lördag 5 december 2009

Ankan dum som en gås, tigern är en hund och grisarna är olyckliga

Vad är det med denna vinter?
Tiger is a dog, som man säger därborta för såna män.
Ankan är vild men dum som en gås.
Härhemma har allt gått i Grisens tecken, allt från schweinflu, till det största TravtränarSvinet som plågar hästar med grisbrännare, till grov vanskötsel av olyckliga grisar som vi vill ska vara glada grisar.

Flera poliser ryckte ut till Paul och Anna Ankas lyxhem Los Angeles-polisen bekräftar för Aftonbladet: De hade ett stort, våldsamt gräl.

Jag behövde dubbla skämskuddar!

I en av reklampauserna på Idol, gluttade jag nyfiket på På spåret. Jag hann se Amanda Jensen, som lever upp till sitt motto att aldrig göra nåt som gjorts förut, hon är förresten nominerad till 6 grammisar i år.
Jag hann också se att programledarna absolut borde byta roller med varandra. Själklart ska Luuk vara den torre, sträve domaren och pratkvarnen Fredrik den som ställer frågorna. Hur kunde det bli så tvärtom?
Jag hann dess värre också se när paret Alexandra/Ranelid besvarade en fråga om en Elvislåt. Från det lilla utrymme som blev över när Ranelids ego brett ut sig, viskade Alexandra försynt -Love me tender, men nej den allsmäktige Ranelid dissade med en tydlig gest Alexandras svar. Vilket var synd eftersom det skulle ha givit dem ett poäng.
Jag som är född söder om landsvägen har kusinkärlek till alla skåningar som får mitt hjärta att klappa extra rödgult.
Ranelid platsar dock inte, trots hemlandspråket är han långt ute i kylan.

Om reklamen på svensk TV

Jag oooorkar inte mer.
Var finns briljansen, enkelheten, finessen, poängen?
Lyckligtvis behöver jag inte gå på toa lika ofta som reklaminslagen, men vad gör man istället, för att slippa sövas till döds?
Pluspoäng dock till en bra slogan: "today- tomorrow- Toyota"

fredag 4 december 2009

GIssa tre gånger?

Hur många spikmattor kan man få för priset av en - efter jul?
Hm, skulle tippa sådär en tvåhundra.

Burlesquetrenden

Burlesque är en humoristisk teaterunderhållning med parodi och ibland groteska överdrifter, varietéer & cirkus, divas & galningar, striptease, spektakel & humor blandat med skönsång, ormar och tacky kroppsmålningar.
Det finns burleska barer, kläder, maträtter, musik, danser, inredning, smycken, m.m, m.m
Burlesque skapades av kvinnor som verkade i en tid utan politisk korrekthet, på andra hälften av 1800-talet. En av de kännetecknande ingredienserna var vågad klädsel med fokus på kvinnokroppen och skämt med sexuella anspelningar. Kvinnornas vapen var självförtroende, oräddhet och uppkäftighet.
Burlesk har återuppväckts i modern tid.
Kvinnorna är långt från plastiga tuttmonster. De uppträder och är stolta, naturliga, med sina fel och brister. Dagens stjärnor är dansöser som Dita Von Teese och Kitten DeVille
Fokuset är på individen, som motvikt till dagens utslätade botoxkopior.

Ska ni till London? Missa inte La Clique, där vår Carl Einar Häckner uppträder fram till den 17jan tjugotio, det är the show!

Svårt val?

Krock ikväll mellan På Spåret och Idol?
Nja, skulle inte tro det, det får bli Idol med bara Erik, Tove och Calle, om jag bara vågar titta.

En vanlig dag på jobbet på svaga Schweinflu-ben

Igår var det blåstället på efter åtta dagars sängläge i det tvivelaktiga sällskapet av schweinflu.

Vi kom iväg sent på vår kvällsflygning, och missade då vår slot. Slot betyder att någon på ett AirTrafficControll-center i Bryssel räknar ut när det är möjligt för planen att flyga iväg utan att det ska bli trafikstockningar i luften ovanför de stora flygplatserna.
Förseningar är aldrig praktiskt. Trots att resande oftast är förenat med mer eller mindre strapatser, så har de flesta passagerare fullt naturligt en tillit till att de ska hinna med sina anslutningar, sina möten och annat.
På 80talet var alla väldigt lätthetsade, de unga direktörerna på den tiden var väldigt fina och viktiga. Och det var bäst för oss att lära oss att de inte stod ut med snöstorm, blåst, teknik och annat skit. Annars skulle de alla genast tala med sin allra bästa kompis Janne Carlzon. Och då, då, då.....
Nu har vi på SAS världens mest älskvärda passagerare. De är belevade, charmerande, flexibla, humoristiska och lättsamma, med några extremt få undantag.
Så igår med superproffsflygvärdinnan Helen vid min sida upplevde vi noll irritation över förseningen. Mannen på 4C, undrade tvärtom om han kunde passa på att besöka toaletten under väntan och blinkade glatt. - Då blir det nåt positivt med förseningen också!"
Så fortsatte flygningen, det var som att vara på ett supertrevligt teparty, inte en enda lite trött suck.
Hemresan blev följdaktligen också sen, en stor skäggig norrlänning undrade redan när han kom ombord om han skulle hinna med sista Luleåplanet från Arlanda. Jag lovade att återkomma med anslutningslista till alla passagerarna innan landning. Till de två norrlänningarnas besvikelse skulle alla utom de två nå sina flighter. Norrlänningarna hade blivit ombokade till första morgonplan istället.
Det är aldrig roligt att lämna negativa besked, men norrlänning nummer ett gav sig inte, han ville hem. Han tyckte att jag skulle använda min charm för att påverka kapten som i sin tur skulle påverka koordinatorn på Arlanda att hålla Luleåplanet. De skulle springa allt de kunde, lovade Lulebon mig. Men det var tvärnit, så mycket charm hade jag inte.
Plötsligt fick vi sen en direktinflygning och kunde landa snabbare än beräknat. Och när jag satt fastspänd inför landning fick jag samtal från styrman, kort bara: Passagerarna till Luleå får quick transfer och planet väntar.
Jag tog mikrofonen och lämnade det positiva beskedet.
Därefter landa - alla procedurer - öppna dörrarna och släppa av passagerarna.
Då kommer den store skäggige nu glade norrlänningen, han släppte sin trunk tungt på golvet, lyfte bestämt upp mig i famnen och snurrade varv efter varv efter varv och skrattade GOD JUL, innan han rusade av.
Han ville verkligen hem!
Kvar stod jag lite yr, men lika lycklig.

Stefan Persson är stor. Kamprad är liten.

Lyssnade ganska beklämd på när Kamprad sommarpratade i radion.
Det var så viktigt för honom att bygga på sitt monument över sig själv som den arbetssamme och redige smålänningen, utan någon som helst faiblesse för livets goda.
När han påstod att hustruns och hans matkonto understeg det belopp som makarna spenderade på fågelmat, så tappade jag all tilltro till karln.- Sitter du i radio och yvs över hur påvert din fru och du lever????? Det påminde mig om en gammal hysterisk MontyPythonsketch, men jag skrattade inte. Alla som har jobbat hårt borde kunna njuta av en laxskiva då och då, varför inte? Vad är det han vill påvisa?

Den rikaste personen i Sverige är H&M-ägaren Stefan Persson. Han är också vår främsta skattebetalare.
Förra året bidrog Persson till skatteverket med 797,4 miljoner kronor. 7-9-7 komma 4 m-i-l-j-o-n-e-r kronor!
Det blir mycket skola, vård och omsorg.
Förra året donerade han dessutom 350 miljoner till Karolinska Institutet.
Kamprad är än mer förmögen men ägnar sig gnetigt åt avancerad skatteplanering. Kamprads bolag ägs formellt av en välgörenhetsstyrelse men det beror inte på att Kamprad är intresserad av välgörenhet utan på att bolaget på så sätt undviker skatt. Som privatperson har Kamprad inte betalat skatt i Sverige utan i Schweiz, där han bor sedan 30 år, och hans skattesats är minimaliska 0,0006 procent.

Så hylla Stefan Persson!
Överhuvudtaget alla företagsledare som lyckas driva och satsa framgångsrikt, kraftfullt och med framtidsanda - det är stort!
Större är att stanna i sitt land, på gott och ont.
Sverige och svenskarna behöver er.

torsdag 3 december 2009

Mission impossible.

Matthias Sundin (FP) siktar på svenskt rekord i dörrknackning inför valet nästa år. Målet är 10 000 dörrar.
Ja, där kan han ju gå och knacka, han kan lika gärna sätta rekordet på 20 000 dörrar - om det bara gäller att knacka.
För jag hoppas Matthias är klok nog att inte förvänta sig att någon svensk ska öppna.

Vem vill stå och prata partipolitik med en främling i dörröppningen? En som vill stjäla min tid för att sälja sin produkt?
Inte jag, mitt hem är min borg, så svensk är jag. Öppnar överhuvudtaget aldrig dörrn om jag inte väntar besök.

Vill du?

Minns ni sadist-tortyr-svinet?

Som mishandlade sin sambos 4årige son, som tvingade barnet att äta sina spyor och dricka sitt urin?
Under rättegången erkänner den 38årige mannen till viss del. Dock inte det där om spyorna och urinet, fast i samma andetag förklarar mannen sitt sinnessjuka våld med att - När jag blir arg så vet jag inte vad jag gör.

Om det finns en gud så hoppas jag han/hon skickar en skyddsängel till pojken, please.

all time high på bloggen igår!

Ni börjar bli många därute och jag är jättelycklig, så tack för det!

Nu börjar the medålders-revolution, nu ska cyberspacen reclaimas!!!

Sahlin utklassad av Wetterstrand

Vem var det som skrev på sin blogg :
Ödets ironi, om man vill rösta på Sveriges duktigaste politiker, Maria Wetterstrand, så får man Sahlin som statsminister?
Just det, och nu har Aftonbladet fakta i en opinionsmätning.


En tips från mig, byt ut Sahlin mot Pekgul,det kunde bli ett poltiskt strålande radarpar med Wetterstrand, som skulle kunna få Rheinfeldt att darra. Och lätta på pokerfacet och spotta upp sig.

En ulv i Tigerdräkt?

Idag gör Tiger Woods en jättepudel - han har skadat sin familj med otrohetsaffärer och rullar sig själv i olja och fjädrar nu.
Det är nåt bad omen över stora idrottstjärnor som satsat hela sin barndom och ungdom på att ensidigt och helhjärtat bara bli bäst på en sak.
Dyrt pris.

Det ska fan vara president.

Obama gör det han måste. Vad skulle han annars välja, dra och lämna alla ISAFstyrkorna i ett totalförvirrat läge och afghanerna in the middle of the shit?
Såklart, stanna, gör ett kanonjobb, lämna över i stabilt läge. Hur sjutton kan det vara fel?
Det fanns två kommentarer till DNs ledare idag om President Obamas truppförstärkning i Afghanistan:

Dumhuvud nr 1. "Man kan ju iscensätta en terrorattack i någon storstad i Europa så att stödet för kriget ökar. Det behövs nu. Varför inte också använda kärnvapen? Då kan man passa på att blanda in Nordkorea eller hävda att Iran ligger bakom. Bara ett medborgarförslag för att på sikt vinna kriget så att planen på världsherravälde kan genomföras"

Dumhuvud nr 2."Ungefär så resonerade Kennedy och Johnson när det gällde Vietnam och linje två när det gällde kärnkraften: först bygga ut, sedan avveckla. Trovärdigt???"

Det ska som sagt fan va president, det spelar ingen roll hur duktig du är, hur gott du vill. Allt för många svenskar har redan bestämt sig, han är ond, han ska själv iscensätta terrorbrott (?) och han kommer självklart att upprepa Kennedys och Johnsons misstag från nittonhundrafrösihjäl.
SUCK.

Nalin Pekgul utsatt för hån.

Igår gick en demonstrationsgrupp till attack mot Nalin Pekguls modiga strid mot den militanta islamismen, de skanderade "Nalin Åkesson" och "Nalin-svikare". Muslimska mänskliga rättighetskommittén kallar de sig och har blivit så till den milda grad provocerad av Pekguls knäkorta kjolar att de igår gick man ur huse.
Det finns givetvis goda muslimer och onda muslimer , precis som onda och goda av allting annat, frågan är hur vi ska veta vilka. Och om vi överhuvudtaget vågar nämna det`. Hur stoppa politisk islamism och fundamentalistiska moralpoliser samtidigt som vi garanterar alla religiös frihet?
Läs Annika Ström Melin i DN.

onsdag 2 december 2009

Skrota bondepraktikan

Vi har stabilare och mycket mer förutsägbara metoder nuförtiden:

När Robinson braskar - då slaskar Melodifestivalen

När Obbi-doo fryser - då blir På Spåret ljummet

När Så ska det låta andas morgonluft - då går Dansbandskampen till kojs

När Idol hettar till - då får Lundin allvarlig hösnuva på Allsången

När Körslaget gått upp i falsett - då kommer äntligen Morden i Midsommer.

Magiska dagar

Att jag någorlunda stått på benen idag beror till största delen på Björn, hans magiska trollerier i köket på sjukkvällarna har givit kraft och styrka.
Så idag blev det städa, städa, plocka, plocka, plocka, plocka, tvätta, stryka, diska, skura, skura, skura på lätt darriga influensaben.
Men kvällen blev en av de magiska!
Den tjusige sonen och den vackra, charmerande Katta kom, vi satt länge till den goda maten. Drack ett svalt glas vitt, det var så totalt avspänt och bara, bara behagfullt. Stearinljusen fladdrade lugnt medan vi samtalade om allt mellan himmel och jord, vi var alla fyra lika roade och intresserade. Ibland blir det bara så.
Det är bra.
Sen blev det bilder på TV-skärmen från Afghanistan och campen. Det betyder mycket att veta, att ha sett.
Snart åker Henrik på riktigt. Vi kunde inte ha fått en bättre avstamp.
Nu kudden.
Och jäkla hosta om du tänker bråka med mig som i natt!

måndag 30 november 2009

Matdags, matdags, den bästa dags som finns.

Klockan 08.00 och klockan 17.00 sharp serveras små bruna prickar (hundmat) i två skålar härhemma. Hundarna har klockor inbyggda nånstans, inte vilka klockor som helst, utan exakta tidtagare. Nåja, ibland går de lite före, eller mycket före, ibland spökar sommartid och vintertid. Men aldrig, aldrig nånsin går de efter.

Detta är en ceremoni, när hunddarna fattar att du äntligen förstått att klockan är slagen och du vänder näsan mot köket, då står båda hundarna på två ben. De skuttar efter dig, i en lustiger dans mid känguruhopp, flaxande framben och vild blick. Så kan man ju inte ha det så båda hundarna beordras -Sitt, och där ska de stanna tills jag säger - Zorro, varsågod, -Zlatan var så god!
Slatan väntar lydigt med huvudet på sned, Men Zorro, denne smart guy!

Såfort jag vänder ryggen till och går mot matskåpet, så hör jag genast ett litet hasande, jag vänder mig om i ilfart. Men Zorro bara sitter där, ser oberörd ut, stirrar dig in i ögonen som för att bevisa sin absoluta oskuld.
Nytt försök, nytt has, och jag snurrar runt med blixtens hastighet, men - gäsp, vad är de nu då, jag sitter ju bara här, suckar Zorro trött.På detta sätt vinner han varje morgon ca 2 meter till matskålen.
Jag har ett svagt minne av en lek i gympan, man stod ensam med ryggen mot halva klassen, de skulle ta sig fram til dig och dunka dig i ryggen. Minns att jag var hyfsat bra, men Zorro, han skulle lätt ha utklassat hela skolan!

Jag hör ihop, och är stolt för det

Idag kom de på posten, Gulabandet-pinsen! Jag hade ingen aning om att den fina lilla gula nålen med en svensk flagga och texten "stöd våra utlandssoldater" skulle göra mig så otroligt glad. Samhörighetseffekten år nog fasligt underskattad.

Och imorgon kommer Obama att uttala sin strategi för den fortsatta demokratiseringsprocessen i Afghanistan. Jag undrar om övriga ISAFländer har plan A, eller B eller C i beredskap?

Visdom

Vem som helst kan bli arg.
Men att leva ett liv i ro är inte det lättaste.
Det är det få som klarar.

Tyst som en mus?

Hur tysta är möss? Tyst som en fisk tycker jag,

Jag var så kär i Mick Jagger,

fast det slog mig aldrig, faktiskt inte en enda gång, att jag skulle häfta ner Bildjournalens stora idolporträtt från väggen. Vördsamt veckla ihop det och gå till kyrkan och gifta mig med det.
Det gjorde en japansk ung man som förälskat sig hjälplöst i animerad spelfigur vid namn Nene Annegasaki från Nintendospelet Love Plus.
Iklädd romantisk vit kostym trädde brudgummen fram till altaret med sin Nintendo-konsoll i famnen. Efteråt festade och dansade alla gästerna till DJ hela natten lång.
Jag vill faktiskt inte ens tänka på bröllopsnatten.

söndag 29 november 2009

Skynda, skynda nu är det bråttom!

Vi har skjutit upp Henrikmiddagen en dag, så på tisdag måste jag vara frisk. Men den här svinisen masar sig fram lika snabbt som ett kadaver på Hultströms grisfabrik.
Varje litet tecken på förbättring får mig att joddla, men också att inse att det här går inte fort. Hostan måste ge sig, orken måste tillbaka, please.
Gode Gud ge mig TÅLAMOD - men gör det snabbt!!!!!!

Det bor en Bagdad-Bob i FranzJosefJung

Franz Josef Jung har lämnat in sin avskedsansökan till förbundskansler Angela Merkel. Han var försvarsminister under lufträden i Afghanistan i september som dödade minst trettio civila.
Jung var försvarsminister den 4 september då de tyska styrkorna i Afghanistan kallade in en lufträd mot talibaner som kapat två tankbilar lastade med bränsle. Enligt afghanska myndigheter dödades tiotals talibaner och minst 30 civila i attacken.
Jung förnekade upprepade gånger att civila dödats i attacken. På torsdagen tvingades han medge att han i flera veckor känt till en Natorapport om de civila offren.

Hur många har inte gjort en Tiger?

När jag var nygift i första äktenskapet hände det sig inte allt för sällan att jag tyckte exmaken var mer än lovlig oresonabel. Jag såg bokstavligen R-Ö-T-T, släppte allt, slängde mig i bilen och sladdade iväg med ett vrål.
Man vill bara bort.
Synd bara för Tiger att det stod träd ivägen, men hey, ge killen en brake.
Tror han behöver den.
I dubbel bemärkelse.

El Clásico!

Idag dallrar luften i hela Spanien!
Väntan är spänd, alla spanska biografer visar matchen från Camp Nou i Barcelona, hela landet i yra, heja Zlatan!

Det strålar en stjärna.

Idag vårt första ljus är tänt -
och tro det eller ej, men flunsan har gått och vänt!
Små bäbissteg ger litet hopp -
just precis när jag tänkt ge opp.