lördag 15 maj 2010

Gryningsmannen vill hämnas på allt i evighet - sy in honom!




Gryningspyromanen är misstänkt för närmare 100 bränder genom åren - men bara dömd för en.
När det brinner i min vackra gamla korsvirkeshemstad Ystad eller omgivningen runt omkring, så "vet" alla vem som är den skyldige, så är det i småstäder.

För snart sex år sedan trodde polisen att man äntligen fått honom bakom lås och bom, men Hovrätten friade honom för att man inte kunde utesluta att någon annan kunde ha varit i den uppbrunna kyrkan efter honom. Efter den friande domen fick mannen 98 000 i skadestånd för häktningstiden.
För pengarna köpte mannen en bil och reste runt i Småland och Dalarna. Anlagda bränder följde i hans spår. Polisen satte in enorma resurser för att övervaka honom.
Vid et tillfälle lyckades man säkra fingeravtryck och mannen fick tre års fängelse.
2008 misstänktes mannen för fyra nya bränder, häktades, friades och fick nytt skadeständ.
Som ung dömdes 46åringen för bedrägeri- och narkotikabrott. Därför fick han inget körkort och kunde då inte få nåt jobb (?),"allt var polisens fel". I fängelset blev han av med lägenheten - "det var polisens fel".
-"Allt är samhällets fel och jag ska hämnas så ni får veta hur det känns att bli av med allt."Förra året dömdes han till ett kortare fängelsestraff för hot mot övervakningsnämnden och häktespersonalen.
Hans livskamp mot "samhället" (= oss) är en dyrbar historia. En never-ending story.
Ibland låter det där med att låsa in och kasta bort nyckeln som en inte helt kass idé.

Poppis tävling!


På ett varuhus i Kina fick kunderna tävla om att med en hand knäppa upp behån på åtta kvinnor så snabbt de kunde.
Det fanns många villiga aspiranter med flinka fingrar, men vinnaren var en - oslagbar kvinna!
8 behår på 22 sekunder.
Har en känsla av att man i tonåren sprang på en eller annan världsmästarwanna-be.

Tala om skuldfälla- nu måste hon sälja maken.


Hillary Clinton drog på sig rejäla skulder när aspirerade på att bli USAs president, fortfarande fattas 771 000 dollar innan kampanjen går ihop.
Hmmmmm, har hon nåt som går att sälja på Blocket?
Plötsligt fick hon en idé!
Hennes man har alltid haft ett bra andrahandsvärde, ett kap faktiskt, jamen då så.
Nu utlovas en heldag med tidigare President Bill Clinton om man ger ett bidrag, för att minska skulden.
Så kan det gå när man har big Bills!

Tack för musiken!


Sverige har en guldgruva.

Ifredags tog vi emot ett födelsedagssällskap här på på ön. Som alltid vankade vi svenskt oroligt och tittade ömsom på himlen och ömsom på de dystra väderprognoserna -vi vill ju så gärna bjuda på sol och värme. Nja, isigt i luften och hotande regnskurar fick vi nöja oss med. Men vi hade ju Torbjörn, vår musikant!
När den lyxiga 65-fotaren gled in mot bryggan tog Torbjörn upp sin gitarr stoppade Evert Taube och skärgårdsvalserna i bakfickan, och stämde upp i ABBAs Mama Mia. Vilken respons, ut på däck vällde ett sällskap i 40årsåldern och dansade och sjöng så regnet flydde. Det var fransmän, italienare, engelsmän, danskar, luxemburgare, endast världen var svensk och alla kunde texterna, ABBA - vilken svensk skatt.
Så lyckliga vi kan vara över den!
Sen blev det snittar och champagne, därefter skärgårdsspecialiteter, lite snaps, förstås och Helan går. Det var det absolut roligaste, "hell and gore" sjöng de och såfort de smuttat lita på starkvaran, slog de alla i bordet: -"Torbjörn - one more timme, one more time!"
När Björn stekte den nyfångade fisken på stekbordet stämde alla upp i sina landssånger, Allouette, Volare, Wings of love....
Desserten kunde vi servera utomhus, kylan? Äh, det har varit likadant i London, i Paris och överallt. Sen dansade de sig varma medan Torbjörn serverade den ena ABBA efter den andra med allsång och jubel.
Sverige är ett exotiskt land!

Red alert warning signal - alla svenskar!!!!


En svensk politiker med invandrarbakgrund har försökt bryta mot svensk lag för att tillfredsställa en icke-demokratisk muslimsk kultur och/eller hederskultur.

Moissis Nikolaidis är socialdemokratisk kommunalpolitiker i Stockholm och skriver idag världens viktigaste artikel om den politiker som nu häktats sannolikligen misstänkt för att haft uppsåt att begå hedersbrott, på Newsmill:
-"Det är faktiskt mycket anmärkningsvärt att en toppolitiker i ett demokratiskt land och i ett demokratiskt parti kan ha en sådan relation med en ambassad som företräder en totalitär stat." -----
-"Alla partier vill öka invandrarnas inflytande, delaktighet i politiken och är ute efter invandrarnas röster. Deras "stress" över att ha invandrare med på sina listor gör ibland att omdömet brister."

En gång i tiden var jag riksdagskandidat för Junilistan, den enda gång de ställde upp till riksdagsval.
Vid första presskonferensen när vi kandidater skulle presenteras, valde partledaren Nils Lundgren ut de som skulle fronta i pressen.
Vad tror ni?
En gammal, en väldigt ung flicka,en handikappad, en bög och en invandrare. Så, klart . Färdigt och politiskt korrekt.
Jag mådde illa då och jag mår illa nu.

fredag 14 maj 2010

Shame on you.

En sak är säker!


Efter att ha sett en del av tävlingsbidragen till Eurovisions-schlagerfinalen i Oslo, så kan jag avslöja att vinnaren kommer att ta er alla med storm!!!!

torsdag 13 maj 2010

Nytt m-magasin-inlägg under blogglistan till vänster. En affärsidé!

Vilken är din favoritsång i duschen?


Vi som sjunger i duschen — 13 maj har varit vår alldeles egen dag, Sing in the Shower Day!
Sångglada från hela världen hade anslutit sig via Facebook.

59 % av oss svenskar gillar att sjunga i duschen, 32 % av oss sjunger ofta.
Populärast är Gene Kellys Singing In The Rain i duschen, men nästen lika många har ABBAs Dancing Queen som toppval. Pop och gamla klassiker är favoriter.

Skälen till att sjunga i duschen är det är avslappnande, befriande och stärkande. Vi sjunger oftast på egen hand, men det finns många som helst önskar sig en duett.
På frågan om kändisar man vill sjunga med var de populäraste svaren Shakira och Lady Gaga.
Själv har jag ingen favvoduschlåt, sjunger bara det som finns i huvudet just då.

Redan?


Igår läste jag om att forskare har kommit fram till att du gör färre misstag med koffein i kroppen. Några koppar kaffe, har i olika tester som fokuserar på minnet, uppmärksamhet och resonemang, visat på stora förbättringar.
Hmmmmmm.
Efter ett helt liv med oregelbundna tider - I could have told yoy so.

Stackare - fick du napp när du var baby?


Målbrott och menstruation kryper ner i 9- 10årsåldern, brottsbenägheten ökar, 10åringar snor bilar, pistolrånar och våldtar 8-åringar, vad ska vi ta oss till?
Om inget görs så har vi snart 5-åriga helikopterrånare.
Så nu lägger forskarna bekymrat sina pannor i djupa veck - varför är dagens barn så tidigt feta, dumma och könsmogna?
Bisfenol A är en östrogenliknande kemikalie, som bl.a finns i plasten i nappar och nappflaskor. Nu läggs skulden på denna kemikalie och all kraft inriktas på att förbjuda all användnig av Bisfenol A i nappar.

Här ser vi homofoben ta hand om sin "assistents" baggage!?!

Den här sammanfattningen är inte tillgänglig. Klicka här för att visa inlägget.

onsdag 12 maj 2010

Nytt inlägg i m-magasin t vänster under blogglistan.

Ny hyresgäst på number 10 Downing street.

nye premiärministern David Cameron hann knappt flytta in på Downing Street nr 10 förrän telefonen ringde i går kväll.
Det var president Barack Obama som ville diskutera Afghanistan och Iran.
Allvaret har redan börjat.

Vi måste beskydda vår demokrati med kraft!

-"För ett ögonblick befann jag och ett par vänner oss mellan den tappade pistolen och mobben, innan en av polismännen uppmärksammade det förlorade tjänstevapnet och kunde skynda dit för att ta upp den. Efter hand stävjades våldsamheterna och strax klev säkerhetspersonal fram och förklarade att föreläsningen avbrutits. Segerstämningen som utbröt i föreläsningslokalen var vämjelig." Det skriver IAN KOEHL, vice ordförande i Föreningen Heimdal,

tisdag 11 maj 2010

Hey kids - hjälp en uteliggare- skänk empati via I-phone.


Den yngre generationen struntar i hemlösa och deras problem. Nu finns kanske en lösning på det bristande engagemanget: en Iphoneapp
Det är en den brittiska välgörenhetsorganisationen Depaul som har noterat att snittåldern på de som engagerar sig i välgörenhet för hemlösa är över 65 år.

Den unga behöver hjälp med sitt känslomässiga engagemang och de verktyg som kan i dag fungerar är Iphone-appar.
Under tre dygn ska man hjälpa sin hemlöse i telefonen. Ge mat, sovsäck, pengar och känslomässigt stöd i lagom portioner. På så sätt hoppas Depaul att de hemlösas situation kommer uppmärksammas.

Ett gott samvete är den bästa huvudkudden.........

Världens starkaste kvinna - Ny gren för olympiaden?


Tatiata Kozhevnikova, 42, från Novosibirsk i Ryssland, har världens starkaste vagina. Detta enligt Guinnes rekordbok.
Tatiatas personliga rekord - som också är nuvarande världsrekord - är fjorton kilo. Som alltså hänger i...
Tatiata har nu släppt sin träningsvideo - endast för myndiga, OBS!

Love is in the air!


På Skeppsbron växer ett stålrörsbygget sig större för varje dag.
Det är förberedlserna för festligheterna Love Stockholm 2010, som kommer att pågå på olika ställen i fjorton dagar från den 6 juni fram till kronprinsessbröllopet i Storkyrkan den 19 juni kl 15.30.
Kärlekstemat ska locka och kända artister ska uppträda gratis på flera scener.
Alla som heter Daniel och Victoria får extrabonus och kommer in gratis på Victoriahuset i Bergianska trädgården. Skansen erbjuder barnen ”att leka prins och prinsessa och gifta sig på låtsas” medan de vuxna kan fira drop-in-bröllop om de inte hellre vill ingå äktenskap 130 meter över marken på Globens tak.
På Moderna museet kan man köpa kärleksfulla picknickkorgar i Café Blom eller äta en ”förälskad meny” i restaurangen. På Strindbergsmuseet visas en liten utställning med Strindbergscitat om kärlek.
Så kom, kom, kom till Stockholm, let your hair loose och bli kär och yr!

För alla andra - kör igång en Citronfestival, så kan alla sura och bittra trängas där och hänga läpp med varandra.

Stoppa världen jag vill stiga av!! Del 2.


"Beautyful Job Seekers" har tagit niche-jobbsförmedling till en ny nivå.
Eftersom det är ont om arbeten har konkurrensen ökat, och att "stå ut från mängden" har blivit ännu viktigare än förut.
Grundaren till sajten påstår att detta är en affärsmodell som de applicerar på verkligheten och erkänner att han själv aldrig skulle platsa.
-"Borta är tiden då utbildning, skicklighet, erfarenhet och talang var tillräckliga meriter, idag läggs mycket mer vikt vid skönhet, attraktion och utstrålning. Ja, den tiden är förbi när faktiska kvalifikationer, nu behöver du lite botox här och där, en juste push-up-behå, och att gå ner dina extrakilo för att du ska få ditt drömjobb.
Ladda upp bilder och bli rankad efter skönhet. Gå in på sajten beautifuljobseekers.com"
Eller förresten, nä - gör inte det.

Ny blogg, klicka under m-magasin under blogglista t vänster!

Playboybunnies var nånting heeeelt annat.


För många är regelbundna botoxinjektioner i ansiktet en självklarhet. Preparatet, som egentligen är ett starkt och dödlig gift, förlamar musklerna och tar därmed bort rynkor. Men många känner inte till är att sprutorna inte bara slätar ut, de kan också ge upphov till helt nya rynkor.
När vissa muskler förlamas, så får andra delar av ansiktet jobba desto mer för att kompensera.

På den som har sprutat botox i sina pannmuskler blir det särskilt synligt över näsan. När man skrattar rynkas den nämligen på ett sätt som påminner om nosen på en kanin, vilket är jätte- jättegulligt - på kaniner!

måndag 10 maj 2010

Stoppa världen - jag vill stiga av!!!!!!!!!!!


Ilskan mot mot australisk oskuldsauktion i teve är enorm.
Flera unga har övertalats att sälja sin oskuld på auktion i nytt realityprogram, som Justin Sisley lanserat. I hans nya TVprogram kommer tre frivilliga kandidater auktionera ut sin oskuld och ha sex med högstbjudande.

Oskulderna får över 130 000 kronor var för att delta i auktionen och behåller dessutom 90 procent av den summa de ropas in för på auktionen.

Vad är detta för dårpippi, vilka är tjejerna? Vilka är männen?
Och framför allt vilka är det som fluktar på eländet?
Yaccckkkk.

Fotmassage eller bomb?


KARACHI, Pakistan — Pakistans flygplatsmyndigheter har häktat en passagerare, Faz Mohammad, som hade elektriska säkringar och batterier i sina tennis på söndagkvälllen.
Vid det inledande förhöret uppgav mannen att sakerna var till för att massera hans fötter, men man kan också använda dessa till andra ändamål, bland annat tillverkning av bomber.
Säkringarna och batterierna upptäcktes i en scanner.

Better safe than sorry.

Klicka på m-magasin till vänster under blogglista. Ny blogg nu!

Det bor en liten kines i många av våra svenska chefer.


Mobbning och hemlighetsfulla chefer. Det är problem på Kungliga biblioteket (KB) som tonar fram i en intern medarbetarenkät som gjordes i mars i år. En ”oroande väckarklocka”, säger Riksbibliotekarien Gunnar Sahlin.
Kritik finns också mot ledningen inom KB som betraktas som sluten och toppstyrd. På frågan om ”KB:s beslutsstruktur är transparent” höll 13 procent med och svarade ”ja”, medan 59 procent inte höll med om påståendet och svarade ”nej”. Och på frågan om ”KB:s arbetsordning är tydlig avseende delegering och befogenheter” var det 26 procent som höll med om detta, medan 46 procent inte kände igen sig i på­ståendet.

Men, vilka amatörer, cheferna på KB.........hela ledningen har mycket att lära sig!!!!!

1. Första året efter ett usel resultat, så mörkar man hela undersökningen helt enkelt. Gömmer undan den och låter den falla i glömska.
Om någon enveten personal efterlyser den, så antecknar man personens namn och bedömer personen som "illojal" och "uppviglare".

2. Nästa år går chefen ut och säger att alla i personalen har missförstått alla frågorna. Sen gömmer man undan den och låter den falla i glömska.

3. Tredje året går chefen ut och säger att ledningen ska "ta till sig" resultatet och att "de hör vad personalen säger", och att "de ska ta med sig resultatet". Sen sammansätter de en personalförbättrargrupp bestående av entusiastiska individer ur personalen, som kommer med stora förbättringsområden.
Som ledningen konstant slår ner på grund av att det "inte finns ekonomi".
På det här sättet kan man sen fortsätta att lura de godtrogna medarbetarna år efter år efter år.
Utan att hängas ut i DN.

Jättespännande filmprojekt!


Liam Gallagher från gruppen Oasis vill göra filmm om sina idoler The Beatles.
Filmen kommer att fokusera på supergruppens förfall under sina sista år tillsammans och baseras på Richard DiLellos memoarer.
DiLello jobbade på Beatles skivbolag Apple och beskriver i boken hur supergruppen var höga på knark, försåg sig ur skivbolagets egen bar och sakta men säkert gled ifrån varandra.
Låter sorgligt, men jag vill ändå inte missa.
Var egentligen jätte-Stonesfantast, men har mer och mer börjat älska Beatles glimmrande evergreens. Kan gå in i långa perioder som jag fastnar i Beatleslåtar, precis som Simon and Garfunkel, som också är helt odödliga, och berör fortfarande ända in i hjärteroten. Det är stort.

"Grekerna är lata och vill inte betala skatt"


Man kan tycka att det inte är det grekiska folkets ansvar, utan de styrande politikernas. Regeringen har sviktit folket och fört dem bakom ljuset, den saken är klar. Men jag antar att grekerna har haft demokratiska val.

Kom att tänka på debatten igår mellan Sahlin och Reinfeldt, när Sahlin sa:
Mona Sahlin: "Det är du som är regeringen"

Ja, så är det tack och lov.
Då är det vi svenskar som väljer om vi vill slippa ha det som grekerna.

Halvnaken Lady Gaga i Stockholmsnatten


Efter konserten i Globen i lördags anlände Lady Gaga till restaurangen Le Rouge i Gamla stan iklädd spetsunderkläder, håliga nätstrumpbyxor, svarta solglasögon, en blond peruk samt en jacka.

– Vi har ingen dress code, man får komma som man vill, säger delägaren Danyel Couet.

Bricke, 32 år, undrar:
-"Frågan är, skulle jag bli insläppt på krogen om jag gick i bara kalsongerna. Tror inte ens ett bar Björn Borg eller Salming kallingar i guld skulle hjälpa mig där. Ett solklart fall för diskrimineringsombudsmannen!"

Medan Megaforce, 43 år har andra tankar:
-"Vi får väl hoppas att hon skapar en ny trend.."

söndag 9 maj 2010

Polen - Europas Iran?



Polska popstjärnan Dorota Rabczewska:
”Det är svårt att tro på något som författats av människor som drack för mycket vin och rökte örtcigaretter”.
För egen del sade hon sig ”mer tro på dinosaurier än Bibeln”. Uttalandena har retat upp det religiösa etablissemanget i Polen.
Nu hotas hon av fängelse eller böter.

Sorry Mona, det duger inte.

Mona påstår att det fins 7 miljoner löntagare. Ska barn och pensionärer arbeta om oppositionen får makten?
Politiker som gör anspråk på makten och kläcker ur sig sådana dundertabbar, gör mig faktiskt rädd.

Sveriges bästa havregrynsgröt.


Under Landsbygdsriksdagen i Sunne i helgen vann Pia Redin från Karlstad med sin havregrynsgröt spetsad med skrädmjöl, kardemumma och honung. Till detta serverades mammas blåbärssylt.

Politisk asyl till talibanledare?



De högsta talibanledarna ska erbjudas en fristad utomlands — t.ex Saudiarabien — om de bryter alla band med terroristerna i al-Qaida.

President Karzai har länge erbjudit talibanerna fredssamtal, och liknande tongångar har ibland hörts från amerikanskt håll. Men USA:s regering har väldigt små förhoppningar om något snabbt fredsgenombrott och satsar än så länge på en militär seger över upprorsrörelserna.

Talibanerna har sagt att det inte kan bli tal om några fredsöverläggningar förrän alla utländska soldater har lämnat landet.