lördag 19 december 2009

21.30, lördagkvällen bryts i gränslös förtvivlan.

Camilla 18 år, Björns yngsta dotter, och vi landade mitt i verkligheten ikväll.
Hennes ljusa soliga leende från igårkväll byttes till avgrundsdjup sorg och förtvivlan. Ett samtal från en alldeles otröstlig flicka.
En inbrottsliga bröt sig igenom hemmets alla lås och grindar och tog allt de kom över. Milles minnessaker från farfar, dopet, konfirmationen och födelsedagar.
Magen vrider sig.
Ska det vara såhär?
Maktlösheten förlamar och gör mig alldeles fullkomligt utom mig av övermäktig vrede.
Jag önskar, önskar, önskar att brottslingarna skulle få höra och inse vidden av sitt övergrepp, hur de för evigt har solkat Milles värld.

Skånska Playtones ger svenska dansband frisk fläkt.

Gråt iga tårar - det händer saker i dansbandsvärlden!
Fast juryn! Var har de hittat dessa tre original? Helt sanslöst fascinerande!

hooddileedi-hoodileedi-hoppsan vilken kväll!



Drinks ochh snittar, sen Jöbacks Julshow!
Peter Jöback hade uppbackning av tjejtrion Cookies´nBeans som var klädda i häftigt röda, blå och lila paljettklänningar på den jul och vinterfina scenen. Vilka pipor! Ett superläckert Disneymedly, lite nytt, lite svenskt och en del julmåsten och så kvällens toppar från Jesus Christ Supersttar och Bob Dylan. Min fot kunde absolut inte vara stilla och jag var livligt med på alla applåder.
Minus för mellansnacket.
All respekt för människors inre resor, men dessa livsfilosofier blir lätt pretentiösa och borde förbli just inre - så - Sing, Sing, Sing!
Efter det julfest med glada härliga goda vänner, fantastisk mat och dryck, sång och glädje, och världens bästa och sötaste servispersonal; Caroline och Camilla, bonusdöttrarna - we love you!

dan före dan före dan före dan före dan före dan...


- Är du klar med julgodiset?
- Ja, men det tog nästan knäcken på mig!

Iranian Cyber Army, del 2

De som försökte nå Twitter i natt hamnade i stället på en sajt med en grön flagga och en text ”This site has been hacked by Iranian Cyber Army”.
Tidigare i sommar spelade Twitter en central roll. Oppositionen spred sin information om de blodiga protesterna mot presidentvalet i landet bland annat via Twitter.

Twitter blev en viktig informationskanal, när traditionella medier hade stora svårigheter att klara rapporteringen från Iran.

Kan man beskära en honungsros?


Kan man beskära honungsros? Frågan i sig, och bilden på Svds trädgårdsexpert har en absolut lugnande effekt på mig.
Livet är inte så farligt, världen inte så brutal för de sagolikt lyckligt lottade människor som inte har större problem än såhär. Dennna insikt är så beroligande så jag måste genast ta min nya favvobok, Ian Wachtmeisters Rebellerna och krypa upp i soffan. Runt mig finns en särskild doft av honung och rosor, ett säreget skimmer av ljusorange och varmt solgult och ett närmast kännbart andäktigt lugn.
Tack SvD

one small step.....


Vad begär vi för klimatunderverk? Att 200 människor med fundamentalt olika kultur, bakgrund, uppfostran, idéer, tankar, utbildning, utveckling, kön, faser m.m, m.m ska tycka, tänka, förstå och acceptera samma sak på samma sätt?
DN

Nånting för socialdemokraternas julfester?

SvD har forskat:
Värre bakfylla på whisky än vodka

I´m still behind you Mr President


"Bättre en bålgeting i brallan - än å vinn´ i början!"
En känd svensk vintersportare myntade dessa kloka ord, jag ger dem till President Obama idag:
"It´s better with a fúrious bee in your pants, than to win in the beginning!"
En julhälsning till sina soldater och julsång bjuder Obamas på.

Till alla som känner Henrik!

Eller någon annan tapper soldat i Agfhanistan,
såhär skriver FS18 i Mazar e Sharif: "Vi tycker det är jättekul med alla hälsningar från er på bloggen. Har du glömt att skicka julkort till oss? Vill du skicka en julhälsning?"

I sandlådan idag:alla kastar sand på alla.

En besviken Reinfeldt berättar om sin frustration efter klimatmisslyckandet:

-"Vissa jobbade hårt - andra tog sovmorgonon".
- "När det gäller Kina är inställningen att tillväxt går före allt annat".

Syndabockar måste nu hittas, en eller två eller flera.
Obama ligger risigt till.
När det kommer till USAspresident så är världen svart eller vit. hoppsan. Antingen älskar alla honom, eller också hatar alla honom och ålägger honom skulden för all världens olycka.

fredag 18 december 2009

Carl Schlyter, MP, way to go, lås in dem bara!

I dag avslutas klimatmötet i Köpenhamn och försöken att få ihop ett färdigt klimatavtal har misslyckats. Konflikten gäller hur stor del av klimatnotan som ska betalas av i-länderna respektive u-länderna.
Carl Schlyter har därför anmält världens ledare bl.a Obama, Reinfeldt,Jintao och Lula da Silva inför Haagdomstolen för att de inte gjort sin plikt för att förhindra mänskligt lidande. Han kallar misslyckandet för ett brott mot mänsklighetenvilket kan ge fängelse.

Bra rutet, Calle, på dem bara! Vatten och bröd är vad de förtjänar. Förresten när du ändå låst in dem - kasta nyckeln i sjön!!

Eller......?
Lite sansning på plats.....?

En kvinnoorganisation inne i Mazar-e Sharif bedriver en form av yrkesutbildning för kvinnor som under tre månader bland annat får lära sig olika typer av handarbeten. Deras arbeten säljs och de kan skapa sig en liten inkomst. De gör fantastiskt välgjorda broderier, tyger och kläder.
En kvinna berättade att hon går två timmar enkel väg för att komma till organisationen varje dag. I ett regnigt och lerigt Mazar-e Sharif är det en kärv uppgift.
Varje dag får vi ytterligare bevis på hur tappra afghanerna är.
Och att vi måste finnas där.

Iranian Cyber Army

De finns över allt, antidemokraterna i Iran. Nu som hackare på nätet.

Vad är väl en julfest?


Om inte alldeles, alldeles underbart!
Nu ska jag göra inpackning i håret, måla tånaglarna och göra ansiktsmask - för ikväll är det Julfest!

Flash-back



Igår när de kollektiva bussarna la av i vinterväglaget skjutsade jag min Sebastian till Idrottsklubben. Han skulle bara rusa in och skriva på ett nytt ettårstränarkontrakt, och jag väntade utanför i bilen.
Medan jag satt där vällde, och jag menar vällde, det av barn in och ut till och från isbanan. Det var alla soters barn från spädisar till 14-åringar, de flesta var rödkindade, hade mössor, vantar, hjälmar, skridskor på vingliga fötter och de minsta vandrade som michelingubbar i stela vinteroveraller.
Efter, före eller med dessa barn ilade mor eller far. Bråttom, bråttom, ett barn i famnen, det större barnets idrottsbag över axeln, grannens barn som ska skjutsas hem och nåt vilt i blicken som funderade över middagsmaten.
Först fick jag välbekant stress i magen, men sen kom leendet, det stora, avslappnade leendet.
Det där är avklarat, det var roligt, fantastiskt och underbart, men tack jag har gjort mitt kärleksfulla och viktiga jobb, it´s over and done with.
Och jag ler igen.

yr i huvudet av klimatexperterna

Hjäääääälp!!!
Huuuur i heeeeela friden ska vi veta vem i hela världen vi kan liiiita på?

SvD

Förvånad?

Efter två veckor i Köpenhamn, verkar det nu som om klimatdeltagarna från jordens alla hörn börjar inse att de sitter i en sandlåda.
De snor spadarna från varandra, dunkar varandra i huvudet med hinkarna och trampar sönder varandras sandkakor. Sen skriker de: det var inte mitt fel, det var ditt och ditt.
Scenariot kunde jag ha talat om för dem innan mötet.

torsdag 17 december 2009

Användbara ursäkter såhär i julfesttider


Efter en sexskandal på S-julfest, är den Socialdemokratiske riksdagsledamoten djupt ångerfull efter anklagelserna om sextrakasserier.
- ”Jag har ingen magsäck - blev för full.”

96% av alla...

... som röstat på SR P4s hemsida anser att åtalet mot Ronald, den småländska pensionären, som gav en örfil efter upprepad mobbing, bör läggas ned.
Endast 4% anser att ronald bör dömas för lagbrott.
Heja, heja!
Inte för att örfilar ska tillåtas.
Men för att det måste få finnas möjligheter att försvara sig mot vandalism, mobbing och terror om inte polisen förmår stoppa det.
Vad säger ni?
Hur stoppas lagvidriga ungar som inte har några gränser?

Julen nalkas i Mazar också.

-"Trots att vi jobbar i en skarp insats ska vi så långt det är möjligt ordna julstämning härnere." säger chefen för FS18, Christer Tistam.

Förlåt djurgården.

På tal om Landskrona BOIS.
När det sist begav sig att de spelade i Allsvenskan, nån gång före 2005, så hände det sig att Djugårdens järnkaminer skulle ta emot Skånelaget på Stadion. Mina in-i- döden-trogna Djurgårdssupportersöner ville vara tjusiga och släpade med sig skånska mamman på vad de trodde skulle vara en klar seger för de älskade blåränderna.
Men plötsligt stod det ett - noll till BOIsarna, och jag gjorde mitt livs tavla!
Inte så att jag vrålade, stod upp och överlyckligt gjorde vågen, men jag gjorde en miniatyrapplåd med lillfingarna, tyst-tyst mot varandra. Detta tilltag möttes med ett utdraget stöööön, och himlande med ögonen. Jag gjorde mig osynlig och tyst som en fisk resten av matchen. Men det hjälpte inte.
Landskronalaget vann, och min Sebastian tror än idag att det var mitt fel.
Så förlåt mig djurgårn, jag ska aldrig, aldrig göra så mer.

Du skall inga andra ybercoola frisyrer hava


jämte våra!

Frisyrer och kläder som framhäver kroppen fördöms av Kim Il Jung, Nordkorea.

Dan före Julfesten -



jag längtar så!

Jag längtar till november 2010 också.


Hank von Helvete spelar huvudrollen i Amir Chamdins kommande film "Medborgare, god afton". Den norske Turbonegro-sångaren, som egentligen heter Hans-Erik Dyvik Husby, ska spela Cornelis Vreeswijk i filmen om trubadurens liv.


GÖR DET VARSAMT, GÖR DET RÄTT, GÖR DET BRA, säger jag bara.

Såhär ser han ut!


Ericssons nye vd Hans Vestberg är en handbollskille från Hudik som är van vid att bygga ett lag och få helheten att prestera mer än delarna.
Vid årsskiftet tar han över som VD för Eriksson.
Vad ska man som svensk associera till när man hör namnet Ericsson i dessa tider, när kineserna nafsar svensk industri i bakhasorna?

–  Teknik i framkant, säger Hans Vestberg.
Och jag tror mycket gärna på en man med så sprittande av energi.
Och jag är avundsjuk.

Dessa ögon.


Dessa ögon kan få en ros att tappa bladen, en fisk att tappa fjällen, ett barn att kissa på sig, en gran att barra, ett hjärta att frysa till is, solen att sluta skina och himlen att trilla ner över oss.
Red-alert-warning.
Hovrätten

Svenska TVnyheterna inte bara sover..

..de är enögda också.

Signaturen Anette C Andersson skriver idag på Skriv I DN:
"Bra jobbat polisen i Köpenhamn"
Vi är en frivillig organisation, NGO, som höll evenemang i Köpenhamn i helgen.
Vi var ute bland massorna från tidiga morgon till sena kvällen, och överallt var det en underbar stämning: glädje, folk knöt kontakter och spontana möten uppstod.
Poliserna var underbara, de svarade på frågor, hjälpte till och löste problem, var överseende och glada.
Jag vill ge all heder åt polisen som vaktade Köpenhamn - deras bemötande var dejlig."

Som vanligt har myntet två sidor.
Men SVT och TV4 bara en.
Varför?

No news från Afghanistan -

is good news.

Vintern rasar....


...och svenskarna med den.
Same procedure....

Pensionärsgardet är på krigsstigen


En 70-åring, som jobbat ideellt i Nässjö Folkets park sedan början av 1960-talet örfilade med öppen hand en 12-åring som ropat gubbjävel och olovandes cyklat på en minigolfbana.
- De är 10-15 ungdomar och de bryr sig inte. De fortsätter att krossa lampor, klottra, elda och slå sönder allt löst, säger han.
Enligt 70-åringen har han inte blivit av med plågoandarna. Tvärtom.

Med partytält, kaffe och information ska busslaster med pensionärer belägra delar av torget i Jönköping där tingsrätten ligger. Känslorna svallar bland många av dem och de undrar hur de förväntas reagera när barn och tonåringars provokationer går för långt.- Vi måste fundera på hur ungdomar ska hamna rätt och vi måste uppmana politiker att prata om det här utan rädsla att tappa partiröster.

Mannen erkänner sig skyldig men ångrar sig inte.
Han har redan fått en del bidrag till de troliga böterna och mer strömmar in. Ett eventuellt överskott skänker han till folkparken.

onsdag 16 december 2009

Henke lockar mormor i Skåne till träningsmatcherna också!


Henrik Larssons, denne levande legend och fotbollsikon är nu BoIS-tränare. Bara att suga på den karamellen Mormor och alla andra randiga supportrar!
Övergången till Landskrona har gett eko på många håll och nu ändrar TV4 i sin planering för att kunna sända fler BoIS-matcher.

Iran skrämmer livet ur mig.



16.12.2009 19.05
Iran har provskjutit en förbättrad version av långdistansmissilen Sejil. Missilen uppges nå mål på nära 2000 kilometers avstånd, det vill säga delar av Europa och Israel.

Iran är ett steg närmare sitt mål att utplåna Israel. Hela världen
riktar skarpa protester, men svenska nyheterna tiger.
Jag är fullkomligt förtvivlad, en ny Hitler och vi ser ingenting.

Misstänkt bomb i Köpenhamn var verktygslåda

Den här nojjan är 2000talets. Efter World Trade Center tror hela västvärlden att allt som avviker kommer att spränga oss i luften.
Tack för det Usama bin Ladin.
DN

- Uppfinn det!

Tedde, mitt blogg-geni lär mig nya saker om livet hela tiden.
-"Uppfinn det!" är hans uppmaning om saker och ting som inte har gjorts eller tänkts på tidigare.
Livet blir jättespännande.
Förut har jag levt efter devisen, tänk precis tvärtom. Men varför begränsa sig till bara "tvärtom"?

Sveriges hetaste varumärke: Zlatan

Volvo, HM, IKEA ni är passerade av grabben med guldfötterna.
När Zlatan talar lyssnar alla, han har makt även utanför fotbollsplanen
Om rasister:
- "jag pissar på dem!"

Till alla snälla barn: Berlusconidocka med blodig näsa.

Souvenir En Berlusconi-docka med knäckt näsa.


Den blodiga attacken mot Italiens premiärminister Silvio Berlusconi, 73, blev blixtsnabbt en toppnyhet i hela världen. Men hantverkarna i Neapel, såg en affärsidé och satte genast i gång att tillverka Berlusconidockor med blodig näsa och mun.


Även i Milano, där attacken skedde, har gatuförsäljarna rapporterar att försäljningen av souvenirkyrkor – identiska med den som angriparen använde – har definitivt ökat. Folk köper det på grund av det som hänt, det verkar ha blivit den mest populära julklappen, säger souvenirsäljaren Mario.

Stäng bron, Presidenten kommer!

Omkring 240 personer greps i samband med klimatdemonstrationen i Köpenhamn i dag.
Gripandena gjordes runt om i stan.
- En lyckad insats, säger Flemming Steen Munch, presstalesman vid polisen i Köpenhamn.
Danska polisen har varit grynhårda och verkligen haft noll-tolerans. Aktivisterna gnäller. Men staden ser inte ut ssom ett slagflät, som Göteborg gjorde.

Min Viktor och alla andra som bor och arbetar i Köpenhamnhar har tacksamt kunnat leva och arbeta obehindrat.

Böneutrop?

Moskén i Fittja vill nu införa böneutrop utomhus.
I dag sker böneutropen inför varje bön inne i moskén. Men i framtiden vill Islamiska föreningen i Botkyrka att böneutropen sker från minareten vid moskén.Det är första gång som tillstånd sökes i Sveige och behandlingen av ärendet väntas ta tid, eftersom avgörandet blir prejudicerande.
För att undvika alla provokationer och uppretade människor kommer här lösningen på böneutropen i repris:

Valspråk: "För Islam i Tiden"

Strunta i böneutropen, nuförtiden har ju alla människor i hela världen mobiler - kalla helt enkelt till bön med SMS!!

Dan för dan före julfesten!

Vilka bråda dagar för Björn som ansvarar för arrangemanget av herrklubbens julfest Men han äääälskar det. Maten och vinerna talet och sångerna, inget undgår hans fest-älskar-öga. Nu faller allt på plats och ska bara handlas. "Bara" handlas, hmmm, i Stockholm i julhysteristressartider hinner man i princip ett ärende om dan.

Julfesten den 18e ska inledas med Peter Jöbacks julshow, som enligt Aftonbladet ger gåshud och får alla andra julshower att kännas som banala förolämpningar.
En av Björns kompisars fru har lyckats ordna biljetter, hoppas det blir bra platser.
Ni som inte har möjlighet att se showen direkt, se TVinspelningen som sänds den 22a december.

Är du en vardagshämnare?

Frågar M-magasin, och jag svarar:
"Med intelligenta männikor löser man lekande lätt alla problem. Med hjälp av välvilja,dialog och öppenhet.
Med elaka granntanter, som inte har annat att göra än att kontrollera vad du stoppar i soptunnan och var dina besökande barn parkerar, de kräver hämnd!"

63%

avalla röstande på Expressen har inte längtat efter Stjärnorna på slottet.
Jag tillhör de andra.
Allt som väcker känslor är bra.
Ranelid, grrrr.
På sin dag ämnar han "göra upp" med alla som har mobbat honom offentligt.
kommentar.
Leif GW Persson
är en utpekad mobbare men förnekar att han skulle ha kallat Ranelid för ”neger”.
– "Det är rena tramset. Jag har jävlar inte kallat honom för neger. Däremot är han en falsk blondin och en kokett fan. Att han skulle ta livet av sig är fullkomligt befängt. Han är alldeles för förtjust i sig själv för att göra något sånt", säger han

Rapport från Mazar e Sharif

Henrik och hans pluton har flyttat in i nya och fräscha baracker.
De tycker det är härligt att slippa bo i tält, och skönt med nya baracker som någon gång ska få ett tak över sig.
De bor två och två på denna enorma yta möblerad med en våningssäng och två skåp för utrustning.
Toaletterna är en historia för sig, där de som är över 1.80 cm måste ha dörrarna öppna för att få tillräckligt med plats.

Insidetips:om man sitter bakochfram får tom 1.90+are plats!


-"Det känns skönt att vara här, och att äntligen få komma igång med det vi har utbildats och tränats för under tiden på Livgardet", skriver FS18.

bloggen får vi veta att Luciamorgonens risgrynsgröt traditionsenligt inehöll en mandel. Men det är knäpptyst om vem som fick den och alltså ska gifta sig nästa år.

Många hopfulla hemma börjar skriva inbjudningslista!

Grädden på moset?

Här kommer en ny smäll för statsminister Fredrik Reinfeldt.
Varannan svensk har fått minskat förtroende för regeringen efter debatten om de nya sjukreglerna, enligt en ny opinionsundersökning av Expressen och Demoskop.
- Det hade varit bättre för våra opinionssiffror om jag hade haft mer tid att beskriva sjukskrivningsreformen, säger Reinfeldt till Expressen.

En stor nyhet på TVnyheterna igår var Billström som ämnar öppna för arbetskraftsinvandring. Grädden på moset?
I dessa tider av arbetslöshet kan man undra är Reinfeldt och alliansen masochister?

Read my lips, alliansen, för att få möjlighet att genomföra viktiga politiskt arbete måste man utforma politiken som nåt önskvärt och lockande för väljarna. Inte som stupstocken och spöstraff.

Missa inte länken till Jenny Nordberg här bredvid!

Utdrag: -"Jag hade tillbringat veckan med att intervjua unga flickor och kvinnor som berättat om tvångsgiften, om hur de inte får gå ut, hot och misshandel när de vill utbilda sig, självmord, och tio-femton graviditeter, varav bara en del leder till levande födda barn. Jag har sett ner i fler öppna avlopp än rakt in i mäns ögon. Den mest maximala otur man kan ha i livet verkar vara att födas till flicka i Afghanistan."

Tacksamhet
Det är vad jag känner för Jenny Nordberg, som berättar om kvinnorna i Afghanistan. Vi behöver - måste - få veta! Och få hjälpa!

tisdag 15 december 2009

Som jag har letat!

Mitt i alla följetonger och synbart never-ending-stories om Tiger, Anka, SAAB och svininfluensa har jag jagat nyheter på hela nätet om hur folket i Iran har det nu idag.
Men förgäves.
I Iran hanteras värderingar som tolerans och dialog med batongen i högsta hugg.
Var finns vi alla som skall stötta demokratiprocessen?

Fjortisarna är blåsta nuförtiden.

En brittisk studie visar att dagens fjortonåringar blir allt dummare.
De är inte lika intelligenta som generationer före dem och lider bland annat av koncentrationssvårigheter. Anledningen tros vara tv-spel, datorspel och tv-tittande. Men anledningen var i själva verket att fjortonåringar tänker så mycket på sex att det är det som leder till koncentrationssvårigheterna. Dagligen ser den yngre generationen lättklädda personer i reklamen, sex i tv och bilder på omslagstidningar som uppmärksammar dem på sex och får dem att totalt tappa fokus.

Jag är så in i märgen trött på

SAAB.
Kan någon göra nåt?
Jag ooooorkar inte mer.

Jag höjer statistiken - igen

Men enligt annan forskning finns det också nackdelar med det stadgade livet.
Nyligen rapporterade brittiska forskare att kvinnor som gifter sig ofta går upp i vikt efter bröllopet.

Jag vill ju inte vara indiskret eller insinuera nåt oförskämt eller så....., men jag kan nästan hoppa upp och sätta mig på att det gäller vissa män också?????

Jag höjer statistiken!

Gift dig - och slipp depression
Äktenskap är bra för hälsan.
Genom att studera över 34 000 människor i 15 länder har forskare kommit fram till att äktenskap kan vara rena hälsovinsten.

Aj, aj kapten i tjocka och snöyra.

Färden från ön till civilisationen var inget för veklingar idag. Tjockan och snöyran begränsade all sikt.
- Det här är bara för tuffa grabbar och tjejer, sa Björn och rattade vant Yxlön. Själv har jag tillit.
Har suttit i cock-pit under landning och tittat rakt fram i vit jämntjock mjölk och plötsligt bara känt planet ta mark. Det är en lätt magisk upplevelse. I luften har man ju lite koll och hjälp från tornet, men ändå.
I båten har du också dina instrument, men i övrigt är du solo. Det som skrämmer mest är en färja eller annan båt som dyker upp ur tomma intet.Men vi hade massor med erfarenhet och skicklighet från Björns alla år på hav. Och kanske lite tur.

Ingmar Stenmark sa en gång i en intervju, när han blev gratulerad till sitt lopp och sin tur, -Jo, och ha du tänkt på att ju mer och oftare en trän, ju mer tur har en"

Mr T och hans generation

Det här får sätta punkt för Tigergate, orkar inte dra det längre.
Men, generation-T! It gives me the creeps.

"Tigers sexuella kamikazebeteende står inte Silvio Berlusconi eller Bill Clinton efter, men är också en symbol för dubbelheten hos dagens unga.
Generation T som i Tiger har konservativa familjevärderingar enligt attitydmätningar, vilket inte är förvånande med tanke på att de själva ofta har varit skilsmässobarn.
Samtidigt är snabb behovstillfredsställelse och maximala prestationer med minimal ansträngning också utmärkande drag."

Strindberg hade rätt i en sak i alla fall.

Tro honom INTE!!!!

Misstankar om att Iran i hemlighet försöker utveckla en egen atombomb har funnits i många år.
Nonsens, har iranierna alltid sagt själva. Iran är bara intresserat av att skaffa civil kärnkraft, något alla länder har rätt till. Men brittiska Times har kommit över iranska dokument daterade 2007 som beskriver hur landets kärnfysiker arbetar på att testa en så kallad neutrondetonator.
En sådan detonator används för att sätta i gång den kedjereaktion som är själva hjärtat i en atombomb.
Dokumentet beskriver ett fyraårigt program för att utveckla detonatorn.

Iran lyckades i 18 år hålla en urananrikningsanläggning i Natanz dold för omvärlden. Dess existens blev känd först 2002.



Miljövännerna svinade ner och drog.

”Det var främst plakat, banderoller, flygblad och pappmuggar. Men vi hittade också kullersten och tandskydd”, säger kommunens renhållningschef, "attityden är tyvärr så att när man är färdig så lämnar man kvar det som man inte ska använda mer, oavsett om det är skyltar eller pizzakartonger”.
Att det är svårt att leva som man lär visade också de svenska miljöaktivister som stoppades när de försökte ta sig in till Köpenhamn. Deras buss, en Scania Vabis från 1967, klarade inte miljökraven.”Det är ingen ovanlig syn att miljökämparna kommer i bilar som knappt kan rulla”, säger trafikpolisen.

Italien, detta vackra land,

med sina konstiga politiker!
Det är helt omöjligt för utomstående att förstå att en nisse som Berlusconi kan få härja fritt i en Europeisk demokrati.
Och just när protesterna mot honom börjar mullra och ta fart - ja då får han sig ett överfall. Nästan som på beställning. Och popularitetskurvan vänder snällt uppåt igen.

Anonym hade inte samma glasögon som jag

Anonym sa...
-"Har vi sett olika program? Sahlin körde inte alls med råa överfall, men som vanligt så hade inte CHP några argument utan slängde hela tiden skulden på sossarna, ville inte för ett ögonblick svara för/på vad regeringen ställt till med utan framstod som den oärliga eller möjligen bara helt oinsatta och oförstående minister hon är. Hon har tyvärr väldigt dåligt minne, kommer inte ihåg vad hon har sagt tidigare, det är därför hon gör bort sig och framstår som lögnare hela tiden. Väluppfostrad? Hmmm."

Sådär är det! Jag upplevde, såg, hörde, tolkade en sak, och du en helt annan. Konstigt och häftigt och ibland obegripligt.
Men jag tycker om dig ändå.
Och tonen i din kommentar!

måndag 14 december 2009

Aftonbladets vardagshjältar

Inget har gjort mig så himla, himla, himla glad och lycklig som Mark Levengood och alla dessa sagolika äkta människoguldhjältar på kvällens Tvprogram.
Nu tror jag på Livet, jag svävar, jag flyger, av hjärtat tack - that´s AMORE.

Öppet brev till Maud Olofsson, Dagens Industri och Näringsdepartementet

Näringsministern är i intervjun mycket klar över att medborgarnas skattepengar inte kan investeras hur länge som helst i ett olönsamt bolag som SAS.
När det gäller det egna kundbetyget på SAS är punktligheten bra, enligt Maud Olofsson. Men servicenivån kan bli bättre, anser näringsministern.


"Men servicenivån kan bli bättre, anser näringsministern".
Maud, du representerar SAS´ägare, och jag vill veta om du är rätt citerad i Dagens Industri?
Om det är så att du är rätt citerad då skulle jag önska att du berättar för mig som din underställde i SAS´organisation vad du anser är fel på servicen?
Och vad du med din expertis anser att vi flygande kan/måste göra för förbättra servicen?
Vi flygande i SAS är oerhört glada för våra fantastiska passagerare och varje dag gör vi allt vi kan för att överträffa oss själva.
Säg oss nu, vad är det du saknar i vår service?
Jag vill så gärna visa dig att vi dagligen gör allt vi bara kan för att du och alla andra SASpassagerare ska uppleva att servicen aldrig kan bli bättre, så berätta!

Tip-tapp-tipp-tapp - tyst det är

på ön.
Solen gick ner efter en mycket hastig show-off, snön ligger vit och knastrande, tystnaden och mörkret är kompakt härute. Det totala lugnet och stillheten har övermannat oss. Ingenstans sover vi så gott som här.
Det händer nåt konstigt och tungt med ögonlocket redan vid 17tiden.
Jag vill så gärna se Mark Levengood och vardagshjältar på TV ikväll, Björn kväver en gäspning, och undrar om vi kommer att orka vara uppe så sent.
Det är inte förrän klockan 20!

Julklappstips till ickeblyga - Tutt-memo.

"Bröst har alltid varit föremål för diskussion. Det är lätt att tro att exponering av bröst är ett modernt fenomen, men konsthistorien vimlar av nakna bröst.
Titta bara på 1700-talets vågade dekolletage, barockens svällande former eller renässansens blottade små fasta idealbröst.
I Tuttmemo vänder du upp-och-ner på alla bilderna, försöker sen hitta två likadana. Spelet är först och främst tänkt som ett underhållande spel, men om spelet även kan starta diskussioner om skönhetsideal och vår samtid är det en bonus. Den som har bäst minne för bröst vinner!"
skriver www.kitsch.se

Gråt inga tårar nu, men


ägglikören är nu utröstad och tvingas lämna Aladdin-asken.
Ersättaren är fortfarande hemlig.
Resumé

Skaffa dig ett liv ICAhandlaren

Handlaren kunde sitta hemma och kolla hur personalen i hans Ica-butik jobbade.
Nu har Datainspektionen satt stopp för den kränkande övervakningen.

Jag är övertygad om att en god chef får lojala, högpresterande och ansvarstagande anställda.
En chef som kontrollerar och misstror får ofta anställda som bara gör precis det som krävs av dem. Och som dessutom mår dåligt.
Bad for business.

Dreaming of a white christmas?

SMHI:s meteorologer tror att chanserna för att få en vit jul i hela landet är mycket goda.
- På tio år, har det inte varit så goda chanser som det är i år. Redan i dag kommer en hel del snö i Norrland och i Västra Svealand.

klapptips till den som har allt

Ge bort en get så att kvinorna i Mocambique kan försörja sig. Geten som är organisationen Action Aids storsäljare kostar 200:-

I svenska fotbollslaget får alla medalj och i lucia­tåget får alla vara lucia, typ.

Igår hade Aftonbladets Relationsakuten en fråga från ett föräldrapar:

"På vår pojkes förskola accepterar personalen att vår son vill vara lucia, men min fru och jag är obekväma. Vi förstår att det finns moderna tankegångar kring könsroller, men lucia är ändå en tradition. Personalen uppmuntrar sonen, så han vill inte lyssna på oss överhuvudtaget.
Kanske har vi gammaldags värderingar, men vi tycker faktiskt att förskolan gör fel som går emot vår önskan. Vi som föräldrar borde ha sista ordet. Kan vi kräva att pedagogerna backar upp istället för att motarbeta oss i den här frågan?"

Tre svar:
Anna: Pojken ska naturligtvis få vara lucia om han vill det.
Sofia:Jag tycker ni ska respektera er sons önskan, ni borde uppmuntra hans förmåga att välja själv.
Sandra: Var stolta över att er son vågar vara det han vill vara.

Min reaktion:
1. Det kan inte vara lätt att vara förälder idag när samhället och dess uppfostrande representanter har veto-rätt över mor och far.
2. "pojen ska naturligtvis få vara det han vill" och " ni ska respektera sonens önskan".
Jag tror inte detta är en könsrollsfråga, mera svenskt världsmästarskap i mesigt ledarskap. Är det helt fel att vi vänder på steken, att sonen och dagisfröknarna respekterar föräldrarnas önskan? Oj, vad sa min mun nu, vad är jag för gammal reaktionär?
Men ska verkligen barn alltid uppmuntras att få precis exakt som de vill? Imorgon kanske han hellre vill vara dagisfröken istället för barn, busschauffören istället för passagerare, dirigenten istället för åhörare, statsministern istället för väljare, kungen istället för vanlig. Ska alla i omgivningen finna sig i detta då. Bara för att pojken har fostrats i en anda att det är hans vilja som ska respekteras och att han ska välja själv.

den som skriker högst vinner?

Såg en slugger puckla på en förskräckt och väluppfostrad Husmark-Persson igår på Agenda.
Sahlin vann på knockout och en massa oppurtonistiska råa överfall.
Är det den som är fulast i debatten som ska vinna valet, är det så vi vill ha politiken?
Eller vill vi hellre se en saklig och välinformerande Sahlin?

Om Sahlin vill sluta fräsa och slåss och istället vill ha sansade argument för sin politik kan hon få massor gratis idag på sid4 i Expressen.

Reinfeldt
måste nu hänga in den tjusiga stormaktskostymen, komma hem och kavla upp skjortärmarna om han vill överleva. Det går inte att skicka fram minröjningskompaniet längre.

söndag 13 december 2009

Tager du denna barnamördare till din äkta make?

Såg ni skyltarna på Idolfestivalen?"Anders Bagge, vill du gifta dig med mig?","Anders Bagge, vill du bli min pappa?"
Allt detta går säkert att förstå. Anders Bagge har gått igenom rutan, vi har sett honom and we like him.
Det stavas K-A-R-I-S-M-A, och har säkert en lockelse.

Men detta????

Prisondate, ny sajt för våldsmän som letar kvinnor.
Mördare, rånare, smugglare - här är de fängslade brottslingarna som söker kärleken på den nya kontaktsajten prisondate.se.

Visst alla har rätt till en andra chans, men att söka upp Anders Eklund, Helge Fossmo, Juha Valjakalla,och Tony Olsson.
Går detta att förstå?

En kvinna som sökte och fann kärleken i en drogmissbrukare på ett fångelse säger:
- "Jag har alltid känt mig lite vilse, lite annorlunda. Det kändes som att träffa en likasinnad. Det var också någon jag kunde ta hand om, säger hon".

Kärleken tog en ände med förskräckelse, så nu är hon och letar efter en ny brottsling på ett nytt fängelse.

Tredje advent på ön, bättre än bråk och resursslöseri i Köpenhamn

Ahhh, efter båtturen är vi nu ute på ön. Friskt. Hundarna springer runt, runt, runt i glädjesprutande frihetsknäpp. Vi har en del att göra och vi måste skynda oss, för fast klockan bara är mitt på dagen så blir det mörkt när som helst. Härute lever vi som all världens klimatsmarta bara skulle drömma om. Vi har ingen el, bara den vi producerar själv med hjälp av solceller och vindkraftverk. Så inne lever vi med fotogenlyktor och levande ljus, vi har lampor, TV och kan använda datorerna, men vi är sparsamma. Det känns bra.
Nu ska båtarna upp och täckas, rosorna ska skyddas av tång, däcken på bryggorna ska ner, efter det blir det julkortsskrivning vid öppna spisen och ikväll ska vi ha kräftfest´bara vi två. Hinken från i somras håller på att bli lagom tinade och jag fattar inte hur jag ska kunna vänta tills dess, det blir nog tidig middag!

Det här livet skulle jag önska alla dem som slåss och bråkar just nu i Köpenhamn. Bättre vård av jordens resurser.

En morgon med Lucia, tärnor och stjärngossar.

Imorse var det traditionsenlig lussemorgon hos oss. Björn stod i duschen och skrålade Gläns över sjö och strand och jag ilade runt iklädd morronrock och luciakrona. Det gäller att få frukosten framdukad och alla ljusen tända tills TVs Luciasändning börjar klockan sju.

I år var sändningen från Växjö och det var som det skulle vara, en glatt leende och vacker lucia, söta tärnor med lingonris, stjärngossar och mycket musik.
Björn och jag är alltid lite oroliga för att körledaren ska vara en musikfanatiker, som fått tuppjuck och velat konstnärligt förädla alla klassikerna. Men det var en hyfsat sansad körledare som endast syntes lätt till höger i bild, under utövandet av sitt körledarskap med hjälp av hela kroppen och ett livligt minspel.
Lite fnurr var det på Staffan var en stalledräng, tror t.o.m de lyckades få in en strof av Beatles Lucy in the sky with diamonds. Men det kan vi leva med eftersom jag hyser en speciell beundran för de modiga pubertetskillarna som taniga skrider in i vita linnen, finnar och fjunmustascher under pappstrutarna.