sig äran av statsfinanser i gott skick som borgarna övertog.Det är bekvämt att ta åt sig äran av statsfinanser i gott skick som borgarna övertog.Det är bekvämt att ta åt sig äran av statsfinanser i gott skick som borgarna övertog.Det är bekvämt att ta åt sig äran av statsfinanser i gott skick som borgarna övertog."
Till slut ska väl nån tro på det, tänker han förtvivlat.

Tuta INTE på parkeringsplatser!


Efter att 23åringen har dömts för att ha vållet 78-åriga Ingers död och fått 1 år och 10 månader säger 23åringens advokat Silbersky:
– Jag vet inte om min huvudman är oskyldig men han KAN vara oskyldig. — Om juridiken fungerat som den ska så skulle min klient ha frikänts.
Ulf Kristiansson, på Helsinborgs Dagblad frågar sig:
-"Jag undrar om det är så bra att säga så. Gillar lagmannen Ralf G Larsson, som för övrigt också undervisat i juridik på universitetsnivå, att en advokat talar om för honom hur han ska göra sitt jobb för att det ska vara juridiskt korrekt?"

Mer klirr i kassan blir det i alla fall för Silbersky alltså, som överklagar domen liksom för RödaKors-svindlaren tidigare i veckan.

För Silbersky
försvarar bara snälla, oskyldiga stackare som aldrig gjort nåt ont. De är bara oroligt lagda, lite lösa i magen, känsliga för löpsedlar, de hjälper gärna gamla tanter över gatorna och ljuger aldrig, inte ens i deklarationen.
Och ändå förlorar han sina mål.
Konstigt.

Ska vi leka? klicka här för nytt m-magasin-inlägg!

torsdag 27 maj 2010

Som man bäddar får man ligga.


I senaste numret av SSU:s tidning Tvärdrag finns en karikatyr av tecknaren Kjell Nilsson-Mäki, där påven sträcker ut händerna mot en bebis och säger: "Låten barnen komma till mig". Under påvens kläder syns det tydligt att påven har jättefjång.

Sorry jag kan inte bli upprörd av varken rondellhundar eller påvar som pedofiler.

Den som blir aspackad först, vinner!


I Storbritannnien finns det en ny "kultur" bland ungdomar, "binge drinking", som går ut på att så snabbt som nånsin är möjligt supa sig redlösa.
"Crazy binge drinking partys" går ut på att som kille svälja minst 5 drinkar på raken, som tjej fyra.
Sen har man har så jättekul, ha-ha-ha, och är så jättecrazy och vuxen och oberoende, så man somnar på golvet efter fem minuter.
I bäscschta falll.

Inte så svårt att "blinga" i land där du kan köpa sprit enligt konceptet-"Ta tre betala för två", i mataffärer, bensinstationer, i servicebutiker och hos tobakshandlare - dygnet runt.
Hallå Systembolaget - rädda engelsmännen!

I Sverige äger vi inte våra barn! Det kunde er socialdemokratiske vän ha talat om för er!


Gada, gift med den utvisade syriske diplomat som misstänks ha planerat att kidnappa sin dotter, vädjar nu till Kungen och skriver på Newsmill:
-"Hjälp mig att få tillbaka min älskade dotter.
Vi kom till Sverige på grund av min mans arbete. Vi hyrde hus av svenskar och syriska staten betalade. Vi tjänar vårt land, Syrien, som betalar våra löner. I den diplomatiska världen innebär det att vår tjänst är på syrisk mark, hur kan vi bli avlyssnade av svenska myndigheter? Hur kan vår fina familj bli splittrad av svenskarna? Är det inte brottsligt?Polisen eller socialtjänsten säger att de skyddar henne från hennes egen pappa som ska döda henne. Vilket struntprat, de har tvättat min dotters hjärna.
Jag börjar egentligen undra om denna händelse verkligen handlar om att man skyddar någon eller om man utnyttjar och diskriminerar kvinnor och döttrar. Tänker de inte på en mammas hjärta, hur hon lever nu och mycket annat."

Mitt svar till Gada. Du skriver när en pappa "skämtar "med sin dotter om att han ska döda henne , och att polisen "ljuger" och "har tvättat din dotters hjärna".
I en demokrati, som Sverige, använder inte polisväsendet sådana metoder. Det kanske din familj borde sökt kunskap om innan ni valde att leva och arbeta här.
Våra lagar är till för att skydda människor som utsätts för det som betraktas som brott enligt svensk lag, inte enligt syrisk hederskultur.
Du måste inse att din myndiga dotter har rätt att välja själv. Varken du eller din man äger henne - hon är en fri individ i ett fritt land. antingen du vill eller ej.

Vill du äta kräkpiller?


Gå då in och titta på Uppdrag Gransknings urvassa reporter Kristina Lagerström som igår granskade de svenska bankdirektörerna.De som var med och blåste upp lånebubblan som orsakade finanskrisen har klarat sig väl - nya toppjobb och miljoner i bonusar och fallskärmar.

Småsparare världen över fick se sina tillgångar rasa och miljontals människor förlorade jobben när finanskrisens chockvågor rullade in över land efter land hösten 2008. De som fastnade i skuldfällan efter krisen riskerar att bli kvar länge.
Men för dem som satte fart på lånekarusellen har det nästan bara gått uppåt - och deras plånböcker har fyllts med nya miljoner.
Thorsten Schütte sa...
Här kan man faktiskt citera Berthold Brecht:
"Att råna en bank - var är det jämfört med att grunda en bank?"

Luuuugn, polisen kommer!!!!! - När du själv har fångat den fula fisken.



Såg följande inslag på nyheterna igår om en fisktjuv, och en polis som inte hade tid.......
Den drabbade fiskägaren, Thomas von Dahn, var tack och lov, i motsats till polisen, en handlingens man, och seglar upp överst på min lista över Veckans Hjälte!

En fisktjuv som slog till mot Slottsbackens fisk i Lyckeby var finsmakare. Han stal dyrbar rökt fisk för 15 000 kronor från lastbilen som står på parkeringen även på natten. Fiskstölden fångades av övervakningskameran och på filmen syns fisktjuvens ansikte tydligt.

När ägaren Thomas von Dahn upptäckte stölden på tisdagsmorgonen förra veckan ringde han direkt till polisen.
– Jag ville inte gå in i lastbilen och bad polisen komma för att säkra spår. Beskedet jag fick var att de inte skulle komma.
Då bad jag att de skulle riva anmälan och sa att jag tar tag i detta själv i stället.

Thomas von Dahn gjorde stora affischer med bilder där fisktjuvens ansikte syntes tydligt, på plakaten skrev han att den som kände igen tjuven skulle kontakta honom och få en belöning på 5 000 kronor.
Kunder hörde av sig direkt,samtal och sms strömmade in. En man namngavs.

När filmen med tjuven låg ute på Youtube vaknade polisen i Karlskrona.
Samma dag ringde de, och nu BAD de von Dahn göra en polisanmälan.
Ytterligare en polis hörde av sig och nu jobbar de med ärendet.
Fisktjuven har förhörts av polisen och erkänt brottet.

Är Kim Jong Il masochist?



USA försöker
nu att pressa Kina att arbeta för att förmå Nordkorea att lägga om kursen. Och enligt medarbetare till USA:s utrikesminister Hillary Clinton, som besökte Sydkorea i onsdags, kan Kina nu vara berett att diskutera hur Förenta Nationerna ska agera i frågan om sänkningen av det sydkoreanska fartyget. Peking har också, enligt de amerikanska källorna, indikerat att det börjar omvärdera sina nära band med Pyongyang.

Nordkorea hotar att stänga gränserna till Sydkorea som är deras största bidragsgivare. Och jag undrar nu, styrs Nordkorea av masochister som har hemliga böjelser och njuter av bestraffningar, svält förnedring och krig?

Måtte Clinton lyckas med att försöka vira det nykapitalistiska KIna runt sitt lillfinger - för världfredens skull!

Träna som en het latino eller läs en bok?



Klicka här för inlägg på m-magasin!

onsdag 26 maj 2010

Bengt Westerberg, vilket håll blåser det åt idag då?


”Johan af Donner har inte förskingrat”
Ordförande Bengt Westerberg grep 2009-06-11 in för att försöka rädda Röda Korsets goda namn. ”Johan af Donner har inte förskingrat några pengar, utan haft ett otillåtet extranäck”.
Idag:
- Johan af Donner har begått våldtäkt på vår organisation. Han har nu dömts för ett mycket allvarligt brott och domstolen har gått på åklagarens yrkanden, säger Röda Korsets styrelseordförande Bengt Westerberg.

Jag skulle aldrig skänka en krona i Bengt Westerbergs organisation, ej heller köpa en begagnad bil av honom.

I uppochnervända Sheerwoodskogen är det alltid nån annans fel.


Röda korset-chefen Johan af Donner och hans advokat Leif Silbersky är inte nöjda med domen, de tycker domen är för sträng.
– Det är ett för kännbart straff, mycket talar för att vi låter hovrätten titta på det här, säger Leif Silbersky.
Sillen:– "Det finns en rad förmildrande omständigheter. Han är ångerfull och har försökt hjälpa till med brottsutredningen mot honom. Han vill försöka gottgöra både Cancerfonden och Röda Korset och han har länge fått löpa gatlopp på löpsedlar"

Bengt Westerberg:
- Johan af Donner har begått våldtäkt på vår organisation.

Silbersky skyller på förmildrande omständigheter och löpsedlarna.
Westerberg skyller på af Donner.
Af Donners skyller på kostnaderna för sonens studier på Lundsberg.

Dearest President, don´t put your feet on the desk, and leave us with Chinese worldpower.


Amerikanska väljarna är trötta på att skydda andra, skriver Jan Kallberg på Nesmill idag.
-"De rödgrönas våta dröm om en värld utan global amerikansk militär närvaro blir verklighet när amerikanerna tröttnar på den interventionspolitik som gällt sedan Pearl Harbor. Den politiken går obevekligen mot sitt slut. Den amerikanska befolkningen har ändrat sin politiska utblick, vilket innebär att man prioriterar inrikespolitik, arbete och sänkta skatter istället för att fundera över fred och frihet i Uzbekistan, Ulan Bator eller Uppland. Det är ekonomiskt ohållbart med dagens underskott i den federala budgeten att bedriva krig i Afghanistan på lånade medel."

Huuuu, vilket paradigmskifte, säger jag. Nåt som jag fasar för, men samtidigt har enorm förståelse för. Den grannlaga uppgiften att försöka göra världen till en lycklig demokrati kan ju inte bara vara en fattig amerikans främsta uppgift.
Hur skulle den nya världsbilden se ut?
Om det är de som har pengarna som bestämmer så lär det bli Kina som nu får herraväldet över den politiska makten.
Då vill jag helst svälja en sjävmordstablett.

– Täpp till det jädra hålet, säger president Obama.


BP fick tre varningar före explosionen, men lyckades ändå inte stoppa explosionen – nu rasar Barack Obama
Och Gode Gud, jag förstår honom, jag drabbas av nattsvart ångest varje gång jag sluter ögonen och se för mig hur det bara fortsätter och fortsätter och fortsätter att välla ut olja i vårt känsliga hav.Jag vill bara lägga mig ner och dö, någon, vem som helst, gör något, täpp igen det förbannade jädra hålet!

Den anglikanske biskopen, Biskop Nick Baines, verksam i Croydon söder om London tar hjälp av högre makter inför fotbolls-VM.


"I den första bönen som biskopen förfärdigat uttrycks en önskan om välgång för alla som arbetar med och spelar i VM.
I den andra vädjar Nick Baines till Gud om att le mot värdlandet Sydafrika och alla dem som reser dit för att ”hänga med på partyt”.
Den tredje bönen handlar om stöd för dem som egentligen inte bryr sig. Det vill säga de personer som gentemot familj, vänner och kolleger förväntas visa förståelse och tålamod under de kommande VM-veckorna och möjligen även sympati när egna laget slagits ut ur turneringen."

Som bön nummer fyra och bön nummer fem kommer fred på jorden, och att utrota svälten.

-"Det är en kvinna som håller på att föda barn på TV", sa Björn, men det var bara eurovision song contest.


Men Markus Larsson uttrycker synpunkterna på sitt sätt:
Att grekiske ”opa!”-tjuren Giorgos Alkaois skulle få finalbiljett kunde man räkna ut med arslet. Grekland och Turkiet skulle kunna skicka en kebab till tävlingen och ändå klara kvalet.

tisdag 25 maj 2010

Är det skolorna eller barnen som knäcker yrkeskvinnorna?


Helene Sigfridsson är generalsekreterare för Makalösa Föräldrar samt är MP-kandidat till landsting och riksdag, och beklagar sig på Newsmill idag.
Det är helt klart dags för Skolinspektionen att granska skolor och förskolors krav på föräldramedverkan i den obegränsade omfattning som sker idag.
Jag kan bara föreställa mig smärtan hos de barn som inte har någon förälder som stressar som en tok för att inte missa nåt. Barn som sjunger för ingen speciell och i bästa fall får vara med på ett hörn av nån annans filt."

Jag är helt övertygad om att skolorna och förskolorna talar för barnen när det gäller föräldramedverkan.
Jag kan livligt föreställa mig smärtan hos ALLA barn som sjunger för ingen speciell och i bästa fall får vara med på ett hörn av nån annans filt.
Det är helt klart dags för vissa människor att fundera på om de egentligen har tid att skaffa barn.

Vi svenskar har blivit så otroligt lättkränkta.


Anmälningarna till Skolinspektionen ökar kraftigt. Framför allt ökar anmälningarna om kränkta elever. En förklaring kan vara att det nu går att anmäla kränkningar på nätet.Totalt fick Skolinspektionen in 1 542 anmälningar i fjol, men efter bara fyra månader i år är anmälningarna 947 stycken.

Har det gått inflation i ordet kränkt, har sverige blivit en hederskultur,
vi har väl aldrig någonsin varit såhär lättkränkta tidigare?

Ett tips för att undvika att bli "kränkt": slappna av lite och ta inte allting på så stort allvar. Höj dig över småsinthet och dumheter. Simsalabim så blir du inte lika kränkt!

Höj lärarnas löner och status nu!


Anonym skriver:
"Beakta löneklyftan. På 1950-talet hade en riksdagspolitiker och en lärare likvärdig lön. Jag kan upplysa om att idag har dessa engagerade lärare en ingångslön på mellan 19 000 - 22 000!"

Varför, varför, varför har det blivit såhär?
Minns när jag som liten tös i Ystad gick på Östergatan med handen i mors, när vi mötte polisen och folkskolläraren neg jag ända ner till marken.
Just såååå betagna och respektfulla behöver vi självklart inte vara - men vad är det som hänt sen dess?

måndag 24 maj 2010

Mardrömsstart för årets Robinson.

Över 200 menniskor har evakueratst från ön Pulau Besar utanför Malaysia och Strix har under senaste dygnet tvingats avbryta inspelningarna av TV-såpan Robinson. Flera medarbetare – enligt uppgift så många som 20 stycken – från Strix har drabbats av Denguefeber.
Till skillnad från de som faktiskt lever i denna verklighet kommer Robinsondeltagarna att klara sig ifrån dengue menlösa. Om man till menlöst frånser medverkan i dum-TV.

När kommer Zlatan?


Som uppladdning inför sin mentorroll i fotbolls-VM valde den 34-årige mittfältaren och superstaren David Beckham att besöka de modiga brittiska truppernas läger i Helmanprovinsen i Afghanistan.
Där fick han bland annat prova på att testskjuta flertalet vapen - och dessutom "attackeras" av en aggressiv kamphund. Beckham var lyckligtvis väl vadderad och drog inte på sig några skador.
-"Jag har representerat mitt land många gånger på fotbollsplan, men det dessa soldater gör för sitt land - det är något helt annat och beundransvärt!"

Har ni fest.....eller? Var är Mona?


HÄR ÄR SVENSKA FOLKETS DRÖMREGERING:

Statsminister: Fredrik Reinfeldt
Finansminister: Anders Borg
Utrikesminister: Margot Wallström
Miljöminister: Maria Wetterstrand
Socialminister: Göran Hägglund
Näringsminister: Peter Eriksson
Utbildningsminster: Jan Björklund
Justitieminster: Thomas Bodström

Jag är lika dammig och urmodig som professorn.

En professor vid Berkley, Robert Reich, skriver i Huffington Post:
- Kalla mig gärna gammaldags, men jag tycker helt enkelt att det är fel att en enda hedgefond-mamager tjänar en biljon dollar. När en biljon dollar skulle kunna betala lnerna till omkring 20 000 lärare.

ÄTA testiklar? Så porrigt och vulgärt.


Lammtestiklar till middag?
Av alla inälvor måste lammtestiklarna vara bland de mest avskydda.
Vilket är synd, för om man till exempel friterar dem tills de är genomlagade, smakar de milt och fint och konsistensen påminner om kalvjärpar.
- Nej tack, jag är en fin flicka.

Aaaajjjjj pinnen SLOG mig, sa den lille pojken förra sommaren när huggormen högg.

Idag när jag sticker ut näsan så är det oktober, en klar, kylig och blåsig dag. Fast det är den 24e maj.
Annat var det i lördags då vi hängde vid bryggan i våra badkläder och funderade på årets första dopp - UTAN bastu. Tre kanotister kom paddlande förbi med två kanoter på släp. Vi förknippade de tomma kanoterna med ambulanshelikoptern vi nyss sett på grannön, och undrade vad som hänt. Ett huggormsbett i handen - huuuu. Direkt reaktion med kräkningar och uppsvälld tungan, då måste det gå fort, så tack och lov för helikoptern härute - den är guld värd.
Sen hände det grejer, två tjuvfiskare i området som är fredat från fiske från 1a april till 15e juni! Då kommer kustbevakningen, först en stor båt, sen en snabbare mindre båt i ilfart, och sen i med gummibåten från första båten. Sen ska tjyvarna fast.
I sex timmar pågick jakten, vi hann tröttna och gick istället in och skrattade ihjäl oss åt Max Rabe på TV. Vi trodde först att han VAR sån, innan vi förstod at det var en glimmrande parodi på gamla tiders kupletter.

Klicka här och läs När jag kysser havet, på m-magasin!

söndag 23 maj 2010

Surströmmingspolkan, surströmmingspolkan, surströmmingspolkan.i Norrland får gå.



Sverige kommer att ansöka om fortsatt undantag från EU:s förbud att sälja dioxinhaltig fisk, sade jordbruksminister Eskil Erlandsson på fredagen.
Dioxin är ett miljögift som bland annat misstänks kunna påverka centrala nervsystemet, immunförsvaret och fortplantningen.

Yes! Yes! Yes! Hellre bli självlysande och steril än att avstå från surströmming?

Minns ni när vi svenskar var tråkiga, ärliga, hederliga och rakryggade???


Bedrägerier och korruption ökar, även i Sverige. Fler svenska företag uppger att de har drabbats av oegentligheter. Det visar en undersökning om bedrägerier från konsultföretaget Ernst & Young, som har intervjuat internationella storföretag.
Jag längtar till forntiden när heder, ärlighet och rakhet var "svensk moral" som gjorde oss annorlunda än resten av världen.
The global förfall är här.
Var det nåt att stå efter????

För Angelica Bengtsson och svensk fiidrott i tiden!


Sveriges just nu hetaste friidrottare är Angelica Bengtsson, 16,som satt nytt ungdomsvärldsrekord på 4.47 i stavhopp.

– En chock. Jag har försökt så många gånger förut, säger hon.

Exit Kluft, Kallur och Ohlsson, m.fl.
Tack.

Hjälp Carolina Gynning att hitta en man!


Carolina Gynning hittar ingen man som accepterar henne, hon har gått igenom många destruktiva relationer.
Nu är hon åter singel och går i terapi för att prata om ångest och sin relation till män.
Ugglemurk undrar om hon inte ska fundera lite på sin egen roll också:
-"Kan det vara hennes hetsiga krävande attityd? Samt hennes ASjobbiga pipiga, nasala röst som skrämmer iväg varenda silicon-lover?"

Medan Don Corleone är mera handfast i sitt råd:
-"Grabba en rättrogen islamist i Malmö ska du se att det löser sig..."

Rödgröna tror på Reinfeldt, men vad hjälper det????


Närmare var tredje rödgrön väljare föredrar Fredrik Reinfeldt som statsminister framför Mona Sahlin, visar en färsk Demoskopundersökning.

Per,socialdemokrat, 09:19, 23 maj 2010 kommenterar såhär i DN:
-"Jag tycker att både Reinfelt och hans finansminister är otroligt skickliga politiker och inger ett stort förtroende. Tyvärr har partiet de representerar inte samma människosyn som mej och därför kan jag aldrig rösta blått. Även om Sahlin inte är den bästa partiledaren så spelar det ingen roll, för det parti hon representerar driver den politik som jag vill se i vårt land. Jag har funderat på hur man skulle få Reinfelt och Borg att bli sossar. Det skulle vara optimalt för vårt land."

Ehhhhhhh......?

Nääää, så illa är det väl inte att bli gammal Woody?


74årige Woody Allen är i Cannes för att promota sin nya film "You will meet a tall dark stranger"

När åldrande kommer på tal i en intervju säger Woody Allen såhär:.
- Ibland läggs ett romantiskt skimmer över ålderdomen. Men så är det inte. Man blir inte smartare eller lugnare. Man får bara ont i ryggen och måste bära hörapparat.
- Jag har samma förhållande som alltid, jag är absolut emot döden.