fredag 26 februari 2010

van Rompuy, karismatisk som en fuktig dammtrasa!



EU:s första president, Herman Van Rompuy.

Nu hånas han i Europaparlamentet av den brittiske parlamentarikern Nigel Farage från det EU-kritiska missnöjespartiet UK Independence Party.
- "Du är karismatisk som en fuktig dammtrasa. Vem är du? Jag har aldrig hört talas om dig. Vem röstade för dig? Är det här europeisk demokrati? Jag anar att du ändå är kompetent och kapabel och farlig, och jag tvivlar inte på att din avsikt är att bli den tyste mördaren av europeisk demokrati och europeiska nationalstater."
Han hänvisade till att EU har förvandlat Grekland till "föga mer än ett protektorat".
Du verkar hata själva tanken på nationalstaternas existens. Men det är kanske för att du kommer från Belgien, som inte är mycket till land, sade Farage.


Ja här sparades det minsann inte på krutet. Befriande ärligt, men inte snällt.
Måste politiker vara snällla mot varandra?
Inte vet jag, har aldrig velat ha en gemensam president eller utrikesminister eller valuta eller nationalhymn.
Så kalla honom vad ni vill.

Jag ääääär så glaaaaad att jag är tjej - ho-ho!



En forskare har undersökt 59000 turister på utlandsrea, och konstaterar att kvinnor som blir sjuka i utlandet får diarré, och män som insjuknar på resa får könssjukdomar.
Var i hela världen får man forskningsanslag till sånt?

Castenfors på Lijevalchs viker ner sig, buuuu!


Tanken var att några av landets främsta poeter skulle skriva kärleksdikter till en ljudinstallation längs Strandvägen i Stockholm i samband med kronprinsessans bröllop i sommar. Men det massiva motståndet från dessa löjligt fisförnäma och yberpretto poeter som inte ville förknippas med kungahuset blev för mycket. Nu lägger Liljevalchs ner sitt projekt med kärleksdikter till kronprinsessans bröllop i sommar.

En underbar tanke, hade så gärna strosat där fram och tillbaka med Björn i sommarsolen till ljudet av viskande romantik.
Men Lijevalchs chef Mårten Castenfors är en ganska sorglig typ, skrev till honom med ett förslag: Låt allmänheten skriva dikterna utifrån ren och skär kärleksyra, och gör Strandvägspoesin till en härlig folkfest!
Men han rynkade på sin fina kulturnäsa och behagade inte en besvara mailet från en simpel okulturell.
Svenska folket göre sig ej besvär!

Tatoo or not, that´s the question.


På M-magasin berättas om en kvinna som tatuerade in sin mans porträtt på armen efter hans död vid 84 års ålder. Sen startades en debatt på nätet, för eller emot. Mycket starka meningar på båda håll.
Vad jag tycker? Inte ens en mygga skulle få förfula någons vackra kropp.

Var jag med i dolda kameran igår eftermiddag?



Var på väg ut på eftermiddagspromenad med hundarna och passerade den vidrigt 1/2- meters knaggliga snödränkta och isiga parkeringen.
Fick då syn på lilla damen, 85 år, vars gamla gröna bil snyggt glidit rakt in i en snövall 5 cm från grannens blänkande BMW.
Damen med den gröna bilen är jättesöt och ursnäll, lite tyst, hör dåligt och är verkligen inte större än en fågelunge. Nu stod hon där med en liten spade och sprätte försiktigt.
Jag ilade fram och artikulerade: JAG GÅR HEM MED HUNDARNA, KOMMER SEN SNABBT TILLBKA OCH HJÄLPER DIG!
På vägen tillbaka sprang jag på en kvinna i 60årsåldern från hemtjänsten, som jag har sett här då och då, hon är säkert kusin med Jerry Williams, åtminstone talar hon likadant.
När hon såg min galopp och bestämda blick, slängde hon fimpen och hängde på.
Hon var nu oombedd insatschef.
-"De va som fan!"
Hon kastade sig vant in i förarsätet och gasade allt vad hon hade. Ingenting hände.
Bilen var framhjulsdriven och höger framdäck hängde i luften.
Nu kom Åke med hatten, 75 år, och hans väninna Audrey, lika gammal, nyss landat från Skottland. Åke är pensionerad akademiker så han var inne på min linje att söka orsak innan vi gasade. När jag låg ner på magen kunde jag känna med spaden den stora iskockan som bilen vilade på. Men det var omöjligt att krossa den liggande.
Audrey gjorde sitt bästa, grävde som en hund med bara hännderna så snön yrde.
Men insatschefen från hemtjänsten började nu ana oråd:
-" Naaa för faaaaen, då måste de bli bärgning, serru, om vi sliter nu lossar hela underredet och avgassystemet och oljeledningen och nu snackar vi stålar, hajar ni."
Lilla damen med gröna bilen kröp ängsligt ihop.
-"Dinkan e mycket, tanten väntar, jag dunstar."
Alla drog en suck av lättnad.
Då kom fru Knorrenskiöld, 86 år, hennes turkosa ögonskugga hade hamnat på sniskan, och så äntligen grannen Molin som tillsammans med mig sänkte medelåldern en bra bit.
Nu hände det grejer, Molin hämtade en av sina välvaxade Beamers, Åke hämtade draglina och jag intog ratten i gamla gröna bilen.
Lilla tanten, fru Knorrenskiöld och Audrey avvaktade tyst, men ville så gärna, så gärna hjälpa till.
De ställde sig på rad med sina ådrade händer på motorhuven.
Jag la i backen , Åke ropade NU! och Molin drog loss bilen med ett ryck.
Och där låg de tre tanterna!
Huller om buller i en liten hög.
Nu dog de tänkte jag, ända tills jag hörde dem fnittra.
Och nej, ingen dold kamera nånstans. Jag sprang hem så fort jag kunde.
Och brast äntligen ut i gapskratt i all min befriande ensamhet.

Tager du Anna Maria Andersson, denna Anna Maria Andersson?


" Rätten till att få gifta sig borde bygga på kärlek och inte på tvåsamhet. Det är något som inte borde vara relaterat till om man lever som singel, par eller harem" "Alla välkomnas att delta aktivt genom att gifta sig inför sin egen spegelbild, med eller utan objekt, och med hela internet som vittne.", skriver Snövit Hedstierna, konstnär,
ALLA vill nu gifta sig och ha en ring på sitt finger!

Jo, jo, jo livet är orättvist.
Men gift dig med dig själv då, din älskade hund, din nya bil eller din brödrost, varsågod,.
Och ha så kul.
Speciellt på bröllopsnatten!

torsdag 25 februari 2010

Dunderfiasko av Tre Kronor - utslagna i morse


Riiiing, Är det allmänna reklammationsnämnden?
Jag vill ha tillbaka OS i hockey. Jag känner mig jättelurad.
Hade redan gjort sandvikare, poppat popcorn, köpt snacks och öl och....
skulle bänka mig för alla spännande och hårresande svenskmatcerna och så har de redan loosat.
Nä. Jag accepterar det inte. Aldrig i livet. OS om, eller pengarna tillbaka.
Från Grundlurad och Fly Förbannad.

Och? Vad har vi här då????Muskotnöt!!! - men, jag skulle bara köpa till mamma, jag lovar.

I potatismoset du kan ta muskotnöt , eller drogfritt alternativ.



Att droga på muskotnöt har blivit så vanligt i Njurunda att flera matbutiker blivit tvungna att plocka kryddan från hyllorna.

Det är ett amfetaminliknande ämne i nöten som ger en effekt som påminner om en seg fylla. Men som också kan ge hallucinationer. Vad ungdomarna inte vet är att drogen i stora mängder kan vara rent livsfarlig och kan sabba dina njurar.

På webbforumet Flashback kan man läsa om ungdomar som diskuterar hur man kan konsumera muskotnöten som en drog, samtidigt som de delar med sig av sina rus.

Profilen som kallar sig Muskotören skriver att "det började snurra och luta och verkligen allt var sjukt roligt."
Efter ett tag blir han och kompisen allt tröttare, och sedan kom ångesten. "Trodde föräldrarna skulle hitta oss döda efter överdos på muskot. Var nog det som gjorde att jag svimmade och det i sin tur skrämde mig ännu mer eftersom jag aldrig någonsin svimmat i hela mitt liv. Dödsångest total! Efter det var jag helt förstörd, fick feber och ont i hela kroppen."

Men, Gud, var får de allt ifrån? Muskotnöt?

"Späckhuggaren Tillikum killed his closest human friend."


Späckhuggaren Tilikum, kallad Telly, dödade på onsdagen sin tränare Dawn Brancheau inför en chockad publik på Sea World i Orlando.
Det var efter en uppvisning som Telly plötsligt slet tag i sin tränare, i håret eller armen, och drog ner henne i vattnet inför dussintals Seaworldbesökare.
Ögonvittnen berättar hur Dawn Brancheau plötsligt var i Späckhuggarens käftar och slungades runt, runt, innan hon drogs ner under vattnet. Hon drunknade sedan i späckhuggarens våld, uppger Orlando Sentinel.

Uhhhh, vilken rysare, från skoj och mys till skräck på nolltid.
Har varit på Sea World i San Diego med barnen massor med gånger när de var små. På den tiden hette djuret Shamu the killerwhale, så killerwhale - kanske bara gör exakt vad man ska förvänta sig av killerwhale.

"Closest human friend"? Intelligenta och sociala, men vad kan späckhuggare veta om verklig vänskap med tvåbenta?

En man från Mars


hade visserligen varit bjuden på företagsbesök, bastu, middag och övernattning i Trosa med gamla Tekniskursarna måndag och tisdag. Men en tisdagkväll med bridge och jaktkillarna går inte att nobba. Peter bjuder säkert gott, och min älskade Carina har erbjudit sig att skjutsa, jag är en lycklig man.
Mufflonkalv till huvudrätt, mmmmm, speciellt,fantastiskt, aldrig ätit förr, bombigt rödvin, haha-ha-ha-ho-ho, vilka stories! En exklusiv rom till kaffet, Ha-ha-ha-ho-ho-hehehehe-haaaaho, jag var märkvärdigt vass på bridgen ikväll! Det är matematikern i mig. Ho-haha, slår mig på knäna så roligt vi har!
Oj, då, min Carina, nä, jag låter henne sova . Kan ju inte begära hämtning nu när klockan är....!!!!! VA - jag trodde klockan bara....., men vi hade så .......TAXI, TAXI, TAXI!

onsdag 24 februari 2010

En kvinna från Venus


har möjlighet att vara extra kärleksfull mot sin man eftersom hon just nu har extratid.
Så när Marsmannen skulle på tisdagsbridgemiddag med några jaktkamrater var det en självklar sak för mig att skjutsa dit och hämta hem. Det är så man bygger kärlek i vardagen, tänkte jag belåtet och nöjd med mig själv.
Det tog en timma i rusningstrafiken dit och en timma i samma rusningstrafik hem igen, men, men. Blogga, titta på OS, lite nyheter.
Dags för hundpromenad, sen blogga lite mera. Klockan närmar sig midnatt.
Klockan närmar sig ett, jag gnider mig trött i ögonen.
Lite irriterad vid halv två, hm, hur tänker han nu. Inget mess, mobilen dödstyst.
Klockan två var jag arg, kvart över två gick jag och la mig, fast förståss för
ilsken för att kunna somna. Började grubbla på hämnd, bitterljuv hämnd, med mycket kvinnlig list.
Vaknade av telefonsignalen, fumlade upp, klockan var fyra!
-"Hej älskling, det blev så sent så jag tog en taxi, så du skulle få sova!"
RIDÅ.
Venus vs Mars, vem var det förresten som kom på det?
Det håller än.

Richardsson, Olsson, Södergren och Hellner, världens bästa grabbs!


Vargen kommer, vargen kommer, jag blundar - och öppnar ögonen först när Hellner greppar den svenska flaggan och deeeefiiiileeraaaar in i mål!
Piruetter på stortårna - vilket vackert lopp och vilka grabbs.
Låt oss måla heeeela världen gul och blå i natt!

Religiösa, isa ner er, coola ner er!


En bild på en rökande och öldrickande Jesus har skapat chockvåg i Indien.
I Meghalaya, där majoriteten är kristna, överväger man att införa en lag som förbjuder hädelse. Det finns paralleller till den danska publiceringen av Muhammedkarikatyrerna.
För yttrandefriheten är det livsfarligt om länder försöker möta de här konflikterna med hädelselagstiftning.

Kan inte låta bli att tycka att religiösa verkar ha det himla jobbigt i livet. Och visst är de ovanligt lättstötta och lättkränkta.
De behöver coola ner sig och ha lite mer "shit-happens"- och gilla-läget-spirit.

Eller som en amerikansk kompis sa:
"The real insult? Jesus drinking beer. All real Christians know that Jesus's choice of booze was wine. Indeed, one of the main things that separated Him from the rest: He could turn water into wine. Normal humans can only do the exact opposite: turn wine into dirty water."

Till kung Bore, fan och hans moster och alla kusiner!


Move it!
För nu kommer jag!
Hälsning från Strandskatan på Ottenby fågelstation.

tisdag 23 februari 2010

Nu har jag varit ute med hundarna och dissikerat urin.


Zorro och Zlatan har dammsugit marken som tryffelgrisar,framåt - framåt.
Vintersnön vi har nu är mycket gynnsam för intensiv-dissikering.

Zorro: - kvinna - mycket len - låååååånga ben - kanske årgång 2- 2 1/2 - hmmm singel - samma härkomst som sin kusin Witty - portugisisk - trevlig.
Zorro stänger ögonen, öppnar dem igen, ser lite drömsk ut, himlar lite:
- känns lite väl ung - NÄÄÄÄÄ, Zlatan - det här var en fläck i MIN smak, måste du alltid....?

Zlatan: jag med, jag med -sniff, sniff - vacker tjej - ägglossning - lite mycket syra - Mmmmmm - vilken arom- gul pino-sorbet - men - TVI - vilken bitter eftersmak!

Zorro: - vänta, vänta - terrierbouqet - lite jordig, för att inte säga ekig - uhhh - besk - dålig årgång - måste absolut luftas - kolla jag kissar hööööögt - läs den här etiketten du - jag är jakthund - och nu sprättchabrerar jag - är du med på den, va.

Zlatan: sniff- sniff-sniff - grannens bordauxfärgade tax - han når inte hela vägen upp - lagrad för länge - honom tänker jag verkligen reklammera.

Matte: Men kom nu då!

Tarras-Wahlberg blir krönikör på S


Höll på att sätta kaffet i vrångstrupen - Tarras Wahlberg till sossarna, detta blir en skräll i Sverige!
Puh, nu kan man andas ut,det handlar om Bonniers och Amelias nya kändistidning S.
Men voffor gör di på detta viset?
Ska S ge draghjälp åt S, eller S åt S?
Eller är det för den totala balansens skull?
En tidning som heter S och en som heter M.

ta dig en siesta och bli smartare!


Äntligen har studier bevisat att en tupplur mitt på dan är alldeles oslagbart om du vill förhöja din reaktionsförmåga, må bättre, minska risken för olyckor och känna dig riktigt vaken och alert. För massor av människor (tell me abot it!)är det också en mycket angenäm sysselsättning.

Människans bästa älsklingskompis


DN skriver idag om ett projekt som heter TASS,(tillit, ansvar,samarbete och respekt) som ska testas i våra fängelser med att föda upp och träna valpar eller ta hand om övergivna hundar. Syftet är också att intagna ska lära sig att tänka på andra, att ta ansvar, visa tålamod och tolerans.
Med i detta nya projekt finns en kvinnlig fånge som själv upplevt en värld fylld av mörker, förtryck, rädslor och hämndkänslor. Och som helt förändrades av en mjuk varelse som andades liv, som inte tittade med förakt, fördömde eller gjorde skillnad på människor. Kvinnan fick börja träna hundar till att bli professionella och väl fungerande assistanshundar, ett nytt sätt att arbeta som nu ska prövas inom den svenska kriminalvården.


Jag blev glad av artikeln.
Jag blir varm och rörd av hur djurs kärlek kan få människor att växa och må gott. Vi har mycket att lära av att studera deras ovillkorliga vänskap.
Hoppas att projektet kan få världen lite bättre för oss alla.

Sahlin sprider osanningar i världen om de svenska statsfinanserna


Såg inslaget på TV där Sahlin baissade Sveriges regerings finanspolitik på usel och stapplande engelska.
Hennes uppträdande var inte värdigt, inte professionellt.
Jag skämdes å hennes vägnar, ty hon gav den bittra förbisprungna skvallerkärringen och glappkäften ett fult tryne.
Hon satte betyg på sig själv.
Underkänt.

Jan Forsberg, SJs VD, tog bilen till jobbet imorse


försökte sen uppbackad av en power point-presentation med staplar och punkter och bilder på igensnöade spår förklara exakt varför tågtrafiken och informationen kring den fungerat så extremt dåligt de senaste dagarna.

Han kom fram till att allting är regeringens fel.

Kylan och mörkret gör oss korkade, jag visste de!


En studie vid Uleåborgs universitet visar att om kölden och mörkret omger oss för länge blir vi mer trögtänkta, okoncentrerade och ofokuserade.
Hmmmm, det förklarar verkligen en del.

Destruktivt att förbjuda mobiler på lektionerna?


På Newsmilll idag skriver gymnsieläraren Anna Lindevall om vardagen i klassrummen med all modern teknik. Otroligt intressant och lärorikt att läsa Anna Lindevalls berättelse från en verklighet som inte längre är min. Jag kommer från en annan planet, tom sen mina barn (den yngste är 25 år) har det hänt massor.
Jag har inga problem med att se det goda med all teknik, Framtiden är häftig och ska naturligtvis inte bromsas. Det är när det kommer till rollerna i skolan som jag blir lite bekymrad. Om eleverna är de som kan, fattar, klarar, vet mest och bäst, och livligt protesterar, snackar för sin sak, övertygar och "vinner" - vad händer då med rollen som mentor? Vad är då motivationen till att lyssna och lära? Om "mentorn" redan är passerad och överkörd.
Kan inte låta bli att tänka på mina två lugna och harmoniska jaktlabbar som älskar när jag är Matte, den som vet, kan och som tar ansvar. Utan denna ledarroll skulle de vara förvildade och yra och ängsliga.
Ibland undrar jag om inte detsamma gäller för barn och ungdomar? Och då tycker jag att det är lite synd om dem idag. I arbetslivet gäller än så länge helt andra regler, unga ska naturligtvis lära sig för livet utanför skolan.
Själv funkar jag bara om det är struktur runt mig eftersom jag inuti är lätt ostrukturerad.
I dagens skolmiljö skulle jag ha gått under.

måndag 22 februari 2010

Här kommer Humle, och här kommer Dumle....


Humle och Dumle var ett av Sveriges Televisions allra första barnprogram.
Jag bara säger: Humle och Dumle!!!
Ni som missade dem har inte levat.
Jag var fullständigt tagen och helt exalterad över hur lustiga de där två gubbarna i Kapten Bäckdahls skafferi var. Kapten kunde minsann trolla han, och det hade 1950-talets barn inte sett tidigare.
Sen berättade de vuxna att de skojiga gubbarna var upp-och-nervända hakor. Vilket trick! Då blev det för mycket, när jag tänkte på hur de där två farbröderna stod upp och ner hela TV-programmet skrattade jag så jag höll på att kissa på mig.


Hur B var jag egentligen??????

Kalla och Haag, fullt ös - jag är medvetslös,


men tjejerna tar silver! VÅÅÅÅÅÅGEN..

Expressen vs Aftonbladet


Vem har störst, Jan eller Thomas?

Skjut dig själv och skratta sist åt den som gräver grop åt andra.








Easyjet går till angrepp mot konkurrenten SAS, via Facebook.
"SAS är skyldiga svenska skattebetalarna pengar som de ska betala tillbaka", säger Oliver Aust, kommunikationsdirektör på Easyjet.
Easyjet lockar nu kidsen på Facebook med gratisresor – i ett år. Allt de behöver göra är att gissa vilken dag SAS pengar tar slut. Easyjet kommer att gå ut en gång i månaden och lista de mest populära datumen.
Oliver Aust tippar själv att undergången kommer att ske den 1 januari 2011.


Arga katter med rivet skinn som gapar efter mycket, mister ofta hela stycket

Välj rätt namn


Om du söker kärlekslyckan på nätet!
Det har länge talats om att det är viktigt att välja rätt profilbild på dejtingsajterna.
Nu visar en ny undersökning att det är minst lika viktigt med rätt användarnamn, så "Sad and-lonely", "Ratadkille", "Komplex-Fia", "FläskigaFille", "Tandlösa-Olle" "LillaGråmus", "Psykopat-Berra" och "Snus-Mumrik" går absolut bort.
De kan tvärtom verka direkt avtändande.
Och ge noll respons.

Om snökaoset.


Jag älskar att läsa insändare, där finns vi representerade allihopa, förnuftige-Börje, vän av ordning, frifräsaren, argbiggan, pelle-jönsen, rättshaveristen, klok-maja, skämtaren och anarkisten. Med brösttoner och med små försynta pip.

Sj, snökaoset och kylan var ett hett ämne på DN idag.

Vän av ordning:
-"Utlys katastroftillstånd
Sätt armén och bidragstagare till att röja spår. De sistnämnda kan till och med säsongsanställas. SJ och SL har katastrofalt misslyckats med sina uppdrag, ledningarna bör avgå och en utredningskommission tillsättas för att se till att detta INTE upprepas. Vi bor närmre polcirkeln än vad vi bor nära ekvatorn. SJ och SLs ledning verkar ha glömt det. De kanske reser för ofta till Mauritius?"

Besserwissern:
-"Jobba mer!
Om ni är sena till jobbet, gå upp tidigare och sitt för fan inte och surfa när ni kommer till jobbet 3,5 timme försent.

Ett sånt jäkla tjat och gnäll."

klassens ordningsvakt:
-"Försök och tänk till lite innan du skriver!"

Dalai Lama, gäst hos verkligheten.


Vem är Tiger Woods?
Tiger Woods ska ta hjälp av buddismen. Men Dalai Lama har aldrig hört talas om stjärnan.
Vilken fullkomligt underbart befriande tanke. Aaaaahhhhh. Luft.

Svenska guldhjälten, Marcus Hellner:


"I had very good lust for revenge. And I have very good bad-English"

söndag 21 februari 2010

Nuuuuuuu!!!! Här kommer så finalemente: Den allra, allra snyggaste killen på min egen lista!



Björn, Mannen i mitt liv som har ALLT!
Och jag vill dansa hela natten med dig - cheak to cheak lyssna på gunget med Sahara Hot Nights

Fast delad förstaplats förståss!


Med Henrik, Viktor och Sebastian!

Abstinens- jag vill ha medaljer, medaljer, medaljer!


Hmm, OS var mycket roligare igår

Vad ska det bli av Svennis?


Sven-Göran Eriksson är ett litet steg närmare den nigerianska förbundskaptensposten. Den arbetslöse 60-årige demontränaren lämnade i dagarna in en ansökan till det nigerianska fotbollsföbundet. Mexico, Notts, Nordkorea och Nigeria......
Hur länge ska detta vara förstasidesnyheter och varför bryr vi oss?

Dags att joina Vinterhatarklubben




Vinterhatarklubben grundades 1987 efter en vinter som den vi har nu.
Klubben består idag av 14 medlemmar spridda över landet.
Inom riktlinjerna för överlevnadsplanen, så finns två vägar att gå. Antingen så ignorerar man vintern eller så bekämpar man den aktivt.


– Det bästa med klubben är att man får klaga och får gensvar. Och så är det väldigt härligt att fira när vintern är över!

Olsson, Hellner, Pärson, Kalla, Ferry har gjort mig till OS-fantast!


Vilken upplevelse Olsson och Hellner gav mig, hela känsloregistret var inblandat. Björn och jag dansade framför Tvn och firade med champagne, så häftigt. Ringde mamma mitt i natten -Du sååååg väl, och Viktor satt tårögd och messade att den här känslan har han inte upplevt sen vi grävde guld i USA!
Melodifestivalen, underhållning? Kom igen, såhär ska det va!

Sent i natt svensk tid intervjuades medaljduon Marcus Hellner och Johan Olsson i SVT-studion. Och de är sugna på mer.
- Jag längtar redan till femmilen och stafetten, säger Johan Olsson.
Yes, yes, yes!