lördag 20 mars 2010

Mona, Mona vad ska vi ta oss till?


Fötroendet är i sunkigt bottenläge för den person som antas bli Sveriges statsminister om ett halvår.
På Sveavägen pågår intern, högst inofficiell, vadslagning om "när avgår Mona?".
Ska istället Maria, som vi inte vet nåt alls om mer än att hon gör sig bra i TV, bli vår nästa statsmninster?
Till och med Göran Persson lär vara stressad i denna dokusåpainspirerade cliffhanger.

Jag har fegat i frågan om dödshjälp.


Jag har gått i ett par dagar nu och varit tvärilsk.
Mest på äldres situation, idag skriver en kvällstidningskrönikör om att hon vill att hennes farmor ska få ett glas vin på äldreboendet. Vaddå få????
Är inte farmor myndig? Har inte farmor RÄTT att äta god mat, dricka vin och kaffe om och när hon själv vill?
Är vårdpersonal inget annat än överförmyndare och fångvaktare i statens tjänst?
Detta är ändå grädde på moset, för människor, läs människor, som inte ens får duscha en gång i halvåret.
Alla ni som arbetar i äldrevården - säg upp er i protest, återgå i arbete först när ni tillåts ge en värdig och kärleksfull vård.

Så till den 31-årig totalförlamade kvinna, som varit bunden vid respirator sedan sex års ålder, som vädjar till Socialstyrelsen om att få avsluta behandlingen. Läkarna är villiga att hjälpa henne, men Socialstyrelsen är tveksam.

"Det är min uttryckliga önskan att respiratorn stängs av efter det att jag har sövts", skriver hon i brevet till Socialstyrelsen.

Om patienten är beslutskapabel, välinformerad och medveten om konsekvenserna av sina önskemål ska man tillmötesgå önskemålen om att antingen inte sätta in en viss behandling eller att avbryta en pågående behandling, säger Ingemar Engström, ordförande för Läkaresällskapets delegation för medicinsk etik.

Jag har värjt mig för frågan i flera dagar, hur ska jag, någon, förmå förstå.
Men så började jag prova att sätta mig in i bara tanken.
Att ligga totalt hjälplös och i behov av allt, tom att andas.
Att räkna sekunder lika långa som år, att se dag förbytas till natt, dag till natt och dag till natt.

Vi protesterar mot tortyr i alla andra länder, men tillåter det på våra egna sjukhus under överinsyn av medicinsk expertis.
Vad är vi, barbarer?

Skottarna, inga snålisar


med pocenten.
Det skotska bryggeriet Brew Dog, norr om Aberdeen tillverkar ölet ”Sink the Bismarck!” som innehåller 41 procent alkohol. Världens starkaste öl har högre alkoholprocent än både whisky och vodka.
Jag kom att tänka på den eleganta äldre damen i business-class som jag serverade en måltid. När jag höll upp våra olika rödviner med etiketterna fram så att hon skulle kunna välja, skakade hon blott på huvudet, log och sa:
-"Välj du, du förstår, det är bara yrseln jag är ute efter."

fredag 19 mars 2010

Thank goodness, vi slipper seTony Irving springa naken i parken.

Mattias och Claudia i final.
Willy får ta sin sovmorgon och sina bärs.
Yes.

Tänkte zappa mellan Så ska de låta och Let´s dance.


men när Cookies and Beans rev av Leonard Cohens "First we take Manhattan - then we take Berlin" så var vi helt sålda!
Vi stannade med de 6 musikanterna, tre tjejer och tre killar, och fick oss en magisk kväll.

Om vagina


Resumé skriver om JWT New Yorks tampongreklam som avslutas med “Why are tampon ads so ridiculous?” och en bild på nya kollektionen av tamponger från U by Kotex.
Reklambyrån vill ironisera över den tillrättalagda bilden för tamponger och bindor. Men JWT fick beskedet från tre, ej namngivna, tv-kanaler att det inte var ok att säga vagina i reklamen. Därför säger kvinnan i reklamen ”där nere” i stället.
Men inte heller "där nere" godtogs av två av de tre tv-kanalerna.


Vagina, är de inte kloka?!!???!! Tittarna kan ju få hjärtsnörp och högt blodtryck. Fatta de! De måste givetvis säga snippa.

Den här tjejen heter Elin Westin


och hon är inte den vassaste kniven i lådan, om ni förstår vad jag menar.....!
Första gången jag stötte på henne var när vi hade kalas hemma, stämningen var topp, skratten lyfte taket, men plötsligt klev Elin Westin in objuden, och satt sig och bajsade ett jättebajs på mattan. Alla höll för näsan och försökte få ut henne, men hon var envis, och spjärnade emot och skrek :- Allt ljus på mig, allt ljus på mig, bara jag får tycka, ingen annan, INGEN ANNAN!
Nåväl vi lyckade till sist låsa ute henne. Sen dess har hon stalkat mig och det unnar jag inte min värsta fiende. Elin Westin förmedlar dödsångest, att bara titta på henne är som att stirra på en tapet på en cancerklinik, hon är ondskan själv.

Om ni får syn på henne, bara låtsas att ni håller med henne, och ring vid första bästa tillfälle efter polisen, 112 direkt!

"kineser äter allt på fyra ben utom bord och stolar.."



Kinesisk kannibal
mördade elvaåringen och åt upp hans hjärna. För att bota sin epilepsi.


Tänk att världen alltid är lite sjukare och äckligare än man nånsin vill föreställa sig..

Håll i dagskasan, alla hemlösa som säljer Situation Stockholm!


Minns ni att Johan af Donner avskedades som kommunikationschef på Röda Korset, efter att han hade förskingrat miljonbelopp från både Röda Korset och Cancerfonden. Han hade umgåtts i societen och levt gott på pengar som kärleksfullt skänkts av godhjärtade människor till utsatta och lidande medmäniskor i världen.
Af Donner erkände men hans ekonomiska situation beskrivs som kärv. För närvarande har af Donner en skuld på 7,8 miljoner kronor hos kronofogden.

I väntan på rättegången har af Donner spenderade hösten 2009 med att arbeta som volontär på en förening för hemlösa, studera religionsvetenskap och med att skriva på en bok.

Vad läckert med en snackestund på Lilla torg, Cia,


nä, jag hittar ingen frisör.
Igår testade jag en ny, kom hem snaggad och med morotsfärg.
Det måste vara nåt fel på mig, sättet jag försöker förklara på, sluddrar jag eller är det den där lilla skånskan som ibland finns kvar och gör mig obegriplig? Eller har jag ett ovanligt mesigt kroppsspråk som säger, äh, gör vad du vill, jag bryr mig inte. Eller är det precis tvärtom, den här mopsiga tjejen hon ska få se på andra bullar - jag tänker göra precis det som hon inte ber om?
Denna gåta måste lösas.
Vad händer nästa gång?
En sak är säker - I never know.

Är du aldrig i huvudstaden?
bamsig kram!

torsdag 18 mars 2010

Inte bara ett stycke tyg.


Såg ni Korrespondenterna?
Slöjan till debatt igen, och tyvärr så håller jag inte med i slutklämmen att det "bara" är ett stycke tyg.
Snarare ett otroligt laddat tygstycke som används i mycket uttalade syften.
Slöjorna har sitt ursprung i hednisk tid och inte i Koranen. Koranen rekommenderar att kvinnor endast får visa de delar av kroppen som anses anständiga att visa, inte uttalat vilka.
Vi fick följa två muslimska välutbildade franka systrar som verkar vilja sticka ut och chockera i det västerländska samhället. Som unga gjort i alla tider, med piercing och tatueringar eller vad som helst för att provocera, i sitt sökande efter egen identitet.
Hur som helst de här två systrarna har startat upp en websajt som lite flashigt heter "Hijab in the city". Vi fick följa med på ett slags releaseparty där de själva uppenbarade sig i exklusiv och trendig make-up och otroligt läckra huvuddukar. I lyxiga sidensjalar med briljanter och glitter umgicks och minglade de i Parissocieteten, där de upplevs som starka opinionsbildare.

I Afghanistan långt där ifrån underkastar sig fattiga kvinnor i heltäckande slöjor bland lerhusen i de gamla klanstyrda primitiva samhällena.
Jag tror att dessa kvinnor inte ens skulle våga drömma om att någon tog strid för dem, genom att kämpa för de ädla värdena frihet, jämlikhet och broder/systerskap.

Fly för livet - kräksjukehallon!



Frysta hallon av märket Euroshopper återkallas av Ica sedan man konstaterat förekomst av den mycket smittsamma caliciviruset, uppger Ica-koncernen. Calicivirus kan orsaka vinterkräksjuka och ger vid insjuknande symtom som kräkningar, diarré, buksmärtor, yrsel och feber.
Läs igen symtomen´: kräkningar, diarré, buksmärtor, yrsel och feber. Rys och ångest och panik.
Jag har inga som helst problem att framkalla känslorna, och när jag nu tänker efter lite så tycker jag tydligt att det börjar köra i magtrakten på ett molande otäckt och krypande sätt. I nacken känns en ilning och i pannan kallsvett, vad blek jag blev plötsligt. Och Björn som lagar mat nu - åh nej, nu vänder det sig på riktigt.
Nä puh, bara inbillning än så länge, men man får inte vara för säker.
Jag vet, det kommer inte förrän på natten, när man kastar sig från ena sidan av sängen till den andra, man vägrar acceptera faktum, man hoppas att det ska gå över. Men till slut har mman inget val, man kryper upp, kastar sig över toaletten och inser att det blir svårt att välja ände. Det finns inte många sekunder att tveka. Kaskader från två håll, och du har inget att säga till om alls.
Sen lugn och somna om.
Tillls det börjar om, pockande molande buksmärtor and here we go again.
Tills du inte är människa att stå på dina egna ben och du ligger på golvet som ett ynkligt asplöv som inte förmår annat än att ligga kvar med en frottehandduk till täcke och en toarulle som kudde.
Jag kommer inte att gå utanför dörren och utsätta mig för hallonätare.
Eller skabb. Eller TBC.
Allt är på gång, men jag tar faktiskt vad som helst hundra gånger, om jag bara, bara slipper kräksjukan.
Så illa är det.

Jag är i väldigt gott sällskap


Läste att Anna maria Corazza Bildt inte närvarar på arbetsplatsen i Europaparlamentet i veckan.vilket beror på en seglivad öroninflammation. Hennes läkare har utfärdat flygförbud.

Kalla mig Trendsetter!

Jag är avtrubbad.


Jag vill verkligen inte vara det alls. Jag vill känna, uppleva, reagera, men jag har i viss mån på bara ett par månader blivit domnad, förhärdad och bedövad.
Därför är jag skyldig hela Chiles befolkning mitt varmaste förlåt.

Tänk så mycket Haiti det var, timme efter timme, efter timme. Vi grät förtvivlans tårar inombords när vi såg alla som letade efter nån, all massförstörelse och alla stympade kroppsdelar. Vi rusade till insamlingar och tidningarna var fyllda av dramatiska livsöden på första sidor veckovis.
Men så bara kort tid efter händer samma sak i Chile, och jag har hört, sett, accepterat men inte ens nämnt jordskalvet här på bloggen.
Har jag blivit hjärtlös och okänslig, har vi alla blivit det, funkar vi människor så?
Smärta och mänskligt lidande, kan vi bara ta in en viss dos, sen stänger vi av?
Vad hände?
Undrar jag som innerst inne lider lika mycket med de drabbade hemlösa i Chile.

Detsamma med Afghanistaninsatsen. Begriper inget själv.
"Svenskar utsatta för attacker", för bara nån månad sen hade den rubriken skapat vidrig ångest, gjort mig sömnlös och sönderstressad i ängslan över min son, mitt barn.
Men nu, efter att det värsta redan har hänt, så är jag mer avtrubbad än nånsin.
Eller har jag bara skaffat mig det pansar jag behöver och måste ha för att orka leva?
Mäktar vi människor med bara ett trauma åt gången?

onsdag 17 mars 2010

Kolla, ny upptäckt i Japan, en biltvätt för hundar!

Titta på videon.
Placera den lilla älsklingen i maskinen, stäng dörren och välj program. Inte svårare än att tvätta kläderna, utlovar företaget som köpt in tio maskiner till den japanska marknaden. Maskinen värmer upp vattnet till behagliga 35 grader. Inga problem med schampot heller som uppges inte skada hundens ögon.
Efter den renande duschen torkas och blåses hundens päls i en härlig vindrufsig "frisyr".
Men är den säker för den lilla vovvsingen? Jadå, absolut jag har provat själv, den är bekväm och säker, säger hundtrimmaren Ayana Tada.

Allt detta för bara 10 dollar, motsvarande 70 kronor.

Totalsågning av nya filmen Änglavakt


med Michael Nyqvist och Isabella Scoruppco.
M-magasin har satt en skylt med "SE INTE!" över filmfotot, en så tydlig dissning har jag nog aldrig nånsin sett i nån recension förut.

Ge Michael Nyqvist ett påskägg med mycket kärlek i!

Pgra lock för öronen har årets semester blivi väldigt, väldigt miljövänlig och gratis.


Nu ger Kina hopp för oss som med trumhinnebesvär!
Snabbtåg Europa-Bangkok år 2025!
Vad sägs om att köpa en tågbiljett i London på måndag, vara framme i Peking på tisdag, och kanske i Bangkok på onsdag? Kinas planer på snabbtågsutbyggnad över stora delar av Eurasien väcker häpnad runtom i världen.
"Den nya Sidenvägen från Kina byggs av stål", konstaterar indiska Hindustan Times om de storslagna kinesiska planerna.
Visionen är att i mitten av 2020-talet nå ett 20-tal länder med kinesiska snabbtåg, däribland flera stora EU-destinationer.

Om sådär tio - femton år - åh vad jag lääääängtar - heja kineserna!

SlösO, var är du?Skynda, skynda - nu är det bråttom!


Om ni bara ska läsa en enda ledare idag,läs Malin Siwe i DN Bidragsentreprenörer. EU-fonder: Företagsamma skapar projekt i stället för företag.
Siwe:
-"Med EU-fonderna har vi fått en ny stor yrkesgrupp, de energiska och initiativrika bidragsproffsen. Om de använde sin energi till att starta företag själva skulle flera av dem bli lyckosamma företagare. Men det samhälle som hyllar projektansökningsatleterna som entreprenörer är illa ute."

Det viktigaste idag är inte entrepenörskap och företagande utan hur man enklast får tillgång till olika stats- eller EU-stöd. Vart är EU-Farbröderna på väg med Euoropatanken?

Blandade synpunkter på Tigers comeback


Det har gått fyra månader sedan otrohetsskandalen kring Tiger Woods rullades upp.
Men nu kommer han tillbaka till golftouren och inleder i en av de tuffaste tävlingarna i världen, US Masters i Augusta.

0selma+fridolf, 54 år, Arild,
De märken han gör REKLAM för tänker jag BOJKOTTA!

rattel, 79 år,
Löjligt, varför ska han stå till svars för hela världen för att han pippat runt lite?

Årets fynd för knäppisar!



Anonym säljare tros kunna få fem miljoner dollar för sprutan som doktor Conrad Murray använde för att ge den sista, dödliga dosen propofol till Michael Jackson.

Första - andra - tredje - hör jag 5 miljoner dollar, hör jag 6 miljoner dollar?

tisdag 16 mars 2010

Mästarnas Mästare, en underhållande thriller


Jättekul grenar, otippade vinnare, härligt laid-back vänskap och en fullkomligt storartad Louise Carlsson, fokuseringens mästarinna.

pssst - jag märker till min egen förvåning att jag redan saknar seriens egen badboy....

SlösO - Äntligen!



-"Vi vet att många väljare är upprörda över slöseriet, både för vad det kostar och för vad pengarna i stället hade kunnat användas till. Därför startar Skattebetalarnas Förening och tankesmedjan Timbro nu SlösO – ombudsmannen mot slöseri med skattepengar."
Vi kommer under året att följa upp de klagomål vi får in och verka för att slöseriet uppmärksammas och upphör. SlösO lägger sig inte i hur hög eller låg en viss skatt är, utan enbart hur och till vad den används. Vi förutsätter att samtliga politiska partier är intresserade av en självsanering i dessa tuffa tider. Ty varje förslösad skattekrona är, som bekant, en stöld från folket.

Yeeeaaahh, min önskedröm har gått i uppfyllelse.
En myndighet med kompetenta och omutbara utredare som kan undersöka vad politiker och administratörer på alla nivåer egentligen håller på med.
Och vilken kompetens de har för det.
Detta är något som verkligen, verkligen behövs.
Ska vi röstar bort slösaktiga politiker, så måste vi veta vilka som slösar och hur.

måndag 15 mars 2010

Nyfiken på varför Engelsmannen Beckham flög från Milano till hälseneoperation i Helsingfors?


Beckham slet av hälsenan i samband med söndagens kvällsmatch mellan hans Milan och Chievo.
Specialisten, läkaren Sakri Orava, arbetar vid en idrottsklinik i Åbo, och första prognosen efter operationen för VMspel för England om tre månadder var inte speciellt positiva, snarare obefintliga.

Men denne DR Orava där i Helsingfors, han måste ju vara something else.
Nån som vet?

Polisen ligger efter med informationen.

En stor polisstyrka tog sig in i studentkorridoren i Gamlestaden i Göteborg kl 01- och arresterade massakermannen som sägs vara student på Chalmers.
En av de boende säger:
- Jag vaknade av att det var en massa väsen och undrade oroligt vad som hänt, det var tumult, inte som en vanlig efterfest. Det var obehagligt, men så skrek polisen att det var polistillslag och därefter gick gripandet fort.

33åringen sägs vara en lugn kille som inte har utmärkt sig, hans dator beslagtogs.

Hallå polisen, varför så hemliga? Vem var han, vad är det för människa och varför? NÄÄ- Det tänker inte vi tala om, säger polisen.


33-åringen som hotade KTH "hade inget uppsåt".
Den anhållne mannen har erkänt att han skrivit hotet på internet, men menar att han inte tänkte begå något brott.
-"Eh...jag skoja ba....liksom."

Grovt olaga hot kan ge 4 års fängelse, det borde varenda pucko som hotar andra människor begripa.

Monica Green, S, tycker till igen.


Idag vill Socialdemokratiska riksdagskvinnan Monica Green legalisera sex mellan syskon.
I förra veckan var hon fruktansvärt förgrymmad för att hon trodde att Göran Hägglund räckt tunga åt henne.
Hon har många strängar på sin lyra och ett vitt spann emellan åsikterna, eller som man säger sila mygg och svälja kameler.

Tvärtom-språket


Carolina Gynning säger "Jag behöver bo ensam ett tag".
Vilket betyder:
- "Det finns INGEN, ingen, i hela världen som vill bo med mig, snyft!"

söndag 14 mars 2010

Sätt in livsmedelsverket!



Under flera år levde en mamma och två barn i Småland i ett veritabelt helvete. Pappan kränkte, misshandlade och hotade familjen reeflexmässigt.
Barnen har bl-a pryglats med basebollträ på fötterna så att de inte kunnat gå i flera dagar, han har också bundit fast barnen och därefter misshandlat dem.


Detta får inte hända.
För att få ett slut på dessa ständiga missar av inkompetenta socialkontor, där barn tvingas leva i föräldrars misär och tortyr - låt livsmedelsverkets militanta tjänstemän ta över.
Detta är inget skämt.
Jag har aldrig varit allvarligare.

Zorros världsmästar-nos


kan lyckligt hitta varenda liten gammal stelfrusen möglig brödkant som snälla människor lagt ut och gömt undan väl till de vilda stackars svältande djuren.

kvinnor som instrument



”Jihad Jane”, Colleen LaRose, är inte den enda amerikanska kvinna som figurerar i den avslöjade mordkomplotten mot den svenske konstnären Lars Vilks. Även denna gång rör det sig om en kvinna som nyligen konverterat till islam, Jamie Paulin-Ramirez, 31 år från Colorado med arbete inom vården och en 6-årig son.

Paulin-Ramirez är en av de sju personer som tidigare i veckan greps i Irland. Hennes familj berättar att hon började tillbringa alltmer tid framför datorn innan hon försvann i september förra året.

HENNE SKA VI HA!!!!,

Ny väljarundersökning idag.
Svenskarna har fallit för Maria Wetterstrand.
Punkt.

Sen ger vi blanka den i vad det är för politik hon vill föra, vilka andra som finns i MP, och vilka MP vill samregera med och andra petitesser.

Sen simmar vi aningslöst vidare i ankdammen som om det inte var viktigare att välja vem som ska regera vårt land i hela fyra år.